Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 16 reacties
Bron: MSI

Demonseed Delen

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (16)

De geheugensnelheid gaat er inderdaad op vooruit:

Vorige bios:
averaged at 128 KB L2-Cache /DOS (640K) : 353.5 Ás => 185.4 MByte/s
averaged at 128 KB L2-Cache /Win (4M ) : 382.1 Ás => 171.5 MByte/s

Dit bios:
averaged at 128 KB L2-Cache /DOS (640K) : 339.8 Ás => 192.9 MByte/s
averaged at 128 KB L2-Cache /Win (4M ) : 366.6 Ás => 178.8 MByte/s

gemeten met ctcm7.exe (www.heisse.de/ct)
Mijn K7T Pro2A BIOS-versie was 1.9 toen ik 'm kocht. En toen was dat multiplier probleem er al. Ik heb nu tot 2.4 geflashed en die multiplier geeft nog steeds verkeerde resultaten.

Ik kan niet 7.5 t/m 8.5 en groter dan 11 als multiplier kiezen, want dan kan m'n mobo niet meer opstarten en moet ik de stroom uitzetten of CMOS wissen. Wel 9 t/m 10.5, maar dan hangt het systeem na enkele seconden. Het installeren van de VIA 4.28a drivers heeft 9x wel stabieler gemaakt, maar dan hangt het systeem toch na een tijdje. Bij Linux wilt hij ook niet opstarten en hangt hij bij het opstarten.

Het zijn wel veel versies sinds die fout en omdat MSI met andere bugfixes komt, vraag ik me af of ze die multiplier zowiezo nog willen fixen. Niet iedereen heeft namelijk die bug, het schijnt per exemplaar te verschillen. Ik wacht nog effe.
Dat probleem had ik ook.
Ik kocht hem met bios 2.4 en een tbird 800 die zogenaamd al was geunlocked wist de handige jongeman mij te vertellen. Eenmaal alles in elkaar gezet kon ik alleen auto of de mp+ 10/13 kiezen. Dus alleen maar een ghz op hoger en niet bijv. 850 mhz. Toen heb ik opnieuw met een potlood zelf de streepjes op mijn tbird gezet en toen werkte het bios wel goed. Ik heb alleen nogsteeds als ik een te hoog mp kies in het bios dan moet ik het bios resetten om weer te kunnen booten.
Als de L1-bruggen zijn verbonden, is 't in orde met je CPU. Het is een fout van de KT7 Pro2A. Mijn T-Bird 700 is ook unlocked en kan ik m.b.v. de multiplier verhogen op een vriend z'n Abit KT7 RAID (tijdje geleden getest), maar bij mijn KT7 Pro2A niet, zonder de genoemde problemen. Kort nadat ik die problemen ontdekte, las ik op verschillende sites reviews/forums van mensen die dezelfde problemen hebben met precies dezelfde symptomen (9x wordt 5x etc.).

Ik ging trouwens ook telkens de CMOS resetten als 'ie niet meer opstartte. Maar als je gewoon de stroom uitzet en dan weer opstart, start 'ie weer op, maar dan behoudt 'ie de laaste setting die je hebt ingesteld, zodat je ziet wat je hebt veranderd. Maar hij start dan wel met je default multiplier op. Dat is wel handig.

Nog even afwachten op de fix (als 'ie komt). :Z
Ok, ik heb vanochtend dit bios geflashed, tot nu toe nog geen problemen. Ik heb wat rondgekeken op verschillende sites, en dit is wat ik zelf wel interessant vind :

Iemand schreef op een site dat volgens hem de cpu op deze manier door het mobo bij het opstarten wordt ingesteld :
1. multiplier
2. voltage
3. fsb
Dit zou kunnen verklaren waarom een hogere multiplier niet goed werkt, terwijl dezelfde snelheid (of bijna, bij mij 105x8.5 wel en 9x100 niet) met fsb wel werkt. Bij de multiplier is het voltage nog default (dus 1.65) bij het opstarten, bij de fsb is het voltage echter al verhoogd. Wat hier aan te doen is : de l7 bruggen inkleuren, waardoor het voltage standaard op 1.85 wordt gezet.

http://members.home.net/xtend1/index.htm Lees hier de 'Current Issues', daar staat het verhaaltje.

Ik heb net ff wat met WPCREDIT en WPREST gespeeld om 4-way bank interleaving aan de gang te krijgen, maar ik vond het een nogal wazig programma. Ik ga zometeen in de bios de DRAM timing op SPD zetten, en dan in Sandra kijken of 4-way bank interleaving aanstaat.

http://boards.gamers.com/messages/message_view.asp?n ame=VIAHardware&id=zznfo

Het forum van viahardware.com , daar staat ook nog wel wat nuttige info.

ps : ik weet niet of dit hele verhaal klopt of niet, al lijkt imho geen onzin te zijn. Ga niet schreeuwen als iets niet werkt oid, ik meld alleen maar wat ik zelf gelezen heb.
Ik kon mijn duron 750 eerst maar tot 900 Mhz overclocken. 9.5 x wilde niet. 106 x 9 wilde wel.
Nu heb ik dus de l7 bruggen ingekleurd en nu wil ie tot 1000 Mhz. Bedankt he!!

Ik vraag me af of ie nog hoger kan. Kan ik het voltage ook op 1.90 V zetten?

BTW als ik 1.85 V selecteer in het bios, dan staat er bij pc health dat de vcore maar 1.77 is. Hoe kan dat?
Bij mij zegt ie juist 1.9 ...... :)
Heeft deze versie nu ook 4-way interleave en wider Vcore selection of zit dit alleen maar maar in V1.0B14
Heeft deze versie nu ook 4-way interleave en wider Vcore selection of zit dit alleen maar maar in V1.0B14
4-way interleaving zit er in ja, niet als aparte optie in de bios maar als je de instelling 'timing by SPD' o.i.d. aanzet zie je in Sandra dat het aan staat. Was trouwens ook al zo in bios versie 1.8.

Bij vcore kan ik nu voor mijn duron 700 ook 1,85v kiezen (in bios 1.8 was 1,80v het hoogste).

De bios heeft wel even mijn Sandra-memory score met 30 punten verbeterd!
Zou het ook met een K7T turbo gaan.
Dan is het probleem met de lagere multipleyer instelling ook opgelost.
Kan ik eindelijk mijn TB 950 op 7.5x133 laten draaien.
Hoop dat iemand het vandaag of morgen even uit probeerd,en dat dan op het forum meld.

B-) succes
Mij lukt het niet om hem in mijn turbo te flashen :(
Iemand tips?
Hallo dit is wel een speciaal BIOS ofzo.
Ik probeer net te flashen en dan krijg ik de melding dat de BIOS lock string niet overeenkomt :?
Toch heb ik een MSI k7t pro 2A, met andere woorden:

Mensen pas op want ik denk dat MSI het meent als ze zeggen "use at own risk".
Jah, je moet ff de switch /nbl meegeven met die awdflash. Dan doet ie het wel. Niet dat ik nu blij ben want die multiplyers lijken nu wel een eigen leven te gaan leiden....... :(

Als ik hem op 7,5x100 zet komt ie spontaan op 1150Mhz uit. Lijkt mij niet te kloppen. Het maximale wat ik op 133Mhz FSB kan draaien is nu 6,5x133 is dus 866Mhz totaal. We blijven tweaken........... :)
Bios lijk me in orde
Ik heb de Pro 2a en multiplier begint nu op 5,en gaat door tot 12,5.......
Alle setting zijn getest op me bord en het lijkt allemaal te werken
Alleen 1 ding waarom voor deze plank een bios waar je eigenlijk niets mee opschiet ?
We kunnen immers niet naar 133fsb met dat ding.
Beetje nutteloos tenzij je wilt underclocken ;)
Ik heb zonet deze bios geinstaleerd op mijn MSI K7T (de 1ste versie dus) en ik moet zeggen dat ik in zowel de bios instellingen als in de performance totaal geen verschil kon ontdekken.

Stiekum hoopte ik dat ik nu ook mijn multiplier kon veranderen, maar helaas, dat zal wel nooit mogelijk worden :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.