Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tweakers Partners

Oproep voor BE Tweakers-leden: review de digitale bank Aion en krijg 100 euro!

15-09-2020 • 08:00

83 Linkedin

Aion, een nieuwe online bank die artificial intelligence en machinelearning inzet om bankzaken te managen, komt met een wel heel bijzondere uitdaging. Tweakers Partners en Aion storten 100 euro op je rekening als jij de banking-app van Aion wil testen. Sorry ‘Hollanders’, deze oproep is exclusief voor Belgische Tweakers-leden, om de simpele reden dat de Aion-app nog niet actief is in Nederland.

Een bank waar je fysiek naartoe moet is niet meer van deze tijd. Althans, daar zijn de mensen van Aion van overtuigd. Bovendien heeft deze honderd procent digitale bank een vaste abonnementsprijs en geen onverwachte kosten. Aanmelden, leningen aanvragen, bankproducten beheren … alles gaat online. Bovendien claimt Aion veiliger, kostentransparant én kostencompetitief ten opzichte van andere banken te zijn.

De techniek achter Aion

Aion is de eerste bank in Europa die in Googles cloud is gebouwd en gebruikmaakt van het Vodeno Cloud-platform. Daarnaast is Aion de eerste bank die een elektronisch (biometrisch) paspoort met een NFC-chip gebruikt om klanten te registreren. Tijdens het proces van het zoeken naar de beste aanbiedingen voor klanten en backoffice-functionaliteit maakt Aion gebruik van kunstmatige intelligentie en machinelearning, om winst voor klanten te maximaliseren en (operationele) kosten te verlagen.

Bankieren via de Aion Bank in de Vodeno Cloud biedt volgens de Belgen velerlei voordelen. Zo stelt Aion dat alle gegevens van elke klant zich op één enkele plaats bevinden en met de beste blockchainbeveiliging van dit moment worden beschermd. Bovendien zijn custom made-aanpassingen van producten en diensten per klant mogelijk. De diensten en producten kunnen daarnaast razendsnel worden aangepast aan de nieuwste regelgeving, en Aion rapporteert aan de toezichthouders.

Doe mee met het Aion-testpanel en besteed 100 euro

Nu klinkt dat op papier natuurlijk allemaal prachtig, maar hoe werkt het in de praktijk? Is Aion wel zo gebruiksvriendelijk en veilig als deze bank stelt? Aan het Tweakers-testpanel de eer om dat uit te zoeken.

Om het abonnement en de bijbehorende rekening te kunnen testen, moet er uiteraard wel geld op staan. Daarom zorgt Tweakers Partners ervoor dat maar liefst 75 euro op je rekening wordt gestort en vult Aion dit bedrag aan met nog eens 25 euro, zodat je in ieder geval transacties kunt testen. Maak dus maar vast een wishlist met wat jij tijdens het reviewen wil kopen.

Lijkt het je leuk om een review te schrijven over de banking-app van Aion? Geef dit aan in onderstaande poll. Wanneer je geselecteerd bent om mee te doen, moet je een account aanmaken via een speciale link. De review dien je te plaatsen in een speciaal topic op het Tweakers-forum. Nadat alle bevindingen hier zijn gedeeld nemen we een video op met Mark Wijsman (Presentator Tweakers Partners), die in een review-recap de opvallendste resultaten zal belichten.

Wil jij mee doen met het testpanel? Vul dan onderstaande poll in:

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden acties

  • Je Tweakers-account moet voor 14 september 2020 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 21 september 2020 08:00, alleen via de poll.
  • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • Winnaars krijgen uiterlijk 22 september 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de vier weken na ontvangst de app te testen en een uitgebreide review te publiceren in een speciaal aangemaakt forumtopic.
  • Winnaars dienen zelf via een speciale link die zij per e-mail ontvangen een account aan te maken bij Aion.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Medewerkers van Tweakers en Aion zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Aion en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Reacties (83)

Wijzig sortering
Ik begrijp het niet goed.
Heel die site is zo wollig.
Je gaat geld besparen, maar betaalt wel €1,9/maand 'lidmaatschap' voor light en €19/maand voor premium.
Dus €22,8 of €228(!) per jaar.

Hoe is dat dan een besparing ten opzichte van mijn gratis rekening met debet en credit card??? :?

[Reactie gewijzigd door cadsite op 15 september 2020 09:00]

Ik begrijp het ook niet goed. Als ik een kredietkaart wil, betaal ik dus 19 euro per maand. Dat is x5 ten opzichte van m'n Fintro account. Anderzijds staat er wel een vinkje bij een autoverzekering, zit die er dan in, of is die aanvraagbaar? Want 228 euro per jaar voor een autoverzekering wil ik wel.
Als ik het goed begrijp doelen ze daarbij op dingen als https://www.aion.be/en/max-bills.html (er is een lijstje met Max Bills, Max Deposit, Max Shopping, Max Loans en Max Insurance).

Of je uiteindelijk (veel) extra geld overhoudt is natuurlijk de vraag, maar het lijkt me wel aannemelijk dat je er onder de streep niet noodzakelijk veel extra geld aan kwijt bent. Zoiets als die 75/jaar besparing op gas/elektriciteit uit hun imo realistische voorbeeld vind ik zelf toch nog vrij veel moeite voor een kleine besparing (misschien een beetje irrationeel, veel langer dan een half uur kan het in totaal waarschijnlijk niet duren), maar als je je daar zelf niet mee bezig hoeft te houden…
Bij mij begint het dan toch te kriebelen. Was het eind vorige week dat het hier (in Vlaanderen) in het nieuws kwam dat er ook sites zijn die aanbevelingen doen voor ouderlingentehuizen. Blijkt dat ze wel enkel die tehuizen aanbevelen die aan die organisatie betalen.

Ik zou er dan ook niet van verschieten dat er van 2 walletjes wordt gegeten. Officieel zal het wel onafhankelijk zijn, maar achter de schermen...

Ik ben dan ook even gaan kijken op hun site naar de kleine lettertjes. Al hun juridische informatie staat nog in het Frans. Als je je bank wil gaan promoten in Vlaanderen, zorg dan dat je alles eerst vertaald is.

Ben ik ook eens gaan opzoeken wie Aion eigenlijk is. Blijkt dus dat het de vroegere Banca Monte Paschi Belgio is, die moest worden afgestoten/verkocht door de Italiaanse moederbank. Eigenaar is nu het investeringsfonds Warburg Pincus. En dan kom ik terug bij mijn tweede alinea.
Of mijn premium abonnement met kredietkaart waar ik 10 euro per maand voor betaal.

19 euro per maand. Nu moet ik wel even alles uitpluizen bij KBC en fortis maar ik blijf daar dik onder.
Fortis is denk ik 3 of 4 euro max per maand met visa kaart
KBC is ook zoiets

Dan heb je nog de premium, maar waarom zou je een premium nemen vraag ik me altijd af
Een duurdere kredietkaart kan de moeite zijn voor de verzekeringen die je krijgt. €19 per maand is duurder dan een plus rekening bij KBC + Platinum Mastercard.


Niet alle voordelen zijn uitgebreid beschreven. Ik kan bijvoorbeeld niet de wisselkoersen zien van valuta wat vaak juist het enige interessante is aan internet banken.
eens zien wat er allemaal achter de verzekeringen zitten aangezien idd bij de meeste banken dit op een 5-10eur / mnd komt met extra credit en debit kaarten.

anderzijds leuk om de webapp te vergelijken met andere groten van BE.
Klopt wat je zegt. Reisverzekeringen kan een dikke plus zijn als je iets tegenkomt. maar Platinum & Golden visa kaarten hoeven zelfs niets te kosten als je goed zoekt ;) kijk eens bij keytrade. Voorwaarden is dat je minstens 1 transactie per maand doet (euh?).
Je kiest zelf of je er 1 of meerdere transactie(s) per maand doet maar je moet minstens 12 transacties per jaar doen.
Inderdaad. Ik zit nu bij een bank of 5 omdat ik een aantal services spreid en ik betaal 0€ per maand over alle banken heen.
Het enige dat ik betaal is 5€/jaar (niet per maand) voor mijn visa kaart die 1% terug betaalt van al mijn online aankopen ermee dus met vlieg- en hotel tickets te boeken heb je dat zo terug.
En dan natuurlijk de beleggingstaksen en dergelijke maar dat is enkel bij aankoop of verkoop aandelen en wettelijk verplicht dus die ga je bij deze bank toch ook nog moeten ophoesten.

Dat gezegd zijnde, zelfs met 1.9 per maand heb je natuurlijk wel winst als je de rekening stopzet binnen 4 jaar dankzij de welkomstbonus... Maar gezien ik geen tijd wil nemen voor reviews te schrijven pas ik toch bij deze...
Manmanman, ik pak de bullshit-bingokaart er vast weer bij hoor. Artificial intelligence, machine learning, blockchain. Hebben ze Rian van Rijbroek daar aangenomen?

Ik hoor nieuwe tech bedrijven (te) vaak iets in die richting roepen, maar nooit wat ze er dan mee doen. Waarschijnlijk weten ze dat zelf ook niet echt.
dan moet je even op de site kijken staat er nl gewoon ipv in het wilde weg roepen.

Ze gebruiken de AI om je betaal patronen te profileren en je betere voorstellen te doen icm met de markt vergelijking,

dingen als hoeveel stroom je betaald in welke verbruik category je dan zit en of er een betere markt aanbieder is etc.

opzich een leuk idee ik denk zelf alleen dat je het winst stuk je niet gaat merken tegen de kostprijs die je er extra voor betaald.
Om even iets verder te kijken dan mijn neus lang is dan. Op LinkedIn zie ik welgeteld 1 medewerker van de in totaal 300+ binnen Vodeno, Aion Digital en Aion bank die iets van AI in zijn functie titel heeft staan.

Nu kunnen ze een dergelijk systeem natuurlijk extern laten ontwikkelen of extern inkopen, maar gezien de specifieke en zeer lokale toepassing die daarvoor nodig is lijkt me dat erg onwaarschijnlijk. Het feit dat ze het hele platform gewoon extern inkopen maakt het nog iets onwaarschijnlijker dat ze zulke toepassingen zelf ontwikkelen.

Dus ik durf met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel te roeptoeteren dat het helemaal niets meer is dan marketing bullshit.
Je doet hier natuurlijk wel de aanname dat heel de wereld LinkedIn heeft. Ik ben zelf developer zonder LinkedIn, dus die aanname klopt al niet. Mogelijk werken er dus meer mensen aan het project maar hebben die geen LinkedIn of het niet bijgewerkt waardoor er niets van AI in de functie titel staat. LinkedIn is wat dat betreft niet echt betrouwbaar om vanuit te gaan.

Neemt natuurlijk niet weg dat de aanname dat het marketing bullshit is alsnog kan kloppen :P
Ze gebruiken de AI om je betaal patronen te profileren en je betere voorstellen te doen icm met de markt vergelijking,
Dat is toch niks anders dan meer advertenties op basis van je eigen gegevens? Daar was nog een rele rel over toen ING en wat andere Nederlandse banken dat wilden doen.
Kortom: ze verkopen je data voor spam. Lekker dan.
Breng ze nu niet op ideeën. Rian mag aan jullie kant van de grens blijven :+
In alle eerlijkheid is de enige serieuze toepassing van blockchains momenteel in de fintech, en is het gebruik van AI/ML daar ook behoorlijk ingeburgerd. Know-Your-Customer wetgeving betekent dat banken verplicht zijn om klanten te profileren, en patroonherkenning is precies het gebied waar AI het beste werkt.
Ik hoor nieuwe tech bedrijven (te) vaak iets in die richting roepen, maar nooit wat ze er dan mee doen. Waarschijnlijk weten ze dat zelf ook niet echt.
Mee eens. Ik zie hieronder een reactie van iemand die het niet eens is met je, maar ik heb bij menig bedrijf gewerkt waar luid van de toren geroepen werd dat men iets met blockchain, ai of ml deed, maar in de praktijk was dat gewoon niet het geval.

Zelfs bij één bedrijf dat melding maakte van 'geavanceerde robots die alles voor u uit handen nemen'. Uiteindelijk bleek dat gewoon één of andere leipe Rus te zijn die via SSH een scriptje uitvoerde en als het scriptje mislukte, dan deed hij het gewoon nog een keer.
Met snel +10 jaar kennis en ervaring in het BE bankenlandschap.. bied ik me zeker aan om de zaak grondig te reviewen.
Erg benieuwd wat gimmick, marketing, en echte stappen zijn in de convenience van het bankieren.
Hoe verhoud Aion zich tov de andere banken (die ook een uitgebreide app hebben), en tov de puur online banken?
Wat doet Aion beter dan de alternatieven op de markt? Zijn er toegevingen gedaan?
Wat blijft hangen uit Banca Monte Paschi, of is alles op de schop gegaan?
Hoe loopt de unhappy flow als er iets niet blijkt te werken?

Voor wie aan het reviewen gaat, hier alvast wat zaken om onder de loep te nemen!
Ben Belg, had meteen interesse maar ben vrijwel zeker die interesse terug ‘in te trekken’.

Daarboven vraag ik me af wat alle voorwaarden zijn. Banken geven trouwens wel vaker 100 euro weg in België als je een rekening opent. Afgelopen jaren gedaan bij ING, Belfius, Keytrade en Hello. Meestal moet je de rekening min. 1 jaar aanhouden. Moet iets te maken hebben met subsidies of licenties. Dus echt onder de indruk van deze actie ben ik eigenlijk ook niet, want hier moet je dan wel wat meer moeite doen voor die 100 euro. Lijkt ook alsof Tweakers die 25 euro betaalt maar zou me verbazen als dit Tweakers geld kost. Zal hun eerder geld opbrengen.... er zijn banken die wel tot 150 euro betalen voor een ‘referral’. Dus meer dan vaag en heb het gevoel dat deze bank je op meerdere manieren te gelde wil maken. (Verkopen ze je gegevens?)

Edit: even privacybeleid doorgenomen
-Onze App, Website of Web App kan links bevatten naar websites van derden, plug-ins en applicaties. Als u op die koppelingen klikt of deze verbindingen inschakelt, kunnen derden gegevens over u verzamelen of delen. We hebben geen controle over deze websites van derden en zijn niet verantwoordelijk voor hun privacyverklaringen. Wanneer u onze Diensten verlaat, raden we u aan de privacyverklaring te lezen van elke website van derden die u bezoekt.

-Om aan voornoemde doeleinden te voldoen, geven we alleen uw persoonlijke
gegevens vrij aan:
(...)
Commerciële partners (bijvoorbeeld beleggingsadviesverleners)

Heb mijn keuze maar meteen aangepast. Nee, dank u...

[Reactie gewijzigd door Neuzelaar op 15 september 2020 13:11]

Had ik mijn domicilie in België gehad, had ik gerust een maandje willen proberen. Maar gegeven de marketingpraat sta ik er zeer kritisch tegenover. Gewoon al dat je alles aan Google zou geven lijkt mij al een punt van bezwaar te zijn. Goedkoop kan je ze trouwens ook niet noemen. Met 19 euro per maand als je alles wil kunnen gebruiken is veel geld, duurder dan de grootbanken in België.
Yup. Ik wil gerust de app een maandje proberen en er een eerlijke uitgebreide review over schrijven, maar eerlijk is eerlijk, normaal had ik dit product nooit overwogen.
Privacyzaken even buiten beschouwing gelaten doet Cake ongeveer hetzelfde, met het enige verschil dat je nog geld krijgt ipv geld moet betalen.
Van de website: "We monitoren je online aankopen en zoeken een betere deal nadat je een artikel hebt gekocht. "

Hier heb ik toch helemaal geen belang bij dat een bank dit doet... 8)7
Privacy vriendelijk ook.
Voor de Belgen onder ons is dat wel een belangrijke ja. Er wordt dus actief in de gaten gehouden wat je allemaal via die rekening aanschaft. Als ik Belg was, zou ik zeggen "no way".

En sowieso, als je al iets hebt gekocht heb je toch niet veel meer aan een betere deal. :P

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 15 september 2020 09:40]

Waarom specifiek voor Belgen belangrijk? Als Nederlander zeg ik hetzelfde, en ik weet dat Duitsland enorm veel met cash doet om soortgelijke redenen.
In dit kader omdat deze online bank (momenteel) alleen in België aanwezig is.
Een bank waar je fysiek naartoe moet is niet meer van deze tijd. Althans, daar zijn de mensen van Aion van overtuigd. :)
Ik ben net van het tegendeel overtuigd: Als het over veel geld gaat, spreek ik liever in levende lijve met de partij die dat behandeld.

Hetzelfde met al die "chatbots" tegenwoordig, het is het equivalent van een telefooncentrale waar je maar niet door geraakt, en de boodschap die zij mij hiermee geven is: "Wij willen je geld, maar we willen je liefst van al niet spreken of zien".
Ik ben een Belg en toen ik "Google Cloud" las, was mijn interesse al compleet weg.
En toen ik verder las en me begon te ergeren aan alle maketinggelul, was het geen desinteresse meer, maar regelrechte afschuw.
Gelukkig kan dat dus niet. Ja, je ziet dat bedrag X bij verkoper Y werd uitgegeven. Maar je kan als bank niet zien wat je gekocht hebt en dus onmogelijk een betere deal voorstellen. Wat dus wel kan is zeggen: hey, je koopt regelmatig bij Y, maar hun concurent en onze partner Z heeft nu A en B in de aanbieding, we denken dat je dat wel leuk vindt.

Gewoon dus een bijkomende manier om aan marketing te doen en voor hen om geld te verdienen.
Ze werken samen met partners (de verkopers), dan kan het natuurlijk wel.
"Hee, ik zie dat je daar voor x euro een koelkast hebt aangeschafd. Wil je voor een lager bedrag van y euro nog een koelkast aanschaffen?" :+
en je hebt hem al gekocht, dus tja....
Dat niet alleen, maar wat heb je daar achteráf nou aan als je iets net hebt gekocht??
Puur uit interesse. Ik ben geen Belg dus kan niet meedoen. Maar hoe kun je bij Aion bijvoorbeeld dan cash geld storten als het alleen online is?
Er zijn ook nederlandse online-only banken (en enkeke niet-online-only banken) waarbij je via GWK's geld kunt storten op je rekening. Soms wel tegen een vergoeding.
Uit m'n hoofd; SNS, KNAB, ASN, etc.
Dit is een redelijk overzicht, doch wel een jaar oud.
https://www.bankenvergeli...nog-contant-geld-storten/

"Bij GWK Travelex kun je met de dienst Mr. Pay contant geld storten op iedere Nederlandse bankrekening. Daarvoor betaal je 3 procent van het bedrag met een minimum van 9,50 euro." :o
<< maar bij SNS gratis aldus de site.
https://www.snsbank.nl/pa...orten-op-je-rekening.html

[Reactie gewijzigd door Source90 op 15 september 2020 08:19]

Das wel gek, ik moet dus helemaal naar een andere stad rijden hiervoor, terwijl er wel een SNS winkel in mijn stad is. Maar ik zit al een paar jaar bij SNS en heb eigenlijk nu ik het bedenk dus nooit geld gestort. Wel opgenomen, en gelukkig is dat bij de SNS gratis en niet zo als Bij de ING betaald, dat vind ik veel belangrijker :P
Hoezo bij ING betaald als je geld opneemt? Ja je kan ervoor kiezen als je nooit of nauwelijks geld op neemt om ervoor te betalen, hiervoor krijg je korting op de bankkosten. Echter dien je dit zelf aan te zetten. Anders is geld opnemen nog steeds gratis bij de ING.
Geld storten is bij ING gratis zolang het briefgeld is. Sinds juli betaal je 6 euro om ook munt geld te storten. Bij SNS is het volgens mij niet mogelijk om munt geld te storten bij een GWK
Als je korting krijgt krijgt als je het niet/weinig gebruikt dan betaal je er toch uiteindelijk extra voor als je het wel gebruikt want je betaald per saldo meer dan de andere. Dat ze het verkopen als "Korting" is puur marketing
Het is natuurlijk een dienstverlening die voor geen enkele bank gratis is.
Dat muntjes storten is al langer betalend ... Laatste keer heb ik een zak neergesmeten in de bank (was een ander kantoor). Had alles mooi geteld, en het antwoord was, ja maar daar voor moet je betalen. Dan heb ik ook vriendelijk gezegd, dan ben ik hier weg. Nooit wat te hoeven betalen. Elk jaar kost het meer voor minder service ... Tsja dat kan niet blijven duren.

En als bedrijf is het dikwijlks nog erger ...
Geld storten is bij ING gratis zolang het briefgeld is.
Wel max. 6x per kalenderjaar, anders €6 per storting.
Punt. Niet eens aan gedacht eigenlijk :)
Er is een initiatief opgezet om binnen een korte termijn generieke ATM's te installeren over heel België. Die machines gaan ook de mogelijkheid bieden om geld te storten.
Geld storten is nu al mogelijk maar dan in je bankspecifieke ATM.
Dat kennen we in Nederland als het Geldmaat project.
Daarnaast is Aion de eerste bank die een elektronisch (biometrisch) paspoort met een NFC-chip gebruikt om klanten te registreren.
Neehoor. Dat doet de ING app zelfs ook als je daarmee een rekening opent. En zo wel meer apps die dat doen. Revolut, N26. Volgens mij zelfs aandelen app Trading212.
Bij Knab kan dit ook inderdaad. Sterker nog: het is de meest gebruiksvriendelijke manier om je app opnieuw aan te melden.
Rabobank precies hetzelfde
Waarom zou je Aion willen gebruiken als je ook N26 kunt gebruiken voor minder geld?
Dit dus. Ik gebruik N26 al drie jaar, en naast dat het mij niets kost, heeft het mij zelfs veel geld bespaard doordat zij geen opslagkosten berekenen bij een betaling in vreemde valuta.
Hier zit wel een catch aan, zo rooskleurig als dat ze het verkopen is het ook weer niet. Het is mij even te technisch, maar o.a. op het bunq-forum op GoT is hier veel moois over geschreven.

Eigen ervaringen: ik had eerst bunq, waarbij mijn Netflix abonnement in Turkse Lira's wordt afgeschreven met ZeroFX. Lekker goedkoop dus. Ben nu weer naar mijn traditionele bank ABN/ING met een ICS creditkaart (zonder ZeroFX). Weet je wat het verschil is qua afschrijving? Zowat nihil vergeleken met ZeroFX. Wellicht bespaar je met hele grote bedragen een klein beetje, maar het verschil is verwaarloosbaar.
Ik begrijp niet goed waar je het nu over hebt, ik heb niets met Bunq te maken. Waar ik op doelde waren vakanties en werkbezoeken in landen waar ze niet met euro's betalen. Met een gewone bankkaart of creditcard betaal je opslagkosten (soms tot 2,0% van het totale bedrag), wat niet het geval is bij N26. Zo heb ik een vorige vakantie in Noorwegen zo'n 3.000 euro uitgegeven, wat mij net iets meer dan 60 euro extra had gekost als ik dit met mijn creditcard had betaald. Ideaal dus.
Google Cloud vind ik niet echt een verkoop argument.
Maar je vergeet die blockchainbeveiliging. Die maakt alles goed en zorgt ervoor dat zelfs Google je geld niet meer kan terugvinden.
True, en de AI regelt die blockchain wel eventjes.
Inderdaad, het laatste wat ik wil is Google nu ook inzicht in mijn bankactiviteiten geven...


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True