TP-Link komt met compacte router

TP-Link heeft op de CES-beurs in Las Vegas de TL-WR706N aangekondigd, een zeer compacte wifi-router die direct in het stopcontact kan worden geprikt. De Halo-router communiceert met een snelheid van 150Mbps volgens de 802.11n-standaard.

Volgens TP-Link is de Halo-router met name geschikt voor op reis, bijvoorbeeld om een bekabelde verbinding op een hotelkamer via wifi voor meerdere apparaten beschikbaar te maken. De mini-router beschikt daarvoor over een ingebouwde 100Mbps-ethernetaansluiting. Verder is een resetknop op het apparaatje aanwezig.

De Halo opereert uitsluitend op de 2,4GHz-band met een maximale snelheid van 150Mbps en is compatibel met 802.11b/g/n-standaarden. Ook is wpa2-encryptie beschikbaar. De router kent diverse netwerkmodi, waaronder router, access point, client en repeater. Doordat de compacte router direct in het stopcontact geprikt wordt, is een losse voeding niet nodig.

TP-Link laat weten dat de router in het tweede kwartaal op de markt zal komen. Over de prijs van de TL-WR706N is nog niets bekend gemaakt.

TP-Link Halo-router TP-Link Halo-router

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

10-01-2013 • 03:20

38 Linkedin

Reacties (38)

38
38
15
0
0
10
Wijzig sortering
Kan me weinig situaties voorstellen waarin dit handig is. Zelfs als kom je in een hotelkamer waar je met een draad op internet moet (is bijna altijd wifi) kun je gewoon een laptop verbinden en die als wifi-toegangs punt gebruiken.
Waar prik jij je kabeltje in wanneer je een tablet gebruikt?

Ik denk dat er voordit soort apparaatjes juist wel markt is, wanneer je 's avonds moe op je hotelkamer komt maar je wilt nog wel even wat voorbereiden voor de volgende dag dan wil je eerst niet instellingen op je laptop willen veranderen, je wilt zo snel mogelijk klaar zijn en naar bed.
Daarnaast zijn er genoeg vertegenwoordigers die wel een laptop, tablet, smartphone, enz meezeulen maar geen flauw idee hebben hoe ze instellingen moeten veranderen. Zie je het al voor je dat die elke avond de helpdesk uit bed bellen om te vragen hoe ze hun laptop als accesspoint inrichten?

Nee, ik ben wel voor dit soort hebbedingetjes, wellicht niet nodig voor de gemiddelde tweaker maar Jan Stropdas is er vast maar wat blij mee :)
installeer gewoon een keer connectify voor ze en het enige wat je ze hoeft te leren is, steek het kabeltje in je laptop....zet wifi op je telefoon aan en klaar...
Kan me weinig situaties voorstellen waarin dit handig is. Zelfs als kom je in een hotelkamer waar je met een draad op internet moet (is bijna altijd wifi) kun je gewoon een laptop verbinden en die als wifi-toegangs punt gebruiken.
Ik heb de 702N, wordt door usb gevoed.
Kan hem aan een pc hangen voor stroomtoevoer, of eender welke adapter ( microusb )
Hij zit standaard in mijn tas, de range van dat apparaat is beduidend sterker dan van mijn tablet.

in de AP of extender mode is het gewoon een bridge tussen bestaand en eigen apparatuur.
Neemt practisch geen ruimte in, 4x4cm
Vreemd, ik kom vrij veel in hotels wereldwijd en ik merk dat Wifi vrijwel nooit goed werkt. Ofwel de ontvangst op de kamer is slecht, ofwel heeft men enkel ontvangst in de lobby of men wil graag een flink bedrag ontvangen.

Ik reis al een aantal jaren met een voorloper van deze adapter en het werkt een stuk prettiger dan afhankelijk zijn van het wifi netwerk in het hotel. En je laptop verbinden als toegangspunt is natuurlijk het paard achter de wagen spannen. Ik wil graag mijn laptop op het bed hebben staan om bv een film te kijken.

Zeker als je wat vaker reist is zo'n ding ideaal.
Anoniem: 297472
@borbit10 januari 2013 05:14
Ja er zijn zat andere opties... als ik naar Engeland ga is er geen vaste of zelfs een wifi verbinding maar met een USB wifi adapter (ook van TP-Link overigens) en een antenne versterker (rara van welk merk) kan ik wifi tot 2 km ver op pikken (tenzij je in een grote stad als London bent maar daar heb je overal gratis wifi).
Anders kan je altijd nog je mobiel (als je zo'n reis-abbo aan schaft of pre-paid buitenland pakket) aan sluiten of een pre-paid sim in een usb adapter op je laptop.

Ik ben zelf jarenlang TP-Link dealer geweest en heb nog steeds een hoop TP-Link producten.
Ze bieden redelijk goed spul voor weinig geld.
Er zijn kwalitatief gezien betere merken maar die zijn ook gelijk een heel stuk duurder.
Goedkopere zijn merken als Sweex en Trust maar vooral die laatste moet je mee op passen.
Mijn eerste baan in de ICT branche was op de RMA afdeling van Aashima (Trust dus) op de Dordtse Kil in Dordrecht (zijn nu verhuisd naar de overkant van de A16, nog steeds in Dordrecht) en je wilt niet weten hoeveel er terug kwam en hoe slecht de service was.
Niet dat ze hun eigen personeel veel beter behandelden...

Nu heeft Trust een splinternieuw gebouw, een eigen Formule 1 team maar nog steeds flut producten en evenredige service...
Zelfs de dingen die ooit goed waren (speakers en scanners) zijn nu om te huilen zo slecht.
Oh ja die speakerset die jullie voor 29 euro aan bieden is 1500 Watt... ik geloof het direct.
Anoniem: 297472
10 januari 2013 03:30
Ik vraag mij af of de versie voor de NL markt voorzien is van een andere stekker of een verloopstuk.
Tenslotte gebuiken ze in Amerika een volledig ander soort stopcontact en bovendien 110v i.p.v. 220.
Nu hebben een hoop electronische apparaten een switch waarmee je tussen 110 en 220 volt kan schakelen (of zelfs 12v voor campings) maar op een dergelijk klein apparaat lijkt het me sterk dat dit het geval is.
Je ziet ook de stekker en achterkant niet op de foto's en ik kan er verder geen informatie over vinden.
Wel mooi dat ze de antenne binnen de behuizing hebben weg gewerkt.
Lijkt niet zo bijzonder gezien de USB sticks van TP-Link die ook (sommige dan) een ingebouwde antenne hebben maar binnen een ronde behuizing van dit formaat is dat lastiger dan je zou denken.
Niet alleen vanwege de beperkte ruimte maar ook omdat een netwerkverbinding niet op 110/220 volt werkt dus er zit buiten de netwerkaansluiting ook een mini-transformator ingebouwd en natuurlijk de wifi- en LAN chipsets.
Wat mij bij de laatste vraag brengt: Hoeveel warmte produceert dit? Binnen zo'n kleine niet-geleidende plastic behuizing denk ik dat het best warm wordt wat mij doet afvragen hoe lang je dit kan gebruiken voordat je verbrand plastic gaat ruiken...
Lijkt me niet slim dit in je stopcontact te laten zitten als je naar bed gaat.
ik vermoed dat ze twee verschillende versies in twee verschillende behuizingen gaan uitgeven. Dit type is tegelijk aangekondigd. Deze heeft duidelijk een eurostekker.

De achterkant van de hier getoonde ziet er zo uit dat lijkt me niet makkelijk geschikt te maken voor de EU.

De hitte productie zal wel meevallen. Kijk naar de lader van je telefoon, zoiets zal er ook in dit apparaat zitten, dat past makkelijk. Veel meer stroom zal het niet vreten.

Ik ga er ook van uit dat de capaciteiten als router redelijk beperkt zijn en dat je hem wel continu kunt gebruiken, maar dat zullen we zien als hij in de winkels komt :)
Anoniem: 297472
@Felyrion10 januari 2013 04:42
Dat eerste type die je linkt is een 300 Mbit versie, de bovengenoemde in het artikel is 150 Mbit. Ook de typenummers zijn verschillend.
Overigens ben ik het wel met je eens dat ze voor de EU een aangepaste versie zullen uitbrengen, maar je vergelijking met een telefoonlader gaat niet op want zoals gezegd in mijn reactie hierboven zit er toch echt heel wat meer hardware verpakt in dit apparaat dan in je telefoonlader, zoals de NIC en WiFi chipsets, LAN aansluiting en antenne wat allemaal niet in je oplader zit terwijl de afmetingen ongeveer gelijk zijn aan een 220 naar 12v adapter / lader.
Plus het feit dat ze zelf al aan geven dat het een "reis-adapter" betreft voor hotelkamers. Dat geeft al aan dat dit iets is dat je sporadisch gebruikt en niet uren achter elkaar.
Je laat je telefoon overigens normaal gesproken ook niet 24 uur per dag aan de oplader en zelfs al is dit zo hebben de meeste opladers een overload danwel kill switch wanneer de telefoon opgeladen is.
WiFi trekt op de hardware die ik hier heb liggen (150Mbit) nog geen 200mA max, en Ethernet net iets meer met 220mA max. Doe daar nog wat intelligentie bij en ik gok dat ze misschien net over de 500mA gaan.

Het zal inderdaad niet bedoeld zijn voor vervanging van je vaste router, maar ik betwijfel of ze het zouden uitbrengen als je het niet ingeplugd kon laten ;)
Anoniem: 297472
@Felyrion10 januari 2013 07:00
Ja een USB wifi adapter kan ook nooit meer dan 2 watt verbruiken want dat is de max. van USB 2.0...
Maar je telefoon oplader trekt ook minder dan 1 watt en die wordt ook kokend heet als je hem 24 uur lang in het stopcontact laat als je telefoon al lang opgeladen is.
En zoals ik al aan gaf geven de fabrikanten zelf al aan (zoek maar op als je me niet geloofd) dat je adapters niet continu in het stopcontact moet laten zitten want dat schaadt de levensduur.
Ja een USB wifi adapter kan ook nooit meer dan 2 watt verbruiken want dat is de max. van USB 2.0...
Maar je telefoon oplader trekt ook minder dan 1 watt en die wordt ook kokend heet als je hem 24 uur lang in het stopcontact laat als je telefoon al lang opgeladen is.
En zoals ik al aan gaf geven de fabrikanten zelf al aan (zoek maar op als je me niet geloofd) dat je adapters niet continu in het stopcontact moet laten zitten want dat schaadt de levensduur.
Dan zou ik je adapter eens nakijken.

De meeste nieuwe ( afg. 5 jaar minimaal) adapters schakelen zichzelf.
Als je hem laat zitten zonder dat er belasting is ( opladen ) en het wordt warm is dat niet goed
Geen enkele adapter bij mij blijft warm na de lading
kokend heet? echt, ik heb hier een nokia adaptor al zo'n 6 maanden bijna continu in het stopcontact zitten, sterker nog hij zit in een stekker blok naast m'n bed dus als de kat weer eens mijn deken ervanaf worsteld dan ligt het ding ook nog eens begraven, edoch is het ding nog nooit warmer geworden dan +/- handwarm oef... (+/- zo'n 45 ~ 50 *c...

we hebben het hier over 5v 1am meuk meer zal het echt niet zijn... en dat reis-adaptor gedoe slaat natuurlijk op zijn inzetbaarheid.... zo zou ik me kunnen voorstellen dat zo'n router een dusdanig slechte cpu heeft dat ik met 1000 gelijktijdige verbindingen al op z'n bek gaat waar dat bij veel routers pas bij een honderd-voud daarvan gebeurd.

ook bijv berijk zal flink minder zijn dan een normale router, bijv slechts enkele meters (zonder muren), in plaats van de 10+ en 3 muren waar een normale beetje degelijke router weer doorheenkomt.
Opladers en vele andere zaken die ingestoken zijn zonder dat ze worden gebruikt. Gebruiken toch nog stroom. Je kunt jezelf zeker een paar tientjes besparen door deze zaken uit te trekken of te werken met een schakelaar.
Vroeger wel ja.
Tegenwoordig bespaar je ongeveer 20 cent per jaar als je je telefoonoplader er steeds uit haalt.

Daar is een handig ezelsbruggetje voor: elke watt die een jaar lang continu verbruikt wordt kost je 2 euro.

Een moderne schakelende trafo verbruikt misschien net 0,1 watt als hij niet belast wordt, dat is dus 20 cent.
Kijk dit is is waarom je van certificering moet houden, als een apparaat echt maar een paar uur perdag in het stopcontact kan blijven zitten en anders brand het door zou het nooit gecertificeerd worden. De fabrikant zou zich dan blootstellen aan zulke risico's dat ze dat niet te boven komen.
Als je telefoonlader kokend heet wordt is het ofwel een oude nokia lader, ofwel defect.
ik denk weldegelijk dat een bedrijf hier allemaal over nagedacht heeft, daarbij zijner apparaten die gewoon op 100-240V werken zonder een knopje, een adapter van een laptop is ook van plastic, die word ook warm maar kan ook gewoon zijn warmte kwijt

een metalen router met een interne antenne doet niet veel goeds met het signaal denk je wel?
Anoniem: 297472
@[Remmes]10 januari 2013 05:02
1. Een laptop adapter trekt meer stroom en is dan ook een stuk groter maar ook hier wordt het advies gegeven deze niet continu aan de stekker te hangen.
2. Dit apparaat is van binnen toch echt van metaal en heeft inderdaad een interne antenne zoals vele wifi apparaten dat hebben (wat ik al aan gaf overigens) dus wat is je punt?
Je mobiele telefoon heeft ook een metalen behuizing en wifi + bluetooth en dat werkt ook.

De antenne bevind zich buiten de binnen behuizing dus heeft geen last van het Faraday kooi effect.
En ja daar hebben ze dus wel degelijk over nagedacht.
Wat niet weg neemt dat je er maar van uit mag gaan dat je dit apparaat over nacht in het stopcontact kan laten zonder dat het oververhit raakt.
Ook de laptop adapters die je aan haalt kunnen beschadigd raken of zelfs smelten / in brand vliegen als je ze te lang op het lichtnet aan sluit.

http://www.iwillkeepyousa...neric-laptop-power-cords/

http://www.replacedirect....et-is-dat-schadelijk.html

Zowiezo geven de meeste fabrikanten (van laptops en adapters) het advies je lader los te koppelen van het lichtnet nadat je laptop opgeladen is en met andere apparaten zoals mobiele telefoons e.d. is dit net zo.
1. een laptop adapter is niet veel groter, en mijn laptop hangt nu al een half jaar continu aan de voeding, geen probleem
2. mijn mobiel (behuizing) is niet van metaal, zou dit wel zijn dan had ik nauwelijks bereik dat is mijn punt :)

Een router hoort aan het net te blijven, ik zie niet iedereen even elke nacht zijn router van spanning halen, wat ik dus zeg, plastic is prima voor warmte, en een router zal niet zo maar 1-2-3 in de fik gaan

Daarbij zijn je links van een "generic brand" adapter wat vaak sowieso al prut is, en in de 2de link staat netjes "Zo lang je de laptop lader nog gewoon in je hand kunt houden valt dit binnen de specificaties en is dit niet schadelijk. "

als je adapter echt zo heet word dat het smelt dan is er gewoon iets mis

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 10 januari 2013 07:58]

bij sommige adapters geloof ik het wel

Op school merkte ik ook bij een aantal laptops (van klasgenoten) dat de blokken enorm heet werden. Daarvan kan ik me voorstellen dat het vlot verrot is.
Eigenlijk ook belachelijk dat dat zo mag (je verbrandde er bijna je handen aan als je ze te lang vast hield).

Die van mij wordt een beetje handwarm als hij hard moet werken (lege accu + gamen ofzo).
die 220/110 schakelaar zie je eigenlijk nergens meer (in veel apparaten zat het niet eens aangesloten), het zijn gewoon schakelende voedingen met breed ingangsbereik (meestal 90-250v).

Zo'n ding verbruikt niet zo veel, dus het formaat van de voeding valt ook wel mee.
het verschil is dan enkel de stekker, wat mogelijk gewoon een verwisselbaar deel is.

Zo'n antenne kunnen ze prima kwijt. Dat zijn maar hele kleine dingen. In de ubee's van ziggo bijvoorbeeld zijn het 2 metalen plaatjes van iets van 3x3cm (dubbele antenne). Dat past makkelijk in zo'n ding.

Wifi chipset is maar heel klein, daarvoor kunnen ze gewoon een mini-pcie wifi kaartje gebruiken, die zijn ook maar 4x3cm oid (zonder antenne). En zo'n router chipsetje stelt ook amper wat voor.

En wat betreft warmte, daar zou ik me niet zo druk om maken. er zijn zat manieren om in zo'n behuizing warmte kwijt te raken + dat het in een kleine router om niet zo veel vermogen gaat.
Verbrand plastic ga je sowieso niet ruiken, tegen de tijd dat het zo warm wordt is de elektronica al lang overleden
Op deze site zie je wel foto's http://nl.hardware.info/n...lhalor-router-bij-tp-link

Het zijn inderdaad Amerikaanse stekkers, maar dat valt zo om te zetten gezien ze toch veel verkopen in Europa.
Lijkt mij dat het hooguit een kwestie is van andere adapter erbij leveren. Vooralsnog kan ik mij niet herinneren dat TP-Link ooit een router, switch, accesspoint heeft uitgebracht met ingebouwde voeding.
Oops! My mistake :)

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 11 januari 2013 01:25]

Je hebt duidelijk het artikel niet gelezen.
Het hele punt is dat het een superkleine router is die rechtstreeks in het stopcontact gaat, dus zonder externe voeding.
Fabrikanten moeten eens af van dingen direct aan het stopcontact te hangen. Zo irritant, adapters in diverse maten, die door hun vorm en gewicht zichzelf zowat uit het stopcontact trekken en daarnaast ook de mogelijkheid ontnemen om het stopcontact ernaast te gebruiken.
even een edit, na wat beter te lezen snap ik je punt, is inderdaad flink irritant,

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 10 januari 2013 04:34]

Dan koop of maak je toch een verlengsnoertje... 8)7
Een ander leuk alternatief is de Asus wl-330n3g. Die heeft ook nog USB voor een 3G USB stick. Dit is gewoon weer een van de zoveel reisrouters...
Precies. Er zou een simkaartje voor 3G connectie in moeten kunnen.
Ik werk al een jaar met de TP-LINK WR703 (en OpenWRT). Die is nog kleiner.
http://www.ebay.com/itm/181058461620

En de 710 met geintegreerde voeding ebstaat ook al een tijdje
http://www.ebay.com/itm/130831363979
Leuke concurrent voor bijvoorbeeld de V&A aangeboden: 2x ICIDU Wireless Nano Router 150N . Deze zijn ook ongeveer zo groot als een luciferdoosje, maar kunnen ook worden gevoed via usb ipv een stopcontact.
Ik dacht dat icidu rebranded TP-link was.
@armadaone: weet jij dan ook of de huidige tp-link wifi routers of access point, kunnen gebruikt worden op 110 en 240 volt? Ik ben er namelijk naar opzoek om te gebruiken in zuid amerika. Heb ook nog zitten denken aan een omvormer, van 110 naar 240 , of werkt dit niet?

on: d-link heeft ook zoiets
pricewatch: D-Link DIR-505

[Reactie gewijzigd door Paroal op 10 januari 2013 06:03]

Anoniem: 297472
@Paroal10 januari 2013 06:13
De "vaste" routers, hubs, switches en access points zowiezo wel want die maken allemaal gebruik van een losse adapter dus voor een tientje prop je er een lokale all-in-one adaptieve stroomadapter in die je ook voor notebooks en pc speakersets kan kopen, zoals deze:

http://www.bol.com/nl/p/t...adapter/1003004011503055/

Ik zou gebruik van een omvormer afraden, niet alleen omdat deze duurder is (en je een soortgelijk apparaat zoals bovenstaand al op het vliegveld kan aanschaffen in de giftshop, anders wel in elke electronica zaak) en deze zal ook lastiger te vinden zijn.
Een compacte UPS (Uninterruptable Power Supply) is overigens wel aan te raden als je een laptop / tablet / smartphone gebruikt of andere kostbare electronica want in Zuid-Amerika wilt de stroom nog wel eens meer schommelen dan je apparatuur lekker vind.
Wij zijn er aan gewend dat stroom tussen de 220 en 240 volt kan schommelen, en in meer extreme gevallen 210 tot 260, maar in Zuid-Amerika (afhankelijk van het land en hoe dicht je in de buurt bent van een grote stad) kan dit afhankelijk van de spanning die ze gebruiken een stuk groter zijn (in geval van 220 volt is een dal van 120 of een piek tot 380 niet ongebruikelijk).

Grote steden hebben meestal wel vrij stabiele transformatorhuizen en krachtcentrales, maar vooral in het platteland (Tituana, Mexico / binnenland Brazilie en Argentinie / vrijwel heel Columbia en Peru) kampen ze vaak met stroomstoringen en uitval, vooral tijdens overstromingen en storm.
@armadaone:Het klopt inderdaad wat betreft die stroomschommelingen. Het gaat namelijk om suriname.
Dus als ik het begrijp komen de wifi routers niet met een AC/DC adapter, en zou ik er los bij moeten kopen? Werkt dat ja? Ok. Of ik zou moeten zoeken naar een wifi router die dit al heeft. De sitecom wifi routers hebben dit wel. Heb namelijk dit gezien in de mediamarkt.

Omvormer op deze site zijn niet duur:
http://www.allekabels.nl/...0v-naar-230v-45-watt.html

[Reactie gewijzigd door Paroal op 10 januari 2013 06:34]

Anoniem: 297472
@Paroal10 januari 2013 07:06
Niet met een ingebouwde AC/DC adapter zoals bij sommige merken waarbij je direct het netsnoer op de router etc aan sluit, maar altijd met een losse externe adapter net zoals bij een laptop of carkit het geval is.
Dus je kan je NL adapter gewoon gebruiken hier en dan een universele adapter gebruiken uit een ander land.

Die omvormer is inderdaad niet duur maar zoals gezegd wees voorzichtig met piekspanningen.
Meerdere mensen hebben een laptop of ander apparaat "opgeblazen" op die manier.
Een draagbaar batterij pak (waarbij je gewoon (oplaadbare) batterijen er in kan doen of een zonnecel adapter is ook geen overbodige luxe.
@ArmadaOne: zie inderdaad op de tp-link website, dat alle routers met EXTERNE VOEDING 12VDC / 1,5A, komen.

Bijvoorbeeld deze: http://nl.tp-link.com/pro...38&model=TL-WR1043ND#spec

Zie plaatje: http://img.cbcdn.net/prod....jpg?width=500&height=500


Ik ga waarschijnlijk voor de TP-LINK TL-WR1043ND, en dan koop ik een universele adapter ac/dc erbij, zoals je aangaf. Thx!
Ik heb een airport Express (de oude versie) en het werd tijd dat er nog meer alternatieven komen. Het is in ieder geval zeer praktisch om altijd mee op zak te hebben (in hotel, bij klanten). Zeer gezien de beperktheid van gewicht als je moet vliegen.
Voor alle duidelijkheid, ik ben zeer tevreden van mijn AirPort Express, maar concurrentie doet alleen maar goed voor de consumenten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee