Door Floris Diemel

Nieuwe TweakDSL actie

15-01-2003 • 17:24

66 Linkedin

Zoals velen van jullie al zullen weten biedt Tweakers.net in samenwerking met Cambrium ADSL diensten aan. Deze ADSL verbindingen maken gebruik van het netwerk van BBned, waardoor zeer hoge snelheden mogelijk zijn, tot wel 7800kbit/s! De afgelopen drie maanden hebben we een actie kunnen voeren voor de aansluitkosten van deze ADSL-abonnementen, waardoor jij als klant tot wel €250 ,- korting kon krijgen op de aansluitkosten. Deze actie is nu helaas afgelopen, maar we gaan door met nieuwe acties. Als je nog geen ADSL-verbinding thuis hebt, maar wel interesse hebt, kunnen we je een mooie aanbieding doen:

* Aansluitkosten bij analoge telefoonlijn:

AansluitingAansluiting & Modempakket
SurfDSL€ 60,-€ 205,-
ProDSL€ 0,-€ 145,-
UltraDSL€ 0,-€ 145,-

* Aansluitkosten bij ISDN telefoonlijn

AansluitingAansluiting & Modempakket
SurfDSL€ 60,-€ 250,-
ProDSL€ 0,-€ 190,-
UltraDSL€ 0,-€ 190,-

Omdat TweakDSL wordt aangeboden via BBned, betaal je geen kosten aan KPN, je krijgt dus één factuur met hierop alle kosten. Het analoge modempakket bestaat uit een splitter, een 4 poorts E-tech modem en de nodige bekabeling. Het ISDN modempakket bestaat uit een splitter, een Telindus 1111 en de nodige bekabeling.

* Voorwaarden voor deelname:

 • Je aanvraag moet voor 31 maart 2003 door TweakDSL ontvangen zijn.
 • De aanvraag moet volledig ingevuld zijn opdat TweakDSL de aanvraag kan verwerken. Dit betekent dat naast een volledig ingevuld aanvraagformulier ook een kopie van je KPN-nota is meegestuurd. Op deze KPN-nota moet in ieder geval duidelijk het telefoonnummer en het adres waar de telefoonlijn ligt staan.
 • TweakDSL zal geleverd worden over een bestaande telefoonlijn.
 • Je mag het eerste jaar je abonnement niet naar beneden bijstellen (je mag bijvoorbeeld niet in het eerste jaar van ProDSL terug gaan naar SurfDSL).
 • Alleen aanvragen voor diensten die ook daadwerkelijk op dat moment door TweakDSL leverbaar zijn komen in aanmerking voor de actie.
TweakDSL aboMax. downstreamMax. upstreamDataverkeerPrijs
SurfDSL512 Kbps256 KbpsFair use€ 53,-
ProDSL1.024 Kbps512 KbpsFair use€ 68,-
UltraDSL7.800 Kbps512 KbpsFair use€ 95,-

Wil je ook weten of jij supersnel kunt internetten via TweakDSL? Vul dan in de postcode checker snel de benodigde gegevens in.

Als klapper op de vuurpijl hebben we nog een interessant aanbod voor iedereen die nu ADSL heeft via MxStream en binnenkort zijn abbonement kan beëindigen: het Alcatel modem dat gebruikt wordt bij analoge lijnen kon al langer gebruikt worden voor TweakDSL, maar het ISDN modem nog niet. Hier komt binnenkort echter verandering in. Vanaf 24 januari is het namelijk ook mogelijk om je Alcatel Speedtouch ISDN te gebruiken bij TweakDSL! Hierdoor hoef je geen nieuw modem te kopen en kan je bij ons al zonder eenmalige kosten ADSL afnemen. Enkel bij SurfDSL vragen we een geringe bijdrage in de kosten.

Reacties (66)

Wijzig sortering
Binnenkort: TweakDSL is binnenkort ( December 2008 ) bij u beschikbaar
OMG, wat voor invulling geven jullie wel niet aan het woord "binnenkort" :D :D.
ROFL :D

Laat me raden: Delft Centrum? Dat is heel lang de laatste geweest die omgebouwd moest worden.
Mja bij mij kan het helemaal niet .. rimboe ownage zullen we maar zeggen.
Beter 2008 dan helemaal niet bekend :D
Tja, mij net iets te duur. Bij Demon (ook via BBned) betaal je voor dsl-express 2048/512 65 Euro per maand. Bij de vorige actie (/m 13 jan) hoefde je geen kosten voor aansluiting en modem te betalen. Heb begrepen dat Demon binnen 2 weken met weer een nieuwe actie komt.
Ik zit ook aan de demon aansluiting te denken. Misschien nog even wachten op de nieuwe aanbieding?
Hmm, ik vind € 68,-- voor 1024/512 niet echt voordelig.

Wat dacht je van € 65,-- voor 2048/512 bij Demon met gratis modem en aansluitkosten :)
Anoniem: 61190
15 januari 2003 17:32
Cistron heeft de prijzen voor abbo.. omlaag gegooid, mag tweakdsl ook wel doen..
Wij hebben andere acties, zoals nu met lagere instapkosten. Abonnementsprijzen zijn bij Cistron inderdaad omlaag, maar de modems zijn duurder. Ook zijn de aansluitkosten voor het abbo met 512/256 duurder.

Zie overigens ook de Euro-ranglijsten van Speedtest:
http://www.speedsuite.net/speedsuite/Database/RankingEuro.asp?TestType ID=8&chkCTC=on&chkCTT=on&chkCTA=on&chkCTI=on&chkCTD=on&chkCTW=on
Je moet het dan ook op lange termijn bekjken...
Ik vind dat voor de concurerende positie TweakDSL de downstream ook op 768 moet zetten :-) Zit nou een beetje te dubben, heb eigenlijk wel upstream nodig maar of ik die downstream er voor moet op offeren.... Mwah... Dan ligt dit d'r al zullen we maar zeggen
geen inhoudelijke reactie, maar misschien staat het (ook commercieel gezien) beter als je abonnement met 1 b schrijft en 3 n'en
(staat ook in het artikel)
Is dit Kilo Bytes of Bits? en hoe zit het met de dekking? Kan ik dat hiero in zutphen ook krijgen?
De snelheden zijn aangegeven in kilobit (anders had er KBps moeten staan). Of TweakDSL ook beschikbaar is op jouw adres kun je controleren met de postcode checker op TweakDSL.nl.
Volgens mij is Kbps of Kbits/s goed. En bytes is dan met een hoofdletter zoals MB of MegaByte.
Bits, anders gaat je modem roken ;)
nee hoor, het is in bytes. Ik heb een speciale weerstand waar de kabel mijn huis in gaat om de enorme snelheid tegen te houden ;)
als men 't heeft over theoretische snelheid van netwerken gebruikt men eigenlijk altijd kilobits en megabits per seconde..

als je 't hebt over de snelheid van een file die je download heb je 't weer eerder over bytes of kilobytes per seconde..
als men 't heeft over theoretische snelheid van netwerken gebruikt men eigenlijk altijd kilobits en megabits per seconde..
D'r is weinig theoretisch aan. Het gaat hier om de capaciteit van de lijn. De protocollen die gebruikt worden hebben overhead en daarom is de datatransmissite lager. Maar wanneer je de header en data bijelkaar op telt kom je (in bits) op dit getal uit.
Klopt het dat als je van MxStream naar TweakDSL wilt overstappen je dan 5-8 weken zonder ADSL zit omdat je pas kan aanvragen als er geen MxStream meer op de lijn zit?
5-8 is wel erg lang. Als het echt goed mis gaat ben je inderdaad wel eens langer dan 3 weken zonder internet, maar als KPN gewoon doet wat ze moet doen, zou het in principe maar 12 dagen hoeven te duren. (Niet dat dat lukt, ongeveer 21 is normaal op het moment)
Hmm, dat is nog te overzien. Momenteel heb ik een ZyXel Prestige 642 R-I (ADSL over ISDN-modem met ingebouwde router). Zou die ook vanaf 24 januari moeten werken dan?
Dat zou ik je niet kunnen vertellen, maar de heren bij Cambrium weten dit misschien wel. Je kan ze natuurlijk even bellen of een mailtje sturen hierover. :)

Het telefoonnummer staat op de website, het e-mail adres is:
info@tweakdsl.nl
Laat ik stellen dat ik inmiddels al bijna 4 weken verder ben :( Ik vind het maar lang duren.... ;(
Ben hier net overgestapt van ADSL via MxStream naar BBned en ik heb hier 6 wkn zonder internet gezeten.
Probleem zit hem in de KPN die zeer laks is in het vrij geven van de lijn. Pas na een hoop administratieve ellende en gezeur geeft de KPN de lijn vrij...zal wel "taktiek" zijn.....weet ik niet. Daarna komt nog het aansluiten van BBned...maar dat duurt maar een paar dagen.

Al met al duurt het al snel een week of 5 a 6. Dit kan allemaal veel sneller..maar ook hier blijkt weer de "instelling" van de KPN.

Persoonlijk moet ik wel zeggen dat de nieuwe verbinding hier het wachter meer dan waard was.
:)
Ik neem aan dat het geen regel is, maar soms (in mijn geval anyway)kan dat wel eens mis gaan.. Zie ook de reactie van YouriT een stukkie lager.

Ik heb sinds 2 december 2002 geen internet meer.
Ik had MxStream via Planet...
..en wacht nu op UltraDSL van TweakDSL.

Soms zit het mee, en soms.. :Z
offtopic...?
Ok mn reactie iets aangepast zodat iedereen kan zien dat het toch echt gewoon een reactie is op hetgeen Martin Klerx zegt/vraagt.
Ik vind de prijzen van de goedkoopste abbo's niet echt interessant.

Bij demon heb je voor €55,- 1mbit down en 0.5 mbit up en voor €65,- heb je 2mbit down en 0.5 mbit up.

Downstream dus het dubbele van tweakdsl.

Ook heb je geen datalimiet, ook geen fup ofzo :)
Anoniem: 68106
@Gizz17 januari 2003 18:21
Ook heb je geen datalimiet, ook geen fup ofzo
Dit is dus niet waar... ik heb vorige week nog Demon een mailtje gestuurd, omdat ik wilde weten of ik met mijn huidig verkeer (35-40GB per maand) problemen zou krijgen, en ze zeiden dat het wel erg veel is, en dat ik waarschijnlijk problemen zou krijgen, tenzij de andere gebruikers die op dezelfde centrale aangesloten zijn heel weinig downloaden, want dan valt het niet op...

Weet iemand trouwens wat de limieten bij TweakDSL ongeveer zijn? Ik meen te herinneren dat ze een tijd geleden nog met vaste limieten werkten, maar ik lees dat ze nu een fair use policy hanteren...
Ultra:max ongeveer 20GB
Pro: max ongeveer 60GB
Surf: max ongeveer 100GB

Denk dat je daar rekening mee moet houden :)
Ultra:max ongeveer 20GB
Pro: max ongeveer 60GB
Surf: max ongeveer 100GB
Ik neem aan dat ik de waarden van Ultra en Surf moet omwisselen... :)
Dankjewel voor de info!
Je hebt gelijk, eerst stond op hun site dat ze een fup hadden en toen hebben ze het verandert naar "Geen dataverkeerlimiet" en een fup voor je webspace.

4 dagen geleden heb ik dat nog zien staan, nu kijk ik weer en nu hebben ze opeens achter "Geen dataverkeerlimiet" zie onze Fair Use Policy gezet.

Toevallig dat ze dat net doen nadat hun actie is afgelopen :|
waar staan die prijzen?? op de demon site kom ik telkens bij adsl-zakelijk uit :?
Nu er geen offcieele limieten meer zijn maar d'r een fair use policy is begin ik zeker wel interesse te krijgen en misschien dat ik bij m'n ouders thuis wel zo'n tweakdsl lijntje laat leggen.
maar wat is fair use voor UltraDSL? 100GB, 150GB, 250GB?

Dat is maar net hoe er wordt gekeken.
Dat is waar, ik hoop dat zo rond de 400gb per maand down toch wel mogelijk is. Atm met kabel nooit gezeur over gehad.
400gb = niet veel hoor :P

Tenzij je echt zo achterlijk asociaal 400GB bedoelt :X
Jij wil beweren dat je het hele jaar door 24/7 met 160KB/s aan het downloaden bent? :+
Euhh, jah, DVDR is 5GB per stuk, wonen 6 man die allemaal andere films/games leechen. Dus 400GB is niet echt uitzonderlijk, meestal rond de 370GB down per maand.
Wat is nou het probleem? Het ging mij er alleen om of die fairuse een beetje flexibel was, cistron ging bij m'n buren zeiken op een gegeven moment, dat wil ik voorkomen.
Mijn persoonlijke mening
370GB per maand is achterlijk veel. Dat is met meer dan 1Mbit/s vol continue downloaden. Met 95 euro per maand heb je dan vaak niet eens de helft van de bandbreedte betaald, daar komen nog alle andere kosten nog bovenop.
Persoonlijk vind ik iemand die dermate veel data verzet echt niet normaal, ga dan gewoon lekker DVDtjes opsturen ofzo.
Floris,
Als jij 370 GB achterlijk veel vindt, wat vind je dan wel acceptabel?
Ik heb net een nieuwe ISDN laten aanleggen, en wil daar over een maand UltraDSL overheen laten leggen. Maar ik wil wel een harde garantie dat ik niet zomaar wordt afgesloten omdat er een paar DVDs te veel door de pijp gaan.
Wordt er gewaarschuwd wanneer het bandbreedte verbruik te hoog is, of wordt er gelijk afgesloten?
Wat is de procedure?
Ik heb nu een verbinding met planet+kpn in het beriek 768kbps down en 192 up. Volgens Planet was fair use destijds iets van 30GB. Daar betaalde ik toen 100 gulden voor en nu 52,25 euro. Mijn maxium is per maand 15 GB en mijn minium is 4 a 5 GB. Niet dat zij dit kunnen zien. 8-)
jezus.. vind je het erg als ik het niet geloof? 400gb hoor je wel wat je zegt?

Ik zit zo rond de 50gb p/m (komt ook wel een beetje omdat ik niet zo'n snelle downstream heb 512kbit)

Jammer dat ik niet zo'n hoog inkomen heb.. anders had ik het denk ik wel overwogen om een Ultra DSL pakketje te nemen.
31 dagen x 6 man = 186
370GB/186 ~= 2GB
Jij download per dag dus gemiddeld 2GB / user. Dat is wel vrij veel...12GB / dag totale traffic.

Misschien een idee om eens wat DVD-Rs uit te wisselen ;)
BBned + Draytek 2600 = Super oplossing, ze worden alleen nog niet officiel ondersteund door BBned
Waarom een Draytek router? De modem die je bij TweakDSL krijgt is al een router.

Of bedoel je de 2600W-routers (die wireless zijn)?
Als je hem zelf her-configged wel ja.
Maar dan nog is die niet erg customizable.

Drayteks hebben een lekkere eenvoudige webconfiguratie, en een paar redelijk goeie tools voor management. Nou had ik al een 2200 voor de Com21 vroeger, dus ik heb die gewoon aan de Copperjet gehangen, maar om heel eerlijk te zijn.... zo geweldig vind ik die Copperjet niet.

Wordt me wat erg warm, en het modem geeft een continue hoogfrequente piep af.
Anoniem: 45355
15 januari 2003 17:29
ik ben nog steeds een beetje terughoudend over TweakDSL... tis nog nieuw (in mijn ogen) maar iig weer een 'concurrent' erbij voor andere ADSL en kabelinternet aanbieders.. vooral de upstream is een zeer groot pluspunt IMO..

wie weet, straks van @home naar TweakDSL.. :)
Welke upload???? :?
Elke andere BBNED ADSL provider heeft dezelfde upload hooor :z (ook dezelfde snelheden en prijzen (ong.))

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee