Nederlandse providers keurden Xperia X2 af

Nederlandse providers hebben de Sony Ericsson Xperia X2 afgekeurd en wilden het toestel niet verkopen. Dat zegt de fabrikant. Sony Ericsson hoopt dat met een software-update de providers het toestel vanaf april wel gaan verkopen.

De release van de X2, een Windows Mobile-smartphone met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, is daarom uitgesteld tot april, zegt woordvoerder Harold de Kort van Sony Ericsson tegen Tweakers.net. "De providers testen het toestel altijd voor ze hem uitbrengen. In dit geval is de X2 met de huidige software niet goed genoeg bevonden."

Omdat de providers hem niet wilden verkopen, wordt de X2 voorlopig nog niet verkocht in Nederland, Duitsland en Zwitserland. "In België is het toestel bijvoorbeeld al wel te koop. Die providers hebben het toestel wel goedgekeurd."

Na een software-update, die overigens geen nieuwere versie van Windows Mobile zal bevatten, wordt de X2 weer aan de providers aangeboden. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid in april in de winkel liggen. Het is niet de eerste keer dat de release van de X2 uitgesteld moest worden: de release stond voor november gepland, maar werd wereldwijd uitgesteld vanwege softwareproblemen.

De X2 werd in september aangekondigd. De Windows Mobile 6.5-smartphone heeft een Qualcomm MSM7225-chip aan boord met een kloksnelheid van 528MHz. Het toestel heeft een 3,2"-scherm en uitschuifbaar toetsenbord met vier regels. Sony Ericsson heeft zijn eigen Panel-interface toegevoegd aan de standaardinterface van Windows Mobile 6.5.

Sony Ericsson Xperia X2 Sony Ericsson Xperia X2 Sony Ericsson Xperia X2 Sony Ericsson Xperia X2 Sony Ericsson Xperia X2 Sony Ericsson Xperia X2

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-01-2010 • 09:46

80 Linkedin

Reacties (80)

Wijzig sortering
Het probleem van de X2 is de hardware.
Het ding heeft gewoon zwaar verouderde spec Sony Ericson

De CPU en chipset zijn zo 2008 en daar moet je dan niet anderhalf jaar latetr nog mee aan komen zetten. Zeker niet als je vlak daarna de X10 wilt lanceren die wel de nieuwste hardware elementen bevat

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 27 januari 2010 09:49]

Maar de X2 zal dan ook wel een flink prijs verschil hebben met de X10, misschien moet je dit dan maar gewoon zien als een instap model of gewoon goedkopere versie voor mensen die niet meteen het nieuwste van het nieuwste moeten of willen hebben.
Momenteel 424 euro in pricewatch:
pricewatch: Sony Ericsson Xperia X2 Zwart

Dat is erg duur voor zulke verouderde hardware.
Bijvoorbeeld een concurrent, de met nieuwere hardware uitgeruste en snellere Samsung Omnia Querty B7610 kost maar 386 euro.

Daarbij vergeleken zou de X2 met die oude hardware eerder 320-340 euro mogen kosten of zoiets.
Maar de omnia qwerty voelt dan wel weer goedkoop aan ( hij werkt overigens wel snel en soepel)
Lijkt me stug: SE heeft de xperia lijn geïntroduceerd als high-end lijn. De hardware van de X2 lijkt daar niet aan te voldoen. Misschien dat de software licht is zodat alles toch vlot draait, maar ik kan me niet voorstellen dat de X2 gezien moet worden als instapmodel. Zeker omdat het de opvolger van de X1 is, die SE als high end toestel bestempelde.
Het gaat er toch om dat de software qua eisen in harmonie is met de hardware qua aanbod? Zolang het maar soepel loopt en features heeft die er toe doen lijken de hardware specs op zich mij geen probleem.
naja, niet alles hoeft meteen een octacore petaflop capable hardware te hebben, zolang het de te gebruiken functies maar aankan. De Z80 cpu is ook van voor 1980, maar word ook nog steeds gebruikt voor apparaten die niet meer dan dat benodigen.

maarja, dit ding is wel erg duur voor wat ie levert inderdaad...
Het is een iets wat opgeleukde X1 qua specs. En die is al meer dan een jaar oud. Dus Total fail als je het mij vraagt.....

SE laat steekjes vallen. Zoals het er nu uit ziet is de X1 mijn laatste SE geweest en wordt het hier na een HTC.
Wij tweakers kijken tegenwoordig naar de CPU, geheugen, en GPU bij een tel..wat we 2 jaar terug amper deden. Een normale consument kijkt hier niet eens naar en er worden genoeg toestellen door andere fabriekanten gemaakt die als instapmodel gezien moet worden. Niet iedereen hoeft een High-end toestel te hebben.
Dat klopt, wat de gemiddelde consument wel wilt is snel kunnen sms'en, snel bellen en het liefst dat het er ook eens mooi uit ziet. Dat is simpelweg niet realiseerbaar met deze verouderde specs. De enige personen die ik dit toestel zie kopen zijn mensen die echt windows mobile nodig hebben en een 8Mpix camera. Die zijn echter op een hand te tellen.
Meer een querty toetsenbordje en WM.
Dan zitten ze echter straks beter met een Samsung B7610

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 27 januari 2010 11:20]

Dat klopt, wat de gemiddelde consument wel wilt is snel kunnen sms'en, snel bellen en het liefst dat het er ook eens mooi uit ziet. Dat is simpelweg niet realiseerbaar met deze verouderde specs.
Nou ik heb anders een hele la vol met oude telefoons met nog 10x lagere specs, en die kunnen allemaal gewoon prima snel bellen en SMS-en.

Ze hadden er met deze specs gewoon geen WM smartphone van moeten maken maar een Symbian featurephone ofzo, dan was er niks aan de hand geweest. Mijn Nokia 5800 heeft volgens mij bijna precies dezelfde specs en die is snel zat voor zo'n beetje alles behalve flash video en grote websites met veel javascript.
Ze hebben gewoon een verkeerde keuze gemaakt, op zich is er met die hardware niet eens zo heel veel mis, zijn nog zat nieuwe telefoons op de markt die vergelijkbare specs hebben.

Ik denk dat het probleem eerder is dat ze er een eigen UI laag aan hebben toegevoegd omdat WM6.5 standaard zo'n lelijke onhandige rotzooi is. WM is al niet al te efficient maar als je er dan ook nog een eigen UI laag overheen gooit, en dat op te krappe hardware, dan wordt het een behoorlijk slome boel.
Netjes ding, misschien toch maar eens van HTC afstappen.

Hmmm en de belgen vinden alles goed :P

[Reactie gewijzigd door Wahloh op 27 januari 2010 09:48]

Dat dacht ik dus ook bij de X1. Gevolg: hij ligt nu naast me met een gebroken "del" knop, meerdere scheuren in de behuizing, een toetsenbord dat de helft van de aanslagen niet goed pakt en een of andere laag op de vierpuntsdruktoets (heerlijk woord :D) die loslaat.

Maar, een voordeel: de nokia e55 is gelukkig wél fijn :)

OT: Ik vind de X2 een hele mooie telefoon, maar ik heb zo mn twijfels bij het update en servicebeleid van SE. Ik denk dat ik deze lekker aan me voorbij laat gaan. Qua hardware is t ook al geen bijzondere telefoon, het is in feite een X1 met een ander jasje en nieuwe panels...
De X1 komt van HTC, X2 had een andere ODM geloof ik.
Maar HTC kan ook fatsoenlijke producten produceren, die wel goed in elkaar zitten en na enkele jaren nog steeds geen defecten vertonen. Dus dan moet de verantwoordelijkheid qua materiaalkeuze wel bij SE liggen. En daar hoeft een andere manufacturer eigenlijk niets aan te veranderen.

En buiten de hardwarekwaliteit om is de support van SE ook niet om over naar huis te schrijven. Zo hebben "we" geen 6.5 update ontvangen, is het aantal officieel verspreide updates miniem (net als het nut ervan) en zijn we aangewezen op het fantastische werk dat de gasten van XDA-devs leveren.
+1Anoniem: 301953
@Sorbo27 januari 2010 14:07
ik vind SE een uitstekende service support hebben,
toen ik een paar jaar geleden de W950i kocht had deze zeer onstabiele software waardoor ik vaak de telefoon moest heropstarten of bepaalde filmpjes die ie niet wou afspelen. Ik heb daarover een mail gestuurd naar SE en een paar dagen later had ik er een terug met de boodschap dat ze aan een update aan het werken waren.
Nadat ik dan deze update had geïnstalleerd ging mijn W950i als een speer zonder enige andere problemen....

Als dat geen service is? 8)7
1) Het werkte niet
2) Ik deed hier mijn beklag over
3) SE fixte wat al HAD moeten werken
4) Ik vind dat dat service is

Juist.
Klopt. De X2 word gemaakt door Foxconn. X2's worden dus in dezelfde omgeving opgevoed als de iFoons en Touches.
Tussen de minderjarige chineesjes die voor 2 euro per maand werken :D

Maargoed het probleem ligt toch bij SE, als die voor 100 euro een telefoon in elkaar willen laten zetten dan MOET daar goedkope rommel in/op gestopt worden om niet over die prijs heen te gaan! Als ze nou 200 euro doen heb je echt een superdegelijke telefoon, of die nou door HTC of Foxxcon is gemaakt, SE betaald gewoon niet voor kwaliteit (iig met de X1 niet) en krijgt dat dus ook niet.

edit: o jeetje een gevoelig opmerking, dat maakt natuurlijk de rest van me bericht OOK offtopic :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 januari 2010 11:13]

Dat is bij SE precies al wel een oud probleem. Al mijn SE telefoons zijn zo onbruikbaar geworden door één of meerdere zaken die jij nu voorhebt met je nieuwere telefoon. Ze zijn er dus precies verder op achteruit gegaan.
Kijk, en daarom ben ik zo blij met het fenomeen 'gebruikersreview' op de vele vergelijkingsites. Gewoon ff checken voor je tot aanschaf over gaat.

Geldt natuurlijk niet voor early adopters :P
Gebruikersreviews zijn beter als tests door providers. Providers willen bv ook geen dual-sim-toestellen, vandaar dat deze in NL ook nauwelijks te koop zijn (maar in Azië razerend populair) en alleen via de alternatieve kanalen.

Voor gbruikersreviews heb je dus early adopters nodig. Als zodanig heb je het nieuwste van het nieuwste, maar dus wel met wat risico's.

Waarom het toestel nu niet goed genoeg wordt bevonden wordt niet genoemd, maar aangezien het softwarematig is, zal het iets anders zijn als de gebroken del-knop, gescheurde behuizing of daaruit voortvloeiende problemen.
Oei, misschien dan toch maar niet overstappen.

Nou ja elk model heeft weer nieuwe kansen omzich zelf te bewijzen. Als 1 product slechter is wil niet zeggen dat ze dat punt niet verbeteren bij een nieuw model. Teminste dat zou niet slim zijn.
Een vriend van mij had deze symptomen ook, maar je moet er niet vanuit gaan dat dat normaal was. Bij de XPERIA X1 waren dat productiefouten van de allereerste serie; scheuren in het frontje, toetsen die niet reageren etc. Die vriend is gewoon naar Hi gestapt, waar hij hem heeft gekocht, en heeft hem zo laten repareren. Kan jij ook gewoon doen, Sorbo.

Maar Wahloh, het is op zich dus geen normaal punt van de XPERIA dat hij slecht in elkaar zit. Waren gewoon productiefouten van de eerste serie, het is nu als het goed is alweer beter. Nieuwe toestel van mijn vriend werkt ook prima, niets mee aan de hand. En de kans is dus ook klein dat SE dit bij de X2 nogmaals laat gebeuren.

Ik zeg dit nu wel, maar ik gebruik ook nog steeds een HTC hoor. Hoewel dit er echt geweldig uitziet moet ik zeggen, denk ik dat mijn volgende mobiel ook gewoon weer een WinMo HTC-toestel wordt. Moet nog wel een jaartje wachten tot mijn abo afloopt, maar het voordeel daarvan is dat ik dan hopelijk wel een WinMo 7 mobieltje kan nemen volgend jaar, aangezien eind dit jaar de eerste WinMo 7 toestellen op de markt moeten komen *D
Precies! Ik heb ook een Sony Ericsson (w890i). De X1 lijkt natuurlijk een stuk meer op de X2 dan mijn mobiel, maar met mijn mobiel nooit problemen gehad.
OffT: Hier hetzelfde probleem met de x1 wat betreft scheuren overal waar maar kan. Dit alles binnen 3 maanden na aachaf. Op z'n minst kwalitatief uitermate teleurstellende kwaliteit.. Gewoon terug sturen en aanspraak maken op de garantie (2 jaar minimaal).

OT:
Goed om te horen dat er toch nog kritisch gekeken wordt naar kwaliteit! Zijn er mensen uit België bekend met enige software problemen met dit toestel?
Ik dacht inderdaad ook dat dit de reden zou zijn voor afkeur, de belabberde kwaliteit van de hardware/behuizing.

Die van mij is ondertussen ook weer gescheurd (6e keer ondertussen). Tevens begin de toetsen wat te slijten, om de één of andere reden hebben ze bij de laatste reparatie ongevraagd het keyboard vervangen, en deze loopt lichtjes aan bij het open/dicht schuiven. Vrijdag maar weer eens naar de KPN business center.
Ik heb dezelfde problemen. Dat toetsenbord is enorm crappy. De helft van men toetsaanslagen herkent hij niet en soms registreerd hij er meerdere met 1 druk op de knop |:(
Join the club :) Heb er zelf ook last van. Echter na een nieuwe Firmware die heel licht en snel is, is dit wel enorm verbetert. Panel manager en dergelijke zijn verdwenen.

De Xperia X2 kan in mijn ogen geen snel apparaat worden en ik denk dat het ook door de snelheid komt dat de X2 door de providers is afgekeurd.
Klopt, en je kunt ook de sms counter fix toepassen, daar wordt t ook wel wat beter van. Maar die beide dingen samen lossen het probleem niet helemaal op: de boosdoener is immers een verouderde processor (dat kun je dus daar mee oplossen) én brakke hardware.

Volgens mij hebben ze wel een fix bij SE (of bij Dynafix eigenlijk), want ik heb al meerdere lui gezien die hun toetsenbord wél weer konden gebruiken na reparatie.

Volgens XDA is het probleem ook zelf op te lossen, door het afwassen van het siliconen matje onder je keypad. Ik heb hier echter geen vertrouwen in, en het is me het vervallen van de garantie niet waard...

(Offtopic: garantie... ik had m eergisteren al bijna gebricked door het terugzetten van de stock spl op de verkeerde manier. Was even schrikken :X )
Men toetsaanslagen? Je bedoeld m'n of mijn, men leest zo enorm raar. Men gebruik je als je niet precies aangeeft wie je bedoeld.

Edit: Bedoelt = bedoeld en bedoel = bedoeld :) lekker bezig!

[Reactie gewijzigd door teek2 op 27 januari 2010 13:31]

Ziet er leuk en mooi uit, maar ben al enige tijd overgestapt op HTC met de QTEK 9100 en daarna de Diamond Touch, menu en instellingen zijn makkelijk opvraagbaar en zeker beter dan bij de vervelende menu keuze van Nokia. Je moet echt een Nokia gewend zijn anders blijft het zoeken
Aan andere kant het kan de reputatie van de provider toch wel aantasten, voor een kleine foutje krijg je heel veel boze klanten, die vervanger willen of reparatie, dat kost geld en tijd, al in deze moeilijke tijden ook nog, ik denk dat ze liever niet riskeren, beetje logisch.
Word de Xperia niet ook door HTC geproduceert? Of was dat alleen de X1?
+1Anoniem: 154887
@Wahloh27 januari 2010 10:13
Even verder denken. niet goed voor een provider betekent meestal dat de ROM niet genoeg aangapast is aan wat zij willen, bvb default APN, skin...

Zeker in NL een probleem vermits de bundeling, dit heb je in Belgie niet. In Belgie heeft een operator niets te zeggen omdat de toestellen grotendeels los verkocht worden (er bestaan er wel, maar dit is nooit de hele reeks en bijna zelfde prijs) door distributeurs.
Het enige wat je doet is van HTC afstappen waar ook HTC opstaat. De Xperia van sony is gewoon een HTC met een plakkertje waar Sony op staat...
wacht even: hebben de Nederlandse providers zoveel macht dat ze een telefoon uit de markt kunnen duwen???
Ben ik de enige die dit schandalig vindt en op zijn minst een gigantische aanfluiting van de vrije marktwerking???
De X2 zal gewoon in de losse verkoop verkrijgbaar blijven, de X2 zal alleen (nog) niet als bundel verkocht worden door de operators.
Nee hoor, vanwege het afkeuren heeft SE besloten de X2 nog even helemaal niet uit te brengen. Dus ook geen losse verkoop :)
Via internet kan je toch wel een los toestel krijgen lijkt mij? Volledige stop van de verkoop lijkt mij sterk.
Als geen winkel het uit vrije wil wil verkopen is dat typisch marktwerking en is het product niet te koop.
Gebeurt het vaker dat providers dit doen? En wat voor criteria zouden ze hierbij gebruiken? Ik heb nog niet eerder gehoord dat ze dit doen, vandaar dat ik wel benieuwd ben wat hier dan de reden voor zou zijn. Dat de software niet goed genoeg is vind ik een beetje een vage reden, dan kan er nog altijd vanalles mis mee zijn lijkt mij.
Er staat in het bericht dat hij draait op WM 6.5 waardoor het probleem dus zou moeten zitten in de eigen software van SE lijkt mij. Kan mij in ieder geval niet voorstellen dat ze heel WM 6.5 ineens afkeuren.

[Reactie gewijzigd door Rupie op 27 januari 2010 09:51]

+1Anoniem: 154887
@Rupie27 januari 2010 10:14
Dit gebeurt vaker, als ze er niet genoeg geld mee kunnen verdienen of omdat de look and feel niet is zoals ze willen (bvb verkeerd kleurtje, verkeerde instellingen...)

In Belgie werken ze grotendeels via distributeurs, koppelverkoop is er nog bijna niet, vandaar dat hij daar eerder zal zijn. Spijtig dat Tweakers.net niet wat verder kan denken.
Ja T-Mobile verkocht 2 jaar geleden de Nokia N82 niet doordat er genoeg alternatieven waren, namelijk (in hun ogen) de N95.
Grootste verschil was candybar t/o een schuiftoestel wat ik absoluut niet zou willen.
'Kunnen we er geld mee verdienen:
[ ] JA [ X ] NEE'

:+
Slechte software betekent veel calls naar support betekent teveel kosten maken voor klanten met dat toestel betekent slechte business case om het toestel te verkopen.

Tuurlijk heeft het met geld te maken. En klanten profiteren er ook van omdat het een mechanisme is waardoor ze minder snel rommel verkocht krijgen.
Dit is helemaal niets nieuws. De Nokia N900 is door Vodafone ook afgekeurd en komt nu waarschijnlijk pas maart in het assortiment (na software wijzigingen). Bron: Vodafone Store Amstelveen
Dit heb ik deze week ook te horen gekregen van de business afdeling van Vodafone. Ze vertelde me dat het toestel niet goed functioneerde, als ik het toestel los zou kopen moest ik zelf weten. Alleen heeft ze achteraf al tientallen keren gehoord dat Vodafone inderdaad gelijk kreeg.
Nog maar even afwachten dus...
Ik heb dat ding al gebruikt en er is niets mis mee. Wat ik vermoed is dat Vodafone moeite heeft om de lelijke rode knoppen enzo toe te voegen (eigen firmware); helaas verwacht ik dat ik m'n telefoon in maart ook zal moeten herinstalleren met normale software van Nokia.
Ik ben benieuwd waarop die dan is afgekeurd. Leuk dat ze hem afkeuren maar waarop is dan wel belangrijk. Waar kijken ze sowieso naar?
sowieso ben ik daar benieuwd naar omdat ze de X1 wel hadden goedgekeurd. Want net als Sorbo ligt de mijne thuis in de la met zoveel scheuren dat hij alleen nog door het batterijklepje bij elkaar gehouden wordt
Misschien is dat ook wel de reden, zoveel klachten over de X1 dat ze er niet meer aan durven te beginnen :+

[Reactie gewijzigd door CyPh op 27 januari 2010 09:57]

Toch goed dat de providers dit nu keuren.
Ik weet nog dat ik mijn P990i kocht: wat een drama was dat!

Pas na 5 firmware updates viel er goed mee te werken, maar dat was wel bijna een jaar later...
Dat is toch zonde / schandalig.

Nu is dat niet helemaal alleen SE-eigen: HTC en Nokia kunnen er ook wat van.

Bekende bugs / vertragingen / vastlopers worden ook daar geregeld pas 3 maanden later opgelapt.

in t algemeen: Leuke hardware, mooi / ogenschijnlijk prettig keyboard, mooie achterkant, maar waarom toch zo dik!
(en waarom geen android! ;-))
Vraag me af waarom een provider bepaalde toestellen zou afwijzen, dat is me niet duidelijk in dit bericht. Ik neem aan dat ze dit niet zomaar doen. Zouden ze veiligheid eisen stellen aan een toestel oid? Weet iemand dit misschien?
ja dit is voor mij ook onduidelijk. waarom doen ze dit?
wat is er mis met dit mobieltje? is het niet veilig genoeg?

op google vond ik niks over dit onderwerp. ben er wel benieuwd naar
De hardware zegt (in feite) niks, voorbeeld:
1e generatie iphone. 2007. Gebruikt 2007 hardware (zeg maar 2006 want in januari 2007 hadden ze al 100% werkende modellen)
Die iphone is nog steeds op veel vlakken sneller( zoals de browser ) wanneer vergeleken met bijvoorbeeld de palm pre, die gewoon hardware van 2 jaar later bezit, en die op papier meer dan 2 keer zo krachtig is.

Een X2 hoeft dus helemaal niet traag en slecht te zijn met 'oude' hardware, ik bedoel: kijk maar naar de 1e generatie iphone.
De x2 gebruikt echter windows mobile... En zelfs de HD2 gebruikt dan. Dus al zou de X2 een 1Ghz processor hebben (zoals de HD2), dan nog, zou het net zo lopen als een HD2.

conclusie: Hardware bij een WM telefoon zegt dus niks, het zal altijd laggy, en behelpen blijven. Steve Ballmer heeft dit zelf gezegd: WM is een grote mislukking.
En als je ooit met een WM toestel gewerkt hebt, geef die man eens ongelijk..

ik denk dat dit wel eens het einde van WM kan betekenen, als providers de toestellen gaan keuren... :| Ik hoop het dus niet voor de WM fans
Het einde van WM vind ik wel erg overdreven hoor. Windows Mobile 7 is naar verwachting een waardige tegenhanger voor Android en de IPhone. Daarnaast is het te verwachten dat Microsoft veel van zijn of haar diensten integreert, zoals de Zune, WIndows Live en dergelijke, wat ervoor kan zorgen dat mensen (die ook een Windows PC bezitten) automatisch dan ook WM zullen overwegen. Al met al, Microsoft is echt wel een tikkeltje te groot om te negeren en te zeggen dat ze er niet meer toe doen. Uiteraard moet je wel erkennen dat Windows Mobile 7 nu echt significant beter moet worden, om hun geloofwaardigheid te behouden. Maar het feit dat ze er al minstens 2 a 3 jaar aan zitten met 1000 ontwikkelaars, moet in ieder geval hoop geven ;)

[Reactie gewijzigd door IntoDevel op 27 januari 2010 13:42]

Ik zou de mobiel krijgen midden februari.. Ik had de X2 in pre-order staan voor de verlenging van m'n contract. Ineens belde Hi mij van dat de bestelling geannuleerd was, omdat deze niet meer leverbaar was...

Waarom wist ik niet, maar dit maakt het een stuk duidelijker. Dus heb ik maar de HTC Touch HD2 gehaald..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee