Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

Xiaomi Mi 5 Preview

High-end specs en een midrange-prijs

24-02-2016 • 17:00

140

Multipage-opmaak

Inleiding

Als je een trend wil ontdekken in de gepresenteerde telefoons op het Mobile World Congress, dan is dat wel bollingen. Samsung had bollingen toegevoegd aan de S7, LG aan de G5, Sony aan de Xperia X-telefoons en nu blijkt Xiaomi hetzelfde te hebben gedaan met de Mi 5. De bolling zit bij de Mi 5 echter niet aan de voorkant - het scherm is nog altijd zo plat als een dubbeltje - maar aan de achterkant.

Het is voor het eerst dat Xiaomi een nieuw toestel presenteert tijdens de telecombeurs. Het zou niet juist zijn om te zeggen dat de Chinese fabrikant de presentatie óp de beurs deed. Xiaomi nodigde de pers uit voor woensdag, maar een aanzienlijk deel van het journaille is dan al huiswaarts gekeerd en de beurs is al een stuk rustiger dan op vorige dagen. Bovendien had Xiaomi geen stand op de beurs, maar had het intrek genomen in een hotel een paar kilometer ten zuiden van de beursvloer. Het evenement vond niet alleen plaats in Barcelona, maar ook in Beijing, de hoofdstad van thuisland China.

Tweakers ging na de presentatie aan de slag met de Mi 5. Het is op papier een toestel met high-end specs tegen een midrange-prijs. In het uurtje dat we doorbrachten met de telefoon ontdekten we desondanks een paar dingen die laten zien waarop Xiaomi heeft beknibbeld om de lagere prijs mogelijk te maken.

Ontwerp en hardware

Schoonheid is subjectief, maar in het echt is de Mi 5 een stuk mooier dan op de plaatjes. Dat komt misschien vooral doordat hij bijna geen zijkanten heeft. De bolling van de achterkant loopt bijna door tot aan de voorkant, waardoor er maar een kleine metalen strip nodig is.

Dat hebben we eerder gezien; Samsung doet dat ongeveer hetzelfde met de Galaxy S7. Nu is het verleidelijk om te denken dat Xiaomi dat heeft afgekeken, maar zo makkelijk is het niet; Samsung maakte de S7 pas zondag bekend. Samsung had de Note 5 wel al vorig jaar uitgebracht met een zelfde soort ontwerp en het is mogelijk dat de Chinese fabrikant daar goed naar gekeken heeft.

Toestel Mi 5 Mi 4 Galaxy S7 iPhone 6s
Hoogte (cm) 14,5 13,9 14,2 13,8
Breedte (cm) 6,9 6,9 7,0 6,7
Dikte (mm) 7,3 8,9 7,9 7,1
Scherm 5,15" 5,0" 5,1" 4,7"
Gewicht 129g 149g 152g 143g
Screen-to-bezel 73% 72% 72% 65%

Xiaomi heeft de bezels van het scherm geminimaliseerd. In totaal nemen die 5mm ruimte in, tegenover 6mm bij bijvoorbeeld de Galaxy S7 en 8,5mm bij bijvoorbeeld de iPhone 6s. Daardoor is hij minder breed dan veel telefoons met dit schermformaat en dat is niet alleen te zien, maar ook te voelen in de hand.

Door de gebolde achterkant voelt hij bovendien nog kleiner en minder breed aan dan hij is, waardoor het haast de indruk wekt dat de telefoon even groot is als bijvoorbeeld een iPhone 6s. Hij is net iets groter dan dat, maar het verschil is gering.

De achterkant is gemaakt van glas, hoewel de duurdere Pro-variant een keramische achterkant heeft. Dat ziet er mooi uit en voelt goed in de hand, maar is natuurlijk wel een vingerafdrukmagneet. Je blijft poetsen met dit apparaat in de hand.

Onder het scherm zit de vingerafdrukscanner. Het lijkt erop dat het gaat om een exemplaar van Fingerprint Cards. Hij is minder hoog dan die van bijvoorbeeld Samsung en het lijkt op het model dat bijvoorbeeld Sony in de knop aan de zijkant heeft.

Xiaomi Mi 5 PreviewXiaomi Mi 5 PreviewXiaomi Mi 5 PreviewXiaomi Mi 5 Preview

Hardware

Xiaomi is een van de eerste fabrikanten die een toestel uitbrengen met de Snapdragon 820. De Qualcomm-soc heeft twee Kryo-processorkernen op 2,2GHz en twee op 1,6GHz. De gpu is een Adreno 530, die is gemaakt om goede prestaties te bieden op 4k-schermen. Dat Xiaomi hem nu koppelt aan een full-hd-paneel, betekent waarschijnlijk dat games als een tierelier zullen draaien.

De reguliere variant heeft 3GB lpddr4-geheugen, de Pro-versie 4GB. Bij de reguliere versie die wij in handen hadden, bleek de telefoon ondanks het grote werkgeheugen wat agressief met het sluiten van apps. Na het openen van een app of zes tot acht begon hij apps af te sluiten, hoewel hij aangaf voldoende werkgeheugen te hebben.

De opslag is ruim en snel. De goedkoopste versie heeft 32GB aan boord en er is een variant met 64GB. De Pro-variant heeft 128GB interne opslag. Dat is bovendien geen emmc-geheugen als bij vorige Xiaomi-telefoons, maar ufs. Dat paste Samsung vorig jaar als eerste toe bij de Galaxy S6 en komt nu langzaamaan bij andere fabrikanten in toestellen terecht. De telefoon heeft ruimte voor twee simkaarten.

Aan de onderkant zit een usb-c-poort met hardware van Texas Instruments, met ondersteuning voor Qualcomms QuickCharge 3.0. Daardoor kan hij snel laden.

De telefoon beschikt over 4g+ via lte cat 12 met snelheden tot 600Mbit/s. Bovendien is er wifi-ac aanwezig. De smartphone beschikt daarnaast over nfc, waarbij hij volgens de fabrikant geschikt is voor virtuele passen. Daarnaast heeft het toestel een infraroodpoort aan de bovenkant voor de bediening van apparaten, zoals televisies.

Het enige onbekende is nog de ondersteunde 4g-banden. Retailers vermelden momenteel alleen ondersteuning voor 1800 en 2600MHz, maar die informatie lijkt niet afkomstig van Xiaomi zelf. Zonder ondersteuning voor 800 en 900MHz is de 4g-ondersteuning in Nederland halfbakken.

Software en camera

De Mi 5 draait op Android 6.0 met daaroverheen, uiteraard, de eigen skin Miui. Die lijkt weinig gewijzigd ten opzichte van voorgaande versies. Miui grijpt diep in op Android en haalt onder meer het hoofdmenu weg, voegt thema's toe en past het uiterlijk van elk element aan; elke pop-up, elke instelling en elke animatie ziet er anders uit.

De task switcher heeft vensters, maar werkt horizontaal, in tegenstelling tot Googles verticale manier van scrollen. Xiaomi maakte gewag van een app met de naam Mi Video Calls, met daarin een beautymodus, maar tot onze grote spijt bleek die op de toestellen niet uit te proberen. Overige wijzigingen lijken achterwege gelaten. Ooit was Miui een skin met een modern uiterlijk, maar inmiddels ziet het er al een paar jaar bijna hetzelfde uit.

De telefoon werkt wel een stuk vlugger dan voorgaande Xiaomi-toestellen en er is geen vertraging te zien in het openen van en wisselen tussen apps.

Screenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 PreviewScreenshot Xiaomi Mi 5 Preview

Scherm

Het scherm is een full-hd ips-lcd met een diagonaal van 5,15". Het is een op het oog prima scherm, al blinkt het nergens in uit. Xiaomi zegt dat dankzij Sunlight Display, waarbij donkere gedeelten lichter worden gemaakt om ze beter zichtbaar te maken, vooral foto's in de buitenlucht er beter uit moeten zien. Het scherm is volgens de fabrikant toch al heel fel, met 600cd/m².

Het is lastig te checken zonder apparatuur, maar in de Spaanse zon bleek het scherm lastiger af te lezen dan dat van veel andere smartphones met een lagere geclaimde helderheid. Het was met enige moeite zeker te zien, maar echt fel is het allemaal niet.

Camera

Xiaomi gebruikt in de MI 5 een IMX298 van Sony, een 1/2,6"-sensor met 1,12 micron grote pixels. De lens heeft een diafragma van f/2.0 en is dus iets minder lichtsterk dan die van high-end concurrenten als de G5 en S7. Scherpstellen gaat via fasedetectie-autofocus.

De foto's zien er goed uit. Scherpstellen gaat vlotjes en de focus lijkt het vaak goed te doen. Desondanks hebben we hem niet uitgebreid aan de tand kunnen voelen, want de lichtomstandigheden in het hotel waar Xiaomi zat, bleken prima. Hoe hij het doet in mindere omstandigheden zullen we een volgende keer moeten nagaan.

Het bijzonderste aan de camera is de optische beeldstabilisatie. Xiaomi schepte op dat die loopt over vier assen. Het effect zou moeten zijn dat het beeld er beter gestabiliseerd uitziet, maar met de video's die we ermee hebben uitgeprobeerd, zag dat er iets anders uit, meer als het effect van een vissenkom. Je verwacht dat het beeld meebeweegt als je de camera beweegt en dat gebeurt met de Mi 5 te weinig.

Aan de voorkant zit een bekende cameramodule: de Omnivision OV4688. Zegt je niets? Hij zat ook al in de Mi Note Pro vorig jaar. Zegt je nog steeds niets? Hij was ook te vinden in de HTC One M7 en M8, en toen noemde die fabrikant hem Ultrapixel-camera.

Het is een module met een maximale resolutie van 4 megapixel en 2 micron grote pixels. Dat is behoorlijk groot en selfies zagen er prima uit.

Tot slot

De Xiaomi Mi 5 is in potentie een van de interessantste smartphones van 2016. Hij combineert de krachtigste processor van dit moment met een full-hd-scherm, een op het oog meer dan redelijke camera en een relatief lage prijs. Die prijs begint bij 1999 yuan, omgerekend rond de 280 euro. De Pro-versie is iets duurder en biedt voor rond de 375 euro 1GB ram extra, 128GB opslag en een keramische achterkant.

Hij biedt dus veel voor relatief weinig geld, maar de grote vraag blijft vooralsnog of hij 4g in Nederland volledig ondersteunt. Bij de presentatie was daarover geen uitsluitsel te krijgen en ook lijkt er nog geen volledige informatie over te vinden.

De Mi 5 toont vooral aan dat Xiaomi op het gebied van ontwerp, materiaalgebruik, componenten en functies een geduchte concurrent aan het worden is voor fabrikanten als Huawei en Samsung. Het is zonde dat de Chinese fabrikant geen plannen heeft om zijn smartphones in Europa uit te brengen, want er zou veel vraag kunnen zijn naar deze Mi 5.

Reacties (140)

140
132
76
3
0
30
Wijzig sortering
Anoniem: 641092 24 februari 2016 17:14
Dit geeft maar weer eens aan wat voor prijs we eigenlijk betalen voor het 'merk' van veel telefoons als de S6....
We betalen bij de grote fabrikanten zeker deels voor "het merk". Een merk wordt opgebouwd met een enorme hoeveelheid reclame en samenwerkingen met winkels, providers, beroemdheden, films, evenementen, enz. Al die reclame en al die dealtjes betalen wij door de telefoons te kopen. De Chinese fabrikanten doen op dat gebied nog stukken rustiger aan, en dat scheelt dus in de verkoopprijs. Dit argument geldt ook zeker voor Xiaomi specifiek.

Maar voor Chinese fabrikanten in het algemeen is er meer dat het prijsverschil verklaart:
  • Bijvoorbeeld de klantenservice: van de gerenommeerde merken die in het Westen leveren wordt op dit gebied meer verwacht (en in veel landen ook wettelijk geëist) dan van de Chinese merken.
  • Sommige fabrikanten leveren marge in op de verkoop van telefoons, om dat weer in te halen met de verkoop van accessoires.
  • Ook het updatebeleid van de software kan schraler zijn; minder lang ondersteunen scheelt geld.
  • De Chinese merken kunnen vaak vrij letterlijk de groten kopiëren, waardoor ze qua R&D veel minder kwijt zijn.
  • Soms is er ook sprake van overheidssubsidie of -steun.
  • Misschien worden de Chinese telefoons ook minder mensvriendelijk geassembleerd. Bijvoorbeeld in fabrieken waar niet gecontroleerd wordt op leeftijd, veiligheid, werktijden, enz waardoor het heel goedkoop kan. Maar goed, dit is moeilijk te zeggen want de grote merken doen het op dit gebied ook niet bepaald netjes.
  • Verder kunnen er nog verschillen zijn in bouwkwaliteit en hardware, maar dat lijkt hier dus op 't eerste gezicht vrij goed voor elkaar.
Al met al zit 't dus niet alleen in "het merk", hoewel dat wel een aanzienlijk deel van het verschil verklaart.

Edit: Even verduidelijkt dat deze reactie niet alleen en specifiek over Xiaomi gaat.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 25 juli 2024 02:59]

Wel ff research doen voor je van alles gaat lopen roepen. Veel aannames over Xiaomi (dit is tenslotte een Xiaomi topic) en hun bedrijfsmodel maar niet onderbouwd. Je hoeft alleen maar te googlen op Forbes en Xiaomi om onderstaande te vinden.

-Alles van Xiaomi wordt geassembleerd door foxconn, dezelfde fabrieken en arbeiders die Samsung en Apple ook gebruiken. Kinderarbeid? Ja, van overwerkte studentjes met een bijbaantje aan de lopende band.
-Miui staat bekend om hun update beleid en steken kop en schouders uit boven andere oem's.
-Kopieren? Ja, maar dat doen de grote merken ook oa Apple en Samsung. Ietwat subtieler (lees: sneaky) wel.
-Klantenservice hebben ze hier idd niet in het westen dus geen kostenpost.
-Marketing gaat vnl. via social media en niet via dure celebs.
-Xiaomi verkoopt hw met flinterdunne marges (net als 1+) en verdient geld terug via hun eigen ecosysteem, de miui store. Van apps, films, muziek tot aan domotica lifestyle produkten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het in de miui store.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Of het uit "dezelfde" fabrieken komt en dat daar aan dezelfde voorwaarden wordt gewerkt, dat is een aanname die jij maakt, maar die ik durf te betwijfelen.
Eén van de redenen dat Xiaomi niet in Europa/de VS verkrijgbaar zijn is dat ze anders gegarandeerd problemen krijgen met rechtszaken wegens schenden van patenten en zo.
Waarschijnlijk de hoofdreden voor Xiaomi om hun producten niet grootschalig in de europese markt te introduceren is niet heel moeilijk te beredeneren. Stiekem moest ik toch even stilletjes lachen toen Arnoud zei, het wordt tijd dat ze hun producten in europa uitbrengen. Eind 2015 telde de eu 508 miljoen inwoners, verdeeld over 48 landen, het grootste deel van deze landen spreekt een andere taal. China heeft ongeveer 1,37 miljard inwoners, india heeft ongeveer 1,25 miljard inwoners. Brazilië, indonesië en de philipijnen hebben bij elkaar ongeveer 560 miljoen inwoners. Waarom zou een merk als Xiaomi zich willen mengen in een europese markt die schijnbaar zo overvol is dat veel grote en bekende merken het hoofd amper tot niet boven water kunnen houden. En waar je onmogelijk tussen komt zonder gigantisch marketing budget. Waar ze voor 48 verschillende landen distributie op moeten zetten, met verzendpartijen die belachelijk hoge kosten rekenen. Waar ze te maken hebben met 48 verschillende overheden die allemaal aparte regels afdwingen en de EU die daar bovenop ook nog eisen stelt. En dat allemaal terwijl ze al een markt van meer dan 3 miljard mensen bedienen..
Anoniem: 583079 @ITsEZ25 februari 2016 08:47
Patentzaken zijn ongetwijfeld een belangrijke reden om niet in de VS en Europa te verkopen.

"Waar ze te maken hebben met 48 verschillende overheden die allemaal aparte regels afdwingen": je roept maar wat, er zijn heus niet zoveel problemen om in de EU een telefoon te verkopen. Je houden aan de BTW-regels en zorgen dat je een handleiding in de taal van het land hebt. Zoveel moeilijker dan dat is het niet, en dit soort regels gelden zo goed als overal ter wereld.
Zucht.
OK, ik speel mee.
Is er een reden waarom Foxconn totaal andere werkomstandigheden en tarieven zou hanteren voor Apple en Samsung dan voor Xiaomi? En waarop is die aanname gebaseerd?

Patenten probleem? Waarschijnlijk ja, maar dat heeft niks met Foxconn te maken.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Samsung mag je al uit de discussie houden, want die assembleren hun telefoons in Vietnam tegenwoordig.

Uiteraard zijn de tarieven die Apple en Xiaomi hebben bij Foxconn niet dezelfde: dat zijn erg gedetailleerde en hard genegocieerde contracten, die "à la tête du client zijn". Apple heeft al flink gezichtsverlies geleden met de arbeidsvoorwaarden bij Foxconn, en je mag er donder op zeggen dat ze zich tegen al te erge schandalen ingedekt hebben. Xiaomi heeft dat probleem niet, dus die gaan ongetwijfeld zonder enige restrictie voor "zo goedkoop mogelijk".

En wat dus die patenten betreft, je erkent dus dat er een probleem is: het is een bedrijf dat schaamteloos kopieert, een exponent van de imperialistische Chinese economie die met dumpingpraktijken en lak aan zin voor ecologie, sociale politiek, en etisch besef, de wereldeconomie probeert te gaan domineren.

Mijn geld krijgen ze alvast niet, maar bij de "slimme" Nederlander die dikwijls alleen maar naar de laagst mogelijk prijs kijkt, hebben ze vast succes!
Genegocieerd... 8)7 Vernederlandsing van de maand :+
http://www.encyclo.nl/begrip/negoti%C3%ABren

het begrip bestaat wel degelijk, enkel de spelling is niet correct. tweakers zijn geen linguïsten of taalpuristen, dat wisten we al langer dan vandaag niet? ;)
En Apple acht je dus ethischer en minder 'imperialistisch' dan Xiaomi? Interessant, vooral omdat Apple schaamteloos miljarden wegsluist naar belastingparadijzen.....

Overigens had Samsung (en ook Lg) 15 jaar terug precies hetzelfde probleem als Xiaomi nu. Ze werden met hoon en wantrouwen ontvangen in een markt die gedomineerd werd door Nokia en Eriksonn.
Er is weinig veranderd zie ik. Zelfde attitude, andere spelers

Ja er zullen patent oorlogen zijn. Als Apple Sammy al kon pakken op zaken als pinch2zoom en bounce@end of list zullen de Apple advokaten een feest hebben met miui's afwezige app drawer en gebruik van transparencies. In mijn ogen bullshit argumenten maar we weten allemaal welke kant de jury zal kiezen in de vs...

Overigens, wist je dat Apple do not disturb ook schaamteloos van miui heeft gekopieerd? Apple is echt niet zo heilig als mensen denken. Ze zijn alleen iets sneakier in hun kopieren, mensen gaan ook echt geloven dat zij het hebben uitgevonden.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Ik denk dat quantumleapje hier best een punt kan hebben. Niemand weet volgens mij hoe het er bij Xiaomi in de fabriek aan toe gaat, maar niemand maalt erom. Als je kijkt naar de staat van de arbeiders van Apple, ondanks alle kritiek dan kun je je afvragen hoe dit bij Xiaomi is.

Iedereen jat van elkaar, maar Xiaomi (met hun flinterdunne marges) kan zich echt niet veroorloven om in die strijd terecht te komen. Ze zijn namelijk qua patenten gewoon echt een copycat. Dat is iedereen hoor, maar zij zijn eenvoudiger onderuit te halen dan een Apple of Samsung.
Ze gebruiken dezelfde technieken, dezelfde fabrieken en hetzelfde personeel (Foxconn). Was mijn punt aldoor maar goed denk niet dat het doordringt tot een Apple/'Murikah, fuc yeah! fanboy. Xiaomi is imperialistisch en het gele gevaar komt! Als Apple assemblage aan Foxconn uitbesteedt is het een geniale zet om kosten te drukken. Als Xiaomi hetzelfde doet moet het wel kinderabeid zijn, niet? Tuurlijk. Heeft niks te maken met business modellen of zo.
Veel onderbuikgevoelens en weinig wol.

Rebel heeft het mijn inziens bij het juiste eind wat betreft bedrijven en overheden, quantum's visie op economie is amusant en haast kinderlijk naief. Bedrijven streven alleen maar naar winstmaximalisering; ze zijn in de kern niet ethisch. Dit is in de VS zo (klimaatsverandering bestaat niet) en in China leren ze dat op de harde manier ondanks overheids bemoeienis keer op keer (beurskrach na beurskrach).

Denken jullie overigens echt dat de kostprijs van een mi5 daadwerkelijk erg veel verschilt van die van een iphone6S +? Vanwege speciale Apple fabrieken van Foxconn? Echt?

Voor wie echt meer wil weten over Xiaomi's verdienmodel en hoe het kan dat ze hun hardware zo laag prijzen 2 informative artikelen. Enjoy!

http://www.pcworld.com/ar...aomi-phones-so-cheap.html

https://hbr.org/2014/10/x...g-the-smartphone-industry

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Leer mij geen lessen in economie: ik heb een wetenschappelijke graad in economie.

De vraag is of bepaalde Chinese bedrijven wel winstmaximalisering nastreven: veeleer lijkt het erop dat China de laatste jaren steeds meer een economische koers van "wereldverovering" vaart. Met subsidiëring en doelbewuste overproductie.

Zoals anderen hier verlies je de nuances uit het oog in je betoog. Klimaatsverandering bvb is wel degelijk een topic in de VS, zelfs één van de politieke prioriteiten van de machtigste man van het land. Dat de VS moeite hebben om dat in daadwerkelijke daden om te zetten, komt door de economische belangen die spelen, en méér nog door de "kleine man" die zijn levenswijze bedreigt ziet door klimaatmaatregelen. Maar er is tenminste een debat over de kwestie en binnen een decennium zal dat debat zonder twijfel naar de goede kant kantelen. In China moet je hopen op de goede wil en het inzicht van de communistische partij, maar het is duidelijk dat China nog tientallen decennia de grootste vervuiler ter wereld zal blijven, alleen de milieuproblemen in eigen land zullen hen uiteindelijk dwingen van koers te veranderen.
Ik heb net on topic 2 artikelen (waarvan 1 van harvard business review) aangekaart over het bedrijfsmodel van Xiaomi en jij blijft doorhameren over de "duistere motieven" van de chinezen. Goed gedaan met je "graad".

Ik kap er mee, ik ben geintresseerd in Xiaomi en Apple vanwege hun tech en business modellen. Als ik zin heb in een ondermaatse politieke discussie surf ik wel naar een random nieuwssite.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Het business model van Xiaomi is me wel duidelijk: de concurrentie kopiëren, zo goedkoop mogelijk produceren met minimale overhead, en marketing en verkopen via on-line kanalen. Daar is weinig interessant aan. Veel interessanter is de vraag waarom het communistische China het extreme kapitalisme lijkt te omarmen.
Wat een onzin. Ik heb hier een redmi note 2 en die lijkt toch echt in niks op een samsung / apple.
Anoniem: 583079 @jbhc25 februari 2016 23:38
De mi5 lijkt op een galaxy. De schil doet Android op iOS lijken...
Xiaomi is controversieel. Op aestethisch vlak doen ze mss net iets teveel leentjebuur bij andere oem's maar in essentie is hun build quality en software (miui) gewoon AAA. Als je ooit een mi of redmi toestel in handen hebt gehouden weet je wat ik bedoel. En ja, ze geven Sammy vrij makkelijk het nakijken qua kwaliteit en prijs, dat is incl. updates

Ze zijn het slimste jongetje van de IT klas die helaas het proefwerk niet durft te doen zonder af te kijken. Als ze qua design wat meer een eigen koers durven varen, wat meer zelfvertrouwen zouden tonen......Dan zouden ze in het westen hoge ogen kunnen gooien. Nu komt het merk over op de westerse consument als 'copycat' en erger nog....als onzeker. Dodelijk voor marketing naar je doelgroep hier.

Voor nu als ze de westerse markt betreden begeven ze zich in het vaarwater van Apple's Leger van advokaten. Zou wijs van ze zijn die te vermeijden. Mijn inziens.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

nieuws: Rechter vernietigt boete die Samsung aan Apple moet betalen wegens patentinbreuk

En dat is weer een aantal patent obstakels minder indien Xiaomi besluit de westerse markt aan te boren.
​Kerel jij bent echt dom of je doet echt slechte research. Wie kopieert Samsung?! De design van de Mi5 lijkt op de design van Xiaomi Mi Note Pro en de design van de Galaxy Note 5, Galaxy S6 en de Galaxy S7 zijn gekopieerd van de Xiaomi Mi Note Pro, waarom? Omdat Xiaomi Mi Note Pro eerder uitkwam dan al die bovengenoemde modellen, ga nu maar lekker verder janken. Lang leve Xiaomi en hun beleid. Galaxy Note 6 met een mat achterkant en een externe geheugenslot, dat wordt misschien nog wel wat voor de rest is Samsung en zelfs Apple de laatste jaren niks anders dan puur reclame en marketing.
Even een ding: persoonlijke aanval is niet nodig. Ik ben absoluut geen Apple fan. En als een ander dit wel is, dan is het als nog een drogreden om het daar op te gooien. Kom liever met inhoudelijke argumenten, dan blijft het een stuk gezelliger.

Een overkoepelende organisatie biedt aan grote klanten zeker wel flexibiliteit met betrekking tot wat zij willen. Er vanuit gaan dat Apple even slecht behandelde werknemers gebruikt als Xiaomi is een aanname die volgens mij niemand kan bevestigen. De kritische vraag die hij stelt is daarom naar mijn mening terecht.
Overigens, een van Apple's belastingparadijzen is... Nederland!
Het gele gevaar argument?
Ok.
De MI6 lijkt anders een heel stuk meer op een S6 dan een iPhone. En verantwoording afleggen aan de aandeelhouders? Die willen maar 1 ding, maximale winst dus die zal het een rot zorg zijn of Apple zou werken met kinderslaafjes, zolang het imago (en dus de verkoopcijfers) maar niet geschaadt worden. En de US overheid is niet democratisch gekozen, erg naief om dat te denken. Er is maar 1 macht in de US (en de wereld) en dat zijn de rijke stinkers en vooral de banken. Dus who cares wat de Chinese overheid wil, ik vertrouw wat dat betreft de US overheid, de Chinese overheid, multi billion conglomerates als Apple, Google, Samsung etc net zoveel, namelijk niet.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 25 juli 2024 02:59]

De Mi5 moet inderdaad zowat de eerste smartphone zijn die niet een kopie is van een iPhone, maar eerder van een Samsung dus.
Obama (en Amerika) is niks meer dan een marionet van de banken en de mensen met absurd veel geld. Natuurlijk wordt de president gekozen door het volk, op papier dan. Want de kandidaten worden aangeleverd door de politieke partijen, gesteund door de bedrijven. Presidentiele campagnes kunnen in de honderden miljoenen euro's lopen qua kosten, dat betalen de kandidaten toch echt niet zelf. Om te denken dat het volk ook echt iets te maken heeft met wie er op de grote stoel zit, is gewoon naief.
En ja de Chinese overheid is dictoriaal van opzet. Daar zijn de Amerikanen slinkser in, die laten je in de waan dat je als volk ook echt iets te zeggen hebt.
Ik deel voor een deel je analyse over de Amerikaanse politiek, maar afgezet tegenover het regime in China is je conclusie tien stappen te ver. Als straks ooit Trump aan de macht komt is dat niet omdat "het grote geld" voor Trump gekozen zal hebben, maar omdat er genoeg "poor souls" zijn die voor hem stemmen: "never underestimate the power of idiots, especially in large quantities".
Het is niet omdat er in een democratie krachten spelen die het model onder druk zetten (en dat soort krachten zullen er altijd zijn) dat je ze op éénzelfde lijn kan zetten als een éénpartij staat.
Ik doe geen aannames over Xiaomi; ik heb m'n reactie inmiddels iets verduidelijkt. Slechts enkele van de door mij genoemde punten zijn van toepassing op Xiaomi (en die noem jij ook, dus daar zijn we 't over eens), maar de rest speelt mogelijk wel mee bij andere Chinese merken.
En dan nog garantie. In de EU krijg je standaard 2 jaar garantie op je spullen. Dat heb je bij een chinaphone niet en al helemaal niet als je hem importeert.
Xiaomi geeft voor zo'n 2 euro extra gewoon 2 jaar support. Sterker nog, voor enkele euro's hebben ze zelfs garantie bij ongelukjes zoals waterschade. Je moet echter de telefoon zelf bij Xiaomi hebben gekocht of je webwinkel moet dit netjes kunnen afhandelen voor een extra bedrag bij de aankoop.
Ok, en hoe werkt dat dan? Retourtje China boeken? Als ik de telefoon importeer, geldt die garantie dan ook?
Garantie geldt voor producten die Xiaomi verkoopt. Aangezien je als Europeaan geen Xiaomi kunt kopen, gaat het via de internationale webshop. Deze shops kunnen 2 jaar garantie kopen en zouden dat aan jou kunnen doorberekenen. Als deze die optie niet geven of als zij hooguit 1 jaar garantie geven, dan is dat een zaak tussen de consument en de verkoper.

Een goede verkoper geeft je de mogelijkheid voor 2 jaar garantie en moet zich er ook aan houden als je die extra optie hebt genomen.

Nee een retourtje China is niet nodig.
Ja, de garantie geldt dan ook voor import, maar niet via Xiaomi (daar heb je niet direct iets van gekocht), maar via je reseller.
Opzich denk ik een correct stukje. Ik wil daarbij wel even opmerken dat Xiaomi qua updates het wat mij betreft goed doet.

Mijn MI2S uit 2013 krijgt nog steeds updates. En ook bij het bekend worden van de stagefright bugs waren die heel snel gefixed. Zelfs sneller dan bij Google apparatuur.
Als je een Samsung koopt krijg je wel updates zeker 8)7
Vergeet niet de importbelasting op die 280 of 375 euro te rekenen, dan zit je al aan 330 tot 430 euro.
Dan zit je nog steeds op de helft van een samsung S6

839 euro voor de variant van 128 GB


dat scheelt niet veel met 860 euros...

En de soc presteert waarschijnlijk beter dan die in de s6 --> zeker omdat er een full hd paneel word gebruikt bij de xiaomi en niet 1440p

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 706671 op 25 juli 2024 02:59]

Ik zeg alleen dat het rekensommetje wat genuanceerde ligt dan mensen hier lijken te denken. Wat je van de uiteindelijke prijzen vind moet je lekker zelf weten natuurlijk ;)

Daarnaast is de S6 (nee niet de edge) 600 euro voor de 128GB versie. Hoewel het nog wel een redelijk verschil is is de factor 2 toch wel erg overdreven...
pricewatch: Samsung Galaxy S6 128GB Wit (waarom de zwarte 740 euro is weet ik niet)

En de 32GB versie maar 440 euro pricewatch: Samsung Galaxy S6 32GB Zwart, dat scheelt dus alsnog 110 euro, maar daarvoor krijg je wel degelijk meer hardware (of je er op zit te wachten is een ander verhaal, maar het ging immers om de 'winst', oftewel hoe hard wordt je genaaid). Daar valt het verschil dus best mee imho...
En de soc presteert waarschijnlijk beter dan die in de s6 --> zeker omdat er een full hd paneel word gebruikt bij de Xiaomi en niet 1440p
Wat voor discussie wil je nu precies starten? Games op een S6 (of S7) kan je ook gewoon op 1080p spelen als de FPS te laag is (niet dat het nodig is, maar het kan wel) :) Je kan met root ook het hele OS op 1080p laten draaien maar dan merk je echt geen verschil met 1440p in de non-game apps en het OS.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 juli 2024 02:59]

Waarom gaan jullie nu de Galaxy 6 van vorig jaar zitten vergelijken met deze mi5? Deze is sneller en gewoon meer up to date, de vergelijking is met de S7 en qua waar voor je geld ziet de Mi5 er wel beter uit. Niet gelijkwaardig denk ik, maar dat is nog moeilijk zeker te weten - wachten op de reviews...
Waarom gaan mensen dat soort dingen nooit aan degene vragen die die vergelijking maakt?
Via Gearbest kan je hem denk ik wel uit Hongarije laten komen, zorgde bij mij voor geen importkosten op een RedMi note 3.
is gearbest te vertrouwen ik zoek namelijk nog steeds een goede webshop om xiaomi producten en andere chinese telefoon merken te kopen :P
Ik kan alleen m'n eigen ervaring vertellen, die was goed. Netjes pakje binnen gekregen binnen een week uit Hongarije. Maar het blijft mensen werk natuurlijk. Het zijn pakjes zonder verzekering of trace.
Had een mibandS, mi powerbank en pistonv3 oordopjes via hun besteld. Moest er lang op wachten maar binnen 4 wkn kwam de bestelling aan. Dus ja, gearbest is op zich betrouwbaar maar ik weet niet hoe hun service is als het misgaat en bij garantie.
misschien beetje cliché maar 'dat is altijd al zo geweest' high end pc van HP (800 euro) zelfbouw pc met precies dezelfde specs (600 euro)
Prijsverschil zit hem in de details. Chinees doet het qua specs goed maar op alles is bezuinigd.

Tuurlijk betaal je voor het merk en marketing maar uiteindelijk krijg je waarvoor je betaald.

Een BMW bijvoorbeeld is veel duurder dan een Kia terwijl die Kia toch best goed is. Ga je in beide rijden dan merk je toch zeker verschil. Of je dat verschil het waard vind is aan jouw en je portemonnee

(je mag ook ander merken invullen, gaat om het idee)
Als Android-toestellen auto's waren:

Samsung) Het allerbekendste Android automerk. Iedereen en z’n moeder heeft er één en wordt soms in één adem met Android-auto’s genoemd: Samsung heeft de marketing goed voor elkaar. Een heleboel mensen die je kent hebben er één en de specificaties zijn fantastisch, je stapt in en je rijdt ermee weg. Het interieur is overweldigend, volledig buffelleder en met een fantastische notenhouten afwerking. De Samsung-auto rijdt makkelijk 450 KM per uur en je kan op alle Playstore-wegen rijden. De auto is vrij prijzig, zeker het dure, nieuwe model. Ten opzichte van andere Android-auto’s zitten er maar liefst 10 extra stoelen in (bloatware). Door al die features weegt de auto 12 ton en is er een 10 liter V16 voor nodig om hem voort te stuwen, maar daar ondervind je weinig hinder van. Het is immers het topmodel!

Na verloop van tijd merk je toch een aantal problemen. De motor slijt nogal hard en na al een jaar weigert Samsung de motor nog te onderhouden, wat slechts 2x is gebeurd in al die tijd dat je ermee rijdt (updates) Ondertussen wordt het interieur steeds smeriger en plakkerig. En had je die 10 stoelen eigenlijk wel nodig? Die 6 extra krijg je erbij maar kun je er niet uithalen! (niet verwijderbare bloatware) Links en rechts wordt je ingehaald door nieuwere Android-auto’s. Maar geen nood – daar is alweer het nieuwe Samsung topmodel, met 17 stoelen en de 12 liter V18-motor!

Xiaomi) Nog niet veel mensen kennen dit merk, maar is in thuisland China enorm populair. Hij wordt alleen via social media aangeprezen, reclames zijn er niet. Dit is een Android-auto waar weinig mis mee is en net zo mooi is afgewerkt als de gemiddelde GM-Android, hij komt bovendien uit dezelfde soort fabriek als waar veel andere merken hun auto’s laten bouwen. De auto is maarliefst 2x zo goedkoop! De catch is dat hij niet bij de dealer verkrijgbaar is je wel zelf een Europees interieur moet inbouwen en hij niet zomaar op de normale Play Store weg rijdt.

De Chinese kilometerteller is niet af te lezen en in plaats van 4 pedalen zijn er 40, bovendien zijn de stoelen fluffy en klinkt er continue Hello Kitty-muziek. Je kunt er mee rijden maar niet harder dan 40 KM per uur, waardoor hij onbruikbaar is voor de Playstore-weg.

Gelukkig is er ergens een grote garage met een heleboel vrijwillige monteurs (community) die je gratis een mooi Europees interieur en normale motor leveren. Echter inbouwen moet je zelf, en er zijn geen reguliere dealers op ieders straathoek. Niet iedereen wil dat of heeft de technische kennis, maar als het interieur eenmaal is ingebouwd heb je er een hele fijne auto aan en kun je bijna even hard als de nieuwe Samsung met V18-motor, voor de helft van het geld.

Als extra bonus zorgen de vriendelijke, vrijwillige monteurs ook nog eens voor onderhoud (wekelijkse updates), daar moet je bij een Android-car echt voor zoeken!

[Reactie gewijzigd door AvWijk op 25 juli 2024 02:59]

Kop. Spijker. Moker.
Post van de fecking dag!

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 25 juli 2024 02:59]

Ik zou de vergelijking iets anders maken.

Het highend toestel van welk merk dan ook (Apple, Samsung, Sony of HTC) is de auto die voorzien van de laatste snufjes en ontwikkeling. Goede afwerking en mooie materialen. Tevens is er een dealer voor onderhoud en onderdelen en natuurlijk een aantal jaar garantie zonder al teveel rompslomp.
Maar ook zonder dealer zijn er genoeg garages of liefhebbers die je kunnen helpen bij eventuele problemen.

Het Chinese toestel is een auto die gewoon goed rijdt, hier en daar een piepje en een kraakje maar dat kan. De afwerking is wat minder en de auto is misschien niet de zuinigste en stilste maar doet wat het moet doen. Niet altijd de laatste snufjes aan boord en zoja dan werkt het niet altijd even goed. Helaas geen officiële dealer en garantie is wat lastiger. Maar de auto is dan ook bijna de helft goedkoper. Gelukkiger zijn er veel liefhebbers die desnoods je kunnen helpen bij problemen.

De keuze is aan de consument.

Ik persoonlijk betaal liever wat extra voor een goed totaal pakket. Dus een goed scherm, camera, features qua hardware en software en ondersteuning.
Betaal ik voor de naam? Jazeker, daar ben ik me van bewust.

[Reactie gewijzigd door Garret1410 op 25 juli 2024 02:59]

die garage van vrijwillige monteurs, waar kan ik die vinden?
Zeker niet. Nooit een Xiaomi ervaren zeker?
Niet direct een Xiaomi maar gezien de camera kwaliteit hierboven dan kun je zeggen dat daar op bespaart. Verder nog de punten die Arnout aanhaalt wat aangeeft waarop bespaard wordt.
Je vergelijking slaat nog steeds nergens op. Zodra je het toestel een keer zelf hebt ervaren kun je dit er pas van zeggen. Ik zou vooral vraagtekens stellen bij de objectiviteit van deze review en zelf gaan ervaren. Nu zeg je dat andere merken geen mindere punten hebben. Maar hé, je bent een tweaker of je bent het niet.
Arnoud...je reviews/previews zijn wat apart de laatste tijd ;)

Je opent: 'er wordt duidelijk waarop Xiaomi heeft beknibbeld voor de lage prijs'.

Wellicht lees ik er overheen...maar het wordt mij niet duidelijk?

Waarop dan? Ik snap dat je niet alles goed hebt kunnen testen maar waar hebben ze dan op beknibbeld?
En dan staat er in de titel high end specs voor een mid range prijs. Vervolgens zit ik het artikel door te kijken en zie ik alleen een tabelletje staan met afmetingen wat niemand interesseert. Waarom niet even een simpel overzichtje met de specs?
http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5-6948.php

Titel drag&drop 1ste google-resultaat maar snap je punt, beetje inconsistent in deze previews.
Dat dacht ik in eerste instantie ook; maar wanneer je de video bekijkt, komt dit beter naar voren. Arnold heeft daarin drie problemen genoemd.

Hij heeft bij de bovenkant van het scherm backlightbleed geconstateerd; het scherm van de MI4 is bijvoorbeeld door Xiaomi bij nieuwere batches vervangen door een ander exemplaar). Het scherm is niet zo goed afleesbaar in het zonlicht, als Xiaomi, je wilt doen geloven. Verder heeft de 4-axis OIS bij de camera, in ieder geval in de viewfinder, een soort van viskomeffect.

Dit zijn volgens mij de nadelen die Arnold genoemd heeft. Gelukkig noemt Tweakers deze, want de rest van de journalisten lijkt over het toestel heen te vallen door haar prijskwaliteit verhouding en ziet daarom geen minpunten...

[Reactie gewijzigd door moh.moh op 25 juli 2024 02:59]

Ah ok, tip: als je een geschreven preview maakt, daar dan ook even die punten aanhalen :p

Mja, die zonlicht stond soort van benoemd, maar dat kan pas later goed beoordeeld worden, maar goed, dat zijn wel punten :)
Het enige minpunt wat ik kan vinden in deze review is eigenlijk de software en niet de hardware.
Mogelijk dat Arnoud doelt op de 4G support, maar daar zijn nog geen details over bekend.

Overigens vind ik het vreemd dat er wordt gesteld dat dit toestel hier dan 280 euro zou kosten, dat lijkt me wat te kort door de bocht. Ik verwacht meer een vanafprijs van rond de 350 euro, de Pro versie zal over de 400 euro heengaan (incl transport kosten en invoerheffingen) verwacht ik.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 25 juli 2024 02:59]

Mooi dingetje! Goeie specs en goed gekozen design. Hoe zit het eigenlijk met apps; kan je gewoon de Play Store in?

Zodra je hem gaat importeren krijg je er weer 21% BTW bij op, met als gevolg dat de 'midrange prijs' van 280 euro effectief 338,80 euro wordt, en de 375 euro meer in de richting van 450 euro gaat. Nog steeds goede prijzen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind de aangegeven prijzen in het artikel enigszins misleidend.
niet helemaal juist, als je dat via online stores aankoopt zit je met een invoer tax en btw op een fictief bedrag dat ze zelf aangeven op de factuur :)
Daar trapt de douane echt niet in hoor. Je kan er langs glippen, maar die gasten zijn echt niet achterlijk
Winkels als Honorbuy en iBuyGou hebben wel een manier gevonden en verkopen een deel van hun (Xiaomi) producten direct vanuit Europa, dus zonder extra importkosten.
Er zijn redelijk wat chinese sites die een verzekering aanbieden: mocht je toch nog een rekening van de douane ontvangen dan krijg je dat vergoed.
Legaal? Tja dacht het niet.
Heb zelf ook HEEL wat gekocht uit het buitenland (China) en heb nog maar 1x importeren kosten gehad en dat was op iets simpels, al de rest wat rond of ver boven de €100,- kwam nog NOOIT douanekosten of import kosten betaald.

Zelfde als justin-l en VELE ander mensen.
Op Aliexpress vind je shops die via binnenland naar China exporteren. Normaal gaat dat via Rusland. Of het is al ingevoerd in Engeland oid.
Het woord tijd dat Xiaomi gewoon in de Europese winkels gaat leggen, want dan woord het een serieuze concurrent voor fabrikanten als Huawei en Samsung.
Ik hoop juist NIET dat hij gewoon in Europa moet verkocht worden, want dan woorden ze juist duurder, net zo als wat er met Huawei gebeurde, want die kosten nu ook wanneer ze uitkomen €500+ voor een telefoon (in Europa), en dan is de Hardware geeneens bijzonder.

De Huawei P8 die vlede jaar mei uitkwam (en te zien was bij Tweakers) had langzame hardware, de Huawei P8 stelde niks voor als je hem vergeleek met een Samsung Galaxy S5 die al weer een jaar oud was toen de Huawei P8 uit kwam, en de LG G Flex2 16GB Platinum kwam zelfs een maand eerder uit, en die heeft een Qualcomm Snapdragon 810 en was ook een maand later €500,-

Ik weet nog dat ik mijn Huawei Honor 2 / U9508 kocht voor €260,- in 2013 en uit China liet komen, die was toen net zo snel als toen de Samsung Galaxy S3 die toen net een paar maanden uit was, maar nu zijn ze altijd veel trager dan Samsung en andere telefoons.

En er zijn zat concurrenten, maar toch zijn de Samsung Galaxy S telefoons €600+ elke jaar dat er een nieuwe uit komt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 juli 2024 02:59]

Daar trappen ze vaak genoeg is hoor. Heb een stuk of 5 Chinese phones liggen thuis en nog geen één keer extra hoeven te betalen.

Meestal zetten ze gewoon iets van MP4-Player met een waarde van $19 op het pakketje.
Ja dat dacht ik bij mn 3d printer ook, liet ik mooi 80 dollar op zetten, was 65 euro kwijt aan douanekosten :)

Nee ze zijn niet achterlijk, tuurlijk glipt er wel eens wat door, maar je kan beter wel van die kosten uitgaan dan niet!
En niet te vergeten de prijsopslag die wordt door deze online stores/resellers, die is ook nog eens 10-20%.
Ja je kunt in de Play store.
Worst case komen de importkosten erbij. Best case niets
Anoniem: 582487 24 februari 2016 17:14
goed om te zien dat er eindelijk smartphone makers komen die wat minder op hun naampje 'geilen' om big bucks te vangen.. maar eindelijk eens een compromise vinden die precies het tegenovergestelde is van de huidige markt (mid-range toestel voor de hoofdprijs)

dit is gwoon een degelijk toestel met toffe specs voor (bijna) een derde van de prijs van andere 'high-end' modellen waar je 200 euro voor de naam betaald en 500 voor de specs/behuizing.

zodra deze uitkomt in europa (als) is dit misschien een optie als vervanging van mijn huawei toestel.
aangezien ik geen toestel ga aanschaffen van 600 euro of een abbo van 40 euro per maand ga betalen uit eigen zak.
Deze telefoon komt niet uit in Europa :). Je kan de telefoon wel zelf importeren uit China, maar dan komt er sowieso nog 21% BTW en douankosten bij. Verder heb je natuurlijk garantie in China en moet je de support zelf verzorgen.
zodra deze uitkomt in europa (ALS) is dit misschien een optie als vervanging van mijn huawei toestel.
aangezien ik geen toestel ga aanschaffen van 600 euro of een abbo van 40 euro per maand ga betalen uit eigen zak.
Als het toestel in Europa uitkomt zal het waarschijnlijk ook duurder zijn dan een zelf geimporteerde versie. In Azie geeft XIaomi 1 jaar garantie op het toestel en 6 maanden op de oplader. In de EU zal dat beide 2 jaar moeten zijn en dat moet ergens van betaald worden.
Die 2 jaar in Europa is ook met een korrel zout te nemen hé.

Wanneer een defect optreedt binnen de 6 maanden na aankoop, is de verkoper a priori aansprakelijk. Wanneer hij kan aantonen dat het gebrek het gevolg is van jouw handelingen (een foutief gebruik bijvoorbeeld) is hij niet aansprakelijk.

Wanneer een defect optreedt meer dan 6 maanden na aankoop, kan je nog steeds beroep doen op de aansprakelijkheid van de verkoper. Maar dan moet je kunnen aantonen dat het gebrek al bestond bij de levering, wat niet eenvoudig is. Meestal moet je daarvoor beroep doen op een expert.


Lijkt mij dus vooral 6 maanden garantie....
Als je koopt via Ibuygoo.com dan kun je voor een klein bedrag verzekeren tegen de douane kosten. wordt het pakket onderschept, dan hoef je enkel een scan te maken van de douane bon, deze te mailen en het geld wordt terug gestort op je rekening. Ik heb hier al ervaring mee en dat is geen enkel probleem. wat betreft de garantie... ik heb ooit mijn HTC sensation hier in nederland in reparatie service gehad en was hem toen ook 2 weken 'kwijt'... dus snel is relatief denk ik.. maar ik durf zelf de gok wel te nemen voor dit bedrag. daar kun je 2 sony's of samsungs voor kopen...
Je betaalt ook voor ondersteuning en garantie, en BTW, als je hem uit China haalt wordt dat lastiger.
En halfbakken 4G zou ik ook niet willen.
zodra deze uitkomt in europa (!ALS!) is dit misschien een optie als vervanging van mijn huawei toestel.
Honorbuy heeft een Europese voorraad, kun je de MI telefoons ook kopen en weet je direct wat je betaald.
Binnen 2 dagen altijd spul in huis, dus erg vlot en vertrouwd :)

Ik heb nu 1.5 jaar de MI3, maar wil over een halfjaar een nieuwe. De MI5 is een goede kanshebber :D
Alleen geen volledige 4G support :(
Heb jij daar dan al een bron van gevonden?
Vorige modellen hadden inderdaad geen support voor alle 4G-banden die hier bij ons gebruikt worden. Maar naar wat ik kan lezen zijn die specificaties nog niet gepubliceerd en is het dus afwachten welke banden er dit maal ondersteund zullen worden.
wat ik tot nu toe heb kunnen vinden mist hij de 800 mhz band geloof ik
Hoe doet deze telefoon het in verhouding tot de OnePlus 2?
Ik denk dat OP2 weinig heeft in te brengen tegen de Mi5.
zal dan ook oneplus 3 zijn ....
3 maart 10:00 chinese gaat het digitaal in de verkoop...
Ik durf te wedden 2000 yuan voor het mobiel lang moet wachten...

Binnen 1 min uitverkocht en 1 week later meteen op de chinese marktplaats voor 3000 yuan ofzo.

Als je eentje wilt bestellen, ik denk dat je ff kan wachten tot in juni.. tot dat het veel beschikbaar word...
Bij vorige toestellen was het verschil slechts zo'n 200 yuan of ~28 euro. Goed te doen.
In dit Volkskrant artikel van vandaag: Site brengt bubbel Silicon Valley in beeld: 10,7 miljard aan waarde vervlogen

"Er vinden in Silicon Valley steeds vaker uitverkopen van start-up-aandelen plaats, waarbij investeerders via financieringsrondes ('down rounds') tegen hoge kortingen aandelen aanbieden. Voor het bedrijf in kwestie volgt dan een koersval. Volgens Downroundtracker is zo'n uitverkoopronde ook aanstaande bij het grootste bedrijf op de lijst, de Chinese smartphoneproducent Xiaomi (goed voor een omzet van 519 miljoen euro)." http://www.volkskrant.nl/...aarde-vervlogen~a4251791/

[Reactie gewijzigd door Loose Ends op 25 juli 2024 02:59]

Bij ibuygou kost het minder, en die is ook zeker weten betrouwbaar. Daar kost de 32gb variant €340 als je het zelf uitrekent en €347 als je het door de winkel laat uitrekenen.
Zo ver als ik het kan zien is dat geen EU prijs, hij staat namelijk niet onder EU Direct en als je hem wilt bestellen zie je de verzending vanuit China staan...
Iemand enig idee wat voor accu er in zit?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.