Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net lanceert vernieuwde Vraag & Aanbod

28-01-2005 • 15:01

85 Linkedin

Vraag & Aanbod 2.0 aankondigingVandaag nemen wij afscheid van één van de meest fossiele stukken code van Tweakers.net, namelijk Vraag & Aanbod. Sinds de ingebruikname van dit onderdeel in het voorjaar van 2000 zijn er feitelijk geen verbeteringen in de functionaliteit aangebracht. Het werd dus hoog tijd om Vraag & Aanbod eens stevig onder handen te nemen, zodat de functionaliteit up to date gebracht kon worden in overeenstemming met de wensen van onze bezoekers.

Het vernieuwde Vraag & Aanbod, dat vandaag wordt gepresenteerd, is op tal van punten verbeterd ten opzichte van versie 1. Zo is het nu mogelijk om afbeeldingen bij een advertentie te plaatsen, kunnen verkopers een veilingmodus activeren en is er de mogelijkheid om gedetailleerde informatie over de staat en de ouderdom van het object, de nieuwprijs, de verzendkosten en de verzend- en betalingsvoorkeuren op te geven. Verder kunnen kopers en verkopers nu feedback geven over de ervaringen die zij met elkander hebben. Een andere nuttige en leuke verbetering is de optie om een product gratis of ter ruil aan te bieden. Het gratis weggeven van spullen kan erg bruikbaar zijn voor zolderopruimingen van hardware waarvan de economische levensduur is verstreken, maar die technisch nog prima in orde is. Het is jammer om dat soort spullen in de vuilcontainer te laten verdwijnen.

Reageren op advertenties kan via e-mail (webbased verstuurd zodat email-adressen niet door harvesters opgepikt kunnen worden) of via de reacties bij de advertentie. Deze laatste functionaliteit is nog experimenteel. De praktijk zal moeten uitwijzen of de reacties nuttig zijn, of dat zij tot teveel misbruik leiden.

Vraag & Aanbod 1.0 screenshot Vraag & Aanbod 2.0 screenshot Vraag & Aanbod: oud versus nieuw

Het doel van Vraag & Aanbod is ook in de nieuwe versie onveranderd gebleven, namelijk het samenbrengen van vraag en aanbod van gebruikte of overtollige hardware. Vraag & Aanbod is geen veilingsite zoals eBay. De kopers en verkopers zullen zelf de daadwerkelijk koopovereenkomst moeten sluiten. De veilingmogelijkheid in Vraag & Aanbod is hier dan ook slechts een hulpmiddel bij. Biedingen zijn niet bindend en verplichten niet tot een aan- of verkoop. Vraag & Aanbod is gratis voor particulieren, met de beperking dat er maximaal 10 advertenties tegelijkertijd actief mogen zijn. In de toekomst zal er een koppeling gemaakt worden met onze Pricewatch Manager-diensten. Hiermee zullen bedrijven hun overstock en refurbished producten in Vraag & Aanbod kunnen aanbieden. Deze categorieën zullen overgeplaatst worden uit de Pricewatch.

In verband met wijzigingen van de devtrack.tweakers.net. Uiteraard zijn we benieuwd naar je mening over het vernieuwde Vraag & Aanbod en zien we je gebruikersnaam graag terug in de advertenties in V&A. De lancering van Vraag & Aanbod 2.0 is het perfect moment om je overtollige hardware aan te bieden en ervaring op te doen met onze verbeterde advertentiesite.

Lees meer

Vooruitblik op Vraag & Aanbod 3.0 .Plan van 24 augustus 2010

Reacties (85)

Wijzig sortering
Het ziet er strak uit en heel netjes echter ook een paar dingen die ik tegenkom:

- geen n.o.t.k. meer mogelijk bij aanbieden
- bij een foutmelding niet terugkunnen zonder alles opnieuw in te moeten voeren
- een paar maal een foutmelding bij 'advertentie bijwerken' en openen vanuit de admanager.

Het gaat hierbij om alleen bewerken van advertenties die vanauit 1.0 zijn overgezet!
Bij het toevoegen van een nieuwe advertentie zit er wel een mogelijkheid in om de ingevulde gegevens te verbeteren. Bij het bijwerken van advertenties is dit (nog) niet geïmplementeerd. Vooral bij het bijwerken van advertenties uit V&A1 (waarvoor andere regels golden) zal het dus in het begin mis gaan. Dit komt onder andere omdat het invullen van een postcode bij V&A2 nu wel verplicht is. Bij advertenties die via de nieuwe interface zijn toegevoegd gaat dit automatisch al goed, waardoor het probleem zich vanzelf oplost.
Dit komt onder andere omdat het invullen van een postcode bij V&A2 nu wel verplicht is.
Ik kon anders prima een advertentie opgeven zonder postcode :?
+1Anoniem: 4106
@Bor28 januari 2005 16:23
Je hebt gelijk, postcode is nog steeds een vrij veld. Het gaat om het woonplaatsveld.
Zelfde zaken loop ik tegen aan. Bij een fout moet je alles over nieuw doen op dit moment. Een notk of teab ontbreekt helaas nog.
Idd, ik wilde mijn advertenties aanpassen, zodat de verzendkosten, en al die andere leiuke dingen er bij zaten, maar de t.e.a.b. is verdwenen (of ik kijk niet goed.)
Er kunnen dus max. 5 foto's worden ge-upload. Ik mis echter een 'voeg toe' knop. Ik moet de advertentie dus steeds bijwerken voordat ik een volgende foto kan uploaden.
Suggestie:
- 'Voeg toe' knop, waarna een volgende foto kan
- 5 verschillende upload-balkjes à la marktplaats.
Ziet er erg goed uit, complimenten! Nu maar hopen dat de 'veiling' functie niet uit de hand loopt zoals bij Marktplaats (absurd lage biedingen of verkopers die express 2 maanden wachten op de hoogste bieder).
Absurd lage biedingen zal niet gebeuren, want: " Als minimumbod wordt het bedrag genomen dat je bij prijs hebt ingevuld." zo staat in de toelichting.

Dit voorkomt dus absurd lage biedingen, maar ook absurd hoge vraagprijzen van mensen die denken 'eens kijken wat de gek ervoor geeft, onderbieden kan altijd nog'.
Dat maanden wachten op de hoogte bieder zal met de meeste computerspullen wel meevallen, aangezien daarvan de waarde alleen maar daalt.
Waarom is het niet meer mogelijk om als prijs 't.e.a.b.' op te geven?
Bij het vaststellen van de features van V&A2 heeft een grote groep bezoekers aangegeven de T.E.A.B. nogal vervelend te vinden, aangezien je zo helemaal geen houvast hebt voor een bepaalde prijs. Daarom is besloten om dat er uit te halen. Voor de advertenties die gemigreerd zijn tussen versie 1 en versie 2 is een uitzondering gemaakt.
Bij het vaststellen van de features van V&A2 heeft een grote groep bezoekers aangegeven de T.E.A.B. nogal vervelend te vinden, aangezien je zo helemaal geen houvast hebt voor een bepaalde prijs.
Hmm, ik heb net in de tekst zelf teab gezet. Ik begrijp nu dat dat niet de bedoeling is? Als verkoper gezien is het niet echt interessant aan te bieden als teab of nnotk etc niet mogelijk is namelijk.
+1Anoniem: 4106
@Bor28 januari 2005 16:28
Je kunt in de tekst best aangeven dat je het product weg wil doen TEAB, maar het is wel de bedoeling dat je een richtprijs aangeeft, zodat een potentiele koper in ieder geval een idee heeft van wat de prijs zou moeten zijn. Op deze manier heeft het ook nog zin om te sorteren op de prijskolom.
Mja, kan wel zijn maar sommige dingen is toch echt wat de gek ervoor geeft... Dus ik ga echt niet overal een prijs bij bedenken.

Het enige waar ik me nu aan erger is dat vraag en aanbod niet standaard gescheiden zijn. Dat vond ik altijd erg makkelijk. (En die groen en oranje streepjes zijn ook een beetje minimaal dus je moet erg opletten dat je niet een vraag met een aanbod verwisseld...)

Voor de rest, super gedaan allemaal.
0Anoniem: 129948
@Bor18 februari 2005 12:26
Let wel dat ze gewoon knoeperd hard je ad weghalen.. Daar ben ik nu achter.. Ok was een beetje RTFM van mijn kant maar bon.. om dan meteen weghalen en een mailtje sturen dat "opgenomen in je notes" is??? O jee...komt het nu in Peter R Devries?
+1Anoniem: 102289
28 januari 2005 15:12
weet iemand hoe ik mijn instelling van norton personal firewall kan veranderen zodat het wel werkt? ik krijg alleen bij uit schakelen van de firewall de teksten te zien en de mogelijkheden keuzes te maken.
Ik heb had hetzelfde probleem met NIS 2005. Als je "Block ads on this site" uitvinkt, verschijn de tekst wel.
Dat zou ik sowieso maar heel snel uitvinken. Adblocken is hier per Algemene Voorwaarden verboden en levert je per direct een IP-ban voor de gehele site op.
sorry dat vind ik erg simpel je kiest er toch zelf voor wat je wel en niet op je computer te zien krijgt. Het is toch niet zo dat jijzelf niet mag bepalen wat je wel en niet op de computer wil hebben het is toch jou computer en niet van tweakers :?
@ denblom:

Nee, als je de AV had gelezen voor je je hier registreerde, had je kunnen zien dat deze site voor een groot deel draait op de ads en dat het verboden is om deze te blocken.
Kun je je probleem wat nader toelichting? Wat werkt er niet?
Ziet er strak uit, zonder meer. Maar ik verbaas me over het feit dat ik niet kan beperken op woonplaats/postcode/omgeving/provincie. Voor een hoop spullen loont het de moeite gewoon af te halen, zeker als de verzendkosten een product substantieel duurder maken. Vreemd.
Iets wat ik ook mis is een manier om in de gevraagd-advertenties niet alleen de laatste 50 maar ook eerdere te kunnen doorbladeren. Soms kan je iemand ergens mee helpen, maar om daar al die categorien voor door te gaan zoeken... Moet toch makkelijk te doen zijn, een "vorige 50"-knopje te maken?
Dat is een feature die nog op de planning staat :)
Komt er weer een (snelle) manier om de laatste nieuwe ads te zien? (zoals voorheen de laatste 5 aangeboden en 5 gevraagd met de optie om met 1 klik naar de "aangeboden" of "gevraagd" pagina te gaan)
Namelijk altijd interessant om er doorheen te bladeren en zien of je nog iets interessants tegenkomt.
Dat bedoelde ik met een snelle manier.
Voorheen was het met shift ingedrukt de ene openen en dan doorklikken naar de andere in het eerste scherm.
Ze staan nu ook op de hoofdpagina gelinkt in het intro-tekstje waarin staat hoeveel advertenties er zijn.
is er ook nog manier om dit zonder plaatjes te zien ?
laad nu best langzaam (p3-700 laptop)
en neemt veel ruimte op scherm in (1024*768)
Zo is het nu mogelijk om afbeeldingen bij een advertentie te plaatsen
Hoe doe je dit? Ik zie nergens een veld om een link naar een plaatje in te voeren, of om een plaatje te uploaden.
Dit gaat overigens om een vraag advertentie.
Afbeeldingen kun je op dit moment alleen bij een Aanbod-advertentie plaatsen.
Misschien handig dan als ze dat ook voor de vraag advertenties inbouwen. Verduidelijkt vaak een hoop.
Hoezo lijkt je dat handig? Je kan toch moeilijk bij een vraag advertentie een foto zetten van een product dat je nog niet hebt...
Plaatje verduidelijkt een hoop. Stel je zoekt een bepaald onderdeeltje voor je kast of laptop ofzo, of een drive met een bepaald uiterlijk, een bepaalde behuizing waar je het exacte type niet van weet, iets waar meerdere versies van zijn, of iets wat vaak als iets anders aangeboden wordt. Zoek voor de lol eens op eBay op iTrip (fm zender voor je iPod). Dan zie je meteen waarom een plaatje handig is. Er worden een hele hoop apparaatjes aangeboden onder de zelfde naam die toch echt niet het zelfde zijn.
Krijg bij het plaatsen van een reactie op een advertentie wel soms een parser error. Het commentaar wordt echter wel gewoon geplaatst.
Komt die error in je popup-scherm of bij het refreshen van de Vraag en Aanbod pagina zelf?
In het gewone venster, dus niet de popup. 't is me overigens nog niet gelukt de error te reproduceren.
+1Anoniem: 117065
28 januari 2005 20:25
Waarom is het nodig het ip-adres in de reactie mee te versturen als je via e-mail wilt reageren op een advertentie? Het is om misbruik te voorkomen, maar je moet nu inloggen als je wilt reageren via e-mail, zodat je niet zomaar een willekeurig adres kunt invullen (voor alle duidelijkheid: het e-mailadres in je profiel wordt gebruikt). Is dit niet genoeg?
In het extreme geval registreerd iemand even snel een accountje met een vaag e-mail adres. Het probleem hiervan is dat er bij eventueel misbruik weinig te achterhalen is. Op deze manier kan de mail-functionaliteit die loopt via de Tweakers.net-server misbruikt worden om een identiteit te verbergen.
k, bedankt voor je antwoord. Misschien iets vergezocht van mij, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat iemand vanuit een andere ip-adres een e-mail verstuurt. Een eventueel één-account-per-ip-adres beleid zal dus ook niet werken. Daarnaast hebben sommigen weer een variabel ip-adres.

Ik vind het in ieder geval een verbetering dat je niet zomaar een e-mailadres van iemand anders kunt invullen :) (Dit bereik je dus echter ook zonder het ip-adres op te nemen in e-mails).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee