Door Jack Leenders

Vacatures voor schrijftalenten met tweakerbloed

10-05-2005 • 15:52

29 Linkedin

Dagelijks wil Tweakers.net zijn bezoekers goed op de hoogte houden van het laatste nieuws op het gebied van hardware, internet en andere ict-gerelateerde thema’s. Naast nieuws biedt Tweakers.net zijn lezers ook regelmatig reviews, best buy guides en andere redactionele content. Dit willen we verder uitbouwen en om de redactie daarvoor te versterken zijn we op zoek naar één of meer…

Nieuwsredacteur(en) m/v (parttime)

Je werk bestaat primair uit het verzamelen en selecteren van nieuwsitems en het schrijven van duidelijke, informatieve nieuwsberichten. Er wordt gewerkt volgens een in overleg opgesteld redactierooster en je vervult daarin, afhankelijk van het aantal uren, een aantal redactiediensten in de ochtend, middag, en/of avond. Daarnaast verwachten we dat je regelmatig meewerkt aan de totstandkoming van redactionele artikelen, zoals bijvoorbeeld reviews, best buy guides, verslagen van evenementen en beurzen, en aan andere te organiseren activiteiten.

Als redacteur kom je te werken in een jonge organisatie met gemotiveerde collega’s. Je zult grotendeels zelfstandig te werk gaan, maar staat dagelijks online in contact met collegaredacteuren en de andere crewleden van Tweakers.net.

Ons aanbod is een aanstelling als parttime redacteur bij de grootste Nederlandstalige ict-nieuwssite, tegen een marktconform salaris. In overleg kan de aanstelling 16-24 uur per week beslaan.

Overige eisen/wensen zijn:

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Algemene kennis van computers en belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen in de ict (hardware, software, besturingssystemen, internet, enz.). Specialistische kennis op één of meerdere gebieden is een pré.
 • Ervaring met het schrijven van heldere (nieuws)artikelen.
 • Engelstalige artikelen kunnen lezen, vertalen en samenvatten. Duitse en/of Franstalige artikelen kunnen lezen strekt tot aanbeveling.
 • HBO werk- en denk-niveau
 • Gemotiveerd om kennis en vaardigheden te vergroten
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Beschikken over een pc en internetverbinding

Schriftelijke sollicitaties met CV en motivatie kunnen voor 31 mei 2005 gestuurd worden naar:

Tweakers.net B.V.
Postbus 2171
3800 CD Amersfoort

Voor meer informatie over deze vacature kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Jack Leenders (hoofdredacteur) op tel. 033-4622666. Solliciteren per e-mail is niet mogelijk. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reacties (29)

Wijzig sortering
Goh, goede beheersing van de Nederlandse taal... Als ik af en toe de postings lees, dan denk ik dat het onbetaalde en ongeschoolde nieuws posters zijn...

Magoed... wie ben ik... mijn Nederlands is nooit goed geweest... drom verbaas ik me altijd over anderen ;-)
De redacteurs en nieuwsposters doen er veel moeite voor de artikelen goed geschreven online te zetten. Dat lukt niet altijd, maar vziw behoorlijk vaak wel, bovendien worden fouten snel verholpen als iemand zo slim is de fouten aan te geven in iets anders dan een half in de thread eronder verborgen reacties.

Maar als je het beter kan en dat wilt bewijzen, solliciteer dan ;)
En anders is er altijd nog het spelfouten-topic in het "frontpage algemeen"-forum waar je foutjes kan aangeven.
"En anders is er altijd nog het spelfouten-topic in het "frontpage algemeen"-forum waar je foutjes kan aangeven"

Dat is de enigste plaats waar het gewenst is om spel- en inhoudelijke fouten van een artikel of newspost te melden.

Alleen kan het systeem van dit te melden vele beter naar mijn mening.
De vacature gaat dan ook over een nieuwsredacteur die naast een klein deel van het nieuwsposten veel meer taken uitvoerd. Zoals reviews schrijven, verslagen van events maken, lichtelijk aansturen van de nieuwsposters en alles wat met normaal redactiewerk samenvalt.
Aha, vandaar dat de nieuwe Best Buy Guide zo lang op zich laat wachten... ;)
Anoniem: 130136
@Qwerty-27312 mei 2005 01:19
uitvoerT
Solliciteren per e-mail is niet mogelijk.
Waarom nou weer :?
Een beetje serieuze sollicitatie doe je nou eenmaal niet per email. Een beetje traditie denk ik, zo hoort het gewoon. Verder scheelt het natuurlijk vele mailtjes van MSN/Breezah people die ut wel kei cool vinden :)
er zijn anders genoeg bedrijven die sollicitaties énkel per e-mail aanvaarden ;)

Imho heeft het er meer mee te maken dat ze niet doodgespamd willen worden nav deze vacature. Een schriftelijke sollicitatie verhoogt de drempel en doet in dit geval al een sellectie naar serieuzere kandidaten...
Anoniem: 141389
@djluc10 mei 2005 17:08
Dat zou betekenen dat ik vrijwel nooit serieus gesolliciteerd heb. Mijn laatste vier banen heb ik allemaal via e-mail naar gesolliciteerd: 2 keer universiteit (Aalborg en Lund) en 2 keer bedrijfsleven (CP Kelco en Akzo Nobel). Dus wat buiten de ICT-wereld wel kan met ICT, kan erbinnen niet ;-)
"Dus wat buiten de ICT-wereld wel kan met ICT, kan erbinnen niet"

Wellicht juist daarom wel ;-)
Exact, ik wilde precies hetzelfde schrijven (en doe het ook maar). Mijn 4 banen (bij niet-ICT bedrijven) zijn allemaal geregeld via e-mail.
...nou eenmaal niet...
Troll me maar, maar wat een *enorm* sterk argument zeg...

Ontopic:
Een beter argument voor het niet accepteren van sollicitaties per email zou zijn dat dat te makkelijk is. Als de sollicitatie wat meer moeite kost heb je al een eerste schifting tussen 'serieuze' kandidaten en mensen die er blijkbaar niet de moeite voor willen nemen de telefoon te pakken of een brief op papier te schrijven.
Anoniem: 53573
@djluc11 mei 2005 09:56
Dagelijks wil Tweakers.net zijn bezoekers goed op de hoogte houden van het laatste nieuws op het gebied van hardware, internet en andere ict-gerelateerde thema’s.
Dat is de omschrijving die bij de vacature staat...

En dan geen email accepteren.....

Een beetje ICT - organisatie doet juist zoveel mogelijk via email...

Al met al vind ik het wel erg slecht overkomen zo.... Maar goed, ik was toch niet van plan om te solliciteren....
Dus omdat we liever hebben dat mensen hun verhaal daadwerkelijk op papier zetten ipv even vlug een mailtje te sturen komt de hele vacature meteen slecht over? Tsja.
Anoniem: 27270
@djluc11 mei 2005 17:55
Juist net wel veel bedrijven hebben graag dat je per email solliciteerd. Veel van deze, meestal grotere, bedrijven houden namelijk complete databases bij met alle sollicitaties die je hebt gedaan bij een van de vestigingen. Alles is electronisch aan elkaar gekoppeld, als je er gaat werken kunnen ze nog steeds je eerste sollicitatie-mail terug vinden.
Wellicht gaat er al genoeg emailverkeer rond in het t.net compound en staat Jack niet te wachten op nog een lawine sollicitatiebrieven erbij ;)

Overigens ben ik behoorlijk benieuwd wat men van deze vacature kan verwachten qua geschiktheid (wordt namelijk niet echt veel wijzer uit de functiebeschrijving) , alhoewel ik vermoed dat deze functie qua werktijd en salariëring niet echt geschikt is voor mensen die nu al een fulltime baan hebben en graag iets soortgelijks terug willen zien, maar meer voor HBOplus studenten ICT met een behoorlijke hoeveelheid vrije tijd en die in bezit zijn van goede rapportcijfers voor de vakken Nederlands/Engels. ;)

Best jammer, anders wist ik wel een schrijftalent met tweakerbloed (en webredactie ervaring) die zeker op deze vacature zou willen reageren ;)
Er valt natuurlijk overal over te praten :)
Bedankt voor de input Daniel en Arjen... aangezien t dan toch een soort van open sollicitatie zal worden houd ik jullie comments voorlopig nog even in het achterhoofd en tzt. zal tweakers hq wellicht wel wat van me in de post terugzien ;)
Er wordt nu gezocht naar parttime mensen, met name omdat die doorgaans behoorlijk flexibel in te delen zijn.
Ik weet niet of er oren zijn naar fulltime mensen, maar een open sollicitatie is een goede manier om daar achter te komen :)
Als er belang is bij fulltime mensen wil ik er ook wel over nadenken, 24 uur is mij net te weinig, 32 zou wel weer kunnen. :)
Anoniem: 122132
26 mei 2005 12:53
Zijn er leeftijds- of opleidingseisen?
Ik heb namelijk wel interesse maar ik weet niet of ik oud genoeg ben. Ook weet ik niet of mijn opleiding (VWO) voldoet.

Verder weet ik niet of ik HBO werk- en denkniveau heb, maar daar komen we snel genoeg achter.
Ik denk ook dat niet alle mensen met een HBO-opleiding zowieso hetzelfde werk- en denkniveau hebben, dus naar mijn mening is deze eis een beetje relatief.
mag ik je dan alvast wat sollicitatietips geven?

* reageer kort na het verschijnen van een advertentie. Snel reageren toont motivatie en enthousiasme
* zeg niet dat je niet weet of je iets zal kunnen/ een bepaald niveau hebt, maar zeg eerlijjk dat je of het kan, of niet. "Ik weet niet" straalt onzekerheid uit.
* Als je denkt aan bepaalde eisen niet te voldoen, stel daar dan duidelijk wat tegenover. Bijvoorbeeld: "Ik ben waarschijnlijk wat te jong, maar dat betekent ook dat ik misschien een andere kijk heb op de zaken".
* Een werkgever ontdekt niet graag dat je niet competent genoeg bent als je er al werkt. "We komen er dus wel achter" betekent in zijn ogen dat hij er niet zeker van kan zijn dat het goed komt...
* Stel de eisen die je potentiële werkgever stelt niet in vraag. Iedere mens is een beetje ijdel, dus commentaar geven op iemands werk is tijdens een sollicitatie mischien niet zo aangewezen.
* Stel geen vragen naar eisen die niet gesteld zijn: hoe minder eisen in de advertentie, hoe minder waar je aan moet voldoen ;) Sterker nog: bij een advertentie moet je het doen met de informatie die je hebt: Vragen naar meer informatie voor je solliciteert komt meestal niet al te positief over: wat zelfwerkzaamheid en durf wordt wél geapprecieerd! Probeer dus zelf je vragen te beantwoorden en solliciteer aan de hand daarvan. Als je toch vragen hebt, is het gesprek de moment om dat te doen (maak evt vooraf een lijstje) en niet de inleidende communicatie (brieven, e-mails en telefoontjes etc)

Desalniettemin: veel succes bij je komende sollicitatie(s) :)
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
En wat is bovenstaande advertentie dan :P ;)
Lees die zin nog eens goed, er staat dat ze het niet leuk vinden wanneer men gaat vissen naar het hoe en waarom deze baan is vrij gekomen.
Juist en tevens naar het doorvragen naar andere functies binnen het bedrijf.
Men bedoeld dat men niet geïnteresseerd is in allerlei detacheringsbureaus of koppelbazen die mensen komen aanbieden, standaard zinnetje bij vacatures in de IT sinds de .com bubble.
Ik zou op zich wel willen, maar ik geloof nooit dat dat zal gaan lukken :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee