Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 11 reacties
Bron: Gigabyte, submitter: CH40S

Gigabyte heeft een nieuwe bios uitgebracht met F10 als versie-aanduiding voor zijn GA-EP45-DS3R moederborden. Deze zijn opgebouwd rond een Intel P45 Express-chipset en bieden een LGA775-zetel aan voor een Intel Core 2-, Pentium Dual-Core- of Celeron-processor. De bijbehorende lijst met veranderingen ziet er als volgt uit:

Version F10:
Fixed Vista S3 resume sometimes failed

Version F9:
Support DDR2 speed to 1333MHz and beyond by overclocking

Version F8:
Enhanced memory compatibility[break]
Gigabyte GA-EP45-DS3R
Versienummer:F10
Releasestatus:Final
Besturingssystemen:DOS
Website:Gigabyte
Download:http://europe.giga-byte.com/FileList/BIOS/motherboard_bios_ga-ep45-ds3r_f10.exe
Bestandsgrootte:640,00KB
Licentietype:Freeware
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (11)

Heb deze versie al paar dagen er in geflashed. Werkt op zich goed, alleen heb ik de indruk dat mijn PC trager is geworden met opstarten tov versie F9.

Zijn er nog meer mensen die hier last van hebben? Ik heb 2 WD Caviar's (RAID edition) 160GB in RAID1 draaien met de onboard RAID controller.

Verder wel een heerlijk bordje, moet maar eens gaan overclocken met het ding... :)
Wat ik ook wel mooi vind, is dat Gigabyte elke maand een nieuwe BIOS-update vrijgeeft... :)
Zon idee heb ik ook. Hij blijft wat langer bij DMI data hangen...voor de rest werkt het prima.
Zolang het maar geen gevolgen heeft voor de snelheid na het opstarten...toch? Opstarten hoeft maar 1x per dag ;)
bij mij vreet het moederbordje ddr2-1066 geheugen niet in combinatie met Sapphire HD4850 video kaart. Blauwe schermpjes en rare stop-errors. :( Terugeklokt op 800 heel stabiel.
2 Caviar's van 500GB met Raid0 loopt ook prima.

[Reactie gewijzigd door karmaBoy op 5 oktober 2008 19:05]

Moeten de modules dan niet toevallig wat extra voltage hebben?

BIOS F8 voor de DS3P bevat dezelfde fix, die heb ik vandaag geflashed en nog geen problemen. Moest alleen wel even de netwerkadapter uit en inschakelen zodat er weer een fatsoenlijke verbinding opgezet kon worden. DHCP lease die bleef hangen of iets met het id van de adapter die ff kwijt was, het werkt iig weer keurig.

[Reactie gewijzigd door Ultraman op 16 oktober 2008 00:08]

Ik heb dit moederbord ook en heb F10 geflashed alles werkt wel ok, Maar net zoals KarmaBoy heb ik problemen met het geheugen dat moederbord de ddr2-1066 niet slikt (van Kingston HyperX). Krijg ook vrij veel stop errors met afwisselende meldingen en dus ook genoeg blauwe schermen. Heb geheugen ook op Auto staan dat ie standaard de SPD pakt en tot nu toe is het stabiel. Ik ga binnenkort maar eens kijken voor ander merk geheugen.

Oh jah :) ze moeten bij mij op 2.2volt staan voor die snelheden maar zelfs dat maakt geen fluituit :)

[Reactie gewijzigd door Korumera op 17 november 2008 18:50]

Vraagje hoe flashen jullie dat? Heel lang geleden dat ik dat nog gedaan heb (toen nog met floppy's)
Flashen bij Gigabyte kan je onder vista of XP doen dmv @ bios

kan je downloaden bij Gigabyte

http://www.gigabyte.com.t...erboard/Utility_List.aspx

[Reactie gewijzigd door Wirehub op 3 december 2008 18:08]

Merci :D gebruik namelijk TuneUp enzo niet daarmee
S3 resume had ik problemen mee. kon daarna niet meer verderwerken.
gelukkig heeft dit moederbord dual bios waarmee je dus makkelijk terugkan
naar de oude versie mocht het niet werken. belangrijk is dat je na het flashen
load optimized settings instelt in de BIOS :)

[Reactie gewijzigd door Hilberts op 7 februari 2009 14:22]

Sinds eind Februari heb ik een gigabyte moederbord ga-ep45-ds3r-lga775.
Alles is nieuw in deze computer.
Helaas heb ik een probleem de computer met dit MB gaat eens per dag gewoon zomaar uit,daarna boot het weer op en daarna gaat alles weer goed.,tot de volgende keer.
Ook ben ik niet blij met de manier zoals ze op vragen reageren,eigenlijk hebben ze op mijn fax helemaal niet gereageerd..Ook de manual gebruiksaanwijzing is ronduit onvoldoende.
service via email is niet aanwezig,kon het niet vinden.
Bij het installeren XP /vista stond de bios instelling in ahci mode ,maar na paar dagen ging de computer ging in een loop opstarten,waar op ik het in raid mode heb gezet.
in deze stand werkte alles ,tot het andere boot probleem.
het ligt niet aan software ,op diverse HD geprobeerd,verschillende besturings systemen,drivers alles ge update
Heb nu de energie saver uit geschakeld misschien is dit de oorzaak ?
Waarschijnlijk ga ik dit MB terug sturen ,deze problemen maken het gebruik hiervan als een soort als een roulette.
Bios updaten vind ik een te groot risico.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True