Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 271, views: 346.709 •

Winnaar Samsung Series 9-laptop

Onder de tweakers die hun stem hebben uitgebracht in een of meer categorieën, kon Tweakers dit jaar een Samsung Series 9 verloten. Uit de database met deelnemers aan de Tweakers Awards-verkiezing is een willekeurige winnaar getrokken. De gelukkige winnaar is tweaker hondapower. Onze felicitaties gaan uit naar deze winnaar en alle bedrijven die een Tweakers Award hebben gewonnen, en natuurlijk bedanken we hierbij alle tweakers voor het leveren van een bijdrage aan de Tweakers Awards 2012!

Samsung Series 9 15,6" 2012


Reacties (271)

Reactiefilter:-12710254+1145+232+30
1 2 3 ... 8
Wat een aanfluiting!

De beste headphones een Logitech?
De beste TV een Samsung?

Dit heeft niets te maken met de beste producten, maar met de meest verkochte...
Jep, zo is het elk jaar al. Maar aan de andere kant, de meest verkochte zou in verhouding toch een goed product moeten zijn.
Ik denk dat het fanboy gedrag ook meespeelt. Een galaxy s3 fanboy stemt ook bij de monitors en tv's op het zelfde favoriete merk.
Ik denk dat het fanboy gedrag ook meespeelt. Een galaxy s3 fanboy stemt ook bij de monitors en tv's op het zelfde favoriete merk.
Niet per sé. Ik vind mijn iPhone 5 een fijne telefoon, maar ik heb in deze categorie toch op de Galaxy SIII gestemd, omdat ik vind dat dat toestel meer waar voor zijn geld biedt. Als ik geen iPhone van mijn werk zou hebben gekregen, zou ik zelf een SIII hebben gekocht :).
Dan ben je dus geen fanboy.
Anyway, al dit soort verkiezingen zijn meer populariteitswedstrijden dan echt een kwestie van wie of wat de beste is. Bij de introductie staat trouwens ook dat mensen kunnen stemmen op hun favoriete producten, volgens mij staat nergens dat deze producten de beste zijn.

[Reactie gewijzigd door finraziel op 17 december 2012 17:51]

In feite is het heel simpel, het product dat het meest verkocht wordt is het beste product omdat dat product de meeste mensen bevredigd in hun behoefte. Logitech is qua geluidskwaliteit geen hoogstaand merk maar produceren al wel jaren lang de speakersets die het meest verkocht worden, het beste aan de wensen van de consument voldoen en daarmee toch als beste product gezien kunnen worden.

Het meest populaire product is het beste product simpelweg omdat dit product in zijn categorie het meest verkocht is, en dat is toch het doel.
Meest verkocht is niet beste produckt, dit is gewoon wat de meeste kunnen kopen met hun budget of er voor willen uitgeven.
Logitech voldoet b.v niet het meest aan mensen hun behoefte...

Maar past het beste bij hun budget.

Ik had een galaxy S3 maar weer verkocht en gebruik nu weer mijn 4S.
Ga straks wel over naar de iphone 6. Het OS van apple werkt gewoon veel lekkerder. Laten we even zeggen dat de iphone echt beter is maar wel duurder dan zal de samsung hier nog op 1 staan. want hij is betaalbaarder en heeft meer markt aandeel

Dat samsung hier wint zegt dan ook niks.
Men kiest voor beste voor zijn geld.
Bedoel hier niet te zeggen dat iphone nu de beste is maar deze award is niet voor de beste... dus is er geen conlusie op te trekken.

Dat men een volkswagen golf op 1 zet wil niet zeggen dat ie beter is als een audi S6 in een poll als deze. De audi heef men liever maar kan men niet betalen.

REDACTIE pas je tekst aan want de klopt niet.

[Reactie gewijzigd door r.marijnissen op 17 december 2012 21:27]

Prijs-kwaliteit verhouding speelt ook mee, en op dat gebied kan Apple alleen meespelen met de iPad.
Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers in diverse categorieën stemmen op hun favoriete producten, diensten en bedrijven.

Deze awards geven alleen weer hoe polulair de producten, diensten en bedrijven zijn, niets meer en niets minder.

Om te weten welk product het beste is kijk ik liever naar reviews en test resultaten dan naar de mening van het publiek ;)
Ja maar dan moet de redactie zijn tekst aanpassen.
Bij smartphone winnaar staat er: Beste smartphone......
Zonder dat er gespecificeerd is wat "het beste" is kan je die randvoorwarden zelf invullen. ikzelf heb het ingevuld als meeste waar voor je geld. Dat ik diezelfde criteria toepas op wat ik koop heb ik oa gestemd op de HTC One S en de HD7850. er zijn snellere apparaten, maar die zijn ook duurder. en dat prijsverschil vind IK het niet waard, anderen wel/
Als je wilt weten wat de snelste apparatuur is dan moet je benches draaien en niet vragen wat mensen het beste vinden.

edit: @03XPER7
veel producten hebben net iets andere eigenschappen.
een van die eigenschappen vind ik prijs. ikzelf heb een logitech H800 headset omdat dit een volwaardige headset is waar ik mee kan gamen maar hij heeft ook bluetooth zodat ik onderweg naar muziek kan luisteren en zelfs bellen. er waren maar weinig headsets die dit boden dus is de H800 de beste voor mij, omdat jij misschien niets geeft om bluetooth connectiviteit en enkel muziek luisterd via een kabeltje dan is een AKG of Senheiser voor jou beter. hoe kunnen wij bepalen wleke van die 2 nou echt de beste is?

dus zoals ik eerder vermeldde, zonder randvoorwaarden kan je niet zeggen wat het beste is en een van de randvoorwaarden vind ik de prijs.

[Reactie gewijzigd door skoozie op 18 december 2012 09:30]

"Beste" is gewoon "beste" en niets anders.. Als iedereen z'n eigen randvoorwaardes in zou moeten vullen om tot een stem te komen, wat zou een stem dan nog waard zijn?

Edit: ik zat fout, slaperig hoofd.. Zucht. Mijn excuses heren :Y)

[Reactie gewijzigd door Fid3lity op 18 december 2012 12:15]

Maar "Beste" kun je ook niet bepalen door te stemmen, want iedereen heeft een andere mening over "Beste". Ik kan best een andere definitie hebben van Beste dan jij hebt.
Dus omdat een opel astra of volkswagen polo het meest verkochte product is is dit beter dan een porsche of ferrari? Het gene wat hier gemeten wordt is een beetje prijs kwaliteit verhouding voor het budget wat een gemiddelde 'tweaker' eraan wilt spenderen. Ik heb zelf iiyama en samsung monitor, maar weet heus wel dat de dell ultras 10x beter zijn maar ook 3x zo duur. Dus ik stem hier wel op de Dell om een goede referentie op te bouwen voor anderen. Blijkbaar gaat dit toch wel verloren hier :9
Niet alleen dit soort verkiezingen, maar alle verkiezingen die van stemmers afhangen zijn populariteitswedstrijden.
In een bepaalde categorie wel, maar zeker niet zoals jij dat zegt. Zelf ben ik misschien wel een S3-fanboy te noemen, maar alsnog heb ik wat betreft monitoren voor de Dell UltraSharp U2312HM gestemd en qua TV's zou ik voor LG gestemd hebben.

Ik ken niet veel mensen die daadwerkelijk álles van hetzelfde merk hebben, dat is vrijwel altijd beperkt tot een bepaalde serie producten.
Die is wel redelijk onzinnig.
Het feit dat ik helemaal fan ben van Samsung telefoons met Android neemt niet weg dat ik Samsung TV's ontzettend vervelende dingen vind om in te stellen (niet zozeer voor mezelf, maar voor anderen, en voornamelijk door het feit dat het instelmenu na een bepaalde tijd automatisch wegspringt. Zéér irritant als je een trage bekende iets probeert uit te leggen en imho gewoon een design flaw).

Een Samsung laptop zou ik ook niet snel kopen, want wat dat betreft ben ik weg van de service én kwaliteit van Dell.
Nee, het meest verkochte product heeft de beste prijs/kwaliteits verhouding en alle feature's die bij de gemiddelde Tweaker nodig zijn.


Edit: Mijn excusus voor het indirect uitlokken van een flamewar :P

[Reactie gewijzigd door ik.ben.iemand. op 17 december 2012 20:51]

HAHAHA xD. Beste prijs/kwaliteit verhouding? Dan kom je dus niet bij Apple uit. :P
Nou toch wel, de combinatie van Mac OSX en de zorgvuldig samengestelde computers van Apple zorgen wel voor een veel duurzamer systeem dan een soortgelijke machine met Windows er op.
Zorgvuldig samengesteld? Je bedoelt hardware zodanig bij elkaar gepropt dat her oververhit en dat als er iets kapot is je best een nieuw toestel koopt?
Ook een upgrade van je RAM zit er niet in.
Dit is dus een kwestie van iemands mening, de één houdt van apple en vind het dan ook het geld waard, de ander daarentegen kiest juist weer voor een windows of linux pc.

Om deze reactie ook nog informatief te maken:

Je kan bij de meeste macs het RAM gewoon upgraden!
Ik ben echt geen apple fan, maar had onlangs zo'n mac workstation open en de behuizing en componenten zijn toch wel echt goed afgewerkt. Mooier en beter dan veel andere "duurdere" behuizingen. Ik was toch een beetje impressed , wat ik niet verwacht had.
sorry maar ik draai Mac OSX op een Windows machine (hackintosh) en voor het geld wat ik nu heb besteed, had ik 1/3e mac kunnen kopen met gelijke specs. Dus prijs/kwaliteit wil ik het bij Apple niet noemen.
OSX kan namelijk ook minder. Windows kan alles wat OSX kan, maar andersom niet.


Duurzamer zou ik het absoluut niet noemen. Toen de q6600 hot was, kun je daar nu 5-6 jaar later ook nog makkelijk mee uit de voeten. Zelfs voor gaming. Voor minder geld.

Leuk dat je apple geweldig vind, maar ga geen valse claims maken.

Dit is overigens ook erg offtopic.

[Reactie gewijzigd door AGroenewold op 17 december 2012 16:30]

Nee hij heeft op een bepaald gebied gelijk.
Windows icm een i7 en etc zal minder lang meegaan dan een apple met een i3.
En dan doel ik op snelheidbehoud en etc.
Ik heb zelf niks met mac maar als ik bij me oom kijk die heeft al 5-6jaar een mac zonder opnieuw te installeren, bom vol van apps en ding loopt nog snel.
Je bent meer kwijt maar dat systeem blijft over het algemeem langer meegaan. De redenen geeft hij ook weer.

Om hem zo omlaag te modden en etc schiet niet op. En al helemaal niet bij een artikel als dit.

Zelf gebruik in windows7 en is in een jaar tijd al opnieuw geinstalleerd (niks vergeleken tijdje terug toen ik het maandelijks deed)
Ben ik het niet mee eens. Als je op een Windows Systeem net zoveel doet als op de gemiddelde MAC en er netjes mee omgaat blijft dat systeem net zo snel.

Probeer op een 5 jaar oude Mac van ¤1500 maar eens Autocad 2013 te draaien (2600 pro, c2d) wat amper vooruit te branden is terwijl dit op een Windows systeem van 5 jaar oud en ook ¤1500 (Q6600, 8800GTX) al stukke beter draait.
Draai al ruim 2jr dezelfde Windows 7 en ik herken niets van wat je hier beweerd. Nu install ik ook niet klakkeloos allerlei rommer share/freeware meuk etc. Wel draai ik af en toe cleaning tools maar Windows 7 draait hier zorgeloos en als een zonnetje.

(reactie op Whitewidow)

[Reactie gewijzigd door Madrox op 18 december 2012 07:55]

Hier geen cleaning tools en 0,0 problemen met m'n 2,5 jr. oude Windows-machine (1st gen i5 540M).

De Apple van m'n vader is een regelrechte ramp die ik ook nog eens niet op kan lossen (herinstallatie is imho geen oplossing). Word niet goed van dat ding.

Is dus erg persoonlijk en afhankelijk van of je weet hoe je met zo'n machine om hoort te gaan.

Mijn mening: Het "gemak" van Apple gaat dus lang niet helemaal op, rechtvaardiging van de prijs evenmin.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 18 december 2012 13:11]

Macintosh

Most Applications Crash If Not The Operating System Hangs

Sorry, kon het niet laten :+

[/flauw]
Sinds wanneer is Autocad een game? Voor alles wat een beetje rekenkracht verreist moet je niet bij Apple zijn (op de mac pro na).

Verder als je gewoon weet waar je mee bezig bent binnen een Windows systeem blijft deze gewoon lekker snel en hoef je deze ook niet te herinstalleren. Windows is wat virusgevoeliger dan OSX en een virus bevorderd nou niet bepaald de snelheid van je systeem.

Een Mac wordt na verloop van tijd ook traag. Ik heb hier op mijn werk een iMac 24(Mountian lion 10.8) en een HP xw4600(Windows 7 x64) die allebei uit 2008 stammen en een jaar geleden geupgrade met een Samsung 830 SSD en kan nou absoluut niet zeggen dat ik die iMac nou sneller vind. Alleen op het gebied van opstartsnelheid wint de iMac nipt maar voor de rest verliest deze het op alle vlakken. De snelheid van een systeem is voor een groot gedeelte afhankelijk van de gebruiker.

[Reactie gewijzigd door Ruudje88 op 17 december 2012 19:29]

Dit slaat echt nergens op hoor. Windows 7 draait prima. Al vanaf 2009 als een zonnetje. Mijn ouders, die het stereotype voorbeeld van een domme computergebruiker zijn, draaien ook nog altijd sinds 2009 hun eerste installatie ooit op een simpel dual core AMD systeem. De ultieme proef op de som die het tegendeel van jou stelling bevestigd. Jij denkt nog aan NT/XP tijden... Vast en zeker nu al een tijdje overgestapt op OSX en daardoor niet meer zien wat de ontwikkelingen zijn met andere OS'en en daardoor nog steeds MS dat stigma aanpraten.

Ik ben absoluut geen fanboy. Ik bekijk alles zo objectief mogelijk als ik kan. Ik vind jou opmerking dus echt nergens op slaan.
Je kan niet ontkennen dat het gewoon veel makkelijker , en dus vaker voorkomt, om een windows systeem traag te maken dan een OSX machine.
Uiteindelijk hangt het allemaal af van de gebruiker.
dat die systemen 2 tot 3 keer zo duur zijn is dan bijzaak?
Zolang ik met mijn Ipad 2 nog niet eens een simpel verkeerd getypt woord makkelijk kan corrigeren zonder het hele woord overnieuw te typen of net precies goed te moeten klikken met mijn grote vingers vind ik het een waardeloos product. Geen wonder dat ze het gratis weggeven bij een nieuwe auto anders had ik hem ook nooit gekocht.

Apple (Steve Jobs) heeft veel mensen een rad voor de ogen gedraaid en ze wijsgemaakt dat je cool bent als je een apple koopt. Heel knap gedaan en voor veel mensen die de computer / tablet slechts voor bepaalde zaken willen gebruiken werkt het als een tierelier. Niet te veel knoppen en instellingen, mooi duidelijk en overzichtelijk.

Voor mij als iemand die wat meer ervaring heeft met programmatuur en iemand die wel redelijk zat is van Microsoft performance drops en Internet explorer vastlopers (waarom ze nog steeds niet kunnen fixen dat als een pluging vastloopt de rest wel door blijft gaan is mij een raadsel) leek mij een Apple ook wel handig. Echter het totale gebrek aan opties om de Ipad zo aan te passen zoals ik mijn android foon heb aangepast heeft me weer weggeduwd van dat idee. Mijn uitslag was de apple is gewoon te simpelistisch voor mij.

Ik ben trouwens wel eens benieuwd wanneer Apple zijn besturingsysteem ook eens open moet maken zoals Microsoft daartoe verplicht was. Apple Maps niet als standaard map zou een goede eerste zet zijn denk ik ;).
Oh dus een paar slechte exemplaren is gelijk de maatstaf voor alle S2's in de wereld?

Alsof er nooit iPhone's stuk gaan. Ik ken genoeg mensen met een S2 of S3 en die werken nagenoeg perfect, ik hoor ze nooit klagen en ze zijn allemaal tevreden.

En ik weet niet wat je verstaat onder 'kuren' en 'gek doen' maar als je daarmee bedoelt dat de hardware stuk is dan heb je gewoon 2 jaar garantie, soms nog wel langer maar volgens mij kun je die 'kuren' en dat 'gek doen' zelf niet eens beschrijven en is het volledig uit de lucht gegrepen door iemand die zwaar bevooroordeeld is.

Maar als jij 300 euro extra wilt betalen voor een volledig dichtgetimmerd systeem met een Appel logo erop en bedroevende kaartensoftware dan is dat je goedrecht.
Kom op Applefans, laat je niet zo kennen ;)

Apple krijgt van alle technologiemerken ver en veruit de meeste exposure. Alles wat Apple doet, al is het een bezoekje van Cook in een fabriekje ergens, kun je tienduizenden maal teruglezen op internet en heeft op iedere techsite de hoofdkop. Nu krijgen andere merken wat aandacht (waaronder Samsung, waar jullie allergisch voor zijn en het dun van in de broek krijgen) en direct allemaal zuur gepraat.

Je moet kijken naar prijs/kwaliteit. Een telefoon die evenveel kan of zelfs meer dan een telefoon van 200 euro duurder is gewoon een beter product. Klaar. Al is ie niet gemaakt van het versteende, gekristaliseerde zweet van de lang uitgestorven roodbuikzwans, dat Apple op een speciale manier heeft geslepen en met magie heeft veranderd in een soort diamant..
Zal even compenseren: Mijn S1 heeft al afwaswater, regenwater, een sloot en meerdere vallen uit mijn broekzak op de fiets (bij 40 km/h+ - ligfiets :) ) gezien.

Begint nu kuren te vertonen omdat ik 'm geroot heb en overklok en daarmee vermoedelijk een tandje te ver ben gegaan. Iedere dag even rebooten maakt 'm nog steeds bruikbaar - we zijn ook ruim 2 jaar verder.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 18 december 2012 13:14]

Ik zie in de poll ook duidelijk reclame effecten terug. Merken die véél en aggresief reclame maken scoren erg hoog in deze poll.

Het lijkt meer naamsbekendheids-poll. Ik heb geen idee wat ik met de resultaten van deze polls aan moet. Prijs, kwaliteit, features?

Voorbeeld: Guild Wars 2 met nauwelijks reclame campagne staat uit het niets op plaats 5 bij games. tweakers-net crew valt het niet eens op. maar wel game waar heel, heel veel reclame voor gezien heb op tv dat die op plaats drie komt. tja de kracht van reclame wordt met deze pols wel heel goed bewezen :*)
Mee eens. Zal zich wel in een goede prijs-kwaliteit verhouding zitten, dus, voorwaarde is wel dat de koper van het product tevreden is over wat het product daadwerkelijk biedt.
Beste producten in de ogen van de consument. Een headset van 300 euro is misschien beter dan een headset van 50 euro qua kwaliteit, maar de consument neemt prijs ook in acht en dan komt die van 50 euro beter uit de kast.
Beste producten in de ogen van de consument. Een headset van 300 euro is misschien beter dan een headset van 50 euro qua kwaliteit, maar de consument neemt prijs ook in acht en dan komt die van 50 euro beter uit de kast.
De beste koop en niet het beste product, zo denk ik dat je het moet zien. De meest populaire producten winnen altijd, terwijl dat niet perse de beste producten hoeven te zijn.

Ter vergelijking: de Volkwagen Golf is de meest verkochte auto van Nederland, maar wint geen Autoweek tevredenheidstrofee. Een echt goed product zorgt dat de consument tevreden is.
Dat is natuurlijk de meest grote onzin. Want wat is de enige manier om een degelijk oordeel over een product te vellen? Juist, dat is het daadwerkelijk gebruik.

Publieksprijzen zeggen in vrijwel alle gevallen alleen iets over de populariteit van een product. Kijk naar de e-readers, daar is de iPad de 'grote' winnaar. En waarom? Het is niet eens een echte e-reader; de iPad ontbreekt het aan alle voordelen die een e-reader biedt, en dat is draagbaarheid, (prijs), en vooral e-inkt.
Kijk objectief naar wat een e-reader is en wat het primaire doel ervan is en de iPad kan daar simpelweg niet als beste uitkomen.

De iPad wint hier omdat tablets razend populair zijn, veel mensen daarom een tablet hebben (waarschijnlijk zijn er meer tablet eigenaren dan zij die een e-reader hebben) en dat de tablet voor die mensen (dus wel tablet, geen e-reader) een prima oplossing/middenweg vormt.

Een persoon stemt op het product dat hij of zij kent. Mocht die persoon meerdere producten uit dezelfde categorie dan stemt deze inderdaad op het product wat het best aan de persoonlijke(!) eisen voldoet (het zegt in principe dus nog steeds niet over de daadwerkelijke kwaliteit van dat product, al geeft het in de praktijk een aardig beeld). Maar zeg nu zelf, hoeveel mensen hebben daadwerkelijk twee recente tablets gebruikt, laat staan een camera, laat staan een tv, etc..

Het enige dat bewezen wordt is de populariteit.

Hetzelfde zien we overigens terug in 'professionele' prijzen (stel t.net zou awards uitreiken), alleen gaat het daar om de persoonlijke mening van één of enkele personen.
Mensen zijn nu eenmaal niet objectief. Er is geen standaard mens, dus ook geen standaard beoordelingsmodel. We zien enkel meningen, heel soms mogen we zo gelukkig zijn dat we uit die verschillende meningen een goed en eenzijdig beeld kunnen halen.

tl;dr
publieksprijzen, professionele prijzen en elke vorm van top zoveel lijstjes zijn waardeloos.

edit; reactie bedoeld op SommerenV

[Reactie gewijzigd door Morphix op 17 december 2012 16:03]

tja niemand kan een oordeel vellen als ze het product nog nooit in handen hebben gehad dus ik ben het volledig met je eens.
MAAR!

De ipad is momenteel wel een zeer goede tablet. als je kijkt naar alle benchmarks, rent deze A6X rondjes om de tegra 3 heen (helaas). ik ben zelf ook een android liefhebber, maar ik kan inzien dat sommige 'kenners' ook liever een ipad kiezen.

Het is wel inderdaad jammer dat deze lijst zo is geworden. zelfs dat sommige producten niet eens verkozen zijn (zoals een geluidsset van edifier (logitech staat altijd bovenaan... deze categorie moeten ze verbieden) wat echt niet vergeten mag worden en Avira als security scanner).

Een goed voorbeeld is ook de microsoft security, deze komt praktisch gratis bij windows en niemand kent iets beters. net als AVG.
Ik had ook zeer lang AVG en ik was er tevreden over, maar als je eenmaal overstapt op een andere (wat ik nu heb gedaan met avira), vind deze veel meer backdoors, trojans en andere malware, en het meest belangrijke was nog wel dat ik zag dat AVG mijn windows boottijd ENORM vertraagde. na ik avira had geinstalleerd bootte mijn windows (van ssd) wel een zekere 5 seconde sneller.
wat ik hiermee bedoel te zeggen is, mensen zijn tevreden en zoeken niet naar alternatieven. daardoor weet de gemiddelde consument nooit wat echt goed is.
hetzelfde is met de beats koptelefoon. ze zijn prachtig, ze klinken ook goed, maar pak er eens een senheiser bij van dezelfde prijsklasse. er gaat dan een enorme wereld voor je open.

Natuurlijk valt het ook te begrijpen dat niet elk mens het geld heeft om 20 verschillende koptelefoons te kopen. Daarom kiezen mensen snel voor de populaire keuze en dan krijg je een cirkel die rond blijft gaan, gezien die producten weer populair worden door dit soort lijsten.

Ik heb veel voorbeelden omhoog gehaald, maar er zijn er wel meer. misschien is dit ook gevormt vanuit mijn mening, maar ik weet gewoon dat er betere dingen zijn op de markt dan degene die nu bovenaan staan.

Conclusie: de gemiddelde consument weet niet helemaal (niet 100%, misschien wel een beetje) waar ze het over hebben, en de populaire keuze staat altijd bij deze lijsten bovenaan en worden daarom nog populairder.
jammer.

Dit soort lijsten hebben bijna geen nut meer.
Als je weinig ervaring hebt met een bepaalde categorie, waarom ga je dan stemmen...

[Reactie gewijzigd door Fordox op 17 december 2012 16:59]

Het is al helemaal raar dat de sony en kobo readers wel uit gesplitst worden in verschillende modellen en de ipad en kindle niet! Helemaal als je bedenkt dat de verschillen tussen de T1 en T2 veel minder groot zijn dan die tussen sommige kindle versies.
Met andere woorden, Sony wint hier, ipad 2e en kindle 3e
Je hebt op zich zeker een punt, maar om even in te haken op je ereader ipad voorbeeld... Ook jouw mening is exact dat, een mening, ook al breng je het hier als feit.
Dat e-ink een voordeel zou zijn is niet altijd waar. Als je in slechte lichtomstandigheden wil lezen dan is e-ink een nadeel, dan is het fijner om een verlicht scherm te hebben (mits deze ver genoeg gedimd kan worden, maar dat is meestal geen probleem bij tablets).
Wat betreft de draagbaarheid, als je sowieso al een tablet meeneemt dan is de ereader een extra apparaat. Wil je kunnen lezen en heb je andere functionaliteit nodig van een tablet, dan zul je dus beide apparaten mee moeten slepen. Een tablet kan wel de taken van de ereader overnemen, maar andersom niet. Het hangt dus van je situatie af of de losse ereader nou werkelijk draagbaarder uit de hoek komt of dat het alleen maar weer een extra los apparaat is om mee te slepen.
Voor de prijs geldt hetzelfde. Ja, tuurlijk, als je een tablet koopt alleen om er boeken op te lezen dan is dat duur, maar als je er toch al een koopt of al hebt, dan valt dit argument ook compleet door de mand.

Wat ik hier probeer te zeggen is dat het er allemaal maar net vanaf hangt. Jij bent hier heel hard aan het betogen dat het overduidelijk belachelijk is dat de ipad wint in de ereader categorie, maar wie zegt dat de mensen die daarop gestemd hebben niet precies deze afweging gemaakt hebben?

Overigens heb en wil ik geen ipad, dus zie mij svp niet aan voor Apple fanboy. Ik heb een Nexus 7 en ben daar heel happy mee, maar ik lees meestal op mijn One X. Lekker compact in bed (waar ik het meeste lees) en blijkbaar heb ik betere ogen dan de meesten (ook al heb ik een bril, of misschien juist daarom, ben bijziend), geen problemen met 34 regels tekst op een 4,7" scherm.

edit: Trouwens, er zijn nog wel meer voordelen van tablets te verzinnen... Muziek luisteren gaat vaak wel op ereaders (van mij hoeft het niet maar sommige mensen luisteren graag naar muziek tijdens het lezen), maar ook vanaf je cloud storage? Of een radio stream? En iets opzoeken tijdens het lezen? Ja een woordenboek zit er vaak nog wel in, maar wat als je net even wat meer wil zoeken omdat je je bv afvraagt of wat deze scifi auteur verzonnen heeft nou complete onzin is of wellicht mogelijk zou zijn? Sommige e-ink ereaders hebben wel een browser, maar kom, dat is echt behelpen. Ook dingen als je boeken op je dropbox gooien en ze staan vanzelf op je tablet (geen idee of sommige ereaders dat ook kunnen) en compatible zijn met zo ongeveer elk formaat wat je kunt verzinnen. Ereaders hebben weer andere voordelen natuurlijk (batterijduur is een grote), maar het hangt er maar net vanaf wat je belangrijk vindt.

[Reactie gewijzigd door finraziel op 17 december 2012 18:36]

Ik denk dat mensen die lezen op iPad geen lezers zijn. Daar bedoel ik mee, die geen 5-8 uur per dag lezen.Elke dag weer opnieuw. Ze lezen korte dingen. Te weinig om het voordeel van een reader te ondervinden.
5 tot 8 uur per dag??? Wow... Zijn er überhaupt veel mensen die zoveel lezen? En dan heb ik het dus niet over voor je werk, want dat is meestal in een formaat dat niet lekker gaat op een ereader (tenzij je boekrecensent bent :)). Het lijkt me niet dat dat de bulk uitmaakt van mensen die een ereader kopen. Persoonlijk lees ik volgens mij meer dan verreweg de meeste mensen in mijn omgeving, maar toch komt dat neer op hooguit een uurtje per dag of zo.
Als lezen zo ongeveer je enige hobby is, ja dan zie ik wel hoe je een dedicated apparaat er voor kunt verantwoorden. Zelfs dat haalt mijn argument echter niet onderuit volgens mij. Het gaat immers over wat de populairste ereader toepassing (niet in de betekenis van app) is en er zijn schat ik veel meer mensen zoals ik die af en toe eens een uurtje lezen dan mensen die elke avond niks anders doen.
Ik wil nergens beweren dat de iPad geen goede e-reader is -dwz dat de iPad niet prima kan dienen als e-reader- of dat de iPad geen goede tablet is. Sterker nog, ik gebruik zelf eigenlijk vooral de iPad om digitale documenten te lezen. Werkt prachtig, een stuk beter dan heen en weer switchen tussen verschillende schermen op de laptop of pc.

Maar, kijk nu eerst even naar waar een e-reader voor bedoeld is. Dit is, hoofdzakelijk, het lezen van digitale boeken. Met andere woorden, de e-reader is de vervanger van het analoge boek. In plaats van dat jij je 'grijsgedraaide' paperback (en misschien wel meer dan 1) in je tas stopt gebruik je de e-reader. Wat een gebruiker verder allemaal nog meer mee zou nemen maakt niet uit. Dat kan prima zijn of haar laptop of tablet of weet ik het zijn, voor de vergelijking maakt het niet uit; de e-reader vervangt het boek, niet iets anders.

Stel je vervolgens voor wat de gemiddelde mens in een boekvervanger zoekt. Het moet licht zijn, goede levensduur (batterijduur) hebben en ten alle tijden ten minste evengoed te lezen zijn als een boek (prijs is in de vergelijking irrelevant, maar in de uiteindelijke koopkeuze natuurlijk wel van groot belang). Ziedaar, de e-reader. Eigenlijk niets meer dan een 'dynamische' papierpagina, die als bijkomend voordeel heeft dat je er onnoemelijk veel informatie op kunt tonen.

Dan zien we eigenlijk meteen waarom de iPad geen echte e-reader is. Het ding is zwaar, heeft een mindere batterijduur, een stuk groter en is in direct zonlicht vrijwel altijd lastig te bekijken.

Vergelijk de eigenschappen van de e-reader met de iPad en je kunt niet anders concluderen dan dat de iPad verreweg inferieur is aan een standaard e-reader, als je kijkt naar het primaire doel (=het lezen van een pagina).

De iPad mini is alweer een ander verhaal, vanwege het gewicht is die een stuk draagbaarder en komt daarmee meer in de buurt van een functionele e-reader. Ik zie echter nergens staan dat het hierom gaat en vanwege de lage resolutie is dat ding ook minder geschikt. Bijkomend alsnog de nadelen van een lage batterijduur en slecht leesbaar scherm.

Dan kun je wel allerlei argumenten aanhalen waarom jij vindt dat de iPad een mooi apparaat is, maar het enige dat je 'bewijst' is dat de iPad blijkbaar een fantastische tablet is. En je hebt helemaal gelijk. De catergorie 'tablets' is echter niet de categorie waar we het over hebben, dit verhaal heeft namelijk betrekking op de categorie 'e-reader' en hoezeer het ook een mooi apparaat mag zijn, de beste e-reader is het zeker niet.

Overigens gebruikte ik het iPad argument slechts als voorbeeld om mijn stelling te 'bewijzen', ik had elk ander voorbeeld kunnen gebruiken (zie hierboven het MS anti-virus verhaal -ook helemaal waar overigens-), ik heb voor de iPad e-reader gekozen vanwege het feit dat het nogal makkelijk te bewijzen was.

edit: ligt het aan mij of worden de reageersels automatisch onder de verkeerde reactie geplaatst?

[Reactie gewijzigd door Morphix op 18 december 2012 01:05]

mee eens. ipad in de catagorie e-readers is hetzelde als een smartphone in de catagorie mp3-spelers plaatsen. ik zelf lees vaak documenten op een desktop pc. maakt dat de pc een e-reader? volgens mij niet.
Offtopic: reacties komen onder de juiste post te staan, maar voor velen is de nieuwe opmaak nog onduidelijk. Als je het lijntje vanuit jouw post volgt dan kom je gewoon bij de mijne uit.
Ontopic: Je lijkt mijn argumenten niet goed te begrijpen. Mijn punt is juist dat jouw argumenten ook allemaal persoonlijk zijn.
Je zegt dat het scherm van de ipad (of willekeurige tablet) minder goed zichtbaar is, maar ik lees nooit in de zon en in het donker is een tabletscherm beter zichtbaar.
Jij zegt dat de batterijduur minder is, dat klopt maar ik ben nooit lang niet bij een stopcontact verwijderd en al ebooks lezend met gedimd scherm (wat vaak fijn is bij het lezen) houdt een telefoon of tablet het makkelijk een dag uit.
Hij is groter, tja, dat kan ook een voordeel zijn.
Hij is zwaarder, dat klopt zeker en is absoluut een nadeel, maar hoe zwaar dit weegt (no pun intended) is persoonlijk. Overigens heb ik genoeg boeken die zwaarder zijn dan een ipad en zelfs veel boeken die zwaarder zijn dan de nexus 7 of ipad mini, laat staan mijn telefoon waar ik meestal op lees.

Je lijkt een heel beperkte visie te hebben van wat een ereader gebruiker zou willen. Wie zegt dat een ereader gebruiker niet ook eens een PDF wil bekijken? Dat gaat voor geen meter op een e-ink scherm (gemiddelde PDF die niet puur tekst is heb ik het dan over). Of tijdschriften?
De voordelen die ik opnoemde van een tablet waren allemaal met betrekking tot het gebruik als ereader dus het afdoen als het vinden dat een ipad een mooi apparaat is is nogal een dooddoener en bewijst vooral dat je mijn post niet goed leest.
De Ipad is geen pure E-reader en zou alleen daarom al niet in de categorie E-readers mogen staan. Zo simpel is het. Heeft verder niets te maken met de eventuele voor en nadelen. De Ipad hoort gewoon in een andere categorie; tablets!
Ja sorry hoor, maar omdat hij teveel kan mag hij ineens niet mee doen? Je zoekt een draagbaar apparaat om je ebooks op te lezen, wat is je favoriet? Oh maar nee je moet je wel binnen de lijntjes kleuren hoor. Als ineens heel erg veel mensen het liefst een asus zenbook zouden gebruiken om ebooks te lezen dan zou zelfs die er tussen mogen staan wat mij betreft. Elk apparaat dat de vereiste functionaliteit biedt zou ik zeggen, als het niet goed genoeg voldoet dan zal hij ook niet genoeg stemmen krijgen.

edit @Fredfuchs hierboven (ik ga niet nog een nieuwe post maken): Ja, als er een telefoon is die populair genoeg is voor dat doel en genoeg kwaliteit biedt, waarom niet? Moeten we krampachtig aan een categorie vasthouden zelfs als niemand die dedicated apparaten zouden gebruiken? (ik zeg niet dat dat zo is voor mp3 spelers). Misschien zou de vraagstelling dan wel moeten veranderen. Welk apparaat is jouw favoriet om boeken op te lezen? Welk apparaat is jouw favoriet om onderweg muziek te luisteren? Wat maken die benamingen nou uit... Ik vind het echt voelen als een soort categorie fanboys die er niet tegen kunnen dat een apparaat die zij niet als een "echte" ereader of mp3 speler zien als favoriet gekosten wordt. E-readers en MP3 spelers vervullen een niche markt en worden geen mainstream apparaten meer, deal with it!

edit: Zie hier overigens waarom ik liever mijn reacties edit als artikelen ouder zijn dan vandaag, je bent overgeleverd aan lulhannesen die hun mening gebruiken om te modereren.

[Reactie gewijzigd door finraziel op 18 december 2012 18:33]

Je plaatst toch ook geen laptop bij de televisies enkel omdat het een scherm heeft? je plaatst toch ook geen telefoons bij boxen omdat deze ook een box heeft op de achterzijde?
Een mulitfunctionel;e printer word ook niet gezet in een test met printer-only printers, die worden ook gescheiden. Zomaar een voorbeeld.

Sorry hoor, maar je vergelijkt appels en peren of een perenappel. Dat zijn drie categorien. De Ipad:
http://nl.wikipedia.org/wiki/IPad
Ah, een tablet-computer!

Categorie > Tablets

Natuurlijk mag er dan volop gepraat worden over het feit dat de Ipad ook prima als tekslezer kan dienen. Dat maakt het echter nog geen E-reader, maar wel een apparaat wat dat ook kan.

De benamingen maken mij niks uit. Het gaat om de intentie van het produkt.
Apple heeft het als tablet op de wereld gezet en niet als Ebook. Bovendien is het zeker niet de beste ebook, als je puur naar Ebook prestaties kijkt. Ebooks hebben voordelen die de Apple tablet simpelweg niet heeft.
De apple heeft ook voordelen, juist omdat het het geen ebook is, juist omdat het veel meer dan een ebook is.

Produkten die meer kunnen dan wat valt onder een categorie horen thuis in een andere categorie: multi-functionals! net als Multifunctionele printers.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 19 december 2012 14:50]

Nu wint er 1 van 100 euro, terwijl je voor dertig euro al een bijna net goede hebt. heb de link hier ergens staan. toch wint de Logitech en waarom ? Naamsbekendheid en populariteit van de ontwetende gebruiker die niet weet dat je voor 1/3 van die 100 euro ook al een heel goede headset kan kopen.
Als een product populair is onder tweakers zegt dat toch iets over de algemene kwaliteiten.
Mwoah. Het stelt eerder iets over de populariteit van het product, merk of type. Ik denk niet dat hier alle beeldschermen bij iedereen in huis staan, maar toch komt er een winnaar uit. Die kwaliteiten kun je niet alleen baseren op specificaties en hoe hij in de winkel is ingesteld.
Ik denk dat behoorlijk wat mensen een Samsung Syncmaster zullen hebben.
Als een product populair is onder tweakers zegt dat toch iets over de algemene kwaliteiten.
Dat zegt helemaal niets, Betamax was kwalitatief ook beter dan VHS en toch was VHS het meest populair. Iedereen had vroeger ook een Commodore64 terwijl de MSX kwalitatief eigenlijk veel beter was.

Het blijft toch een soort 'meest-gebruikte' competitie. Bol.com zal vast wel heel veel klanten hebben die kleine bestellingen doen zoals boeken en cd's, veel meer dan bijv. Alternate waar minder klanten vaak duurdere producten kopen.

Ziggo zal ook vast wel meer aansluitingen hebben dan XS4ALL. Toen ADSL in het begin heel populair was won XS4ALL altijd.

SIII, ook de meest verkochte telefoon, iemand met een iPhone5 zal echt niet SIII stemmen en andersom (iig niet genoeg om de uitslag dusdanig te beinvloeden). Zo kun je nog wel even doorgaan.

Het is dus echt een kwantiteitverkiezing, met kwaliteit heeft het weinig of niets te maken.
Misschien hebben veel mensen het product gekozen juist omdat het kwaliteit bevat. De s3 is niet voor niets door vele sites als beste toestel in die tijd gekozen. Ik vind het dan ook niet zo gek dat de s3 wint om maar een voorbeeld te noemen. Ik snap best dat het geen geheel objectieve test is, want dat zou je alles met benchmarks moeten meten. Een bepaalde gebruiksvriendelijkheid/design is ook een kwaliteit die niet alle fabrikanten even goed aanvoelen. Ik snap de flame van alle mensen niet zo goed.

Als je maar ver genoeg doorredeneert is alles subjectief.
Hoezo een aanfluiting?

Het gaat niet per definitie om het beste product gezien vanuit een specs. oogpunt. Het gaat om wat de tweakers het beste product vinden. En dat is een willekeurig samenraapsel van specs, kosten, gebruiksgemak, persoonlijke voorkeur, etc.

En dan is het helemaal niet zo raar dat Logitech en Samsung in die specifieke categorieen op de eerste plaats eindigen.
In dat geval kan ik toch niet helemaal begrijpen waarom een MacBook retina dan wint. Ok het is leuk zo'n hoge reso maar is het de prijs echt verantwoord? Voor hetzelfde geld koop je 3 zeer goeie 17 inch full hd met betere specs volgens mij...niks tegen Apple (ben er geen fan van) maar van die Hollandse nuchter- en zuinigheid kan ik hier weinig terug vinden.
de MBP is een enorm innovatief product, wat je ook zegt , Retina is en blijft een genot op laptops. Alleen de Vaio P komt in de buurt.
dus omdat het scherm een hoge resolutie heeft is het ENORM innovatief? alleen het scherm is redelijk innovatief als je het mij vraagt, verder gewoon overpriced
En dan nog gaat het gewoon om stemmen op het populairste product en niet zozeer de beste. Net als met de Wvhj verkiezing gaat het hier gewoon om de kwantiteit van de stemmen en niet zozeer de kwaliteit. Er komt geen vakjury aan te pas, gewoon de bezoekers.

Dus lees "beste" maar als "populairste" en hecht niet zoveel waarde aan de uitslag.

[Reactie gewijzigd door Fid3lity op 17 december 2012 15:40]

Maar er is echt één blunder gemaakt.

Battlefield 3 had nooit mee mogen doen. Of dit jaar niet of vorig jaar niet.

Maar ja deze reacties zijn structureel genegeerd. Maar dat is in mijn ogen nog altijd een blunder. Want waarom volgend jaar niet opnieuw BF3 nomineren.

Of waarom niet Packmen of Diabl 1 of 2?
Het gaat erom dat producten in 2012 beschikbaar zijn, dat betekent niet dat ze ook niet in 2011 al niet beschikbaar mochten zijn. Ook in andere categorieen zie je dat er 'oudere' modellen zijn genomineerd. Packman had er van mij ook prima tussen gemogen, maar die had niet genoeg nominaties om het tot de shortlist te schoppen. Volgend jaar wat vriendjes mobiliseren en wie weet ;)
Dat er in andere categorien ook oudere producten zijn opgenomen is mijn inziens voor een vergankelijke categorie als games geen goed punt. Elk jaar komen vele games uit. Nieuwe iteratie's ed.

Zo zou BF3 eigenlijk opgevolgd moeten MoH:WF, maar goed, dat was gewoon niet goed. Dit in tegenstelling tot CoD waar wel een waardige opvolger voor is gekomen. Maar betekend dat een flop door een spirituele opvolger er voor zorgt dat de voorganger gewoon nog een keer opgenomen mag worden? Nee, imo, niet.
Daar gaat het niet om. Jullie zijn blijkbaar zelf al vergeten dat BF3 in 2011 al genomineerd werd en verkozen werd tot beste game van 2011.
Games/creatieve content kan je niet vergelijken met hardware. Queen maakte fantastische muziek, maar "bohemian rhapsody" zal dit jaar geen emmy krijgen ondanks het nog altijd zo'n prachtnummer is.

Dit is inderdaad wel een erg zwakke lijst, tweakers is hiermee de spotsite geworden als je vergelijkt met andere verkiezingssites.
Volgend jaar wat vriendjes mobiliseren en wie weet
Daar houden we je aan, deze quote alvast voor november in mijn kalender gezet ;)

[Reactie gewijzigd door boe2 op 17 december 2012 15:38]

Maar er staan ook producten tussen die dit jaar nog niet 'beschikbaar' zijn(Lumia920). Waar slaat dat dan op? Of tellen producten die grijze import binnenkomen ook mee?

En er staan producten tussen die niet meer beschikbaar (z-5500) zijn.Of telt "vraag en aanbod" ook mee?

En producten die maar mondjesmaat beschikbaar zijn?

En waarom kan binnen sommige categoriën op een groepje producten gestemd worden(550D,600D,650D)?

Al met al een leuke verzameling stemmingen om de voorkeur van de Jan-de-tweaker-modaal te zien.
Grijze import telt ook, zoiets had nokia vorig jaar ook al met de N9.
diablo 2 kreeg ik bij Diablo 3. En kan ik gewoon kopen bij bol.com

ook sim city 3000 kan ik gewoon kopen. Toch worden deze (terecht) niet genomineerd.

Goede spellen kan je nog jaren na dato kopen. En vorig jaar was er een discussie dat BF3 niet genomineerd mog worden omdat deze eigenlijk niet genomineerd kon worden, omdat deze ten tijde van nominaties uit kwam. En daarom je dus geen beeld kon vormen.

Toch werd deze genomineerd en gekozen tot beste game. Gevolg daarvan hoort ook te zijn dat de mogelijkheid tot nomineren vervald in het jaar erna.

Was de keuze gemaakt om de game niet te nomineren dan had het heel anders geweest.

Daarnaast stond in de tekst "gaat het tussen Diablo III en Spel X". Deze sugestie moet je ten alle tijden vermijden. Immers waarom zou je een genomineerd spel nomineren?
Eén echte blunder?

De volgende slaat toch ook wel alles:
De HD 7970 is afkomstig van AMD en is tijdenlang de snelste videokaart geweest, totdat Nvidia met de GTX 680 kwam, die niet eens voorkomt in het lijstje.
Die niet voorkomt in het lijstje, nee. Omdat we er niet op konden stemmen.

Daarnaast is de iPad verkozen tot beste e-reader? Ze hadden er ook een smartphone of netbook in kunnen gooien. Die dingen zijn net zoveel e-reader als de iPad.

Kudde gedrag kan ik begrijpen, dus als iemand de iPad nomineert als e-reader prima. Maar uiteindelijk moet tweakers.net toch echt inzien dat de iPad daar niet thuis hoort omdat het geen e-reader is. Tevens dat de GTX 680 toch eigenlijk wel in het rijtje van de videokaarten in 2012 thuis hoort.

Maarja, mogelijk 2013 beter zullen we maar hopen. Daarnaast misschien ook een idee om de nomitaties meer in de spotlight te zetten dan diverse topics verspreid over het forum, om minder nominaties te missen en een betere representatie te krijgen indien tweakers.net geen eigen input inbrengt waar logisch.


@Wilbert de Vries: Het heeft enkele dagen op de FP gestaan, maar daartoe wordt het systeem van topic in, topic uit niet gemakkelijker. Het zal al een stap in de juiste richting zijn denk ik als er gewoon een single page form komt waarin men hun nominatie per categorie kan geven (met als optie categoriën open te laten waarin ze geen ervaring hebben).

Daarnaast goed om te horen dat de redactie meer invloed op de nominaties gaat krijgen, ik kan enkel maar beamen om iig gaten aan te vullen en correcties in categoriën toe te passen indien nodig.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 17 december 2012 15:54]

Dat de GTX680 niet in de lijst met te kiezen gpu's stond, had een heel eenvoudige reden: er waren niet voldoende nominaties in het nominatietopic om een plaatsing te rechtvaardigen. Ieder jaar worden uit de nominatietopics de meest genoemde producten (een top X) verzameld om een compactere lijst te hebben waar uiteindelijk de winnaar uit kan worden gekozen. Jij noemt het een blunder, maar het is toch echt de stem van je medetweakers die de lijst heeft samengesteld.
Kun je als eindredactie die keuze er niet in zetten?
het is gewoon zo jammer dat de meeste grote/top-notch producten niet eens verkiesbaar zijn.
ze kunnen ook alles er bij gaan zetten, maar wat is dan het nut geweest van de nominaties? Als een film niet genomineerd wordt voor een oscar zetten we hem er toch ook niet leuk bij omdat hij zo goed bezocht wordt?
Tot nu toe heeft de redactie zich altijd afzijdig gehouden, zowel de nominaties als het stemmen gebeurde door de community. Volgend jaar wil ik de invloed van de redactie op de nominaties flink groter maken. Hoe precies, gaan we nog over nadenken. Overigens heeft de aankondiging voor de nominaties wel enkele dagen op de FP gestaan.
Dat kan ik onderstrepen. Na 3 x een topic gezocht te hebben vond ik het wel genoeg... En meer input heb ik dan ook niet geleverd.
Dat de GTX680 niet in de lijst met te kiezen gpu's stond, had een heel eenvoudige reden: er waren niet voldoende nominaties in het nominatietopic om een plaatsing te rechtvaardigen. Ieder jaar worden uit de nominatietopics de meest genoemde producten (een top X) verzameld om een compactere lijst te hebben waar uiteindelijk de winnaar uit kan worden gekozen. Jij noemt het een blunder, maar het is toch echt de stem van je medetweakers die de lijst heeft samengesteld.
En precies daarom word ook al aangegeven dat de 7970 gewon als een betere chip word geprezen.
Als ze al niet eens genoeg nominatie's hebben, dat zegt al genoeg.
Daarnaast is de iPad verkozen tot beste e-reader? Ze hadden er ook een smartphone of netbook in kunnen gooien. Die dingen zijn net zoveel e-reader als de iPad.
Een e-reader (electronische reader) is natuurlijk wat anders als een e-paper apparaat.
Ik ken verschillende mensen die een iPad prettiger lezen vinden als een apparaat met e-paper.
Tevens durf ik de stelling wel aan dat er veel meer boeken worden gelezen op een ipad als op een telefoon/net(note)book!

Dus zo raar vind ik het niet!
Dat is irrelevant in mijn optiek.

Je zegt het zelf al; de Ipad is geen e-paper apparaat. E-paper techniek, waaruit de E-reader geboren is.
Komt omdat Battlefield 3 qua technieken jaren voorloopt op elke andere game/grafische engine.
Dat is helemaal niet zo gek hoor, ik had het pas echt een gruwelijke blunder gevonden als ze Call of Duty als beste hadden bestempeld, dat is namelijk de game die het meest achterloopt op elk vlak, alleen de verkoopcijfers doen het goed, maar meer is het ook niet.
Omdat BF3 nog erg in trek is (speel het dagelijks) en Diablo1 en 2 al een opvolger hebben.
ik ben al lang blij dat beats by dr dre niet in genomineerd was. dat zou pas een aanfluiting wezen als die op nummer een stond.
haha,ja. Maar beats heeft niet zoveel vrienden bij tweakers.
Wat ik apart vind is dat er bepaalde producten hoog eindigen die (nog-) niet eens in Nederland te verkrijgen zijn.

Hoe serieus je sommige uitslagen kunt nemen blijft de vraag.

Ik geloof ook niet dat Logitech de beste headphones verkoopt voor die prijs. Voor dat geld koop je ook makkelijk een Sennheiser, die toch echt wel beter zijn qua klankkleur.

Verder geloof ik ook niet dat Samsung de beste TV's maakt. Als je puur naar de kwaliteit en de gebruikte aanstuurelektronica gaat kijken ben je bij Sony beter uit. Het enige nadeel dat ik bij Sony heb is dat ze geen plasma-TV's maken, waardoor mijn volgende TV waarschijnlijk een Panasonic of Sharp gaat worden.

Waar het in veel gevallen op neer komt is de kwestie van smaak. Daar valt nu eenmaal niet over te twisten. Of het product in kwestie daadwerkelijk beter is blijft helemaal de vraag.

Dus Tweakers redactie; het is zeker een leuke wedstrijd geweest (vooral nog een keer doen !) en in de meeste categorieën kan ik me best vinden, maar neem het me niet kwalijk als ik toch meer waarde hecht aan de onafhankelijke tests van de Consumentenbond.
maar neem het me niet kwalijk als ik toch meer waarde hecht aan de onafhankelijke tests van de Consumentenbond
Het is een populariteitswedstrijd, geen test/review door de redactie. Wat dat betreft mag 'beste' voor het onderwerp er imo wel uit.
Het spreekt zich ook zo lekker tegen. Mooi voorbeeld :

De Logitech G35 hoofdtelefoon wordt als winnaar (volgens velen de "beste"-) uitgeroepen. De prijs bedraagt ¤ 97,95 (incl. verzending -> pricewatch) en krijgt volgens reviewers een score van 4,5 sterren.

Vervolgens staat er in de pricewatch een Sennheiser HD 518 hoofdtelefoon met een prijs van ¤ 99 en krijgt volgens reviewers een score van 5 sterren.

Je maakt mij niet wijs dat zo'n simpel dingetje van Logitech beter geluid produceert dan een Sennheiser in die prijsklasse. Nu weet ik wel dat de Sennheiser geen microfoon heeft maar aangezien je daar zelf niks van hoort vind ik niet dat je dat als minpunt op de geluidskwaliteit mag aanmerken.

Feit is ook dat mensen die een Logitech G35 hoofdtelefoon kopen deze in veel mindere mate voor muziek zullen gebruiken. Deze headset leent zich enkel voor games, waardoor het niet voor universeel gebruik geschikt is. Alleen daarom al kan het in mijn ogen niet "de beste" headset zijn.
Het gaat hier dan om de beste prijs / qualiteit verhouding. Het is duidelijk dat andere producten meetbaar beter zijn, maar meestal zit hier een flink prijskaartje aan verbonden.
@IIsnickerII : Dat is niet per definitie waar. Zo gaf ik in een andere reactie van mij aan dat je voor slechts ¤ 1,05 extra een veel betere Sennheiser hoofdtelefoon kunt kopen i.p.v. de door tweakers aangewezen winnaar (de Logitech G35 gaming headset).

Ze kosten beiden praktisch hetzelfde. Ik bedoel; welk van de twee zou jij kiezen als je ¤ 100 uit te geven had ?
Ja inderdaad. Waarom wordt dit "de beste" genoemd, ipv de populairste?
Inderdaad enorme aanfluiting al deze heisa en borstklopperij.
Noem dit volgend jaar ALSJEBLIEFT de Tweakers Populariteits Awards 2013 of zoiets dergelijks. Dit heeft niets meer te maken met beste produkt. Rara, iedereen gaat toch zijn eigen aankopen zitten stemmen.

Plus dat het de laatste tijd volstrekt onduidelijk is hoe de sponsering van tweakers inelkaar steekt. Met die eerdere "testen" van het reviewen en winnen als een gratis product zoals een Samsung smartphone.

Volgende keer graag een notaris bij de trekking laten zijn stel ik voor!
Samsung is toch gewoon de beste ! in prijs kwaliteit toch altijd de beste.
Sony/Philips zijn toch allang niet meer van de partij, altijd te laat met vernieuwen.
LG en samsung bepalen nu de markt.
want Logitech en Samsung is troep :+ , tuurijk verkoopaantallen helpen want wie één van de producten heeft zal waarschijnlijk daar op stemmen mits de persoon er tevreden over is, en daar is niets mis mee, want hoe kan jenou iets kiezen wat jenooit gebruikt hebt en dus helemaal geen mening over kan hebben
Tsja, voor headphones kijk ik zelf liever op head-fi.org.

Ik maak me overigens niet zo druk om de uitslag, of welke andere uitslag voor wat dan ook waarbij gestemd kan worden (met uitzondering van politieke verkiezingen). Als in de radio top 2000 jarenlang hetzelfde nummer bovenaan staat, wil dat nog niet betekenen dat dat het beste nummer aller tijden is. Het is het populairste nummer op een bepaald moment van een bepaald publiek. Als iets populair is zegt dat wel iets, maar lang niet alles over de kwaliteit (wat overigens bij muziek weer een lastig te definiëren iets is, maar dat is weer een heel andere discussie).
@Lodesteijn : Precies. Volgens die redenatie zouden "talentenshows" op SBS goede programma's zijn omdat half Nederland er naar kijkt. Feit is gewoon dat het halve land uit debielen bestaat. Sorry dat ik het zeg...
Nou, ik zou niet zover willen gaan om half Nederland als debiel te bestempelen. Mijn punt was dat populariteit niet altijd wat met kwaliteit te maken heeft.
Maar ik snap je frustratie. Wat ik zelf doe is gewoon geen tv meer kijken. ;)
De nummer 1 headset is Logitech, van zo'n 100 euro. Als je deze review leest;
http://nl.hardware.info/r...sultaten-geluidskwaliteit
Zie je dat voor 1/3 van de prijs, pakweg 30 euro een andere headset koopt, die voor gaming en mic een 8 krijgt. Beide zijn trouwens niet optimaal voor muziekweergave, daar er weinig hoge tonen uitkomt.
Is idd weer een verkiezing van niks.

Er wordt gewoon gestemd op wat ze zelf gekocht hebben. Dus niks "beste", maar gewoon meest verkochte op Tweakers. Dit heeft helemaal niks te maken met het beste product.

Sinds wanneer is het meest verkochte product het beste product? Een auto van 20.000 euro is waarschijnlijk ook beter dan 1 van 1000 euro. Maar als die van 1000 euro veel meer verkocht wordt dan wil dat niet zeggen dat die dan beter is 8)7

Dus Tweakers, volgende keer ZELF een lijst maken, of iedergeval niet de indruk wekken dat dit ook maar iets te maken heeft met het beste product. Dit is gewoon een verkooplijst onder Tweakers, niks meer en niks minder.
Want jij hebt anders gestemd en dus is het een aanfluiting?
Ja kan het op verschillende manieren bekijken. Als we de volgende producten naast elkaar zetten ..

- Samsung ES8000
- Panasonic VT50

- Samsung Galaxy S3
- Iphone 5

.. dan ben ik van mening dat de tweede optie van beide vergelijkingen eigenlijk beter is, maar dat de eerste optie toch als beste product beschouwd moet worden. Het is bijvoorbeeld een feit dat plasma beter presteert op het gebied van zwartwaardes, kleurechtheid en contrast, maar toch kies ik voor de Samsung ES8000 omdat deze tv deze drie aspecten weet uit te balanceren met een helderheidniveau dat daglicht benadert. Het gaat dus meer om de combinatie en integratie van aspecten, dan de kwaliteit ervan.

Zelfde verhaal wat betreft de Iphone 5 en Galaxy S3. Ik heb de iphone altijd al als superieur beschouwd wat de snelheid betreft, en dan met name de response tijd van het touchscreen. Toch bezit ik nog altijd een Galaxy S2 omdat dit mij een open besturingssysteem levert, een relatief aanvaardbare snelheid, en de integratie van veel gratis open diensten zoals gmail welke allemaal goed functioneren. Dit maakt de keuze voor mij als consument vrij eenvoudig. Wat previews of professionals zeggen interesseert mij dan niet meer.

De vraag blijft dus: Welk product biedt de beste totaalervaring ?

[Reactie gewijzigd door Stefanhvt op 19 december 2012 18:05]

Wat een aanfluiting!

De beste headphones een Logitech?
De beste TV een Samsung?

Dit heeft niets te maken met de beste producten, maar met de meest verkochte...
Exact ook mijn gedachte.
Zullen we volgend jaar "beste" vervangen door "populairste" ? Dat is wat realistischer.
Gefeleciflapstaart!! :+
En nu de stemmen van de tweakers reactie? Dat zou ikzelf namelijk een veel intressanter item vinden om te lezen.

[Reactie gewijzigd door vLoon op 17 december 2012 15:05]

Het is niet helemaal hetzelfde, maar ik heb al wel iets erover geschreven: Smartphones, top en flop in 2012

We doen dit niet met de hele redactie, vandaar dat ik maar even iets op mijn eigen blog heb gezet over wat ik de beste ontwikkelingen vond op smartphonegebied in 2012.
Waarom?
Andere redacties zeggen wellicht wat anders.
Alle winnaars gefeliciteerd maar wat ik wel apart vind bij de TV's: veel merken hebben staan 'Series X' waarbij sommige andere merken 1 specifiek model hebben staan. Dat is toch een hele kromme vergelijking dan :?
Wat ik toch wel mis is het scheiden van headphones, nu zitten in-ear, gaming headphones en normale luister headphones allemaal in dezelfde catagorie. Volgend jaar kan dat van mij betreft wel in meerdere catagorieën gesplits worden
Verbazingwekkend dat Ziggo zo intens hoog scoort bij zowel TV als Internet. Iemand een idee waarom het verschil met de rest zo groot is?
Omdat ze eindelijk de zaakjes is op orde hebben? Kan me zeer slechte tijden van @Home en het begin bij Ziggo herinneren (zelf klant geweest en nu nog steeds bij ziggo). Support is goed naar mijn bevindingen en alles werkt prima. En wellicht omdat Ziggo meer klanten heeft maar daar doe ik geen uitspraak over ^^

[Reactie gewijzigd door m0nkm0nk op 17 december 2012 15:13]

Om even een tegenstrijdig beeld van @home te schetsen, ik heb er nooit problemen mee gehad. Toen het Ziggo werd heb ik ook nooit problemen gehad en nu nog steeds niet.

Ziggo is een typisch bedrijf waarbij je óf tevreden bent, óf de pest aan hebt en er zo snel mogelijk weg wilt.
Nieknikey : Tevreden klanten hoor je in de regel bijna niet. Klagende klanten wel. Daarom vertekend het beeld ook zo snel.

Ik bedoel; je ziet 15 mensen bij het programma Kassa! of Radar zitten bibberlippen omdat ze problemen hebben met hun internetverbinding en geven daar hun provider de schuld van. Vervolgens denk jij als kijker : "wat een flutbedrijf".

Voor het gemak wordt er vergeten dat Ziggo ondertussen dik 2,5 miljoen abonnees heeft. Ongeacht hoe goed je je best doet, er zullen altijd klanten zijn die problemen hebben. Daar heb je een helpdesk voor. Bij Ziggo is die bovendien gratis en heeft ruime openingstijden.

Wat ook wordt weggelaten is het feit dat veel problemen ontstaan omdat mensen de apparatuur foutief hebben aangesloten. Hoe vaak denk je dat ik het al ben tegen gekomen dat mensen 3 splitters op elkaar hadden gestoken en van die flinterdunne coaxkabel van de Gamma gebruikten (die nog te dun is om fatsoenlijk in een Hirschman stekker te monteren-) met van die gammele plastic stekkertjes van ¤ 0,75 per stuk. Nogal wiedes dat je dan storing krijgt als je die kabel door je hele huis gaat trekken en er nog een antenneversterker tussen propt die heel fijn alle storing meeversterkt.

Zo zag ik enkele jaren terug een filmpje bij een van die consumentenprogramma's over een man wiens airbag spontaan was ontploft. Hij wilde de fabrikant daar voor aanklagen en een schadeclaim indienen. Aangezien deze daar eerst geen gehoor aan gaf werd dit TV programma ingeschakeld en uiteindelijk werd de zaak onderzocht. Wat bleek nou ? Er was koffie in het stuur gelopen waardoor er een sluiting in de airbag was ontstaan. Sta je dus wel even mooi voor paal op TV.

Ik bedoel maar ... Het is té gemakkelijk om anderen altijd maar de schuld te geven omdat je zelf onvoldoende ervaring had (of te gierig was) om je installatie fatsoenlijk aan te sluiten.
Het is ook te makelijk om te bedenken dat als er 15 mensen in een studio zitten, dat ook alle klachten zijn. Het zijn er nml. zeker meer. Die mensen zitten daar ook niet zomaar, ze konden het met de helpdesk/service niet oplossen. Dus linksom of rechtsom heeft Ziggo het niet op kunnen lossen; wiens schuld dat is laat ik ff in het midden. Wel is het zo dat Ziggo de partij met knowhow en middelen is dus als iemand het kan oplossen is het Ziggo.

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/tags.php?tag=klacht
Ziggo mag een hoop goed doen, er gaat ook genoeg mis.

En nee, het gaat niet eens altijd over de kwaliteit van het beeld.
Gefeliciteerd; je hebt 1 vb waar de gebruiker idd zelf de fout maakte. Programma's doen echter, net als die bedrijven; veel goed. Veel meer goed, daar je als consument er vaak niet doorheen komt. Kijk je ook weleens "Pro Deo" ?
Mooi staaltje van "het kastje naar de muur en terug" beleid, waar je als burger gek van word.
Heel eenvoudig, ze hebben waarschijnlijk de meeste klanten van alle aanbieders en daardoor ook de meeste tevreden klanten.

Dat wilt uiteraard niet zeggen of ze ook relatief gezien evenveel tevreden klanten hebben als andere aanbieders.

Voorbeeld: stel dat een kleine provider 50.000 klanten heeft waarvan 90% tevreden is dan zijn er mogelijk 45.000 klanten die voor die provider zouden kunnen stemmen. Een grote provider met 500.000 klanten heeft echter maar een tevredenheid van slechts 9% nodig om die zelfde 45.000 mogelijke stemmen te krijgen.

Dat maakt ook pijnlijk duidelijk dat deze hele stemming niets meer of minder is dan een populariteits award. Daarmee rekening houdend zijn de awards nog steeds best aardig, maar je moet niet zomaar aannemen dat een winnaar in een bepaalde categorie daadwerkelijk de beste keuze is. Gelukkig is dit tweakers.net en zou je opzich van de bezoekers kunnen verwachten dat ze zelf ook nadenken en onderzoek doen voordat ze iets aannemen.

offtopic:
Ik heb overigens niets tegen Ziggo, vroeger vond ik ze matig maar tegenwoordig heb ik eigenlijk weinig te klagen.
Klopt, Ziggo is gewoon verreweg de grootste kabelaanbieder en heeft de voorkeur bij power users boven ADSL. Als Ziggo het niet al te bont maakt dan is die dus elk jaar weer de nummer 1, gevolgd door KPN en UPC. Vrij voorspelbaar. :)
@Aapenootjes : Dit is de reden dat ik tevreden klant ben bij Ziggo :

http://s12.postimage.org/r5uf6rlrh/Ziggo.jpg

Ik heb een 60/6 Mbit verbinding en haal tussen de 95 en 105% van deze beloofde snelheden (dus + / - 5%). Ziggo hanteert een maximale afwijking van -10%. Vanaf dat moment wordt er direct actie ondernomen om ervoor te zorgen dat je de snelheden wél haalt.

Op zich is het ook wel logisch dat ADSL stukken minder scoort. Je betaalt gewoon veel meer pér geleverde Mbit aan snelheid. Bovendien zit deze technologie wel zo'n beetje op het maximaal haalbare. Er zullen nog wel wat megabitjes uitgeperst kunnen worden maar dit zal niet voor al je klanten beschikbaar zijn. Bovendien is het maar helemaal de vraag of het rendabel is.

Je moet niet vergeten dat het hele Ziggo netwerk al glasvezel is. Alleen de laatste 300 meter is coax. Aangezien je met de juiste aanpassingen snelheden tot 4 Gbit over dit stukje koper kunt jagen is het zonde om dit nu al preventief te gaan vervangen. Wat dat betreft doet Ziggo het heel slim. Vervangen kan tenslotte altijd nog en 300 meter is natuurlijk "peanuts".

Al met al zijn het snelheden waarvan je als ADSL gebruiker enkel kunt dromen. Daarbij krijg ik vrijwel ieder jaar een kostenloze upgrade van mijn internetverbinding. Ik bedoel; zo'n 8 jaar geleden had ik 5 Mbit. Tegenwoordig zit ik op 60 Mbit en betaal per maand nog steeds hetzelfde.
Dit illustreert precies waarom deze awards zo nutteloos zijn.

Heel fijn dat je dolgelukkig bent met je 60/6mbit verbinding met een coaxlijntje, maar er zijn tig andere providers die een aantoonbaar beter product leveren voor minder geld. Ik heb bijvoorbeeld een 100/100mbit glasvezellijn tot in mijn huis voor 40 euro per maand.

Die 6mbit upstream is voor mensen met een echte glasvezelvezelverbinding als antiek te beschouwen. Dat hele marketingverhaaltje van Ziggo erbij is nog mooier, aangezien het een inferieur product is en alleen leuk op plekken waar je nog geen glasvezel hebt.

Kortom, het zegt totaal niks over het beste product, maar over het marktaandeel.
@BarôZZa : Ik kan hier in de stad (nog) niet kiezen voor een glasvezelabonnement. Ziggo levert hier momenteel het snelste en meest uitgebreide aanbod qua internet, TV, telefonie en interactieve diensten.

Dat hele upstream-verhaal is overrated. Ik upload vrijwel nooit wat, dus wat moet ik in hemelsnaam met een 100 Mbit upload verbinding ? Het enige wat ik online zet is eens een fotootje op Facebook. Dat gaat ook prima met 6 Mbit.

Voor mij is het veel belangrijker om een goede downloadsnelheid en een lage ping-tijd te hebben omdat ik ook online games speel. Dat liep vroeger al vlekkeloos toen mijn upload nog 1,5 Mbit/sec was. Ik krijg vrijwel ieder jaar een kosteloze upgrade, dus ik ben erg tevreden.

Ik bedoel; vertel jij mij nou eens waarom je 100 Mbit uploadsnelheid nét zo belangrijk is als je downloadsnelheid. Wat doe jij in hemelsnaam de hele dag dat je zo'n belachelijke snelheid nodig hebt ? Schrijf je iedere dag backups van tientallen gigabytes weg naar een cloud ? Ik heb daar een lokale NAS voor; veel veiliger, mijn data is ook toegankelijk mocht de internetverbinding er een keer uit klappen en vooral veel sneller.

Zelfs met 100 Mbit upload is je maximale theoretische snelheid 12,5 MB/sec. Als ik een backup via mijn lokale netwerk maak zit ik al tussen de 30 en 40 MB/sec, dus waarom zou ik mijn belangrijke data dan online willen zetten ?

Als je nou een bedrijf te runnen hebt kan ik me er nog wel wat bij voorstellen, maar als particulier ?

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 18 december 2012 12:39]

Full-HD filmpjse op Youtube knallen, een fileserver draaien zodat je elders snel bij je bestanden kan, RAW foto's versturen, websites onderhouden, met meerdere mensen tegelijk in één huis internetten zonder dat het in de soep loopt als er een paar aan het videoskypen zijn, vloeiende remote desktoptoepassingen etc etc. Verstuur eens een berg foto's, dan zit je minuten lang te wachten.

Verder gaan alle requests ook veel rapper, waardoor pagina's sneller laden.

Wat voor punt wil je maken? Dat een 60mbit/6mbit beter is dan een 100mbit/100mbit verbinding? Het slaat nergens op.

Ik was maar al te blij toen we hier van het trage storingsgevoelige Ziggo konden overstappen op het bloedsnelle glasvezel van XMS voor minder geld. Hoe je stug kan blijven volhouden dat Ziggo de beste internetprovider is, is me werkelijk een raadsel.
@BarôZZa : Ik heb niet gezegd dat een 60/6 mbit coaxverbinding beter is dan een 100/100 glasvezelverbinding.

Wat ik enkel aan wil geven is dat een 60/6 mbit verbinding voor de meeste mensen ruimschoots voldoende is. De groep die-hards die hun 100/100 mbit verbinding ten volle gebruiken is relatief klein; vandaar dat Ziggo deze wedstrijd ook gewonnen heeft.

De enige keren dat ik hier uitval heb gehad is vanwege werkzaamheden aan het Ziggo-netwerk, die 1 á 2 weken vooraf al worden aangekondigd en vrijwel altijd s'nachts plaatsvinden.

Aangezien jouw ervaringen blijkbaar veel negatiever zijn is het dus ook logisch dat jij de voorkeur geeft aan de (in jouw geval) stabielere glasvezelverbinding. Bij mij werkt gewoon alles perfect, vandaar dat ik Ziggo als winnaar aanwijs.
De uitkomsten bij tablets en ereaders zijn een beetje erg krom door de iPad als 1 product te pakken en de andere tablets allemaal los van elkaar

Favoriete mobiele besturingsysteem was mischien leuker geweest...maarja niet product gerelateerd
Beste e-reader: iPad!?

Hoe is dit mogelijk? De iPad is geen e-reader. Dat men het gebruikt om iets te lezen maakt het geen e-reader. Ik gebruik momenteel een dikke woordenboek om mijn monitor hoger te plaatsen, maar dat maakt mijn woordenboek geen monitorstand.
Geheel mee eens. Naar mijn mening is een e-reader een apparaat met e-ink en dat is de ipad dus absoluut niet.
Je hebt al +3, maar ik wil nog even bevestigen dat dit echt een aanfluiting is. Als de iPad had mee gedaan met de TVs had hij misschien ook wel gewonnen, het is nou eenmaal een populair merk en ding, maar dat maakt het niet wat anders dan een tablet! Een ereader is een ereader, je kan van elk beeldscherm lezen, dus ook van tablets, maar dat maakt het geen ereader. Daarnaast is het ook zeer oneerlijk omdat 2 bijna identieke Sony's wel de stemmen moeten delen.
Inderdaad, de iPad is geen e-reader. Daarbij vind ik het ook opvallend dat de iPad als "geheel" is genomineerd/heeft gewonnen. Er is blijkbaar geen onderscheid gemaakt in de verschillende versies. De e-readers van Sony van dezelfde serie (de PRS T-1 en T-2) worden echter wel als twee aparte producten genoemd. Ik vind dat je consequent moet zijn. Of elk product afzonderlijk nomineren, of een serie als geheel...
Idd, hetzelfde als met de review van het laatst over de zogenamde Samsung ultabooks die niet allemaal ultrabooks waren, waardoor heel de term verwaterd. Hetzelfde als nu met de iPad, de term e-reader is aan het verwateren.
Ben ik het niet mee eens: Samsung presenteert de Series 9 juist niet als een "Ultrabook" omdat deze naar eigen zeggen beter is dan de standaard die Intel heeft gezet met het begrip "Ultrabook". Er zijn wat aspecten aan de omschrijving die vaag zijn, maar het is verder een aardige basis. Het is ongeveer net zoveel, of net wat meer, waard als Apple's "Retina" marketing: Retina is ook gewoon 'maar' een samenraapsel van kenmerken.

Een e-reader is een e-reader en geen tablet. Een tablet (en dan als enige de iPad) mee tellen in de lijst van e-readers is dus gewoon, op z'n zachts gezegd, onzin. Maargoed, daarmee staat Apple wel in het rijtje met de meeste awards dus whoop-tie-(**)-doo.
Nou, ik gebruik mijn iPad 3 veel als ereader. Logisch toch, hoge dpi, dus leest prettig. Je hoeft er geen lichtje bij te schijnen, dus mijn vriendin ook blij dat ze slapen kan.
Waarom zou ik een ereader moeten kopen dat e-inkt gebruikt.
Je kan een iPad ook gewoon een ereader noemen. Net zo groot, kan hetzelfde. Ik zou niet weten waarom het geen EReader is.

Ps Ik denk niet dat je boekenstapel kan kantelen.
1) Omdat het meer is dan een E-reader, veel meer (tablet)
2) Omdat het geen E-paper techniek gebruikt, precies de techniek die de geboorte van E-readeres inluidde.

Je kan idd wel je Ipad zo gebruiken, heel goed zelfs. Dat maakt het nog geen E-reader.
Als je puur een E-reader wilt en alleeen die functie gebruikt ben je je bovendien wel errug duur uit met je "over the top" , niet echte E-reader van Apple...

Dat je met je tablet dat toch ook heel goed kan, is alleen maar mooi meegenomen.
Maar, lees je punt 1 en 2 nog eens door en je kan niet anders concluderen dan: De Ipad is GEEN E-reader! Dat doet de Ipad tekort ....

Anders ga ik zeggenL Oke... het is een E-reader, het is echt geen tablet :+

Bedenk net een goed voorbeeld:

Mixed Fruit! Een heerlijk hapje met appels, peren, manderijn etc.

Nu is er een appel test. En waarempel, de Mixed Fruit is de lekkerste appel want de appel ervan, is lekkerder dan alle ander, pure appels. Zeg nou zelf, beetje krom toch ?

[Reactie gewijzigd door Madrox op 19 december 2012 15:06]

het is inderdaad geen e-reader en vind ook niet dat de iPad daar tussenhoort, mar je kan de ipad wel gebruiken om boeken te lezen, wat mensen dus vaak onder e-reader verstaan
Inderdaad een aanfluiting. In plaats van reviews als basis te nemen of überhaupt de redactie die producten kan testen is dit niet meer dan een ordinaire stemwedstrijd, zo eentje die je ook ziet bij de verschillende talentenprogramma's. Misschien dat Tweakers volgend jaar ook een betaald sms nummer kan nemen, kunnen ze er ook nog wat aan verdienen :).
Mja, ik zou een eindlijst met hoogstgewaardeerde producten (mogelijk gepslitst tussen tweakers reviews en gebruikersreviews) ook een stuk eerlijker vinden, maar zo'n actie levert gewoon een heleboel exposure en discussie op.
ja want wat goed is voor de redactie, is goed voor iedereen, dit is een stemronde voor mensen die tevereden zijn met hun product X, zijn ze dat niet dan stemt men op product A,B of elk ander procut waar hun wel tevreden over zijn
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013