Software-update: K-Lite Codec Pack 11.5.5

K-Lite Codec Pack logo (60 pix)Versie 11.5.5 van K-Lite Codec Pack is uitgekomen. Net zoals drivers nodig zijn om hardware goed te laten werken, hebben audio- en videobestanden iets nodig om goed afgespeeld te kunnen worden. De een zweert bij een mediaspeler die het intern oplost, zoals VLC Media Player of Light Alloy, de ander bij een los filterpakket zoals LAV. Het is ook mogelijk om losse codecs te installeren, zoals de K-Lite Codec Pack. Deze is verkrijgbaar in de smaken Basic, Standard, Full en Mega. De eerste bevat alleen het meest noodzakelijke om bestanden te kunnen afspelen. De Standard-editie bevat ook Media Player Classic - Home Cinema en kan beter overweg met dvd's. Full en Mega ten slotte, bevatten nog meer codecs en maken het bijvoorbeeld ook mogelijk om zelf bestanden te coderen. In deze uitgave zijn de LAV-filters en Icaros bijgewerkt naar de nieuwste versies.

Changelog 11.5.0 to 11.5.5
 • Updated LAV Filters to version 0.66-27-g9ab9e
 • Updated Icaros to version 3.0.0 rc2
Versienummer 11.5.5
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 10
Website Codec Guide
Download http://www.codecguide.com/download_kl.htm
Bestandsgroottes 12,14MB - 38,95MB
Licentietype GPL

Reacties (25)

25
25
17
2
0
0
Wijzig sortering
Hier een uitgebreide vergelijking tussen MPC-HC 1.7.6 en VLC 2.2:
http://www.techhive.com/a...mpc-hc-176-vs-vlc-22.html
Dit zijn niet de allernieuwste versies, maar de vergelijking is recent genoeg om relevant te zijn. Dit was in ieder geval de recentste en uitgebreide vergelijking die ik kon vinden. Als je meer wilt weten over de verschillen tussen VLC en MPC-HC dan raad ik aan om dit eens door te lezen. Hier heb je veel meer aan dan wat korte reacties in de zin van "Ik gebruik VLC en niet MPC-HC omdat VLC beter is" of vice versa.
De auteur geeft de eindoverwinning aan MPC-HC, maar VLC scoort ook punten op een aantal vlakken. Zo is VLC beter in het afspelen van video op hogere of lagere snelheden, omdat de pitch van de audio dan gecorrigeerd wordt. MPC-HC heeft de beste video- en audio-support en veruit de beste User Interface, volgens de auteur. Ook is MPC-HC beter geschikt voor HEVC of 4K video.

Wat in het artikel niet genoemd wordt is dat MPC-HC in combinatie met MadVR gebruikt kan worden, voor de ultieme beeldkwaliteit. VLC player ondersteunt dit niet.

Wat betreft 4K support ben ik helemaal eens met auteur. Ik heb net even twee 4K video's getest:
1) 4K H.264 video. MPC-HC speelt hem helemaal vloeiend af, geen problemen. VLC player speelt hem wel af, maar heel erg schokkend. VLC player dropt frames.
2) 4K HEVC video. MPC-HC speelt hem af, met af en toe een ietwat stotterde framerate, maar meestal vloeiend. VLC player daarentegen, komt niet verder dan één werkende frame per 10 seconden, met grijze schermen vol blokken tussendoor.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 19 oktober 2015 16:53]

Ach, artikel dateert ook al weer van maart. En een review/artikel o.i.d. is leuk, maar hoeft helemaal geen feiten te bevatten of hoe anderen het ervaren. Zijn perceptie dus.

Verder nooit moeite gehad met 4k vids in VLC hier.
Verder nooit moeite gehad met 4k vids in VLC hier.
Misschien dat jouw video's een lage framerate hebben? In mijn geval betreft het 60 fps video's.

Als ik bbb_sunflower_2160p_60fps_normal in VLC player afspeel zonder hardware-acceleratie dan speelt ie het zwaar stotterend af. Als ik bbb_sunflower_2160p_60fps_normal in VLC player afspeel met hardware-acceleratie dan crasht ie bij het opstarten.

Dezelfde video speelt in MPC-HC 64 bits vloeiend af, zowel met als zonder hardware acceleratie.

Hier vind je de downloadlink van deze 4K testvideo: http://bbb3d.renderfarming.net/download.html
Je moet kijken onder Standard 2D, 4K, Quad-Full-HD (3840x2160), 60 fps.

Mijn specs: Intel Core i5-4590, Nvidia Geforce GTX 970, 16GB RAM, Windows 8.1 64 bits. Alle software en drivers zijn up to date.

Verder bevat je post toch wel een overduidelijke drogredenering. "Ach een review is leuk, maar hoeft geen feiten te bevatten". Ja hoor, sterk argument. Als je de review gelezen had dan had je geweten dat de auteur een poging doet om objectief te zijn en zoveel mogelijk feiten te vermelden.

[Reactie gewijzigd door dusty-2011 op 19 oktober 2015 17:52]

Hier de link van enkel de update als je K-lite al gebruikt:
http://www.codecguide.com/klcp_update.htm
ik download geen pack meer buiten MadVR en LAV filters heb je niets nodig.
Dus wat kunnen we concluderen;

- Beeldkwaliteit verschil VLC vs MPC+K-lite is er niet, of ondetecteerbaar.
- PostFX etc en truukjes doen de kwaliteit niet verbeteren, is niks anders dan pixels vernaggelen en het origineel aantasten. Perceptie dus.
- Flets beeld op beide players ligt simpelweg aan de instellingen. (Voornamelijk Black Level)

Ik denk dat de spelers simpelweg niet kunnen detecteren of jou video drivers full of limited RGB outputten, of de content zelf.

Je kan niet verwachten dat alles perfect out of the box werkt, dit is tweakers.net toch? ;)

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 19 oktober 2015 15:31]

Ik gebruikte K-lite codec pack een tiental jaar geleden fervent.

Maar sinds VLC heb ik het nooit meer aangeraakt... Ik ben verbaasd dat het nog bestaat.
De beeldkwaliteit is simpelweg superieur ten opzichte van VLC.

Selecteer madVR als renderer in MPC-HC. In madVR instellingen, NNEDI image doubling en Jinc voor image upscaling.

Speel dan een SD video af en vergelijk het met VLC. Vooral met animatiefilms is het verschil overduidelijk.
Kun je dan niet beter deze codecs los downloaden in plaats van een pack te installeren. Ik ben er echt niet voor te vinden. Als je er dan eentje mist gebruik je gspot of een alternatief om te zien welke codec je mist.
Ik heb dat eens een paar keer geprobeerd op mijn WMC.

Op het moment dat je denkt dat je alles hebt afgedekt, ga je er lekker voor zitten, drukt op play...........en weer geen beeld, of geen audio, sync issues etc.

Losse codecs op een mediacenter werkt gewoon niet, igg. niet met de shitload aan verschillende soorten files die ik afspeel op mijn mediacenter.
Mijn mediacenter moet dts-hd en mkv ondersteunen. Gewoon kodi is perfect. Start met Windows op en je kunt meteen films kijken. Subtitles kun je er geautomatiseerd bij laten zoeken en synchroniseert de tv met de 24fps video. Perfect en nooit gezeik mee.

Zou alleen iets gebruiksvriendelijker mogen zijn want mijn moeder kan er niet echt mee overweg.

[Reactie gewijzigd door Luuk.vanRiel op 18 oktober 2015 22:46]

Zo'n pack is er juist voor om het allemaal wat simpeler te maken. Al vraag ik me af of mad vr er ook bij zit, iemand?
Ik zie bij HD video al een duidelijk verschil tussen VLC en MPC-HC. Het beeld van VLC is bij mij flets, met minder contrast, en minder mooie kleuren. Ik heb een beetje gespeeld met de helderheid, contrast, gamma en verzadiging instellingen van VLC en dan wordt het al een stuk beter. Maar zo perfect als in MPC-HC is het moeilijk te krijgen.

Met de standaardhelderheid is het zwart in VLC player overduidelijk niet echt zwart, maar donkergrijs. Ik weet niet of dit een geïsoleerd probleem is voor mijn PC, of dat dit bij iedereen zo is, maar MPC-HC en alle andere videospelers die ik geprobeerd heb laten wel echt zwart zien.
Ik heb het net ook eens geprobeerd maar bij mij is het mpc-hc beeld net fletser dan in vlc, het zal er maar van afhangen welke codec er gebruikt wordt.
Zoiets heet black level. Staat waarschijnlijk gewoon niet goed.
Image upscaling? Hoe kan je van data dat niet bestaat de kwaliteit verbeteren dan? Tenzij alle codecs in VLC standaard op performance o.i.d staat voor het decoden?

Of heb je het hier over Post processing effects? Iets wat feitelijk gezien de kwaliteit echt niet verbeterd.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 18 oktober 2015 23:17]

Precies dit is ook mijn gedachtengang, waarom zou je dit überhaupt nog gebruiken. De qualiteit wordt naar mijn idee niet specifiek beter alhoewel het qua instellingen misschien wat scherper lijkt.. maar dat zal door beeldfilters komen niet door extra pixels oid..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 678173 op 19 oktober 2015 09:02]

Mag ik even wat pluggen?

Gebruik KCP. Dat is een aangepaste mediaplayer waar alles al in zit. Je hoeft verder niks meer te doen. Beeldkwaliteit is superieur. MPC player+ madvr, lav filters en xysub.

http://haruhichan.com/for...545-KCP-Kawaii-Codec-Pack.
Sorry voor een off-topic vraag, maar het K-lite codec logo deed mij nostalgisch veel denken aan het Kazaa logo.
Na een Google kwam ik hier op uit:
http://phandroid.s3.amazo...2011/03/kazaa-300x152.jpg

Is K-lite van de makers van Kazaa, of heel erg super toevallig het zelfde font en achtergrond figuur.

Edit:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kazaa_Lite
Ja dus blijkbaar. Heb ik nou nooit geweten. :P

[Reactie gewijzigd door Adr01 op 19 oktober 2015 00:58]

Je link voor Kazaa Lite klopt niet. Kazaa Lite is een aanpassing van de originele Kazaa client door derden en heeft niks te maken met het K-Lite Codec Pack.

Het codec pack is wel ontstaan voor Kazaa. Het idee was om een codec pack te bouwen waarmee alle media bestanden die je via Kazaa binnen haalde konden worden afgespeeld. Het codec pack is alleen een langer leven beschoren dan Kazaa zelf.
waarom weet ik niet want vooral vroeger was de codec pack belachelijk groot en log met een hele vloot hele obscure codecs die niemand nodig had en die ook in de lite pack zaten.
In het begin van K-Lite Codec Pack zaten zo'n beetje alle decoders er los in. Dus losse bestanden voor XviD, DivX en anderen. Hierdoor was het pakket zo groot. Tegenwoordig worden er gewoon filters in het pakket gestopt die al een heleboel zelf kunnen verwerken.
Ik verbaas me ook dat dit codec pack nog steeds bestaat. Mijn ervaring is dat Shark, out of the box veel beter werkt. Voor WMC was een codecpack eigenlijk een must., vanwege de vele verschillende codecs.
Maar sinds ik Kodi draai, gebruik ik geen codec packs meer.
Ik ben helemaal afgestapt van al deze dingen, alleen vlc even soms om te kijken hoe film of serie eruit ziet.

Vorige week een synology gekocht en hier alles op geplaatst, mijn tv vind de synology en speel alles mooi af op mijn grote tv 8-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee