5 mei Etymotic HF3 in-ear koptelefoon besteld. Zijn verder eigenlijk alleen uit het buitenland of X euros duurder bij Apple te koop.
Stond al bij dat ze 'm niet direct zelf op voorraad hadden. Kreeg netjes na 1 werkdag (ma 7 mei) bericht dat het een paar dagen kon duren volgens de leverancier. Uiteindelijk 11 mei verstuurd en de volgende dag in huis.
Heb deze bestelling geannuleerd.
Kreeg op 24 april 2012 volgend bericht van BesteKeus.nl:
"Wij hebben uw bestelling geannuleerd.Wij hebben dit doorgegeven aan de administratie.U kunt Uw aankoop bedrag binnen enkele dagen terug verwachten."
Heb nog steeds m'n geld niet terug!
Ik zocht een Dyson DC34. Ik heb op een aantal sites rondgestruind, en kwam op BesteKeus.nl.
Algemene indruk: website is OK, netjes opgezet, en vooral de levertijd-indicator gaf de site een betrouwbare indruk.
Na het doen van de bestelling kreeg ik netjes een bevestiging van de bestelling. Het automatische proces rond de (communicatie van de) bestelling is gewoon goed ingericht.
Helaas werd de levering eerst vertraagd: van 3-5 werkdagen naar 3 weken, en daarna nooit meer wat gehoord van BesteKeus.nl. Vandaar de slechte score.
Op de website stond een verwachte levertijd van 3-5 dagen. Kort na de bestelling werd aangegeven dat het product in week 17 (3 weken later dus) binnen zou komen. In week 17 geen bericht. Herhaaldelijk gemaild, en alleen automatische mail response gekregen. Geen verzending dus...
Aftersales
Ik heb het product dus niet eens ontvangen, door toedoen van de winkel. Wat begon als 3-4 dagen, toen 3 weken werd, is nu 5 weken, en ik laat het maar zitten.
Gelukkig heb ik gekozen voor 'betalen in Sliedrecht', dus ik heb hier geen geld mee verloren.
Over het contact na de aankoop: Leuk, die automatische email response, waarin men aangeeft binnen 3-5 werkdagen te antwoorden, maar ik heb naast de automatische antwoorden nog geen mail ontvangen.
Na levering van een kapot apparaat moest ik bijna bidden en smeken om een vervangend apparaat geleverd te krijgen. Nadat ik herhaaldelijk dus de servicedesk had gebeld, die mij voorzagen van allerlei beloften, heb ik uiteindelijk besloten om de levering te annuleren. De medewerkster van de servicedesk presteerde het zelfs om de hoorn op de haak te gooien.Toen begon ellende om mijn geld terug te krijgen.
Mijn advies: Nooit gebruiken Bestekeus.nl !!! Slechtste keus.nl zou een betere naam zijn !!!!!
Aftersales
Slechtste winkel ooit. Te late levering. Slow om te antwoorden op e-mail.
0903 telefoonnummer. Zeer slecht garantie afhandeling (langzaam en terugstuurt artikelen niet gerepareerd).
Laat u niet misleiden door de interessante prijzen: je krijgt wat je betaalt voor (dat wil zeggen niet veel, maar problemen).
Onvoldoende bescherming. Lange levertijden (10 dagen), terwijl artikel op voorraad is.
Aftersales
Ik stuurde terug een duidelijk defect product een dag na ontvangst.
Ze hebben niet het object uitwisselen. Ze stuurden het terug voor reparatie. Na bijna twee maanden zonder nieuws,
stuurden ze het item terug. Zelfde probleem doet zich onmiddellijk: zij hebben het niet repareren.
Site maakt een wat gedateerde, goedkope indruk waar het zoeken naar dingen cq. het vinden van informatie over produkten niet altijd even makkelijk is. Wel veel produkten in hun assortiment. Echter kwam ik later tot de conclusie dat ze blijkbaar zelf niks op voorraad hebben waardoor levertijden onduidelijk cq. lang zijn.
Na mijn bestelling van een Princess broodbakmachine geplaatst te hebben, begon de ellende. Ik had gehoopt dat deze tijdig binnen zou zijn VOOR de verjaardag van mijn vriendin. Viel dat even tegen. Alles bij elkaar heeft het een maand geduurd waarbij ik telkens weer een "status-update" kreeg met weer een nieuwe latere leverdatum. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie na 3 weken dat het apparaat niet meer leverbaar was en ik een alternatief mocht uitzoeken. Na dit gedaan te hebben duurde het wederom nog bijna een week voordat ik het produkt in huis had. Ik vind het van de zotte dat je spullen in je assortiment hebt waarvan je zelf (blijkbaar) niet zeker weet of deze nog wel leverbaar zijn.
Aftersales
Nadat ik de broodbakmachine heb ontvangen heb ik ze ook nog moeten mailen over het terugstorten van het teveel betaalde geld. Dit had uiteraard meteen moeten gebeuren, eigenlijk zelfs op het moment al dat mijn order was omgezet. Het was maar 5 euro, maar goed het gaat om het principe.
Lijkt in orde maar je bestellingen moeten niet kapot gaan. Ik heb bij de bestelling ook niet zo gelet op de telefoonkosten die je maakt als je ze wilt bereiken maar het staat wel duidelijk op hun site
Goed verpakt en snel verzonden. dat was wel in orde wat deze winkel betreft.
Aftersales
De stoomreiniger ging kapot. En voor ¤0,45 per minuut heb ik ze gebeld. 't Advies was verzekerd het te verzenden en ik zou mogelijk alle verzendkosten terug krijgen. 30 december verstuurd en tot 4 februari niets gehoord. Toen maar gebeld, ze wisten het niet en zouden mij dezelfde dag nog terug bellen. Is niet gebeurd. na een paar dagen weer gaan bellen, na 5 minuten in de wacht, maar gaan mailen. Smoezen van hun kant en verkeerde informatie. Uiteindelijk de stoomreiniger op 17 februari retour gekregen. Telefoonkosten wilden ze niet vergoeden en ik kreeg ¤8,00 euro en geen ¤13,55 voor het verzenden. Geen fijn bedrijf om zaken mee te doen. Kijk in het vervolg ook wat het kost per minuut om ze telefonisch te bereiken.¤0,45 per minuut is echt belachelijk vooral omdat ze zelf geen initiatief nemen om je op de hoogte te houden.
Zocht een zwarte Marantz SR5005, bestekeus.nl had de voordeligste prijs alleen op de webshop werd geen zwarte geadverteerd. Per e-mail contact gezocht ('s avonds) en de volgende dag werd ik door een vriendelijke medewerker gebeld met 'slecht' nieuws ze konden alleen de zilveren leveren. Aangezien dit model al een poosje niet meer wordt geproduceerd en ik er min of meer al wel van uitging dat zwart erg moeilijk te verkrijgen zou zijn heb ik maar gelijk via de telefoon besloten en bevestigd dat ik akkoord ging met een zilveren. Levering was binnen 2 dagen dus hier ben ik ook tevreden mee. Webshop ziet er niet super gelikt uit maar wel doeltreffend en duidelijk naar mijn mening.
Marantz werd geleverd in de originele doos en daar zat hij goed verstevigd in het piepschuim vast in beschermend folie/plastic/foam. Misschien liever in een neutrale doos in ontvangst genomen maar goed, 't was na behoren.
bij deze op maandag 23 januari een SONY Camcorder HDRCX 130 EB besteld. dat ging allemaal goed. dinsdag 24 Januari gebeld wanneer de camcorder geleverd zou worden. dat zou 1 week duren omdat deze niet op voorraad was. keek s' middags op de website was inene de prijs veranderd van ¤ 308 naar ¤361 euro. dit vond ik vreemd gebeld met beste keus. ik zou de prijs van ¤308 euro moeten bestalen. vandaag 25 januari een email gekregen . de melding dat deze is uitverkocht en niet meer leverbaar was. dit zijn geen afspraken maken met klanten! vandaar dat dit de laatste keer is geweest om een artikel bij beste keus te bestellen
Omdat de subwoofer er van verdacht werd kapot te zijn, bij Bestekeus een Sanyo subwoofer besteld. Sanyo, omdat de versterker ook van dat merk is, goed bevalt en de prijs van de subwoofer niet te hoog was.
Bestekeus was één van de weinige winkels die hem kon leveren. De site werkt verder prima, en het feit dat het niet alleen een dozenschuiver is, maar ook fysieke winkels en een keurmerk, waren voor mij voldoende redenen om te bestellen.
Zolals al eerder aangegeven: geen extra doos of iets. Vind ik zelf geen punt, zeker niet bij elektronica die goed in de piepschuim zit.
Aftersales
Uiteindelijk bleek de subwoofer niet kapot, maar lag het aan een instelling van de versterker. Contact opgenomen per mail en uitgelegd waarom ik hem terug wilde sturen. Probleem daarbij was dat ik feitelijk geen poot had om op te staan, daar ik hem als zakelijke klant had besteld. De reden daarvan is dat één account makkelijker is dan twee accounts.
Desondanks mocht ik hem gewoon terug sturen en is mijn geld inmiddels weer op mijn rekening gestort. Dat laatste heeft even geduurd, maar het bedrag was niet heel hoog (129,- euro), dus dat vind ik geen punt. In de voorwaarden wordt sowieso een termijn van 2 weken genoemd.
Kortom: chapeau!
De website is overzichtelijk. De productafbeeldingen zijn daar in tegen lelijk. De voorraad indicatie is goed uitgewerkt, hoewel ik twijfel aan de juistheid hiervan.
Aftersales
Het door mij bestelde product lag bij hun leverancier in het magazijn. Na een statusupdate en een opleverdatum kreeg ik te horen dat het product niet meer geleverd kon worden. Waarom ik dan statusupdates kreeg is me dan ook een raadsel.
Omdat ik persee dat product wilde en geen andere, wil ik natuurlijk mijn geld terug. Helaas heb ik tot nu toe nog geen bevestiging gekregen dat ze over gaan op het teruggeven van mijn geld.
Edit:
14-10 Een email verstuurd met daarin de vraag om het geld terug te storten, nog geen bericht van gekregen.
17-10 Een email verstuurd met daarin de vraag om het geld terug te storten, nog geen bericht van gekregen.
18-10 Een email verstuurd met daarin de vraag om het geld terug te storten, nog geen bericht van gekregen.
19-10 Zowaar via de telefoon meegedeeld gekregen dat ik mijn geld terug krijg. De waardering is iets gestegen.
20-10 Ondanks de toezeggingen staat het geld nog niet op mijn rekening.
22-10 Het Staat er eindelijk op!
Uitstekende website met eenvoudige zoekmogelijkheden. Concurrerende prijzen en zeer snelle levering. Alles was keurig verpakt.
Supersnel, keurig verpakt.
Duidelijke site, niet de mooiste vormgeving maar daar gaat het niet om. Het bestellen ging eenvoudig, meerdere manieren om te betalen met uiteraard ook iDeal. Na het bestellen gelijk bevestiging en bij het verzenden ook gelijk een mailtje. Deze mailtjes zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op de site.
Snelle levering, dezelfde dag nog verstuurd en een dag later bij mij. Helaas werd mijn bestelling niet in een andere doos gedaan maar zat hij gewoon in de doos van de fabrikant, uit ervaring met TNT weet ik helaas dat dit niet altijd even verstandig is in verband met diefstal.
De reden dat ik voor de koop van een professionele haardroger voor BesteKeus.nl heb gekozen is de gunstige prijs gecombineerd met de mogelijkheid tot afhalen.De website is wel overzichtelijk, maar de productinformatie vind ik te beknopt. De producten zijn gemakkelijk te bestellen. Aanvankelijk was ik niet tevreden, omdat ik helemaal geen reactie kreeg na mijn bestelling. Achteraf bleek echter, dat BesteKeus.nl in totaal 4 mails had gestuurd om de voortgang van de bestelling te melden. Deze mails waren echter in mijn spambox terechtgekomen. Hier kwam ik achter toen de winkel mij opbelde met de vraag of we het bestelde nog wilden komen ophalen. Zij gaven aan, dat bij Gmail hun berichten vaak bij de spam terechtkomen. Fijn dat ze belden, want anders was ik met een ontevreden gevoel op zoek gegaan naar een andere winkel!
Overzichtelijk website met volledige product informatie. Erg prettig dat duidelijk werd aangeven wat de voorraad status is en wanneer het product geleverd zou worden.
Het product werd de volgende dag al afgeleverd terwijl ik deze de vorige dag pas aan het einde van de middag had besteld. Klasse!
De website is op zich heel overzichtelijk, alleen sommige plaatsjes werkten niet of was er geen duidelijke productomschrijving.
Het bestelproces is duidelijk en de terugkoppeling van de order ging prima. Helaas ging er door iDeal iets mis, maar dat was met een dubbele order en email prima opgelost! (Ik zie dat nu maar even als after sales)
Bij een goede prijs voor een gezocht product zal ik hier zeker weer een aankoop doen!
Vincent
Het is volgens mij het een TNT kwaal en/of een keuze van de winkel, maar dan wordt de zending voorgemeld en dan verwacht de dag erna de zending van TNT. Helaas niks bleek minder waar, het werd (door TNT) nog een dag later. Er zijn meer webshops die hier 'last' van hebben.
Aftersales
Zoals gezegd ging er met de eerste order iets mis. Via email allemaal prima opgelost. Het probleem lag bij iDeal, waardoor er een betaling mis ging. Ik wilde zekerheid voor alles en nogmaals besteld omdat een 2e betaling op een weborder niet mogelijk bleek.
Website is overzichtelijk alhoewel het design niet echt mooi oogt.
Kreeg bevestiging van de bestelling en ook wanneer ik het product (Samsung VCR8855) kon ophalen. Absolute pluspunten zijn de prijs van het product en men kan contact betalen (wat bij diverse winkels niet mogelijk is).
Verzending n.v.t. aangezien ik het product zelf ben wezen ophalen.
TV hier besteld omdat de prijs het laagste was, incl verzending. Een wolf in schaapskleren als je het mij vraagt.
Samengevat (voor niet lees gierige mensen):
- Verzending wordt niet degelijk verpakt (standaard fabrieksverpakking)
- Dit is zeer gevaarlijk, zeker voor beeldschermen!
- Dit is zeer gevaarlijk voor diefstal!
- Je kunt maar hopen dat jouw bestelling intact arriveert op deze manier. Het risico en de mogelijke problemen niet waard.
Er wordt een 5% toeslag aangerekend voor kredietkaarten (waarom?). Gewone overboeking dan maar. Vanuit België duurt dit al snel 5 werkdagen, dus heb ik nog meer dan een week mogen wachten op de levering. Goed, het was nu niet zo dringend voor mij, maar houd er toch rekening mee.
De TV is hier aangekomen in de doos van de fabrikant zelf (in totaal heeft deze zo 200km afgelegd).!!!! Zonder enige extra bescherming !!!!
De doos was vrij zwaar toegetakeld, met een deuk in het midden aan het beeldscherm. Als bij wonder werkt de tv normaal (maar voor hoe lang?). Na een discussie van 15 minuten met de postbode om levering te weigeren heb ik toch besloten te tekenen voor ontvangst.
De doos was goed ingedeukt, met een zware deuk recht op centrum waar het scherm zich bevindt. Een klein mirakel dat de tv zelfs dus niet geschonden is. Waarom je in godsnaam een TV zo verzendt kan ik niet bij. Op deze manier kan ik ook een gratis verzending aanbieden aan klanten.
Het zou niet de eerste tv zijn die verloren gaat op de pakketdienst. Stop de doos tenminste in een andere eenvoudige doos, zodat dit niet opvalt.
Deze manier van verzending is gevaarlijk! Vraag dan ¤10 verzendingskosten en stop de boel tenminste in een doos. Bespaar de aftersales dienst een beetje werk.
Afrader!
Op de 31e in de avond een Onkyo AV Receiver TX-SR308 besteld en de volgende ochtend iets na 9 uur een email dat ik het op kan halen. Hoe snel is dat!
Heb inmiddels al meerdere aankopen gedaan en zal dat ook blijven doen.
Pakket zelf opgehaald in Best omdat het toch op de route ligt van werk-huis.
Aftersales
In het verleden heb ik eenmaal te maken gehad met afhandeling van garanatie. Een PHILIPS beeldbuis tv waarbij het beeld niet goed was.
Nadat de monteur van PHILIPS was geweest was het euvel nog steeds niet verdwenen. In zeer goed overleg en service heb ik een LCD TV uit mogen kiezen. Top!
Reactie op e-mail is traag.
Producten worden niet dezelfde dag verstuurd, maar er zitten enkele dagen tussen.
Aftersales
Ik heb een "snooper truckmate S7000" en heb hiervoor het product besteld genaamd "Snooper truckmate External antenna" (http://www.bestekeus.nl/p...al_Antenna-pId-51265.html)
Achteraf blijkt dit niet de juiste antenne te zijn, deze is alleen voor de S2000.
Na een mailwisseling van enkele dagen komen we tot de conclusie dat ik niet de juiste antenne heb besteld en ik kan alleen het product terugsturen als het nog in de orginele verpakking zit en niet geopend is!!
U begrijpt dat ik dit product geprobeerd heb en de verpakking dus heb moeten openen. Ik heb inderdaad het verkeerde product besteld, want ik had voor de S7000 moeten kiezen. En ook hierover valt nog te twisten want als je de omschrijving van het bestelde product bekijkt, dan lijkt het voor een leek compatible met de Snooper S7000.
Als klant vind ik het zonden om het zo op te lossen en ik heb er geen goed gevoel bij. In de toekomst toch maar weer bij Coolblue bestellen, die nog nooit moeilijk hebben gedaan over het terugsturen van een product!!