Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 29 reacties
Bron: VIA

HighKing

Lees meer over

Versienummer:4.35
Besturingssystemen:Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Website:VIA
Download:ftp://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/4in1435v.zip
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (29)

In WinXP niet aan beginnen; levert geen enkele snelheidwinst op. (voor zover ik heb kunnen nagaan). Stabiel is het zonder de 4 in 1's ook wel
Zonder? Ze zitten er standaard in hoor. Ik denk dat het nog eens vies kon tegen vallen hoe XP het ZONDER zou doen; haal ze er maar eens uit ;)
Volgens mij is het nieuwe aan deze versie Officiele Microsoft Windows XP ondersteuning en een verbeterde installatie utility.

quote van viaarena.com:
New 4in1 drivers: VIA's official Microsoft Windows XP 4in1 drivers have just been uploaded to the Drivers Page. They are also updated for other operating systems. The installation utility has been updated. As always, if your system is stable there's no need to update your 4in1 drivers, however.
Officieele XP-ondersteuning zat ook al in de vorige (4.33) en toen was er ook al iets mbt de installatie in XP gefixt.
Bij mij is dat dmatool progje (los programmatje) nodig om de (bekende) bug met zip-drives en de kt133a chipset op te lossen.

Dus na het installeren van nieuwe via drivers installeer ik daarna dat dmatooltje eroverheen.
1 keer opstarten (niets aanpassen), en de bug is verdwenen bij mij. Daarna kan ik namelijk wel naar zip schrijven en lezen zonder problemen. :P

In XP heb ik alleen dat dmatooltje geinstalleerd (GEEN via drivers), om de bug op te lossen, omdat ook onder XP de zipdrive problemen gaf. :(

P.S. Is het aante raden om deze via drivers onder XP te installeren? Je hoort namelijk veel reacties dat het niet verstandig is om via drivers te installeren omdat in XP standaard al goede drivers aanwezig zijn.
Worden mijn submits genegeerd of zo??? Ik heb dit vanochtend vroeg al gestuurd, samen met een post over het feit dat er niewe Hercules KYRO drivers zijn, maar dat zie ik ook nergens...
vanochtend vroeg
Dat is voor mij al bijna middag hoor, en zoals je kon zien waren sommige mensen zelfs nog eerder. Over die Kyro drivers: De laat ik eventjes staan voor een collega-meukposter die er een veel mooier verhaaltje van kan maken als mij want ik ben meer een nVidia man.
die er een veel mooier verhaaltje van kan maken als mij
Dan ik! ;)

Ja, geef maar een -1 blaat of een 0 overbodig, boeien. Ik vind hem +1 inzichtvol ;)
Was niet vervelend bedoeld hoor, alleen verbaasd :) Thanks!
idd, en vreemd genoeg gebuert het wel vaker!!!!
Nog even iets waar ik een vraagje over heb.
Ik heb eens een versie geinstaleerd die ook een progje installeerde genaamd dmatool.
Dit kwam gewoon in het start menu te staan en je kon hiermee voor elk ide apparaat dma in of uitschakelen.
Ik heb dit meerdere keren in verschillende versies in de instalatie files teruggezien maar heb niet meer gezien dat dit ook werd geinstalleerd ?.
Iemand ideen of info hierover?
DMA tool is uit 4in1 verwijderd, sinds 4.34 ofzo (waarschijnlijk is het nu 'absolete').

DMA in- en uitschakelen gaat nu gewoon via de 'device properties', maar dat is voor alle windows versies anders. Als je niet weet hoe moet kan je ff op forum zoeken.
Mijn XP had er veeeeeel baat bij :) ... EIndelijk een beetje normale benchmark resultaten in Sandra van mijn harde schijf. Eerst was de performance beneden die van een UDMA33 (terwijl ik UDMA66 heb), maar nu is ie eindelijk wat hoger.
P.S. Is het aante raden om deze via drivers onder XP te installeren? Je hoort namelijk veel reacties dat het niet verstandig is om via drivers te installeren omdat in XP standaard al goede drivers aanwezig zijn.
Via zelf zegt: If it aint broke, don't fix it.

Heel simpel dus, tenzij je een vreselijke goede reden hebt om het wel te doen, doe het dan niet.
Voor het installeren van de via 4.35 drivers kon ik tijdens het on-the-fly branden van een cd op 12x geen unreal tournament meer doen in windows xp.
Na het installeren weer wel B-) .

Het verschil zit hem dus in het processor gebruik wat eerst op 78% hing bij het on-the-fly branden. Nu weer op 2~5 %.
Hoe kan het dat als ik deze drivers installeer dat mijn Cordless Mouseman Wheel (logitech) soms niet meer op mijn USB poort werkt?!!! Ik heb al een keer een progje van VIA geïnstalleerd en die moest dat voorkomen, maar dat gebeurd niet. Ik heb een MSI K7T (6330) Met een 1.2 GHz blokje van AMD dondervogel. iemand sug.
Die Via drivers in XP hoef je al niet aan te beginnen dat loopt al tijdens de installatie vast :( Ik wordt trouwens doodziek van via en die rotbug met agp.

Beetje offtopic misschien maar ik heb trouwens onder windows xp resolutie problemen als ik spellen ga spelen. Ik krijg lagere resolutie (zwarte balk links en rechts) terwijl in mijn desktop alles wel op de juiste res staat.
moet je op je monitor bepaalde knoppen indrukken waarmee je het beeld horizontaal kan uitrekken.
ik weet het niet helemaal zeker, maar ik geloof dat de meeste monitoren dit wel kunnen :)
spellen hebben ook een optie menu waarin je de resolutie kan veranderen :)
Gokje. Videokaart van nVidia?

Zo ja, dan is er een refreshrate util om dat te fixen.
http://www.tweakers.net/meuktracker/1085

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True