Software-update: Tray Radio 14.0.2.0

Nend Software heeft een nieuwe versie uitgebracht van Tray Radio. Dit programma is primair bedoeld om naar onlineradiostations te luisteren, maar het kan ook muziekbestanden afspelen die op de computer staan. Tray Radio maakt gebruik van lijsten met stations uit bepaalde landen of genres, die inmiddels al duizenden stations bevatten. Deze worden dagelijks gecontroleerd op hun werking en het is eenvoudig om zelf stations toe te voegen. Verder is er ook een opnamefunctie aanwezig en is er een eigen database met songteksten die voor elk nummer op te vragen zijn, mits het station de artiest en titel doorgeeft en als de songtekst in de database staat. Hoewel het programma prima werkt op alle moderne versies van Windows, wordt alleen ondersteuning voor gebruik onder Windows 10 geboden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Nieuw:
 • Live log uitgebreid, deze zal meer gegevens weergeven
 • UTF8 weergave in de Infobar
Problemen verholpen:
 • Geluidsterkte gaat naar 100% na automatisch herstarten van het radiostation
 • Tooltip geeft soms verkeerde informatie weer
 • Stabiliteit verbeterd voor volledig scherm
 • Stationspakket zelf maken en importeren is gefixed
Versienummer 14.0.2.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 10
Website Nend Software
Download http://trayradio.com/PHP/Download.php?land=NL&beta=false&port=false
Bestandsgrootte 3,62MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

17-10-2020 • 21:18

38 Linkedin

Submitter: 1DMKIIN

Bron: Nend Software

Reacties (38)

38
38
27
1
0
6
Wijzig sortering
Op linux gebruik ik http://radiotray.sourceforge.net/

Scusi, dat ding is natuurlijk jaren terug geforkt en leeft nu hier: https://github.com/ebruck/radiotray-ng
Releases hier: https://github.com/ebruck/radiotray-ng/releases

[Reactie gewijzigd door casberrypi op 18 oktober 2020 11:43]

Is zoiets ook beschikbaar voor MacOS?
Is zoiets ook beschikbaar voor MacOS?
Jazeker : RadioNED(+)
macOS - iOS - iPadOS - tvOS & Android apps (met alvast correcte sync tussen macOS en iOS-sys van bijvoorbeeld favoriete stations) én in-browser.

De RadioNED plus-versie voor 2,99 euro is gezien het potentieel aantal uren luisterplezier hopelijk klinkend als (zoet-)gevooisde muziek in de oortjes ;)

@ard-e : ik heb weet van dat dit een hobby-project is, maar ik kan me niet herinneren dat dev @Daveth ooit uitgeschreven zou hebben er definitief de brui aan te hebben gegeven ... ;)

Ik heb de submit kunnen indienen op basis van een in-program changelog, want op de website is het eerder karig gesteld hieromtrent ...Gebruik Tray Radio al jaren, maar het blijft ergens gebrekkig indien de Windows-taakbalk rechts gepositioneerd is.

Zelf bijna 13 jaar als professioneel radiopresentator* door het leven gewaand in een verleden draag ik onder meer Tray Radio een warm hart toe. Nu heb ik wel enkele pro-pakketten (Dalet, ...) - maar in deze posting zal ik het houden bij mijn 'on-the-fly' huis-tuin-keuken software ;)

* Effie off-topic gemijmer between tha sheets ...
"Tijden veranderen snéller dan snél". Opzienbarend anderzijds dat na circa 3 decennia (zijnde zowat 30 jaar!) nog steeds pakweg een Shure SM7-microfoon over de toonbank gaat en een Beyerdynamic DT-770 Pro hooftelefoon een gouden standaard voor menig radiostudio's blijft qua aankoop ;) Ik benadruk radio-studio's omdat in de opnamestudio's toen en heden (inspreken van trailers/commercials en bovenal muziekopname!) een hogere standaard van toepassing was/is... maar we hadden het over radio, niet? :)

Heden maak ikzelf 'voor het gewone' (binnen Windows) onder meer meer gebruik van Saturn Radio. Niet dat dit progsel heilig is en de dev heeft overigens duidelijk te kennen gegeven dat hij wat betreft ontwikkeling niet de intentie heeft om echt verder te puzzelen in de toekomst ...maar, naast wereldwijd een pak voorgeprogrammeerde zenders komt Saturn Radio toch een extra te bieden, dewelke zowel Tray Radio als RadioNed(+) ontberen: Opname (overigens zonder timerfunctie, oftewel manueel te klikken op de gewenste momenten ;) ).


Is de opnamefunctie je lief (alsook de gebreken) ... dan kan je Saturn Radio heden voor een prikje aanschaffen bij BDJ . Wat die gebreken - kort door de bocht- inhouden zijn onder meer dat de knoppen iets handiger konden en dat favoriete radiostations een andere naam/rangschikking geven fijn geweest zou zijn.

Wat dit laatste betreft... heb indertijd in zowat de meest de meest geavanceerde opnamestudio's vertoefd en kan je wel meegeven dat Saturn Radio heel best werkbaar is (heb er vooralsnog geen trauma van opgelopen qua rotbediening - eerder 'té simpel' ;) ) - zeker gezien het minieme aankoopbedrag. Heb je meerdere Windows-systemen? Het bolt dan bovendien met 1 licentie op al je Windowers in dat geval ;)

Wens je een totaal multimediapakket (Windows) , inclusief radio (met opnametimer) dan is er bijvoorbeeld een Audials One. Laat je overigens niet meteen afschrikken door het prijskaartje van zo'n 80 euro ... Ashampoo (jawel, ze hebben heus binnen hun mega-softwarepakket wat te bieden ;) ) geeft aan de lopende band (ultra-) kortingen. Doorgaans kan je Audials One voor zo'n 30 euro aanschaffen en dan ... zit je multimediaal redelijk gedekt...zeg maar ;)

Terug naar Tray Radio - de hoofdvogel van deze meukpost: prima voor de meeste gebruikers die een alternatief zoeken voor in-browser listening! :)


Editje: linkto Audials One leek me tevens handig voor geinteresseerde ogenparen, respectievelijk een stel luisterende oren in deze ;)

[Reactie gewijzigd door 1DMKIIN op 18 oktober 2020 05:20]

Nu heb ik wel enkele pro-pakketten (Dalet, ...)
Serieus? Dat Franse pakket uit de jaren 90? Dat is geen pro meer te noemen, meer prul :) Heb je niet Omniplayer of zo ?

(En ja....ik ben mij bewust van mijn avatar.....)
Een kenner aan boord ;)

ik heb niet specifiek ingezoomd op de pro-pakketten omdat dat sowieso iets té ver staat van een player als Tray Radio, maar OmniPlayer is inderdaad zéker ook aanwezig :) De kentering kwam er zo'n 5 jaar geleden, toen begon Omniplayer aan een opmars, onder meer in Nederland (Veronica, Sky, Q-Music, 538, ...)

Om even bondig -beetje offtopic richting deze meukposting- toe te lichten:
Reden dat ik Dalet zeker ook in het arsenaaltje heb is om support te kunnen bieden bij onder meer VRT. Alle radiozenders van de Belgische staatsomroep draaien op Dalet, voor wat de technici en presentators betreft. Voor de streams is SmartRadio eerder dit jaar ingezet.

Anderzijds tevens niet onderschatten hoeveel broadcasting wereldwijd (nog) op Dalet draait ... om het echt prul te noemen gaat me iets te ver. Technisch kan Dalet -ook (en zéker) vandaag de dag- perfect draaien. Indien er 'gaten' vallen, foutieve live on-air mixage, geprul bij regionale ontkoppelingen, ... dan kijk je best even (vergevingsgezind) richting presentator, dan wel technici (user error ... want een mens blijft een ...) ;)

[Reactie gewijzigd door 1DMKIIN op 18 oktober 2020 19:11]

Radioformac ziet er goed uit wil het downloaden via de Appstore maar :

Krijg de melding dat radioformac momenteel voor mijn land of regio niet beschikbaar zou zijn... :-(
Woon in NL/Enschede

[Reactie gewijzigd door robert1967 op 18 oktober 2020 15:04]

De link naar de bugtracker lijkt niet te bestaan. En de blog beschrijft dat er recent is overgestapt naar bitbucket... in 2012.

Of wordt er nog ergens in een linux distro aangewerkt?
Sorry, foutje. Ik heb mijn eerdere reactie aangepast. radiotray-ng dus.
Ik gebruik onder Linux Olivia en QMPlay2 en op Android Radiodroid. Deze minimaliseren voor zover ik weet niet naar de tray, maar ze werken wel goed voor het luisteren naar en bekijken van media.
Lijkt me ideaal in plaats van constant tabs met radio en commercials in je browser open te hebben. Meteen geinstalleerd...

edit: Geheugengebruik ca 10% van een browser-tab en processor circa 30%

[Reactie gewijzigd door bvdbos op 17 oktober 2020 21:44]

De oude screamer radio (versie 0.44) is zoveel lichter en doet perfect wat het moet.
Een stream afspelen zonder meer.
Eerst geeft link een melding 'schadelijke' website door Chrome. Als ik dan toch doorga en download geeft bij running van de .exe file Microsoft een melding 'dat kun je beter niet doen' . Iemand een idee wat hier aan de hand is? Website gehackt van de maker?

[Reactie gewijzigd door snrwo1 op 18 oktober 2020 12:53]

Niets aan de hand. Draait hier al jaren zonder problemen en/of boze hacks. Uitvoeren als admin, anders blijf je prutsen. Ook nadat de app geïnstalleerd is in de eigenschappen >comptabiliteit/ uitvoeren als admin aanvinken. Er is echt niets aan de hand met deze app.
Bij vorige versies was dat ook het geval.
Het rechtstreeks linken naar een .exe bestand geeft bijna standaard een melding dat de website onveilig is. Meestal worden programma's daarom in een zip verpakt of als msi installer versie geleverd.
Windows defender is de enige virusscanner die Tray Radio onveilig vindt. Als ik die meldingen krijg ga ik meestal even op onderzoek uit, maar in het geval van Tray Radio negeer ik de waarschuwingen.
Lijst met radio stations is onvolledig, en je kan er geen zomaar toevoegen. https://20043.live.streamtheworld.com/WILLY.mp3
Dat is geen probleem om die toe te voegen,
Rechtermuis op TrayRadio
Dan kies je voor "Install Stations"
Rechtsboven het hamburgermenu "Manual inserted Radio Stations"

Daar kun je jouw link een eigen naam geven en toevoegen.
Ik dacht dat dit pakket niet meer bijgewerkt zou worden? Waarom u wel weer?
omdat @Daveth weer tijd had?
Ik denk het, want hij heeft in verleden echt aangegeven dat ie ermee zou stoppen.. maar fijn dat het weer bijgewerkt wordt. Mooi pakketje!
leuk spelertje, vrij licht.
pakt bij mij niet meer dan 1% cpu en ~36mb ram.
Ik gebruik MyTuner radio. Als je daar een (gratis) account aanmaakt kun je je voorkeuzelijst delen over verschillende platforms. Ik gebruik zelf Android en Windows. De Windows app is helaas niet super stabiel, maar als 't speelt dan speelt het. Zijn er nog andere (gratis) apps waarmee multi-platform mogelijk is?
Ik gebruik al jaren RadioSure:
http://www.radiosure.com/downloadz/
met opname functie.

De gratis versie kan al veel en de pro versie kost ook niet meer dan 10 dollar. Voor mij het beste programma
Ik gebruik 'm op Ubuntu. Zo simpel als een ouderwete radio: aanzetten en juiste station kiezen.
Bij een nieuw nummer krijg ik een popup met artiest en titel, dat stoort niet. En hij reconnect automatisch. Fijne en simpele tool.
Downloadlink hierboven werkt niet of wordt geblokkeerd in Windows10. Kan ik zo 1,2 ,3 niet nagaan.
Even rechtstreeks naar de website en daar ophalen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee