Wez_db schrijft: "Internet Access Nederland introduceert als eerste provider in Nederland, het Internet via de satelliet!":
Hoe werkt het ?Normaal gesproken heeft u verbinding met het Internet via een modem of ISDN adapter. De snelheden die daarbij mogelijk zijn varieren van 33.6kbps - 64 kbps. De verzend/ontvangst snelheid van uw PC van en naar het Internet is daarbij gelijk. Echter de hoeveelheid informatie die u verstuurt/ontvangt, bijv. het opvragen van een Internet pagina, is niet gelijk. Zo zult u vrijwel altijd weinig informatie versturen (upstream) maar veel informatie ontvangen (downstream). De belemmerende factor is dus de downstream, vanaf het Internet naar u toe. Door gebruik te maken van de ASTRA satelliet voor de downstream is er echter een grote snelheidswinst te behalen ! Zo blijkt uit onze tests dat een ASTRA downstream snelheid varieert van 400 kbps ( 19 uur 's-avonds) tot ruim 800 kbps ( 9 uur 's ochtends) !! Kortom, informatie die u verstuurt, bijv, het verzoek om een Internet pagina, loopt via uw modem of ISDN verbinding. Het antwoord daarop, de betreffende Internet pagina, komt via de ASTRA satelliet razendsnel bij u binnen !
Behalve het 'normale' surfen zijn er nog diverse andere mogelijkheden, zoals download on demand of video on demand op snelheden van 10 Mbps of meer !
Wat heeft u nodig ?
Hardware: Behalve uiteraard uw computer heeft u een modem of ISDN adapter nodig, een 60cm satelliet schotel en een DVB kaart welke uw computer verbindt met de satelliet schotel.
Software: Naast uw standaard Internet software, MS Explorer of Netscape heeft u een zgn. client nodig voor de satelliet toegang. Deze ontvangt u bij de DVB kaart.
Abonnement: Internet Access Nederland biedt een abonnement aan waarbij zowel de toegang tot het Internet via de modem of ISDN adapter als ook de toegang tot de ASTRA satelliet is inbegrepen. Behalve de normale (lokale) telefoonkosten betaalt u verder geen kosten voor het gebruik ervan.
De kosten voor dit grapje vallen mee: 499 excl. eenmalig en FL 59,90 excl. maandelijks. Check www.ixs.nl/satellite voor meer info.