Door Tweakers Partners

Doe mee aan de Microsoft Surface Road Race en win een Surface Pro 6

16-01-2019 • 10:39

71 Linkedin

Microsoft introduceert binnenkort drie nieuwe Surface-devices. Negen tweakers krijgen de unieke gelegenheid deze als eersten in Nederland te testen tijdens de Surface Road Race. Meedoen? Vul de poll in en maak bovendien kans op een Surface Pro 6.

Een nieuw jaar, een nieuwe line-up: bijna de hele Surface-familie heeft een upgrade gekregen. De Surface Laptop 2 (met een multitouch-PixelSense-display van 13,5"), de Surface Pro 6 (een 12,3"-laptop/tablet) en de Surface Studio 2 (een all-in-one-pc van 28") zijn voorzien van de laatste specificaties, waaronder i5- en i7-processoren, tot 32GB ram en ssd's met een capaciteit tot 2TB. Het betreft een wereldwijde upgrade en vanaf 7 februari zijn de apparaten ook in Nederland te verkrijgen. Op 31 januari mogen negen geselecteerde tweakers ze testen tijdens de Surface Road Race.

Surface Road Race

Ben jij een van de geselecteerde tweakers, dan begint het evenement voor jou met een inhoudelijke presentatie over de nieuwe line-up door een productexpert op het kantoor van Microsoft op Schiphol. Daarna gaat de Surface Road Race van start. In drie teams gaan jullie de strijd met elkaar aan bij het uitvoeren van verschillende opdrachten. Dat doen jullie met behulp van de Surface line-up, op verschillende plaatsen in Nederland. Alle opdrachten vormen samen een Microsoft-puzzel die jullie moeten zien op te lossen.

Winnen en testen

De Surface Road Race is op zichzelf al een bijzondere ervaring, maar er staat ook zeker wat op het spel. Alle drie de teamleden van het winnende team ontvangen een Surface Pro 6 met typecover. De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste, nu nog geheime, locatie in Amsterdam en hier sluiten jullie de dag samen af. Als laatste onderdeel mogen jullie allemaal één product van de Surface-familie mee naar huis nemen om dit gedurende twee weken uitgebreid te testen.

Praktische informatie

Datum: 31 januari 2019
Tijd: 12.00 uur - 20.00 uur (inclusief lunch en diner)
Startlocatie: Het hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol

Poll

Wil je meedoen, meld je dan aan via onderstaande poll.

Wil je bij het evenement aanwezig zijn en deelnemen aan de Surface Road Race?

Poll
De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Pre-order

Mocht je een Surface Pro 6 willen aanschaffen, dan is nu het moment. Bij een pre-order ontvang je namelijk een Microsoft Surface Pen ter waarde van 109 euro cadeau.

Voorwaarden voor deelname

 • Je Tweakers-account moet voor 15 januari 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 21 januari 2019 alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt slechts één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 22 januari 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Microsoft zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • De winnaars zijn beschikbaar op 31 januari 2019 om het evenement bij te wonen. De uitnodiging voor het evenement is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om één product uit de Surface-familie (de Surface Pro 6, de Surface Studio 2 of de Surface Laptop 2) in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • De drie winnaars van de Microsoft Surface Road Race ontvangen de Microsoft Surface Pro 6 met typecover.
 • De zes niet-winnaars, maar wel deelnemers van het evenement ontvangen een Coolblue-cadeaubon ter waarde van 100 euro.
 • Degene die met de auto komen worden ook weer afgezet op de startlocatie van het evenement.
 • Er wordt een video opgenomen tijdens het evenement.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (71)

Wijzig sortering
Dit klinkt als een interessante actie waarbij je veel verschillende dingen gaat doen. De prijs voor de winnaars is overigens ook interessant. Wat ik dan niet goed begrijp is of er bij de reviewers daarna ook iets is te winnen, want dat doe je namelijk niet in groepsverband. Of kun je met het schrijven van een uitstekende review als nog de eer hoog houden voor de groep en er met de prijs vandoor gaan?
Het lijkt mij vrij duidelijk in de voorwaarden staan.

De review schrijven is onderdeel van de voorwaarden.
Winnaars zijn bereid en beschikbaar om één product uit de Surface-familie (de Surface Pro 6, de Surface Studio 2 of de Surface Laptop 2) in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
De zes verliezers ("niet-winnaars", lol) van de Race ontvangen een cadeaubon.
De zes niet-winnaars, maar wel deelnemers van het evenement ontvangen een Coolblue-cadeaubon ter waarde van 100 euro.
Je ontvangt dus minimaal 100 EUR cadeaubon mits je ook een uitgebreide review schrijft. Doe je dat laatste niet, dan ontvang je ook niets.

Kanttekening: vervoer is voor eigen rekening en je lijkt door heel Nederland te moeten reizen op die dag? Dan zit je ook op aardig wat reiskosten.
De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste, nu nog geheime, locatie in Amsterdam en hier sluiten jullie de dag samen af. Als laatste onderdeel mogen jullie allemaal één product van de Surface-familie mee naar huis nemen om dit gedurende twee weken uitgebreid te testen.
Het lijkt erop dat de hoofdprijs voor het beste race team is en die krijg je dus op dezelfde dag mee. Voor de beste review lijk je momenteel niets te winnen. Gewoon een review plaatsen is in dit geval op z'n plaats.
Kanttekening: vervoer is voor eigen rekening en je lijkt door heel Nederland te moeten reizen op die dag? Dan zit je ook op aardig wat reiskosten.
Dat valt wel mee. Je hoeft zelf alleen maar naar Amsterdam te rijden, aan het einde wordt je weer naar je beginplek gebracht:
Degene die met de auto komen worden ook weer afgezet op de startlocatie van het evenement.
"De beste review" is ook meer een populariteitsprijs waarbij het gaat om wie de meeste aandacht krijgt. Ik vind een team van 3 random personen die samen moeten werken wat dat betreft interessanter. Ook gezien je je niet er op voor kunt bereiden.
Degene die met de auto komen
En degenen die niet met de auto komen?
Nee hoor er staat dat je weer wordt afgezet. Dus ga er maar vanuit dat Microsoft het vervoer regelt.
Het is inderdaad zo dat het vervoer tijdens het evenement geregeld wordt!:)
Het is inderdaad wel een goed punt dat je maakt.

Er wordt aangegeven dat je, als je met eigen vervoer komt, weer afgezet wordt bij de startlocatie. Daarnaast wordt er niet vermeld dat je een OV chipkaart mee moet nemen.
Ik ga er dus van uit dat er rekening gehouden wordt met het vervoer.
Degene die met de auto komen worden ook weer afgezet op de startlocatie van het evenement.
Neem ik aan dat het vervoer tijdens de race wel verzorgd wordt. Dus misschien een NS dagkaart.
Precies. Als je al weet dat je niet in het winnende team zit. Waarom zou je dan nog de moeite willen doen om een apparaat 2 weken te testen en een review te schrijven... 8)7
Omdat je dan toch gewoon een cadeaubon van €100 wint? En het schrijven van een review is daarvoor een voorwaarde, die je vooraf al weet. Als je dat te veel moeite vindt of het er niet mee eens bent, kun je ook gewoon de optie "Nee, ik laat dit evenement aan mij voorbijgaan" kiezen.

Ik begrijp dat het schrijven van een uitgebreide review aardig wat werk is voor (als je de Surface niet wint) enkel een cadeaubon, maar de prijs is naar mijn mening groter:
- Een (hopelijk) leuke dag, waarbij je ook nog eens wat mede-tweakers leert kennen
- Inclusief lunch en diner
- Cadeaubon van €100
- De kans de nieuwste speeltjes van Microsoft aan de tand kunnen voelen voor deze in Nederland verkrijgbaar zijn
- Kans op een Surface Pro 6 (als je deze wint komt de cadeaubon te vervallen)
Of je het de moeite waard vindt moet je uiteraard zelf bepalen, maar persoonlijk vindt ik het een erg nette actie.
Anoniem: 120539
@NESFreak16 januari 2019 11:24
Omdat je zowel het meedoen als het schrijven van een review leuk vindt?
Jammer dat het altijd tijdens kantoor uren is. Hoewel dat natuurlijk enigzins logisch is, kunnen veel tweakers hierdoor niet aanwezig zijn, maar wel willen, waaronder ikzelf. Die Surface Studio zou ik wel eens in het echt willen uitproberen en zien. Prachtig apparaat. Ik als Apple gebruiker kijk vaak kwijlend naar de Surface studio en book apparaten.

Voor de mensen die wel kunnen, veel plezier en hopen dat je de surface wint! :)
Ja dit (altijd). Dan moet ik nu gaan proberen te regelen om vrij te hebben op 31 januari, maar het kan zijn dat ik 22 januari weet dat het niet meer nodig is. Als alternatief kan ik dat op 22 januari gaan proberen te regelen wat nog meer kort dag is.

Was het een dag in het weekend geweest dan was het geen probleem geweest.
En sowieso is het 9/10x in de omgeving Amsterdam wat voor mensen aan de andere kant van het land ook minder is.
Voor mij zou het vrij regelen op dermate korte termijn wellicht nog wel lukken, maar er zijn er maar weinig die ik ken die in die luxe positie zitten dat dat kan. Het zou fijn dat als Tweakers hier in 2019 rekening mee gaat houden, hoewel zij natuurlijk ook gewoon in bepaalde gevallen aan bepaalde data vastzitten.

Ze zouden toch zelf ook beseffen dat jouw genoemde voorbeeld voor veel werkgevers niet of nauwelijks mogelijk is.
Begrijpelijk. Aan de andere kant moet je er ook rekening mee houden dat de medewerkers van Tweakers en Microsoft ook een leven hebben (vermoed ik :P), en dus ook graag in het weekend en de avonden vrij zijn. Ze zullen het misschien niet erg vinden om een keer een uitzondering te maken, maar als acties als deze vaker voorkomen en je daar altijd bij aanwezig moet zijn snap ik best dat ze het gewoon op een doordeweekse dag organiseren. Dat niet iedereen dan kan is logisch, maar als er voldoende aanmeldingen binnenkomen is de actie alsnog geslaagd.
Uiteraard, dat zal ook de reden zijn dat het bijv. niet in het weekend gebeurd. Begrijp me niet verkeerd, ik geef ze groot gelijk. Ook zij hebben een leven of gezinnen (het is het 1 of het ander :+ ), maar zoals je zelf zegt, een uitzondering op zn tijd zou wel prettig zijn.
Een echte tweaker heeft zowel geen leven als geen gezin toch? :+ Maar die uitzonderingen zijn er ook hoor. Denk bijvoorbeeld aan de Tweakers meat-ups (vaak in de avond), of Tweakers Gaming Live (weekend). Het is dus niet zo dat ze alles tijdens kantooruren organiseren. En Tweakers is voor zover ik weet ook geen bedrijf met honderden medewerkers zodat ze de avond/weekend acties om de beurt kunnen gaan. Ik snap het dus goed vanuit Tweakers, maar begrijp ook dat het vanuit de mensen die mee willen doen lastig kan zijn. Persoonlijk heb ik me aangemeld, in de hoop dat ik nog op tijd vrij kan regelen O-)
Volledig mee eens. Ik vermoed zelfs dat je vooral studenten aantrekt door het op een werkdag te houden, wat misschien niet helemaal de juiste doelgroep is. Dit zijn professionele devices, die juist perfect zijn voor zakelijk gebruik.
Dat het doordeweeks is vind ik wel te begrijpen en zelfs te verantwoorden.
Zelfs als je niet wint krijg je een aardige compensatie in de vorm van een €100,- CoolBlue bon.
Je zou de dag/avond ook kunnen zien als educatie, en via je werkgever als training proberen te regelen.

Wat lastig is, is de vrij korte termijn van de actie: deze is over 2 weken, maar je weet het pas zeker een week vooraf. Veel planners zullen daar niet heel vrolijk van worden.
Dit gaat (geen) enkele werkgever zien als training. Je test gewoon wat nieuwe producten, maar op die producten staat gewoon windows 10... Ik zou het alleen bij bedrijven zien gebeuren die videobewerken, photoshoppen of microsoft reseller als business hebben :+

True, de compensatie is ook niet het issue. Het feit dat het doordeweeks is is wel te verantwoorden, maar te kortdag om OF vrij te vragen OF je vrije dag weer te cancelen. Veel werkgevers vinden dat niet prettig als het een weekje van te voren wordt doorgegeven.
Meeste bedrijven gebruiken inmiddels ook Windows 10.
Inderdaad, vooral dit!
Tijdens de week kan je regelen door gewoon een dagje vrij te nemen.
Maar dit moet je normaal wel wat langer op voorhand doen.

Dit hadden ze gemakkelijk kunnen oplossen door de actie vroeger aan te kondigen en mensen langer op voorhand te verwittigen indien ze deel kunnen uitmaken van de actie en dus hun dagje vrij moeten regelen.
In sommige functies is dit een half jaar op voorhand maar met een maand zou je in de meeste gevallen wel moeten toekomen.

Edit: een vrijdag had ook een betere keuze geweest voor de meeste vermoed ik.
Ik wou net kijken voor een dagje vrij te nemen toen ik zag dat dit op een donderdag valt en sowieso geen optie is bij ons.
Vrijdag is iedereen al wat luier en kan je al sneller een last minute dagje nemen ;)

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 16 januari 2019 13:41]

Sinds het Microsoft kantoor flink verbouwd is hebben we in de vrij toegankelijke lobby een devices experience staan. Hier staat een groot gedeelte van de lineup (waaronder de Studio) en ook een mooie selectie laptops van andere OEMs. Wellicht kun je een keer binnenlopen als je in de buurt bent? We organiseren ook op zeer regelmatige basis een grote diversiteit aan evenementen, misschien dat je op een dergelijke gelegenheid kunt aanhaken.
Vet! Ik doe met wat geluk mee! mits deze vlucht nog beschikbaar is voor <200 euro.

Had tijdens mijn studie de Surface Pro 4 gekocht, na een jaar via V&A verkocht, beviel goed behalve dat ik het gevoel had dat de accu altijd leeg liep als ik 'm een dag niet gebruikte. Heb nu een Macbook Pro (2017) en die klap ik gewoon dicht zonder erbij na te denken en als ik 'm een paar dagen later weer tevoorschijn haal kan ik er de hele dag weer mee door.

[Reactie gewijzigd door Sneek op 16 januari 2019 12:09]

Een Surface Pro 4 (2015) is natuurlijk ook geen goede vergelijking met een Macbook Pro (2017) 8)7

De directe competitie van een Macbook Pro is de Surface book, of Surface book 2 (13"), niet de Surface Pro.
En die Surface Books hebben (uit ervaring, want werkzaam als IT-er bij een bedrijf met circa 1.000 Surface apparaten) precies hetzelfde als jouw Macbook pro; Klap 'm dicht, en een week later start je 'm weer op met vrijwel hetzelfde accupercentage nog beschikbaar.

Als grootschalig afnemer bij Microsoft hebben wij ook al de Surface Laptop 2 in onze voorraad liggen. Grotendeels hetzelfde als de Surface Laptop (1), maar ein-de-lijk met een 4-core I7.
Iets wat zowel de Surface Laptop (1) als de Surface Book (1) missen.
(Mijn Sbook 1 Performance Base is namelijk ook 'gewoon' een dual core'tje ;( )

Anyway, om terug te komen op..; Ik kan je tevredenheid over je Macbook zeer goed begrijpen, hoewel ik geen Mac-fan ben, blijven het fantastische machines. Het is in dit geval alleen een beetje appel-peren, en ik hoop stiekem dan ook dat je één van de winnaars bent, en zelf de nieuwe line-up mag testen.
(En dan is de Surface Laptop 2 de beste vergelijking met jouw macbook :) )

zelf doe ik niet mee, wordt hier al overspoeld in Surfaces :D
Hey @Awesomehobo, even ter verduidelijking, qua performance zou ik de vergelijking niet maken en overall batterij duur ook niet. Echter heb ik ook een Macbook Air uit 2011 liggen waar die surface dan weer makkelijk van zou moeten winnen. Toch had ik met de Microsoft surface een soort van 'batterij angst', ik durf 'm nergens mee naartoe te nemen zonder de oplader omdat ik de batterijduur zo onvoorspelbaar ervaren heb.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet windows bashen, op gebied van bijvoorbeeld touch screen (heeft de mac niet), OS (ik geef Windows de voorkeur) en toetsenbord (ben nog altijd geen fan van butterfly) wint de surface dik. Echter op gebied van trackpad (echt wat een verschil!) en batterijduur/management wint de surface nog niet van een 8 jaar oude macbook.

Ik zie overigens nu de comment van @DaemonAngel, ik refereer vermoedeijk inderdaad naar de waakstand van MacOS.

edit: ik zie dat je ervaring hebt met 1000 surface tablets, misschien had ik gewoon bad-luck :)

[Reactie gewijzigd door Sneek op 16 januari 2019 14:06]

Als we kijken naar het enige punt, batterij % na het dichtklappen van het toestel en dan een tijdje later. Dan doet MacOS het gewoon beter dan Windows.
Zelfde zie je bij iOS vs android waar iOS in standy echt heel zuinig is.

Toetsenbord wint de surface met zijn ogen dicht van de mbp. Die butterfly crap is echt rommel.
Touch screen is wel heerlijk bij de surface.
De trackpad van de mbp is idd beter maar ik vind die van de surface ook wel heel fijn en in combinatie met het touchscreen niet minder aangenaam dan de mbp.

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 16 januari 2019 14:44]

Mijn edit was niet lullig bedoelt, ik bedoelde serieus dat @Awesomehobo waarschijnlijk veel meer ervaring heeft met de surface line-up aangezien hij 1000 van die dingen in je beheer heeft.

edit: [..] in beheer heeft, en ik mijn ervaring baseer op een enkel product.

[Reactie gewijzigd door Sneek op 16 januari 2019 14:22]

My bad, heb het aangepast bij mij. Ik had de foute persoon bij de reacties in gedachte :).
Een 13" mbp zijn concurrent is de surface laptop btw ;-)
Dus hangt af van de versie dat hij heeft.

En ik vind het vreemd voor een ITer om de waakstand van macOS gelijkaardig te bestempelen als die van windows want dat is in mijn ervaring niet het geval.
Ik heb een thinkpad en een surface pro 4 en ook een macbook.
Alleen de macbook kan je continu gewoon dichtklappen. Doe je dat bij de windows machines begint het snel spaak te lopen.
Het is maar heel zelden dat ik bij de macbook een herstart om het clean te zetten allemaal maar bij windows. hmmm
Wat valt er onder "ik ben Designer"?
Inderdaad, een goede vraag.
Voor alleen de Studio zou je nog 'grafisch designer' kunnen verwachten.
Maar de andere Surface producten zijn toch echt ook voor iedereen...
Ik ontwerp software daarbij ook de UI (heb UI-centric Apps gebouwd). Dus ik vind mijzelf wel 'designer'...
Ja, inderdaad goeie vraag.
Ik zelf teken erg graag op tablets. Niet heel goed, maar ik word er blij van en ik doe het vaak. Ben ik dan een designer?
Dat gezegd hebbende: in hoeverre is random, random bij:
Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Ik verwacht dat er binnen de antwoorden nog wat gestuurd wordt, toch? dus x aantal designers en x aantal niet-designers. Dus als er meer designers nodig zijn, is het niet random. Toch? Maargoed, semantics.

Leuke actie. Ik zou heel graag willen testen :)
Leuk, maar helaas kan ik niet aanwezig zijn. Veel plezier voor de gelukkigen.
Anoniem: 372172
16 januari 2019 10:42
Mooie actie wederom (y)
leuke actie, Ben erg benieuwd naar de potentie van de devices.
mooie actie, helaas te kort dag om hiervoor vrij te krijgen als je pas zo laat te horen krijgt als je mee mag doen of niet :-(
Misschien is het nu mijn tijd om wat te winnen! Desalniettemin, succes allen! leuke actie

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee