Had wat reepjes PC3200 ECC REG nodig en die waren bij SimmCity gewoon het goedkoopste. Gelukkig hebben ze direct links in PW want de website is wat onoverzichtelijk.
Niet storend verder maar briljant is anders. Zelfde verhaal voor de bestelling, alle mailtjes zijn compleet maar wat 'simpel'. Neemt niet weg dat alles gewoon wel aanwezig is
Reepjes waren snel binnen (of nou ja, ik was niet thuis bij de afleverpogingen maar dat kan ik ze niet aanrekenen
). Verpakking was meer dan prima (hoewel wel in een erg grote doos in verhouding).
Het was wat lastig zoeken op de site vond ik, maar toch had ik uiteindelijk gevonden wat ik zocht. Twee SO-DIMMs voor mijn laptop.
Bestelling op woensdagavond geplaatst, en ondanks dat in mijn browserscherm een bevestiging stond duurde het even voordat ik die ook per e-mail ontving. De dag erop heb ik 's ochtends per bank het geld overgemaakt; dezelfde avond nog kreeg ik een bevestiging dat het ontvangen was en dat de bestelling gereed werd gemaakt voor verzending. Op vrijdag tenslotte een bevestiging dat het pakket verzonden was.
Ik vond 6.95 + 19% BTW redelijk aan de prijzige kant voor de verzending van 2 SIMM's, maar het bleek dat je dan wel een bijzonder stevig pakket krijgt waarvoor getekend moet worden. In die zin wel keurig, want je weet op die manier veel zekerder dat de bestelling veilig aankomt. Zaterdagochtend heb ik het in ontvangst mogen nemen en een kwartiertje later zaten de modules er in
Redelijk overzichtelijke website. Deze vind ik persoonlijk niet geschikt om eens lekker rond te kijken wat er allemaal leverbaar is, maar meer te gebruiken als je al precies weet wat je wilt hebben. Helaas is er geen voorraad indicatie.
Ik zocht een 4GB SDHC class6 kaartje voor een camera. Ben uitgekomen bij een Kingston SD6/4GB. Kaartje besteld, zonder dat registratie op de site nodig was, en aangegeven deze op te halen in Wageningen. Om 7:40 kreeg ik een mailtje dat de bestelling ontvangen was. Om 9:49 (!) kreeg ik al bericht dat ik de kaart op kon halen (werkdagen van 17:00 - 18:00). Sneller kan gewoon niet!
Dezelfde dag heb ik hem opgehaald en dmv. pin betaald.
Simmcity was niet de goedkoopste leverancier voor dit kaartje (wel in de op 10 van pricewatch), maar aangezien ik hem makkelijk kon ophalen in Wageningen heb ik voor gemak gekozen ipv. de allerscherpste prijs.
Zie stukje hierboven. Ik heb gekozen voor ophalen, en dit kon gewoon gelijk dezelfde dag nog. Het kaartje werdt netjes geleverd in een plastic zak met bon. Niks op aan te merken, in een woord klasse!
Heb er een CF-kaartje en 2 GB geheugen besteld.
Pas op je email-factuur komt er dan te staan dat beiden niet op voorraad zijn en dat het een paar dagen kan duren.
Jammer dat dat niet bij voorbaat al op de site stond maar goed, prima, dan wachten we een paar dagen.
Weekje gewacht en toen maar eens gemailt wat de status was van mijn bestelde onderdelen. Het bleek toen dat het geheugen op voorraad was maar CF-kaartje zou eind April worden. Ik heb toen een ander merk kaartje uitgezocht en dat is de volgende dag meteen verzonden.
Op wat kleine puntjes niks te klagen dus.
Kortom: voorraad kan duidelijker aangegeven worden op de site en iets pro-actiever terugkoppelen als een bestelling meer dan een paar dagen nodig heeft.
Zending was netjes verpakt en met track&trace te volgen.
Prima dus.
In het verleden heb ik geheugen daar onder rembours besteld. Dat kan tegen woordig niet meer, en andere snelle methodes zoals iDeal of creditcard worden ook niet aangeboden.
Dat betekent dat elke bestelling tenminste een dag langer duurt dan strikt noodzakelijk is i.v.m. verwerking van de betaling door de bank.
Vandaag besteld, morgen in huis scoort hoog bij mij.
Voor de rest geen bijzonderheden.
Ik had 2 setjes met 2 x 2GB besteld en wilde het graag afhalen in Wageningen omdat ik daar in de buurt op cursus was. Ik had vrijdagmorgen nog een e-mail gestuurd met de vraag wanneer het geleverd zou gaan worden, maar (omdat ik om 12:00 al klaar was en al op weg was naar huis) zag het antwoord van Simmcity pas rond 14:00 toen ik thuis was.
Ik heb daarop gereageerd met de vraag of het dan bezorgt kon worden waarna na een paar minuten m'n telefoon ging. De meneer vroeg mij waarom ik het niet kwam afhalen en nadat ik hem had uitgelegd dat ik de afgelopen dagen op cursus was in de buurt van Wageningen en het zodoende wel wilde afhalen boodt hij mij aan om het op te sturen, maar omdat ik niet zo'n fan ben van vooruit betalen (bij winkels waarik nog niet eerder heb besteld) vroeg ik of het onder rembours kon.
Helaas was dit niet mogelijk ivm de slechte ervaringen die de winkel had, maar de meneer verzekerde mij dat als ik het geld over zou maken hij het pakketje vandaag nog op de bus zou doen. Dit vond ik natuurlijk een supergoed idee en ik heb het geld gelijk overgemaakt en inderdaad een half uur later ontving ik een status update dat het pakketje onderweg was!
Super!!!
Verzending was snel, helaas pindakaas voor mij had de TNT bezorger het bij de buren bezorgt ZONDER bij mij even een briefje door de bus te doen dus kreeg ikhet pakketje pas vandaag nadat ik Simmcity gemaild had met de vraag waar het pakketje bleef.
Simmcity reageerde daar heel vriendelijk op met een link naar track & trace van TNT. Daar kon ik idd zien dat het pakketje bezorgt was en bij navraag bij de buren bleek dat inderdaad het geval (de buurvrouw had al een paar keer aan de deur gestaan maar ik was of niet thuis of ik lag nog op bed, tja..in 't weekend slaap ik uit).
Geen ervaring mee.
Met oog op de fotografie-hobby via PriceWatch een tweetal SanDisk SD Extreme III besteld via de internetsite van dit bedrijf.
Ik vond de layout helder genoeg om door het proces geraken.
Wel gaf het betalen even wat verwarring, aangezien het ABN-AMRO bankrekeningnummer niet in Rabo Internetbankieren geaccepteerd werd (ivm de voorloop nul). Derhalve betaling naar Postbank gedaan.
Kreeg vlot respons op de notitie met het 2e afleveradres, daar ik vaak van huis ben. En na een antwoord feilloos verwerkt, en bericht dat de zending zaterdag (volgende dag) geleverd zou worden.
Goed verpakt in een klein formaat doos met heel veel foam vulling. Dit mag wat mij betreft anders, gewoon een paar oude kranten er in is ook stevig genoeg voor SD-kaarten.
Nu zit ik met lading foam waar ik niets mee kan
Doos is zonder beschadiging ontvangen op het afleveradres.
De pakbon zat keurig erbij, zoals het hoort.
Aftersales
Gezien het feit dat ik geen aftersales nodig heb gehad, kan ik hier geen oordeel over afgeven.
Na het plaatsen van de bestelling binnen 15 minuten een bevestiging via de mail.
Ik heb toen meteen geld overgemaakt ('s avonds rond 18.00, van postbank naar postbank). De volgende ochtend om 11.08 de bevestiging dat het geld ontvangen was en dat de bestelling verstuurd werd. Dat noem ik nog eens snel!
De volgende dag kwam TNT inderdaad langs.
Verpakking prima. Produkt (Cruzer Contour 4GB) kwam onbeschadigd aan in een ruime doos met chips.
Beoordeling goed i.p.v. zeer goed omdat een handtekening vereist was. Dit is niet handig want dan moet er altijd iemand thuis zijn. Bovendien heeft TNT de irritante eigenschap om twee dagen achtereen langs te komen i.p.v. na de eerste keer niet thuis het pakketje op een afhaalpunt achter te laten.
Als je pech hebt kun je pas 2 dagen na de eerste bezorging over je pakketje beschikken.
Aftersales
Geen ervaring mee, was niet nodig.
Ondertussen al wel ervaring met de aftersales gehad, mijn USB stick (Cruzer Contour) was na een paar maand al kapot.
In het weekend een mailtje gedaan naar SimmCity. Kreeg op maandag (2e paasdag!!) al een reactie met RMA nummer.
Na opsturen keurig een nieuwe gekregen.
Goede aftersales dus!
Website vond ik prima overzichtelijk. Omdat ik wist wat ik zocht kon ik het ook makkelijk vinden. Ik denk dat als je niet exact weet welk type je nodig hebt dat het wel even kan duren omdat alle plaatjes eigenlijk hetzelfde zijn etc.
Maar algemene indruk is gewoon goed!
De snelle service bevalt me eigenlijk ook erg goed. Ik had de bestelling om half 5 rond, na eerst gevraagd te hebben of de geheugenmodules op voorraad waren. Na een snelle reactie heb ik de betaling van SNS naar hun rekening ABN in werking gezet en ik kreeg al heel snel een mailtje dat de betaling binnen was. Dat vond ik wel goed, want het was niet eens via iDeal en toch enorm snel.
Qua prijs weet ik niet of ze enorm overal onder zitten ( volgens tweakers.net overzicht wel ) maar de modules waren sowieso al erg goedkoop!
Verzending is perfect. De doos ter grootte van 28x15x13cm moest bescherming bieden voor 3 doosjes Kingston geheugen. Dat doet het prima dus!
Aftersales
Nog niet mee te maken gehad.
Site is niet al te overzichtelijk en (smaken verschillen) ik vind 'm niet mooi.
Tot zover al het negatieve wat ik kan verzinnen over Simmcity. Op een woensdag mailde ik om half negen 's avonds met de vraag of het geheugen wat ik wilde (2x2gb Kingston voor de MBP) op voorraad was en ik had binnen 5 minuten mail terug.
De volgende dag rond half vijf besteld en direkt betaald met ABN internetbankieren (Simmcity heeft ABN en postbank, dat gaat dus snel). Meteen een mailtje erachteraan, en email terug dat de boel geleverd ging worden.
Vrijdagochtend, de volgende dag dus, stond de postbode voor de deur met een doosje met veel piepschuimerwten erin en het geheugen, netjes verpakt dus.
M'n MBP draait natuurlijk als een zonnetje met dubbel geheugen, ik heb dus helemaal niets te klagen. Heb de oude 2x1GBs verkocht op marktplaats en de mensen die het niet zijn geworden naar Simmcity gestuurd (op MP worden overigens nog best bizar hoge prijzen geboden voor oud geheugen...)
Netjes ingepakt in een klein doosje met veel piepschuim. Heel goed.
Geen ervaring.
Op 30-11 een bestelling gedaan op de website. Op 07-12 had ik nog niets van hun gehoord, dus heb er nog een mail achteraan gestuurd.
Tot 13-12 op de mail ook nog geen reactie. Dus heb ik mijn bestelling maar ergens anders gedaan.
De site vergt enige gewenning, maar is blijkt daarna best slim ingedeelt. Wanneer je even vlug iets wilt zoeken en bestellen kan dat ook. Hij is ook erg snel, wat in mijn geval goed uitkomt.
Er is niets verzonden.
Aftersales
Of dat bij aftersales hoort weet ik niet zeker, maar niet op een bestelling reageren en daarna ook niet op een mail met een bestelling vind ik voor een web-winkel zeer slecht.
No-nonsense, snel geleverd, snel gereageerd. Alleen raar dat je niet op de site kan betalen en het zelf moet overmaken, maar ach.
Snel, op tijd, goed verpakt.
Zeer goede indruk. Op e-mails wordt bijzonder snel, zelfs in het weekend, gereageerd.
Verzekerde zending met handtekening voor ontvangst. Op maandag besteld en het geld overgemaakt en dinsdag het pakketje al thuis!
Ik was van plan mijn laptop te upgraden naar 2gb geheugen met 2x Kingston KVR533D2S4/1G, de winkels die net iets goedkoper waren dan simmcity waren allemaal door hun voorraad heen en aangezien Simmcity een grote waslijst heeft aan goede reviews bestelde ik het hier maar.
Op 22 oktober een mail gestuurd over de voorraad status, binnen 15 min een reactie op het bericht dat het op voorraad was.
Pluspunten:
- Zeer snelle en duidelijke beantwoording van e-mails
- Goede specificaties bij de producten op de site.
- Zeer goede en snelle levering (lees hieronder meer)
- Aangetekende verzending
Minpunten (naja kleine verbeteradviesjes):
- Site om producten te "browsen" is niet echt overzichtelijk, kan beter (gelukkig directe link in pricewatch en zoekfunctie).
- Aangetekende verzending (zie nadeel hiervan hieronder)
- Ik mis iDeal betaling.
Dinsdag ochtend (23 okt) om een uur of 9,10 besteld en direct betaald. Werd keurig een orderbevestiging gestuurd.
Een paar uur later een mail gekregen dat het de deur uit was gegaan en het de volgende dag bezorgd zou worden.
De volgende dag kwam ik thuis van stage en zag dat er een poging gedaan was om te bezorgen, maar het zou donderdag 25 oktober weer aangeboden worden tussen 9 en 1. Ik wist wel zeker dat er dan weer niemand thuis was dus had ik even naar tnt post gebeld om te vragen of het eventueel veranderd kon worden naar avond of dat de buren het in ontvangst konden nemen, dit alles was niet mogelijk (laatste niet omdat het aangetekende verzending was), dus ik kreeg al wat een hekel aan tnt post.
Maar aan het einde van de middag stond er een auto van tnt post voor de deur, de bezorger was toevallig nog in de buurt en probeerde het alvast nog maar een keer, ik dus helemaal blij want nu leek het een soort verjaardagscadeautje
(ben op 24 okt jarig). Tnt post zelf is minder gebruikersvriendelijk, maar de bezorgers daarintegen wel.
Het pakketje was goed ingetaped.
Het formaat was ongeveer 30x10x10cm, gevuld met schuimen stukjes en de geheugenreepjes zaten netjes in hun doosje in het midden van de grote doos.
Verpakking is dus uitstekend!
Conclusie:
++ Uitstekend verpakt
++ Dinsdags besteld, woensdagochtend eigenlijk al in huis
+ Track & Trace code word meegeleverd bij bevestiging (niet gebruikt)
+/- Aangetekende verzending
- E-mail adres op de doos (maakt mij eigenlijk niet veel uit)
Niet van toepassing.
Site ziet er niet echt hip uit maar werkt goed. De artikelen in de T.net pricewatch zijn ook gelinkt aan de website zodat zoeken in mijn geval niet nodig was. Nadat de Kingston SO-dimmetjes besteld waren kreeg ik netjes een orderbevestiging alsook toen de bestelling verzonden was. Gezien het relatief lage bedrag en de goede beoordeling van deze shop heb ik het geld van te voren overgemaakt.
Snel geregeld (donderdag besteld, vrijdag verzonden, zaterdag in huis), perfect verpakt en bezorgd via TNT.
Ik moest Kingston PC2700 2GB Dual channel hebben.
Via de pricewatch de goedkoopste gezocht, dat was Simmcity (incl verzenden).
Simmcity had een positieve shopsurvey, dus eerst maar is een mailtje gestuurd of het product op voorraad was. Kreeg snel antwoord terug met de tekst Ja
Daarna product bestelt en betaalt via postbank.nl.
Voordeel is dat je je niet hoeft te registeren op de site.
Verzending is prima verlopen. Via Track & Trace kijken waar het pakket zich bevind. Pakketje was prima verpakt niks om op aan te merken.
Aftersales
Product is in orde dus geen aftersale nodig gehad.
Ik heb hier de afgelopen 2 maanden 3 bestellingen geplaatst, en naar volle tevredenheid. De website is wat overzichtelijkheid zeker voor verbetering vatbaar, maar ik heb alles desondanks kunnen vinden. Pre-sales per e-mail is zeer vlot met reageren (after-sales ook overigens).
Iedere bestelling bestond uit 2 so-dimms en die zaten in de originele Kingston-verpakking en waren door Simmcity is zeer ruim bemeten doosjes gedaan en opgevuld met van die stukjes piepschuim. Uitstekend dus.
Aftersales
Snelle reactie per e-mail op een eveneens per e-mail gestelde vraag over de levertijd na het plaatsen van de bestelling.
Kingston geheugen voor Macbook gekocht.
Vooraf per mail informatie gevraagd.
Meteen (alsin: binnen 5 minuten) antwoord gehad, zei het wat kort door de bocht. Ik snap heel goed dat het druk is, maar ik ben toch de klant en geef toch een fors bedrag uit.
Volgende ochtend besteld; meteen vooraf betaald via internetbankieren. Per mail op de hoogte gehouden van de voortgang van de bestelling, dit was wel uitgebreid.
Geheugen zat in de doosjes van Kingston, dat zat weer in een grote doos met piepschuimdingetjes.
Daar zat (veel) tape omheen, security tape, met de duidelijke instructie bij beschadigingen hier opmerkingen over op de bon te zetten. Erg goed, vergeleken met hoe sommige spullen bezorgd worden.
Na mail van mijn kant track&trace code gekregen.
Buiten schuld van Simmcity: Het pakje werd pas om 19:00 afgegeven!
Aftersales
Niet nodig gehad, alles werkt.
De site is een beetje rommelig en wat onoverzichtelijk, producten staan niet gesorteerd op prijs of type. Status levertijden ontbreekt. Maar dit wordt goed gemaakt door de Kingstom memory selector en de zeer snelle reactie op e-mails betreft de levertijden zelfs op zaterdag avond(!) (wat beknopt, maar gezien de snelle reactietijd is dit begrijpelijk)
De bestelling is vervolgens zeer snel verwerkt, via internet bankieren overgemaakt en vrijwel binnen 48 uur had ik het geheugen binnen. Eindelijk een webwinkel die snel levert. Top!
Website ziet er redelijk uit, een paar subcatogorien hadden wel gemogen.
Informatie over de producten op de website is schaars, maar als je ergens specifiek naar op zoek bent is het wel te vinden.
Op 08-05-07 een setje van twee Kingston Hyperx geheugen modules gekocht.
Gelijk na mijn bestelling een bevestiging ontvangen met de betalingsdetails.
Op 09-05-07 was mijn betaling ontvangen, en daarna was mijn bestelling verwerkt door hun "Logistieke Centrum".
11-05-07 kwam een auto (eigen vervoer?) het geheugen afleveren op mijn adres.
Geheugen was niet verpakt in een dood \ envelop (niet benodigd voor eigen vervoer
) en het doosje was in perfecte staat en gesealed.
Hier ga ik meer bestellen
nvt