Activision kondigt shooter The Walking Dead officieel aan

Via een website lekte een week geleden al uit dat Activision een game rond The Walking Dead heeft gepland. De uitgever heeft de game inmiddels officieel aangekondigd. De shooter verschijnt in 2013 voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Via een persbericht bevestigt uitgever Activision een game met de titel The Walking Dead op de planning te hebben staan. De game is afgeleid van de gelijknamige Amerikaanse tv-serie. Het wordt een shooter die gemaakt wordt door Terminal Reality, de studio achter games als BloodRayne en Terminal Velocity. "In de doe-wat-noodzakelijk-is-om-te-overleven-, first-person-actiongame stapt de speler in de schoenen van de mysterieuze, met kruisboog bewapende overlever Daryl Dixon, die samen met zijn broer Merle op pad is naar Atlanta, waar het veilig zou zijn", meldt Activision. Benodigdheden zijn schaars, meldt de uitgever verder. Spelers zullen zuinig moeten zijn met rantsoenen, medicijnen en munitie. Het spel vraagt meer dan alleen snelle reflexen van de speler, zo stelt Activision.

Het bestaan van de game lekte een week geleden al uit, via website IGN. De site bleek over dezelfde informatie te beschikken als Activision nu via het persbericht naar buiten brengt. Activision is niet de enige partij die een game rond de tv-serie op de markt brengt. Begin dit jaar kondigde Telltale Games een game met dezelfde titel aan. Telltale maakt een game die bestaat uit vijf episodes, die verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Na afloop worden de vijf delen gebundeld voor de pc en Mac. Er zijn tot nu toe twee episodes verschenen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

The Walking Dead

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

10-07-2012 • 12:56

54 Linkedin

Reacties (54)

54
52
20
0
0
21
Wijzig sortering
Dat vind ik een opvallende aankondiging omdat er reeds een Walking Dead game uit is gekomen: www.telltalegames.com/walkingdead
Het betreft wel een adventure, geen shooter.

Ik heb de titel niet gekocht, maar kijk op Youtube naar de walkthroughs van de eerste 2 episodes (elke maand een nieuwe, 5 maanden lang) en moet zeggen dat het af en toe heel heftige scenes bevat (vandaar ook de leeftijdscheck op bovenstaande link). Voor de liefhebbers, zeg maar.
De eerste is gebasseerd op de comics en deze game is echt gebasseerd op de TV serie. De eerste is ook meer een stand alone verhaal in hetzelfde universum, deze FPS lijkt een prequal.
Als je naar de TV serie kijkt, maar ook zeker naar de comic waar dit alles uit afgeleid is, dan zul je snel tot de conclusie komen dat dit absoluut niet voor tere zieltjes is. Zeker de comic is van tijd tot tijd erg grafisch in het laten zien van de grootste gruwelijkheden. De uitwerking van het concept (virus, lijken staan weer op etc.) is daarentegen onovertroffen.
Anoniem: 459746
10 juli 2012 13:02
Wat gaaf, vond de serie al super valt me wel op dat er de laatste tijd wel veel Zombie achtige games uitkomen.

Zal de trant wel zijn maar ik ben heel blij in ieder geval :)
S1 was erg goed. S2 wordt halverwegen een beetje emo. Maar toen ik de titel zag had ik al het vermoeden dat hij op de serie gebaseerd zou zijn. Ben benieuwd hoe deze het doet tov Left 4 Dead. Ik vind die Coop daar vooral erg leuk.
Seizoen 1 was inderdaad erg goed en seizoen 2 werd helaas een stuk minder, hopelijk wordt seizoen 3 weer een stuk beter.

Ben erg benieuwd wat voor soort spel het wordt, hopelijk laten ze binnenkort wat meer informatie los want uit de teaser/trailer valt niet zoveel uit op te maken qua gameplay enz.

Edit: Typfoutje

[Reactie gewijzigd door Noppie1991 op 10 juli 2012 13:39]

Seizoen 2 was een stuk minder door de budget cuts van het netwerk die ze hebben gekregen ( ondanks dat het de best lopende show is van dat netwerk ). In de comics zijn ze ook helemaal niet zo lang op Hershel's farm.

Daarom zag je dus ook overduidelijk minder zombies en vette effecten in seizoen 2. We mogen nog van geluk spreken dat AMC geen budget cut heeft ingevoerd op Breaking Bad.

[Reactie gewijzigd door quintox op 10 juli 2012 16:30]

ot:
ze ehbben geen budget cuts op breaking bad ingevoerd.
maar op een manier hebben ze dta toch gedaan ze hebben season 5 verlengd en dan opgesplits in 2 delen season 5.1 en season 5.2.
er zijn dus 20 episodes in season 5(wat voor breaking bad dus 2 seasons is).
maar het budget is neit evenredig gegroeid.
Seizoen 2 een beetje emo? Man, het lijkt in S2 meer op een soap dan op een survival horror! Ik vond dat er veel te weinig gebeurde in S2. De hele tijd op die boerderij met weinig/langzame ontwikkelingen in het verhaal.

Ik ben halverwegen gestopt met kijken, want ik vind de personages of het acteerwerk nou ook weer niet zo interessant/goed om te zien waar de personages deze aflevering weer over zullen huilen. :'(

On topic:

Een shooter lijkt me wel leuk. maar ik zou liever een sandbox zombie game zien. Zoiets als Fallout in een zombie setting: Dat zou helemaal tof zijn.
Ik weet dat Dead Island er is, maar die viel nogal tegen. Er lijkt me toch wel animo voor.

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 11 juli 2012 09:44]

Ai .. ik hoop niet dat ze hiermee de mist ingaan.

The Walking Dead als serie is maar matig. Ik snap de lovende waarderingen (8,7) op ImDB niet. Het is ondertussen meer een soap dan een serie over het overleven na een zombie-apocalypse.

Ik wil niet zeggen dat het per definitie slecht is, maar voor een serie over zombies is The Walking Dead gewoon té hilarisch. Je ziet alles al ruim van tevoren aankomen. Als je wil zien hoe de overlevenden stuk voor stuk worden opgevreten door hun eigen stommiteiten zul je bij TWD volledig aan je trekken komen. De geluidseffecten die worden gebruikt zodra mensen of zombies uit elkaar worden gereten klinkt als een hond die een ernstig geval van diarree heeft.

Vooral als de zoveelste zombie overhoop wordt geschoten met een kruisboog lig ik weer in een deuk. The Walking Dead leent een beetje van alle slechte zombiefilms en mengt dat met een overgrote dosis "Beverly Hills 90210".

Daarbij vraag ik me maar helemaal af hoeveel seizoenen er nog komen in de serie. In oktober begint seizoen 3. Begrijp me niet verkeerd; The Walking Dead heeft zeker z'n momenten maar neigt heel snel naar voorspelbaarheid en langdradigheid, alwaar er dan af en toe een handje vol met zombies in wordt gegooid zodat de kijker weer wakker wordt.

Het probleem is denk ik dat het zombie-genre wel zo'n beetje is uitgemolken op het moment. Zombie-games zijn er in overvloed en voor veel niet-zombie-games zijn er wel zombie-add-ons (Red Dead Redemption) of zombie-DLC te krijgen (Call of Duty : Black Ops).

Maar goed, ik hoop serieus dat ik het helemaal mis heb omtrent deze game. Maar ik ben er bang voor ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 10 juli 2012 23:45]

De serie valt juist enorm tegen.
De strips worden bijna volledig genegeerd en die overklassen de serie behoorlijk

Ik zal niet teveel op spoilers in gaan, maar in de strip gaan bepaalde mensen dood in #5, die in de serie vrolijk doorgaan tot einde seizoen 2.
Ontbreken diverse karakters volledig, en andere karakters lijken in de verste verte niet op hun orgineel in de strip (Carl is hier het perfecte voorbeeld)

Ik hoop dat ze in de game dus het verhaal van de strip volgen (en hopelijk zelfs "the Govenor" als episode nemen)
Waarom is een serie of film altijd slecht als het niet (geheel) de lijn van de boeken danwel strips volgt?? Het is niet voor niets 'gebaseerd op'...
Ik geef toe dat de serie zijn zwakke momenten kent, maar slecht? Kom op zeg...
Dat is eerder gewoon frustratie van fans. Die willen gewoon een 1 op 1 kopie hebben van het originele verhaal. Echter in het geval van The Walking Dead is de comic stukken beter. Walking Dead begon heel sterk met de pilot en vervolgens ging het alleen maar bergafwaarts.

Met seizoen 2 begon het een heuse "Days of our lifes" te worden in zombie land. Met de meest domme acties van karakters om zo voor extra drama te creëren. Carl en Lori zijn hier goede voorbeelden van. Carl die nooit luistert en alleen voor problemen zorgt en Lori die alleen loopt te zeiken op iedereen. In de comic zijn ze compleet anders. Carl is verantwoordelijker en luistert en Lori die steunt Rick bijvoorbeeld meer en klaagt niet over de meest domme dingen.
Het was juist een bewuste keuze om de comic niet frame voor frame te gaan vertalen naar de gefilmde versie. Kirkman is zelf bij de TV-serie betrokken en dit was ook zijn keuze. Als je als fan van de comics hier niet van op de hoogte bent, dan krijg je dus dat je teleurgesteld raakt en de show slecht gaat vinden omdat deze je favo comic niet precies naar het beeldscherm transfereert.
volgens mij was de comic maker toch eruit geschopt na serie 1? en is een ander team verder gegaan?
Dit stoort mij inderdaad ook enorm, toch zie je het vaker dat de orginele verhaal lijn volledig genegeerd wordt en er een geheel eigen draai aangegeven wordt. De tocht naar de gevangenis toe duurde mij ook eventjes te lang, daar heb je geen heel siezoen voor nogig lijkt mij, als de strip dit wel in een paar issues kan.
Kun je dan Lori en Carl meteen afknallen, dat zou je veel moeite besparen lijkt me zo.
Anoniem: 387913
@ZesPak10 juli 2012 14:02
in de strips krijgt Lori in ieder geval haar verdiende loon, en is Carl lang niet het sullige ventje uit de serie.
sterker nog Carl is 1 van de leukste karakters
Let ff op spoilers.
in de strips krijgt Lori in ieder geval haar verdiende loon, en is Carl lang niet het sullige ventje uit de serie.
sterker nog Carl is 1 van de leukste karakters
"Haar verdiende loon" vind ik toch wel enigszins grof als je ziet op welke manier ze aan haar einde komt. Maar dat is mijn mening er in ;)

Ik betwijfel dat je in deze game de characters uit de serie direct tegen zal komen, gezien de beschrijving uit het bericht. Misschien aan het einde, maar zeker niet om mee te beginnen.
Kan niet wachten, resident evil achtig maar met goede graphics :D

edit: en met resident evil achtig bedoel ik gewoon dat je voorzichtig met je munitie enzo moet omspringen, mis dit precies wel in games tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd door mathiasv91 op 10 juli 2012 13:03]

Nou ik vind wat meer ammo en wat casual zombies brainstam ventileren met .45acp wel leuk tijd verdrijf. Dan te klooien met ammo. Hangt er af voor mood ik ben.
Dus een soort prequel op de serie? Voordat Merle en Daryl zich bij de 'anderen' voegen?
Ja, net als de "Webisodes" en het eerste deel van de adventure game door Telltale, voordat Rick uit z'n coma komt. De adventure gebruikt wel de comics als canon, dus kan zijn dat je die over wil slaan.

[Reactie gewijzigd door Cio op 10 juli 2012 16:55]

Wordt dit een combinatie van DayZ achtige survivability en L4D achtige actie ben ik een happy camper.
Kijk, dit klinkt goed, de trailer beloofd in ieder geval al veel.
Een betere setting in ieder geval als de episodes.
Hopen dat het wat weg heeft van dayZ, denk dat er wel veel mensen zitten te wachten op een echte survival game waarbij je dus ook voedsel/water/medicatie in de gaten moet houden en daarnaast ook nog op moet letten waar je je kan verbergen e.d.
Maar word het ook een leuke game? Ik zie heel veel games die gebaseerd zijn op films of series maar zelden zijn ze van een kwaliteit waar je over kan schrijven.
Ze worden vaak door game studios die vaak zelf maar 1 of geen grote hit hebben gemaakt en waar het eind product vaak, matig is.

Ik zou persoonlijk iets willen zien wat op de Dayz mod lijkt van arma II | http://dayzwiki.com
Het concept is best cool en een game die daar op lijkt zou de serie zeer veel eer aandoen.
De episodes van Telltale kun je nu ook al kopen voor de pc en mac
De 'The Walking Dead Game" is dan wel van een heel ander kaliber (bijna point and click stijl).

Daarbij zijn niet alle episodes uit, sinds 2 weken kun je pas 'seizoen' 2 spelen. De andere delen zijn nog niet uit. Op steam koop je wel alle seizoenen in 1x voor 25 euro ofzo.

Ik vind die game wel vermakelijk. Alleen je speelt in een uurtje of 3 door een 'seizoen' heen. De replaywaarde is niet erg hoog in het begin, je kunt tenslotte maar 1 kritieke keus maken. In 'seizoen' 2 gebeurt er ook niks spannend dat door andere keuzes verstrekkende gevolgen heeft.
i just hope they don't fuck it up...

Als ze een Survival game met pro graphics kunnen maken.. dan gaat t n topgame worden qua sales.. kijk naar de Dayz mod alleen al.. zonder marketing.. gewoon een mod zorgde er al voor dat binnen een week iets van 400.000 mensen nog maar eens ff Arma kochten, incluis mezelf :P

Dead Island begon vorig jaar heel mooi met de trailers en daar kreeg ik ook goede hoop bij.. maar 't spel was te simpel en uitgestippeld..

soort van free roam gta idee met sidequests en idd schaarste aan voedsel en munitie / wapens !!!!!!!!!

en geen vage weird ass shit zombies, gewoon de ''echte'' trage mofo's die je niet pakken omdat ze zo snel zijn, maar omdat ze daar voor je staan, 400 man sterk en jij maar 2 kogels heb :)

er zijn gewoon te weinig goede zombie games.. Dayz is een goed begin.. nu nog de matching graphics / movements etcetera en er zullen een hele hoop nerds heel blij worden :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee