Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade 2021 - Dag 10

15-12-2021 • 08:00

304 Linkedin

Win een iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle

Voor het zevende jaar op rij organiseert Tweakers de December Prijzen Parade! Laten we er met zijn allen een geweldige feestweek van maken die volop in het teken staat van het weggeven en ontvangen van cadeaus. Tweakers doet dit in samenwerking met zijn partners. Zie jij onderstaande weggeefactie helemaal zitten en wil je als trouw community-lid kans maken? Meld je dan aan via de poll onder het artikel!

Vandaag (de laatste dag) kun je de iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle winnen, mogelijk gemaakt door iiyama.

Productspecificaties

 • Productinformatie vanuit iiyama
 • Specs

Ga helemaal op in je favoriete games, met de iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle-gamingmonitor. De monitor ververst 144 keer per seconde, waardoor je gamet met zeer vloeiend beeld. Door de 21:9 beeldverhouding en het 34-inch-scherm zie je meer van het speelveld. Je betaalt hier niet voor met pixels, want dit grote scherm heeft een resolutie van 3440x1440. Het beeld is daarmee net zo scherp als met QHD, maar dan breder. Door de reactietijd van 1ms heb je geen last van ghosting. Stel FreeSync Premium in om de verversingssnelheid af te stemmen op het aantal fps dat je videokaart produceert. Doordat je de monitor kunt kantelen, draaien en in hoogte verstellen, heb je een fijne zithouding tijdens het gamen.

Schermdiagonaal: 34''
Soort paneel: Lcd
LCD-paneel: Ips
Refreshrate: 144Hz
Beeldverhouding: 21:9
Video in: 2x DisplayPort, 2x HDMI

DPP Pricewatch Button

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag. Wil je hem winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen om automatisch kans te maken.

December Prijzen Parade 2021 - iiyama - Dag 10

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 6 december 2021 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 16 december 2021, 07:59 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 16 december 2021 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht).
 • Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en iiyama zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij iiyama en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (304)

304
304
274
2
0
7
Wijzig sortering
Is één zo'n extra breed scherm fijner dan twee "normale" schermen? Ik ga ervan uit dat je met zo'n scherm er niet nog een scherm naast zet?
Volgens mij heeft geen een besturingssysteem out-of-the-box een instelling om 4 vensters van 2 of meer verschillende applicaties in één rij met muis (of toetsenbord) naast elkaar te "snappen" .
Of een instelling om één venster (bijv. een IDE) de helft van zo'n breed scherm te gebruiken en 2 anderen (bijv. een CLI en een webbrowser) het andere gedeelte van het scherm te "snappen".

Dus tenzij die functionaliteit geïmplementeerd wordt, lijken 2 losse schermen een betere keuze voor office/development.

@ricardo246 Je leest het verkeerd. Nogmaals, ik bedoel bij beiden voorbeelden dat alle vensters in één rij zitten met dezelfde hoogte. Volgens jouw link is dat niet mogelijk. Enkel een indeling met ½ en 2x ¼ onder mekaar. Niet ½ en 2x ¼ naast elkaar.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 15 december 2021 23:40]

FancyZones uit Powertoys is hier een uitkomst voor
Dit kan wel in Windows 11 zonder de windows toets +pijltjes te gebruiken:

Using Windows 11 Snap Layouts
Windows 11 has split the screen very simply and quickly with Snap Layouts integrated right into the maximize button for each window. No need to hold or drag a window to the side, or work with your keyboard shortcuts to trigger Snap windows.
Use Snap Layouts in Windows 11, hover the cursor (mouse) over the maximize button near the screen top right corner of a window. A small box will pop up with 4 or 6 different options to split the screen.


Bron: gebruikers ervaring van mijzelf of klik

Edit:
@RoestVrijStaal https://docs.microsoft.co...ze/apply-snap-layout-menu idd net iets anders als wat jij wil (rechtsonder in het plaatje).
wat nog wel zou kunnen werken in W11, is om met meerdere desktops te werken. Dan hoef je maar 1 keer de schermen goed weg te zetten, maar dit heb ik zelf onvoldoende getest.

[Reactie gewijzigd door ricardo246 op 15 december 2021 15:29]

Wat jij omschrijft kan met tiling window managers, die in de Linux- en *BSD-wereld enige populariteit hebben. De populairste tiling window managers zijn volgens mij i3wm en sway, maar er zijn er nog veel meer. Met een tiling window manager kun je windows horizontaal stacken, verticaal stacken, tabben, en dat allemaal ook nog eens met elkaar combineren. Je doet dit bij de meeste tiling window managers voornamelijk met toetsenbordcombinaties. De leercurve is steil, maar als je er eenmaal aan gewend bent geraakt, wil je niets anders meer :)
34inch is te klein om 2 schermen te vervangen. dan moet je voor een 43 inch scherm gaan.
om te gamen of films is zo ultra wide fantastisch.
maar ook gewoon werken is heel fijn. zeker voor programmas waar je veel plaats nodig hebt zoals brede excel, foto, video,....
Ik werk zelfs op een 25" ultrawide met twee vensters naast elkaar.

Vind het heerlijk, stuk flexibeler dan met twee losse schermen.
iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.
zo werkt mijn vrouw niet graag voor thuis op de ultrawide 43inch.
ze gebruikt liever haar laptopscherm als hoofdscherm.
vraag me niet waarom, heb het opgegeven om haar te overtuigen.
Ik red mij aardig met mijn 34: scherm met deze verhoudingen.
3440 is twee maal 1720. Dat is minder dan de standaard 1920 horizontale pixels. Maar dat is geen onoverkoombaar probleem. Ik heb vooral niet meer ruimte voor een bredere monitor, dus ik moet het hier thuis ook wel mee doen.
Als je 180 graden rond wil kunnen kijken in je favoriete games (ik zou Flight Sim zéker willen uitbreiden hiermee!!) wel ;) dan heb je er nog steeds een paar extra nodig.
Ik moet mijn vraag verduidelijken. 😉 Ik bedoel niet voor games, maar voor bijvoorbeeld development. Ik vind het handig om verschillende applicaties op verschillende schermen te kunnen zetten, evt maximized. Met één groter scherm lijkt mij dat lastiger.
Ooh zo. Ja full screen zal je dan niet veel gebruiken (tenzij je code regels van 400 karakters lang bevat :P ) .. dan kan je beter losse vensters naast elkaar zetten.
Misschien kan-ie in strandje portrait..? :)
Als je een aantal A4’tjes onder elkaar wil hebben….. 😜
Ik gebruik zo'n ding naast mijn gewone scherm op het werk en je kan heel makkelijk met 2 vensters naast elkaar werken in dat ene scherm door ze naar de zijkant te slepen. Ik hou zeker als developer wel echt van de extra 'real estate'
Deze is primair gericht op gamen waarbij je natuurlijk niet het beeld over twee schermen verdeeld wil hebben. Maar ook voor kantoorwerk vind ik de mijne best fijn. In de meeste gevallen zijn Windows voor mij breed genoeg als ik ze aan de zijkanten 'snap' waardoor ze het halve scherm innemen en zou de extra breedte van twee losse schermen me niet helpen. Dan is het wel fijn dat je geen rand in het midden hebt... En de enkele keer dat het toch breder moet verschuif ik het scherm gewoon handmatig even.
Dit is geen 2 schermen een 49 inch zou 2 schermen zijn.
Ik heb zelf nog geen ervaring met een dergelijk breed scherm om eerlijk te zijn anders dan er eens naar staan hebben kijken in de winkel.

Zelf ben ik nog altijd heel tevreden over mijn 2 losse 24" schermen waarvan 1 recht voor me hangt en de ander onder een hoek van circa 25 graden daarvan hangt. Als ik dan mijn hoofd een klein tikkie draai, dan kijk ik daar ook recht op. Met de fijne cilinder in mijn bril is dat wel zo prettig.

Aan de andere kant van mijn 'hoofdmonitor' heb ik trouwens mijn werklaptop op een standaard staan en die staat eigenlijk in eenzelfde hoek gedraaid. Erg fijn werken.

De hoofdmonitor heeft usb-c dus daarmee kan ik die eenvoudig als 2e scherm laten fungeren voor mijn werklaptop, en het scherm is de 2e monitor ingesteld op mijn eigen desktop. Als ik van scherm moet wisselen doe ik dat nu heel eenvoudig (en goedkoop) door de bron van die monitor te wisselen.

Verder heb ik er een 4 poorts naar 2 poorts usb-hub/switch aangekoppeld om zo beide computers met 1 setje toetsenbord - muis te kunnen bedienen.

Ik heb wel eens een dergelijke setup gezien met zo'n breed scherm, maar die kostte daardoor gelijk de nodige honderden euro's meer en de vraag is dan wat het je waard is.

Voor gamen, zeker met first person shooters, kan ik me goed voorstellen dat zo'n extra breed scherm dan wel heel prettig is. Zeker als die dan ook nog gecurved is.
Ik heb precies dit scherm en ik vind het heerlijk. Voor gamen heb ik lekker veel breedte en heb ik genoeg aan alleen dit brede scherm.
Voor het werken heb ik hier ook nog mijn laptop scherm naast. Dan gebruik ik deze ultrawide met FancyZones voor mijn werk zodat ik meerdere apps tegelijkertijd open kan houden, en het scherm van mijn laptop voor whatsapp, mail, spotify, windows verkenner, en andere zulke secondaire doelen.
Ik heb twee ultra wides naast elkaar waarvan een verticaal staat. Het is even wennen, maar daarna wil je niet meer terug. Zoals @JWL92 zegt, FancyZones uit Powertool voor Windows is hierbij een mooie oplossing voor het vensterbeheer.

Ik moet er overigens wel bij zeggen dat ik als developer tig vensters open heb staan, dus dan gebruik je de extra real-estate ook wat sneller :)
Ligt er helemaal aan wat je er mee doet.

Zie bijvoorbeeld mijn review van een Eizo ultrawide voor een aantal applicaties waar het geweldig werkt.
Ik was al op zoek naar een mooie thuiswerk monitor, maar dit is nog véél beter! Office op 144Hz in UHD

[Reactie gewijzigd door zzzzap op 15 december 2021 08:01]

Als video- en fotograaf is dit zeker een mooie thuiswerk monitor :) :)
Het is een prima monitor, maar voor video en foto-contrnt verre van ideaal. Kijkhoek zijn matig en kleuraccuraatheid is niet geweldig. Het is vooral gericht op gamen voor een relatief lage prijs.
Deze is Word optimized hoorde ik, Excel kan ie ook wel goed.
Hoe kan een scherm geoptimalizeerd zijn voor een specifieke applicatie?
Niet alleen voor een specifieke applicatie, maar ook nog eens precies voor de enige applicatie die ik ooit gebruik. En de afmetingen passen ook nog eens precies op mijn bureau. En ik heb al een muismat van iiyama, dus dat zou heel mooi matchen. En mijn oogarts zei dat ik alleen nog maar monitoren met FreeSync Premium gebruiken. En…
Zo zijn er zeker wel aanbevelingen voor foto editors.
Een monitor optimized voor Word?
(Zal de grap wel niet snappen)

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 15 december 2021 08:20]

Comic sans in QHD. Hoeveel beter wil je het hebben!
Ja op 144hz kan je toch veel sneller typen ;)
(maar nee je snapte hem niet denk ik, is nog vroeg)

[Reactie gewijzigd door JDx op 15 december 2021 08:48]

Vergeet niet dat je ook veel sneller kan kijken! :P
Ja voor mijn ogen zal deze wel beter zijn dan de 8 jaar oude 21" schermen die hier staan. Hopelijk ziet iemand van de redactie dit bericht en geven ze mij meer kans om te winnen! /sarcasm
Heb je het bericht wel geliked en ge-shared met al je vrienden?
nee dit is geen facebook hoor 8)7
Das maar goed ook, want je hebt nog geen likes! Dan was je nu depressies geweest. Gelukkig heeft Tweakers geen teller bij de dislikes-knop :+
tenzij ik infamous wil worden }:O
Gelukkig niet :+
Hij bedoelt dat hij eigenlijk niet gamed en deze monitor voor Office gaat gebruiken. Niets meer, niets minder.

Ik doe in ieder geval ook mee voor mijn vrouw d'r kantoortje. Zelf heb ik een 38 inch LG en zij zou anders de oude soort van defect, maar wel werkbare Dell 27 inch krijgen.
Ja dat is allemaal wel mooi, maar hoe presteert deze monitor in mine sweeper? :+
Ben eerder benieuwd hoe snel je last van je nek krijgt als je Pong hierop speelt. Uiteraard dan op de volle breedte van het scherm en wel met je hoofd het balletje volgen :+
Wel handig met Patience dan dat breedbeeld
Dit is zeker veel beter, mooie prijs fingers crossed O+
21:9 is echt heerlijk voor professionele software. Met games kan het nog weleens gedoe opleveren, maar als je software hebt met een aanpasbare UI kan je erg goed gebruik maken van die extra breedte.
Uitstekend geschikt om op thuis te werken. Hoeveel SAP vensters kan ik hier wel niet op kwijt 8)7
Hooguit 3 naast elkaar, anders worden de cijfertjes al weer te klein :)
Hangt van de hoogte af, sommige Excel sheets kan ik op mijn monitor van soortgelijk formaat ook prima in de hoeken snappen :)
ik werk op dezelfde resolutie en is perfect geschikt voor twee SAP vensters naast elkaar
mijn curved scherm maakt ploppende geluiden.... belooft niet veel goeds, dus een vervanger zou op het juiste moment komen.......
Samsung? je kan met hun support contact opnemen ze laten het vaak omruilen zelfs buiten de garantie soms.
Lijkt mee een top monitor voor een entree te maken in de widescreen gaming scene. Wat ik van velen hoor is dat dit heel immersive is. Maar het is zo een dinggetje dat je eerst zelf moet uitgeproberen. 4K is leuk en stukken goedkoper maar vaak gelimiteerd tot 60Hz panelen. Deze 144Hz kan daar wel eens verandering in brengen.

Korte hands-on overview: https://www.youtube.com/watch?v=ioNItKmQ3AQ
Deze heeft toch geen 4k resolutie maar meer een 'dubbele' QHD? Hoe kan die daar dan verandering in brengen?
Ik zeg dat 4k schermen vaak wel goedkoper zijn maar ook vaker gelimiteerd zijn tot 60Hz. Ik zeg niet dat dit een 4K scherm is ;)
mooie prijs kan hem helaas niet kwijt
dus succes voor degene die hem welt wilt
Ik zal ook wel wat moeten aanpassen voordat ik er ruimte voor heb, maar dit is de moeite zeker wel waard :D
Ik doe eigenlijk nooit mee, maar dit scherm zou een aanwinst zijn voor mijn schoonvader die met zijn slechtziendheid wel een groter scherm kan gebruiken!
Een (lees)bril?
Flauw. :'(
Het betreft maculadegeneratie.
Dan zou ik eerder een 30 inch met een main stream verhouiding aanbevelen, zoals deze.
Ik kwam er pas vandaag achter dat Tweakers weer de Prijzen parade heeft vanwege een advertentie. In ieder geval, ziet er uit als een leuke monitor! Ik zou graag 34" ultrawide willen uitproberen, lijkt me top voor mijn videobewerking. Entered!
Dan ben jij wel een heel ontrouwe bezoeker :+
:D
Tweakers staat bij mij altijd standaard open, alleen hoofdzakelijk op de Pricewatch, gevolgd door Vraag & Aanbod. Zo mis ik natuurlijk alles kwa nieuws, reviews, etcetera. Note to self: Beter de site checken. 8)7
Fingers crossed! Dit zou geweldig zijn!

[Reactie gewijzigd door yjanse op 15 december 2021 08:01]

Geweldig voor mijn game pc. Kom maar door.
1 2 3 ... 25

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee