Had een paar oordopjes besteld.
De website is duidelijk en tijdens het betalen is ook duidelijk de bijkomende kosten van de verschillende betaalmogelijkheden te zien.
Het grootste pluspunt voor mij was, dat er geen verzendkosten werden gerekend, terwijl het wel gewoon netjes als pakketje verwerd verstuurd.
Na de bestelling geplaatst te hebben, meteen een e-mailtje ontvangen met een overzicht van de bestelling en de verwachte leveringsdatum (2 dagen later).
De volgende morgen meteen al een mailtje met de track&trace code en netjes de volgende dag was TNT er al.
Met de verpakking van oordopjes kan weinig mis zijn (die zitten standaard al zeer goed verpakt en ook niet echt breekbaar). Maar alles was verder netjes verpakt en keurig een track&trace code.
Niet nodig gehad
Hier een 4gb Micro SD kaartje besteld omdat er geen verzendkosten bij komen als je via Ideal betaald. Bestelling soepel zonder problemen verlopen.
Op donderdag besteld en zaterdags in huis. Netjes verpakt in bubbelenveloppe met track&trace code. Geen verzendkosten. Ben zeer tevreden.
Heb ooit eens een iPod gekocht bij dixons, de winkel ziet er netjes uit en het personeel kon (deze keer) wel goed over het product vertellen. Het is maar net welke verkoper je treft.
Ben een jaar later nog eens teruggeweest om een Applecare Protection Plan aan te schaffen, die op dat moment in de folder als aanbieding stond.
Hoewel de folder al actief was hadden ze het pakket nog niet in de winkel, en mijn iPod garantie verliep over een paar dagen. Dus wel een beetje jammer!
Aftersales
9 dagen later werkte de iPod niet meer, ik kreeg er geen muziek meer op.
Ben toen teruggeweest, ze hadden de witte iPod nano niet meer, daarop zei ik dat een zwarte ook wel oke was. Kreeg de nieuwe iPod mee, daarna nooit meer problemen mee gehad.
Was op zoek naar een Wii Classic Controller. Op basis van de Tweakers.net Pricewatch voor Dixons gekozen. Deze bleek de controller op voorraad te hebben en gratis te versturen. Bovendien geldt: voor 12 uur besteld, morgen in huis.
De website van Dixons is goed te navigeren. Wel jammer van de mindere zoekfunctie ("Wii classic controller") levert een zeven pagina's zoekresultaten met alle mogelijke Wii-spellen en hardware op, in plaats van het door mij gezochte artikel.
Bestellen en betalen (via Ideal) ging makkelijk. De bevestigingsmail kwam helaas in mijn spambox terecht, iets wat me nog nooit is overkomen bij een webwinkel.
Vrijdagochtend besteld, dus zaterdag in huis. Helaas kreeg ik geen mail met verzendbevestiging en track/tracenummer. Vrijdagavond was de bestelstatus nog "in behandeling", volgens de webpagina die opende via een link in de mail met orderbevestiging. Daarom ging ik er al vanuit dat ik de controller zaterdag niet meer zou gaan ontvangen. Gelukkig kwam de postbode toch aan de deur met het pakketje.
Dixons verzendt via TNT Post. Mijn bestelling was verpakt in een keurige kartonnen verzenddoos met wat pakpapier als opvulmateriaal. Jammer dat ik geen email met verzendmelding en tracktracenummer heb gehad, dat is toch standaard bij de betere webwinkels tegenwoordig.
Nog geen ervaring mee.
Mijn ervaring met Dixons.nl is enkel goed te noemen!
Ik was voortijdig op zoek naar een Vaderdagkadootje omdat we zulke dingen altijd vergeten. Via Dixons.nl een mooie TomTom tegen gekomen die aan de wensen voldeed!
Dus bestelling geplaatst wat overigens erg makkelijk ging en de afronding was erg goed te noemen.
Dixons.nl was de goedkoopste op dat moment dus ook dat was mooi meegenomen!
Betaling via Ideal waar ik al bekend mee was dus ook dat voelde vertrouwd.
Verzending was goed en netjes op tijd, had zelfs eerder gekund als ik thuis was geweest. Via de Track & Trace code van de TNT kon ik makkelijk zien waar het pakje zich bevond dus ik hoefde mij geen zorgen te maken over verdwijningen.
Pakketje werd later nog een keer aangeboden en het geheel kwam netjes binnen en goed verpakt!
Dus zeker geen klachten.
De website is zeer overzichtelijk en erg gemakkelijk te bedienen. Ook dixons.nl maakt gebruik van iDEAL wat erg een erg prettige manier van betalen is. Er wordt netjes een bestel formulier naar je e-mail adres toegestuurd met alle nodige gegevens en natuurlijk je bestelde producten.
De prijzen over het algemeen zijn niet echt concurrerend, bijvoorbeeld de Canon EOS 400D die voor bijna ¤200,- meer stond dan zijn concurent Saturn. Echter was de prijs van het product dat ik gekozen had (Apple iPod nano 8GB) weer 30 euro goedkoper dan in de winkel.
De status pagina die werdt gegeven in de e-mail werkte niet, er werdt netjes een bericht gegeven dat klanten konden bellen tijdens kantoor uren. op Vrijdag 18 mei heb ik dit dan ook gedaan en werdt erg vriendelijk geholpen.
Ik had dinsdag 15 mei via de website van Dixons een iPod Nano 8 GB bestelt, deze zou volgens de website de volgende dag weer op vooraad zijn. Echter bleek de volgende dag dat het product nog steeds niet leverbaar was. Ook is er vanaf Dixons geen e-mail verstuurd die mij op de hoogte hield. Toch de woensdag nog even afgewacht en vrijdag gebeld (vanwege hemelvaartsdag op donderdag). De medewerker kon mij erg goed helpen en was ook erg vriendelijk. Aangezien de iPod voor een verjaardag was bedoelt dit weekend zou ik hem het liefst vandaag nog op willen halen in een Dixons filiaal bij mij in de buurt (Spijkenisse), de medewerker vertelde mij dat als er een iPod nano 8gb aanwezig zou zijn in dat filiaal en als het filiaal instemt om het genoemde product af te leveren ik deze vandaag nog op kon halen. De medewerker ging het betrefende filiaal bellen om na te vragen of er een mogelijkheid was dat ik daar de iPod op kon komen halen, hij zou mij direct daarna terug bellen. Nog geen 3 minuten later kreeg ik een telefoontje van Dixons dat de bovengenoemde oplossing geen enkel probleem is en dat ik de iPod op kon halen bij het Dixons filiaal in Spijkenisse.
Bij het Dixons filiaal aangekomen werdt ik vriendelijk geholpen en de medewerker wist wat er gaande ging. Ik had een uitdraai gemaakt van het bestel formulier als bewijs. De medewerker ging voor de zekerheid nog even navraag doen en kwam daarna met de beloofde iPod aan lopen. Hij vroeg echter nog wel om legitimatie zodat er niks mis kon gaan, natuurlijk is dit geen probleem het is ten slotte de eerste keer dat een bedrijf zoveel moeite doet om mij als klant tevreden te stellen.
De service van Dixons vindt ik werkelijk uitstekend te noemen, ze zijn bereid om moeite te doen voor de klanten en daar ben ik erg tevreden over. De status pagina is het enige minpunt maar ik ga ervan uit dat dit snel opgelost wordt!
Ik was opzoek naar een digitale camera en na wat zoeken bij de bekende webshops / winkels kwam ik op de Casio Exilim EX-Z11 uit, en op dixons voor een aangename prijs van 200 euro inc. verzendkosten, en er zat nog een tasje bij en een extra accu wat zeer prijzig is wanneer je dit los koopt.
De site oogt zeer netjes, werkt heel simpel en er is geen registratie nodig voor het bestellen, ideal is mogelijk en het gaat met een paar simpele stappen. Statusmailtjes zijn ook netjes.
Verzending zeer snel, gister om 07.00 besteld, vandaag om 10.00 in huis. Had ook een mailtje gekregen dat het verzonden was. De verpakking was netjes, alleen er zat in de te grote doos als opvul materiaal een velletje bruin papier, zeker niet voldoende om het pakketje op zijn plaats te houden. Ruimte voor verbetering dus. Verder was het netjes dichtgeplakt+snel geleverd dus een goed.
Omdat mijn oude Mp3 speler (packard bell funkey) kapot was, en mij zowieso niet beviel omdat alle battarijen na 1 uur leeg waren, heb ik besloten een nieuwe te kopen. Ik zag op dixons.nl dat er een web-only aanbieding was van de Creative Zen V Plus 1Gb van 99 naar 69 euro. Omdat er een winkel van de dixons 3 minuten fietsen is (voor eventuele problemen), besloot ik de Mp3 speler te kopen.
Om 10:00 's ochtends besteld, direct een email dat de bestelling was doorgekomen. om 12:00 een email dat het product naar TNT was gestuurd. Ik kreeg ook een T&T code, maar deze werken bij mij nooit :S Vandaag om 11:00 de Mp3 speler ontvangen. Deze zat in een kartonen doos. In de doos zat inpak papier en een kleiner doosje van creative. Het zat goed stevig verpakt en had niet kunnen indeuken/beschadigen.
Aftersales
Nog geen ervaring mee gehad, maar bij de dixons (Winschoten) doen ze er nooit moeilijk over.
Ik kwam vandaag de Dixons in Heerenveen binnen met de vraag of ze nog Wii's hadden, nadat ik bij alle andere winkels al was geweest. De (hoofd)verkoper zei dat ie ze ze gister(voor de release) al had verkocht. Ik zei toen dat dat niet eerlijk en netjes was voor de mensen die hem op de release zouden kopen. Toen vroeg hij of ik al bij andere winkels was geweest. Ik zei ja. Daarna zei de verkoper letterlijk: Heb je daar ook zo zitten k*nkeren? Ik kom aan met een paar honderd euro om een spelcomputer met vanalles erbij te kopen en dan krijg ik dit commentaar? Moge duidelijk zijn dat ik NOOIT weer iets dixons ga kopen.
Filiaal Tiel
Ik heb goede tot zeer goede ervaringen met dit filiaal.
Mijn PC koop ik gewoon bij een shop waar ik hem zelf samen kan stellen.
Overige zaken als een joystick,digitale camera,PDA en dat soort zaken altijd hier.
Verder koop ik al mijn games bij dit filiaal en telefonisch iets bestellen en vragen of ze het voor mij even appart willen leggen is totaal geen probleem.
Je word hier prima geholpen en je krijgt er een goed advies.
Voor een compleet systeem ga ik er niet naar toe omdat ik hier andere eisen aan stel dan een gemiddelde gebruiker.
Aftersales
In maart 2006 heb ik hier een logitech G5 muis gekocht speciaal omdat ik nogal veel zit te gamen.
2 weken terug bleek mijn rechter muisknop niet te werken en ik met de kassabon terug naar de betreffende winkel.
Zonder problemen werd deze omgeruild.
Nu heb ik navraag gedaan naar een Logitech G15 toetsenbord omdat deze niet standaard in hun assortiment zit.
Hierover word ik nog teruggebeld.
Ging voor de memory stick pro duo met adapter, uit de folder die gold t/m 5 mei voor 59,99. Gezien pricewatch inclusief adapter wel redelijke prijs.
In Alphen a/d Rijn kon familie er twee kopen, en ik in A'dam Zuid-Oost eentje. M'n zwager in Sittard werd gewoon genegeerd nadat men zei 'oh da's een drukfout dus dat geldt niet'.
In Hoofddorp wist men niet waar het over ging (ook al had men de folder voor hun neus). In Nieuw-Vennep ging men het navragen en ik zou nog horen hoe of wat.
Betrefd filliaal Eindhoven in Winkelcentrum Woensel
Ik heb hier mijn Sony oordoppen (EX71) gekocht en kreeg van een wat oudere man service en uitleg. Ik vroeg hoe deze oordoppen waren in vergelijking met andere concurrerende modellen en kreeg goede uitleg en antwoord van de desbetreffende man. Hij zei dat hij niet van oordoppen hield omdat ze nooit blijven zitten maar dat hij deze zelf ook had aangeschaft en dat ze prima bevallen. Terwijl hij dit vertelde pakte hij een mesje en sneed de verpakking open en zei hier probeer maar eens. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zomaar de verpakking opensnijdt als ie niet eens weet of dat ik het koop. Maar na even getest te hebben, heb ik deze gekocht omdat ik ze toch wilde hebben en hier uitstekend geholpen ben. Pluimpje voor de man die me geholpen heeft. Heb wel eens anders meegemaakt bij andere Dixons fillialen.
Aftersales
Hoop dit niet te hoeven invullen. Maar er zit een kans in van wel gezien de recenties over de EX71 bekabeling.
Eenvoudige maar duidelijke, overzichtelijke en functionele website. Bij artikelen die niet op voorraad staan wordt dit vermeld, je kunt ze dan niet bestellen. Wel is er dan de mogelijkheid om geïnformeerd te worden als een niet leverbaar product weer op voorraad is. Zo kreeg ik een mailtje dat de slecht leverbare SanDisk Transflash 512MB weer op voorraad was. Direct besteld en betaald met creditcard. Het bevestigingsmailtje gaf aan dat het product de volgende dag bezorgd zou worden, zeer snel.
De dag dat het kaartje bezorgd zou worden kreeg ik een mailtje dat het een dag vertraging had, heel netjes en attent. Inderdaad kwam het op de aangegeven datum binnen, goed stevig verpakt. De bezorger moest eerste een handtekening hebbem, wat weer een veilig gevoel geeft.
Dixons Delft, In de Hovenpassage is een fijne zaak, net zoals de andere Dixons vestigingen keurig. Ik heb in de bovenstaande vestiging mijn nieuwe HP Pavilion dv1100 series laptop gekocht. Deze was hier in de aanbieding en ik was al een tijdje op zoek naar een laptop, het enige waar ik een beetje gestoord van werd is het blijven drammen van de verkoper om twee jaar extra garantie bij te kopen, en dat voor slechts 200 euro. Zijn ze daar vergeten dat dat 440 gulden is waar je een hoop andere leuke dingen kan doen?
Vorige week een Apple Ipod gekocht. Het zal je wel niet ontgaan zijn dat het in de dixons meestal lekker rustig is en de uitstraling erg verzorgd is. Ook van het personeel. De verkoper wist mij prima over te halen de ipod te verkiezen boven de concurrenten. Ik stond toevallig met een half oor naar een ander verkoop gesprek te luisteren en die verkoper pruttelde over PC's het nodige uit zijn mouw. Het is dus waarschijnlijk zo dat je toch echt de goeie verkoper moet treffen. Affijn, ipod gekocht en blij. Behalve dat het oordopje het al niet meer deed na 1 dag.
Direct terug naar de Dixons. Diezelfde verkoper wierp mij en het oordopje een verontwaardigde en niet goedkeurende blik waarna hij vlot naar achter liep met het oordopje, en terug kwam met een nieuwe ingesealde !
PRIMA service! Dan betaal je soms maar wat meer.
Volgende keer voor mij weer Dixons.
Filiaal Leidschendam / Leidschenhage
Nu 6 maand geleden kapte de backlight van mijn Creative Zen USB 2.0 ermee, dus ik dacht, vlak voordat de garantie vervalt, nog even snel naar de Dixons. Tot zover ging alles goed.. Anderhalve maand later kreeg ik ein-de-lijk een telefoontje van Dixons, ze zeiden dat Creative de speler niet wilde aannemen omdat er deukjes in het apparaat zaten, en er misten een drietal schroeven. Ik heb aan die meneer uitgelegd dat de schroeven er zijn uitgetrild tijdens een lange autorit naar Zuid-Frankrijk. Einde van het verhaal was dat ik gewoon mijn apparaat maar moest ophalen.
Ik ging hier -natuurlijk- niet akkoord mee, en schreef een email naar Creative Nederland. Hier konden ze mij melden dat er bij hun weten geen apparaat was binnengekomen, en volgens hun leek het erop dat Dixons geen zin had in een RMA-regeling. De mevrouw bij Creative stelde daarom ook voor om een RMA regeling te treffen om Dixons heen. Dus ik stuurde mijn apparaat op richting Creative, nog geen week later kreeg ik bericht dat er een nieuwe onderweg is. Ik kan nu weer genieten van een mooie glimmende Zen, mét backlight.
Creative heeft nu dus binnen anderhalve week een nieuwe kunnen leveren. Dixons heeft er anderhalve maand over gedaan om alleen te berichten dat ze hem niet aannemen.
Het moge duidelijk zijn dat Dixons een klant kwijt is, en dat er best mag worden gezegd dat het met de service bij Creative wel goed zit.
Betreft Dixons filiaal in het Stadshart van Amstelveen.
Algemene indruk een 8, de winkel is goed verzorgd, netjes, ook de verkopers lopen er niet bij als een soort zwervers.
Afhandelen bestellingen en Service:
Nu komt mijn minder goede ervaring. Ik kocht er gisteren een modem/router, van Sitecom, maar dit was een al door iemand anders teruggebracht product; kan gebeuren, maar deze was kapot. Ik verwacht wel dat ze iets testten als het wordt teruggebracht, voor ze het doorverkopen
Ook bleek er een kabeltje te missen, dus niet goed gecontroleerd --> afhandelen bestellingen een 5.
Nu het betere gedeelte, toen ik deze modem terugbracht kreeg ik zonder problemen direct een nieuwe, nog gesealde modem mee. Vandaar een 8 voor de service.
Overall zou ik toch wel op nog gesealde apparatuur staan, en anders er niets kopen.
Ik heb hier laats nog een WLAN router van Linksys en enkele NIC's gekocht. (Filiaal Gedempte Gracht, Zaandam) Winkel design is niet spectaculair, maar dat maakt mij niets uit zolang het maar functioneel is. Wel draaiden ze echt baggermuziek op een van de demonstratie PC's, maar dit terzijde. De verkoper die mij hielp was erg vriendelijk en wist al mijn vragen te beantwoorden. Ik zal zeker vaker naar de Dixons gaan!
Woensdagavond via internet een camera besteld. Website is goed; niet spectaculair, wel adequaat. Om de verzendkosten uit te sparen heb ik gekozen voor aflevering in een filiaal bij mij in de buurt. Zoals beloofd werd ik vrijdag door hen gebeld dat de bestelling gearriveerd was. Toen ik deze ophaalde kon ik even een blik werpen op de instructies voor het winkelpersoneel. En wat bleek? De bestelling was gewoon per TPG-post naar de winkel verzonden! Als simpele consument begrijp ik niet dat ze bestelling dan niet ook gratis naar mijn huis kunnen sturen.
Voor de beoordeling maakt dit verder niet uit, want zoals gezegd is alles verder goed en volgens afspraak gegaan.
Donderdagochtend via internet een bestelling gedaan omdat de verzendkosten niet berekend zouden worden (actie).
Na online betaling echter geen bevestigingsmail gehad, dit zou wel moeten volgens de site. Ook de online orderstatus gaf niets aan. Daarom direct een email gestuurd. Laat in de middag nog steeds geen bevestigingsmail of reactie gehad. Daarom het dure 0900 nummer maar gebeld.
Door een technische storing was er geen bevestigingsmail verstuurd, de order was wel ontvangen. Het pakketje zou de volgende dag verstuurd worden. Orderbevestiging kon niet meer verstuurd worden. De online orderstatus gaf even later aan dat de order geplaatst was. Ze hadden het probleem dus opgelost.
Vrijdag stond mijn pakketje bij de online orderstatus inderdaad op "ingepakt en klaar om te verzenden". Zaterdag stond er dat het pakketje diezelfde dag nog bezorgd zou worden. Hele dag gewacht, maar niks bezorgd!!
Zondag stond er zelfs dat de bestelling reeds was bezorgd! Ik had echter niets ontvangen! Weer gemaild dus...
Maandag een zeer snelle reactie van de servicedesk!
Ik heb nu een Track&Trace nummer gekregen. Aangeboden werd ook om het na te vragen bij TPG. Wat blijkt bij opzoeken via T&T: TPG heeft de verzending vertraagd!
Hun eigen orderstatus werkt dus niet naar behoren en zorgt voor verwarring. Dat is dus een verbeterpunt voor Dixons. Ze kunnen natuurlijk ook direct het T&T nummer mailen na verzending.
Het pakje is inmiddels bezorgd.
------------------------------------------------------
Cijfers:
Algemeen: 6. De site ziet er wel netjes uit en alles is redelijk goed te vinden. Je moet wel terug naar een echte winkel als je iets wilt retourneren of ruilen. M'n online bestelervaring is echter niet echt positief te noemen.
Service: 7. Ze reageren niet altijd snel op email (soms volgende dag pas), maar aan de telefoon wel aardig en meedenkend. Jammer dat het ¤0,20 per minuut kost. Later wel een snellere reactie via email gehad.
Afhandeling bestellingen: 4. Zie verhaal hierboven. Wanneer een online orderstatus e.d. wordt gehanteerd, zorg dan dat deze wel correct is! Jammer dat de orderbevestiging niet meer verstuurd kon worden. Je krijgt ook geen optie om deze uit te printen na het betalen. Wanneer de orderstatus wel correct gewerkt had, vond ik het niet eens zo erg dat het maandag pas bezorgd werd.