Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 12 reacties
Bron: VIA Hardware

Verscheidene mensen schreven dat VIA Hardware het nieuws heeft over nieuwe BIOS versies van Epox en Abit die de data-corruption bug voor de 686B southbridge moeten fixen:

Abit:
Paul and his Abit KT7/KT7A FAQ have landed a new bios from Abit that includes a fix for the problems associated with the VIA 686b south bridge. This bios is BETA and should be installed at your own risk. Here is a list of details:
  • Change the default setting of primary/secondary master/slave IDE to "auto-detecting". 
  • Change the following three register valus to be "0" as recommended by certain hardware review webpage. -PCI Delay Transaction = 0 -PCI mast Read Caching = -PCI Latency = 0
  • The options of above three settings will be available on next release. This beta bios is with register values revised but not adjustable.

  • Any bug report to the following email please johntsai@abit.com.tw

This bios appears to only work for the Abit KT7A motherboard, though its possible it could work on the KT7 also.

For more information on this bios check out Paul's FAQ.

You can download the BETA 686b Bios right here.

Epox:
Both Epox and HardTecs4u let us know that Epox is the first motherboard manufacturer to offer a bios update to fix the VIA 686b southbridge problem. This new bios addresses the Epox EP-8KTA2 and the EP-8KTA3. Lets hope more motherboard manufacturers follow in Epox's footsteps soon.

For those who are unaware. VIA has made public, problems with their 686b south bridge. The main problems appear to be large file transfers and problems with the Creative Sound Blaster live.

You can download the new Epox bios here.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (12)

'Enhance Chipset performance' samen met een te hoge FSB (bv. hoger dan 133) krijg je pas problemen!!!

ik heb FSB 133 en 'Enhance Chipset performance' aan staan, werkt perfect :)

wil je toch een hogere FSB behouden en geen problemen met copieren krijgen? dan kan je dit proberen:

FSB op 133/33 (PCI bus op 33 = geen stress)
daarna met "FSB + " tot de gewenste FSB tweaken,
als het dan nog niet perfect doet, dan even 'Enhance Chipset performance' uitzetten (met behoud van je hoge FSB )

ik heb ook Abit KT7A
Ik heb een Abit KT7A op 145 Mhz lopen, met enhanched chipset performance aan. Zowel onder win2k als winXP heb ik er nog nooit problemen mee gehad. (Ik heb 2 hd's en kopieer uiteraard weleens grote dingen van de een naar de ander). Ik heb de oudste versie van de live! value, misschien dat die dit probleem niet heeft ofzo.

Ben ik nou een ontzettende uitzondering, ik ga het bijna wel denken...
Ik heb hetzelfde als Nikel, heb alleen wel nieuwset live drivers, maar heb GEEN liveware geinstalleerd. Misschien dat liveware gewoon zuigt |:(
quote Tequila4alvin:

"FSB op 133/33 (PCI bus op 33 = geen stress)
daarna met "FSB + " tot de gewenste FSB tweaken,
als het dan nog niet perfect doet, dan even 'Enhance Chipset performance' uitzetten (met behoud van je hoge FSB )"

Wanneer jij FSB 133/33 instelt en vervolgens met FSB+ aan de gang gaat, blijft je PCI clock echt geen 33MHz hoor!! De verhouding tussen FSB en PCI clock staat vast bij deze borden!
Wel stress dus eventueel ;)

Lees maar na in de kt7faq (link bovenaan). Manual klopt op dat punt niet...
Soms is het te moeilijk om een lind te plaatsen bij download..

Het is trouwens wel een vaag verhaal....
iedereen loopt maar te zeuren over een bug en ik heb er niets van gemerkt, ik heb een KT7-RAID met een CREATIVE SOUNDBLASTER LIVE VALUE.
Het moest een DODELIJKE combinatie zijn als je de nieuwspostings moest geloven...nou het kan best waar zijn dat er een bug is maar zo errug kan het nooit zijn! (8> ik draai trouwens ME
Heb jij een 686b southbridge? dacht het niet als je een kt7-raid hebt.
Jawel want sommige mensen hadden ook last van die bug op de ktv-raid met de 686a southbridge
Als je Win2k draait heb je hier geen last van, ik heb er tenminste geen last van als ik die optie Enhance Chipset performance uitzet

Ik heb trouwens een Abit KT7A
FF proberen dan maar ? ..
MSI moet es opschieten :(
errrr....... ik heb de k7t turbo (raid) van msi ik heb ook probs... ik kan nix met deze patch :( maar dat heeft er nix mee te maken... ik heb ook de 686b chipset en ik heb het probleem dat alles onwijs lang laadt.... of als ik winamp open laadt hij met nieuwe mp3s de tijden die er achter staan en dan gaat ie vet haperen geluid maa ok muis.... niet cool helpt deze bios hier ook voor?? het lijkt wel gewoon de ide... het is net een cd-rom speler... zoals als hij zich gedraagt.. (de hdd)
en dit is allemaal gekomen nadat ik een nieuwe hdd kcoht het is een 7200rpm maxtor 20gig... eerst had imk een 5400 rpm seagate 8.6 gig... ik vindt dit niet lollig :(
He!
Nu heb ik net een fijne computer gekocht met een chaintech moeder bord en een AMD thunderbird.
Nu werkt die schit heel traag maar dat komt natuurlijk door die stomme VIA schipset.
En jammer genoeg is er dus geen update voor dit moederbord.
Dat wordt een andere dus, maar als iemand ook een update heeft voor mijn moederbord dan zou ik wel ff blij zijn denk ik.
Ik kan niet eens fantsoenlijk mp3'tjes afspelen (daar gaat m'n verzameling).

Groetjes,

Jochum

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True