Fujitsu komt met onlinedienst voor meten welzijn huisdieren

Fujitsu heeft een online dienst geïntroduceerd om het welzijn van huisdieren op afstand in de gaten te houden. De dienst heet Wandant en maakt gebruik van een sensordoosje om de nek van het huisdier dat onder meer voorzien is van een 3d-accelerometer en van temperatuursensoren.

Met het Wandant-sensorkastje ter grootte van een blokje zeep kunnen onder meer gegevens over de looprichting en -route en de voortbewegingssnelheid van de hond automatisch vastgelegd worden. Ook is aan de hand van trillingen het stressniveau van de hond af te leiden en is de omgevingstemperatuur in de gaten te houden, zo meldt The Wall Street Journal.

Fujitsu WandantDe sensorhalsband kan deze gegevens direct doorsturen naar een server. De verzamelde statistieken over het welzijn van het huisdier kunnen dan als grafieken in een browser bekeken worden door de eigenaar van het dier. Bij de internetdienst is het voor het baasje bijvoorbeeld ook mogelijk om met behulp van een pc extra informatie toe te voegen als het eetpatroon van het huisdier. Tevens kan een 'dagboek' met de dagelijkse activiteiten van het huisdier gegenereerd worden.

Fujitsu denkt met zijn Wandant-dienst nieuwe inkomsten aan te boren en tegelijkertijd zijn bestaande infrastructuur voor internetdiensten beter te benutten. Fujitsu verwacht binnen drie jaar 400.000 accounts voor Wandant te bedienen. De Wandant, een samentrekking van de Japanse woorden voor 'hond' en 'hanger', is te koop voor omgerekend ongeveer 93 euro, terwijl de maandelijkse kosten voor de dienst ongeveer vier euro bedragen.

De markt voor een dergelijke dienst is potentieel groot. Volgens de Japan Pet Food Association heeft namelijk 7,8 procent van de Japanse huishoudens een hond en als ook de niet-geregistreerde viervoeters meegerekend worden, dan stijgt dit percentage naar ongeveer 17,7 procent. Ook denkt Fujitsu dat de Wandant-dienst ingezet kan worden bij de behandeling van huisdieren in ziekenhuizen.

Door Pieter Molenaar

28-11-2012 • 15:07

42

Reacties (42)

42
39
13
2
0
12
Wijzig sortering
Ik snap het doel van dit apparaat echt niet. Welzijn is iets wat door heel veel factoren wordt bepaald. Omgevingstemperatuur, trillen en activiteitsniveau zijn maar hele kleine onderdelen hiervan.

En voor wie wordt deze informatie bijgehouden? Volgens het artikel is het enkel voor de diereigenaar. Dat is wel vreemd want hij of zij is immers al bij het dier en zou deze informatie direct van het dier uit kunnen lezen. Daar is geen server voor nodig. Verder wordt er niet gesproken over controle van de gegevens. Als ze er nou bepaalde referentiewaarden bij zouden geven zou het ergens nog een klein beetje nut kunnen hebben. Bijvoorbeeld: De hond heeft vandaag 3 km gelopen. Voor een hond X, leeftijd X en gewicht X, zou de volgende afstand lopen ideaal zijn.. ( insert afstand).

Trillen is ook een erg vreemde indicator voor stress. Dieren kunnen namelijk om vele redenen trillen. Stress kan veel beter op andere manieren gemeten worden.
Als dierenarts in spe zie ik hier echt geen nut in. Het is naar mijn idee een veredelde stappenteller waar het label dierenwelzijn opgeplakt is omdat dat een hot topic is waardoor de verkoop wellicht beter gaat.

[Reactie gewijzigd door Jeff88 op 23 juli 2024 05:24]

Wat zijn dan betere manieren om stress te meten? (manieren die je kunt meten met een apparaat)
Volgens mij is trillen een aardige indicatie. Inderdaad een van meerdere, maar toch.
Stress meten kun je doen aan parameters die er daadwerkelijk iets mee te maken hebben, zoals bijvoorbeeld cortisol. Dat kun je meten in het bloed. Tegenwoordig kan het ook in het speeksel. Maar, dat kan je niet zomaar bij een consumentenproduct inbouwen. Dat is namelijk nogal invasief ( en verboden) voor de hond.
Ze proberen hier dus meer van het product te maken dan het werkelijk is. Dat ze er stress bij willen betrekken als indicator voor welzijn is op zich goed. Maar de uitvoering laat te wensen over. Het is ook erg lastig om dit te verwerken in een product dat voor consumenten bruikbaar moet zijn.

Trillen is geen hele sterke indicator voor stress. Trillen kan ook voortkomen uit ongemakt en spanning. Trillen is een een mechanisme om onderkoeling tegen te gaan.
Sommige dieren trillen heel veel, anderen zelden. Het dier dat heel veel trilt zal echt niet bijzonder veel meer stress ervaren dan het dier dat dat niet doet.
@Jeff88: baasjes willen bijvoorbeeld soms weten hoe het met hun huisdieren gaat als ze op hun werk zijn. En je kan het inderdaad zien als een pedometer voor honden, maar dan met meer features. Aangezien Japanners erg gesteld zijn op hun honden en er veel aan uitgeven, is het voor Fujitsu in ieder geval interessant om deze dienst aan te bieden.

Je zou het systeem ook kunnen uitbreiden met een camera, zodat je kan zien waardoor een beest van streek raakt of wat hij de hele dag uitspookt.

[Reactie gewijzigd door blackTIE op 23 juli 2024 05:24]

Een blackbox voor huisdieren. Het moet niet gekker worden.

Er zijn gewoon "honden" die altijd trillen, ongeacht hun gemoedstoestand of omgevingstemperatuur. Chihuahua's noemt men die krengen.

Om eerlijk te zijn kan ik geen enkele zinnige toepassing bedenken voor zo'n apparaat. Ik bedoel; hoe willen wij mensen, in al onze arrogantie, daadwerkelijk weten hoe een huisdier zich voelt ?

Hun gevoelens zijn heel anders als de onze. Van normen en waarden hebben ze geen enkel besef. Zolang je de blikopener kunt bedienen zul je hun vriend zijn. Alhoewel honden een stuk dankbaarder zijn voor hun verzorging dan katten.
Ik ga er wel een beetje van uit dat ze hun software op verschillende hondenrassen hebben aangepast, en dat de gebruiker dat in kan stellen. Die spanning (trillingen) van bijvoorbeeld een Jack Russel (of jou voorbeeld, een Chihuahua) heeft lang niet altijd met stress te maken maar kan van alles betekenen, als je een beetje je hond kan lezen (i.e. dat je de gedragingen en uitdrukkingen kent) zal je al snel verschil zien.

Op zich lijkt me dit toch best wel een interessant ding, hoewel ik het niet altijd om dat beestje z'n nek zou willen hangen lijkt het me best wel eens interessant om te kijken hoe bijvoorbeeld z'n hartslag is bij bepaalde activiteiten (hopelijk is dat kastje waterdicht).

Off topic: Wat een onzin om te zeggen dat honden dankbaarder zouden zijn voor hun verzorging dan katten. Dankbaarheid is nogal een menselijke emotie en zoals je zelf al zei zijn gevoelens van dieren heel anders dan die van ons dus loopt die vergelijking al zeer snel spaak.
@asteriK : Ik heb hele duidelijke definities van wat een hond is en wat niet.

Jack Russels zijn geen honden; dat zijn agressieve enkelbijters met ADHD. Chihuahua's zijn ook geen honden maar uit de kluiten gewassen ratten met een defecte thermostaat.

Een beagle is wel zo'n beetje het kleinste wat in mijn ogen een hond genoemd mag worden. Al die kapot gefokte gedrochten (bulldog, mopshond, terriërs, maltezer leeuwtjes en andere "modehonden") zouden de naam "hond" helemaal niet mogen dragen.

Een schandelijke vertoning, gecreëerd door mensen die in al hun arrogantie menen dat ze het beter kunnen dan Moedertje Natuur.

Herders zijn honden. Husky's en Malamute's zijn honden. St. Bernard / Bernersennen zijn honden. Doggen zijn honden. Een hond moet qua afmeting en vorm nog enigermate als een wolf uitzien.

Period.
Niet mee eens, de herder en dog is intussen ook kapot gefokt, lang leven het krachtvoer van tegenwoordig dat die arme beesten krijgen, groeipijn bij het leven en misvormd en te jong naar de échte schepper...
Ik krijg gewoon pijn in mijn buik als ik zo'n "mooie" herder zie met doorgezakte heupen.
Om over doggen maar niet te beginnen...

Dat honden uiterlijk op een wolf moeten lijken is onzin, dat ze tussen hun oren wolven zijn is een ander verhaal ;-) Vergis je niet in het karakter van bijv een Maltezer haha.
(ben het wel met je eens, esthetisch fokken zou verboden moeten worden)

ps: Ik heb zelf drie windhonden (Podenco Ibicenco en een Azawakh) deze lijken niet op een wolf maar zijn wél "zuiver".
wpompen : Dan moet je mijn witte herder maar eens zien. Ze heeft een kaarsrechte rug, loopt bij de heupen netjes af (dus geen schuine doorgezakte achterkant), gezonde heupen en ellebogen. Springt en rent vrolijk rond terwijl ze toch al 8 jaar oud is.

http://i48.tinypic.com/fk5sus.jpg

Ze krijgt van mij wel glucosamine als voedingssupplement; dat is speciaal om de gewrichten te smeren en het kraakbeen soepel te houden. Voorkomen is tenslotte beter als genezen.

Er zijn dus zeker gezonde Duitse Herders te krijgen. Maar in feite heb je helaas wel gelijk; het gros van de honden is inderdaad compleet door gefokt.

Wat ik bedoelde met "kapot gefokt" is bijvoorbeeld bij mopshonden. Die beesten kunnen niet eens fatsoenlijk ademhalen en hebben constant last van ogen en oren.

Wist je overigens dat de mopshond zich amper zelfstandig kan voortplanten vanwege hun vorm ? Ze moeten kunstmatig worden bevrucht en de pups moeten in de regel d.m.v. een keizersnede ter wereld worden gebracht.

Ik bedoel; dan heb je het toch echt verkloot als mensheid, niet dan ? Honden fokken waarbij de basis functionaliteit niet eens meer werkt ... Triest zoiets ..
mn ouders hebben ook een herder. beest is 9 jaar oud, geen doorgezacte heupen en ook nog steeds een rechte rug.

Alleen zijn darmen zijn niet heel erg goed meer. Heeft daarom ook speciaal en erg duur voer.
Anyway.. op zijn darmklachten die door het voer grotendeels zijn verholpen is het nog steeds een levendig beest.

Maar ik ben het er ook wel mee eens dat gros van de herders kapot gefokt zijn. begin vorige eeuw zijn er regelementen voor herder fokkers opgesteld zodat deze niet kapot gefokt zijn. Gelukkig worden de ras fokkers ook regelmatig gecontroleerd om doorfokken te voorkomen :)

Maar een Jack Russel is niets minder dan een jacht hond. dat voornamelijk gefokt is om klein wild te jagen. Zoals konijnen.. Het zijn dan ook niet echt huisdieren. Ze moeten continue beweging hebben.. Als ze dat niet krijgen zullen ze hun energie op een andere/verkeerde manier moeten kwijt raken!!
To_Tall : Mijn honden krijgen voer van het merk 'Barca". Wordt ook door fokkers gebruikt. Het is wel een brok waar veel energie in zit, dus ik moet altijd exact afwegen. Ook verdeel ik het voer in twee dagelijkse porties.

Kost € 30 voor een zak van 20 KG. Aangezien ze er maar weinig van nodig hebben gaat zo'n zak toch een goede maand mee. Ze krijgen tenslotte ook aanvulling door hondenkoekjes en kluiven.

Mijn andere herder heeft helaas minder geluk met z'n lijf. Hij is een typisch slachtoffer van doorfokken. Heeft van de geboorte af twee misvormde voorpoten (platvoeten) waaraan hij al een keer een dure operatie heeft gehad zodat hij tenminste zonder pijn kan lopen. Het ziet er nog steeds merkwaardig uit maar hij heeft er verder geen last van.

Verder heeft hij wat last van artrose in zijn rug (bolle rug en loopt redelijk schuin af) en zijn de heupen niet geweldig. Dankzij chronische toediening van Novacam (pijnstiller) en de aanvulling van glucosamine weet hij zich vooralsnog prima te redden. Er zit nog pit genoeg in die hond.

Thommy : http://s16.postimage.org/y3hhsdifp/20121127_002214.jpg

Maar goed, feit is wel dat hij waarschijnlijk niet zo oud zal worden als mijn witte herder. Hij is in ieder geval al ouder geworden dan ik had verwacht met al die mankementen die hij heeft.

Ik ben er nog erg over aan het twijfelen of ik later nog een keer een Duitse Herder pak als een van mijn honden te overlijden komt. Ik zat eerder aan een Saarloos te denken :

http://saarlooswolfhond.weblog.nl/files/2011/06/b485ab49af

Met die Jack Russels heb je inderdaad gelijk. Die beesten hebben gewoon te veel energie. Je zult met een border collie soortgelijke problemen krijgen als je daar niet mee aan de slag gaat. Die slopen ook je hele kooi als je pech hebt.

Niet te geloven ... Tweakers.net is zonder blikken of blozen veranderd in een discussieplek over huisdieren :-)
Het nemen van een rashond is vragen om problemen. Hoe puurder, hoe meer problemen. Rashonden worden gemaakt door de fokken met een klein aantal dieren met de gewenste eigenschappen. ( vaak cosmetisch)
Fokken met een kleine groep, liefst nog vader dochter paringen is dus gewoon inteelt. Dat gaat een tijdje goed maar er komen vanzelf fouten in de genetische code. Bij elk bekend ras zul je zien dat daar genetische fouten in gefokt zijn.
Jarenlang hebben fokvereniging, vaak met goede bedoelingen, een bepaalde lijn doorgezet. Kortere snuitjes voor de mopshond. Kleinere koppies voor de cavalier king spaniel. Lagere achterhand voor de duitse herders. Dat geeft op een gegeven moment problemen. Gelukkig zijn een hoop fokverenigingen nu goed bezig en letten ze beter op inteelt en de ongewenste bijproducten daarvan. Er zijn helaas ook nog veel mensen die ongehinderd door enige kennis van zaken doorgaan met het fokken van dieren waarvan je weet dat de nakomelingen defecten zullen hebben. Maar ja, het ziet er zo leuk uit..
Ik weet niet of er verschil is tussen honden katten wat betreft dankbaarheid maar ik weet wel heel erg zeker dat mijn hond me heel erg dankbaar is als we een lekker stuk door het bos gelopen hebben. Hoe? Door dat ze me enthousiast bespringt als we ergens gaan zitten. Dan weet ik dat ze me dankbaar is.
Dat laatste ben ik het niet geheel mee eens, de kat bracht regelmatig eten voor ons thuis. Van een pondje paling tot biefstuk bij de buren uit de pan gevist tot eekhorns, ratten, muizen en meeuwen aan toe. Dat beest wist erg goed voor ons te zorgen :)

Maar hoe dit nu nuttig is voor een hond dat zie ik ook niet. Als het beest simpel weg lekker rond kan rennen een paar keer per dag op z'n minst, voldoende eten krijgt, af en toe een bal stok of ander iets mag gaan halen waarna jij het weer erg gooit en als het even kan ook nog wel eens een vijver, beekje of de branding in kan springen dan heb je zo'n ding echt niet nodig.
Met andere worden als je goed voor je hond zorgt dan is dit totale onzin. Als je dat niet doet dan is het net zulke onzin want dan interesseert het je toch niet wat het ding dan ook wel of niet meten kan.

Dit is echt iets voor hele domme mensen met heel erg veel te veel tijd. Waarom zou je in godesnaam willen zien dat je hond om 3 uur toen je die stront tube op pootjes uit liet in de stromende regen 4x naar het westen 2x naar het zuiden en 1x naar het oosten rende waarna het kreng natuurlijk daar lekker in een verse hoop paarden stront begon te rollen en mooi niet meer terug wilde komen toen jij in middel nat tot op je onderbroek besloot dat het zo wel mooi geweest was. Oh ja en het was ook nog eens verrekte koud buiten. Joh echt waar dat wist ik zelf niet... |:(

Maar goed het zal vast wel aanslaan bij de club mensen die ook hele conversaties met die arme beesten heeft en ze maar wat graag van een kleur spoeling en nieuwe kleren voorziet. Mensen zijn vaak een stuk dommer dan de beesten die ze houden. :|
@Rob Coops : Sorry, maar ik vind katten arrogante zeikbeesten.

Ze doden alle kleine beestjes die bij mij in de tuin zitten, graven de planten om en gaan er vervolgens zitten schijten.

Mijn buurvrouw zegt dan doodleuk "Hij markeert gewoon zijn territorium". Ik denk dan bij mijzelf: "het is niet zijn territorium, maar het MIJNE". Het moet toch niet zo zijn dat ik in mijn eigen tuin moet gaan zitten schijten om de katten weg te houden.

Als het acceptabel is dat katten in mijn tuin kakken zou het dus ook geen probleem moeten zijn als ik dat de volgende keer bij haar in de keuken doe =^.^=

Natuurlijk zijn honden veel beter. Zijn de enige wezens die meer van jou houden dan van zichzelf. Bovendien, stel je een kat voor als begeleider voor blinden. Die zouden flink over de zeik zijn, niet ? Klimmen onder auto's, over schuttingen, in bomen ...

Maar goed, dat even terzijde... :-)

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 05:24]

ik heb zelf een kat en ben ook honde liefhebber zeker voor de grotere rassen zoals herders.

Maar katten scheiten niet om hun territoria af te bakenen maar om hun behoefte te doen. Met andere worden kat mag niet thuis op de bak!! katten bakenen hun territoria af met feromonen.. door te sprayen.. Staart recht op en tegen rechtopstaande voorwerpen aan.

Anyway, De beestjes die ze te pakken krijgen, Muizen, ratten, vogels enz.. is niets meer dan natuurlijk gedrag. Een gezonde hond gaat ook achter een kat of een konijn aan. Maar laat de minibeestjes zoals muizen vooral gaan. Die merken zij niet eens goed op.

Dus ja een kat en hond zijn over het algemeen op jagen het zelfde.. terretoria van een hond is zijn roedel.. Met mensen ziet hij jou als zijn roedel.
To_Tall : Fair enough. Evengoed wil ik niet dat katten bij mij in de tuin zitten te poepen. Hun eigenaren staan zelf het hardst te klagen als ze weer eens in de hondenpoep zijn gaan staan maar staan er zelf niet bij stil dat andere mensen ook last van hun kat(ten) kunnen hebben. Ik vind het behoorlijk hypocriet.

Daarbij; ik betaal notabene hondenbelasting; € 170 per jaar voor 2 honden. Van mij word er verwacht dat ik de honden niet op straat laat poepen en dat ik alles opruim wat buiten de uitlaatplek op de grond zou komen te liggen.

Kattenbezitters daarentegen hoeven geen dergelijke belasting te betalen en hun huisdier mag wel overal z'n behoefte doen. Bovendien wordt dit gedrag ook nog goed gepraat en mag ik er vooral niet over klagen. Dan heb ik het nog niet over al die duivenmelkers gehad wiens dieren het aangezicht van alle mooie gebouwen in de stad verzieken met hun uitwerpselen ...

Ben ik nou de enige die dit ongerechtigheid vind ? Ik voel me zelfs gediscrimineerd door deze regel. Of iedereen gaat een huisdierbelasting betalen of helemaal niemand. Desnoods moet er maar weer een wet worden ingevoerd waardoor het verboden is om je kat los rond te laten lopen buiten (tenzij je op het platteland woont). Overlast door huisdieren is sowieso niet toegestaan.

Maar goed, ik dwaal veel te ver van het onderwerp in kwestie af...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 05:24]

Volgens de flora en fauna wet moet je je dier aanlijnen als het zich buiten je erf bevindt. Dat geldt dus ook voor katten. Alleen wordt daar niets mee gedaan.

Ik begrijp je frustratie heel goed. Het is totaal niet eerlijk. Sommige gemeentes hebben de hondenbelasting ook al afgeschaft.
@Jeff88 : Ik zou zelfs nog een stapje verder gaan; kleine kinderen verplicht aanlijnen. Voorkomt een hoop (dodelijke-) ongevallen en zorgt er ook voor dat ze anderen niet voor de voeten lopen.

Kleine kinderen leven nu eenmaal in een heel andere wereld en hebben spreekwoordelijke oogkleppen op als het om gevaarlijke situaties gaat. Daardoor kunnen hachelijke situaties ontstaan. Zijn prima tuigjes voor te krijgen : http://iloapp.belsdesign....46/1304122755_resized.jpg

Nu zullen er beslist ouders zijn die gaan roepen dat dit zielig of zelfs kindermishandeling is, maar stel je nou eens voor dat je kleine plots tussen de geparkeerde auto's de straat op rent en onder een auto terecht komt. Is een trauma voor de ouders, omstanders en uiteraard de automobilist in kwestie.

Denk eens aan de gevolgen die andere mensen hiervan ondervinden. Als ik als koerier zijnde per ongeluk een klein kind doodrijd omdat iemand vergeten is de huisdeur af te sluiten (je verliest kinderen makkelijker uit het oog dan je denkt-) kan ik vervolgens eerst naar slachtofferhulp, dan naar een psychiater en zit ik weken (of maanden) thuis. Mijn werkgever ontslaat mij vervolgens, mogelijk moet ik het huis verkopen en gaan verhuizen. Vervolgens loop je risico in de schulden terecht te komen en kun je 3 jaar op een houtje gaan zitten bijten terwijl de kredietbank je schulden aflost. Als al die ellende voorbij is kun je weer via een peperduur re-integratietraject proberen aan het werk te komen. Voor je het weet ben je 5 - 10 jaar verder voordat je (als er verder geen rare dingen gebeuren) weer op je eigen benen staat.

Doemscenario ? Valt wel mee; zulke dingen gebeuren vaker dan je zou verwachten...

Misschien wordt het maar eens tijd om die fokpremie die zich "kinderbijslag" noemt om te zetten in een kinderbelasting. Kinderen zijn (net als huisdieren) tenslotte een hobby. Beetje onzin dat ik daar als belastingbetaler indirect aan mee moet betalen.

Maar goed; genoeg hierover. Back to topic.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 05:24]

Belachelijk, dit! Hoe kunnen ze met zoiets nu het welzijn van een huisdier verbeteren (het lijkt mij eerder een enorme last om dat ding om je nek mee te slepen). Het enige wat ze kunnen checken is óf het huisdier 'gelukkig' is. En dan?
Op zoiets zat ik nu al jaren te wachten!
Ik doe redelijk intensief sport met mijn honden (flyball, dogfrisbee) en zou soms wel graag hebben dat ik hun hartslag en temperatuur in het oog kan houden.
Om het nu via een server te doen is er misschien ook weer over (onze honden hebben namelijk sowieso niet permanent een halsband aan), via bluetooth op mijn smartphone even meekijken zou ook al genoeg zijn.
Ik zie mijn berghamster daar nog niet mee rondlopen. :{
Ik zie de toegevoegde waarde niet, ik kan zelf ook wel zien of mijn hond blij is of niet. Als er iets mis is zijn er tal van symptonen (zoals geen/weinig zin om te eten, poep, etc). Voor katten, daar kun je niks tegen doen, wij zijn hun buttlers. Nogmaals als er echt iets mis is, kun je dat wel zien, en voor twijfel hebben we altijd een dierenarts.
Ik zie meer iets in monitoring van honden/katten wanneer je er niet bent. Bij ongewenst gedrag kun je dan op afstand toch opvoeden met bijvoorbeeld een stroomstoot(je). Hond jengelt en jankt tot de buren er gek van worden? ZAP! Kat krabt aan de leren bank? ZAPZAP!

Misschien kan dit op hetzelfde platform worden ontwikkeld als aanvullend product?
Jij hebt duidelijk geen huisdieren :P
Ik heb een hond en twee katten. Die zijn zodanig in goede conditie dat iedereen duidelijk zal zijn dat ze goed en met liefde worden verzorgd. Ik dacht dat het sarcasme wel duidelijk was, maar vrees nu voor de dierenpolitie...

@simmeh Gaus
Dank voor je wijze lessen! Er zijn overigens al elektrische halsbanden die een schok geven bij blaffen. Die heb ik niet in huis.
Nee dat is duidelijk wel goed voor het welzijn van jouw huisdier 8)7

Door hem pijn te doen krijg je vaak het tegenovergestelde effect, honden vetrouwen je niet meer, en vaak worden ze extreem agressief (nog extremer dan ze ooit waren). Als je geen hond kan opvoeden dan is een hond niet voor jou.
Is dit iets voor thuis? (Wifi nodig) dan zie ikweinig meerwaarde tov een ip camera in de woonkamer. Is dit voor overal? (Simkaart in het apparaat) dan kan dit best nog wel eens handig zijn, maar een gps zou dan ook zeker niet mogen ontbreken. Leuk dat je ziet dat je hond vlooien heeft maar als ie ontsnapt is dan heb je juist wat aan dit soort apparaten.
dit gaat geheid voor hilarische situaties zorgen als je hond een andere hond aan het palen is want dan gaan alle alarmbellen af in dat doosje.
Ik zie wel een nut in dit apparaat.
Als je viervoeter bijvoorbeeld wegloopt, meegenomen wordt,... kan je hem opsporen en weet je of hij nog leeft (als hij niet meer trilt en even warm/koud als zijn omgeving is dan is het waarschijnlijk niet game over met hem).

Dit apparaatje moet helemaal niet afgesteld worden of zo, je kijkt naar de waarden als je hond zich normaal gedraagt en dus goed voelt en dat stel je in als "normaal" daarna zie je de afwijking ten opzichte van normaal. Zo'n beetje als een barometer. Het is niet omdat de barometer laag staat dat het ook effectief regent.

Iedereen ziet het hier een blijkbaar als een mislukt geval van exacte wetenschap en dat is het dus niet. De gemeten parameters zijn wel exact, maar de interpretatie ervan is mensenwerk. Zie het als een tracking device met wat extra's, rijkelui proppen dat ook graag in hun dure auto's en boten.

Wie zijn hond echt niet kwijt wil heeft hier wel wat aan denk ik. Gezien het feit dat er zo nu en dan posters ophangen van vermiste katten of honden met een beloning tot wel €5000 voor de vinder lijkt dit inderdaad een gat in de markt.

Enkel de formfactor is belachelijk, een kleine hond die dit rond zijn nek krijgt valt voorover.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.