Hoofdcategorieën

E-mailadres
Telefoonnummer +31(0)900-4528624 (25cpm)
KVK 18068331
Aangesloten bij ICTWaarborg  Qshops
Levert aan particulieren en zakelijke klanten
Transportmogelijkheden Afhalen, Belgie, Opsturen, Rembours
Betaalmogelijkheden Bankoverschrijving, Creditcard mastercard, Creditcard Visa, iDeal, Pinnen, Rembours
  Regels voor bijkomende kosten
Uitzonderingen Rembours - geen LCD tv
Rembours - geen Plasma tv
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 14630 prijzen, 27642 unsortedprijzen
Prijsindex 97,8 (2,2% onder gemiddeld)

Shopomschrijving

Shop smart, shop 4Launch Shop smart, shop 4Launch
  • Op werkdagen voor 21:30 uur besteld? Morgen uw bestelling in huis!
  • U kunt uw bestelling gemakkelijk afhalen en betalen met pin in Eindhoven
  • We bieden scherpe prijzen en aanbiedingen
  • Onze communicatie is helder, we zijn op werkdagen bereikbaar tot 21:00 uur
  • Heel veel artikelen leveren we direct uit eigen voorraad
  • Betrouwbare service en veilig betalen
  • SMS update wanneer een bestelling gereed staat of is verzonden
  • Op ons Youtube kanaal vindt u elke week nieuwe productreviews

4Launch is een van de grootste online retailers in Nederland. Via de webshop kunt u een breed assortiment aan computer- en consumentenelektronica bestellen. Jaarlijks worden meer dan 200.000 bestellingen verwerkt voor tienduizenden particuliere en zakelijke klanten in Nederland en omringende landen. 4Launch werkt nauw samen met fabrikanten en leveranciers zodat we u de beste producten tegen scherpe condities kunnen bieden.

Lodewijkstraat 46

do:15:00 - 20:00
vrij:15:00 - 20:00
zat:13:00 - 17:00

info@4launch.nl
NL: 0900 - 4528624 (25cpm)
BE: 0900 - 50035

Totaal 129 101 37

«  1  2  3  4  ...  16  17  »Resultaten 1 t/m 20 van 322
Gepost door sjtienuh, zondag 5 februari 2012 02:04
Algemeen: Score: 2 Verzending: Score: 1 Aftersales: Score: 1

2 bestellingen gedaan bij deze balletent. 2x veels te laat geleverd, zeer slechte communicatie vanuit dit bedrijf.

1e bestelling geld uit 2009, een notebook. Langere levertijd als aangegeven. Dit notebook raakte in 2010 defect. Ik dacht gelukkig zit alles binnen de garantie. Notebook 10 weken ongeveer kwijt geweest. Daarna bleek dat Dynafix, ja nog zo'n balletent, mijn notebook nog verder had gemolt. Hierdoor was deze niet meer te repareren. Deze zou vernietigd zijn geworden hoorde ik in eerste instantie. Laterna een tegenstrijdig bericht gekregen dat het notebook terug zou zijn gegaan naar 4Launch.

2e aanschaf betrof bluetooth oordopjes, enige hier is dat de verzending wederom langer op zich liet wachten, gelukkig geen garantie nodig gehad

Gewoon steeds levertijd niet gehaald, notebook alleen in eigen doos verzonden. Oordopjes goed verpakt.

Aftersales

Nadat ik hoorde dat het notebook vernietigd was, begon hier de alende, ze konden geen passend alternatief bieden en het volledige aanschafbedrag konden ze ook al niet crediteren.. De wet schrijft hierin al een aantal jaar voor dat een notebook 2 jaar garantie moet hebben, mocht in deze tijd een product defect raken, gaat het zich om een ondeugdelijk product. Ik heb dit alles aangegeven en dat ik de koop wou ontbinden, dit is namelijk hierin toegestaan. Hierbij gaf 4Launch nog steeds aan dat ze de nieuwwaarde niet konden dekken. Ik moest toendertijd meteen weer een nieuw notebook hebben, mjah met het bod wat zij me deden, kon ik geeneens een gelijkwaardig alternatief kopen. Mjah uiteindelijk maar mee akkoord gegaan, aangezien ik toendertijd nog niet wist wat ik nu wel weet.

Gepost door Stef_Venner, zaterdag 4 februari 2012 23:48
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 2 Aftersales:

Website is overzichtelijk en producten zijn met de zoekfunctie makkelijk te vinden.
Heb voor 4Launch gekozen omdat ik een Apple TV wilde die hier in de aanbieding was voor 109.- en op voorraad was (nog dubbel gechecked)
Ook op de voorraad gelet en mezelf al blij man voelend dat ik dinsdag mijn Apple TV zou hebben.
Hierbij ook meteen een 500GB externe HDD besteld omdat ik die nodig had en vrij goedkoop was bij deze shop.
Levertijdindicatoren zijn misleidend doordat een groen blokje voor twee statussen gebruikt wordt, namelijk voor op voorraad en voor voorraad bij de leverancier.

Nadat ik na 2 dagen wachten nog niets van mijn bestelling gehoord had toch maar eens gaan kijken op de 4Launch site en waarrempel, de levertijd staat opeens op onderweg 10+stuks vanuit leverancier en de prijs is met 5 euro verhoogd.
Na het lezen van andere shopreviews toch een beetje angstig geworden en maar eens gemaild. Na 48 uur geen reactie te hebben gehad en maar eens gebeld met het 0900-nummer waar mij verzekerd werd dat ik deze 7 Februari geleverd zal krijgen tezamen met mijn harde schijf.
Nu keek ik 3 februari nog eens op de site en de voorraad was opeens aangepast naar niet op voorraad 6 - 10 dagen levertijd.
Na nog steeds geen mail ontvangen te hebben werd ik huiverig en heb ik nog maar eens gebeld met 4Launch en gevraagd hoe het ermee zat.
Werd mij weer verzekerd dat ik alles 7 februari geleverd zou worden.
Aangezien ik de harde schijf direct voor school nodig had heb ik gevraagd of de bestelling opgesplitst kon worden, dit werd mij door de medewerker afgeraden omdat men niet op zaterdag zou verzenden en dan zou ik de harde schijf ook pas op dinsdag thuisbezorgd krijgen.

Indien ik maandag niets hoor over verzending van mijn order zal ik dan ook genoodzaakt zijn deze te annuleren en ergens anders te bestellen, ben huiverig hiervoor ivm de verhalen die ik hier lees mbt creditering maar we zullen zien. update zal volgen.

Gepost door Cyberbreed, zaterdag 4 februari 2012 22:34
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Donderdagavond ca. 19.00 uur een Crucial M4 SSD 256 Gb besteld.
Algemeen: goeie service, ook nog een sms ontvangen en ondanks het winterweer, keurig op tijd en op en top afgeleverd!

Alles goed verpakt, zelfs een "kado" een remote helicopter erbij!, niet dat die gebrui, maar toch, een aardige attentie!

Gepost door Richardo1992, zaterdag 4 februari 2012 17:46
Algemeen: Score: 1 Verzending: Aftersales:

Helaas heb ik geen goede vervaringen met 4Launch.
Ik heb al bij heel veel webwinkels besteld zoals: Azerty, Salland, Afuture, Alternate, en ga nog maar even verder. Maar ben nog nooit zo slecht behandeld.

Ik heb woensdag avond een nieuwe laptop met tas besteld. Daarna gelijk via IDeal betaald.
Ik kreeg netjes een e-mail dat hij in behandeling was genomen en daarna gelijk een e-mail dat hij betaald was. Daarna was het berichten volledig over.

Ik heb donderdag geen e-mail ontvangen, Ik zag alleen wel dat het product van de site was verdwenen. Wel vreemd dat ik daar niets over gehoord heb.

Dus ik een e-mail geschreven (waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen reactie op heb) Maar geen reactie, vreemd want ze zijn tot half 10 open. Dus ik een uur later ook nog maar gebeld. Maar dat kan blijkbaar ook niet want je word tot half 6 te woord gestaan. Wat ze van half 6 tot half 10 doen weet ik niet, maar ik denk dat het niet meer is dan schoonmaken.

Vrijdag ochtend opgebeld, Uw laptop is onderweg naar ons meneer. Deze word vanavond naar u toe gezonden.

Ik natuurlijk blij dat ik weet dat mijn laptop onderweg is.

Maar ik hoorde niks en 's avonds zag ik dat mijn laptop in back-order stond. Dus ik weer aan de telefoon. Ja sorry meneer ik ga het voor u uitzoeken. u krijgt vanavond of morgen bericht. Oké dat is netjes uitgezocht en ik had op zaterdag ochtend rond 11 uur een e-mail met dat mijn product niet meer leverbaar was, is en word.

Wat moet je dan? Ik heb een laptop nodig voor mijn studie en het liefst die gene die ik zelf heb uitgezocht!

Ik belde op rond half 1, u kunt ons bellen vanaf 1 uur. Raar maar goed. ik rond 2 uur terug gebeld. Krijg een meneer aan de telefoon die mij uitlegt hoe het komt en ik zeg, wat heeft u me te bieden dan.

Hij gaat me dus serieus een i3 laptop proberen aan te smeren terwijl ik toch echt een i5 heb besteld.. Na wat langer doorvragen heeft hij dan toch wel een laptop die aan mij eisen voldoet, een Dell. Maar die is ¤50,- duurder.

Hij had zelf aan aangegeven als ze de laptop die ik wilde hebben bij een andere leverancier konden krijgen ze het verschil in de prijs wilde delen. Prima, maar dat was niet gelukt. Nu gaat het over de Dell, ik stel voor om dan van de Dell het verschil te delen zodat ik nog maar 25,- bij moest leggen.

Hiermee werd niet akkoord gegaan. Waarop ik heb besloten te stoppen en de bestelling te annuleren.

Ik heb het zonder ook maar 1 bestelling te ontvangen al helemaal gehad met 4Launch.

Advies, zou er niets bestellen wat ze niet op voorraad hebben.
zo wel. Ik hoop dat jullie meer geluk hebben!

Gepost door hellbringer, zaterdag 4 februari 2012 10:28
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Shop is overzichtelijk, assortiment is groot en prijzen zijn laag.
Nette mailtjes bij iedere verandering van de bestelling, zelf een mailtje als ze de bestelling 'afgeleverd' beschouwen (die had ik nog niet gezien)
Videokaart (op voorraad) en een KVM switch (1-5 dagen levertijd) besteld op 29-1

1-2 stond de postbode voor de deur, grote doos met veel vulmateriaal erin.
Uiteraard een mailtje met T&T toen de producten 31-1 verstuurd werden en een SMSje.

Gepost door erwin71, vrijdag 3 februari 2012 10:01
Algemeen: Score: 3 Verzending: Aftersales: Score: 1

De website is redelijk overzichtelijk en de bestelling wordt snel afgehandeld. Wat wel al vaker is voorgekomen is dat producten niet binnen de op de website gestelde levertijd worden geleverd.

Aftersales

Direct na levering bleek de ASUS barebone niets te doen en heb deze aangemeld voor RMA. Vervolgens de Barebone, CPU en geheugen samen teruggebracht. Tot op heden nog steeds geen werkend systeem terug gehad!!! De RMA afdeling is ook slecht te bereiken per mail en per duur tel nummer kunnen ze niets doen.

Gepost door pwheels, donderdag 2 februari 2012 20:22

Perfect afgehandeld en op tijd geleverd aan een vrij scherpe prijs.

Gepost door brianmgb, donderdag 2 februari 2012 11:19
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

dit was reeds de vierde bestelling ,en waren alle snel bewerkt en verzonden wil best nog een keer hier bestellen

bijna direct na het plaatesen van bestelling

Gepost door _Tobias, woensdag 1 februari 2012 21:59
Algemeen: Score: 5 Verzending: Aftersales:

Ze hebben een hele nette en overzichtelijke webshop waar je goed je spullen kan vinden. Ook de afhaallocatie is netjes.

Gepost door Jiffy, dinsdag 31 januari 2012 21:12
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Overzichtelijke site met duidelijke en relevante informatie over de artikelen. Elke statusverandering (zelfs op zondag!) in de bestelling wordt meteen per mail bevestigd.

Degelijk verpakt, snelle levering, pakketje was (uiteraard!) keurig te volgen via track & trace.

Gepost door Hai Hui, maandag 30 januari 2012 23:41
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Logisch ingedeelde website, bij elke statusverandering (van het bestellen tot het afleveren) krijg je een mailtje en je kunt betalen met de standaardmogelijkheden (iDeal, directe overboeking, rembours). Prima dus.

De verzending was wel redelijk snel (2 dagen na het betalen) en de indicatie van de website was accuraat. Ik had de M-Audio Studiophile AV40 besteld en ik kreeg het gewoon de doos daarvan, maar op zich was er ook geen verpakkingsmateriaal nodig. Met track and trace kun je bekijken waar je pakketje zich momenteel bevindt. De doos had wat kleine deukjes, maar verder niets noemenswaardigs.

Gepost door Innovi0, maandag 30 januari 2012 16:06
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 2 Aftersales:

De shop is duidelijk en werkt goed. Geen klachten daar over.
Ik heb via de pricewatch een PC samengesteld en de onderdelen besteld bij 2 webwinkels waar de onderdelen op voorraad waren.
Mijn bestelling bij 4launch bestond uit 7 producten, die op het tijdstip van bestellen allemaal direct leverbaar waren, of bij de leverancier op voorraad. Ik ga er van uit dat "bij de leverancier op voorraad" betekend dat de verzending 1 werkdag langer duurt.
Ik heb mijn bestelling in het weekend gedaan, en maandag kreeg ik meteen een mailtje van de verkoop afdeling dat de bestelde harde schijf niet meer leverbaar was en onbekende levertijd had. Ik kon wachten, dat product annuleren of een alternatief uitzoeken. De aangedragen alternatieven waren geen van allen vergelijkbaar en enige (kleine) meerkosten zou ik zelf moeten betalen. Ik besloot de schijf daarom maar te annuleren en die ergens anders te bestellen.
Twee dagen later kreeg ik een mailtje dat de levering van de monitor vertraagd was. Deze zou de volgende week bij 4launch binnen komen. Ik heb verzocht om de bestelling in 2 delen op te sturen, aangezien ik de monitor niet direct nodig had en alle andere onderdelen van de PC ondertussen al binnen waren. Dit was wel mogelijk, maar hiervoor moest ik extra verzendkosten betalen. Ik heb dit wel gedaan, maar had het opsplitsen van de bestelling als een gratis stukje service voor het niet nakomen van de gestelde levertijden verwacht.
Ze hebben vervolgens de aanwezige artikelen dezelfde dag verstuurd en de monitor is de week erna nageleverd.

Ik moet wel zeggen dat de klantenservice erg snel reageert op e-mails. Dit compenseert een klein beetje voor het betaalde 0900 klantenservice nummer dat ze hebben.

Al met al ben ik positief over de snelle reactietijden van de klantenservice, maar hun levertijden en voorraad indicatie klopt van geen kanten.

---

Onder aftersales versta ik even de communicatie rondom de artikelen die niet aanwezig waren of verlate levertijd hadden.
Eigenlijk zou ik 2 sterren willen geven, omdat 4launch niet coulant is in bestellingen opsplitsen of iets duurdere alternatieven voor dezelfde prijs leveren. Dit zou naar mijn idee wel moeten als een product niet geleverd kan worden of de afgesproken levertijd niet nagekomen kan worden.
Ik geef echter 3 sterren, omdat er altijd snel op e-mails gereageerd wordt en er ook nog na kantooruren wordt beantwoord.

Ik wacht overigens nog op een creditbedrag van de geannuleerde harde schijf. Dit zou binnen 5 werkdagen na afronding van mijn bestelling gedaan worden. Deze termijn is nog niet voorbij, maar als 4launch er langer over doet zal ik de beoordeling voor aftersales bijstellen naar 2 sterren.

Ik geef maar 2 sterren voor verzending om twee redenen:
- De levertijden kloppen niet (zoals hierboven vermeld)
- De producten waren naar mijn idee niet goed verpakt. De artikelen waren allemaal onderin een vrij grote doos gestopt, met wat dik papier er in voor de opvulling. De artikelen konden echter nog steeds makkelijk schuiven en waren niet beschermd tegen klappen of stoten tegen de onderkant van de doos.
Gelukkig is alles wel heelhuids aangekomen.

Geachte klant,

Hierbij wil ik u danken voor uw feedback middels deze review. Waar mogelijk zullen wij uw ervaring meenemen om onze klanten in de toekomst beter van dienst te zijn.

Aangezien het voor ons lastig is te achterhalen om welke case het betreft, wil ik u verzoeken contact op te nemen met ons via customersupport@4launch.nl onder vermelding van uw bestelnummer. Op deze manier kunnen wij nader naar uw case kijken. In afwachting van uw antwoord verblijven wij.

Customer Support
Gepost door nabibaks, zaterdag 28 januari 2012 15:45
Algemeen: Score: 5 Verzending: Aftersales:

snelle levertijd en ruime voorraad. Verder ook scherpe prijzen.
Het was makkelijk bestellen, de doorlink was okee, de levering wat vlot en ik had geen after sales activiteiten, het product is prima.

Gepost door evaarties, zaterdag 28 januari 2012 11:51
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 4 Aftersales:

Na het plaatsen van de bestelling en betaling via iDeal, zeer snel een bevestiging ontvangen.

Een dag later heb ik een artikel geannuleerd en dat ging zonder opmerkingen en/of problemen. Ook een nieuw overzicht ontvangen van de bestelling.

De bestelling is eerder verzonden dan verwacht, dit komt waarschijnlijk ook door het annuleren van een artikel waar langere levertijd op zat.

Het artikel was goed verpakt in een nette doos.

Het pakket was te volgen via Track&Trace.

Gepost door SuX DeLuXe, vrijdag 27 januari 2012 20:09
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 5 Aftersales:

Zeer tevreden over deze webshop. Ik had een Steelseries 7G besteld op 25-01-2012 en de levertijd was 1 tot 5 werkdagen. Na 1 dag werd hij al verzonden, zeer netjes dus. De statusupdates waren prima en op tijd. De prijs was ook prima voor dit bord.
Nadat er iets mis was gegaan met de betaling, het geld was wel afgeboekt maar de betaling was niet compleet afgerond, kreeg ik dezelfde avond nog informatie dat dit in orde was. Prima dus.

Zat goed verpakt, in een grote doos met veel schuimpjes. Track&trace info werd snel verzonden.

Gepost door LilaC, vrijdag 27 januari 2012 15:07
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 3 Aftersales:

In het algemeen ziet de website er goed en netjes uit, behalve dat de voorraadindicatie niet helemaal klopt.
Ik had veel goede reviews gelezen over de webshop, dus heb zelf een lijst met computeronderdelen besteld bij hun, die ik daarna zelf in elkaar heb gezet.

Op 16 januari 2012 bestelling geplaats, en gelijk betaald met Ideal. Kreeg netjes een bevestiging dat ze de betaling binnen hadden. Daarna ging ik even kijken naar mijn bestelling lijst, en zag dat de
Amd phenom 960T een geel achtergrondkleurtje had.
Dus ik kreeg al iets van dat het langer dan 1 tot 5 dagen zou duren. Maar goed ik had zelf niet zo een haast.

Bestelling kreeg ik een week later op 21 en 22 januari (Post nl deed weer moeilijk met het verzenden)

Pakket kwam goed verpakt aan met genoeg verpakkingsmateriaal. Hopelijk krijg ik niet te maken met aftersales xD

Gepost door 4g0ny, vrijdag 27 januari 2012 09:42
Algemeen: Score: 5 Verzending: Score: 4 Aftersales: Score: 5

Overzichtelijke website, makkelijk zoeken, snelle updates bij succesvolle bestelling, goed via e-mail bereikbaar en snelle reacties.
Prijzen van 4launch zitten meestal aan het laagste in de pricewatch.

De bestelling was een grafische kaart van AMD.

Helaas is de levertijdindicatie niet altijd goed, er stond op de website dat de leverancier er genoeg op voorraad had en dat de levertijd 1-5 werkdagen was.
Na 6 werkdagen mail gestuurd met in de eerste instantie geen reactie, pas bij een tweede mail (op dezelfde dag) met dreigen dat ik mijn bestelling zou annuleren kwamen ze met een alternatief product, omdat het eerste product niet op tijd geleverd kon worden.
De afhandeling daarna was uitstekend, ongeveer 10 minuten later zat mijn product op de post.
Bij ontvangst van een te grote doos (eerder hun probleem dan het mijne) vol met schuim nuggets en de doos met mijn grafische kaart, netjes in het midden, compleet onaangetast.

Aftersales

Helaas was het product na 4 dagen defect geraakt en moest ik deze RMA sturen, de RMA procedure staat duidelijk vermeld op de website en is makkelijk te volgen.
Heb dezelfde doos gebruikt met dezelfde nuggets als die ze mij hadden gestuurd.
Je kunt bij RMA verzendingen gebruik maken van een antwoordnummer (dus geen kosten)
Na 2 dagen werd mijn RMA zonder extra vragen goedgekeurd en kreeg ik een nieuwe, die was de 25'e binnengekomen in een NOG GROTERE DOOS. (weer geen probleem, alleen een hoop oud-papier)
Het was een volledig nieuw exemplaar van dezelfde grafische kaart, dus over deze actie niets dan goeds.

Gepost door DawnNoMoreRises, donderdag 26 januari 2012 22:56
Algemeen: Score: 5 Verzending: Aftersales:

Vandaag, 26 januari, om 1558u een bestelling geplaatst van een Razer Mamba 2012 editie.

De website is overzichtelijk en voor mij geen onbekend punt bij deze winkel. Voornaamste reden van bestellen bij 4Launch was de levertijd. Zoals gezegd, om 1558u de bestelling geplaatst, 7m later om 1605u een e-mail ontvangen dat ik de bestelling kon komen ophalen.

Na het werk richting 4Launch gefietst en de muis afgehaald. Prima geregeld!

Gepost door WesleyGuijt, donderdag 26 januari 2012 21:01
Algemeen: Score: 4 Verzending: Score: 5 Aftersales: Score: 5

Qua prijzen netjes. De site is overzichtelijk, alhoewel de zoekfunctie niet altijd even goed werkt. Minpuntje is dat een groen icoontje voor direct leverbaar wordt gebruikt en diezelfde kleur ook wordt gebruikt voor 1-5 werkdagen levertijd. Hier had ik dus overheen gekeken bij het bestellen.

Na paar dagen wachten tot het product aangeleverd werd bij 4launch kreeg ik het pakket snel en netjes/goed verpakt binnen. Wat dat betreft keurig gedaan.

Aftersales

Eenmaal het pakket binnen was gekomen en ik de verschillende producten inspecteerde had ik dus alle verpakkingen al opengemaakt. Ook het RAM geheugen doosje. Toen kwam ik erachter dat ik het verkeerde soort geheugen had besteld.

Ik heb 4launch een RMA aanvraag gestuurd of ik dit RAM geheugen kon omruilen voor het geheugen wat ik oorspronkelijk wou bestellen. Dit was geen probleem en ik kon het opsturen. Nadat 4launch mijn RMA binnen had gekregen werd de volgende dag gelijk het juiste geheugen gratis opgestuurd, wederom netjes verpakt.

Daarvoor een pluim, vooral aangezien het mijn fout was dat ik het verkeerde RAM gekozen had.

Gepost door rogier80, donderdag 26 januari 2012 18:36
Algemeen: Score: 3 Verzending: Score: 2 Aftersales: Score: 1

(LET OP: De bestelde datum en afleverdatum staan op 1 en 2 januari aangzien ik net niet meer kan kiezen voor december 2010; de maand dat ik het product gekocht heb)

Naar volle tevredenheid al 2x eerder wat besteld bij 4Launch.nl
1x voor een privé bestelling en 1x maal voor het bedrijf waar ik werk. Met beide bestellingen geen problemen gehad.

De website is duidelijk en overzichtelijk en had geen enkele twijfel om nogmaals een bestelling te plaatsen.

Betaling had ik gedaan via Ideal en dat verliep allemaal prima.

Het bestelde product is een Robotstofzuiger van het merk Agait.

Wat mij tegenviel was, dat ze het product niet in een extra doos verpakt hadden. Had eerder al dezelfde stofzuiger bij Informatique.nl besteld en daar hadden ze netjes nog een extra doos omheen gedaan.

4Launch helaas niet. Toen PostNL de bestelling kwam brengen, was er één van de hoeken van de doos behoorlijk ingedeukt!
Ik heb de stofzuiger is een koude periode van het jaar besteld. Dit betekend dat zelf alle onderdelen in de doos helemaal ijskoud en klam waren. Iets wat me niet goed lijkt voor zo'n aparaat.

Hierover op 08-12-2010 contact gehad met 4Launch.nl middels de volgende mail:

==========================================

Hallo,

Ik vind het jammer dat jullie de Agait stofzuiger niet nog in een aparte doos verpakt hebben maar enkel in de originele doos verstuurd hebben. Er was een hoek beschadigd van de doos en hij was door en door koud door het koude weer.

Onlangs heb ik ook één gekocht bij <-verwijderd-> en deze was nog in een aparte doos verpakt met luchtzakken erbij.

Verder is alles wel goed verlopen maar dit wilde ik jullie wel even meedelen.

Rogier

De reactie van 4Launch.nl op 09-12-2010 was als volgt:

Beste,

..... Tevens excuses dat TNT nogal lomp met uw product is omgesprongen want bij ons ging hij totaal onbeschadigd weg.

*** Naam medewerker 4Launch ***
Afdeling Verkoop

=============================================

Zoals u kunt lezen, geeft 4Laucnh.nl PostNL de schuld. Gedeeltelijk klopt dit wel omdat ze aangeven dat het product hun gebouw ongeschonden verlaten heeft maar ze gaan NIET in op het feit dat er geen extra doos omheen zat....jammer.

Aftersales

Aanvankelijk tevreden over 4Launch.nl maar hier begint de echte klacht waar je oren van zullen klapperen!!!!

Feiten:

* Stofzuiger 1 slecht 1 jaar jong
* Stofzuiger is 2x teruggeweest voor hetzelfde euvel.

RMA nummer 1:
Datum aangevraagd: 10-07-2011
Uitleg richting 4Launch.nl omtrent de klacht: Reden: - De stofzuiger heeft de mogelijkheid dat wanneer deze aan het laden is, vanzelf wegrijdt wanneer hij vol is. Dit doet hij soms niet. Hij rijdt dan slecht enkele centimeters weg en stop en gaat uit.

- Sinds enkele dagen rijdt de stofzuiger -wanneer je hem aanzet- alleen ACHTERUIT.
Hij is dus nu helemaal niet meer te gebruiken.

Van beide problemen heb ik video's gemaakt omdat het product deze mankementen niet altijd vertoond. Ik kan deze video's desgewenst opsturen

============================================

Ik heb de stofzuiger in nette staat bij 4Launch.nl ingeleverd en kreeg hem behoorlijk vies terug. Wat zeg ik, de rommel en stof zat door de hele doos heen! Hiervan direct foto's gemaakt en 4 Launch.nl gemaild. De stof zat zeg maar op plekken waar het voorheen niet zat toen ik hem gebruikt heb.
Als coulance gaven ze me 10 euro korting op de volgende bestelling. Deze zal echter zeker niet plaatsvinden als het aan mij ligt maar dat lees je zo wel waarom.

Toen ik hem terugkreeg reed de stofzuiger inderdaad niet meer constant vooruit om vervolgens een error te geven. Maar het probleem van dat hij automatisch weg moet rijden bij een volle accu, was niet opgelost. Dat deed hij nog steeds niet...Dat nam ik dan maar op de koop toe.

Helaas in korte tijd de 2e RMA:

RMA nummer 2:
Datum aangevraagd: 04-12-2011
Bijzonderheid: De klacht zoals in deze RMA staat, deed zich niet constant voor. Dit heb ik ook telefonisch besproken en op een aparte brief in de doos gedaan
Uitleg richting 4Luanch.nl omtrent de klacht: De wordt de tweede keer dat we voor dit product in relatief korte tijd een RMA aanvragen.
De eerste keer hadden we twee klachten:

* Stofzuiger rijdt enkel achteruit. Hij was toen compleet onbruikbaar
* De functie dat hij vanzelf wegrijdt (wanneer hij vol is) werkte 9 van de 10 keer niet.

Toen de stofzuiger terugkwam bij ons werkte de functie dat ie automatisch wegrijdt trouwens nog steeds niet...

Nu spelen de volgende 3 problemen:

* De functie dat ie automatisch wegrijdt wanneer de batterij vol is, werkt nog altijd niet goed.
* Hij rijdt nu af en toe weer alleen achteruit
* Aan de voorzijde zit de stootrand die aan 3 zijden zou moeten werken: hiervan werken nog slechts 2 zijden waardoor je de stofzuiger nu niet meer alleen kunt laten. (iets wat juist de bedoeling is bij dit product) Wanneer hij namelijk ergens tegenaan botst bij de zijde die het nu niet meer doet, rijdt hij gewoon verder en gaat niet terug.

Opmerkingen:
Vorige keer dat wij de stofzuiger netjes in hebben geleverd, kregen we hem erg vies weer terug. Hierover hebben we al contact gehad en ook compensatie van jullie gekregen. Hopelijk krijgen we hem nu gewoon in nette staat terug....zoals wij hem ook inleveren.

Onze voorkeur heeft dit keer vervanging van het product i.p.v. reparatie in de hoop dat alle defecten daadwerkelijk opgelost zullen zijn.
======================================

Één dag later is deze RMA ook weer goed gekeurd ONDER GARANTIE.

23-12-2010
4Launch schrijft:

=====================================
Beste R S Huisjes,

Inmiddels heeft onze Technische Dienst de AGAiT Robot Stofzuiger E-Clean EC01 als defect aan uw RMA gekoppeld.

Voor verdere handeling van uw RMA zullen wij de AGAiT Robot Stofzuiger E-Clean EC01 voor reparatie/vervanging naar het Service Centrum van AGAiT verzenden
==================================

Zoals ik in mijn RMA verzoek aangaf, ben ik in dit geval voor vervanging aangezien het product nu al voor de 2e keer hetzelfde euvel vertoond. Ook hiervan had ik weer video's gemaakt als bewijsmateriaal. (ik voelde waarschijnlijk aan mijn water dat het misging ofzo...ik weet het niet)

HEDEN (26-01-2012)

Vandaag maar eens gebeld om te vragen hoe het ervoor staat:
(Apparaat was namelijk al maar liefst 5 weken weg en nog steeds hadden we niets gehoord; geen telefoontje of e-mailbericht)

Antwoord van 4Launch.nl was behoorlijk bijzonder te noemen:

* Apparaat was terug van Agait en deze gaven aan dat het apparaat niet meer te repareren zou zijn.
* Vreemd is hierbij dat hij werkend ingeleverd was (met kuren, maar hij deed het thuis nog wel)
* Agait zou hebben aangegeven dat inmiddels de garantie erop zat. Dat is leuk, maar de RMA was op tijd en ook ONDER GARANTIE goedgekeurd door 4Launch.nl
* Mijn voorstel was: Prima, apparaat niet meer te maken, stuur me maar een nieuwe.

4Luanch.nl kon 2 dingen doen zeiden ze:

1.) Ze gaven aan dat zij het apparaat niet meer kunnen leveren en omdat Agait zelf het niet meer als garantie ziet, zadelen ze mij met dit probleem op. Ze wilden me 60 euro geven. Je moet weten dat het apparaat 120 euro kost en ik het netjes binnen garantie opgestuurd heb. Heb maar 10 maanden van het apparaat gebruik kunnen maken en ook nog met kuren.
2.) Mij het defecte apparaat terugsturen was ook een optie
Maar dan zit ik met een half werkend apparaat en geen enkele garantie meer want 4Launch/Agait geeft slechts 1 jaar garantie op dit artikel

Het volgende komt van http://www.consuwijzer.nl...oopovereenkomst_ontbinden

Daar staat in:

===========================================

Wat gebeurt er als ik de koopovereenkomst ontbind?
U moet het product teruggeven. Dan hebt u er recht op dat u uw geld terugkrijgt. Soms krijgt u niet het hele bedrag terug. Bijvoorbeeld als u het product een lange tijd gewoon hebt kunnen gebruiken. Soms wil een verkoper een tegoedbon geven, en geen geld. U kunt dan zeggen dat u uw geld terug wilt. Want daar hebt u recht op.

Wilt u het product houden, of heeft het product maar een kleine fout? Dan kunt u de overeenkomst ook gedeeltelijk ontbinden. U houdt dan het product. En u krijgt een deel van uw geld terug. Dat noemen we ook wel prijsvermindering.

==========================================

Zoals u kunt lezen moet een consument ** langere tijd ** een product gebruiken wanneer een verkoper besluit maar een gedeelte van het geld terug te geven. Dit is in dit geval niet zo; ik heb het product (met zijn manco's) slechts 10 maanden kunnen gebruiken.....Dat is niet 'langere tijd'

In de ogen van de medewerker van 4Launch is dit blijkbaar wel het geval.

Ik hoop dat het alsnog tot een oplossing kan komen want hiermee ga ik in ieder geval niet akkoord.

Conclusie:

4Launch: Hierbij nodig ik jullie uit toch nog eens goed naar deze zaak te kijken en met een goede oplossing te komen want dit is niet helemaal netjes en niet conform het Consumentenrecht.

****** UPDATE 28-01-2012 *********

4Launch.nl heeft vandaag een reactie hieronder geplaatst waarin ze het verhaal beginnen dat ik een paar onjuistheden in het verhaal heb staan.

De onjuistheid die zijn aangeven is onjuist:

Ik heb het product -toen ik het voor de 2e keer in korte tijd voor RMA moest opsturen- BINNEN de garantie aangemeld bij 4Launch.nl Voor de zekerheid heb ik nog even gebeld met 4Launch.nl om dit te bespreken. Zij gaven aan dat ik het product wel zo snel mogelijk op zou moeten sturen. Dit viel gewoon onder de garantie. Dit heb ik ook gedaan. Het moest dan voor vrijdag 23-12-2011 bij hun binnen zijn. Dit heb ik ook netjes gedaan.

Hier de mails daarvan:

Hallo,

Zoals zojuist met uw collega telefonisch overeengekomen, zal ik de stofzuiger voor a.s. vrijdag naar jullie zal opsturen onder garantie.
U kunt het pakket spoedig tegemoet zien.

Rogier Huisjes

Op 5 december 2011 17:08 schreef 4Launch - RMA <rma@4launch.nl> het volgende:

4Launch - RMA rma@4launch.nl
19-12-11

aan mij
Beste Rogier,

Bedankt voor uw antwoord. Wij zien het product graag tegemoet, zodra deze is ontvangen, ingeboekt in ons systeem en getest is wordt u hierover nader geinformeerd.

****** *******
RMA service medewerker

Van: Rogier [mailto:rog****@gmail.com]
Verzonden: Friday, 16 December, 2011 4:05 PM
Aan: 4Launch - RMA
Onderwerp: Re: RMA 054173 (Garantie)

=============================================

En het alternatief die jullie me hebben aangeboden kan ik simpelweg niet betalen. Het gaat hier om een product van ruim 300 euro. Hier kies ik dan ook niet voor.
Ik heb gewoonweg garantie dus verwacht een product zonder bijbetaling. Kunnen jullie geen vervangend (vergelijkbaar) product leveren, dienen jullie gewoon het geld volledig te retourneren.

Ik heb niet 'praktisch' 1 jaar mogen beschikken over het product maar 10 maanden
Tijdens deze tien maanden vertoonde het product ook af en toe deze vreemde kuren.
Ben ook erg verbaasd dat jullie in deze eerste reactie aangeven dat jullie 10 maanden gebruik van een apparaat eigenlijk erg gewoon vinden......

Jullie geven aan dat jullie het product niet meer leveren.

Hiervan moet ik het volgende zeggen:

Volgens de site Agait verkoopt het product nog gewoon: http://www.agaitech.com/user/list.jsp?id1=20

En indien Agait aangeeft het product niet meer te leveren, zou ik graag de koopovereenkomst willen ontbinden zodat jullie mij het aankoopbedrag terugstorten en ik de stofzuiger elders ga aanschaffen. Jullie kunnen mij immers geen vervangend product aanbieden. En een product 230 euro meer kost is geen alternatief.

Conclusie wederom:

* Product binnen garantie aangemeld
* Hierover speciaal telefonisch contact gehad
* Product op tijd -volgens afspraak met 4Launch- opgestuurd
* 4Luanch komt er niet helemaal uit met de fabrikant omdat deze aangeeft dat het buiten de garantie is.

@4Launch: Waar zit het Service Center van Agait eigenlijk?
Is dat ik Taiwan? (wat ik zo op de site kan zien...) Dan is het logisch dat het buiten garantie aankomt aangezien pakketpost richting Taiwan vaak lang duurt. Al had ik het dus een week eerder opgestuurd, was het nog niet op tijd bij hun aangekomen. Klopt dit?

Laat mij hier als klant niet de dupe van worden.
50% van het geld is geen goede oplossing.

Geachte klant,

Helaas moeten wij contateren dat er een aantal onjuistheden staan in uw review. Zoals ik kan nagaan betreft het hierbij een apparaat wat buiten fabrieksgarantie is aangeleverd, waarbij wij u al gewezen hebben, dat wij een coulance verzoek zullen indienen bij de fabrikant om dit toch binnen garantie te repareren. Gezien de aard van de case, duurt dit vaak langer dan een normale garantie case.

Uiteindelijk hebben we moeten vernemen dat het product niet te repareren is. Aangezien eenzelfde product niet meer leverbaar is, hebben we binnen onze mogelijkheden gekeken wat wij u konden bieden. Hierbij hebben wij u de mogelijkheid geboden een alternatieve product uit te zoeken met verrekening van de dagwaarde van uw aangeleverd product. Volgens onze informatie heeft u praktisch 1 jaar over het product mogen beschikken. Ten opzichte van de normale gebruiksduur van dit product is dit anders dan u meent toch significant te noemen.

Voor nadere beoordeling is uw case voorgelegd aan Customer Support. Wij zullen u begin volgende week contacteren en uitsluitsel hierover geven.

Customer Support
4Launch BV
«  1  2  3  4  ...  16  17  »
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011