Software-update: SuSe Linux 7.2

Stappel schrijft: "Eindelijk staat de 7.2 versie van SuSe online.".

Erg veel kan ik daar helaas niet aan toevoegen , behalve dat je hier een changlog van meer dan 3MB kunt bekijken en dat er elk moment een IA-64 versie uit kan komen:

The SuSE 7.2 Desktop, based on the graphical user interface KDE 2.1.2, boasts numerous improvements: "Konqueror" combines all features of a web browser and file manager into one single tool. Now Konqueror supports all common web formats, as well as Netscape Communicator plug-ins for displaying flash, RealAudio, and Real Video media.

SSL (Secure Socket Layer) constitutes a secure basis for banking transactions in Linux. In addition, KDE 2.1.2 is a useful tool to perform user-, group-, and company-specific configuration settings. When a new desktop look is desired, one of fourteen full-fledged desktop styles can be selected with a button-click. GTK themes (Gimp Toolkit) and designs of the latest GNOME desktop version 1.4 can also be integrated by choice.

Versienummer 7.2
Besturingssystemen Linux
Download ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/7.2/

Door Wouter Tinus

04-07-2001 • 00:08

43 Linkedin

Bron: SuSe

Reacties (43)

Wijzig sortering
Ik ben geen troll.

Ik vind alleen Linux belachelijk onhandig. Er is nl. niet EEN Linux maar een variatie in releases.

Hoe weet een leek wat ie moet gebruiken?

Daarom, en daarmee bedoel ik "de wereld", zal Linux altijd een leuk voor de kenner programma blijven.

Windows komt in een doos in de winkel, en die werkt op iedere PC.

Iedereen roept zo dat Linux HET wordt.

Dat Linux stabieler is dan Windows. Nou, Windows 2000 is nog geen 1 keer gecrashed bij mij. Win9X en ME wel, toegegeven, maar die gebruik ik zelf nog maar amper.

Ik kan niet wachten op XP. Sorry als dit troll-erig klinkt, maar voorlopig blijft Linux voor mij een te complex programma.
Ik ben ook van mening dat je Linux niet moet zien als een desktop OS. Wat betreft de stabiliteit: kan niet beter...Linux hoef je alleen te rebooten voor nieuwe kernel of nieuwe hardware. Dus dan ook gewoon geen X11 nemen.

Beste Distro? www.linuxfromscratch.com
(weet je wat je wel en niet installeerd)

Mijn motto:
Linux=Server OS
en voor de rest:
Windows2000
en voor de rest:
Windows2000
Hier kan ik het toch niet mee eens zijn. Ik kan zowel linux als w2k heel erg waarderen, maar als een computerleek hiemee moet werken gaat het echt fout. Velen kunnen niet eens met win98 of winme overweg!
Ik kan mijzelf hier heel goed in vinden, ben het inderdaad eens met de stelling dat mensen voor stabiliteit gaan, maar zelf is het mij ook nog nooit gelukt om een linux bak net zo lekker te laten draaien als mijn win2k installatie.
Linux distro's al Mandrake 8 hebben een eenvoudigere installatie als windows en configureren alles automatisch, misschien moet je die maar ns proberen.
ik moet zeggen...
door de vele distro's wordt het steeds moeilijker om te beslissen welke je neemt, zeker een leek zal hier problemen mee hebben om te kiezen.

en dat vindt ik dus een beetje klote, ze zijn allemaal deels verschillend.

ik zelf had voor mandrake 8 gekozen omdat die op dat moment net nieuw was.
Ik kan niet wachten op XP. Sorry als dit troll-erig klinkt, maar voorlopig blijft Linux voor mij een te complex programma.
Mensen verschillen, maar de complexiteit is waarom ik Linux gebruik, op servers komt dit van pas. Niet perse dat het moeilijk kan zijn (wat overigens reuze meevalt) maar dat er zoveel mogelijk is..

Toen ik met Linux begon vond ik er weinig aan, maar ik wist dat 't erg cool moest zijn.. ben gewoon door gegaan en daar ben ik nu blij mee :-) Ik verdien mn geld ermee, 't is mijn hobby en 't is fijn voor school.

Ik begin geloof ik een ordinaire linux/windows discussie, laten we dt niet doen :)
Als je m wilt downen van een ftp, moet je dan alles downen? En hoeveel Gb is dat dan ongeveer?
Je moet enkel de bootdisks downloaden en dan voor ftp install kiezen.
Ik ben hem nog steeds aan het downloaden, zit momenteel op een goede 3.5 GB. (aangezien ik meerdere installaties wil doen, zet ik ze op een interne ftp-server.)
Aha ja zoiets had ik gelezen in de online manual, maar als je voor een "normale" ftp-instalatie kiest hoeveel Mb/Gb is dat ongeveer?

edit:

Misschien beetje domme vraag, maar waar staan de bootdisks op die ftp (ftp.wau.nl)? Ik zie wel een directory "disks" maar daar staat alleen een file bootdisk zonder enige extentie! Wat moet ik daarmee doen? Soz, maar ik ben een echte linux newb ;)...
Je hebt het programmaatje "rawrite" nodig, en die file.

vervolgens doe je:
rawrite bestandsnaam a:
en hij schrijft een opstartflop voor je.
Anoniem: 27415
@FiRePaTH9 juli 2001 19:24
maareh.. ik ben dus ook een linux newbie.. ik begon meteen met iso's downloaden van redhat.. toen heb ik 4 cd's kapot gemaakt om het netjes te zeggen.. en nou heb ik die iso's nog steeds niet goed op de cd.. maarja.. ik moet waarschijlijk toch de makkelijkste linux versie hebben.. heeft iemand tips?
welke versie? en dan? hoe moet ik beginnen op een kale pc?
mandrake 8.0 is de simpelste gewoon iso file downnen en branden met Nero in je cd speler gooien en rebooten istall begint vanzelf.
die .iso files kan je zo branden met fireburner:
www.fireburner.com als ik me niet vergis
Voldoen ze ook al aan de Linux Standard Base?
http://tweakers.net/nieuws/17452

;)

Wie heeft er al installatieervaring? Ik ben benieuwd of SuSE net als Caldera, RedHat, ... al mijn laptop hardware herkent en configureert.
Ik weet niet wat jij precies verstaat onder configureren & herkennen.

Maar het is mij met 6.4 gelukt om hem op een Toshiba Libretto met 16mb te draaien, en alles werkte perfect, voor zover dat kan met 350mb HD natuurlijk.

Was een snelle test om te kijken of dat kon en wat ik dan met het netwerk kon doen, suffice to say dat de traffic-test geslaagd was, 10mbit libretto trok een dual-xeon test DomainController op 100mbit strak onderuit...
Mja, cedee versie was al een paar weekies verkrijgbaar.

Maar dit houd dus in dat de FTP versie er nu ook is :)

Nu maar hopen datie sneel bij de nederlandse mirrors ook bijgewerkt word.
Want nu is de site niet te filmen ... casema is er nix bij.

Ben zeer benieuwd, vooral nu ze gelijk over zijn naar 2.4.* kernel.
De 2.4 zat ook al in de 7.1, alleen moest je het bij de installatie expliciet zeggen dat je de 2.4 kernel (2.4.2 om precies te zijn ) wil installeren. Ik draai deze al een paar maand met iptables...
Ik wacht nog maar even; er is nog geen ondersteuning voor mijn ATI Radeon.

(is dat zo'n rare kaart dan?)
Vond dit linkje op Linux.com. Heb je hier wat aan?

http://www.xig.com/Pages/LGDs-Desktop/LGD-ATI -RADEON 64DDR.html

[edit]
Dat is een commerciële link. Als je XFree 4.1.0 installeert, heb je ook Radeon support.

Quootje uit de Releasenotes van XFree 4.1.0
[quote]
Accelerated support is provided for Mach64, Rage, Rage 128 and Radeon chips.
[/quote]

XF4.1.0 zit trouwens standaard bij Slackware 8.0
De Radeon heeft wel degelijk ondersteunig.

Tenminste, de XFree die bij mn RedHat 7.1 zat herkende de kaart vlekkeloos...
Weet er iemand al een bruikbare mirror?
Ik haal slechts een 16 KB/s
Vroeger stond hij ook op ftp.wau.nl, daar haalde ik soms tot 500Kb/sec...
|:( Ik had dinsdag nog op ftp.wau.nl gekeken, en toen stond hij er nog niet op. Ik kon er alleen via een of andere duitse ftp aan, die dan op zijn beurt doorverwees naar ftp.suse.com, maar dat ging niet rechtstreeks.
Bedankt voor de hint...
/edit
Heb er nog eens naar gekeken, deze mirror is (voorlopig) nog niet compleet.
9/7
Nu is hij er helemaal...
/edit
Anoniem: 27277
@charlie4 juli 2001 13:48
Of Mandrake 8.0, of frequent release, is toch ook best leuk spul.
(foutje, was reactie op markvt2k...)
De Problemen met mensen die Linux brak vinden is dat ze het vergelijken met Windows, je moet net als met je eerste 386 gewoon opnieuw beginnen, ik heb het heel grof aangepakt, maar het heeft wel gewerkt: Ik heb mijn windows cd's vernietigd (ja, echt een kras er op met een zakmes) Precies op het moment dat een maat van me (de enige die een win2k back-up voor mij zou hebben) voor 3 weken op vakantie ging. Ik was dus verplicht om Linux te gaan gebruiken.

Als het moet dan lukt het dus echt wel, alleen gewoon niet met je gedachte bij windows blijven hangen.
Dat is wel een van de meest sneue manieren om Linux te leren... EN het is al HELEMAAL geen manier om Linux zo proberen te promoten, denk je echt dat er veel mensen zijn die na het lezen van jouw post zeggen: "Goh, laat ik dat ook eens doen" |:(
MAAR WIE GEBRUIKT HET NOU WERKELIJK????
Ik... en met mij een hoop andere Tweakers. Je hebt gelijk als je zegt dat Windows gebruikersvriendelijker is (in sommige opzichten). Maar "Linux" is niet meer wat het 2 jaar terug was. Ook hier heb je nu mooie installers (kijk naar die van UT, zoek de 10 verschillen met de windowsinstaller). Goeie 3D ondersteuning voor een hoop chipsets (je moet erg je best doen om een niet ondersteunde kaart te hebben). Een hoop software.. Leuke games (wel minder).

De Linux markt is sterk aan het groeien. Als je op Freshmeat of Linuxberg zoekt vind je voor bijna alle Windowssoftware wel een Linux tegenhanger. Soms zijn het dezelfde programma's (Wordperfect), soms zijn het goeie (open source) clonen.

Linux is echt geschikt voor op de desktop van de gebruiker. SuSe heeft niet mijn persoonlijke voorkeur, maar is zeker een erg goeie distributie, mede door het feit dat ze ook behoorlijk investeren in nieuwe, nuttige, uitbreidingen en ontwikkelingen.
Ik... en met mij een hoop andere Tweakers. Je hebt gelijk als je zegt dat Windows gebruikersvriendelijker is (in sommige opzichten).
maak daar maar (in de meeste opzichten) van...
MAAR WIE GEBRUIKT HET NOU WERKELIJK????
Ik, naar alle tevredenheid. Linux is een soort avontuur. Je vind telkens weer nieuwe dingen waarvan je zegt: "Hee, da's gaaf! Dat kan in windows niet of niet zo makkelijk"

Het is leuk spelen en het het is goed bruikbaar op de desktop

En zoals rjeggens al zegt, neem eens een kijkje op www.freshmeat.net als je je zorgen maakt om de hoeveelheid verkrijgbare software.
Ik vind het heel raar dat je in een nieuwsposting over een release van een distro opeens gaat zitten aankomen met een vraag over wie wel en niet linux gebruikt en waarom. Dan ga je ook nog eens zeggen waarom jij Microsoft gebruikt en het einde is helemaal zoek... daar gaat het hier gewoon niet over. Deze discussie is hier (en vooral op GoT) al ZO vaak gevoerd... daar wordt je misselijk van.

m.a.w. Totaal offtopic

p.s. leuk grapje dat dollarteken in M$. orgineel hoor
Vreemd.. ik heb ook een GeForce kaart. Die draait meteen met Slack 8.0. Installeert heel handig. Kan gewoon aangeven wat ik wel wil, en wat ik niet wil.

Trouwens, weet jij zeker wat "de wereld" wil? Of ben jij zelf "de wereld". De wereld wil misschien wel een stabiel systeem. Misschien wil "de wereld" wel een gratis systeem en helemaal niks kopen. Tsja.. wie weet
"De wereld" wil natuurlijk een gratis systeem, maar denk dat "gratis besturingsysteem" wat realistischer is ;).
Je hebt Corel Linux geprobeerd en hebt gelijk je mening gevormd over linux i.h.a.?
Beetje vreemd, aangezien Corel Linux IMO niet echt representatief is.. Net zoiets als Win95 brak vinden en daarom alle windows gelijk afzeiken.. :P

Probeer eens een betere distro, Suse is leuk voor beginners dus (veel software). Anders slackware.

[edit]Troll? :?
hmm, NET gister 7.1 geinstalleerd. :'(
Dat is een semi-bekend probleem.
Daar hebben een heleboel mensen last van, maar ik vind de product-cycle van een half-jaar niet verkeerd hoor, als je kijkt wat er allemaal veranderd in de linux-bizz.

Is totaal niet te vergelijken met Microsoft en hun product-cycle's.

Als je in de mailinglijsten leest van SuSe zie je ook vaak dit soort dingen langskomen, alleen al vanwege het feit dat sommige landen 2/3 maanden later pas de cedee versie op de plank hebben liggen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee