Advertorial

Door Tweakers Partners

Apple Watch 7 Cellular met T-Mobile Multisim: zonder mobiel toch verbonden

29-10-2021 • 18:00

60 Linkedin

T-Mobile is op dit moment de enige telecomaanbieder in Nederland die de Apple Watch series 7 Cellular ondersteunt. Om de watch van connectiviteit te voorzien heeft T-Mobile Multisim ontwikkeld. Wat zijn de voordelen van Multisim en voor wie is deze toepassing bedoeld?

Na onder meer Duitsland, België en Hongarije, is de Apple Watch Cellular binnenkort eindelijk ook in Nederland beschikbaar. De Apple Watch series 7 Cellular in combinatie met een multisim abonnement is vanaf 5 november beschikbaar in ons land, en nu al te bestellen. Andere landen gingen ons dus al voor en de Nederlandse introductie heeft best wat voeten in de aarde gehad. Jan Pierhagen, senior productmanager bij T-Mobile, zichtbaar in zijn nopjes met de aankondiging en het aanbieden van Apple Watch series 7 Cellular met T-Mobile Multisim: “Ik denk dat we hier alles bij elkaar wel anderhalf jaar mee bezig zijn geweest. We doen dat uiteraard samen met Apple en die laat dan ook niets aan het toeval over. Het inrichten, ontwikkelen, testen – Apple heeft ook mee getest – dat heeft behoorlijk wat tijd gekost. Maar we zijn trots dat we Apple Watch 7 Cellular nu met T-Mobile Multisim kunnen aanbieden aan de Nederlandse Apple-liefhebber!”.

Zo werkt Multisim

Multisim is een abonnementsvorm waarmee gebruikers de 4G-versie van een Apple Watch kunnen koppelen aan een iPhone-abonnement. Zo delen smartwatch en telefoon hetzelfde telefoonnummer. Anders gezegd; een abonnement en telefoonnummer zijn gekoppeld aan twee (e)SIMs waardoor iPhone en Apple Watch Cellular een telefoonnummer en abonnement delen. Het Multisim abonnement kost vijf euro bovenop een bestaand abonnement. Telefoon en smartwatch delen de hoeveelheid data, belminuten en sms'jes binnen de abonnementsvorm. “Om een groot misverstand uit de wereld te helpen, Multisim is niet hetzelfde als Duosim,” licht Pierhagen toe. “Bij dat principe kreeg je een kloon van je simkaart voor een tweede telefoon en was het maar afwachten welke telefoon als eerste overging. Dat was als het ware een soort Russische roulette waarbij niet te voorspellen was welke apparaat als eerste met het netwerk verbinding zou maken.” Bij Multisim is dat niet het geval. Een oproep komt op beide apparaten tegelijk binnen tot deze op een van de apparaten wordt beantwoord. Data kan zogezegd op beide apparaten tegelijk gebruikt worden. Zo kun je bij wijze van spreken een serie kijken op je iPhone terwijl je ondertussen berichten beantwoordt via je Apple Watch.

Toch is het voornaamste idee achter Multisim dat de gebruiker zijn smartphone – in dit geval een iPhone – lekker thuis kan laten om alleen met de Apple Watch Cellular op stap te gaan maar toch bereikbaar blijft. Pierhagen: “Je kunt gewoon blijven bellen of gebeld worden, berichten versturen en ontvangen, e-mails bijhouden, je smarthome desgewenst op afstand bedienen of je gezondheid monitoren door middel van het tracken van je sportieve prestaties.”

Multisim werkt ook op oudere cellular Apple Watches

Gebruikers die in aanmerking willen komen voor Apple Watch Cellular met T-Mobile Multisim dienen over een generatie SE iPhone, een iPhone 6s of nieuwer te beschikken, vanaf iOS 15.1. De toepassing geldt overigens niet enkel voor de laatste Apple Watch, de series 7. Gebruikers kunnen Multisim gebruiken met alle cellular Apple Watches (te herkennen aan de rode ring op de draaiknop of rode stip op draaiknop). Dat geldt dus ook voor oudere modellen die niet verkocht worden door T-Mobile maar die iemand bijvoorbeeld via Markplaats heeft bemachtigd.

T-Mobile zal in zijn fysieke winkels vooral de meest gangbare modellen aanbieden. Online is het assortiment uitgebreider.

Mochten mensen de nieuwste Apple Watch Series 7 Cellular willen aanschaffen in combinatie met een Multisim-abonnement, dan hier een paar specificaties. Het nieuwste model beschikt over het grootste display ooit, het altijd aan Retina-display is 70 procent helderder, en de nieuwe versie laadt veel sneller dan zijn voorgangers.

Toekomstmuziek: Android smartwatches en andere apparaten?

Een opvallend detail dat niet onbenoemd mag blijven is dat naast Multisim met een smartphone en een cellular Apple Watch, je als gebruiker tot wel vier apparaten kunt koppelen aan je Multisim-abonnement. Dat betekent dat T-Mobile wellicht ook uitstapjes gaat maken naar bijvoorbeeld tablets/ iPads. Ook sluit T-Mobile Multisim voor Android smartwatches in de toekomst niet uit. Op de website van T-Mobile staat expliciet “Multisim is op dit moment exclusief voor Apple Watch. In de toekomst mogelijk ook voor andere merken. Zodra we daar meer over kunnen vertellen, vind je dat op onze website.” Dat klinkt bemoedigend? “Als we daar iets over te melden hebben, horen jullie het meteen”, lacht Pierhagen.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij T-mobile en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (60)

60
58
34
2
0
8
Wijzig sortering
Dualsim bestaat langer en is meestal gekoppeld aan je huidige abonnement met een eenmalige bijdrage voor een extra sim (ook e-sim). Dat hiervoor een extra maandelijkse abonnement voor nodig is, vind ik jammer want ik heb liever een eenmalige bijdrage. Ik hoop dat de andere providers hier uiteindelijk anders mee om zullen gaan maar ben bang van niet.

[Reactie gewijzigd door iSpaceman op 29 oktober 2021 23:27]

Multisim moet niet verward worden met dualsim, zoals ook vermeld in het artikel, of de MB-verdeler (zoals het heet bij T-Mobile maar Vodafone had/heeft dit ook onder een andere noemer). De MB-verdeler heeft namelijk een separaat “telefoon”nummer, een 097 nummer. Het netwerk kan hierdoor individueel data verwerken. Met multisim heb je echter twee sims met exact hetzelfde nummer wat dus ook technisch gezien heel anders werkt. Verder heb je voor de ondersteuning van de multisim voor de Apple Watch vanuit Apple ook bepaalde eisen waaraan voldaan moet worden. Denk hierbij aan speciale servers en netwerkservices. Het is dan ook niet gek dat de investering hierin terugverdient moet worden en dit zie je ook wereldwijd (enkel Telenet BE biedt het “gratis” aan maar daar betaal je ook torenhoge abonnee kosten voor). Vergelijk het met 5G nu, en 4G destijds, deze investering moet eerst terugverdiend worden alvorens het gratis zal worden.
Bedankt voor je heldere uitleg, ik heb mijn reactie erop aangepast. Ik vind nog steeds een optie voor een eenmalige bijdrage persoonlijk beter ook al betekent dit waarschijnlijk een hoog bedrag.
Dat ben ik op zich wel met je eens hoor! €5,— p/m betekend €60 p/j en €120 p/2j dat is imo te veel voor de geringe extra functionaliteit die je krijgt. Die keren dat je de iPhone niet KAN of wil meenemen zijn het t mij niet waard.

Ik heb weliswaar de RVS uitvoering besteld maar dat is meer vanwege het saffier glas en het ontbreken van een “zwarte” variant bij de aluminium uitvoering. Multisim kan ik sws niet afnemen omdat ik een zakelijk @work abbo heb.
Die 5 euro per maand valt inderdaad wel mee.
Die MB-verdeler van T-mobile is idioot geprijst: zelfde prijs als het losse abonnement waarbij je de MBs extra krijgt ipv verdeelt.
Nu maar hopen dat dit ook naar iPads gaat komen.
Ik kwam er net achter dat T-Mobile een hele sluwe truc heeft uitgehaald. Ik heb het Unlimited abonnement voor €31 per maand. En dat abonnement is volgens T-Mobile niet geschikt om samen met het extra abo voor de Apple Watch te functioneren. Als je dat wel wil ben je verplicht over te stappen naar een Go abonnement a €36 per maand. Daar bovenop nog de €5 maand voor je Apple Watch. En dat alles obv Sim only.
Dat is dus €41 per maand voor een abonnement zonder toestel!!
Ik ben dit soort sluwe trucen van Vodafone gewend, maar niet van T-Mobile. Erg slecht! En ik ga er ook niet op in. De Apple Watch gaat weer retour naar Apple voor een versie zonder 4G.
768 Kbps limitatie, wat een aanfluiting!
Dat is lang niet genoeg om zonder telefoon een rondje te hardlopen met Bluetooth oortjes, om muziek te streamen onderweg.

Dat ze dat 4G durven te noemen.

[Reactie gewijzigd door gise op 29 oktober 2021 22:51]

Nou volgens mij streamt bijvoorbeeld spotify nog altijd maximaal 320 kbps. En de meesten hebben voor mobiele data een lagere kwaliteit ingesteld. Lijkt mij dus ruim voldoende voor dat doeleinde?
Ja zolang je bereik maar goed is.

Tmo schermt al jaren met hun mooie onbeperkt abonnementen maar als puntje bij paaltje komt is het zo traag dat zelfs de eigen app zijn data niet op tijd kan inladen (en die heb je nodig om extra bundels te activeren). Tmobile mag daar zeker nog wel wat stappen zetten.
Tsja maar vanuit die redenatie maakt de hoeveelheid mbit geheel niet uit.
Zelf eerder prima ervaring gehad met t-mobile netwerk.

[Reactie gewijzigd door Pepper92 op 30 oktober 2021 12:28]

Dat maakt het dus wel. Als ik tijdens een call tegen mijn limiet aanloop dan kan ik daarna praktisch niks. Want de app openen lukt niet.

Maar goed. Dat datalimiet is een server cap. Als je bereik dus slecht is komt er gewoonweg minder data per seconde bij jou aan. Dus zelfs met een 700kbit lijntje kan het zijn dat je geen 320kbps stream kunt beluisteren.
in de materialen word ook al aangegeven dat je nummers in spotify zal moeten cachen op je watch om ze los te kunnen luisteren, dat je niet kunt streamen zonder telefoon in de buurt.

Het is puur voor bellen onderweg, misschien een imessage.
Maar dit is juist voor mij de USP om een Apple Watch te kopen.

Watch om, oortjes mee, telefoon thuis kunnen laten en onderweg muziek kunnen luisteren wat ik op dat moment wil horen, zonder van te voren moeten/hoeven offline op te slaan.
Dat nu de verbinding voor de AW capped wordt houdt mij dan weer tegen om alsnog te bestellen.
in de materialen word ook al aangegeven dat je nummers in spotify zal moeten cachen op je watch om ze los te kunnen luisteren, dat je niet kunt streamen zonder telefoon in de buurt.

Het is puur voor bellen onderweg, misschien een imessage.
Ook voor muziek. Vooralsnog werkt je 4g verbinding op je Apple watch nog alleen samen met Apple apps. Spotify werkt inderdaad nu nog niet streaming, maar wel als je vooraf nummers op je watch opslaat. Dat zal vast nog wel eens veranderen. Maar wil je muziek streamen, dan ben je de eerste tijd voorlopig aangewezen op Apple Music als muziek streaming app via je 4g watch.

En houd er ook even rekening mee dat je Apple watch cellular geen tablet met groot scherm en grote accu is. De lagere snelheid van de multisim van de watch zal zeker ook iets te maken hebben met het sparen van de accu van je watch. Bij muziek streamen bijvoorbeeld in een hardloop exercise moet hij zowel de muziek stream via 4g, de bluetooth verbinding met je draadloze oortjes en de hardlooptracking via GPS uit het mini accuutje trekken. Als je dan een dikke stream er bij pakt gaat je accu helemaal vlot leeg.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 31 oktober 2021 14:35]

Eh… het is niet echt de bedoeling 4K video naar je watch te streamen :)
Video niet, maar muziek. Zonder hapering of buffering.
Bluetooth-oortjes gebruiken op iPhone AAC 256kbps. Dus alles wat je streamt met hogere kwaliteit dan dat gaat toch verloren.
Dat is wel erg laag, maar meer dan genoeg om Spotify te streamen. Tidal of Deezer op hoogste kwaliteit misschien niet, maar met oortjes in tijdens het rennen merk je dat verschil toch niet.

4G gaat puur over op welke frequentie het signaal binnenkomt, niet over de snelheid.

Maar wel terechte opmerking, 768Kbps is erg laag tegenwoordig, maar dat zal een bewuste keuze zijn zodat mensen niet een tweede simkaart in hun laptop of tablet gebruiken (want daar hebben ze losse duurdere abonnementen voor).
Buiten Nederland bieden ze ook modellen in titanium uit, jammer dat deze niet in Nederland beschikbaar zijn.
Ik zou graag een beter glas zien. Ik heb een paar klassieke horloges die ik tijdens het klussen draag waar geen krassen op zitten en de AppleWatch heeft al twee lelijke krassen van het keukenkastje.
Ik had een eerste gen (gen0) met stalen kast en saffier glas, geen kras op te krijgen.
Volgens mij worden de stalen en titanium versie nog steeds met sapphire glass verkocht
Ze zijn er wel, maar deze versies worden nooit in Nederland verkocht.
Mijn versie had ik destijds ook in Engeland gehaald...
Met de introductie van de 4G watch wordt de stalen variant dan wel in NL verkocht. De titanium versie ontbreekt echter nog.
De roestvrijstalen en titanium modellen hebben beter glas t.o.v. de aluminium modellen.
De roestvrijstalen modellen kan je tegenwoordig wel gelukkig gemakkelijk via amazon bestellen (de, fr, uk etc). Maar de titanium modellen zijn nog steeds nergens te vinden :(

Update: Zo te zien kan je nu ook deze stalen modellen bij de apple store in nl kopen :D

[Reactie gewijzigd door seapip op 29 oktober 2021 19:03]

Kun je gewoon halen of bestellen via een service. Meerdere keren al gedaan (Titanium rulezz)
Kan iemand mij vertellen of ik nu wel of niet een telefoon met E-Sim nodig hebt om dit te kunnen doen.
Ik heb nu een iPhone 8 plus en die ondersteund naar mijn weten geen E-Sim.
De telefoon hoeft geen esim te ondersteunen, vanaf iPhone 6s zit je goed. Het is de Apple Watch 4G die door T-Mobile in Nederland als eerste provider ondersteund wordt. Met jouw telefoon zit je goed: juiste T-Mobile abonnement afsluiten en gaan.
Je mobiel maakt niet uit, als je maar tmobile klant bent en je iwatch compatible met je iphone
Ik zie nergens terug hoe het zit in combinatie met een zakelijk abonnement van je werkgever. Is het dan mogelijk om een multisim aan te vragen?
Vooralsnog is dit helaas niet beschikbaar; net met een T-Mobile @Work abo geprobeerd te bestellen. Helaas geen verdere informatie over beschikbaar op site T-Mobile.
Multisim is niet beschikbaar icm een @Work abonnement inderdaad. Zakelijk GO daarentegen is geen probleem. Dit heeft te maken met de mogelijkheid van een mb-verdeler en office essential bijv, omdat hier extra netwerkservices voor draaien. Het is vooralsnog niet bekend of er op lange termijn ondersteuning komt voor multisim icm @Work
Ik kan niks over Zakelijk GO vinden op hun site, maar ik neem aan dan gelijk aan de particuliere GO qua prijs en specificaties. Ik vind de @Work juist aantrekkelijk qua prijsstelling en specificaties. Het is niet anders :)
Zakelijk GO is inderdaad gelijk aan particulier GO.
Ik had dit ook (wij hebben meerdere sims). Ze heeft dit telefonisch omgezet naar nieuwe go abonement. Kon toen direct apple watch bestellen.
Dus als ik het goed begrijp kan ik (of vrouwlief die altijd haar telefoon vergeet) bellen en gebeld worden op iets wat om mijn/haar pols hangt ?
Klinkt goed, dat gaan we proberen !
Kan nu in theorie ook wel. Volgens mij gebruikt de Walkietalkie App van Apple zelf ook WiFi en je horloge pairt automatisch met bekende WiFi netwerken als je telefoon daar al eens mee gepaird is geweest.
Vrouwlief: ow sorry telefoon vergeten en vergeten mijn apple watch op te laden :+
“ Het Multisim abonnement kost vijf euro bovenop een bestaand abonnement.”

Goedemorgen… dat is wel heel erg duur. Gewoon rustig 25 tot 50% extra, zonder verdere uitbreiding bundel ofzo. Een euro per maand okee, maar vijf? Wauw.
Enig hoor, de Applewatch heeft 18 uur (nee niet 18 weken of zelfs maar 18 dagen) battery life, dus deze… 12 uur of zo? Maar goed dat ie zo snel laadt anders brengt hij meer tijd door op de lader als aan je pols!
Afhankelijk van gebruik misschien (veel bellen?), maar met alle generaties Apple Watch die ik heb gehad haal ik altijd precies twee dagen bij 100% laden. En ik ben zeker niet een inactief persoon, heb de ringen op eind van de dag wel vol. Mijn oplaadgedrag beperkt zich meestal tijdens douchen en omkleden, dan genoeg bijgeladen voor een hele dag, en beter voor de batterij zo het schijnt (35-85%)
Ah… dat klinkt als een reële mogelijkheid! Ik heb een Withings, niet smart, ongeveer dezelfde sensoren als de iWatch, batterylife staat „tot 30 dagen“, in de praktijk eerder een dag of 10, bij veel metingen. En… een echt horloge i.p.v. een kleine iPhone aan je pols… ik ben ouderwets! Maar de iWatch klinkt als reële mogelijkheid en kan mijn lampen bedienen e.d..
Ik heb ook een tijdje een fitbit gehad, die had een duur van een dag of vijf, maar als ik daar een app deed opstarten moesten er eerst allerlei gegevens van de telefoon worden gehaald, dan laat je het wel voor de volgende keer. Als ik nu bijvoorbeeld het weer opvraag of wat dan ook, dan zijn de apps en gegevens direct op het scherm, daardoor gebruik ik een AW, 6 in mijn geval, veel actiever als een batterijzuinige smartwatch.
Het kan best leuk zijn als de Watch afzonderlijk kan werken dan via Bluetooth met smartphone. Ik heb wel begrepen dat het meer van de accuduur afgaat want het staat steeds in verbinding met bijvoorbeeld T-Mobile en dat een Bluetooth variant langer mee gaat op accu.

Ik heb zelf de Bluetooth versie van de Galaxy Watch 4 Classic 46mm en mis de 4G optie niet, want mijn smartphone is iedere keer bij me.
Jammer dat de rvs versie biet te bestellen is bij t-mobile.
Je kan toch ook bij Apple zelf de watch in RVS bestellen?
Yep maar niet voor 5 november en niet met de standaard sportband. Heb al een schakelband en milaneese loop. Wil hier niet extra voor betalen
Deze heb ik anders zojuist om 18:05 toch echt besteld op de Nederlandse Apple site. Dat deze pas vanaf 05 november geleverd wordt klopt helemaal (want dat is de officiële release date). Via “creëren je eigen stijl” kun je hem helemaal naar wens samenstellen.

[Reactie gewijzigd door WayLikeMark op 29 oktober 2021 21:30]

Hmm die had ik over het hoofd gezien. Wanneer wordt de lvering bij jou verwacht. Als ik nu bestel wordt het oas december
Never mind had een rood baondje als test

[Reactie gewijzigd door sjtienuh op 30 oktober 2021 13:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee