Review door de redactie

Preview - Dying Light - rennen en springen met zombies

De makers van de beide Dead Island-delen werken aan een zombiegame die veelbelovender lijkt dan zijn voorgangers. In Dying Light kun je namelijk meer dan alleen hakken en schieten.

37 22 aug '13

05:49

Videopreview - Dying Light

Na twee delen Dead Island werkt het Poolse Techland opnieuw aan een game waarin zombies een prominente rol spelen. Techland kiest bij Dying Light echter een frisse invalshoek, want het is dit keer niet domweg hakken en schieten op zombies die langzaam op je af...

10 22 aug '13

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
5
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
John Stopman 24 april 2019 Product gekocht

Dying Light, Linux, Windows

Voor een prikje gekocht @ Steam. Ben er al helemaal weg van :-)

Pluspunten

  • Grote map
  • Graphics zijn prima (voor 2019)
  • Redelijk interessant verhaal

Minpunten

  • NVT

Eindoordeel

Score: 5
Mirr0r 16 januari 2017

Dying Light, PS4

Leuk verhaal met een vreselijke einde. Verslavend! Super goed werkende engine en mooie graphics.

Pluspunten

  • Graphics
  • Vloeiende gamplay
  • Storyline
  • Heel veel humor

Minpunten

  • veel van hetzelfde

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 19 november 2015

Dying Light, Linux, Windows

Vermakelijke zombiegame als je hem voor een prikkie in de Steamsale kunt vinden. Ziet er goed uit en is co-op erg leuk. Binnenkort komt er DLC waarmee je in auto's kunt rijden en meer schietwapens kunt krijgen (oorspronkelijk zaten er weinig guns in, voornamelijk slagwapens moesten het doen).

Pluspunten

  • Graphics
  • Geluid
  • Wapens (veel soorten en customizable)

Minpunten

  • Vage engine
  • Muziek (irritant)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3
Tarabass 21 juni 2015

Dying Light, PS4

Vermakelijk spel met een originele swing in het zombie genre. Helaas is de besturing soms ingewikkeld, alleen al door springen niet onder X te zetten, maar dit via R1 te moeten doen. Lettertjes in menu's zijn soms te klein.

Pluspunten

  • Origineel in zijn genre
  • Mooie graphics
  • Gameplay

Minpunten

  • Besturing is erg wennen
  • Learn curve vrij hoog

Eindoordeel

Score: 4
Anoniem: 431351Newbie 23 februari 2015

Dying Light, Linux, Windows

Normaal haat ik zulke games maar deze is een topper!

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • soorten zombies
  • veranderingen
  • grote map

Minpunten

  • einde niet uitdagend

Eindoordeel

Score: 4
Noeandee 23 februari 2015

Dying Light, Linux, Windows

Ik heb geen spijt van het kopen van deze game. Zeer leuk en ik verheug me zeer op de coop modus en vs modus. Ook twee leuke extra's en wie weet wat ze er nog bij gaan plaatsen aan extra DLC/content. Must buy voor zombie knuffelaars!

Pluspunten

  • Zeer mooie graphics
  • Uitgebreide quests en zeer grote maps
  • Verrassend leuke gameplay with grappling hook en freerunning

Minpunten

  • Behoorlijk zware specs

Eindoordeel

Score: 5
RobinNL 9 februari 2015

Dying Light, Linux, Windows

Het leukste van Dying Light vind ik de open wereld. Tussen de missies door kan je lekker free runnen en het werkt gewoon allemaal goed. Overdag kan je je skills uitproberen op de zombies, terwijl je 's nachts echt moet oppassen voor de wezens die er rondlopen.

Pluspunten

  • Open wereld
  • Klimmen en klauteren
  • Nachten zijn soms angstaanjagend
  • De game zit goed in elkaar

Minpunten

  • De dag biedt na een tijd minder uitdaging

Eindoordeel

Score: 4
Extricate. 9 februari 2015

Dying Light, Linux, Windows

Echt een top game voor mij! Ik heb geen last gehad wat voor crash dan ook en tot nu toe amper bugs tegen gekomen. De graphics zijn gewoon goed en de gameplay is ook echt geweldig. Het verhaal had misschien iets beter gekunt maar er is genoeg te doen!

Pluspunten

  • Graphics
  • Stabiel
  • Leuke challenges
  • Mooie gameplay
  • Het freerunnen werkt gewoon goed en doet bijna altijd dat je wil wat hij doet (Beter dan AC)

Minpunten

  • Aan het einde is wordt het iets minder uitdagend.
  • Veel te weinig zombies als je het mij vraagt. Sommigen straten zijn totaal uitgestorven

Eindoordeel

Score: 5
GingerLionXx 5 februari 2015

Dying Light, Linux, Windows

Redelijke gameplay met innovatieve parkour maar voor veel mensen onspeelbaar omdat er veel crashes en optimalisatie fouten in zitten. Ondanks een "normale" zombie-survival game

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Parkour
  • Veel wapencustomization
  • Redelijke lange story mode
  • Leuke coop-mode
  • Prijs

Minpunten

  • Crashes
  • Bugs
  • Linaire verhaal
  • Parkour en looten word snel saai
  • Geen mods
  • Slecht geoptimaliseerd

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 1
Prijs Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Dying Light?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee