Software-update: Audiograbber 1.81 build 2

Anoniem: 26970 meldt ons dat er een nieuwe versie is van het welbekende programma Audiograbber. In deze nieuwe versie zijn weer verschillende bugs opgelost. Hieronder een quote uit de nieuwsbrief.

Dit komt uit de nieuwsbrief:

Only two bugs has been found in 1.81 build 1 and they are both fixed in this build 2:
Bug 1: Microsofts PCM converter did not work (That one is used on Internal encoders if you want to make other wave files than 44100 hz, 16 bit stereo).
Bug 2: Ogg Vorbis encoding did not work from the MP3 settings window if Algorithmix noise reduction plugin was installed! The noise reduction plugin has nothing with OGG Vorbis to do and this was a really weird error which took me 6 hours to track down.
(I released a memory area too early. The strange thing is that it worked just fine with OGG Vorbis dll 1.06 but not with 1.08. And the exact same code lines in my program works fine called from 3 other places in the program but not from the MP3 settings window and only if the noise reduction plugin is installed!)
Versienummer 1.81 b2
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Website Audiograbber
Download http://www.dezines.com/audio/agfreesetup.exe

Door Bart van den Akker

Nieuwsposter, Meukposter

14-01-2002 • 06:53

22

Bron: Audiograbber

Reacties (22)

22
22
17
5
0
0
Wijzig sortering
Moet je voor deze versie nog steeds eerst een ASPI layer installeren ? Wel beetje vervelend met XP en 2k vind ik (wel in een klik en reboot gebeurd natuurlijk, maar je denkt er pas aan als je zo'n progsel installeerd).

(op hun site staat 't precies niet op)
Anoniem: 26970 @FireFly14 januari 2002 12:04
Het probleem is eigelijk dat op de meeste systemen al een ASPI layer staat, in mijn Windows XP heb ik geen ASPI hoeven te installeren. ForceASPI is een hack van de Adaptec ASPI manager (die van Adaptec heeft een check of er wel een Adaptec apparaat in je puter zit).

De ASPI manager van Nero werkt eigelijk niet zo goed.

Hoe moeten we dat op de site uitleggen? Je kunt moeilijk een link naar een illegaal programma neerzetten. Op de forums daarentegen wordt wel vaak doorverwezen naar Google -> ForceASPI :)
Dan kan jij me ook vast wel helpen aan zo'n ASPI Layer voor XP?
Gebruik gewoon Exact Audio Copy; Dat progje is 'Cardware' en mag dus voor persoonlijke doeleinde onbeperkt gekopieerd worden. Het staat bekent om zijn kwalitatief goede rips, is redelijk snel en het ondersteunt meerdere encoderings-threads.

In combinatie met Lame 3.19 is dit ideaal. (Gebruik dan de optie --r3mix in Lame. Zie http://www.r3mix.net voor informatie over hoe je cd's GOED kunt rippen.)
Anoniem: 26970 @0rbit15 januari 2002 11:58
Dit vind ik dus een stuk minder. Ik ga bij een update van EAC toch ook niet zitten posten dat Audiograbber veel beter is? :(
Audiograbber is een stuk gebruiksvriendelijker, dat staat vast... :P
Enne, bij de volgende versie (1.90, wordt in mei verwacht) komt ook secure ripping, waarmee EAC niet meer beter is dan Audiograbber :Y)
Dit vind ik dus een stuk minder. Ik ga bij een update van EAC toch ook niet zitten posten dat Audiograbber veel beter is?
Ja duh... Het zou geen steek houden. EAC is werkelijk beter dan AudioGrabber.

En zelfs zou AudioGrabber met een schaamteloze kopie van EAC's secure mode komen dan blijft EAC als gratis software de eerste keuze.
Audiograbber is een stuk gebruiksvriendelijker, dat staat vast
EAC is na de configuratie net zo makkelijk in gebruik als bijvoorbeeld AudioGrabber of vergelijkbare software. Tracks rippen? Selecteren en op F5 drukken. Makkelijker kan het toch niet. En je hebt de garantie dat er geen fouten in zitten... Of wanneer EAC zelfs niet meer in staat is om een foutloze kopie te garanderen dan weet je exact waar de fout zich voordeed. Geen onzekerheden...

Het is waar dat de uitgebreide configuratie mogelijkheden veel gebruikers afschrikt om EAC te gebruiken, maar de volgende versie komt met een licht gewijzigde user interface en een installatie wizard die de configuratie vrijwel volledig automatiseert.

Overigens zal AudioGrabber met dezelfde configuratieproblemen te kampen krijgen als EAC wanneer secure mode wordt geïmplementeerd.
Bij Audiograbber heb je ook geen clicks en pops als je een goeie drive hebt, probeer maar eens andere instellingen als Dynamic synch width, dan zijn bij de drives die ik heb sowieso die clicks en pops weg.
Nee, bij AudioGrabber heb je ook geen pops & clicks als de CD die je probeert te rippen helemaal gaaf is.

Echt 'slechte' CD-ROMs zijn er tegenwoordig niet meer. Ze zijn allemaal wel in staat om een gave CD perfect in te lezen met Burst Copy Mode. Maar aangezien Burst Copy Mode geen garanties geeft over de gelezen data, hoe weet je dan of de CD perfect gaaf is/was? Zelfs nieuwe CDs recht uit de verpakking bevatten vaak reeds persingsfouten.

In m'n studie over optimale DAE heb ik een aantal CDs getest op BLER en sommige nieuwe geperste CDs hebben een BLER die werkelijk bij de beesten af slecht is. Een hoge BLER wil natuurlijk niet per definitie zeggen dat er oncorrigeerbare leesfouten zullen optreden, maarhet is toch een goede indicatie van de kwaliteit van de CD... Barslecht dus waardoor de kans op oncorrigeerbare leesfouten ook veel hoger ligt.

Wanneer je EAC gebruikt met Secure Mode dan heb je helemaal geen twijfel meer. Je weet zeker dat de gelezen dat goed of fout is.

Leesfouten uiten zich niet steeds als gekraak. Vaak zijn ze onhoorbaar. Pas als je ze hoort kan je jezelf zeer grote vraagtekens gaan stellen over de kwaliteit van je extractie programma en CD-ROM.

Het punt is, dat je CDs ook gegarandeerd foutloos kan uitlezen met gratis software en dat sommige mensen toch hardnekkig blijven vasthouden aan tools zoals AudioGrabber die niets kunnen garanderen...

Stel, je hebt een CD met enkele zwaar beschadigde sectors. Zo zwaar beschadigd dat ook EAC ze niet meer kan lezen. Als je die CD inleest met AudioGrabber is er zeer veel kans dat het programma niet eens een fout aanduidt. En mocht het al zien dat er een leesfout is opgetreden dan weet je nog steeds niet waar.
EAC daarentegen zal tot op de seconde juist, de exacte positie van de leesfout aanduiden zodat je na het extractie proces maar eventjes naar een paar seconden hoeft te luisteren om te beoordelen of je de leesfout hoort of niet. Op alle andere plaatsen garandeert EAC dat de data 100% correct is...
Bij AudioGrabber en consoorten zul je de volledige CD moeten beluisteren om de fout terug te vinden. En wie kan er nu 74 minuten onafgebroken z'n aandacht houden bij het beluisteren van een CD met enkele foute sectors? Gegarandeerd dat je de foute sectors niet hoort, terwijl als je zoals met EAC alleen het foute gebied beluistert er veel meer kans is dat je een mogelijk hoorbaar artifact wel opmerkt.
Als EAC geen fouten aanduidt in de log dan weet je dat de rip 100% perfect is. Bij andere software kan je het alleen maar hopen...

Maar ja, als webmaster van audiograbber.nl zou het me verbazen dat je zou toegeven dat EAC beter is...
Ik weet niet hoe secure ripping in Audiograbber geïmplementeerd gaat worden (ik ben de programmeur niet), maar het zal vast niet hetzelfde zijn, aangezien EAC veeel te langzaam is (en het ook sneller moet kunnen).
Weet je eigenlijk wel hoe Secure Mode eigenlijk werkt? Elke sector wordt dan tweemaal gelezen. Niet moeilijk dat EAC trager is. AudioGrabber gaat dit niets sneller kunnen doen. Stel EAC in Burst Copy Mode in en het programma leest net zo snel als AudioGrabber. Laat AudioGrabber iedere sector tweemaal lezen en het wordt even traag als EAC. Het grote probleem bij Secure Mode is de mechanishe traagheid van de loopwerken en de synchronisatie. Dit is een hardware probleem waar AudioGrabber niets aan kan verhelpen.

Of het is niet meer Secure Mode...
Die opmerking van gratis software de beste keuze vind ik pas lame, wil je zeggen dat alles wat gratis is beter is? Omdat er voor Audiograbber betaald wordt, gaat de ontwikkeling een stuk sneller en beter. AG 1.81 build 2 is voor zover bekend geheel bugvrij.
Build 2 is net uit... Hoe wil je dan dat er known bugs zijn, of bedoel je dat het anders de gewoonte is om buggy AudioGrabbers uit te brengen?

De huidige EAC versie was ook bug free bij het uitkomen, en zelfs nu maanden later is er nog steeds geen noemenswaardige bug aan het licht gekomen die foutieve werking zou kunnen veroorzaken.

Volgens uw redenering trekt Linux en andere gratis (eventueel open source) software dus op niks? Omdat je niet betaalt gaat de ontwikkeling niet vooruit? Kom, zo naief kan je niet wezen?

Gaat de EAC ontwikkeling dan niet snel genoeg soms? Ok, niet zoveel updates als AudioGrabber, maar EAC is dan ook al veel completer... Er zijn niet veel updates meer nodig. Het enige wat er echt verandert in nieuwe versies zijn nieuwe toegevoegde functies. Maar slechts weinig bug fixes omdat die er niet zijn.
Audiograbber hoef je op een normaal systeem niet eens te configureren, je kunt gewoon meteen starten met rippen.
So? Wat is uw punt? EAC toch ook... EAC werkt dan net als AudioGrabber in Burst Copy Mode. Alleen zul je EAC moeten configureren als je gebruik wil maken van Secure Mode.
(Natuurlijk als je alles georganiseerd wil hebben moet je ook configureren, maar het gaat iig een stuk makkelijker.)
Omdat er gewoonweg veel minder te configureren valt in AudioGrabber. AudioGrabber kan geen CDs schrijven, AudioGrabber heeft geen wave editor, AudioGrabber heeft geen CUE sheet editor, AudioGrabber kan niet naar WAV/MP3+CUE rippen (en CUE sheet support is toch wel onontbeerlijk in een krachtig ripprogramma), AudioGrabber heeft geen MP3 ID3 tag editor (om reeds opgeslagen MP3s te taggen), AudioGrabber kan geen vrij definieerbare range extracten, AudioGrabber kan geen tracks extracten op Indexbasis (zoals vrij courrant voorkomt op klassieke CD's),...

De nieuwe versie van EAC zal zelfs overweg kunnen met beveiligde audio CDs net zoals CloneCD. AudioGrabber is totaal onbruikbaar bij zulke CDs. En gezien kopieerbeveiligingen steeds populairder worden is het geen overbodige luxe wanneer het extractieprogramma ermee overweg kan.

Verder zijn bepaalde dingen in AudioGrabber zo onlogisch geplaatst. Als ik met EAC wil wisselen tussen rippen van een van de CD-ROMs of writers dan hoef ik enkel de dropdown box linksboven te gebruiken en de gewenste drive te kiezen. In AudioGrabber moet je eerst nog in de Settings gaan ploeteren.

In de nieuwe opkomende EAC versie kan je zelfs de (zelf instelbare) encoder profielen kiezen van op het hoofdscherm zodat je praktisch nooit meer in de menu's of opties dient te zijn na installatie en configuratie.
Hieronder al een screenshotje van een debug build van de nieuwe EAC versie die voor zeer binnenkort is:
http://users.pandora.be/satcp/eac19012002.gif
(de interface wijzigt waarschijnlijk nog wel een beetje)

Als je bijvoorbeeld de 'Partial Rip' functie van AudioGrabber wil gebruiken moet je dat eerst in de opties instellen vooraleer het bruikbaar is en later moet je het weer uitschakelen als je een CDtje normaal wil rippen. In EAC kan je de Catalog functie (equivalent aan Partial Rip) gewoon van het Actions menu kiezen. Je hoeft niet steeds in de Settings te knoeien. Verder kan je de fade time niet eens instellen bij AudioGrabber's Partial Rip. Gebruiksgemak ligt in EAC alleszins een niveau hoger dan AudioGrabber. En met de nieuwe interface van EAC zal het nog sterk verbeteren.
Alweer secure ripping, daar heb ik al genoeg over gezegd...
Wat dan? Buiten dat een opkomende versie van AudioGrabber het ook zal hebben heb je er nog niets over gezegd. En gezien je onbegrijpen van EAC's traagheid vraag ik me zelfs af of die opkomende feature wel Secure Mode is... Het ligt niet aan EAC dat Secure Mode zo traag is...

Heb overigens net eventjes wat op de engelstalige AudioGrabber site en forum liggen rondneuzen in verband met die zogezegde Secure Mode.
Wat ik er kan uit opmaken is dat het een doodgewone rip & verify functie is (zoals elke degelijke ripper al jaren heeft - inclusief EAC), maar zeker niet vergelijkbaar met EAC's Secure Mode. AudioGrabber leest gewoon de track tweemaal volledig in, in plaats van sector per sector tweemaal inlezen en eventuele leesfouten opvangen en trachten te corrigeren door herlezen zoals EAC doet. AudioGrabber zal met de nieuwe versie enkel kunnen zeggen of er een fout is opgetreden, maar het zal de leesfouten niet kunnen corrigeren zoals EAC kan. Nergens een woord over herlezen van foute samples...

Helemaal grappig vond ik volgende reply van de maker van AudioGrabber zelf op het AudioGrabber forum op de vraag hoe je error correctie inschakelt in AudioGrabber:

Audiograbber does not use any error correction. The best you can do is to set to Dynamich synch width and try to rip the track.
Or you can try EAC, http://www.exactaudiocopy.de .


Hij verwijst zelf al naar EAC en duidt meteen het zwakke punt van AudioGrabber aan :)

Nog een leuke reply van Jackie gevonden:

Audiograbber does not support CUE files and there are no plans to support them either. EAC from http://www.exactaudiocopy.de can make CUE files.

Ongelooflijk toch? Er is veel vraag naar CUE sheet ondersteuning (muziektrading gebeurt vrijwel uitsluitend met bijgeleverde CUE sheets zodat je exact de originele CD kan reproduceren inclusief alle gaps en indices) en toch weigert de auteur dit te implementeren. Zijn goed recht welliswaar, maar dat je überhaupt nog moet betalen voor software waar de auteur nauwelijks naar de wensen van de gebruiker luistert is toch wel sterk...
Ben ik toch benieuwd wat je hier nog tegenin te brengen hebt
Waartegen? Je had geen enkel argument.

[edit] nog enkele details aangebracht en typos verbeterd.
Anoniem: 26970 @satcp16 januari 2002 22:12
Hmmm, eigenlijk heb ik niet zoveel zin om hierop te reageren, maar ik kan het ook moeilijk over me heen laten gaan. Ik contacteer je wel via ICQ, ipv iedereen hier gaan lastig vallen met geblaat wat ze niet interesseert :)

edit:

Okee, ik zal wel eens even je argumentatie onderuit halen dan :)

[quote]
Ja duh... Het zou geen steek houden. EAC is werkelijk beter dan AudioGrabber.
[/quote]
Noem één punt waar EAC beter is aub. (Secure ripping telt niet mee... :Z )

[quote]
En zelfs zou AudioGrabber met een schaamteloze kopie van EAC's secure mode komen dan blijft EAC als gratis software de eerste keuze.
[/quote]
Ik weet niet hoe secure ripping in Audiograbber geïmplementeerd gaat worden (ik ben de programmeur niet), maar het zal vast niet hetzelfde zijn, aangezien EAC veeel te langzaam is (en het ook sneller moet kunnen). Die opmerking van gratis software de beste keuze vind ik pas lame, wil je zeggen dat alles wat gratis is beter is? :? Omdat er voor Audiograbber betaald wordt, gaat de ontwikkeling een stuk sneller en beter. AG 1.81 build 2 is voor zover bekend geheel bugvrij. :9

[quote]
EAC is na de configuratie net zo makkelijk in gebruik als bijvoorbeeld AudioGrabber of vergelijkbare software. Tracks rippen? Selecteren en op F5 drukken. Makkelijker kan het toch niet.
[/quote]
Audiograbber hoef je op een normaal systeem niet eens te configureren, je kunt gewoon meteen starten met rippen. (Natuurlijk als je alles georganiseerd wil hebben moet je ook configureren, maar het gaat iig een stuk makkelijker.) :7

[quote]
En je hebt de garantie dat er geen fouten in zitten... Of wanneer EAC zelfs niet meer in staat is om een foutloze kopie te garanderen dan weet je exact waar de fout zich voordeed. Geen onzekerheden...
[/quote]
Alweer secure ripping, daar heb ik al genoeg over gezegd... :Z

[quote]
Het is waar dat de uitgebreide configuratie mogelijkheden veel gebruikers afschrikt om EAC te gebruiken, maar de volgende versie komt met een licht gewijzigde user interface en een installatie wizard die de configuratie vrijwel volledig automatiseert.
[/quote]
Leuk dat dit ook op het verlanglijstje staat voor Audiograbber 2 :Y) :z

[quote]
Overigens zal AudioGrabber met dezelfde configuratieproblemen te kampen krijgen als EAC wanneer secure mode wordt geïmplementeerd.
[/quote]
De tijd zal het leren... :*)

Ben ik toch benieuwd wat je hier nog tegenin te brengen hebt :)
Waarom zou zulk een discussie niet publiek mogen? Er komt vast nuttige informatie aan bod die voor iedereen interessant kan zijn...

Mocht het je interesseren, ik doe momenteel een studie voor een firma over optimale digitale audio extractie waarbij ter referentie ook zeer uitgebreide DAE testen worden gedaan met populaire DAE software waaronder ook AudioGrabber en EAC.

Anyway, ik ben momenteel niet thuis en het Internet hier is nauwelijks Internet te noemen, dus de communicatie kan wat traag gaan. Vrijdag heb ik hopelijk weer eventjes toegang tot breedband.
EAC is veel beter dan audiograbber, gewoon veel beter instelbaar en vooral geen storende clicks and pops.
Ik had audiograbber, toen was ik nog n00b en onwetend, maar nu ben ik bekeerd tot eac :)

www.www.exactaudiocopy.de voor de beste ripper available!
Anoniem: 26970 @satcp18 januari 2002 12:26
Bij Audiograbber heb je ook geen clicks en pops als je een goeie drive hebt, probeer maar eens andere instellingen als Dynamic synch width, dan zijn bij de drives die ik heb sowieso die clicks en pops weg. :z
Anoniem: 26970 @satcp19 januari 2002 17:32
een heleboel geblaat over slechte CD's en secure ripping
Nogmaals, ik weet niet hoe secure ripping geïmplementeerd gaat worden in Audiograbber, dus ik kan hier bar weinig over zeggen. :Z
Leesfouten uiten zich niet steeds als gekraak. Vaak zijn ze onhoorbaar.
Dan zie ik niet wat het probleem is :P
Maar ja, als webmaster van audiograbber.nl zou het me verbazen dat je zou toegeven dat EAC beter is...
Ik zal het anders stellen: voor het doel waar jij het voor gebruikt (1001% garantie dat de kopie perfekt is), is EAC beter. Voor mijn doel (snel, makkelijk en goed CD's naar hdd kopiëren), is Audiograbber beter.
Build 2 is net uit... Hoe wil je dan dat er known bugs zijn, of bedoel je dat het anders de gewoonte is om buggy AudioGrabbers uit te brengen?
Omdat Audiograbber eerst uitgebreid getest wordt in beta voor het uitbrengen. Dan komt er een build 1, waar HEEL soms nog bugs in blijken zitten, die worden verholpen met build 2, en hoppa nergens last meer van :*)
Volgens uw redenering trekt Linux en andere gratis (eventueel open source) software dus op niks? Omdat je niet betaalt gaat de ontwikkeling niet vooruit? Kom, zo naief kan je niet wezen?
Je mag wel 'je' zeggen hoor :)
Voor alle duidelijkheid: ik heb NIET gezegd dat gratis software SLECHTER is, ik zeg alleen dat gratis software niet beter is omdat het gratis is.
Gaat de EAC ontwikkeling dan niet snel genoeg soms? Ok, niet zoveel updates als AudioGrabber, maar EAC is dan ook al veel completer... Er zijn niet veel updates meer nodig. Het enige wat er echt verandert in nieuwe versies zijn nieuwe toegevoegde functies. Maar slechts weinig bug fixes omdat die er niet zijn.
Hoezo "niet zoveel" (waar je overduidelijk mee wil zeggen dat het TE veel is). Van Audiograbber komen zowat nooit updates, normaal eens in de 3 maanden een nieuwe versie met nieuwe functies (in beta), en in de paar weken daarna de bugfixes voor fouten. Dan pas komt er een final uit.
AudioGrabber kan geen CDs schrijven
CD's schrijven is volledig *nutteloos* in een cd ripper, voor branden gebruik ik Nero wel. Op de Audiograbber forums is rondgevraagd wat mensen vonden van branden in Audiograbber, en de meeste mensen waren TEGEN.
AudioGrabber heeft geen wave editor
Voor een wave editor kun je ook beter een *gespecialiseerd* programma als Cool Edit of Sound Forge gebruiken, nogmaals je kunt maar in één ding tegelijk goed zijn.
AudioGrabber heeft geen CUE sheet editor, AudioGrabber kan niet naar WAV/MP3+CUE rippen (en CUE sheet support is toch wel onontbeerlijk in een krachtig ripprogramma)
Op de forums zijn hier zopas topics over gestart, maar Jackie (de programmeur dus) is op het moment voor een week op vakantie, dus we zullen wel zien wat hij er van vindt.
AudioGrabber heeft geen MP3 ID3 tag editor (om reeds opgeslagen MP3s te taggen)
Derde maal: hier kun je beter een gespecialiseerd programma als Helium voor gebruiken. |:(
AudioGrabber kan geen vrij definieerbare range extracten
Kan WEL, dubbelklik op een track en wijzig de start/eind sectoren, voila! :Y)
AudioGrabber kan geen tracks extracten op Indexbasis (zoals vrij courrant voorkomt op klassieke CD's),...
Deze indexen zijn anders behoorlijk ZELDZAAM, en in de anderhalf jaar dat ik op de Audiograbber forums zit heb ik nog maar één keer iemand erover horen spreken.
De nieuwe versie van EAC zal zelfs overweg kunnen met beveiligde audio CDs net zoals CloneCD. AudioGrabber is totaal onbruikbaar bij zulke CDs. En gezien kopieerbeveiligingen steeds populairder worden is het geen overbodige luxe wanneer het extractieprogramma ermee overweg kan.
Er is nog NIEMAND geweest die een kopiëerbeveiligde CD NIET kon rippen met Audiograbber, op één iemand na, maar daarbij herkende de drive de CD helemaal niet.
Verder zijn bepaalde dingen in AudioGrabber zo onlogisch geplaatst. Als ik met EAC wil wisselen tussen rippen van een van de CD-ROMs of writers dan hoef ik enkel de dropdown box linksboven te gebruiken en de gewenste drive te kiezen. In AudioGrabber moet je eerst nog in de Settings gaan ploeteren.
Ook hier is al over gesproken op de forums, fatsoenlijke support voor meerdere drives zal waarschijnlijk in versie 1.9 of 2 komen, maar de meeste mensen gebruiken toch maar één drive voor het rippen van CD's.
In de nieuwe opkomende EAC versie kan je zelfs de (zelf instelbare) encoder profielen kiezen van op het hoofdscherm zodat je praktisch nooit meer in de menu's of opties dient te zijn na installatie en configuratie.
Nogmaals, een GUI update staat voor versie 2 gepland.
Verder kan je de fade time niet eens instellen bij AudioGrabber's Partial Rip.
Kan wel, maar niet vanuit de GUI. Je zult dan audiograbber.ini moeten aanpassen. Staat in de helpfile:
FadeTime=
Set to 1, 2 or 3 (seconds). Default value is 2. This changes the fade in and out time for partial ripping and tracks that are ripped with the "Fade tracks" checkbox checked.
Dit is uit de GUI gelaten om er niet te veel een zooitje van te maken.
Gebruiksgemak ligt in EAC alleszins een niveau hoger dan AudioGrabber. En met de nieuwe interface van EAC zal het nog sterk verbeteren.
Dit verander ik liever in:
Gebruiksgemak ligt in Audiograbber alleszins een niveau hoger dan EAC. En met de nieuwe interface van Audiograbber zal het nog sterk verbeteren.
Veel newbies op de forums vinden Audiograbber een stuk makkelijker dan EAC... :)
Buiten dat een opkomende versie van AudioGrabber het ook zal hebben heb je er nog niets over gezegd. En gezien je onbegrijpen van EAC's traagheid vraag ik me zelfs af of die opkomende feature wel Secure Mode is... Het ligt niet aan EAC dat Secure Mode zo traag is...
Ik heb het hele stuk op de EAC site over secure ripping doorgelezen, en ik heb wel in de gaten hoe secure ripping werkt hoor. Ik laat het liever in het midden hoe secure ripping in Audiograbber komt, omdat dat simpelweg onbekend is. :Z
Hij verwijst zelf al naar EAC en duidt meteen het zwakke punt van AudioGrabber aan
Dit is inderdaad een zwak punt, wat met de volgende versie zal verbeteren... :)
Er is veel vraag naar CUE sheet ondersteuning (muziektrading gebeurt vrijwel uitsluitend met bijgeleverde CUE sheets zodat je exact de originele CD kan reproduceren inclusief alle gaps en indices) en toch weigert de auteur dit te implementeren. Zijn goed recht welliswaar, maar dat je überhaupt nog moet betalen voor software waar de auteur nauwelijks naar de wensen van de gebruiker luistert is toch wel sterk...
Muziek trading alleen met CUE sheets? Wat een BS. Ik ben al enkele keren naar een lanparty geweest, heb daar van DUIZENDEN MP3's backups gemaakt 8-) , (ook van VEEL albums) maar ben NERGENS ook maar één CUE sheet tegengekomen... :7
Dat *geweigerd* wordt om het te implementeren is niet gezegd, er staat alleen dat dit niet gepland is... (Overigens de post waar je het over hebt is zowat een jaar oud).
Dat de auteur niet luistert naar de wensen is ook BS, je licht er één voorbeeld uit en zegt meteen dat dat altijd geldt. Ik weet een aantal gevallen waar Jackie samen met een gebruiker beta's gaat testen om een probleem bij die ENE gebruiker te verhelpen. (Terwijl Audiograbber honderdduizenden gebruikers heeft). Wat nou "de auteur luistert niet naar de wensen van de gebruiker". En ik heb ook vaak genoeg gezien dat Jackie suggesties overneemt.
Waartegen? Je had geen enkel argument.
Laat ik nou hetzelfde van jou post vinden... :P

Het verbaast mij dat ik dit nog met een lach op mijn gezicht kan tikken :D
Here we go again... No flame intended (alhoewel jij dat wel zo schijnt op te vatten)
Ik zal het anders stellen: voor het doel waar jij het voor gebruikt (1001% garantie dat de kopie perfekt is), is EAC beter. Voor mijn doel (snel, makkelijk en goed CD's naar hdd kopiëren), is Audiograbber beter.
Tsja, als je er niet om geeft dat er wat tikken in de rips zitten dan is AudioGrabber natuurlijk geen slechte keuze. Zij het dan wel dat EAC hetzelfde resultaat kan bekomen in Burst Copy mode zonder dat het je geld kost.

Op trading lists wordt muziek meestal niet eens aanvaard als het niet geript is met EAC.
Hoezo "niet zoveel" (waar je overduidelijk mee wil zeggen dat het TE veel is). Van Audiograbber komen zowat nooit updates, normaal eens in de 3 maanden een nieuwe versie met nieuwe functies (in beta), en in de paar weken daarna de bugfixes voor fouten. Dan pas komt er een final uit.
Met EAC komen er gemiddeld nog veel minder updates. Echter bijna wekelijks verschijnen nieuwe niet-publieke debug builds die getest worden door een selecte groep. Zo bevatten de public releases van EAC dan ook zeer zelden zware fouten.
CD's schrijven is volledig *nutteloos* in een cd ripper, voor branden gebruik ik Nero wel.
Tsja, maar Nero kan niet overweg met offsets. Als je een perfect offset gecorrigeerde kopie van een CD wil maken kun je niet te buiten EAC.

Trouwens nutteloos? Er zijn 2 hoofdgroepen die ripprogramma's gebruiken:
- Zij die CDs omzetten naar MP3.
- Zij die CDs kopiëren of compilatie CDs maken.

Jij zit waarschijnlijk in die eerste groep (anders snap ik helemaal niet waarom je AudioGrabber verkiest en niet een andere ripper die CUE sheets ondersteunt). Voor de tweede groep mensen is het dus *nutteloos* dat een CD ripper kan encoderen naar MP3. Kan je net zogoed een aparte encoder voor gebruiken. *Gespecialiseerd* noem jij dat.

Op de EAC fora was CD writing een van de meest gevraagde features ten tijde van versie 0.8. En zodoende is dat er dan ook in gekomen.

Trouwens, Nero kan ook naar WAV of MP3 rippen in Burst Copy Mode. Waarom gebruik je dat dan niet? Ook relatief eenvoudig te gebruiken, en er komen regelmatig updates van uit met nieuwe features.
Op de Audiograbber forums is rondgevraagd wat mensen vonden van branden in Audiograbber, en de meeste mensen waren TEGEN.
Daar is dan natuurlijk weinig tegen in te brengen.
Voor een wave editor kun je ook beter een *gespecialiseerd* programma als Cool Edit of Sound Forge gebruiken, nogmaals je kunt maar in één ding tegelijk goed zijn.
Dus om wat te knippen en plakken in een file, het volume aan te passen en eventueel te faden zou jij een duur wave editor pakket aanschaffen terwijl een gratis tool dat ook kan?

Natuurlijk is het logisch dat wanneer je professionele bewerkingen wil doen zoals multitrack editing/mixing, advanced filters,... etc dat je je toevlucht neemt tot professionele software gemaakt specifiek voor dat doel. Maar hoe vaak heb je dat nodig bij het kopiëren van een CD? Voor de meeste mensen is het voldoende als ze in een nummer kunnen knippen, het volume aanpassen en wat faden.
Daar ga jij dan bergen geld tegen aan gooien om een programma aan te schaffen dat totaal overkill is.
Trouwens, je zou de EAC wave editor eens moeten bekijken. Het ding heeft best wel professionele allures (afgezien van de ontbrekende effect filters) en kan probleemloos mee met veel duurdere wave editor pakketten.
Kan WEL, dubbelklik op een track en wijzig de start/eind sectoren, voila!
My bad... Had ik beter moeten onderzoeken. Maar geef toe dat dit in EAC dan toch wel overzichtelijker is gedaan door de verschillende extractie methodes (track, image, range) allen onder te brengen onder hetzelfde menu. In AudioGrabber staan sommige vrij vergelijkbare functies op totaal verschillende plaatsen in het programma.
Deze indexen zijn anders behoorlijk ZELDZAAM, en in de anderhalf jaar dat ik op de Audiograbber forums zit heb ik nog maar één keer iemand erover horen spreken.
Zeldzaam? Als je techno/rock/pop/whatever liefhebber bent zal je ze inderdaad vrij weinig tegen komen. Echter op klassieke CDs zijn ze eerder regel dan uitzondering (en kom nu niet af met wie luistert daar nu naar).
Het is echter vrij logisch dat mensen op de AudioGrabber fora er niet over praten. AudioGrabber duidt niet aan dat er indices bestaan... Hoe kunnen dan de gebruikers weten dat ze er zijn en wat de kracht er van is?

De meeste mensen die nieuw zijn tot het kopiëren van CDs kennen indices niet. Nochtans een flexibele manier om passages in een track aan te duiden.
Er is nog NIEMAND geweest die een kopiëerbeveiligde CD NIET kon rippen met Audiograbber, op één iemand na, maar daarbij herkende de drive de CD helemaal niet.
AudioGrabber leest de TOC in die het krijgt van de CD-ROM. Veel beveiligingen zijn nu net gebasseerd op een foutieve TOC. AudioGrabber zal dan niet in staat zijn om alle tracks te rippen. Je krijgt dan problemen in de vorm van schijnbaar ontbrekende tracks of gewoonweg de hele CD die niet herkend wordt door de drive.

De talloze probleemmeldingen op de CD(-RW) nieuwsgroepen en fora bevestigen dit dan ook. De huidige klassieke ripsoftware (EAC, AudioGrabber, CDex,...) zijn niet in staat om vele van deze CDs te kopiëren.
Sommige beveiligingen zijn enkel te omzeilen door gebruik van bepaalde hardware (Plextor writers bijvoorbeeld kunnen vrijwel elke audio beveiliging baas) en (of een combinatie van) specifieke software gemaakt voor het omzeilen van kopieerbeveiligingen zoals CloneCD of de omstreden tool CDFS.VXD.

Hoewel ik mezelf niet specifiek bezig houd met kopieerbeveiligingen en het omzeilen ervan (ik onderzoek enkel het kwaliteitsaspect) heb ik een aantal beveiligde CDs (op sommige staat het zelfs uitdrukkelijk op) om het verschijnsel van kopieerbeveilingingen te onderzoeken. Momenteel is het aanbod beveiligde CDs nog relatief klein, maar er is een explosieve toename de laatste maanden nadat de platenmaatschappijen zagen dat deze beveilgde CDs niet met conventionele software geript kunnen worden (welke nieuwe of gemiddelde PC-gebruiker kent er nu CloneCD?)...

Echter CloneCD gebruikt net als AudioGrabber Burst Copy mode extractie en wordt dus door veel gebruikers niet gewaardeerd.

Noch AudioGrabber, noch de huidige EAC zijn in staat om deze CDs te rippen. De nieuwe opkomende versie van EAC heeft echter talloze verbeteringen die veel beveiligde CDs wel ripbaar maakt. De nieuwe versie kan ook illegale TOCs kan verbeteren en zelf een nieuwe TOC maken.
Kan wel, maar niet vanuit de GUI. Je zult dan audiograbber.ini moeten aanpassen. Staat in de helpfile:
Dit is uit de GUI gelaten om er niet te veel een zooitje van te maken.
En jij zei iets over gebruiksgemak?
Muziek trading alleen met CUE sheets? Wat een BS. Ik ben al enkele keren naar een lanparty geweest
No offence hoor, weet jij überhaupt wel wat trading lists zijn?

Dat ga je op een LAN party zeker niet tegenkomen.

Trouwens, vroeger was ik ook fervent LAN-party-bezoeker en ik moet zeggen dat de kwaliteit van de aangeboden muziek daar gewoonlijk beneden alle peil is. De overgrote meerderheid is 128 kbit/s materiaal, zij die pronken met kwaliteit komen niet verder dan de hopeloos achterhaalde 192 kbit/s en een enkeling heeft een paar MP3s gemaakt volgens de r3mix.net of Dibrom kwaliteitsinstellingen. Van lossless compression heeft niemand daar ooit al gehoord...

Maar ja, wat wil je? Het stikt daar van de jonge wijsneuzen die misschien wel goed kunnen gamen, maar qua technische kennis duidelijk wat achterlopen. Wijsheid komt met de jaren zegt men wel eens...
Je gaat toch niet naar een LAN party voor kwaliteitsmuziek? LAN parties zijn primair voor games, fun, en warez...

Net zoals de meerderheid van rips op ex-Napster en opvolgers/klonen van belabberde kwaliteit zijn.

Echte trading lists gebruiken dan ook geen MP3 maar Shorten. Lossless compressie zodat je bit per bit identieke kopieën kan maken en versturen over Internet of via post. CUE sheets zijn hierbij onontbeerlijk om de originele CD weer samen te stellen.

Anyway, uit je profiel zie ik dat je zelf van '84 bent. Waarschijnlijk heb je zelf dan ook nog geen ervaring in de professionele sector, laat staan studios. Mogelijk vind je AudioGrabber nu de max, maar je weet waarschijnlijk niet eens hoe een audio CD moet worden uitgelezen en de problematiek die erbij komt kijken. Het lijkt allemaal zo simpel, maar het is zeer complexe materie waar vele boeken over geschreven zijn.
Je vraag op de AudioGrabber fora over wat 'C2' nu eigenlijk is bevestigt dat je niet echt een diepe achtergrond hebt over CD-DA. Noch doet Jackie dat want hij heeft er duidelijk geen besef van dat C2 foutinformatie een zeer krachtige foutdetectie methode is. Jackie schrijft zelf "No, Audiograbber does not ask the drive for C2 error correction info. I am not sure how useful that info is".

Een schril contrast met de EAC fora waar audio experts rondhangen en mensen die ook dagelijks werken met digitale audio of CD-DA.

Misschien dat wanneer je wat meer opzoekwerk doet over de werking van CD-DA (Red Book) zelf de problemen met AudioGrabber inziet... Maar jij staart jezelf (in je mogelijk jeugdige onwetendheid) blind op AudioGrabber.

Ik ben vrijwel dagelijks bezig met digitale audio en doe momenteel een studie over optimale digitale audio extractie voor een bedrijf,... Waarmee ik niet wil opscheppen, maar alleen wil aantonen dat ik weet waarover ik praat.

Anyway, ik wil er wel mee akkoord gaan dat AudioGrabber een goede tool is voor quick 'n dirty rips. Maar dan moet je zeker niet gaan verkondigen dat het beter is dan andere gratis alternatieven zoals CDex, of meer professionele ripsoftware als EAC.

AudioGrabber is just another standard ripper out there...
Anoniem: 26970 @satcp20 januari 2002 21:51
Here we go again... No flame intended (alhoewel jij dat wel zo schijnt op te vatten)
Ik vat dit niet op als flame, ik vind het alleen leuk om zo te discussiëren. Volgens mij zijn we allebei niet te overtuigen overigens :)
Tsja, als je er niet om geeft dat er wat tikken in de rips zitten dan is AudioGrabber natuurlijk geen slechte keuze. Zij het dan wel dat EAC hetzelfde resultaat kan bekomen in Burst Copy mode zonder dat het je geld kost.
Ik weet niet wat voor audio-apparatuur jij gebruikt, maar ik denk dat je nu op het audiofiele gebied komt. (daarmee bedoel ik dingen horen die er niet zijn :) ). Ik hoor GEEN tikken in mijn MP3's geript met Audiograbber.
Er zijn 2 hoofdgroepen die ripprogramma's gebruiken:
- Zij die CDs omzetten naar MP3.
- Zij die CDs kopiëren of compilatie CDs maken.

Jij zit waarschijnlijk in die eerste groep (anders snap ik helemaal niet waarom je AudioGrabber verkiest en niet een andere ripper die CUE sheets ondersteunt). Voor de tweede groep mensen is het dus *nutteloos* dat een CD ripper kan encoderen naar MP3. Kan je net zogoed een aparte encoder voor gebruiken. *Gespecialiseerd* noem jij dat.
Audiograbber is inderdaad bedoeld voor de eerste groep. Dan is een encoder dus logies. Je kunt bij Nero toch ook eerst los decoderen, toch zit er een decoder in. Wat bedoel je nou te zeggen?
Voor de meeste mensen is het voldoende als ze in een nummer kunnen knippen, het volume aanpassen en wat faden.
De meeste mensen hoeven dat helemaal niet.
In AudioGrabber staan sommige vrij vergelijkbare functies op totaal verschillende plaatsen in het programma.
In versie 2 gaat er vanalles gereorganiseerd worden :)
AudioGrabber duidt niet aan dat er indices bestaan... Hoe kunnen dan de gebruikers weten dat ze er zijn en wat de kracht er van is?
Je zegt zelf dat het alleen op klassieke CD's voorkomt, die worden vaak niet beluisterd op computers, en als dat al gedaan wordt dan worden ze niet geript met Audiograbber. Waar is nou het probleem :P
Sommige beveiligingen zijn enkel te omzeilen door gebruik van bepaalde hardware (Plextor writers bijvoorbeeld kunnen vrijwel elke audio beveiliging baas)
Ongeveer alle CD-ROM drives kunnen zo'n CD's baas (met de goeie firmware), maar Plextor is de enige die daadwerkelijk de firmware aanpast.
We zullen zien wat er gebeurt met zo'n CD's, als ze werkelijk meer voorkomen zal Audiograbber er ook op aangepast worden.
lanparties en trading lists
Ik ben het absoluut met je eens dat de kwaliteit van muziek op lanparties erbarmelijk is, maar daar kun je ze wel een stuk sneller binnenhalen. Zolang ik niet kan horen dat het slecht klinkt (MP3 op 256kbps wordt algemeen aanvaard als transparant klinkend!) vind ik het goed... (Ja ik heb ook geexperimenteerd met Monkey's Audio, maar nu ik 300 uur aan muziek neemt Monkey's Audio wel de nodige ruimte in!)
heb je zelf dan ook nog geen ervaring in de professionele sector, laat staan studios.
Heb ik ook niet...
Je vraag op de AudioGrabber fora over wat 'C2' nu eigenlijk is bevestigt dat je niet echt een diepe achtergrond hebt over CD-DA. Noch doet Jackie dat want hij heeft er duidelijk geen besef van dat C2 foutinformatie een zeer krachtige foutdetectie methode is.
Sinds wanneer is er wat mis met vragen? En Jackie leert ook met de dag bij...
(in je mogelijk jeugdige onwetendheid)
Dit is een flauwe directe aanval die niets met AG of EAC te maken heeft 8-)
Anyway, ik wil er wel mee akkoord gaan dat AudioGrabber een goede tool is voor quick 'n dirty rips. Maar dan moet je zeker niet gaan verkondigen dat het beter is dan andere gratis alternatieven zoals CDex, of meer professionele ripsoftware als EAC.
Zullen we het er maar bij laten dat we een verschillende definitie van 'beter' hebben? Anders komen we er nooit uit :)
AG en EAC hebben gewoon verschillende doelgroepen, en voor hun doelgroep zijn ze beide heel geschikt. PUNT :)
(No flame intended, none taken ;)
Kun je vinden Kanarie, maar er zijn nou eenmaal mensen die met Audiograbber nog nooit een klik of pop hebben ondervonden. Misschien ga je gewoon wat onzorgvuldig met je cd's om of haal je er te veel uit de bieb ;)
Vooral mét LAME is dit de top combinatie, ik sta hier volledig achter.. en voor.. :)
Ik vind Audiograbber top!
Zit nu ook WMA 8 suport in.
Zit dat dan ook in EAC??
Zit nu ook WMA 8 suport in.
Zit dat dan ook in EAC??
Ja natuurlijk. Al van vlak nadat WMA8 beschikbaar was.
wie heeft een link naar die aspi layer voor xp ik wil hem ook wel hebben
Zoek op een willekeurige zoekmachine eens naar 'ForceASPI', of als je een adaptec kaart hebt kan je direct de aspi drivers vinden op de site van adaptec. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.