Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 10 reacties
Bron: Realtek, submitter: rb338

Realtek heeft nieuwe versies uitgegeven van zowel zijn media player als de AC'97 drivers voor het Windows-platform. Beide hebben versienummer A3.59 meegekregen en hebben de volgende veranderingen sinds A3.58 ondergaan:

  • Add some customized settings.
  • Add channel status information of SPDIF output for ATi chipset(SB150/SB200/SB250).[break] De driver is verkrijgbaar voor:
    *Windows95 (4,7MB)
    *Windows98/Me/2000/XP (9,4MB)
    *WindowsNT4 (4,8MB)
    En de media player, die 8,6MB schoon aan de haak weegt, is hier op te halen.
  • Lees meer over

    Versienummer:A3.59
    Besturingssystemen:Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
    Website:Realtek
    Download:ftp://210.51.181.211/pc/ac97/alc650/wdm_a359.exe
    Licentietype:Freeware
    Moderatie-faq Wijzig weergave

    Reacties (10)

    Iemand enig idee waarom ik geen 5.1 OutPut krijg op mijn GA7N400L met ALC650 6 Channel Chip :?

    Snap er niks van .............
    je windows denkt dat je 2 speakers hebt?

    in xp (clasic controle panel)
    controle panel --> sound en audio dev --> volume --> speaker settings, advanced
    Als ik deze driver thuis installeer krijg ik in m'n systray zo'n blauw icoon met een soort speakertje. Daarmee kan ik een control paneltje openen om S/PDIF enzo in te stellen.

    Bij de pc van m'n vriendin krijg ik dat echter niet. Ik kan ook nergens anders vinden waar ik kan instellen dat ik een 4.1 setje heb aangesloten. Die zit namelijk op 2 van de 3 minijack aansluitingen. Thuis in dat control paneltje kan ik dat wel instellen.

    Iemand enig idee waar ik dat moet vinden??
    Welke driver geeft hij aan bij Device Manager/Apparaatbeheer?

    Een AC'97 hoeft niet altijd van Realtek te zijn ;)

    Edit: Ben ik zo lollig?
    al eens gekeken in Configuratiescherm - "andere opties van het configuratiescherm"...?
    Kheb 'm niet op Categorieweergave staan...
    We zitten wel op tweakers.net he :Y)

    Hij staat er gewoon nergens tussen, heb ook al in system32 gekeken enzo, niks...
    Iemand een idee waarom dit niet werkt met mijn (oude) ECS/Elite K7VZA mobo? De specs zeggen: "AC97 Audio Codec: Avance ALC100 (RealTek), Compliant with AC97 2.1 specification" :?
    Het installeerd nl wel maar ik krijg er met geen mogelijkheid geluid uit. :'( Uninstall werkte ook niet omdat hij dan gelijk een reboot deed. Moest uiteindelijk via WindowsUpdate oude drivers halen en die er overheen zetten, icm een fix van DirectX en w2k SP4 om weer geluid te hebben... :frusty:
    Winamp klaagde dat 'the device is already in use'.
    ik heb hier precies hetzelfde probleem, geen 5.1 geluid heb een realtek chipje. Met me vorige drivers echter ook niet. De speakerinstellign van windows staat al op 5.1
    wel leuk dat iedereen doet alsof dit het forum is...
    Realtek AC'97 A3.59

    Ik heb VIA Audio WAVE, kan ik dan ook deze driver gebruiken? Zo niet, welke heb ik dan nodig?

    Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



    Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

    © 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True