Software-update: Freemake Video Converter 4.1.6

Freemake Video Converter logo (60 pix)Versie 4.1.6 van Freemake Video Converter is uitgekomen. Met dit gratis programma kunnen audio- en videobestanden worden geconverteerd van en naar vijftig ondersteunde formaten. Niet alleen kan dat van het ene naar het andere formaat, ook kunnen er aanpassingen in resolutie en geluid worden gemaakt. Verder kunnen er stukken uit de video worden geknipt en kunnen er direct video's van een groot aantal websites mee worden gedownload. De download is klein, maar het leeuwendeel van het programma wordt tijdens de installatie gedownload.

Sinds versie 4.0 is er een optionele Gold Pack-add-on, die onder meer automatisch zwarte balken aan de onder- en bovenkant kan wegknippen, extra opties heeft voor dvd-menu's en een back-up maakt tijdens videobewerking. Voor deze toevoeging wordt een vrijwillige donatie gevraagd, anders worden er advertenties getoond. Freemake heeft de website nog niet bijgewerkt, dus we kunnen je niet vertellen wat er in deze versie veranderd is..

Freemake Video Converter screenshot (620 pix)

Versienummer 4.1.6
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 10
Website Freemake
Download http://www.freemake.com/download?id=FreemakeVideoConverter.exe
Bestandsgroottes 1,21MB - 27,31MB
Licentietype Freeware/Betaald

Reacties (18)

18
18
18
0
0
0
Wijzig sortering
Prima converter voor de gene die maar zelden een video moet/wil (re)encoden.

Zelf houd ik het bij HandBreak, de wat meer complexe maar duidelijk betere converter.
Handbrake is niet GPU accelerated toch?
Freemake is dat namelijk wel..
En wat maakt GPU accelerated uit als je encodes (veel) groter zijn dan met HB.

Ik gebruik Freemake wel bv voor slide shows video's, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het dagelijks te gebruiken.
  • Heeft boven alles geen Constant Quality. (absolute deal breaker)
  • Geen X265 (deal breaker)
  • Niet sneller (zelfs niet met de Titan die ik heb)
  • Veel slechtere compressie.
  • Erg beroerde instellingsmogelijkheden vergeleken met HandBreak.
  • ]
  • Beroerde ondertitel ondersteuning
Freemake is prima voor de gene die af en toe snel een video encoden, maar ik doe zo een 10~20 video's per week, en voor mij is het echt geen optie.

Sorry maar er is echt nog steeds geen encoder die goed gebruik kan maken van CUDA of OpenCL GPU acceleratie.
Ik gebruikte altijd MeGUI: http://sourceforge.net/projects/megui/
x264 presets: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=139765
Je kan een nieuwere x264.exe downloaden op onder andere: http://www.x264.nl/x264_main.php , en even hernoemen naar de juiste naam die megui gebruikt.

Van de x264 presets heb ik de insane settings gepakt en die aangepast naar de gewenste bitrate, op 15 Mbit heb je een goede kwaliteit.

MeGUI kan ook x265 encoden, moet je in de settings aanzetten en dan krijg je daar ook een profiel voor. Profiel is wel beperkt maar er zullen vast wel presets voor te vinden zijn.
MeGui heeft ook Constant Quality, dat is toch echt de beste encoding manier die je kan gebruiken, zorgt er voor dat je altijd de optimale compressie bij de voor jouw gewenste kwaliteit.

Heb MeGui ook een tijdje geprobeerd, maar is imho gewoon veel omslachtiger en ingewikkelder dan HandBrake in dagelijks gebruik.

Btw zowel MeGui als HandBrake gebruiken als ik het goed heb, de zelfde X264 en X265 video encoder.
Ja, MeGUI heeft ook constant quality, maar je kan ook een constante bitrate aanhouden, dit zie je regelmatig terug in rips op het internet. Als je de advanced settings aanvinkt krijg je nog veel meer opties, je kan dan ook 2pass, 3pass enzo selecteren. De MeGUI advanced settings heeft iets meer opties als bij handbrake met de advanced settings, maar dan moet je wel weten wat het allemaal precies inhoudt. :)
Ik heb met MeGUI altijd een constante bitrate gebruikt als ik een blauwe straal film omzette. Om eerlijk te zijn heb ik nooit met constant quality gewerkt, welke kwaliteit, of waarde, gebruikte jij dan? En wat zijn dan de bitrates die je ongeveer krijg? Overigens kan je met MeGui bij een constante bitrate wel aangeven hoeveel procent dat mag afwijken.
Mijn settins waren altijd --level 4.1 --preset slow --tune film --pass 2 --bitrate 15000 --slow-firstpass.
Ik weet niet welke encoder handbrake precies gebruikt. Ik heb handbrake geïnstalleerd, maar zie nergens zo de gebruikte encoders terug in de files. Bij MeGUI heb je gewoon een directory tools met daarin allemaal subdirectories van de gebruikte encoders, dus oa een subdirectory x264 en x265 waarin de executables staan voor de encoders, zowel 32- als 64-bit.

Wat ik niet in handbrake ziet is 10-bit kleuren, in MeGUI heb je een vinkje om 10-bits encoding aan te vinken. Van de gebruikte x264 en x265 encoders heb je namelijk ook de 10-bits versie. MAar dit heb je alleen nodig als je een bron heb die gebruik maakt van 10-bit kleuren.

Ja MeGUI is misschien ietsjes lastiger, ook omdat je een avisynth scriptje moet hebben om de bron in te laden. Maar ik heb gewoon een voorbeeldje van het internet gehaald welke veel gebruikt werd en ik pas daarin gewoon het path aan van de bron en hergebruik zo het scriptje. Overigens zit er ook een AVS script editor in MeGUI welke zeer makkelijk in gebruik is.

[Reactie gewijzigd door Rudie_V op 23 juli 2024 14:04]

Ik gebruikte met X264 een CQ van 25 voor normale films en series, 22 voor goede films/series en 20 voor uitmuntende materiaal als LotR, Avatar en dergelijke, maar test wat het beste bevalt.

Waar je wel mee moet opletten met constant quality, is dat je oud materiaal filtert als er veel ruis in zit, anders krijg je nog steeds behoorlijk grote files.

Ik mis 10bit kleuren niet echt, voor het meeste materiaal dat al 8bits is, doet het helemaal niks extra's, HandBrake heeft bewust gekozen geen 10biit te ondersteunen, daar in hun opinie de voordelen zo gering ware om het te integreren in HB, dat het het werk niet waard was.
Thanks.. wellicht eens even een keer proberen met een demo om te kijken hoe CQ precies gaat en welke kwaliteit het opleverd.

De x264 encoder heeft een optie voor noise reduction, --nr x waarbij x een waarde ergens tussen de 0 en 1000 kan zijn.
http://en.wikibooks.org/wiki/MeGUI/x264_Settings#nr
Maar ik moet zeggen dat ik het nog nooit gebruikt hebt, in de preset die ik gebruik is het de standaard waarde 0.
Nou weet ik het niet zeker, maar in de Tune opties heb je ook nog Grain staan wat volgens mij ook kan werken voor oude films met ruis. Maar misschien heb ik het mis, ik heb het nooit gebruikt eigenlijk of nodig gehad of geprobeerd zelfs. :)

Nee 10-bit kleuren gebruik ik ook niet. Je moet sowieso dan natuurlijk bronmateriaal hebben met 10-bit kleurencodering en daarnaast moet je volgens mij ook nog een monitor of tv hebben die het ondersteund. Maar ok, het zit in MeGUI, want moeilijk om het te implementeren is het niet, want je gebruikt gewoon een andere x264 codec die de rest doet.

En welke codecs handbrake precies gebruikt weet ik niet, het schijnen interne codecs te zijn kan je helemaal onderaan lezen: https://trac.handbrake.fr/wiki/Encoders dus of het de x264.exe codec is die ik download weet ik niet, het kan wel dezelfde broncode zijn natuurlijk. De x264.exe codec schijnt wel de betere codec te zijn die er is.

Ook vraag ik me af wat de GPU acceleratie in handbrake precies doet, in de opties staat dat het alleen voor decoding wordt gebruikt.
Ps. je heb 4 titan kaarten?? Die-hard gamer? :)
Het gaat mij om snelheid en kwaliteit samen, Niemand merkt het verschil met een gameplay filmpje van 10 minuten op 1080p, x264 6000 KB/s in mkv container.
Klein formaat, Goede kwaliteit (geen artifacts/blokkerige effecten (bitstarved)) en het is binnen een minuut gerenderd..

Met CPU rendering zou ik makkelijk een half uur verder zijn..

[Reactie gewijzigd door Themperror op 23 juli 2024 14:04]

Niet met de zelfde compressie die HB kan leveren, en wil je snel een filmpje encoden, dan gaat dat ook net zo snel met HB als met Freemake, je houd dan alleen wel een net zo grote file over.

Heb net een 720p BR animatie series van 25min per episode ge encode met X265, en ik kom zonder zichtbaar kwaliteitsverlies ge-comprimeert naar 78MB gemiddeld per episode, met Freemake kom ik 518MB uit.

Met HB heb ik 83min encode tijd, en net een episode gedaan met Freemake, en met Freemake kom ik op 73sec uit voor de zelfde video, 68x sneller dus, maar wel met een 6.6x zo een grote file, en vergeleken met de veel kleinere HB file ook nog van iets mindere kwaliteit.
Gebruikte hardware, een i7 5960X @ 4.8GHz en 4x Titan v1 video kaarten.

Zo als ik zij een prima snel programma, voor een snelle encode, geen vervanging voor als je veel video's wil encode voor archivering, want HDDs kosten per GB behoorlijk meer dan de langere encoderingstijd.
HandBrake heeft iig QuickSync support, dat is gewoon GPU acceleratie hoor.
McAfee geeft een virus melding bij de download van het programma..

Generic BackDoor.u (ED) Generic Trojan.i (ED) PWSZbot-FAJR (ED) Ransom-O (ED) Ransom-Tescrypt (ED) RDN/Generic Trojan.m!a (ED) RDN/Spybot.bfr!p (ED)

C:\Users\...\Downloads\FreemakeVideoConverterSetup.exe Artemis!93BCF9C7564F (Trojan)

[Reactie gewijzigd door Kosh66 op 23 juli 2024 14:04]

Denk dat mcafee wel een beetje overdrijft, maar goed. Er zit opencandy in deze installer. Niet per se malware, maar ik wil het niet op mijn pc hebben.
Volgens mij wel.

Categorie is dan ook eigenlijk verkeerd. Software die pups installeert, kun je eigenlijk geen freeware noemen.
Sinds wanneer zit Opencandy dan in FVC? Ik gebruik hier V 4.1.5, maar ik ben het nog niet tegengekomen.

Verder lijkt het, volgens de maker van opencandy zelf, te gaan om een zeer tijdelijk aanwezig iets, dat zichzelf verwijdert, wanneer je er geen gebruik van maakt. bron

Je hebt natuurlijk de vrijheid om geen pups te willen, maar ik denk dat er ergere dingen zijn?
Opencandy is een softwareplatform, wat zichzelf installeert en op de achtergrond draait, en ook updates en nieuwe programma's kan downloaden en installeren. Ook al weiger je alles wat er bij installatie wordt aangeboden. Daar heeft in het verleden ook wel eens malware tussen gezeten. Het kan zijn dat jouw beveiligingssoftware de installatie van al dit fraais blokkeert, maar opencandy zit wel degelijk al jaren in fvc.
Ik ben nog even in de archieven gedoken en inderdaad, Malwarebytes heeft de offline installatiefiles die ik bewaard heb ooit in quarantaine geplaatst. Echter, in de werkende software is geen spoor van opencandy te vinden.

Ik maak me geen zorgen iig en ik ga de nieuwe versie gewoon proberen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.