Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 327, views: 438.525 •

Conclusie: ruwe diamant

De Galaxy S4 is een technologisch meesterwerkje; in vergelijking met de Galaxy S III zit er een groter scherm in een kleinere en dunnere behuizing. Bovendien is het de compleetste telefoon ooit, met onder meer een vochtigheidsmeter en een thermometer. De potentie van die sensoren is enorm, maar Samsung vergeet al die potentie te benutten. Het beschikbaar stellen van alle api's kan maken dat al die sensoren meer functies krijgen, maar de kans is groot dat dat nooit gebeurt en dat zou doodzonde zijn.

Daarbij is het scherm een van de beste ooit. Nadelen die amoled voorheen had, zoals een blauwe waas over wit en oververzadigde kleuren, zijn opgeheven. Het scherm is bovendien scherp door de full-hd-resolutie. De stap van 720p naar full hd maakt bij amoleds echt een groot verschil, omdat het scherm veel minder subpixels heeft dan lcd's hebben.

Samsung heeft er bij de ontwikkeling van de S4 voor gekozen om gebruikers zo veel mogelijk opties te bieden. Het aantal features is zo groot dat het niet gelukt is om ze allemaal goed uit te werken. Dat is jammer, want het zijn innovatieve ideeën met grote potentie, maar omdat ze het niet altijd doen en soms onbedoeld juist wel, krijg je al snel de neiging om ze uit te zetten. Hier hadden duidelijke keuzes kunnen helpen om sommige features beter uit te werken.

Opties die wel fijn zijn, zijn die om de accu te verwisselen en een sd-kaart toe te voegen. Beide zijn overigens hard nodig. De accuduur is namelijk zwaar onder de maat en van de 16GB is na de set-up slechts 9GB beschikbaar voor de gebruiker.

Wie de Galaxy S4 koopt, kiest bewust voor al die opties. Dat is prima, want het is een geweldige telefoon, die in de praktijk prima bevalt. Het is in technologisch opzicht bovendien een grote stap voorwaarts ten opzichte van de S III, maar de telefoon heeft veel meer potentie dan Samsung er nu uithaalt en het is te hopen dat de fabrikant snel met goede updates komt voor onder meer de accuduur en een betere werking van de features. De S4 is momenteel een ruwe diamant, die nog veel meer kan schitteren als hij goed geslepen is.

Tweakers zegt: goed!

Pluspunten

  • Een van meest complete smartphones ooit
  • Scherm is uitmuntend
  • Ruimte voor sd-kaart, verwisselbare accu

Minpunten

  • Accuduur valt tegen
  • Veel overbodige features
  • Weinig inspirerend ontwerp

Laagste prijzen voor Samsung Galaxy S4 16GB Zwart:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 3.5AAA-A € 331,-€ 339,-Maarssen
Score: 4.5Telecomlink € 344,-€ 344,-Amstelveen
Score: 3PDA-Wereld € 345,-€ 345,-Eindhoven
Score: 4.5AMMS Electronics € 348,99€ 348,99Pijnacker
Score: 4.5PhoneMarket.nl € 355,-€ 355,-Rotterdam

Laagste prijzen voor Samsung Galaxy S4 16GB Wit:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 5f-mobile.nl € 327,25€ 334,-2 winkels
Score: 4Roccatel € 334,-€ 334,-Amsterdam
Score: 4.5Telecomlink € 335,-€ 335,-Amstelveen
Score: 4.5AMMS Electronics € 336,89€ 336,89Pijnacker
Score: 3.5AAA-A € 331,-€ 339,-Maarssen


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (327)

Reactiefilter:-13270305+1165+216+31
1 2 3 ... 9
Goedenmorgen. Prachtige telefoon en ik overweeg dan ook echt om hem te kopen. De prijs is wat aan de hoge kant en dat is dan ook eigenlijk nog het enige wat mij houdt van kopen. Hopelijk komt er een goede update voor het slim scrollen want het lijkt me totaal niet praktisch.

Het lijkt wel alsof ik een video kijk die voor senioren is die nog nooit een telefoon hebben gezien. "Voor het instellingen menu heb je wel even een routekaartje nodig" "Je moet even je weg kunnen vinden in het instellingen menu" Het ziet er juist ontzettend gebruiksvriendelijk uit.

Zelf heb ik momenteel een iPhone en een (goedkope) android telefoon en ik ben meestal langer bezig om wat te veranderen op de iPhone dan op mijn android telefoon.

Camera ziet er erg indrukwekkend uit hoewel ik echt niet op al die extra functies zit te wachten (te zien in de video vanaf 7:00). Iemand anders die hier wel gek op is?

Accuduur is schandalig, maar volgens mij hebben ze bij de S3 een keer met een software update de accuduur verlengt dus wie weet.

twee sterren voor prijs vindt ik wel wat overdreven, voor een high end product betaal je een high end prijs.
moet zeggen dat ik hem toch vrij prijzig vind, de HTC one komt met meer geheugen en een aluminium body welke toch echt prijziger lijkt om te produceren, voor een gelijke prijs.

ik wil niet perse zeggen dat het een objectief betere telefoon is, gezien bijv een verwisselbare batterij is is ook erg prettig, maargoed extra geheugen en een mooie finish kan je toch een waarde geven.

maargoed ik ga denk ik gewoon beide in handen houden, maar als ik eerlijk ben hoop ik op een 4" telefoon met dezelfde prestaties, in tegenstelling tot de S3 mini welke flink mindere specs kreeg jammer genoeg.
moet zeggen dat ik hem toch vrij prijzig vind, de HTC one komt met meer geheugen en een aluminium body welke toch echt prijziger lijkt om te produceren, voor een gelijke prijs.
Ik wil juist geen alu, ik wil plastic (S4 is op dit moment het duurste om te maken dus niet alles is wat het lijkt), daarbij krijg je van Samsung nu 64GB extra oftewel 80GB, volgens mij is er niet eens een versie van de One met meer dan 32GB :)

http://www.samsung.com/nl...4-geheugenkaart-promotie/

PS zelf moet ik niks van deze versie van de S4 hebben, helaas marginaal sneller dan de note 2...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 april 2013 08:38]

Klopt, je krijgt tijdelijk een geheugenkaartje van 64GB.
Dit is echter een tijdelijke actie na registratie, met de nadruk op tijdelijk.

Dat er geen HTC One is met dan 32GB klopt niet, het 64GB model is reeds aangekondigd, echter nog niet leverbaar.
Klopt, je krijgt tijdelijk een geheugenkaartje van 64GB.
Dit is echter een tijdelijke actie na registratie, met de nadruk op tijdelijk.
Idd, dat gratis geheugenkaartje was een promotie actie (net als de MediaLink van HTC) en was alleen geldig tijdens de pre-order (actie liep tot 26 april 2013) dus inmiddels verlopen.
Actieperiode: 27 april 2013 t/m 31 mei 2013
Van die link die ik heb gepost :) Dus niks alleen pre-order!
http://www.samsung.com/nl...romotie/actie-uitleg.html
Indien je je in de periode van 15 maart t/m 26 april hebt ingeschreven[...]
Actie is dus afgelopen.

[Reactie gewijzigd door Framoes op 29 april 2013 10:54]

Doe is niet zo bijdehand, watercoolertje heeft gewoon gelijk actie loopt nog gewoon. Dat eerdere actie afgelopen zijn over inschrijven prima, maar daar heeft hij het niet over.

64GB cadeau bij aankoop van Samsung Galaxy S4
Actieperiode: 27 april 2013 t/m 31 mei 2013

Edit/
Zelfs in je eigen link staat 31 mei, voortaan even wat verder lezen dan eerste regel van je eigen link. :D

Als je S4 voor 31 mei koopt krijg je 64GB cadeau.

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 29 april 2013 12:18]

Maar als je even leest in de voorwaarden...

Voordeel: 64GB micro SD kaart ter waarde van ¤ 74,- bij aankoop van een Samsung Galaxy S4.
Let op: dit voordeel is alleen te verkrijgen wanneer u zich uiterlijk 26 april 2013 heeft ingeschreven op www.onzetroonopvolger.nl .

Dus je moest je eerst inschrijven (t/m 26 april), vóór 31 mei een S4 kopen en dan krijg je het kaartje.
Jup dus ik heb me (al lang) ingeschreven ook al koop ik dat ding misschien niet, oftewel ik heb wel gewoon profijt tot 31 mei :)
Had ik ook gedaan, al verwacht ik wel de telefoon voor 31 mei ;).

Ik vind ook de twee sterren voor prijs erg laag. Je moet de prijs met andere high end telefoons vergelijken en dan is deze hetzelfde. Dus ik zou zeggen minstens 3 of 4 sterren daar.

Daarnaast vind ik het vreemd(heb het bij de video ook gepost) dat de accu er zo slecht uit komt. Bij GSMarena komt deze er nameljik erg goed uit.
Nee de actie loopt nog de registratie is wel afgelopen, groot verschil want volgens jouw krijg ik die kaart straks niet en volgens mij krijg ik die kaart wel als ik nu (of tot 31 mei) nog een S4 koop :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 april 2013 13:22]

Niet zo bijdehand aub watercoolertje.
Die actie is voor iedereen die zich voor 26 april had ingeschreven.
Nieuwe mensen hebben er dus niks aan.
Mijn god zeg, praat je altijd net zo lang om je gelijk te krijgen..of denken te krijgen??
De batterij duur is normaal tegenwoordig, 79 uur in licht gebruik, dat doet mijn Huawei Honor 2 U9508 2GB ook, misschien iets meer 85 uur +/- met B544 Android 4.1.2 Stable en 2150mAh batterij.


Even getest op mijn telefoon Huawei Honor 2 U9508 2GB.

Kraken JavaScript Benchmark (version 1.1).


Chrome 27: 21938ms


Peacekeeper - free universal browser test for HTML5 from Futuremark.


Chrome 27: 441


Sneller dan Sony Xperia Z, dat heeft Android 4.1.2 en Qualcomm S4 Pro 1,50 GHz.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 29 april 2013 22:47]

Heeft de s4 ook niet draadloos laden ?
Waarom hoor ik hier niets meer over idd.
[...]
Ik wil juist geen alu, ik wil plastic
Vroeger hadden de Amerikaanse auto's ook allemaal plastieken panelen. De Duitse autobouwers gebruikten volle metalen panelen en dat gaf hen de status van premium merk. Nu hebben de Amerikaansen wagens ook allemaal metalen panelen net omdat de markt hen dwong tot een kwalitetiever betere wagens.

Ik voorspel hetzelfde in de smartphone markt, de high end toestellen in plastiek zullen eruit gaan, plastieke telefoons zullen enkel de goedkopere modellen worden. Let op mijn woorden: dit is de laatste galaxy in plastiek. Ik snap zelfs nu niet dat ze ermee weg komen. Dat plastieke nepchromé randje, bah zeg.
Vrij slecht voorbeeld, het interieur van de meeste Amerikaanse auto's is nog niet bepaald indrukwekkend. Gemiddelde pvc regenpijp aan je huis is van mooier materiaal gemaakt dan het dashboard van een gemiddelde sedan.

Het is overigens wel verbeterd, daar niet van.
Vrij slecht voorbeeld, het interieur van de meeste Amerikaanse auto's is nog niet bepaald indrukwekkend. Gemiddelde pvc regenpijp aan je huis is van mooier materiaal gemaakt dan het dashboard van een gemiddelde sedan.

Het is overigens wel verbeterd, daar niet van.
Het gaat over het exterieur. De carroserie van amerikaanse wagens was van plastiek. Dat straalt gewoon geen premium gevoel uit. Is niks mis mee maar wel als je in het premium segment wil overleven.
bij mijn weten was en is er maar een Amerikaanse auto met een plastic carrosserie en dat is de Chevrolet Corvette. dat de bouwkwaliteit niet zo best was, daarover zal iedereen het eens zijn.

On topic: enige nadeel aan mijn S2 vind ik de grote stapel zinloze undefeatable bloatware. Dat lijkt allemaal nog veel erger met de S4.

Qua prijs/kwaliteit is de Nexus 4 onverslaanbaar momenteel als je 't mij vraagt.
[...]

Vroeger hadden de Amerikaanse auto's ook allemaal plastieken panelen. De Duitse autobouwers gebruikten volle metalen panelen en dat gaf hen de status van premium merk. Nu hebben de Amerikaansen wagens ook allemaal metalen panelen net omdat de markt hen dwong tot een kwalitetiever betere wagens.
Welke Duitse auto heeft volle metalen panelen dan? Een alu-sierstripje hier en daar, prima, maar "metalen panelen"? Dat is veel te zwaar. Het interieur van een BMW of Mercedes bestaat voor het grootste deel (qua oppervlak) uit plastic. En dan nog: plastic is geen materiaal opzich, het is een hele groep waaronder de bakjes vallen waarin je Chinees eten mee naar huis krijgt, maar ook hoogwaardige kunststoffen die prettig aanvoelen. Het verschil tussen een premium en een Amerikaanse auto was dat de premium auto's zachtere kunststoffen gebruikten.

Wat ik dus wil zeggen: er is niks mis met kunststoffen in premium-toepassingen. Het is een prima materiaal om je telefoon mee te maken. Met zo duurzaam als aluminium, duurzamer dan glas. Maar goed, als aluminium beter aanvoelt, is dat voor jou een betere keuze.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 29 april 2013 12:33]

Bijna alle luxe Duitse sedans en sportwagens zijn gewoon vrijwel 100% aluminium hoor. Plastic panelen zie je vooral op de goedkopere auto's. Zelfs mijn Peugeotje uit 1990 heeft gewoon een volledig stalen carrosserie, en die weegt onder de 850 kilo.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 29 april 2013 13:23]

Het ging hier om interieurpanelen en die zijn toch echt grotendeels van plastic.
En als het gaat om aluminium: zeker niet 'vrijwel alle duitse sedans en sportwagens' zijn grotendeels of volledig van aluminium. Zeker de compacte sedans als de 3-serie, C-klasse en A4 zijn toch echt nog grotendeels van staal.

Dashboards en andere delen van het interieur zijn overigens vrijwel zonder uitzondering van kunststof en dat wordt in de duurdere modellen afgewerkt met zachte lagen kunststof, metalen of houten sierstrips en/of leer.
Het ging hier om interieurpanelen en die zijn toch echt grotendeels van plastic.
Het gaat hier om exterieurpanelen.
het is geen plastic maar polycarbonaat

hier maar weer een halve herpost

Het is van polycarbonaat en heeft dus totaal niets met plastic te maken, Het is ooit ontwikkeld door NASA om er voornamelijk de ramen van de Spaceshuttle te maken en dergelijke, het is licht, erg sterk en kan zeer goed tegen warmte. Vooral bekend in het gebruik voor bril glazen, ook hier een misverstand bij een bril noemt men het opeens glas (enkel omdat het transparant is) en in een telefoon plastic, geen van beide goed. HTC one/S en S3 is ook van polycarbonaat. De Samsung S2 ja die is van plastic.

Voordelen zijn dus duidelijk om dit materiaal te gebruiken, het is licht, sterk, kan tegen warmte, ook is bij de reden voor het gebruik bij de S3 aangegeven dat ze het klepje erdoor konden houden zodat je de baterij kan vervangen.

Verder stoort het minder signalen dan andere materialen, en heeft Samsung in bijna alle telefoons het ook een heel laag stralingswaarde (SAR waarde)
Facts:
Op Wikipedia staat;
"Een polycarbonaat (PC) is een thermoplastisch polymeer "
wat dan weer gedefinieerd wordt als
"Een plastic is oorspronkelijk alleen een kunststof waarvan door plastische vormgeving - verhitting in een vorm onder druk - een voorwerp kan worden gemaakt. Men spreekt dan van een thermoplast. "

Het is dus een plastic behuizing, eentje die zacht wordt bij verwarming.

[Reactie gewijzigd door springtouwtje op 29 april 2013 15:50]

Plastic is in de volksmond gewoon een ander woord voor "kunststof". En polycarbonaat is, hoe je het ook wend of keert, gewoon een kunststof en derhalve onder de noemer "plastic" te scharen.

Daarnaast: De HTC One S is van Aluminium. Net als de One. De One X/X+ is de enige telefoon in de HTC lijn die van kunststof is gemaakt.
Grapjas. Ik nodig je uit om bijvoorbeeld de Engelse wiki voor Plastic er even op na te slaan. Volgens mij heb je je definitie van Plastic niet in orde ;)

ik citeer:
Common plastics and uses:
Polycarbonate (PC) – Compact discs, eyeglasses, riot shields, security windows, traffic lights, lenses.
Alle thermoplastische (plastic!) materialen worden samengeveegd onder deze verzamelnaam. Waaronder ook polycarbonaat.

Beetje jammer dat je zo verontwaardigd gaat lopen doen. Het is en blijft plastic. Of het nu kogelvrij zou zijn of niet.
Het is inderdaad polycarbonaat, en dit is een logisch en goed materiaal om telefoons van te maken. Ik begrijp niet zo goed wat men heeft tegen het gebruik van dit materiaal. Het heeft veel voordelen ten opzichte van aluminium en is veel gemakkelijker te bewerken.

De huidige body's voor telefoons worden nog steeds CNC gefreesd uit 1 blok aluminium, daar is echt niets technish aan. Verder is er ook niets geavanceerds aan aluminium, het is gewoon een metaal dat net als ijzer uit erts (bauxiet) gewonnen wordt... Wat dat betreft is 'simpel polycarbonaat' een stuk geavanceerder..
Forgive me for asking, maar wat maakt het proces om het te maken uit? De moeilijkheidsgraad zegt helemaal niets over de uiteindelijke kwaliteit. :)
Ook "worden gewoon gefreesd" is een beetje out of context, het maken van het frame voor de HTC One is niet je average procesje...
Jezus man, als je verstand hebt van gadgets enzo beperk je uitspraken tot dat. Want je komt niet al te snugger over met je auto metafoor. Amerikaanse auto's zijn van rampzalig slechte kwaliteit, dit is een feit. De auto industrie heeft het daar niet voor niets zo moeilijk.
ik ook. ik wil plastic. veert teminste mee als je hem laat vallen. metaal is gelijk veel meer schade en het is zwaarder.
Plastieken telefoons zullen altijd bestaan, heel de line up van fisher price is plastiek.
Ericsson -> Nokia -> Apple -> Samsung -> Fisher Price
:)
Waar haal jij het dat de S4 het duurste is om te maken vanwege dat plastic? Samsung gebruikt gewoon goedkoop plastic en dat weten ze zelf ook. Het is niet voor niets dat ze in de toekomst met duurzame materialen willen werken. Daarnaast blijft de S4 nog steeds een ramp als je hem laat vallen. Na de S3 moet ook de S4 het weer afleggen tegen de iPhone 5 in de Android Authority droptest

Galaxy S4 vs iPhone 5 drop test: not again, Samsung!
Je moet ook niet van een glasplaat met een diagonaal van meer dan 5 inch verwachten dat het beter kan tegen een val dan van een galsplaat van 4 inch. Hoe groter de glasplaat hoe makkelijker deze breekt.
Als je het commentaar erbij leest zie je dat dit een niet echt fantastisch vergelijkbare test is. Puur omdat de Iphone 5 op de zijkant valt en de S4 op de hoek bij de val test vanaf het oor.


Compleet ander iets:

WatchON van samsung kan wel vanuit notification balk dit is een optie die je moet aanzetten bij instellingen.
ja hoor!
als je het filmpje uitkijkt dan zie je dat de iphone op de zijkant terecht komt en
de Galaxy S4 op het scherm in de hoek,

Kleiner scherm ook logisch dat die minder snel breekt.
tip: doe er een hoesje om
Daarmee ben ik het eens, het is een leuke smartphone maar de prijs is echt hoog, zeker als je weet dat de Galaxy's hun waarde niet kunnen behouden en razendsnel dalen. De S3 kost in de pricewatch evenveel als de iPhone 4(2010), de iPhone 4S en 5 kosten allebei veel meer en hebben hun waarde langer behouden.
Dat pro-iPhone verkooppraatje gaat ook alleen maar op als je hem direct wilt hebben :)

Als je even geduld hebt kan je dus al gebruik maken van de razendsnel dalende prijs...

Waar het bij een iPhone dus niet loont om een maand of 2 te wachten met kopen loont dat bij een Samsung wel, elk voordeel heeft ze nadeel, en andersom...
De Galaxy's zijn een stuk goedkoper dan de iPhones in aanschaf, dat moet je wel meenemen als je de tweedehands waarde vergelijkt.
In zn algemeenheid. Nu op de release dag is de S4 iets duurder, maar dat duurt misschien 2 weken en als je een iphone wil met evenveel geheugen ben je ook meer kwijt.

[Reactie gewijzigd door ph4ge op 1 mei 2013 12:00]

Voor een niet-Apple toestel houden ze hun waarde juist zeer goed ben ik van mening. Een Galaxy S2 kost nog steeds ¤300 na 2 jaar, een (jongere) Sensation of Optimus 2X speed is stukken goedkoper.

Een Sony of LG toestel kost na een jaar nog maar de helft bij webshops, een Samsung hooguit 1/3 minder.

iPhones zijn een uitzondering, wat ook wel te verklaren is doordat veel mensen er netjes mee omgaan (hoesjes), en de lange ondersteuning door Apple.
Wat een onzin, toen ik mijn S2 verkocht zat er geen kras op zgan, om maar te zeggen. Gewoon altijd netjes in een hoesje. Dus Iphone bezitters zijn zuiniger.. vandaar al die mensen die met gebarsten glas in de rondte lopen.

Mijn note 2 is na 5 maanden gewoon netjes zonder krassen. Het is de gebruiker die en niet het product dat zorgt dat iets goed blijft.
De inkoopprijs van het aluminium is nog geen 10 cent (minder waarschijnlijk gezien de hoeveelheden). Het productieproces is wel iets ingewikkelder en zal misschien een of twee euro meer kosten, maar dat is echt peanuts op deze prijzen. Plastic is nauwelijks goedkoper en heeft naast nadelen ook voordelen.
Een eurootje meer of minder is geen peanuts. Wij kijken naar 'honderden', de prijs daalt dan ook nog eens met tientallen tot honderd de komende maanden. Die paar euro is voor Samsung/HTC een procent of wat van de winst. Geloof het, over dat soort beslissingen wordt lang en veel vergaderd!
Tja, ik moet zeggen dat ik de HTC One vs S4 spannender vind dan ooit.

HTC heeft een tijd lang geen kans gehad, ook de One X vs S3 vond ik duidelijk naar Samsung gaan, ondanks dat mensen daar nog over wilde twisten.

De speakers en het scherm van de One zijn echter dusdanig veel beter dat Samsung naar mijn mening het af legt tegen de HTC One.

Het scherm van de One oogt veel preciser en is echt stukken helderder! Ook het geluid (of het nu muziek, video of de beltoon is) is mooier, luider en in fijnere stappen af te stellen.

Nu heeft de S4 eigenlijk maar één duidelijke troef, de CPU als je de Exo 5 weet te bemachtigen is 10~15% sneller dan de QC 600 en er kan micro SD in. HTC maakt daarin dezelfde fout als Google met de Nexus 4: Alles via de cloud willen doen op mobiele telefoons kan simpelweg nog niet en 16GB is simpelweg weinig opslag vandaag de dag.
Nu komen er wel 32 en 64GB uitvoeringen van de One, maar de prijs premium is vaak bizar, een 64GB micro SD kaartje is tussen de 60-100 te vinden, een meerprijs van $250 is absurd.
HTC maakt daarin dezelfde fout als Google met de Nexus 4: Alles via de cloud willen doen op mobiele telefoons kan simpelweg nog niet en 16GB is simpelweg weinig opslag vandaag de dag.
Nu komen er wel 32 en 64GB uitvoeringen van de One, maar de prijs premium is vaak bizar, een 64GB micro SD kaartje is tussen de 60-100 te vinden, een meerprijs van $250 is absurd.
Waar haal je die meerprijs vandaan? De 64gb HTC One is voor zover ik weet bij een Amerikaanse provider verkrijgbaar en kost dan ¤100 meer dan de 32gb.

En van de HTC is er dus geen 16gb variant. 32gb is de basis en dat lijkt me voor de meeste mensen prima. Bovendien werken die micro SD kaartjes niet naadloos in Android. Sommige apps kunnen er wel op, andere niet en dat verschilt ook nog eens per toestel. Je kunt in apps meestal niet de bestandsopslag standaard op de sd kaart zetten. Ik schijn mijn Note 10.1 te moeten rooten om de interne en externe kaart om te wisselen. Samsung verkoopt me natuurlijk liever een model met meer geheugen...
Deze fout in denken die jij doet lijkt Google en HTC ook te maken..

een micro sd is NIET voor apps, daar heb je ruim voldoende voor op de 16 or 32GB interne dingen
Het is voor data, zoals mp3, video, de camera app kan daar zijn foto's neer zetten (de camera app van de S4 vraagt als hij een micro sd ziet of hij daar de foto's op moet plaatsen)
Ook titanium backups van je systeem, al dat soort dingen die net heel veel ruimte in nemen kunnen perfect op de micro sd. Daar is het voor net als voor mij op mijn laptop of media center, 1 ssd voor opstart en apps, een andere grote hdd er bij naast voor data.
Maar het uitwerken van al die 'gimmicks' is ook niet goedkoop. Ik denk dat je bij Samsung ook zeker voor de software betaald. Maar wacht maar twee maanden dan is ie zo ¤100,- goedkoper.
twee sterren voor prijs vindt ik wel wat overdreven, voor een high end product betaal je een high end prijs.
De HTC One krijgt net als deze Samsung Galaxy S4 ook twee sterren voor de prijs. Een adviesverkoopprijs van 699,- euro is nu eenmaal heel veel geld voor een telefoon.

Helemaal wanneer je de prijs in verhouding zet bij producten als tablets of laptops....
De S4 is bij de release al voor 50 euro minder dan de adviesprijs en ervaring leert dat dat binnen een maand nog snel zakt als hij goed leverbaar is. Ik vind het een beetje raar om de adviesprijs van bijv. een iPhone 1 op 1 te vergelijken, want zelfs als de iPhone bijna een jaar op de markt is is hij nog net zo duur terwijl de Galaxy dan ondertussen de helft van de adviesprijs is.
Ben heel benieuwd wat er gebeurd als Samsung besluit om die prijs niet meer vast te houden zoals Apple dat doet.
Kijken of er dan nog steeds zoveel verkocht gaan worden. de iPhone 5 is na een jaar nog net zo duur maar verkoopt nog steeds buitengewoon goed:

http://tweakers.net/nieuw...eer-iphones-en-ipads.html
een beetje aanvulling op Bullet NL en wat uit de tekst komt is dat de telefoon niet waardevast is: over een tijdje, zeker na de release van de Note 3 gaat deze telefoon onder de 450 komen en wat mij betreft is een toestelprijs van de rond de 400 euro (zoals de Nexus 4) eigenlijk het beste.
Ik vind, zodoende, dat die twee sterren gerechtvaardigd zijn.
Ik heb de s4 voor 36 per maand en betaal 19 voor de telefoon dat is niet veel.
Ik vind toch dat Samsung heel wat steken heeft laten vallen bij de S4. Ze zitten nu welgeteld op de vierde iteratie van hun topmodel en softwarematig is een groot aantal zaken niet in orde.

Zoals wel vaker (altijd) bij Samsung wordt dit product niet ontwikkeld met het oog op de 'gebruiker' maar met het oog op de theoretische capaciteiten. Geweldig dat er twintig sensoren in zitten. Jammer dat de (grote) batterij het belachelijk kort uithoudt. Die dingen hebben met elkaar te maken. Samsung maakt designkeuzes die eigenlijk in het nadeel van de gebruiker werken.

Sommige toevoegingen hebben echt geen meerwaarde maar werken goed in marketing. De meeste van deze toevoegingen vreten wel aan je accu-duur... ook als je er niet mee loopt te pochen.

Voor mij geen Samsung S4, dat moge duidelijk zijn. Ik vind dat bijvoorbeeld HTC dit beter aanpakt, wat zij toevoegen aan de toprange heeft meestal wel degelijk praktisch nut en is goed uitgewerkt. Ook bij de Lumia's zie je dit steeds terug. Een goede ontwikkeling, en het zou best eens kunnen dat Samsung het op dat front juist kan gaan verliezen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 april 2013 10:57]

Wat voegt HTC daadwerkelijk toe met de One dan? Ik lees overal dat de camera weliswaar iets beter presteert bij weinig licht maar dat het hele 'ultra-pixels' verhaal verder voornamelijk een marketingpraatje is. De aluminium afwerking is leuk, maar persoonlijk vind ik het kunnen vervangen van de batterij en uitbreidbaar geheugen een stuk belangrijker. Bovendien maken de meeste mensen gebruik van een cover, waardoor het nog minder van belang is van welk materiaal de telefoon gemaakt is.

Samsung telefoons zijn licht, dun en voelen toch solide aan, in tegenstelling tot het aluminium van de One zal de behuizing niet snel krassen of zelfs deuken oplopen.

Overigens heb ik in reviews van de One ook gelezen dat de accu te wensen overlaat, maar dat vind ik persoonlijk een beetje een non-issue. Zo lang je de werkdag doorkomt, wat geen enkel probleem is met 13 uur (dat is blijkens de review bij zwaar gebruik, iets waar ik uberhaupt geen tijd voor heb als ik aan het werk ben) en dat hij het bij licht gebruik 'maar' 3 dagen uithoudt vind ik helemaal een non-argument, waarom is het een probleem om je telefoon als je gaat slapen even aan de lader te hangen zodat je hem de volgende dag weer met een volle accu kunt meenemen?
Tja, het blijft gewoon een mening, als ik moet kiezen prefereer ik SD en verwisselbare accu maar een ander gaat weer voor een mooie aluminium behuizing.
Waarom moet ik elke dag een handeling doen, die ik ook één keer per maand kan doen. Omdat er dan meer tijd voor creative energie overblijft.
wat bedoel je nu met 1x per maand? 1x per maand opladen?
Dat gaan we binnen nu en een paar jaar totaal niet mee maken

Het is zo dat het niet uit maakt of een telefoon een volle dag met flink gebruik uit houd of 1.5 dag met flink gebruik, beide gevallen moet je ze op laden..

Het zal pas echt wat gaan doen als je echt dik meer dan 2 dagen met flink gebruik kunt doen met een telefoon, iets minder heeft totaal geen zin en extra waarde.
Camera indrukwekkend? ik vind die foto's zeer matig tot ondermaatse kwaliteit.
Daarbij kan je dat beter testen als de belichting beter is.

Verder zit ik niet te wachten op allerlei hover en eye-detection snufjes.
Tevens het OS Android zelf ik blijf me irriteren aan de matige grafische kwaliteit.

Samsung zal me dan ook nooit en te nimmer weten over te halen om te switchen van de iPhone naar een Galaxy.

HTC vind ik het een stuk beter doen de HTC one ligt ook lekker in de hand, voelt robuust aan.
Niet allerlei onzin erop zoals bij de Samsung.

Als er 1 kan concurreren met de iPhone is dat de HTC one en BB Z10, slechts mijn mening
Het toestel heeft mooie specs maar de hardware kwaliteit scoort niet zo hoog en het is gewoon weer een android toestel en als je kijkt naar kwaliteit en wederom om je heen kijkt is HTC one een toestel die concurrentie kan bieden voor dit model. Ook de standbye tijd van dit toestel is gewoon jammer. Ze hadden naar mijn mening beter een ander design kunnen nemen maar ze spelen op save. Ik kan zeggen dat een 1,5 processor en 8 MP camera voldoende is en vraag
me dan ook af wat men meer verwacht van het dagelijks gebruik van een toestel.

Mijn advies zou ook zijn neem een S3, HTC one X, Blackberry Z10, Nokia 820 of Apple 4S.

Waarom meer betalen als je gewoon whatsapp,email en surfen wil. Alle OSén werken nog
met minimaal 1 Ghz processoren en dat gaat ook gelden voor de nieuwe OS-en zoals
windows 8, IOS 7 , Android 5 en blackberry OS10.

Ik zelf heb iphone 3 gehad maar vond itunes een drama en een gedoe en heb toen android 1.6 to android 4.2.2 gebruikt voor de afgelopen 4 jaar.

Ik ben sinds 4 weken overgestapt naar de nieuwe Blackberry Z10 met OS10 en is de beste OS qua gebruik wat ik ooit heb meegemaakt op een touchscreen mobiel. Noem het ook mijn nieuwe Android OS10.

[Reactie gewijzigd door nlb op 30 april 2013 10:26]

Wat mekker je nou, Eerst zeg je 'Prachtige telefoon en ik overweeg dan ook echt om hem te kopen.', en daarna alleen maar minpunten.
  • De videoreview is voor senioren
    Tijd die nodig is om veranderingen door te voeren
    Camera teveel functies
    Accuduur is slecht
Dat zijn 4 minpunten tegenover, welgeteld, 0 pluspunten. En toch vindt je het een Prachtige telefoon? :/

Daarbij komt nog, dat je eerst zelf zegt dat de prijs te hoog is (" De prijs is wat aan de hoge kant en dat is dan ook eigenlijk nog het enige wat mij houdt van kopen."), en vervolgens, onderaan je reactie, vindt je dat je voor een high-end toestel een high-end prijs betaald, en dat 2 sterren overdreven is, dus eigenlijk zeg je dat die prijs 'juist' is...


Sorry, Dit is een erg tegenstrijdige reactie en dus totaal irrelevant.
Samsung is altijd heel goed in het proppen van zoveel mogelijk features in een telefoon, maar hoe ze softwarematig te benutten zijn ze niet heel erg goed in.

Jammer.
offtopic

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 april 2013 17:08]

De Tab 2.0 van thuis is er anders ook een topper in. Naast het feit dat updates lang op zich laten wachten.
Dat is waarom ik altijd zeg dat Android de nieuwe Windows is. Tientallen bouwers die features (slecht) implementeren om dat extra item op consumenten hun pro-contra lijstjes te willen zien om zo een (marginaal) hogere verkoop te kunnen scoren. Net zoals de "tablet" er eerst was op Windows, of de motion sensing joypad (wii-mote ivg microsoft freestyle pro).

Volg apple en zorg ervoor dat de handvol features die je wel hebt voor 99% van de mensen "zeer goed" werkt vooreerst je ermee uitkomt.
Als je Apple volgt, dan zou ik niet van de Apple Maps variant gebruik maken. Die kon je weleens naar Android navigeren. :p :+

Het laatste jaar ben ik WP en iOS steeds meer op zichzelf staand gaan zien en minder als concurrent. Je kiest steeds meer voor een bepaald ecosysteem.

De lumia 920 doet het ook niet heel lekker qua prijs zie ik.

Eigenlijk is qua prijs/kwaliteit de note 2 ook een concurrent, apart dat hij niet bij de alternatieven staat. Scheelt maar een halve inch met de S4, maar ook bijna 200 euro.
Qua prijs is de 920 misschien niet de goedkoopste, maar het voegde wel features toe die ook daadwerkelijk goed werken. Draadloos laden (wat sommige S4 toestellen overigens ook krijgen) werkt prima en ook de super sensitive touch (bedienen met handschoenen) gaat uitstekend.

Overigens maken ze wel een verkeerde redenatie over die super sensitive touch. Die is niet capacitief (dus het scherm moet je wel degelijk aanraken). Het heeft echter minder moeite met wat voor middel je gebruikt voor het scherm.

Ook de optische beeldstabilisatie voor foto's komt goed uit de verf.

Kortom allemaal features die prima zijn uitgewerkt en voor de high-end markt op dit moment wel nieuw zijn. Hogere resolutie is leuk, maar daar koop je weinig voor. En bij de rest heb ik al als ik het lees de neiging om het al uit te zetten, laat staan dat ik het ga proberen.

Edit: waarom ik hier allemaal offtopic moderaties op krijg snap ik niet echt. Het is toch gewoon op de discussie gericht?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 april 2013 12:31]

Maar het draadloze laden op de 920 is ook niet een echte toevoeging omdat je je telefoon op dat ding moet leggen, op 2 meter kunnen zitten lijkt mij veel handiger.
Als je Apple volgt, dan zou ik niet van de Apple Maps variant gebruik maken. Die kon je weleens naar Android navigeren.

--> Da's dan ook het enige dat slecht was aan de iPhone, wat ondertussen perfect werkt. Apple heeft zoveel meer gebruiksvriendelijkheid (vind ik persoonlijk) en Samsung heeft gewoon te veel brol in z'n gsm zitten die niemand gebruikt. Daarom zal je mij nooit zien twijfelen als ik moet kiezen tussen een iPhone of een high end Samsung toestel...
Over het geringe onderscheidingsvermogen van veel features op android zijn we het snel eens, maar het is niet alsof Apple 'een handvol features' eerst 'zeer goed' implementeert.

Maps is een recent drama, files synchroniseren, (stereo) bluetooth, breekbaar glas, death grip, leeglopende batterij, multitasking en dus instant messaging,etc. Let wel, dit zijn zaken die WEL geimplementeerd zijn, maar NIET 'zeer goed'. Dan zijn er nog genoeg features die niet zijn geimplementeerd - gelukkig ook niet slecht geimplementeerd...
Maps --> opgelost
files synchroniseren --> tjah itunes, ben ook geen fan maar goed.
breekbaar glas --> valt goed mee, wie gooit er ook met een gsm van ¤500+... is gwn niet goed opletten dan..
death grip --> was idd fout, komt niet meer voor bij nieuwste gsm
leeglopende batterij --> grote schermen vragen veel batterij, iphone gaat nog steeds langst mee als je S4 review vergelijkt, iphone komt er op veel vlakken beter uit.
multitasking --> werkt perfect.. kweet niet waar jij dat uithaalt..

Als je niet aan apple bent, zeg het dan gewoon, ipv te willen argumenteren met dingen die niet kloppen --"
het ging over features direct goed implementeren. de eerste versies van ios hadden geen multitasking, de eerste versie van maps was ruk, het duurde een tijd voor de deathgrip was opgelost... enz

Dat iets in eerste instantie niet goed werkt, betekent niet dat het niet later opgelost kan worden. De huisige smartphones zijn gewoon heel erg complex, dus ik vind hetniet heel erg gek dat er bij de release nog wat kinderziektes inzitten. Zolang de fabrikant ze uiteindelijk maar oplost. En dan maakt het mij niet uit of de fabrikant Samsung of Apple heet!
Dat is inderdaad het grote probleem van dit soort fabrikanten (MS en Samsung).

Halve implementaties, grafisch ver onder de maat.
Je kan beter de helft goed implementeren dan het vele half implementeren.

Hier verschilt denk ik Samsung ook sterk van t.o.v. Apple.
Samsung legt de nadruk 'wil willen de meeste toestellen verkopen'.
Terwijl Apple heeft 'wij willen de beste toestellen verkopen'.
Tja, eigenlijk maakt Arnoud hier duidelijk wat ik zelf ook al had gemerkt, een hele complete telefoon waarbij (ik heb er van het weekend er mee kunnen spelen) die toch wel een software update nodig heeft om het laggen in de interface te verhelpen. Met name wanneer de cpu even goed gebruikt is lijkt het inderdaad als of hij even nodig heeft om bij te komen. Bijvoorbeeld wanneer je van een game terugkeert naar de TouchWIzz interface.

Ik heb zelf de accuduur niet echt kunnen testen, maar dat de groter accu in de S4 het minder langvolhoud dan een kleinere accu in de HTC One vind ik rond uit opvallend.

Het heeft er mijn ziens schijn van dat de software die in de Samung Galaxy S4 draait nog niet volledig geoptimaliseerd is voor het apparaat.

Het scherm is trouwens van een hele mooie kwaliteit, kleuren spatten er letterlijk af.
Nee, dit ligt niet aan Android, andere telefoons die op Android 4.1.2 of 4.2.2 lopen laten geen enkele lag zien. Zoals Arnoud ook duidelijk maakt in de review komt dit door de Samsung TouchWizz interface.

Het lijkt er heel erg op dat Samsung zich nu met deze versie van TouchWizz aan de zelfde steen heeft gestoten als HTC dat met Sense 3.x heeft gedaan.

Te veel functies, te log en veel te zwaar om te draaien..... Nu weet ik wel dat je achteraf heel veel goed kan maken d.m.v. software updates/optimalisatie. Echter ben ik wel van mening dat een topmodel anno 2013 lag vrij moet kunnen draaien.

Ze hadden beter de gebruiker een keuze kunnen geven welke extra's hij/zij tijdens de installatie van de telefoon wil installeren. Nu wordt het je een beetje door Samsung opgedrongen, terwijl je van veel functies misschien helemaal geen gebruik maakt.
Toch heb ik nog geen enkel toestel gezien met Android zonder lag. De Xperia Z niet, de HTC One niet, De HTC One X niet, de Nexus 4 niet en dus ook de SGS4 niet. Ik betwijfel echt ten zeerste of het aan Touchwiz ligt.
Tja..... Wanneer reviewers die zowel Windows Phone, en iPhone's onderhanden krijgen zeggen dat er geen lag in specifieke Android toestellen zit en jij vindt van wel? Tja....

Verschillende mensen, verschillende meningen.... Verschillende mensen, verschillende beoordelingsvermogens....
Ik denk dat veel mensen gewoon gewend zijn geraakt aan het 'laggen' van Android en het niet meer merken.

Immers, als men iOS en Windows Phone reviewt lees ik nog altijd dingen als 'het OS reageert snel en soepel'. Dat wordt nog gezien als iets bijzonders en is dus zeker geen gemeengoed.

Daarnaast heb ik het gewoon zelf ervaren, een Xperia Z is dramatisch schokkerig in vergelijking met een Lumia of iPhone, daar kan je gewoon niet omheen.
Dat moet haast wel. Ik heb net mn Xperia P geupdate naar Jelly Bean en hoopte van het gestotter af te zijn. Maar helaas het toetsel hakkelt er rustig op los. Het is met een 1 GHz dualcore natuurlijk niet zo snel als een S4, maar mn iPod Touch 4g met 800 MHz single core loopt wél soepel en stottervrij. Om van mn iPads maar te zwijgen. Maar dat het ook bij de S4 nog niet soepel loopt is wel een domper. Jammer want Android heeft ook zoveel goeds te bieden.
100% agree: hakkelen, hangen, wazige timeouts: Xperia. Ik dacht dat het aan de Sony schil lag dus cyanogenmod geinstalleerd. gevolg: precies hetzelfde. &^!@#$! (strip vloek) Het ding maakte me gillend gek.

uiteindelijk een Lumia 710 gekocht voor weinig: nog nooit zo blij geweest: hier kun je mee bellen!(wow! bellen met een mobi!) navigatie werkt gewoon! Nokia Music(+) is super! camera lens is van glas ipv plastic, dus krast niet!(snel) de belangrijkste apps zijn er en werken gewoon! gratis stoothoes erbij! OS loopt nooit (NOOIT!) vast en reageert altijd!

[Reactie gewijzigd door redniels op 29 april 2013 15:07]

Zelf ben ik een WP gebruiker en heb ik ook een iPhone gebruikt maar ik kan je vertellen dat de meeste android telefoons gewoon lekker werken. JA: zelfs in het menu laggen soms de toptoestellen (ik heb het bij de sgs4 niet gezien trouwens) en ja wp en ios werken altijd zonder lag maar het niet zo dat alle android toestellen op dit moment lag vertonen.
Nou mijn sgs3 loopt anders echt soepel, zonder lag. Daar waar ik bij de htc8x en de lumia920 wel een hapering zie, vooral in menu's met veel teksten. Word gewoon onleesbaar tot hoofdpijn toe. Dat heb ik nu totaal niet meer met de sgs3.
XperiaZ kan ik niet over mee praten, nog niet mee gespeeld.
Windows loopt soepel op een bepaalde manier (door de tiles bladeren ofzo),maar de tekst daarin tegen loopt alles behalve soepel zoals bij de slide na links (rij met opties/instellingen). En dan praat ik nog niet over de standaard internet browser(qua lag in scrolle) of instellen van mail accounts.
Ook daar waar ik met de 8x van smorgens half 6 100% accu 's avonds rond 22:00 nog 8-15% had heb ik met de sgs3 rond de 60 's avonds.
Ik ga er dus vanuit dat bij de sgs4 dmv software nog veel van terecht zal komen.
De iphone 4s/5 die ik regelmatig in me handen heb lopen dus wel lekker soepel, vergelijkbaar met mijn sgs3. qua accuduur hangen mijn collega's (allemaal iphone5) ze elke dag op werk aan de lader omdat de accu zo snel leeg is.

De sgs4 toevallig zaterdag gezien, ik had gewoonweg niet door dat het de sgs4 was, totdat ze dat zei. Ze was namelijk aan het klagen over de camera kwaliteit die op der sgs3 beter was..

Hopelijk laat samsung nu niet de steek vallen. Of ze gaan het met de waterafstotende sgs4 proberen?..

[Reactie gewijzigd door JeroenC op 29 april 2013 23:55]

Als je nooit met een WP of iOS werkt, dan zal het wel soepel genoeg draaien, maar als je WP of iOS gewend bent, dan is Android echt wel laggy. Er zit gewoon een traagheid in die de twee eerder genoemde platformen niet hebben.
eindelijk iemand die het snapt :D Samsung addicts weten niet wat ze missen, ik heb nu zelf een goedkope samsung gsm omdat mijn iPhone gestolen is (jammer genoeg, maar goed, shit happens) en ik word er gwn gek van als je van tabblad verandert dat je een schokkerig gevoel hebt, wat bij de iphone absoluut niet aanwezig is.
Tja, je zegt het zelf: goedkope samsung gsm

Verwacht dan ook geen high-end hardware in een goedkoop apparaat. Je zit nu echt appels met peren te vergelijken, telefoons van 500-700 euro en telefoons van 100 tot 200 euro ofzo.
Er zit een groot verschil tussen een review en dagelijks gebruik.
Een review is slecht een eerste indruk van het apparaat.
Er zit een groot verschil tussen een review en dagelijks gebruik.
Een review is slecht een eerste indruk van het apparaat.
Nee, als het goed is niet, een hands-on is de eerste indruk. Ik mag toch hopen dat de accuduur in de review van deze SGS4 aardig overeenkomt met de praktijk.
Ik denk de meesten eerder een review bekijken voor een aankoop dan een hands-on. Hands-on vind ik een beetje vogelvlucht waarbij het product ook niet eens altijd al af is.

Het werkelijk rendement zul je in de praktijk moeten ervaren. Ook al hebben ze allemaal dezelfde accu. Er is geen 1 accu hetzelfde gedraagt.
Daarbij is het afhankelijk van instellingen en gebruikersgedrag.

Voor bijna perfecte accu's zijn we nog steeds aangewezen op de wetenschap niet op bedrijven.
"Toch heb ik nog geen enkel toestel gezien met Android zonder lag."

Ben je serieus! Vraag me af wat jij dan in je handen hebt gehad. Ik heb een Xperia Z en heb geen last van lag. Misschien heb ik geluk, maar jouw generaliserende opmerking doet mij anders vermoeden. Er kan natuurlijk maar één de beste zijn hè ;)
Met custom roms gaat het wel goed maar je blijft altijd weer soms zitten met bepaalde aansturing op je toestel of drivers.

Apple was irri met itunes en werkt wel altijd goed maar hoor vrienden ook klagen over het feit dat iphone 5 spontaan stopt of dat de telefoon niet overgaat. Ook vastlopers waarbij toestel niet reageert of dat wifi niet goed werkt en vaak update''s met bugs problemen. Dus ios is ook niet meer wat het bij bij de iphone 3.

Android was een drama en een laggertje met 1.6 en was dankzij customs roms snel op 2.1 wat al beter was. LG werd snel verkocht na een paar maanden en kocht een samsung met 2.1 en weer een custom rom erop en dat ging wel goed maar merkte dat bij elke OS het er ook niet beter op werd. Kreeg meer reboots en ging weer over naar stock roms van samsung maar dat was helemaal een drama. geluidskwaliteit samsung was knudde, vastlopers en meer reboots. Laatste roms waren 4.2.2. en die waren al beter maar samsung was niet meer zoals de eerste i9000 waarmee ik begon.

Was er wel klaar mee en ging kijken naar Windows 8 en Blackberry OS 10 in ontwikkeling en nam ook de nieuwe HTC ONE even meer maar weer hetzelfde android en dat wilde ik wel qua apps maar was wel klaar. Vrienden klagen ook soms dat batterij snel leeg is (HTC oneX) S3 welke qua geluid/batterij/vastlopers een drama is. Ik zou voor Windows gaan mede omdat het bedrijf geheel overging maar toestel 920/820 was wel oke mooie OS maar layout minder. De mooie OS en hub en ervaringen die ik had opgedaan deed ik ook snel met blackberry OS10.

We kregen de blackberry als test toestel en had het toestel al een paar keer getest en moet zeggen was verkocht qua werking maar was nog een beetje niet af, geen past/copy apps maar heb na weken denken toch een keuze gemaakt en voor het
eerst een BLACKBERRY gekocht.

Een Blackberry Z10 Nu ik het echt gebruik is het de beste ervaring die ik ooit heb gehad met een platform en het werkt lekker en ben dol op de keyboard en dat alles in die hub zit.

De hub zit alles in twitter, email, werkemail,skype, whatsapp en facebook en dit werkt geweldig en ondanks de apps mis ik tot nu niets. Spotify heb ik ingeruild voor Deezer :) en gebruik NOS apps en weer apps maar geen games ,behalve angry birds space _/-\o_ Mijn nieuw android is OS10
Ik heb gisteren met de S4 in de Mediamarkt lopen spelen, en de lag in de interface viel mij ook op. Dit komt met name voor bij het sluiten van een app, het terugkeren naar het homescreen.
Het laden van de launcher en van bijvoorbeeld de camera gaat super snel, ik heb ook in het zeer snel bladeren in de app drawer de telefoon niet kunnen vertragen.

Echter, bij het sluiten van de camera was de animatie niet geheel vloeiend, door microlags was de animatie niet geheel vloeiend. Ook bij het updaten en installeren van apps in de play store, lagt het sluiten van de play store.

Als ik de gebruikservaring vergelijk met die van mijn (op softwarematig gebied zwaar geoptimaliseerde) Galaxy Nexus zijn de verschillen maar klein, het navigeren door homescreens en het sluiten van apps verschilt weinig. Echter, bij het openen en laden van apps en overige zaken blaast de S4 m'n gnex weg.

Het is wel belachelijk dat er zelfs met een quad-core snapdragon 600, geklokt op 1,8 Ghz er nog steeds lags te bespeuren zijn in android/touchwiz.

Samsung zal ongetwijfeld weer miljoenen S4's verkopen, en veel gebruikers zullen het misschien niet opmerken, maar het is wel idioot.
''Het is wel belachelijk dat er zelfs met een quad-core snapdragon 600, geklokt op 1,8 Ghz er nog steeds lags te bespeuren zijn in android/touchwiz.''

Dat heeft dan natuurlijk niets met de processor te maken.
Het 'lag' komt gewoon door het software.
Irrelevante vernieuwende features en weinig verandering ten opzichte van de S3. Het lijkt er een beetje op dat de telefoonmarkt klaar is met de echte innovatie in hardware en software.
Het zal de komende tijd minder draaien op specs of grote vernieuwingen, maar de combinatie zelf kan wel het verschil uitmaken. Men zal nu een completer product neer moeten zetten wat ook volwassen aanvoelt. De tijd dat men een sensor toe kon voegen wat meteen gaaf was of meer hardwarekracht erbij kreeg en dat ook goed merkte is nu wel voorbij.

Eenzelfde zie je nu bij de pc-markt. Daar is een upgrade ook niet meer verplicht en moeten fabrikanten dus meer doen dan een gimmicy feature toevoegen. Mogelijk ook een reden waarom veel Windows 8 tablets geflopt zijn, simpelweg omdat ze niet goed aanvoelen. Veel fabricaties om schermen te draaien voelen gewoon niet goed aan en ook zijn ze erg duur geprijst. Ik denk dan ook dat deze S4 het lastig zal hebben met de S3 die straks goedkoper is en waar maar weinig verschil tussen zit.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 april 2013 11:12]

Arnoud, bedankt voor de inzichtvolle reviews van de high-end Android-toestellen van dit jaar!

Als je zelf (puur op basis van persoonlijke voorkeur) een keuze zou moeten maken tussen de Sony Xperia Z, de HTC One en de Samsung Galaxy S4, welke zou dan jouw voorkeur hebben?
(en waarom :P )
Ik denk dat Arnoud dat gaat bewaren voor de aanstaande review tussen deze topppers ;)
Ik denk dat je opmerking klopt ;-)

Er gaat vast en zeker een direct vergelijk tussen de Samsung Galaxy S4 en de HTC One komen ;) :P

Maar goed, eigenlijk kan je op basis van de sterren die Tweakers uitdeelt nu al een voorzichtige conclusie trekken.

Feit is denk ik wel dat de Samsung Galaxy S4 meer concurrentie heeft aan de HTC One dan destijds de Galaxy S3 had aan de HTC One X.

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 29 april 2013 09:07]

Allereerst, mooie review! _/-\o_

De s4 is zondermeer weer een top toestel, al heb ik wel het gevoel dat er in de aanloop naar de release veel gesproken is over de S4 waarbij het toestel werd opgehemeld en gehypet. Als ik de review lees zitten er toch nog wel flaws aan het toestel die je eigenlijk niet verwacht. Denk aan de slechte accu, helderheid display en de features die gewoon nog niet goed werken (hetgeen waar Samsung zelf mee te koop loopt notabene). Daarnaast lees je op het forum dat het toestel nogal last van lag wat hopelijk een software issue is.

Zo zie je maar, elk highend toestel van dit moment heeft wel iets (denk bijv. aan het gap probleem van de One).
Ik ben eigenlijk meer onder de indruk van de dual core iPhone 5 die in meeste gevallen beter of hetzelfde presteert als de S4. Geeft aan hoe goed Apple hun software optimaliseert.
De iPhone 5 heeft dan ook een kleiner scherm met lagere resolutie en lagere PPI. Maar dat maakt eigenlijk niet uit, het resultaat is inderdaad dat de iPhone 5 erg goed presteert. De SGS4 presteert eigenlijk nauwelijks beter, en dat zoveel maanden later. Desalniettemin is de iPhone 5 natuurlijk gewoon een toptoestel, dus je kan de schuld niet geheel bij Samsung leggen. Het is algemeen bekend dat all-round de iPhone 5 een topper is. Geen enkele telefoon combineert zo'n snelle processor, zo'n accuduur, zo'n goede camera en zo'n goed scherm.

Gezien de teleurstellende accuduur van de SGS4 vind ik de opmerking van Tim Cook vorige week wel relevant:
"My view continues to be that iPhone 5 has the absolute best display in the industry," Cook said on a postearnings call with investors. "Our competitors have made trade-offs to ship a larger display. We will not ship a larger display iPhone while these trade-offs exist."
Dit blijkt dus, als ik de review van Arnoud mag geloven, de waarheid.
Wat heeft een kleiner scherm te maken met het openen van apps of met het uitvoeren van een off screen benchmark?!
Een groter scherm met hogere resolutie heeft een snellere processor nodig. Die processor en het scherm verbruiken samen meer energie.
Sterker nog, het loopt kwadratisch op. Dus full Hd op zo'n klein scherm is in mijn ogen alleen maar marketing. Stoppen met die onzin.
Tjah, optimaliseren voor 5 toestellen gaat nou eenmaal makkelijker dan voor 100 verschillenden. Imo ook de reden waarom Android zo afwisselend presteert en waarom toptoestellen het nog zo lastig hebben. Het wordt zaak dat ze wat meer gestandardisering gaan toepassen binnen de hardware die gefabriceerd wordt. Het is voor developer nu niet meer te overzien hoe je applicatie bij de doorsnee gebruiker getoond wordt.
Die telefoon kost 699; dat is echt veel geld

En de meeste features zullen de mensen niet gebruiken
ja je kan ze rustig uitschakelen zoals de reviewer dat zei maar waarom koop je het dan

Hij is zelfs op sommige vlakken slechter dan de S3
zeker op accuduur, de htc gind bijna dubbel zo lang mee, en das toch wel zeker de moeite
en het menu die ze aangepast hebben, vindk echt slecht. (instellingen menu ed)

Ik vraag me af hoe de S4 Mini zal presteren, want dat was het model die me interesseerde
we zien wel
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.