Hoofdcategorieën

Pinnen € 0,-
Contant € 0,-
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 1041 prijzen, 720 unsortedprijzen
Prijsindex 93,2 (6,8% onder gemiddeld)
93,2 (6,8% onder gemiddeld)

Reviews en reacties

Scorekaart

#   Laatste 3mnd Laatste 6mnd Totaal bereik
20 Algemeen 5 4 4
14 Verzending 3 4
3 Aftersales 1 3.5

Gepost door betty.buuf, vrijdag 23 oktober 2009 13:51
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Op maandag 5 oktober heb ik via de website 1 geheugen module voor mijn laptop besteld.

Ik wist niet direct welke geheugen modules ik moest hebben maar daar hebben ze bij simmcity een goede oplossing voor bedacht., de geheugen configurator.
Je zoekt op fabrikant, systeemtype en modelnaam en je klikt op zoeken, daarna kun je nog het type aangeven en zoeken.
Je krijgt nu bovenaan de site direct de juiste module te zien die je ook meteen kunt bestellen en verder zie je ook nog gegevens over de modules die standaard in laptop zitten. Erg handig want je hoeft niet lang te zoeken.

Verder vind ik de site overzichtelijk.

Binnen 15 minuten had ik al een orderbevestiging per mail gekregen dat ik de bestelling dezelfde middag vanaf 17:30 uur op hun afhaalpunt in Wageningen af kon halen.

Ik heb mijn bestelling zelf afgehaald en werd zeer correct geholpen.

Niet van toepassing.

Gepost door yepster2, vrijdag 17 juli 2009 14:56
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

De website is duidelijk, je krijgt snel een overzicht van het geheugen wat in je MB past, wat de alternatieven zijn met de daarbij horende prijzen. Ook de memory configurator is handig. Wat ik vooral erg cool vond, was dat toen ik vroeg naar de levertijd van iets en of ik met spoed moest betalen om iets snel in de bus te hebben (wilde nl een weekend lang een memtestje laten lopen voor een test) ik de melding terug kreeg: voor 3 uur bestellen en mailen dat je betaald hebt, spoed hoeft niet. Dat is nog eens vertrouwen. Zogezegd zogedaan.

De modules zitten (net als de vorige keer) in een netjes doosje. Aangezien ik met bestellingen van een paar honderd euri niet ga beknibbelen voor 3 of 4 euro op mogelijke problemen, besteld met track en trace + handtekening. Omdat eea zo goed gegaan is dacht ik: ff een review plaatsen en toen ik las dat bij niet-verzekerd als in niet met een handtekening verzenden, het wel eens mis gaat, ben ik blij dat ik toch die paar euri extra betaald heb.

Gepost door Sjimbo86, donderdag 2 juli 2009 15:14
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Top winkel. Simmcity is gespecialiseerd in geheugen en dat was te merken ook. Via de compatible list goed geheugen uitgezocht voor mijn nieuwe pctje. Je hoeft je bij hun niet te registreren gewoon bestellen en je gegevens opgeven. Vervolgens krijg je meteen een bevestigingsmailtje en betaal je via internetbankieren en voila. kreeg meteen een mailtje dat het was betaald en dat de order word verwerkt. Op zaterdag kreeg ik een mailtje in de ochtend dat mijn bestelling vandaag geleverd zou worden en nog geen 2 uur later kreeg ik mijn pakketje binnen. Zeker voor herhaling vatbaar.

geheugen zat netjes in een doosje met voldoende piepschuim om te beschermen.

Gepost door tvds, dinsdag 16 juni 2009 07:36
Algemeen: 4 Verzending: 1 Aftersales: 1

De site van Simmcity oogt dan misschien eenvoudig. Je hebt snel gevonden wat je zoekt. Het geheel bestel proces gaat goed en is ook eenvoudig.
Ik had snel gevonden wat ik zocht voor een mooie nette prijs en kreeg netjes een mailtje met de gehele aankoop in in.
Had 1 compactflash kaart gekocht.

Na een paar dagen kreeg ik een melding dat het pakket verzonden was. Ik had zonder verzekering genomen. Dit was op de 11-06. Toen ik de 13e nog niets binnen had ben ik gaan mailen.

Natuurlijk kwamen ze gelijk op de proppen met het feit dat ik onverzekerd had gekozen en dat het voor hun niet te traceren was waar mijn pakketje nu was.

Het is nu de 16e, nog niets ontvangen. Terwijl de reguliere post er hooguit 2 dagen over doet om een pakket / post aan te bieden.

Vandaag maar weer een mail gestuurd.

Aftersales

De aftersales zijn dus niet echt best. Ik kreeg een korte bitcherige mail terug over het feit dat ik dus voor onverzekerd had gekozen en dat er voor hun verder ook niet te achterhalen was wat er met de zending is gebeurd.

Dat is jammer want het ziet er na 6 dagen naar uit dat ik niets krijg en dus 60 euro door de spreekwoordelijke plee heb gespoeld.

Heb ze vandaag een mail gestuurd dat ik alsnog verwacht dat ze leveren.

16-06-2009
Weer reactie terug van Simmcity. ze zeggen dat ze niet aansprakelijk zijn en ik dus in weze kan fluiten naar mijn centen. Daarom zou ik ook verzekerd moeten laten versturen zeggen ze.

Ik doe dat nooit en het is tot nu to altijd nog aangekomen. Ik begin een beetje vieze smaak in mijn mond te krijgen van dit bedrijf. Ze schuiven het heel makkelijk af op de klant.

Ik heb mijn geld terug gevraagd, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Tja, één keer maar nooooooooit meer simmcity !

Gepost door flaurijssens, donderdag 11 juni 2009 18:44
Algemeen: 3 Verzending: 1 Aftersales:

Kwam na doorklikken vanuit de pricewatch op de website. Een erg lange en onoverzichtelijke lijst met compatibele apparaten voor het geheugen dat ik zocht kreeg ik voor mijn kiezen. De bestelknop was ergens onderaan. Verder weinig aandacht aan de site gegeven maar het zag er voldoende uit en het deed wat het moest doen. Pluspunt: je kunt eerst je winkelwagen vullen, daar hoef je geen account voor aan te maken.

Op de pricewatch staan lage verzendkosten. Echter, als je bij de bevestiging van de bestelling komt blijkt dat dat voor onverzekerde verzending is waarbij SimmCity de verantwoordelijkheid van de verzending bij de koper legt. Dit mag volgens de wet niet eens, de verkoper blijft aansprakelijk. Men probeert je dan verzekerde verzending aan te smeren, waardoor SimmCity duurder blijkt dan een aantal andere webshops waar ik al eerder naar tevredenheid besteld heb. Jammer. Ik vind de poging de wet te omzeilen erg kwalijk, vandaar 'Zeer slecht' voor de verzending.

Ik heb de bestelling niet doorgezet.

Gepost door Card Nox, woensdag 27 mei 2009 12:38
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales:

Was via de Pricewatch 3GB aan SO-DIMM aan het zoeken en kwam zo op SimmCity terecht. Beide latjes waren goedkoop tegenover de concurrentie en waren op voorraad. De technische gegevens op de site waren voldoende om te weten dat deze latjes waren wat ik zocht. Toen direct besteld, wat kan zonder een account aan te maken, en betaald via overboeking (bestelde namelijk voor iemand anders en diegene heeft het overgeboekt).

Zaten in een dubbel-enveloppe zoals ik had aangegeven. De twee latjes zaten in hun verpakking en er zat een factuur bij. Duurde twee dagen voordat ik ze had. Dag 1 besteld en betaald, dag 2 verzonden, dag 3 thuis.

Aftersales

Nog niet mee te maken gehad aangezien beide latjes werken.

Gepost door Robin4, dinsdag 26 mei 2009 10:38
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Voor de eerste keer wat beteld. Dang dit heb ik nog nooit zo snel mee gemaakt. Op 25 mei beteld en net lag die al in de brienvenbus.
Dat vind ik erg speedy. Hier verdienen ze bij mij veel punten mee.

Je kan kiezen om het te laten verzenden via tnt post (zal wel pakketje zijn) alleen kost dat iets van 8 euro, wat ik nogal duur vind en langer op moet wachten voordat het pakket aan me deur word aangeboven.

Via de reguliere post gaat het veel sneller bij mij en kost zelfs de helft minder. Gewoon netjes in een bubbel envelope

Nog niet nodig gehad.

Gepost door JayWheel, donderdag 23 april 2009 00:05
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales: 5

Zeer betrouwbare shop.
Alhoewel de website ietwat spartaans oogt, kun je het product wel makkelijk vinden als je weet wat je zoekt.
Even rondneuzen is wat lastiger, de producten zijn namelijk gesorteerd per fabrikant en niet per type. De gegeven informatie is correct en de prijzen zijn vriendelijk!
Ook de correspondentie is correct en snel. Zelfs op een zondag kreeg ik een reactie.

Zendingen worden netjes verpakt en goed beschermd tegen transport. Niks op aan te merken.

Aftersales

Een echte pluim voor de aftersales.
Zelfs nu ik voor de 3e(!) keer mijn Cruzer Contour moet retourneren door een defect aan de stick (na een paar maanden gebruik), wordt alleen gevraagd naar gegevens voor de knowledge base. Ook nu wordt een RMA in gang gezet.
Zonder twijfel zal ik dus weer wat bij deze shop bestellen.

Gepost door Tha_Duck, donderdag 16 april 2009 15:03
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Overzichtelijkheid van de website geen last van gehad (link vanuit PW). Voor de rest prima communicatie en snelle reacties.

Netjes ingepakt, pakbon erbij. En binnen 24 uur hier binnen. Top.

Aftersales

Niet nodig, dus geen oordeel.

Gepost door pkopf, dinsdag 14 april 2009 10:20
Algemeen: 3 Verzending: Aftersales:

Mijn tweede bestelling bij Simmcity.nl bevestigde mijn eerste indruk: een betrouwbare en scherp geprijsde webshop. Ik heb voor de tweede keer een 2GB SD kaartje gekocht. Erg fijn dat deze ouderwetse kaartjes nog hier te koop zijn, het meeste is SDHC wat mijn ouderwetse apparatuur niet slikt

De website van Simmcity zelf is best onoverzichtelijk, het beste kun je via Tweakers.net/pricewatch je artikel zoeken en op de deeplink klikken...Desondanks biedt de site alle mogelijk informatie over artikelen die je maar kan wensen. Bovendien, als je weet wat je zoekt, vind je je weg wel.

Het plaatsen van een bestelling is snel gedaan, je hoeft geen account aan te maken om het te volbrengen. Verder niet veel bijzonders, je ontvangt een automatische orderbevestiging en wat later (bij mij dezelfde dag) een bericht dat het product afgehaald kan worden als het voorradig was.

Ik heb het kaartje afgehaald in het Heerenstraat Theater in Wageningen (de bios van ons dorpje), aangezien ik in Wageningen woon. Erg makkelijk en nog goedkoper. Er worden dan nog wel 2,10¤ administratiekosten in rekening gebracht. Het afhalen zelf doe je in de foyer van de bios, iedere werkdag tussen 17.30 en 18.00 uur. Bij mij kon ik op de dag van bestelling al het product afhalen! Ik kwam er zelf niet eerder aan toe dan 8 april, maar dat was geen probleem.

Aftersales

Geen oordeel, want geen ervaring mee: de kaartjes werken perfect!

Gepost door kibber, zondag 12 april 2009 22:46
Algemeen: 5 Verzending: 4 Aftersales: 5

Op 20 maart heb ik een 4GB kit besteld voor mijn Macbook Pro late 2008. Netjes een bevestiging van ontvangen en daarna nog een verzendbevestiging. Levering vond plaats op 23 maart.

Netjes verpakt in een bubbeltjes envelop.

Aftersales

Na +- anderhalve week begon mijn Macbook kuren te vertonen. De laptop liep met enige regelmaat vast, horizontale strepen bovenin beeld en een krassend geluid uit de boxen. Ik vermoedde dat het geheugen niet goed was. Na rondneuzen op het forum bleek dat meer mensen dit probleem hadden na het upgraden van het geheugen. Op zaterdagavond een mail gestuurd met mijn klachten, en om 10 uur 's avonds ontving ik nog een reactie, erg netjes! Simmcity heeft contact opgenomen met Kingston waar dit probleem bekend was. Op 8 april heb ik mijn modules teruggestuurt en op 10 april plofte de nieuwe modules alweer op de mat. Mijn complimenten!

Gepost door AES, dinsdag 7 april 2009 16:49
Algemeen: 4 Verzending: 4 Aftersales:

Voor onze Dell E 520 2x2Gb Kingston geheugenmodules besteld; nogal rechttoe rechtaan kunnen vinden. Redelijke prijs voor DIMMS en verzending. Kreeg bevestiging van de order met duidelijke betalingsmogelijkheden. Melding van de betalingsontvangst en verwachte afleverdatum via reguliere TNT Post-verzending. Die klopte precies.
Modules waren verschillend in afmeting.
Om "matching problemen" te voorkomen direct via hun site vraag gesteld over eventuele problemen. Binnen een paar minuten een reactie en binnen een uur een geruststellend antwoord op de vraag. Met SiSoftSandra tien runs opgestart ; alles lijkt prima in orde!

Keurige en tijdige levering in bubbelenveloppe.

Aftersales

Gelukkig geen ervaring mee opgedaan.

Gepost door Microkid, dinsdag 7 april 2009 05:27
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Ik zocht 2 kingston geheugen modules voor m'n ESXi whitebox. De website is erg handig, slim opgedeeld in producten en functionaliteit. Je kan ook het artikelnummer van Kingston inkloppen en dan kom je meteen bij het goede product terecht. Tegenwoordig ook live voorraadinformatie, dus je weet meteen of het op voorraad is en wanneer je de spullen ongeveer kan verwachten. Na het bestellen krijg je netjes een mailtje met een bevestiging. Betaald via overboeken en gekozen voor normale verzending, dan ben je voor 3 euro nogwat klaar. Erg prima dus.

Gekozen voor normale post. Echter gisteren ging de deurbel en stond de eigenaar zelf op de stoep met de 2 dimmetjes. Hij woont in dezelfde stad en het was voor hem dus een koud kunstje om even langs te rijden. Prima service.

Gepost door Jan Smit, vrijdag 3 april 2009 12:58
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

Site was prima, snel te vinden en goed bereikbaar. Ik heb de site gevonden via de pricewatch.

Een CF van 16gb besteld. Simmcity was/is de goedkoopste met dit artikel.

Dit is de reden dat ik de beoordeling plaats: woensdag AVOND besteld en betaald via iDeal. Donderdag ochtend geleverd. Hoe kan het? Super!

Aftersales

Niet nodig gehad, kaartje werkt naar behoren.

Gepost door jan groen, zaterdag 7 maart 2009 17:56
Algemeen: 5 Verzending: 4 Aftersales:

Via de price-watch in deze winkel terecht gekomen. Misschien niet echt overzichtelijk maar alle informatie is wel te vinden.
Ik 4 maal een 1 Gb SOdimm en 1 maal een 2 Gb SOdimm besteld en betaald bij deze winkel. Mijn bestelling was nog niet verwerkt maar toen bedacht ik dat ik maar 3 maal een 1 Gb SOdimm nodig had. Snel een mail gestuurd en de aanpassing doorgegeven. Keurig mijn geld terug gehad en alles prima verwerkt.

Er zat een weekend tussen de bestelling en aflevering. Dus al met al keurige snelheid. Goed verpakte in doosje met schuimvlokken.

Aftersales

Alles werkte dus geen gebruik van hoeven maken.

Gepost door pkopf, vrijdag 20 februari 2009 11:09
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales:

Afgelopen woensdag (18-2) een 2GB SD kaartje besteld bij Simmcity. Shop viel op door lage prijs en doordat de shop in mijn woonplaats gevestigd is.

Eerste indruk van de site is ok, site oogt wat rommelig in mijn optiek. Navigeren is af en toe best lastig, doordat de categorieën vrij grote 'iconen' hebben met het Kinston-logo. Site geeft beperkte informatie over het product, maar de beschikbare informatie moet genoeg zijn

Plaatsen van een bestelling gaat vrij eenvoudig, het is niet nodig eerst een inlog-account aan te maken. Verzendkosten en administratiekosten zijn in mijn optiek aan de hoge kant.

Direct na bestelling volgt een orderbevestiging via de mail. De status-update volgde een paar uur later, het product kon die avond al afgehaald worden.

Prijzen van de producten zijn redelijk, liggen iets lager dan de meeste shops. Inclusief verzend- en administratiekosten liggen de kosten echter hoger.

Product afgehaald in de bioscoop van Wageningen, dus geen ervaring met verzenden.

Gepost door Nss, zondag 11 januari 2009 14:37
Algemeen: 2 Verzending: 1 Aftersales:

29/12/2008 - in het begin van de middag een 2gb Kingston Sodimm reepje besteld. Uit de Pricewatch bleek deze bij SimmCity een van de goedkoopste te zijn. Daarnaast direct op voorraad volgens de site, dus besteld. Gekozen voor normale verzending en overmaken van geld, dit direct ook via internetbankieren overgemaakt.

30/12 - 's ochtends bevestiging dat betaling binnen is en dat de bestelling diezelfde dag verstuurd zal worden. Volgens het mailtje zou de verwachte afleverdatum 31/12/2008 zijn.

31/12 - nog niks ontvangen (wel andere post)

01/01/2009 - feestdag

02/01 - nog steeds niks ontvangen, andere post wel. Omdat ik die avond voor een week met vakantie zou gaan, heb ik SimmCity gemaild of bestelling wel verstuurd was. Binnen 15 minuten reactie: "Veelal wordt een verstuurde zending ook de volgende dag geleverd maar gezien "het enorme aanbod" van post volgens TNT valt er weleens iets buiten de dagelijkse levering, onze excuses hiervoor." Snelle reactie dus.

11/01 - terug van vakantie, maar geen pakketje van SimmCity. Heb SimmCity direct een mail gestuurd en ook weer snel (binnen 15min.) een reactie dat zij het pakketje op de 30e verstuurd hebben met reguliere post en dat ze het niet retour hebben gekregen en dat ik het daar mee moet doen.

Daar kan ik dus weinig mee. Erg merkwaardig ook, heb op de genoemde dagen wel gewoon andere post gehad. Voor 5 euro meer had ik het beter in de winkel kunnen kopen. Geen aanrader dus, hoewel het op het eerste gezicht positief leek (mede ook vanwege de positieve reacties in deze shop survey). Jammer in ieder geval dat het ze het niet netjes op willen lossen.

Gepost door martennis, dinsdag 6 januari 2009 22:03
Algemeen: 5 Verzending: 5 Aftersales:

De website vind ik niet helemaal duidelijk. Persoonlijk vind ik de indeling wat te wensen over laten, doordat ervoor is gekozen om producten per merk en niet per soort in te delen. Eenmaal aangekomen bij het product dat je zoekt, is alle informatie correct en (voor zover ik weet) was ook de voorraadstatus actueel. Direct na het bestellen (2x CF kaartje) kreeg ik een email, en na betaling (vooruitbetalen) kreeg ik een bevestiging hiervan en werd direct vermeld dat de bestelling al onderweg was (maandag). Geweldig zo snel!

Voor verzending had ik gekozen voor de eenvoudigste versie: brievenpost. Zoals de mail al aangaf, de volgende dag (dinsdag) in huis. De verpakking was een envelop met bubbeltjesplastic. Gewoon keurig verpakt.

Aftersales

Geen ervaring met de aftersales van deze shop.

Gepost door betty.buuf, woensdag 3 december 2008 17:11
Algemeen: 5 Verzending: Aftersales:

Ik had een geheugenmodule besteld voor mijn nec versa laptop. Wat mij verbaasde is dat ik erg snel een orderbevestiging kreeg en de module ook nog dezelfde middag op kon halen. Ik heb eerst prijzen vergeleken maar simmcity bood de laagste prijs.
Wat ik ook zo leuk vond is, dat het afhaalpunt in een gezellige bioscoop in Wageningen is. Dat verwacht je niet maar het is wel heel erg leuk om op zo'n afhaalpunt af te halen. Heel sfeervol, je zou er bijna ook nog van naar de film gaan.

Gepost door Microkid, zondag 31 augustus 2008 11:43
Algemeen: 4 Verzending: Aftersales:

Ik zocht 2 kingston geheugen modules voor m'n Asus eee 1000H netbook. De website is erg handig, slim opgedeeld in producten en functionaliteit. Je kan ook het artikelnummer van Kingston inkloppen en dan kom je meteen bij het goede product terecht. Helaas geen voorraadinformatie, da's wel erg jammer, dit zou echt wel verbeterd kunnen worden. Je weet dus niet wanneer je de spullen gaat krijgen. Na het bestellen krijg je netjes een mailtje met een bevestiging. Aangezien ik in het dorp om de hoek woon kies ik voor ophalen, dan kan ik ter plekke pinnen, wel zo handig. De volgende dag al kreeg ik een mailtje dat het klaar lag, super snel dus.

Opgehaald. Dit is bij Simmcity altijd grappig, want dit doen ze in de bioscoop van Wageningen. Gewoon even aangeven wat je komt ophalen, pinnen en klaar. Het waren de correcte modules en ze werken feillloos.

VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2009 Tweakers.net - Alle rechten voorbehouden - Uw Privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van: