Firmware-update: Mede8er MED400X2 / MED450X2 / MED500X2 2.0.8 bèta

Mede8er logo (30 pix)Mede8er heeft nieuwe bètafirmware uitgebracht voor de mediaspelers uit de X2-serie. De modellen uit de X2-serie – die bestaat uit de MED400X2, MED450X2 en MED500X2 – zijn opgebouwd rondom een Realtek 1185-mediaprocessor en beschikken onder andere over gigabit-lan en usb 3.0. In de 400 kan geen harde schijf geplaatst worden, de 450 heeft ruimte voor een 2,5"-exemplaar en de 500 kan een 3,5"-model met een capaciteit tot 3TB aan. Het changelog voor deze uitgave, waarin wordt aangekondigd dat er nog diverse bèta's zullen volgen, ziet er als volgt uit:

Changelog
 • Fixed slow loading of images when more than 100+ in a folder
 • Added new images / Icons to support MED400X2S Remote
We are working a list of of bugs and minor functionality for the X2 series and we will release Beta versions within a few weeks.

Versienummer 2.0.8 bèta
Releasestatus Beta
Website Mede8er
Download http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED500X2_BETA//X2_Series_V2.0.8_BETA_Aug27.zip
Bestandsgrootte 108,00MB
Licentietype Freeware

Reacties (29)

29
27
8
1
0
14
Wijzig sortering
mmm... De vermeldde MED400X2 staat niet eens in de pricewatch. Is ze zo nieuw? of wordt ze niet geleverd?

Zelf zoek ik een mediaspeler zonder harddisk, de data moet van nas of internet komen.
De nieuwste Mede8er modellen zijn al een paar maanden op de markt hoor.
De MED400X2 is de variant zonder Harddisk inbouwmogelijkheid.
De MED450X2 is de variant waar je een 2.5" Harddisk kunt inbouwen
De MED500X2 is als de MED450X2 maar dan voor 3.5" Harddisks.

De oudere modellen zijn overigens ook nog wel te vinden, maar de firmware hiervan zal (waarschijnlijk) niet meer regelmatig worden bijgewerkt. Met de X2 varianten gebeurt dit nog wel zoals je ziet.
De modellen die een jaartje ouder zijn:
MED400 (klein kastje zonder Harddisk mogelijkheid, laatste firmware is lekker stabiel)
MED500 (3.5" Harddisk inbouw mogelijk)

In jouw geval is de MED400X2 dus voldoende (of de MED400 als je een paar tientjes goedkoper uit wilt zijn).
De nieuwse Mede8er is de 1000X3D.

De firmware-ontwikkeling van de oude modellen was bijd e introductie van de X2-modellen zo goed als over. Ben benieuwd hoe het zal verlopen met de X2-modellen nu de 1000X3D er is.

Ik vind het overigens rommel. Ik had verwacht dat ze jaren na de Popcorn Hour A110 en de HDX1000 wel on par zouden presteren. Maar feitelijk zijn het minderwaardige apparaten. De zwaarste MKV's spelen ze weliswaar af, itt de HDX1000 en A110, maar kwa mogelijkheden van het apparaat en de snelheid van het menu blijft het gewoon achter (kwa mogelijkheden van het apparaat zelfs mijlenver).

Het opleuken van de GUI moet sowieso via je PC, alles moet in een aparte map, en wanneer alles over het netwerk gescanned moet worden gaat het ontzettend traag aangezien de leessnelheid treurig is. En dat allemaal via third party programma's die verre van op de Mede8er afgesteld zijn en eerst de nodige configuratie nodig hebben waar een serieuze tutorial voor doorgenomen moet worden om ook maar de basisfunctionaliteit ervan te kunnen gebruiken.

Verder maken ze gebruik van een fan waar de genoemde oudere apparaten volledig passief gekoeld zijn, wat ook iets zegt over de bouw van het apparaat.

De snelheid van de torrent-client is onzettend laag, en et apparaat zo goed als onbruikbaar wanneer er een torrent gedownload wordt. Dat maakt dat de Transmission-client dat het een waardeloze feature is.

Ik heb ook regelmatig dat het apparaat niet snapt welke ondertiteling het moet nemen. Vooral bij series is dit het geval. Aangezien het altijd lange titels zijn, kun je niet ziet welke ondertiteling uit de lijst je moet hebben, en moet je dus wachten totdat het deel van de titel waarin 'S0xE0x' voorbij gekomen is. In de praktijk betekent dit dat het sneller is om gewoon alle ondertitels langs te gaan.

Die Gigabit-poort is overigens ook onzin, aangezien de processor verre van snel genoeg is om ook maar in de buurt te komen van de 100 Mbit, laat staan de 1000 Mbit. De Wifi werk wel goed, en is snel genoeg om HD-materiaal te streamen. De gebruikte oplossing is echter wel zeer gevoelig voor interferentie.

De standbyfunctionaliteit van het apparaat vind ik ook de simpel. Ik vind dat bijv. de NAS-functionaliteit dan in tact zou moeten (kunnen) blijven. Maar feitelijk is het hetzelfde als dat het apparaat volledig uit staat. Die optie heeft het echter dan weer niet. Tenzij je de stekker eruit trekt, staat er dus een felle led te branden.

Ook wat betreft het basismenu is zitten er de nodige missers in. Bijv. noties van bevestiging die weg vallen of het niet duidelijk aangeven wat je moet doen om bijv. je netwerkinstellingen vast te zetten (Nadat je dat gedaan hebt, staat nergens hoe er eruit moet gaan. De meesten zullen op 'terug' klikken', maar dan gaat hij terug de instellingen in, en is het uitendelijk alsof je die instellingen nooit hebt gemaakt).

In de handleiding (die vrij hobbyistisch gemaakt is) staat het feitelijk ook niet uitgelegd en wordt dat deel gewoon overgeslagen.

Kortom, iemand die een dergelijk apparaat zoekt, moet er niet meer van verwachten dan iets waar je films op kan laden via het netwerk of USB, die je dan kan afspelen. Wil je meer (een GUI met film/serie info po een makkelijke manier, torrents downloaden, voor lange tijd softwareupdatres) kan beter kijken naar PopcornHour of Dune opties. En eigenlijk komen dan ook HTPC's in de buurt.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 28 augustus 2012 22:32]

pricewatch: Mede8er MED400X2

Sinds een paar weken heb ik deze ook (mijn Popcorn Hour C-200 was overleden). Werkt goed (speelt tot nog toe alles af), maar hij is wel wat traag in de menu's.
Ik heb een 450x2. Ik had nog een HD liggen die ik in wilde bouwen. Realiteit is dat ik de HD nog nooit gebruikt heb en alles rechtsreeks via WiFi vanaf mijn Synology stream.
Gaat perfect. Het klopt wel dat de menu's niet super snel zijn, maar dat vergeef ik 'm, want al het andere gaat voor mijn gebruik prima.
Af en toe reboot de Mede8er (500x2) spontaan, maar verder is het een prima speler. Een hele verbetering t.o.v. mijn oude Eminent speler. En dat voor maar € 127 (BCC, staat niet in de pricewatch lijst).
Ik heb nu de MED400X2 ruim een half jaar in gebruik en sinds de laatste firmware-update ben ik zeer tevreden over deze mediaspeler. Ik gebruik 'm icm met twee externe harde schijven en ook via m'n netwerk (Samba) speelt ie probleemloos alles af. Voor de laatste firmware-update had ik ook last van spontane reboots en liep de speler geregeld vast. Ik moet dus nog even bekijken of ik deze update wel ga installeren.

De MED400X2 heeft trouwens geen USB 3.0 dat wel in de omschrijving hierboven staat.
Anoniem: 166774
28 augustus 2012 10:57
Heb zelf de 500 (eerste versie), maar ik koop nooit meer wat van mede8er.
en waarom koop je nooit meer iets van Mede8er?

Zo'n opmerking hebben de lezers niks aan als je niet aangeeft wat er mis is met Mede8er MED###X versies volgens jou. Dit gaat trouwens over de X2 modellen en hun Firmware en die zijn toch echt anders dan de eerste versies (kastjes zien er overigens wel grotendeels gelijk uit maar hebben USB3.0 muv MED400X2) .

Of is er een andere reden dat je niet meer voor Mede8er gaat?
Zo'n opmerking hebben de lezers niks aan als je niet aangeeft wat er mis is met Mede8er MED###X versies volgens jou
true. De simpelheid van de bugs waar ik tegen aan gelopen ben (en dat zijn er VEEL), is zo debiel, dat ik (als programmeur) niet snap dat je het uberhaupt durft te releasen. Het feit dat het wel gebeurd is voor mij genoeg om niks meer met het hele bedrijf te maken te maken wil hebben. Dat ze nu een nieuwe lijn (de X2) hebben veranderd NIETS aan de belabberde instelling van het bedrijf zelf. Ja, de speler op zich kan best veel (ook veel formaten e.d.), maar dat veranderd niets aan de ervaring als gebruiker, en het veranderd ook niets aan hoe ik tegen dit bedrijf aan kijk. Ze maken gewoon ROTZOOI software.
Moet eerlijk zeggen dat ik er geen enkele weet die het beter doet en toch zoveel formaten ondersteunt.

Heb het idee dat er niet echt vooruitgang zit in deze markt, wat toch zeer wenselijk lijkt in mijn ogen.

Met de PS3 en Apple TV heb je weer andere problemen, zoals de installatie van spyware (Cinavia) die zonder jouw toestemming je media-apparaat verandert in een werkmiddel waar de Stasi trots op zou zijn geweest of de extreem karige ondersteuning van formaten en het perse in iTunes moeten zetten.

Dan kies ik toch liever voor wat langzamere menu's. Het is niet alsof ik de hele tijd heen en weer aan het navigeren ben. Ik start een film en anderhalf uur later doe ik er pas weer iets mee.

Wel moet ik toegeven dat de afstandsbediening stom ontworpen is: juist de knoppen die het vaakst gebruikt (Spelen/Pauzeer en volume) zijn van die extreem irritante spelddunne knopjes.
Ik heb nu een tweetal maanden een 500X2, en moet zeggen dat ik tevreden ben over het machientje! Alle films worden mooi afgespeeld, handig is dat de timing/positie vd ondertitels bij te stellen is! Ook de USB 3.0 verbinding is handig (kopieren aan 50Mb/s)

Gebruikers die klagen over de trage werking vd torrentclient hebben een punt, dat is gewoon rotzooi. Maar daar koop je toch geen mediaplayer voor? Imho gewoon al die "extra" functies eruit zwieren, minder kans op bugs!

Nadelen zijn: idd. trage netwerk verbinding (valt eiegnlijk wel mee, maar verwend zoals we zijn...), enkel standby (maar dan wel snelle opstart) en veel werk om een mooie interface te zien (heb ik ondertussen al opgegeven). Ook vind ik het spijtig dat er geen scart uitgang op zit, niet iedereen wil zo'n fancy lcd in z'n salon hebben maar moet het dan wel doen met een mindere composiet (zelfs een s-video was genoeg geweest), de component uitgangen hebben in Europa weinig bijval gekregen, ondanks de superieure (analoge) kwaliteit!

kortom: een goede én goedkope mediaplayer, die je enkel mag gebruiken waarvoor ie dient, namelijk filmpies spelen!
De laatste versie van YAMJ biedt dit. Het is een full package en crasht niet.
Ik ondervind bij deze laatste update veel netwerk problemen. Heb de 400X2. Alles loopt hier vanaf een NAS. Bij 2.07 totaal geen problemen. Bij 2.08 veel haperingen en hangen van beeld / stream.

Meer mensen hier last van?
Dat zal de reden zijn dat het nog een beta is.
Anoniem: 445468
31 augustus 2012 19:40
Ondanks een aantal malen contact met hun support nog steeds hetzelfde probleem.
Een kopie van een retail dvd op de harddisk, even vooruit "spoelen" of op pauze en ja hoor de ondertiteling staat uit, hoogst irritant, Volgens Mede8er kunnen ze het probleem met retail dvd's niet reproduceren.
Op het internet is dit probleem vaak genoeg beschreven en ik denk dat dit ligt aan hun brakke software, met het apparaat zelf is niets mis maar de software is een drama.
true. De simpelheid van de bugs waar ik tegen aan gelopen ben (en dat zijn er VEEL), is zo debiel, dat ik (als programmeur) niet snap dat je het uberhaupt durft te releasen. Het feit dat het wel gebeurd is voor mij genoeg om niks meer met het hele bedrijf te maken te maken wil hebben. Dat ze nu een nieuwe lijn (de X2) hebben veranderd NIETS aan de belabberde instelling van het bedrijf zelf. Ja, de speler op zich kan best veel (ook veel formaten e.d.), maar dat veranderd niets aan de ervaring als gebruiker, en het veranderd ook niets aan hoe ik tegen dit bedrijf aan kijk. Ze maken gewoon ROTZOOI software.

En je geeft weer niet aan wat je problemen zijn, ze maken rotzooi software schrijf je.
Je bent Programmeur ok dan mag jij het beter doen dan.
Wat een uitlatingen op niks gebaseerd.
Roep maar wat.....
Anoniem: 476673
3 oktober 2012 05:02
Ze mogen wel wat meer tijd nemen want de bluray menu is nog steed 10000x NIKS
zodra je naar de 2de chaper gaat wordt de menu steeds minder en minder,
maar je krijg steeds meer toeten en bellen waar je geen donder aan heeft,
Wij kopen omdat hij nou ja bluray menu aankan het is nu de derde toestel waar je wordt
bedondert dat hij de bluray menu zou afspelen,ja de begin scherm en de rest van de menu is het niet meer om aan te zien..


ik heb nu al spijt dat ik deze toestel heeft gekocht MED500X2
Anoniem: 476673
3 oktober 2012 05:05
Ze mogen wel wat meer tijd nemen want de bluray menu is nog steed 10000x NIKS
zodra je naar de 2de chaper gaat wordt de menu steeds minder en minder,
maar je krijg steeds meer toeten en bellen waar je geen donder aan heeft,
Wij kopen omdat hij nou ja bluray menu aankan het is nu de derde toestel waar je wordt
bedondert dat hij de bluray menu zou afspelen,ja de begin scherm en de rest van de menu is het niet meer om aan te zien..


ik heb nu al spijt dat ik deze toestel heeft gekocht MED500X2

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee