Foto's Nokia Lumia-toestel met grootste scherm komen online

Er zijn foto's verschenen van het Nokia Lumia-toestel met het grootste scherm tot nu toe. De foto's zijn naar buiten gebracht door het instituut dat telefoons voor de Chinese markt keurt. De smartphone is een goedkoper model en heet Lumia 625.

De foto's tonen een toestel dat qua vormgeving sterk lijkt op de Lumia 620, maar vermoedelijk een stuk groter is. De 620 heeft een 3,7"-scherm, terwijl de 625 een 4,7"-scherm zou hebben. De resolutie is met 800x480 pixels wel gelijk. Daarmee is de 625 de Lumia met het grootste scherm; de Lumia 920, 925 en 1020 hebben een 4,5"-scherm.

De telefoon bevat volgens een eerder gerucht een onbekende processor uit de Snapdragon S4-serie en een werkgeheugen ter grootte van 512MB. Bovendien beschikt hij over 4g-ondersteuning, iets dat de Lumia 620 niet heeft. De telefoon is goedgekeurd in China en de Verenigde Staten, en lijkt daarmee internationaal uitgebracht te worden. Wanneer en of de telefoon naar Nederland komt, is onduidelijk.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-07-2013 • 09:42

55 Linkedin

Submitter: Lisadr

Reacties (55)

55
52
32
2
0
13
Wijzig sortering
Dus een grote 620, met 4G? Die resolutie op 4,7" is natuurlijk niet om aan te zien..
Die resolutie gaat volgens mij wel prima hoor. Maar het is dan ook geen high-end. Ik zie nog steeds tablets verschijnen met een 1280x720 resolutie en die oppervlakte is nog steeds veel groter.
Een tablet gebruik je anders dan een telefoon. Er zijn ook 27 monitoren met een resolutie van slechts 1920x1080.


800x480 op een 4,7 inch scherm is niet een ideale oplossing, zeker niet voor die prijs in China.
Een tablet gebruik je anders dan een telefoon. Er zijn ook 27 monitoren met een resolutie van slechts 1920x1080.
D'r zijn ook 40" tv's met die resolutie. Ik begrijp het probleem niet echt.
PPI moet in deze volgende hoger zijn:
smartphone > tablet > monitor > tv > beamer > bioscoop

1 van die categorieën met elkaar vergelijken op PPI slaat nergens op (enkel bij tablet/smartphone gezien die wel heel dicht op elkaar liggen in gebruikersafstand)...
Je zou eigenlijk kunnen stellen dat de categoriën nergens op slaan. Waar het om gaat is de afstand tot het scherm, of eigenlijk, de grootte van de projectie van de pixels op je netvlies. Een tablet, monitor, 40" TV in mijn kamer en een bioscoopscherm nemen vrijwel allemaal dezelfde grootte in in mijn gezichtsveld. Niet zo gek dat die ook vrijwel allemaal dezelfde resolutie hanteren. Mijn telefoon is daarentegen kleiner (kleiner oppervlak maar zelfde afstand als een tablet dus een kleinere projectie), dus het is niet heel raar dat die ook een lagere resolutie gebruikt.

Wat overigens niet wegneemt dat resoluties weldegelijk omhoog gaan. UHD begint nu zo'n beetje zijn entree te maken, en ook de Retina filosofie van Apple is dat je de pixels niet meer van elkaar kunt onderscheiden.
Nou ik weet niet hoe dichtbij je je telefoon houdt, maar deze neemt bij mij toch echt minder netvliesoppervlakte in dan een monitor. En kan dus toe met minder pixels.
Euhm, dat is toch wat .oisyn zegt ? Telefoon neemt minder netvliesoppervlakte in dan een tablet dus is het niet raar dat een lagere resolutie wordt gehanteerd (combinatie van laatste alinea .oisyn en jou)

Ofwel dat je reageerde op iets anders
De afstand tot het scherm is nou toch juist waar die categorieen voor staan?
Logisch en rationeel verhaal, .oisyn.......

Met een beetje losstaand de vaststelling dat de resoluties toch omhooggaan. Met als (irrationeel?) argument van bijvoorbeeld Apple dat de pixels "niet meer te onderscheiden" moeten zijn.

Nu heb ik een tweaker in een eerder topic heel mooi die relatie tussen boogminuten en de oplossingsnauwkeurigheid van het menselijk oog zien leggen. Hieraan wil ik graag weer refereren. Na wat googelen vond ik een word documentje die het (hopelijk wetenschappelijk verantwoord) kernachtig samenvat in de volgende quote:
Kleinste scherpe afstand (als referentie) = 250 mm
Resolutie: (alfa) 1 tot 2 boogminuten
(één boogminuut = 1/60 graad, één boogseconde = 1/60 boogminuut)
Laten we van 1 boogminuut uitgaan:
Kleinste detail: 250xTAN(alfa) ~ 0.07 mm
Wanneer dit kleinste detail wordt teruggerekend tot een soort reken dot pitch, neem ik een paar onnauwkeurigheden voor lief. Zo is een dot pitch met al die verschillende pixel configuraties een niet erg eenduidig verschijnsel meer. Voor het gemak neem ik het volgende aan:
 • de dot pitch de steek is tussen twee pixels van een bepaalde kleur
 • de (sub) pixel is de kleinste eenheid maatgevend voor die oplossingsnauwkeurigheid (dit is een discussie op zich vrees ik, en de escape voor iedereen die de illusie wil houden dat een hoge PPI "toch echt nodig is")
Zetten we die dot pitch om naar PPI, dan komen we voor die 0.07mm uit op 363 PPI. Hoger zou dus geen zin hebben. Zou je als individueel mens bijvoorbeeld 200 mm als voorkant van je scherptediepte bereik hebben, dan kom je op 0.06 mm/423 PPI uit, een grotere marge zal er niet zijn.

Het bovenstaande gaat er aan voorbij dat niemand zijn telefoon op 250 mm van het oog houdt. Doe het maar eens, dat is niet comfortabel voor een langere tijd. 300-350 mm is naar mijn idee een realistischer waarde, waardoor het aantal PPI nog lager uitvalt (0.1mm/254 PPI). Zelfs van deze realistische case uitgaande zou de resolutie van de Lumia 625 nog een tikje hoger kunnen, maar niet veel.

Ik durf er eigenlijk niet eens meer aan toe te voegen dat we met die 1 boogminuut ook al aan de positieve kant van het spectrum zitten.

[Reactie gewijzigd door teacup op 17 juli 2013 22:58]

Persoonlijk vind ik 1920x1080 op een 27 inch monitor ook niet om aan te zien. De helderheid/scherpte is er dan echt wel van af. Maar op een telefoon van 4,7 inch en 800x480 gaat er niet uitzien dat snapt iedereen hier wel. Ik gok dat het hier om een vergissing gaat of Nokia en Microsoft zijn wel wel heel dom bezig...
Heb je uberhaupt de laatste tijd nog wel een 800x480 scherm vastgehouden? Die onderliggende techniek is ook vooruit gegaan.
Verder is dit geen high-end toestel, dus de resolutie is daarbij verantwoord.
En wat heeft resolutie nu te maken met helderheid ??
Ik vond 480*848 op mijn 3,7" anders al matig. Het kan aan mij liggen hoor, maar ik zal hem waarschijnlijk heel blokkerig vinden
Denk dat je dan gewoon een matig scherm had, diezelfde resolutie op de Lumia 720 ziet er prima uit met 4,3", behoorlijk goed/scherp scherm.
Ik heb de boel even uitgerekend:

Your screen’s info
Resolution: 800 (h) x 480 (v)
Diagonal Size: 4.7" (11.94cm)
PPI: 198.5
Dot Pitch: 0.128mm
Size: 4.03" × 2.42" (10.24cm × 6.14cm)
Aspect Ratio: 5 × 3 (1.67:1)
Pixel Count: 384,000
Megapixels: 0.38MP

Persoonlijk wil ik op geen enkel scherm meer terug naar onder de 1280x720 (met misschien een uitzondering van toekomstige Smartwatch's), nu ik een iPad 4 en Nexus 4 heb met beide prachtige schermen wil ik eigenlijk geen telefoon of tablet meer zien met een ppi onder de 250, het is gewoon chill om alles mooi scherp te zien, meer info op je scherm te projecteren en games, films en afbeeldingen realistischer en mooier te zien. Meer pixels = meer informatie = productiever. Op een retina iPad lees ik namelijk ook sneller en makkelijker dan op een niet retina-tablet.

Ga a.u.b. niet mierenneuken over de preciese definitie van Retina, wat ik bedoel is gewoon hoge resolutie en ppi :P.

EDIT hieronder: Ik heb me ook nooit geërgerd aan m'n 21,5" 1080p scherm. Totdat ik een iPad 4 in handen kreeg een een Retina MacBook Pro zag. Als je niet weet wat je mist mis je het ook niet, dus voor die mensen zal dat niet zo'n ramp zijn. Er is niks mis met een klein scherm, alleen de doelgroep van deze telefoon zijn toch mensen die een groter scherm willen. Maar als de resolutie hetzelfde blijft heb je nauwelijks iets aan dit grotere scherm (geld voornamelijk bij lage resoluties, zoals 480x800).

Bovendien, als we aannemen dat low-end €0 tot €200 is, mid-end €200 tot €400 en high-end €400+, geld toch echt dat er in de Pricewatch een heleboel telefoons van onder de 300 euro met een 720p+ scherm staan. En als je bereid bent een telefoon te importeren kom je zonder problemen aan een 720p toestel met een resolutie van 720p of hoger. Deze telefoon wordt echt niet goedkoper dan €250, dus 720p had best gemogen.

Op alle telefoon vanaf zo'n 4 à 4,5" wil je gewoon een 720p+ scherm. Het ziet er mooier uit, je kan er meer informatie op kwijt en het leest lekkerder. In Pricewatch staat zelfs een 1080p phone voor €289 (En geïmporteerd kan het nog goedkoper)!
Nokia Lumia 625, a low-end device with a 4.7-inch screen, passes certification in China
...
and is expected to be made available in China by the end of July for a mere CNY1999 (approximately USD325).
Met onze belastingen vertaald een dollar zich meestal naar een euro, dus onder de €300 zal dit toestel niet komen.

[Reactie gewijzigd door Balance op 17 juli 2013 12:23]

1) Mensen die voor een 620 gaan, zullen waarschijnlijk ook niet zozeer de hoogste resolutie willen. Jij zit duidelijk bij de high-end en dat is een 620 niet
2) Resoluties voor mid-end zijn nog niet 720p laat staan 1080p. Dat zal ook nog wel wat langer duren, daar er gewoon geen vraag naar is voor dergelijke resoluties
3) Mensen die overstappen op dergelijke telefoons hebben vaak een nog slechtere resolutie, waardoor dat ook minder uitmaakt (het is immers al een stap vooruit)
4) Veel mensen praten zichzelf aan dat het zogenaamd niet mooi is. Ik heb met mijn Omnia 7 (welliswaar wat kleiner maar zelfde resolutie) ook nooit gehad dat ik pixels kon tellen of me ergerde aan de lage resolutie. Meer PPI maakt het beeld wel mooier, maar dat wil niet zeggen dat het niet al mooi kan zijn op lagere resoluties. Vooral ook omdat het voor velen ook al een redelijke stap gaat zijn.

Nu ik 720p op mn huidige toestel heb, vind ik het ook al erg overdreven om de stap naar 1080p te maken. Liever een vloeiender en sneller OS dan een hogere resolutie waar ik toch weinig mee doe.
Die resolutie op 4,7" is natuurlijk niet om aan te zien..
Ik heb een 800, dus 480 x 800 pixels, 3.7 inches.
Het kan aan mijn ogen liggen, maar ik zie nooit pixels. Dus maar eens letterlijk het meetlint erbij gepakt, en mijn normale kijkafstand is ongeveer 50 centimeter.
Van hoe dichtbij kijken jullie?
Vergeet niet dat 1" behoorlijk veel groter is hé.... Het verschil in grootte tussen mijn HTC One en mijn oude Lumia 800 is echt gigantisch.
Het is niet zozeer dat je pixels kunt zien, maar ik vind het toch veel comfortabeler om te lezen op mijn 4,3" telefoon met 720p scherm dan op de andere 4,3" telefoons met 480x800 scherm die ik bij mij thuis soms vast heb. Het is niet dat je er pixels op kunt zien, maar het scherm lijkt veel ruimer met dezelfde grootte. Iconen kunnen kleiner weergegeven worden zonder er wazig uit te gaan zien. Ik ben verziend dus pixels zou ik toch niet gauw zien, maar die wazigheid zie ik wél als ik het DPI van zo'n WVGA scherm softwarematig verander.
Een halve meter? dan had je net zo goed een 3.5 inch telefoon kunnen en die op 30cm houden...

Ik snap wel dat je de pixels niet ziet op die afstand, maar 50 cm is dan ook helemaal niet normaal...
Bij toch ook ongeveer 50cm.
Denk dat er toch meer zijn dan je zou denken.
30 cm, ook een 3,7" telefoon.
Die resolutie zat natuurlijk ook al op de HTC Titan. Dat toestel heb ik wel eens in mijn handen gehad en om nou te zeggen dat ik naar de pixels zat te staren...neuh.

Het productaanbod van Nokia wordt wel wat wazig zo... Een oplopend nummer zegt in ieder geval niet zoveel over de specs en/of de schermgrootte. Geen idee of "de consument"dat iets interesseert, maar goed.

Het 625 doet ook vermoeden dat het een speciale versie van de 620 is, net zoals de 925 en 928 een bijzondere 920 is.. Wel typisch dat t.o.v. een 620 dan het scherm groeit.
Het nummer zegt wat over de prijsklasse.
Tja het is geen high end maar het zal wel meevallen icm windows phone. Alles is sowieso al vierkant. Ik heb zelf een lumia 720 met 800-480 resolutie, en ik stoor me helemaal niet aan de resolutie. Ja, als ik me concentreer en van dichtbij kijk kan ik de pixels wel onderscheiden, maar tijdens mn normale gebruik heb ik er echt geen last van. Verder is het natuurlijk slim om zo'n lage resolutie te hebben voor de batterijduur. De 720 is ook een beest kwa batterij, de (relatief) lage resolutie, 2000mah batterij met een dualcore processortje zorgt dat ik mijn telefoon 2 dagen meegaat bij zwaar gebruik, een gemiddelde gebruiker zou ws 3-4 dagen halen. Zo'n 4.7 inch telefoon zal wel helemaal gevuld zijn met batterij dus gaat hopelijk heel lang mee.

[Reactie gewijzigd door DtenBrink op 17 juli 2013 10:29]

Dus een grote 620, met 4G? Die resolutie op 4,7" is natuurlijk niet om aan te zien..
Ondertussen zit de halve wereld achter een laptop van 15" met een resolutie van 1280x800 of 1366x768. Dus een laptop met een ruim drie keer zo grote beelddiagonaal en een resolutie die nog niet het dubbele is van de telefoon is voor het overgrote deel van de bevolking schijnbaar voldoende, maar op deze telefoon is het opeens "niet om aan te zien"?

De rest van de wereld denkt daar blijkbaar anders over.
Ik ben bang dat de resolutie wel wat laag is voor zon groot scherm. Echter van een afstandje ziet het er waarschijnlijk nog wel prima uit en als de prijs goed is zie ik zeker een markt voor deze telefoon.
Klopt, maar bij een TV heb je min of meer de regel betreft kijk afstand. Daar zit je dus meestal verder weg indien je tv groter is.
Echter bij een telefoon heb je meestal automatische een bepaalde houding. Je gaat dus niet je armen strekken om het beeld scherper te zien en zo je berichten typen.

Dan heeft Nokia met WP natuurlijk het voordeel dat het allemaal tiles zijn, daar zul je niet echt de pixel ''kwaliteit'' in terug zien. Echt bij afbeeldingen bekijken,browsen en etc lijkt mij dit toestel 10x niks.

En nu ben ik dus officieel helemaal de kluts kwijt betreft alle types van de Nokia Lumia in 1 jaar tijd. Ik ga me voorlopig ook totaal niet meer verdiepen in die fabrikant. Inmiddels tientallen verschillende producten, geen 1 toestel heeft een wow factor of ook maar een reden om ervoor te gaan (hou op over nokia-drive:))
Blijkbaar werkt het wel voor een fabrikant, wereldleider Samsung bracht tussen april 2012 en april 2013 62 (twee-en-zestig) nieuwe modellen uit.
Klopt, maar bij een TV heb je min of meer de regel betreft kijk afstand. Daar zit je dus meestal verder weg indien je tv groter is.
Echter bij een telefoon heb je meestal automatische een bepaalde houding. Je gaat dus niet je armen strekken om het beeld scherper te zien en zo je berichten typen.
Ik denk toch echt niet dat 't gros van de mensheid een erker aanbouwt om de bank een halve meter naar achter te kunnen zetten. De meeste banken staan, ongeacht de TV grootte, "gewoon" met de rug tegen de muur.
Nee inderdaad en als de mensen geen plek hebben voor een grote TV, kopen ze meestal ook geen grote TV.
Lijkt totaal niet op een Lumia :/ ziet er eerder uit als zo'n plastic bak uit china... Maar misschien ook wel een goede keuze als ze de goedkopere markt willen (blijven) aanboren.
Ik geloof het niet eigenlijk. Het lijkt in niets op wat Nokia maakt, zoals de felle kleuren of het design ervan. Daarnaast vraag ik me af wie zo'n groot scherm met die belachelijk lage resolutie (internationaal) gaat uitbrengen. Nokia kennende hadden ze wel geruchten verspreid, dit moet wel vals zijn.
Ik twijfel er ook aan i.v.m. de belachelijk lage resolutie. Miischien als het model als budget telefoon zou uitkomen in china maar zeker niet in de VS of hier.

Hoezo -1 moderatie. Het is toch geen flamebait of troll????

[Reactie gewijzigd door r.oppers op 17 juli 2013 11:59]

Ik vind de pixel density nog lang niet problematisch op 4.7". Niet de hele wereld heeft de financiele mogendheden om HD schermen te betalen, ondanks dat willen veel mensen wel een groter scherm, om niet te hoeven priegelen bij het browsen of intypen van dingen. Een prima consessie voor mensen met een lager budget.

Ik werk ook met veel plezier met mijn 7" 1024x600 Tab2. Die houd je iets verder van je af, maar heeft een nog lagere pixeldensity.

Afdwalend: Ik verbaas me erover dat 512Mb ram voldoende is voor het Windows OS terwijl bij Android non-custom ICS of JB het de gebruikerservaring volledig verknald. Een gingerbread met 512Mb gaat net aan.
Ik denk dat het eerder voor oude mensen is. Als je soms mensen ziet turen naar zo'n klein iPhone schermpje. Dat is echt niet comfortabel. Oudere mensen hebben niet zoveel wensen qua smartphone dus een WP apparaat voor een wat lagere prijs met toch een groot scherm past daar dan prima bij. Dat de resolutie dan wat lager is deert niet, want ze zien toch niet zo scherp.
Anoniem: 469887
17 juli 2013 09:52
Dan kom je rond de 200 pixels per inch. Vast nog wel bruikbaar, maar vergeleken met die nieuwe HTC One en andere full-hd telefoons is het wel even schrikken denk ik. Die zitten op meer dan het dubbele.
Ook niet zo vreemd, de ene heet niet voor niets "budget" en de andere "high-end" ;)
Die kosten ook het dubbele.
Ik denk dat mensen die een goedkopere smartphone aanschaffen ook niet HTC One kwaliteit verwachten. Als een smartphone goedkoper moet, dan moet er gewoon op bepaalde punten bezuinigd worden. Resolutie van het scherm is een punt waar je goed op kunt bezuinigen, aangezien je voor een hogere resolutie ook een betere grafische processor nodig hebt om het vloeiend te laten blijven en het ook de accu sneller zal leegtrekken.
Daarbij zijn de pixeldichtheden van de huidige high end smartphones naar mijn mening overdreven hoog, waarbij het niet meer om het nut lijkt te gaan, maar wie de beste specs heeft. Daarentegen vind ik 800x480 voor 4,7" wel weer aan de lage kant, maar niet schokkend voor een goedkopere smartphone, hoewel ik sowieso niet vaak goedkopere smartphones zie van 4,7".

[Reactie gewijzigd door Benji87 op 17 juli 2013 10:01]

Anoniem: 614
17 juli 2013 11:54
Het is niet voor niets dat de goedkeuring in China is. Daar en in India blijkt een grote markt voor goedkope hele grote smartphones te zijn. En daar wil Nokia ook instappen.
De grote vraag is: krijgt-ie ook dual sim support? Dat is redelijk essentieel voor die markten.
Geen felle kleuren? Zo ziet het eruit als een standaard smartphone, niet als een Lumia.
Het zijn niet bepaald officiële persfoto's. Ga er maar vanuit dat er wel felgeel, felrood, felblauw bij zit.
Inderdaad. Het zou me niet verbazen als deze foto's gewoon scans zijn door het toestel op een grayscale scanner te leggen. Waarschijnlijk was het originele keuringstoestel gewoon knalgeel :)
Mijn Lumia 920 heb ik ook in het zwart. Dat de foto het zwarte model staat betekend niet dat hij in alle kleuren vam de regenboog verkrijgbaar wordt.
Typisch voorbeeld van een self-centered view op de zaak: ik vind het niets, dus het is niets/niemand vindt het iets. Zeer beperkt...
Newsflash: niet iedereen kan (of wil) zich een 4.7" toestel met high-res scherm veroorloven, niet alleen in het Westen (ondanks dat hier 'more is better' en blinde spec-staarderij bijna tot een kunst is verheven), maar zeker niet in ontwikkelende landen.
[...]

Kom maar op met die negatieve beoordeling, het is wel wat iedereen denkt.
Bij televisieschermen is het niet praktisch om een groter scherm een andere resolutie te geven anders dan hd-ready en full-hd, maar bij pc's/tablets/smartphones wel. Groter scherm zonder meer pixels is weggegooid geld.
Mocht je het niet door hebben zal ik even onderbouwen waarom je -1 krijgt en ook terecht!

Je kaapt quote van iemand zijn bericht om jou mening te verkondigen, sluit niet aan bij het bericht wat je quote. Je misbruikt dus quote om bovenin je mening te verkondigen, dat is ongewenst. Je behoord dan niet de quote te gebruiken maar gewoon netjes nieuw bericht plaatsen zoals rest ook doet. ;)

We beoordelen overigens niet jou mening, het is modsysteem geen beoordelingssysteem of puntensysteem of zo. ;)
Dit is weer een toestel zoals er ook veel op de Chinese markt zijn, die ik niet helemaal begrijp: Een lel van een toestel met in verhouding een enorm lage resolutie.
1280x720 op 4,7" begrijp ik helemaal, het voordeel naar 1920x1080 is volgens mij niet of nauwelijks aanwezig. Er zit volgens mij echter evenmin voordeel aan een 4,7" scherm met 800x480 tov de 3,7" van de 620.

edit: een aantal mensen waren me voor..

[Reactie gewijzigd door kakanox op 17 juli 2013 10:02]

Stoppen die trend van steeds grotere toestellen aub.
Of zorg iig ook voor alternatieven rond de 4" max

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee