Door Guido Hoogvorst

Tweakers zoekt it-talent voor Hackatrain-dreamteam - Ga mee naar Berlijn

09-03-2018 • 17:52

37 Linkedin

Ga op 18 juni met ons mee naar Berlijn. Tweakers en Tweakers-Elect gaan vijf tweakers een onvergetelijke week vol tech en plezier bezorgen. Samen met jullie doen we mee aan de Hackatrain 2018. Wat kun je gaan beleven?

Samen met Tweakers Elect is Tweakers partner van de Hackatrain, een rijdende hackathon met Berlijn als eindbestemming. We vertrekken op maandagochtend 18 juni uit Amsterdam met de hackathon in de trein. Bij aankomst in Berlijn gaat het programma de hele nacht en de volgende dag door op de hippe locatie Beachbar Mitte. Vanaf woensdag ben je van harte welkom op het technologiefestival Tech Open Air Berlin, een van de coolste techevenementen in Berlijn, met naast een grote beursvloer veel break-outs en off-sites op bijzondere plekken. Natuurlijk is er tijdens je verblijf voldoende tijd in het programma om zelf Berlijn te ontdekken.

Voor (bijna) alles wordt gezorgd

Inbegrepen bij deze reis zijn een retour Amsterdam-Berlijn in de trein, deelname aan de Hackatrain (inclusief ontbijt, lunch en diner), alle overnachtingen in Berlijn (inclusief ontbijt en de driedaagse toegangspas voor het Tech Open Air-festival). Lunch en diner tijdens Tech Open Air zijn voor eigen rekening, maar er zijn voldoende satellietevenementen waarbij het voor je geregeld wordt. Elect regelt tijdens de hackathon nog iets leuks, zodat je probleemloos een nachtje kunt doorhalen. Vanuit Tweakers zal Guido (Ginz) aanwezig zijn en Tweakers Elect wordt vertegenwoordigd door Frederik (zeef).

Lijkt dit je leuk?

Als dit je leuk lijkt, zijn we op zoek naar jou. Deze keer willen we als Team Tweakers (Elect) meedoen voor de prijzen in de competitie, dus zoeken we devtalent. We denken aan back- en frontenddevelopers, ui/ux-ontwerpers, datascientists/engineers, mobiliteitsexperts en technisch adviseurs. Technische voorkennis van het internet of things en/of programmeren in de blockchain geldt als een voordeel.

Geef je op door middel van een e-mail en omschrijf je vaardigheden. We nodigen vervolgens iedereen uit voor een selectiedag op Tweakers HQ in het voorjaar. Daar stellen we ons dreamteam samen om in juni met de prijzen aan de haal te kunnen gaan. Je gaat niet met lege handen naar huis, dus alleen al voor de selectiedag zou je mee moeten doen. Daarnaast is er op 25 mei een pre-gathering in de Thuishaven in Amsterdam. Daar ontmoet je de andere deelnemers van de Hackatrain.

Ja, ik wil meedoen

Meedoen is eenvoudig. Mail voor 26 maart naar hackatrain@tweakers.net wie je bent en wat je vaardigheden zijn. We nemen ruim op tijd contact met je op over de selectiedag. Jouw mail wordt alleen gebruikt voor de Hackatrain-selectie en na de samenstelling vernietigd.

Spelregels

De Hackatrain wordt georganiseerd door By Whyte. De actievoorwaarden kun je hier vinden.

Onder de reis met de Hackatrain wordt verstaan:

 • een retour Amsterdam - Berlijn per trein;
 • heenreis 18 juni, terugreis 23 juni 2018, van deze data kan niet afgeweken worden;
 • op de terugreis vindt geen evenement plaats;
 • deelname aan het evenement Hackatrain op 18 en 19 juni 2018 (inclusief ontbijt, lunch en diner);
 • vijf overnachtingen in Berlijn (inclusief ontbijt);
 • driedaagse toegangspas voor het festival Tech Open Air op 20, 21 en 22 juni 2017 (eten en drinken zijn op deze dagen voor eigen rekening);
 • de reis is exclusief persoonlijke uitgaven, transfers, excursies en alle overige, onbenoemde zaken;
 • deelnemer is minstens achttien jaar en beheerst de Engelse taal.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (37)

Wijzig sortering
Ik heb vorig jaar meegedaan, het is zeker erg cool! Daar heb ik de IBM Bluemix Award gewonnen voor ons idee namens de hogeschool NHL. Hier wat tips:

1. Internet in de trein is bizar slecht, in Duitsland is het mobiele netwerk ook niet goed voor mobiele hotspots. Download alles van tevoren.

2. Programmeer niet of weinig, het is leuk dat je iets in angular of PHP kan zetten. Maar de jury zijn geen techneuten en willen iets shiny zien. Gebruik bij voorkeur Mockup tools zoals Adobe XD. (Verbinding met AWS/azure of gebruik van NPM is toch niet mogelijk in de trein)

3. Vergeet de toegevoegde waarde niet van jou idee aan ProRail/dbahn/ns. Ze willen graag direct geld eraan kunnen verdienen. Indirect deed het minder goed(customer satisfaction)

4. Presentatie/pitch goed voorbereiden :-)

Succes ermee! Het is echt super gaaf!
Hi, hier een reactie van de organisatie. :)

1. Tijdens de treinreis trekken we dit jaar een design sprint.

2. Dit jaar volstaat een mock up niet. We willen een technisch prototype zien.

3. Toegevoegde waarde is zeker belangrijk. Jouw skills echter net zo goed!

4. Dat sowieso! ;)
2. Programmeer niet of weinig, het is leuk dat je iets in angular of PHP kan zetten. Maar de jury zijn geen techneuten en willen iets shiny zien. Gebruik bij voorkeur Mockup tools zoals Adobe XD. (Verbinding met AWS/azure of gebruik van NPM is toch niet mogelijk in de trein)
Dat is dan wel een beetje jammer als het een hackatrain (woordspeling op hackathon) heet. Een mock-up maken zie ik toch minder als "hacken".
Hi, hier de organisator van Hackatrain. Een mock up volstaat niet meer dit jaar. We willen een technisch prototype zien en kunnen programmeren is een sterke pré.
Hoe zien jullie dit voor je als er een minimale internetverbinding is? In mijn dagelijks programmeerwerk ben ik nergens zonder (online) documentatie, plugins, etc. Moet ik alles van tevoren downloaden?
Op de trein: design sprint. Geen Internet benodigd. Denk aan uitdenken idee, data analyseren en eventueel alvast ontwerpen en offline coden
Bij aankomst in Berlijn zetten we de hackathon voort bij Beach Bar Mitte. Hier is uitstekend Internet. De hackathon duurt dan nog ca 1 dag (incl nacht).
Dat is een goed uitgangspunt maar de meeste hacketons die er zijn wordt er naar een mockup gekeken en niet inhoudelijk naar de code, hoe zijn jullie van plan om dit dan dit jaar anders aan te pakken?

Ik ben dan vooral wel benieuwd naar hoe je een idee / proof of concept dan gaan vergelijken.
We hebben dit keer kritisch gekeken van welke afdeling de sponsoring komt. Voorheen waren dit marketing afdelingen. Dit keer m.n. IT afdelingen.

Bij het selecteren van de deelnemers kijken we strenger naar de programmeer skills.

Daarnaast zijn we nog bezig met het samenstellen van een jury, waarbinnen techniek zwaarder vertegenwoordigt is.

Gekeken naar het geheel, is uiteindelijk een waardevol idee ook goud waard. De teamsamenstelling moet dus sterk zijn. Bijvoorbeeld 2x back end, 1x business IT.
Misschien goed als dat in het nieuws-/wervingsbericht komt te staan. (y)
Goede suggestie. CC @zeef @Ginz
Mag een technisch prototype ook samengesteld worden in een low-code environment zoals Mendix of Outsystems? (Ideaal voor volwaardig werkende prototypes)

[Reactie gewijzigd door GenomDalar1983 op 11 maart 2018 20:20]

Natuurlijk kun je programmeren, hou het wel simpel en laat het wat toevoegen aan het geven van een idee. Je programmeert effectief maar een dag. Zeker als je naast het mockup een blockchain toepassing kan testen of een arduino met wat sensors. Dan zal de jury het alleen maar mooi vinden.

Maar je hoeft na het weekend het idee niet in productie te stellen. Ga wild in je idee en maak code waar het echt toevoegt aan het idee. Gebruik geen database, maak de UI in een mock up.

Het gaat erom dat je super gave ideeen uitwerkt. In die 48 uur kan je dat niet (volledig programmeren) uitwerken, maar wel overbrengen naar anderen.
Maar volgens mij is dat juist vaak wél het idee van een Hackathon; men heeft een idee en maakt een prototype. "The goal of a hackathon is to create usable software" (https://en.wikipedia.org/wiki/Hackathon), dus ik vind het wel erg vreemd dat een mock-up ook zou mogen.
Spijtig dat je weinig hoeft te programmeren, maar dat maakt het voor mij als UX'er wel een stukje interessanter. Ik kan razendsnel vette dingen prototypen en daarmee een veel grotere bijdrage leveren. Pitchen gaat me ook behoorlijk goed af

Ik heb alleen geen enkel idee wat ik zou willen maken :)
Dit jaar zal er meer geprogrammeerd moeten worden. De output moet een technisch prototype zijn. UX'ers zijn zeker ook welkom! De teams bestaan uit programmeurs, UX'ers en andere IT specialisten.
Tja ik hack wel maar dat is niet code-hacken
Maar out-of-the-box denken kan ik wel. En dingen anders oplossen dan de normale mens.
Is dat hacken, ja dat is hacken, alleen niet dit soort hacken.
Kzou wel mee willen, maar heeft het zin?

Er zijn vast meer die zo zijn als ik.
Ik studeer over infrastructuur en security maar ook ik heb echt het gevoel van wat zou ik hier moeten doen ?
lekken aantonen, is hacken geloof ik, maar dat is idd niet wat ze hier zoeken, ;)
;) Ik leer ook over server configureren, load balancing enz :)
haha idd,

Tweakers zoekt it-talent voor Hackatrain-dreamteam, misschien is de kop wat fout geformuleerd.
Niet helemaal, ooit heb ik op een hackaton met een UX / PO en 2 developers in een team gezeten en daar komen de beste ideeen uit, je hebt mensen nodig die de presentatie voorbereiden, ideen bedenken. Drinken halen :Y), voortgang bewaken.

Het liefst zijn dit mensen die dit dagelijks voor hun beroep doen. Daarnaast heb je soms dockerboxes nodig / ci/cd pipelines, dit zijn dingen die een DevOps / SysOps heel goed en snel voor je kan regelen.

Een hackaton als dit win je door je team in balance te hebben, dit heeft creative mensen nodig maar ook die hard developers die precies weten wat ze doen :9. Zit hier iemand tussen die niet kan programmeren dan maakt dat niet uit dan is er nog genoeg andere dingen die gedaan moeten worden om de hackaton te winnen.
Kijk dat horen wij graag. Team-Zinvol & Zen-vol, en er is altijd nog koffie te halen.
Nee ik denk dat ze echt wel een mee-coder mee willen, denk je ook niet, het kost ook wel wat, dan moet het ook wat opleveren voor Tweakers.
beetje code'n kan ik wel, en ik weet soms een kortere weg, maar echt veel doe ik er niet mee.
code begrijpen kan ik wel. Maar daar is in een wedstrijd geen tijd voor.

Voel me opeens heel erg oud om daar bij te zijn haha

Nemen jullie een cam mee, dat zou wel leuk zijn voor ons.
Ik wil best drinken halen ;)
Social engineering valt ook onder hacken maar dat is ook niet wat ze zoeken }:O
De term is (te) breed geworden. Cyber gaat zo enorm snel dat het over een tijdje wel zal worden onderverdeeld in (officiële) subdomeinen

Maar voor de leek, en in het nieuws, blijft de term alsnog gewoon 'hacken' want dat is makkelijk & catchy :9
Ik ben denk ik nog breder dan dat, maar met Social engineering heeft het wel meer raakvlakken dan hacken. Het woord Tweaker is ook te beperkt. Omnipotent zou je het kunnen noemen. Maar ik vind dat een rotwoord en totaal overtrokken. Het zou fijn zijn als er idd wat meer duiding kwam en het een naam krijgt, als je oplossingen ziet die een ander niet ziet, en autodidact bent/kan zijn.
autodidact-social-engineer-live-hacker. (kheb er nog niet over nagedacht, misschien moet ik zelf iets bedenken)
Anoniem: 372172
9 maart 2018 17:54
Gave actie van Tweakers :)
alles "hacken" noemen, muziekje er onder en je hebt snel een treintje vol

[Reactie gewijzigd door Tetraquark op 9 maart 2018 18:31]

Ik weet hoe ik van een Kali CD moet booten, ik zie mijn uitnodiging wel verschijnen.
programmeren in de blockchain geldt als een voordeel
Nou ik weet al iemand die zichzelf vast graag inschrijft... ;)
Cool, klinkt gaaf en spannend. :)
Tweakers Elect, met andere woorden - dit is gewoon een recruitement event. En inderdaad, opde "hackatrain" site staat ook groot een lijst met sponsors, elk met de ondertitel "we're hiring". Goh. Alsof we nog niet wisten dat je met IT skills een baan kunt krijgen.

En voor zo'n recruitement event vind ik het voorstel wel wat magertjes. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit bij een dergelijk evenement zelf voor m'n eten heb moeten betalen.
Of anders gezegd: hoe zorg ik ervoor dat ik eventuele goede ideeën gratis weggeef zodat een bedrijf er geld mee kan verdienen op mijn rug. Trouwens, bij dit soort zaken word nooit naar de code gekeken. Waarom? Omdat het niemand interesseert. Het is allemaal om het business concept/idee te doen. Het eigenlijke programmeren bestshoren ze dan wel even achteraf.

[Reactie gewijzigd door miitjohn op 10 maart 2018 22:37]

De code boeit ook niet zo, omdat elke programmeur zijn eigen programmeerstijl en -voorkeuren heeft. Plus het neemt tijd in beslag die nu best wel schaars is.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee