'Chinese Android-variant Aliyun distribueert illegale apps'

De applicatiewinkel van het Chinese Aliyun, dat op Android is gebaseerd, zou Android-apps illegaal verspreiden. Er werden onder andere Google-diensten in de Aliyun-applicatiewinkel gevonden, net als kopieën van bestaande Android-apps.

Google-topman Andy Rubin liet al weten dat het door Alibaba ontwikkelde Aliyun-besturingssysteem piraterij faciliteert, maar Android Police vond hiervoor daadwerkelijk bewijs in de bijbehorende applicatiewinkel. Zo werden er apps voor diverse Google-diensten gevonden, terwijl de internetgigant geen toestemming heeft gegeven voor gebruik van de software op Aliyun. Tevens staan er gekopieerde versies van populaire Android-apps in de Aliyun-winkel, zoals varianten op het spel Temple Run en de sportapplicatie Endomondo Pro.

De bewuste apps zijn uitgebracht door andere ontwikkelaars dan die in Googles eigen Android-winkel worden vermeld. Daardoor lijkt het erop dat de apps zonder toestemming worden aangeboden op Aliyun, ook omdat betaalde Android-applicaties gratis worden aangeboden. Daarnaast geeft de Aliyun-winkel de mogelijkheid om de installatiebestanden voor de desbetreffende apps te downloaden.

Rubin liet eerder al weten dat het Aliyun-besturingssysteem 'probeert compatibel te zijn met Android, maar daar niet in slaagt'. Zo heeft Alibaba voor de ontwikkeling van zijn OS gebruikgemaakt van de runtime en het applicatieframework van Android, net als de bijbehorende ontwikkeltools. Echter, vanwege het gebrek aan compatibiliteit met 'echte' Android-versies mag Alibaba zich niet affiliëren met Android en het samenwerkingsverband Open Handset Alliance, aldus Google.

De ruzie tussen Google en Alibaba zorgde ervoor dat Acer de Chinese release van zijn A800 CloudMobile af moest blazen. Het toestel zou in China met Aliyun uitgebracht moeten worden, terwijl de Europese variant op Android draait. Waarschijnlijk heeft Google aan Acer gevraagd om de release geen doorgang te laten vinden; Acer is lid van de Open Handset Alliance.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

16-09-2012 • 14:26

63

Reacties (63)

63
59
28
1
0
4
Wijzig sortering
Dit is precies wat ik gisteren in 2 reacties had geschreven:

[copy/paste]
Zelfs Angry Birds zit in de appstore van Aliyun (ontwikkelaar: niet Rovio, maar 'Kandee'?!)
http://apps.aliyun.com/detail.htm?id=58819

Ook van ontwikkelaar 'Kandee': Fruit Ninja (volgens Google Translate de volledige versie)
http://apps.aliyun.com/detail.htm?id=44107

en Cut the Rope
http://apps.aliyun.com/detail.htm?id=70535
(allemaal gratis natuurlijk)

en

En ook de apps lijken gewoon 100% Android compatible, kijk maar eens naar de diverse webbrowsers die de appstore van Aliyun aanbied:
http://apps.aliyun.com/list.htm?type=app&catcode=226
Opera, Dolphin, Firefox, Maxthon ...


Ik heb ook een Tweet verstuurd naar Rovio om hun te wijzen op die 'Kandee' die hun apps in die Chinese appstore hebben geplaatst, maar vooralsnog geen reactie.
Mooi dat Google dit doet.
Android skins zijn oké (naar Google's mening), android forken mag ook maar dan verlies je ook privileges.
Natuurlijk is het stelen van apps slecht en daar moet tegen opgetreden worden
Google heeft dit zelf al tijden lopen faciliteren. Developers klagen steen en been over de eenvoud waarop Android apps te kopieren zijn vanaf een toestel.

Nu voelt Google het zelf, en dan gaan er ineens problemen komen. Als ik het goed heb stonden er regelmatig in de Play store ook gewoon apps die waren aangepast na dat iemand ze had gekopieerd.

Sorry maar ik zie hier niet echt het verschil in met Android, het lijkt mij eerder dat Google kunstmatig toch de vinger in de pap van Android wilt houden.
Google heeft dit zelf al tijden lopen faciliteren. Developers klagen steen en been over de eenvoud waarop Android apps te kopieren zijn vanaf een toestel.
Je kan het wel gaan proberen tegen te houden met allerlei drm enzo, maar dat werkt toch niet in de praktijk. Er hoeft maar één iemand te zijn die het kraakt, en dan kan je de app downloaden op thepiratebay. Een tijdje terug had ik een ipod touch, daar kon ik gewoon elke willekeurige app illegaal voor downloaden.
Sorry maar ik zie hier niet echt het verschil in met Android, het lijkt mij eerder dat Google kunstmatig toch de vinger in de pap van Android wilt houden.
Kunstmatig? Leden van de Open Handset Alliance hebben samen afspraken gemaakt over Android. Daar moeten ze zich simpelweg aan houden.
lopen faciliteren? - beveiliging is een KEUZE en als ontwikkelaar mag je ook wel EIGEN innititatief nemen... op windows (HET grote desktop besturingssysteem is piraterij nog veel makkelijker... ms bied zelfs api's om exe bestanden aan te passen (in jouw woorden: zodat je makkelijk cracks kunt maken)...
Dus google mag wel apple proberen na te doen maar anderen mogen geen google nadoen? Boontje op zijn loontje!
Men vergeet ook dat Google z'n betalingssysteem niet gebruikt mag worden op Ebay - een gevolg natuurlijk van het opkopen van Paypal. Tijd dat de EU verplicht dat al wie betalingen verwerkt - een bepaalde vorm van bankstatuut moet aannemen, bepaalde normen moet halen, bepaalde diensten op welbepaalde manieren moet garanderen, niet zomaar accounts kan afsluiten, blokkeren, niet betalen...
Maw. de politici slapen weer - zoals gebruikelijk.
Je hebt wel gelijk. Voor grote sites op het internet als ebay, amazon, play store, itunes, ... moet je gebruik kunnen maken van de betaal methode dat je witl. Al is het paypal, google checkout, ...

In de praktijk zie ik het wel niet direct komen want hoe bepaal je dat:
-) De webwinkel zo groot is dat hij hieraan moet voldoen.
-) Welk zijn de standaard betaal methodes die moeten ondersteund worden, want als Google of ebay 50 soorten betaal methodes moet ondersteunen elk land heeft wel zijn eigen betaal systeem (bijvoorbeeld iDeal van Nederland) is het voor hun ook niet haalbaar ...
Het is in het belang van die webwinkel zelf dat ze veel betaalmethoden accepteren. Blijkbaar zijn Creditcards buiten Nederland zo normaal dat dat genoeg is voor de meeste webwinkels.
Niet de politici slapen, jijzelf slaapt. Want die regels zijn er al lang. Als je de moeite had genomen op dnb.nl te kijken dan had je kunnen zien dat Paypal is toegelaten als financieel dienstverlener en kredietinstelling en dat Google niet is toegelaten. En dus moet Paypal aan verplichtingen voldoen en mag Google hier niks.
dan maak je toch gewoon geen gebruik van paypal...
ach op mijn ebay tabletje staat ook gewoon de betaalversie van angry birds.
en ik geloof niet dat chinese fabrikanten daar ook maar een cent voor betaald hebben.
Ach google moet gewoon eens kappen met open source code te pakken en vervolgens alles wat ze er op leggen gesloten te houden, hebben dit soort gezeur ook niet meer.
Alleen de apps zijn niet open source. Het besturingssysteem zelf, dat ook zonder die apps werkt, is volledig open source. De custom rom community maakt daar dankbaar gebruik van. Overigens is het niet toegestaan de apps met een custom rom mee te leveren, maar als gebruiker van de custom rom is het daarna heel makelijk om die apps gewoon zelf te installeren.
maar die closed source code is natuurlijk wel juist een deel van hun verdien model.....
wat een stel schaapen hier :')

hoevaak moet er gezecht worden dat ANDROID open is,en niet de apps.
en aangezien dit chinese geval google apps in hun market zonder toesteming heeft staan,zijn ze illegaal bezig.

hale ze de betaalde apps die van oorsprong uit play store komen uit hun market,dan is er niks aan de hand.
Dit dus.. blijkbaar snappen mensen het hier dus TOTAAL niet en moet het misschien 1000000x gezegd worden voordat uberhaupt iemand het begrijpt.

Samsung, HTC en welk andere OEM merk betalen gewoon geld aan Google voor de licenties van de Google apps.
Wil je deze apps op je mobiel hebben moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen zijn niet zo streng als bij zeg maar Windows Phone.

Deze apps zijn gemaakt door Google welke niet open source zijn. Net zoals andere apps in de Play store die zijn niet opensource zijn, zoals Angrybirds.

Het OS ZELF.. (DUS GEEN GOOGLE APPS) is gewoon opensource en kan je downloaden en gebruiken waar je maar wil. (zie ook Amazon het grootste voorbeeld wat legaal is)

Maar denk dat het nog wel 1000000000x gezegd moet worden voordat mensen het hier begrijpen. Meeste weten niet eens wat opensource inhoudt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 26 juli 2024 00:23]

Alibaba en de 40 rovers lijkt mij hier wel op zijn plek. :)

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 26 juli 2024 00:23]

Ook ironisch dat Android Police als eerste doorheeft wat er gebeurt.. ;)
maar 40 rovers? denk dat die chinese alibaba er wel een paar meer heeft...
Dat is de prijs die je betaald voor openheid, maar dat is het meer dan waard.

Bovendien, als je niet eens $1 ofzo wilt betalen voor een app die je dagelijks gebruikt en hem via een omweg illegaal gaat downloaden was je toch al nooit van plan die app te kopen ook als het systeem gesloten was.

Het is ook niet alleen een Android probleem, op gejailbreakte iPhones worden heus ook wel illegale apps geinstalleerd zoals op vrijwel ieder platform.
Het is niet dat ik niet wil betalen, het is meer het feit dat ik geen CreditCard heb. En dan kan je spullen dus niet aanschaffen op de Play Store.

Een alternatief als Paypall zou ik graag willen gebruiken, maar dat kan weer niet. In dat aspect is Android heel gebruikersonvriendelijk.

Des al niet te min probeer ik de makers van een spel of app op een andere manier te supporten mocht ik een betaalde app heel graag willen. Sommige ontwikkelaars hebben een donate button waar je WEL met paypall kan betalen op hun site. :p
Paypal en Google (Wallet) zijn directe concurrenten van elkaar. Het is dan ook niet vreemd dat Google geen Paypal ondersteunt. Dat Google Wallet in Europa nog niets voorstelt is dan erg jammer voor de consument, maar er zijn alternatieven. Zo heb je prepaid creditcards en zijn grotere telco's bezig (zoals KPN / Hi) om je applicaties af te laten rekenen via je telefoonrekening.

Daarnaast is Google Wallet hard op weg om zijn intrede te doen in Europa waardoor ondernemers geen contracten meer hoeven af te sluiten met Visa, Mastercard, Paypal, Ideal, Diners Club, American Express, Comfort Card etc. etc maar enkel nog met Google Wallet en alle voorgenoemde credit- en debitcards direct geaccepteerd worden. Niet alleen online, maar ook nog eens in de echte winkels. Ook NFC-betalen met je Galaxy S III of HTC One X is dan direct mogelijk.

Om door het gebrek van Paypal ondersteuning Android gelijk klantonvriendelijk te noemen gaat mij daarom een brug te ver. Immers dan zou Mastercard ook klantonvriendelijk genoemd kunnen worden omdat al haar acceptanten niet standaard ook Visa accepteren.
> Daarnaast is Google Wallet hard op weg om zijn
> intrede te doen in Europa waardoor ondernemers
> geen contracten meer hoeven af te sluiten met
> Visa, Mastercard, Paypal, Ideal, Diners Club,
> American Express, Comfort Card etc. etc maar
> enkel nog met Google Wallet en alle voorgenoemde
> credit- en debitcards direct geaccepteerd worden.

Veel bedrijven gebruiken nu ook al een "payment processor" voor online betalingen, die de technische zaken en contracten met al die bedrijven regelt. En ik sta niet meteen te wachten op Google die die uit de markt drukt en een monopolie probeert te krijgen op die markt...
Nee... Gelukkig bestaan er in Nederland geen... Interpay... Oops... Monopolies.... Lol
Ik kan dan toch ergens niet begrijpen waarom zo veel mensen dan geen credit card hebben, op vakanties zijn ze echt onmisbaar en ook zijn er veel Amerikaanse webwinkels die alleen creditcards accepteren.

OT: Logisch dat google hier niet blij mee is maar wat ze bij acer hebben gedaan kan andere fabrikanten wel afschrikken. Google krijgt een greep op je bedrijf als je android android + google diensten op je telefoons hebt.
Ik zie de meerwaarde van een cc niet als ik maar 1 x in ca 5 jaar naar het buitenland op vakantie ga en dan is het vaak nog in spanje of oostenrijk, waar je je prima red met je gewone bankpas. De rest van mijn vakanties zijn gewoon in eigen land.
We hebben niet allemaal het geld om veel in het buitenland op vakantie te gaan.
Ik zie de meerwaarde van een cc niet
De meerwaarde zou kunnen zijn dat je er apps en andere spullen mee kan kopen :) . Voor apps alleen of alleen voor vakantie en is er, per geval bekeken, misschien geen reden, maar als je alles bij elkaar neemt wel. Neem alleen maar het telkens naar alternatieven moeten zoeken bij internet aankopen in het buitenland. Daar ben je in 1 keer van af. Nu moet je rommelen met 3v vouchers en moeilijk doen voor 1 luizige euro. Ik besteed mijn tijd liever ergens anders aan.

Ik had destijds trouwens een credit card nodig voor het werk om hotels mee te betalen. Dat is op een andere manier bijna niet te doen. Als je ooit voor je werk of voor een cursus naar het buitenland moet dan kun je eigenlijk niet zonder.
Het wordt een beetje off topic (al zijn betalingsmogelijkheden mogelijk wel van invloed op het zoeken naar alternatieve aanbieders van apps).

Ik zie echter het nut van een creditcard niet in, anders dan dat je er soms bijna toe gedwongen wordt. Bijvoorbeeld bij aankoop van apps in sommige shops. Dit zou echter ook prima moeten kunnen met een éénmalige machtiging, via iDeal of via je telecom provider.

Wanneer ik iets moet betalen, boek ik het het liefst direct over van mijn rekening (via overboeking, iDeal, pinnen, machtigingen). Zonder omweg en zonder kredietfaciliteit. In Nederland pint bijna iedereen in de fysieke winkels (of betaalt contant natuurlijk). Ik zie geen meerwaarde om dat via een creditcardmaatschappij te doen. En aangezien het slechts incidenteel nodig of handig is, door klantonvriendelijkheid (want het ontbreken van alternatieven om direct (vanaf mijn bankrekening) te betalen), heb ik er geen en wil ik er geen.

Dan maar geen Android.
Het lastige is echter dat ik zojuist een Android toestel heb gewonnen :*) ..... Maar eens zien of ik behoefte heb aan apps waarvoor betaald dient te worden......

Edit:
@ liberique (hieronder) en anderen
Aan zowel een creditcard als een prepay creditcard zijn kosten verbonden. Ik betaal al kosten voor mijn bankrekening en word niet graag gedwongen aanvullende kosten te maken voor een paar apps. Zeker wanneer ik van mening ben dat er voldoende andere betalingsmogelijkheden zijn om direct (of via mijn mobile provider) te betalen.

[Reactie gewijzigd door Edddd op 26 juli 2024 00:23]

je wilt de kosten van een creditcard niet dragen, maar je verwacht van Google wel dat ze de kosten van een eenmalige incasso en/of ideal en/of PayPal dragen? Nieuwsflits : eenmalige incassokosten zijn 15 tot 45 cent per transactie (hangt van het volume af), Ideal kost zelfs tot wel een euro en PayPal vraagt een bepaald percentage. Denk je dat deze kosten rendabel zijn bij transacties van 50 cent tot 3 euro? Nee.

Er is dan nog wel een andere oplossing: de apps allemaal duurder maken zodat de kosten van je ideal transacties daarin gecompenseerd worden... Dat betekent dat ik echter meer moet betalen omdat hij geen creditcard wilt... Nee dank je.

Nogmaals het hele Google Play gebeuren steunt op Google Wallet.. Google's versie van PayPal. Je kan je creditcard eraan koppelen of je bankrekening. Je kan er tegoed opzetten en je kan er er debit cards aan koppelen.. Dus je hebt geen creditcard nodig en Ideal zal vast wel in Europa toegevoegd worden zodat je er 50 euro op kan zetten ofzo. Google Wallet heeft alleen nog 1 ding nodig : geduld.. Het is er namelijk nog niet in Europa, de maar zodra het er wel is zijn al je problemen met Android opgelost.

[Reactie gewijzigd door liberque op 26 juli 2024 00:23]

Ik heb vaak genoeg nut aan een credit card:
- op reis doorheen Frankrijk, Spanje, ...: péages! Geen gedoe met grote hoeveelheden cash geld, gewoon aanschuiven aan de (kortere) rijen voor CC, even de kaart erin, rijden maar!
- kopen in webshops, binnenlands of buitenlands maakt daarbij niet uit
- beveiligd aankopen

Ik gebruik m'n CC toch een paar keer per maand. Ik heb trouwens 0 euro kosten per jaar aan m'n CC, dus veralgemeen niet op dat vlak.

Bijkomend pluspunt ten opzichte van een gewone overschrijving: het gaat onmiddellijk. Dat scheelt ook weer in snel bestellen en leveren. Er is ook geen discussie mogelijk over of de betaling al dan niet binnen is.

En om dan de vergelijking met ideal te maken... Als ik het goed begrijp is dat een betaalmiddel dat ENKEL in NL gekend is. Tja, vind je het dan vreemd dat Google voor een internationale standaard kiest in plaats van een Nederlandse "standaard"? Ik zie zelfs het nut van ideal nauwelijks in, waarom heeft men in NL een extra systeem uitgevonden voor betalingen terwijl er genoeg manieren zijn die wel internationaal geldig zijn?


Nee, als mensen stellen dat ze het nut van een CC niet inzien en dan wel ideal noemen als betaalmiddel met nut, gaan m'n wenkbrauwen toch serieus de hoogte in. Een CC is universeel aanvaard, werkt onmiddellijk en je bent beschermd. Dat lijkt me nuttig genoeg.
Ik gebruik m'n CC toch een paar keer per maand. Ik heb trouwens 0 euro kosten per jaar aan m'n CC, dus veralgemeen niet op dat vlak.
JIJ gebruikt je CC een paar keer per maand, maar veralgemeen niet op dat vlak. En dat jij 0 euro kosten hebt, is uitzonderlijk. Dat is hetzelfde als zeggen dat de aanschaf van een auto niets kost wanneer je hem van je ouders cadeau hebt gekregen. Een CC kost gewoon geld. Wellicht neem je ergens zoveel diensten af dat ze je niets extra rekenen voor de CC. Maar dan betaal je er indirect nog voor. Ook al heb je misschien een prima 'package deal'.
Bijkomend pluspunt ten opzichte van een gewone overschrijving: het gaat onmiddellijk. Dat scheelt ook weer in snel bestellen en leveren. Er is ook geen discussie mogelijk over of de betaling al dan niet binnen is.

En om dan de vergelijking met ideal te maken... Als ik het goed begrijp is dat een betaalmiddel dat ENKEL in NL gekend is. Tja, vind je het dan vreemd dat Google voor een internationale standaard kiest in plaats van een Nederlandse "standaard"? Ik zie zelfs het nut van ideal nauwelijks in, waarom heeft men in NL een extra systeem uitgevonden voor betalingen terwijl er genoeg manieren zijn die wel internationaal geldig zijn?


Nee, als mensen stellen dat ze het nut van een CC niet inzien en dan wel ideal noemen als betaalmiddel met nut, gaan m'n wenkbrauwen toch serieus de hoogte in. Een CC is universeel aanvaard, werkt onmiddellijk en je bent beschermd. Dat lijkt me nuttig genoeg.
Inderdaad, iDeal gaat ook direct. En het voordeel is dus dat het geld DIRECT van je rekening wordt afgeschreven, en bij de andere partij wordt bijgeschreven. (of direct wordt gereserveerd, maar dan wel direct inzichtelijk).
Nog een voordeel is dat je er geen CC voor nodig hebt. Maar aangezien je dat niet lijkt te begrijpen, draaien we het om. Bedrijven weten dat lang niet iedereen een CC heeft en er dus kennelijk geen wil. Dus bieden ze een heel erg makkelijk betaalsysteem aan. Zeer klantvriendelijk. En je hoeft, in tegenstelling tot Paypal bijvoorbeeld, niet een extra rekening of account voor te openen. Ik ken iemand die al maanden bezig is zijn tegoed bij Paypal terug te krijgen. Wat een drama. (en voordat iemand gaat uitleggen dat dat aan die persoon ligt, dat is niet relevant. Het gaat om het gebruiksgemak, hoe ervaart de consument het). iDeal wordt in ieder geval als zeer gemakkelijk ervaren, je gebruikt immers wat je al hebt, je betaalrekening. Ik gebruik het heel vaak bij online bestellingen. Ik kan me geen beter, handiger, sneller, gebruiksvriendelijker manier bedenken.
JIJ gebruikt je CC een paar keer per maand, maar veralgemeen niet op dat vlak.
Ik veralgemeen niet. Ik schets een aantal situaties waarin een CC nut heeft, en geef puur ter illustratie mee dat dergelijke situaties mij alvast vaak voorvallen. Ik vermoed overigens dat iemand die iDeal nuttig vindt en (dus?) af en toe eens gebruikt, in een goed aantal van die situaties ook een CC had kunnen gebruiken. Dat draagt toch bij aan de frequentie van het gebruik van een CC.
En dat jij 0 euro kosten hebt, is uitzonderlijk. Dat is hetzelfde als zeggen dat de aanschaf van een auto niets kost wanneer je hem van je ouders cadeau hebt gekregen. Een CC kost gewoon geld. Wellicht neem je ergens zoveel diensten af dat ze je niets extra rekenen voor de CC. Maar dan betaal je er indirect nog voor. Ook al heb je misschien een prima 'package deal'.
Toen ik de deal ben aangegaan had ik bij die bank enkel een lopende rekening, en ondertussen heb ik daar geen enkel product meer, CC uitgezonderd. Deze deal was beschikbaar voor iedereen die klant was bij die bank, en blijft levenslang geldig.
Zo uitzonderlijk is het, met andere woorden, helemaal niet.
Dus ik betaal er helemaal niet voor. Noch direct, noch indirect. De kaart kost me letterlijk 0 euro per jaar.
Nog een voordeel is dat je er geen CC voor nodig hebt. Maar aangezien je dat niet lijkt te begrijpen
Jammerlijke ad hominem, niet op zijn plaats in een volwassen discussie. Dat het een voordeel is dat je geen CC nodig hebt... eh. We zijn net het al dan niet nut hebben van een CC aan het bespreken.
Ik ken iemand die al maanden bezig is zijn tegoed bij Paypal terug te krijgen. Wat een drama.
Da's jammer. Mijn vader heeft de procedure bij Visa al doorlopen, dat ging pijnloos en vlot.
Op welke manier is "lang wachten op je geld na een foutgelopen deal via Paypal" trouwens nadelig ten opzichte van "je geld niet terugkrijgen na een foutgelopen deal via iDeal"?

Leuk dat je iDeal nuttig en goed in gebruik vindt, maar universeel is het niet bepaald en je bent niet beschermd. Dat blijven 2 zeer duidelijke pro's in het kamp van een CC.

edit: ik vergeet dan trouwens nog een derde pro: het is ook fysiek bruikbaar. In geval van nood kan je op straat ook met een CC uit de voeten, met iDeal wordt dat vrij lastig, nietwaar?

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 23 juli 2024 08:19]

Ja, als je 14 bent is een CC erg handig voor de kantine van school... ;)
Ik ben al een jaar of 32 geen 14 meer, maar mijn neefje heeft ook geen CC. Maar hij kan die van Pa leasen. Of idd zo'n prepaid ding nemen.
Prepaid credit cards zijn ook een oplossing. Levert (wat) extra kosten op maar werkt imo prima. 3vcard is een voorbeeld.

Edit: moet er trouwens wel bij zeggen dat ik ook graag paypal zou zien, dat werkt gewoon beter :P

[Reactie gewijzigd door MrMaxedTank op 26 juli 2024 00:23]

prepaid visa ... - was visa niet dat bedrijf dat de vrijheid van informatie in de weg staat, zoals bijv de manier waarop de vs met andere regeringen om gaat, of videobeelden van mogelijke oorlogsmisdaden (en de daaruit vloeiende problemen waarin de vs via zweden assange probeerd te laten verdwijnen)...

dus MOET je al persoon verplicht mee werken aan het nog groter worden van deze macht omdat google geen zin heeft in ideal.... of bank-overboekingen. je kunt het ook omdraaien als jij een app nodig hebt, en men kiest er niet voor jouw de betaalmogelijkheid te geven, dat het dan dus logisch is dat je er maar niet voor betaald...

stel je eens voor - je woont in een huis en er ligt een hele drukke weg om je heen,
je wilt naar de supermarkt 100meter van je vandaan, maar er is geen oversteek plaats.
de veilige route is echter ruim 3km om...

wat doe je? toch oversteken?

ja het mag niet, ja je krijgt waarscheinlijk een boete ... maar hoe veel mensen zullen een half uur om lopen...?
paypal laat net zo goed zn oren hangen naar (illegale) verzoeken van de overheid in de VS (zie ook de blokkade van wikileaks), en het % mensen wat ideal gebruikt, geen cc heeft of kan krijgen en boven de 18 is is gewoon heel erg klein, bovendien heb je bij ideal het nadeel dat aankopen niet verzekerd zijn...
ik ken er toch aardig wat. ik vind ook dat je als winkelier moet zorgen dat je klanten makkelijk moetten kunnen betalen bij je en niet speciaal een CC aan moetten vragen voor een micro transactie. Je bent toch gek als je speciaal voor google een CC gaat aanvragen omdat je voor 50 cent een live wallpaper van een paar spermazoiden wilt aanschaffen?
stel je eens voor - je woont in een huis en er ligt een hele drukke weg om je heen,
je wilt naar de supermarkt 100meter van je vandaan, maar er is geen oversteek plaats.
de veilige route is echter ruim 3km om...

wat doe je? toch oversteken?
Nauwelijks een goede vergelijking. Google laat je toe om eenvoudig aan te kopen, maar laat om reden X en Y enkel kredietkaarten toe. Het gaat om een universeel betaalmiddel, dat je zelfs prepaid kan aanschaffen als je niet wil intekenen om een "echte" kredietkaart.

Ik zie het probleem niet. Ze werken met een universeel betaalmiddel dat eenvoudig te regelen valt, en nog veilig is ook (aankopen beschermd).
Het is niet dat ik niet wil betalen, het is meer het feit dat ik geen CreditCard heb. En dan kan je spullen dus niet aanschaffen op de Play Store.
Je zou een 3V Voucher kunnen gebruiken. Dat doet een vriend van mij, het gaat heel makkelijk allemaal.

Ikzelf gebruik een moneybookers prepaid mastercard, ook een mogelijkheid.

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 26 juli 2024 00:23]

De Moneybookers Prepaid Mastercard gebruik ik toevallig ook nu.

Maar wil je liever geen geld uitgeven kan je ook aanmelden bij http://neteller.net, die was in ieder geval vroeger nog helemaal gratis. Waarbij je bij Moneybookers een tientje per jaar kwijt bent. Gezien ik veel Moneybookers gebruik had ik het wel voor over, zeker gezien ik Paypal totaal niet vertrouw.

Moneybookers is ook gevestigd in de UK (Neteller dacht ik ook), dus gelukkig onder de EU.
Er is een tijd geleden zelfs een artikel hier op T.net over geweest dat google bezig is met gift cards. Het schijnt ook al te werken: http://play.google.com/about/giftcards/
Het gedoe van, nee ik heb geen CC en daarom gebruik ik maar illegale shit is hiermee ook meteen nonsense... Je kunt ook eerlijk zijn en gewoon zeggen: ik wil het wel hebben, maar er niet voor betalen.
En dat wist je niet toen je een Android toestel aanschafte?
Dan had je beter een Apple kunnen kopen. (Tenminste, ik neem aan dat je daar intussen dan wel met wat anders dan een creditcard kan betalen? De laatste keer dat ik wat met itunes te doen had kon ik ook kiezen uit niets of een creditcard namelijk).

Ik word een beetje moe van al dat gedram over 'ik heb geen CC, waarom ondersteunen ze niet gewoon X?'
Je weet van te voren wat de regels zijn. Als je niet mee kan/wil doen, best, maar loop dan niet te drammen.
Ik weet dat van te voren, jij weet dat van te voren, maar niet iedereen die in de telecom winkel staat en een leuke android toestel ziet waar geen woord word gerept over creditcards weet dat, wel geeft de verkoper aan dat je apps kan installeren zowel gratis als betaald vanuit de play store. Dus het IS gewoon voor veel mensen ineens een teleurstelling als ze de betaalde apps niet kunnen kopen.

Daarnaast, voor een creditcard heb je normaal gesproken zonder omwegen of heel goed zoeken het volgende benodigd:

Vast inkomen of stufi
Volwassen leeftijd

Niet iedereen die wel een android toestel heeft voldoet aan die voorwaarden, GELUKKIG zijn er ook debitcards te krijgen die werken alsof ze een creditcard zijn waarbij deze eisen niet gelden, maar ook dit weet praktisch gezien niemand. Een paar alternatieven, zoals bijvoorbeeld de lokale iDeal variant van veel landen, zou daarmee handig zijn.

Ik begrijp dan ook niet waar de telco's zo lang mee wachten voor app-billing via de telefoonrekening.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 26 juli 2024 00:23]

er is ook nog zo iets als logica he...

als google zijn producten in NL gaat aanbieden, mag je ervan verwachten dat ze hier op korte termijn ook 'gangbare' betaalmethodes gaan ondersteunen... dit soort dingen mag je gewoon verwachten, net als dat je mag verwachten van een auto die je bij een nederlandse dealer, dat deze werkt op in nederland verkrijgbare brandstof...

jij kunt nu wel roepen dat je dan maar even net over de grens in duitsland of belgie moet gaan tanken.. maar dat is natuurlijk DIKKE onzin... je had het kunnen weten is aleen als er in de beschrijving of op de doos ... "pas op alleen te gebruiken met een Visa... had gestaan...
Anoniem: 445817 @i-chat16 september 2012 17:55
Rare vergelijking. Wanneer je een auto koopt weet je dat deze brandstof nodig heeft. Brandstof is in Nederland verkrijgbaar met cash, pinpas en credit card. Het eerste iDEAL tankstation moet ik nog tegen komen.

Voor je Android telefoon geld hetzelfde. Je weet dat deze apps nodig heeft en dat sommige apps niet gratis zijn. Net als de brandstof zijn deze apps gewoon verkrijgbaar in Nederland, mits je een credit card or voucher hebt.

Dat sommige Nederlanders een credit card enger vinden dan een pinpas is volgens mij vooral een aangeprate angst. Iets met Amerikaanse toestanden, leven op de pof. etc. Ik heb al een jaren een credit card met een lage limiet en zonder krediet; betaal ik niet binnen 1 maand dan wordt mijn kaart geblokkeerd.

Al met al een stuk veiliger dan "gewoon" rood-staan op mijn bankrekening. Zoek een credit card die bij je past en je profiteert van alle gemakken met verwaarloosbare risico's.
Waar i-chat denk ik op doelt is dat er geen betalingsmogelijkheden zijn die voor het merendeel van de plaatselijke (Nederlandse) bevolking gangbaar zijn. In Nederland hebben velen een cc, maar lang niet iedereen. De meesten hebben er nota bene een omdat het zo handig is op vakantie. In Nederland heeft bijna niemand zo'n ding nodig. Omdat contact, pinnen en iDeal gangbaar zijn.

Wanneer ik iets verkoop, dien ik ook rekening te houden met plaatselijke gebruiken. Zo niet, dan wordt er niet afgerekend, maar word ik er op afgerekend :)
als google zijn producten in NL gaat aanbieden, mag je ervan verwachten dat ze hier op korte termijn ook 'gangbare' betaalmethodes gaan ondersteunen
Doen ze. CC is gangbaar.
net als dat je mag verwachten van een auto die je bij een nederlandse dealer, dat deze werkt op in nederland verkrijgbare brandstof...
Het leuke is net dat brandstof redelijk gestandardiseerd is. Wagens die in NL worden uitgebracht en op diesel rijden, rijden net zo goed met diesel die je in Spanje koopt. Met een CC kan je hier en in Spanje betalen.

Als een autoconstructeur een wagen in NL uitbrengt, is dat toch niet noodzakelijk met ALLE in Nederland gangbare brandstoffen? Ik kan je zo enkele modellen opnoemen die je niet kan verkrijgen met dieselmotor of (nog veel meer) met LPG-tank.
Oh zeker, dat wist ik van te voren. Maar dankzij het open platform van Android download ik gewoon de .apk bestanden, waarna ik een paar eurootjes "doneer" op de site van de ontwikkelaar.

Ik ga er van uit dat als een product in Europa beschikbaar gemaakt wordt (waar het niet overal vanzelfsprekend is dat je een creditcard hebt) dat er alternatieve zijn.

Eerder werd door Liberque aangehaald dat Paypall en Google Wallet concurrenten zijn, dat kan, en in dat aspect kan ik me best voorstellen dat ze geen Paypall ondersteunen. Maar waarom is er de optie niet om het aan je bank account te linken d.m.v. IBAN ofzo. Dit kan bij Paypall, en zo gebruik ik die dienst ook.

Overigens heb ik nog NOOIT een creditcard nodig gehad, behalve bij Android. Veel bedrijven, webwinkels, vliegmaatschappijen ondersteunen Paypal of gewoon geld overmaken.
Je kan Google Wallet niet met PayPal vergelijken. PayPal is een financieel instituut en heeft in Luxemburg zelfs een bank licentie.

Google Wallet is niks meer dan een centraal punt waar je dingen kun afrekenen, een beetje zoals een centrale kassa in een groot warenhuis.

Overigens kun je je VISA of Masterdcard ook aan je bankrekening koppelen, net zoals PayPal. In Europa accepteert Google Wallet ook VISA Electron, wat in feite een pinpas is en geen credit card. Geen gedoe met hoge rentes en rood staan dus.
Ook voor het gebruik van paypal moet je meerderjarig zijn en als je meerderjarig bent (en genoeg geld hebt voor een smarktphone en een internetverbinding) dan is de kans ineens een stuk groter dat je een CC hebt of relatief makkelijk kunt aanvragen.

Zowel ideal als paypal (in 99% van de gevallen) verzekeren je aankopen niet dus als je genaaid wordt dan ligt de bewijslast bij jou itt bij een CC
Het verzekeren van je aankopen is niet direct een sterk argument voor een creditcard wanneer het gaat om het aankopen van apps. Zeker niet bij een partij als, bijvoorbeeld, Google.

Of krijg je je geld van de CC maatschappij terug, wanneer er iets beloofd is dat uiteindelijk tegenvalt bij gebruik van de app :)
ja en zo zijn nog wel een hoop andere smoesjes te bedenken. schaf dan gewoon een CC aan, kost bijna niets.. Nee, mensen gebruiken het 'ik heb geen CC' puur als smoesje..
Ik wil geen creditcard. Ik vindt het achterlijke onveilige dingen die ik niet wens te gebruiken. Indien ik bij een bedrijf alleen met creditcard kan betalen gaat wat mij betreft de koop niet door. Dan maar geen betaalde apps....
sorry voor de playstore heb je geen credit card only nodig

je kan ook via je telefoon rekening betalen
niet via elke provider.
ik zit op t-mobile en heb tot nog toe altijd mijn 3v kaart moeten gebruiken.
Je vergeet even de vele (onafhankelijke) ontwikkelaars die ook nog moeten verdienen en op deze manier geld door de neus wordt geboord.

Google zal het vooral indirect voelen, want als ontwikkelaars weglopen van Android dan heeft het systeem opeens veel minder waarde.
Nou, alsof het zo moeilijk is via Cydia... komop. Het is overal een eitje... -_- al dat gezeik over waar de meeste illegale apps worden gedownload en welke het meest illegaal bezig zijn.

Ondertussen hoor ik op het werk genoeg apple fanboys met cydia en jealbreaken roepen en gratis apps roepen. Dus elk platform heeft dit.

Ga dus niet generaliseren.
Het gaat hier om de Apps. Deze zijn closed source dus wat zeur je?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.