Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 115 reacties

Conclusie: de gemene deler

Sony levert met de Xperia T vooral een degelijk toestel af. Dat begint al bij het design: dat is minder eigenzinnig dan zijn voorgangers en voor Sony-begrippen eigenlijk vrij conservatief. Het toestel ligt echter lekker in de hand en de nieuwe plaats van de vergrendelknop, rechtsonder, bevalt goed.

Ook op het gebied van prestaties is het toestel geen topper, maar hij komt goed mee. De camera presteert bij minder goed licht soms goed en soms ronduit slecht, en moet de camera's van andere high-end smartphones laten voorgaan. De accu gaat niet overdreven lang mee en de software is nog niet geoptimaliseerd, zoals bij de Xperia S. Dankzij de krachtige processor werkt het toestel toch snel en vloeiend.

Op het gebied van software en functionaliteit heeft Sony niet veel vooruitgang geboekt ten opzichte van bijvoorbeeld de Android 4.0-firmware voor de Xperia S, maar het werkt prima. De toevoegingen die er zijn, zoals de Mini-apps, kunnen wel degelijk van pas komen en zijn leuke aardigheidjes.

Al met al is er veel goed aan de Xperia T, maar het toestel blinkt nergens in uit. In vergelijking met eerdere Sony-smartphones is de Xperia T vooral niet erg spannend. Van een telefoon uit een James Bond-film hadden we stiekem toch meer verwacht. Maar dat betekent niet dat kopers teleurgesteld zullen zijn: die hebben een prima toestel aan deze Xperia T.

Accuduur 6
Gebruiksgemak 8
Bouwkwaliteit 8
Beeldkwaliteit opname 8
Design 6
Scherm 8
Featureset 10
Prijs 8

Eindoordeel

Tweakers zegt: 7

Verkrijgbaar vanaf: € 399,95
Geteste uitvoering: Sony Xperia T Zwart

Laagste prijzen voor: Sony Xperia T Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 4.5

€ 399,95

€ 399,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 399,95
Pakketpost (boven ¤20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 399,95
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Sony Xperia T
Sony Xperia T Grijs
Sony Xperia T Grijs, Wit


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (115)

Reactiefilter:-11150110+172+23+32
Moderatie-faq Wijzig weergave
PS: Lees de reactie van Arnoud Wokke en mezelf onderaan ook. Ik heb mijn mening wat bijgesteld.
Ik vind het wat unfair. Featureset bijvoorbeeld had een 5 mogen zijn. Er is geen enkele feature die de Xperia T niet heeft. WiFi Direct, WiFi Miracast (open standaard voor screen mirroring), NFC, MHL, small apps, erg goede media-apps met veel mogelijkheden, ... Er zijn gewoon quasi geen features in de andere topmodellen die de Xperia T niet heeft.

Ook qua prijs doet de Xperia T het wel een stuk beter dan de concurrentie. De introductieprijs voor de Xperia T is ¤499, vergelijk dat eens met een topmodel van een ander merk? Die zitten altijd op ¤650 of meer.

De update naar Android 4.1 komt trouwens heel wat vroeger. Wat ook belangrijk is om te weten is dat Sony altijd écht veel functionaliteit toevoegt bij elke update. Vergelijk de mogelijkheden van de Xperia Arc bij z'n introductie en na de update naar ICS eens, is dag en nacht verschil. Letterlijk elke ingebouwde app heeft één of meerdere grote updates ontvangen.

Sony is ook de enige telefoonbouwer die nu alle telefoons uit 2011 en 2012 op ICS heeft draaien. Op dat vlak doen ze het wel weer heel goed en véél beter dan eender welk ander merk.

Gebruiksgemak 3 sterren? De review zelf is erg lovend over de nieuwe plaatsing van de standbyknop bijvoorbeeld, is een grote plus volgens mij. Voor de rest is de Android-skin van Sony waarschijnlijk de meest consistente van alle skins, én de enige skin die volledig de Android Design Guidelines van Google volgt bij het ontwerpen van hun eigen software. Dit zorgt in het algemeen voor een erg makkelijk te gebruiken besturingssysteem waar alles altijd op dezelfde (logische) plaats zit.

Soms moeten ze bij Tweakers toch wat breder kijken. De Xperia T heeft veel nieuwigheden die gewoon worden genegeerd en dat is erg jammer.

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 14 oktober 2012 20:35]

Ik vind het wat unfair. Featureset bijvoorbeeld had een 5 mogen zijn. Er is geen enkele feature die de Xperia T niet heeft.
Ik heb geen idee waar dat is foutgegaan, maar ik wilde daar een 5 sterren geven. In elk geval: dank voor het opmerken, ik heb het gefixt :)
Ook qua prijs doet de Xperia T het wel een stuk beter dan de concurrentie. De introductieprijs voor de Xperia T is ¤499, vergelijk dat eens met een topmodel van een ander merk? Die zitten altijd op ¤650 of meer.
Uit mijn hoofd: LG Optimus 4X HD 499, Samsung Galaxy S III 599, HTC One S 499, HTC One X 599. Sony is zeker niet de duurste, maar zakt ook niet zo snel in prijs als de rest. De Xperia S is nu bijvoorbeeld een hele goede deal, want die kost nu een stuk minder. Voordeel van een nieuw model, de oude wordt goedkoper :)
De update naar Android 4.1 komt trouwens heel wat vroeger.
Ik heb me gebaseerd op info van Sony. Er komt eind dit jaar (december) een update voor miracast (dat zit er nog niet in), maar dat is nog niet Jelly Bean. Die komt daarna, 'dus ergens begin volgend jaar'.
Wat ook belangrijk is om te weten is dat Sony altijd écht veel functionaliteit toevoegt bij elke update. Vergelijk de mogelijkheden van de Xperia Arc bij z'n introductie en na de update naar ICS eens, is dag en nacht verschil. Letterlijk elke ingebouwde app heeft één of meerdere grote updates ontvangen.
Die kudos geef ik ook uitgebreid en ik meen het: als je in de winkel een LG en Sony ziet liggen, is dat zeker een van de redenen om een Sony te verkiezen. Sony laat zijn klanten (op de Xperia Play na), niet achter op een oude versie. Netjes. Zit zowel in de review als in de videoreview. Ik hecht daar zwaar aan, want je koopt een dure telefoon en verwacht dan support.

Het toevoegen van features geldt overigens ook voor Samsung en HTC, maar dat valt iets minder op misschien.
Soms moeten ze bij Tweakers toch wat breder kijken. De Xperia T heeft veel nieuwigheden die gewoon worden genegeerd en dat is erg jammer.
Ik heb juist het idee dat deze review breder is dan sommige andere reviews op internet: zaken als updatebeleid en mogelijkheid tot rooten worden meegewogen (en stiekem scoren ze bij mij ook punten met het supporten van aosp met submitten van code). Als er geen Xperia Nexus verschijnt, vind ik dat gek, want Google zou blij moeten zijn met Sony en dat openlijk moeten belonen op diverse manieren - al is het alleen maar om ze een voordeel te geven dat ze zo netjes zijn met aosp en - inderdaad - design guidelines.

Aan de andere kant: deze telefoon komt nu uit met een adviesprijs van 499 euro, maar de concurrentie kost inmiddels minder en zit dus in dezelfde prijsklasse. En wat zijn dan de voordelen, wat zijn de nadelen? Daar gaat deze review ook over.

Ik hoop dat ik je heb kunnen uitleggen hoe deze review en het oordeel tot stand is gekomen :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 14 oktober 2012 19:51]

Hartelijk bedankt voor de reply. Het blijft een erg goede review, en de reviews van Tweakers steken voor mij altijd met kop en schouders boven andere websites uit, maar ik heb hier en daar het gevoel dat deze toch net wat lauwtjes werd ontvangen.

Persoonlijk vind ik dat de Xperia T niet moet onderdoen van andere topmodellen en vond het daarom vooral wat jammer dat de scores wat lager waren dan ik had gehoopt, opnieuw vergeleken met die andere topmodellen.

Dat WiFi Miracast nog niet in de software zit bij release wist ik niet. Op IFA heb ik veel zitten spelen met de T en daar zat het wel al ingebakken. De T is ook al Miracast Certified, vandaar mijn verwarring daar. Mijn excuses daarvoor.

Over de updates blijf ik wel denken dat je schatting wat conservatief is. Wat ik heb gehoord van Sony is dat de update er een stuk sneller zit aan te komen, met Jelly Bean dit jaar nog, maar aan de andere kant is conservatief zijn op dat punt soms ook niet slecht.

Overall, thanks voor de reply, het is nu wat duidelijker!
(PS: heb het al in het feedbacktopic gemeld, maar de sensor in de T is niet de Exmor RS maar nog steeds gewoon een Exmor R. De RS komt pas in de toestellen van begin 2013.)
Hartelijk bedankt voor de reply. Het blijft een erg goede review, en de reviews van Tweakers steken voor mij altijd met kop en schouders boven andere websites uit, maar ik heb hier en daar het gevoel dat deze toch net wat lauwtjes werd ontvangen.
Dank!
Dat WiFi Miracast nog niet in de software zit bij release wist ik niet. Op IFA heb ik veel zitten spelen met de T en daar zat het wel al ingebakken. De T is ook al Miracast Certified, vandaar mijn verwarring daar.
Ik was er ook verbaasd over :s
Over de updates blijf ik wel denken dat je schatting wat conservatief is. Wat ik heb gehoord van Sony is dat de update er een stuk sneller zit aan te komen, met Jelly Bean dit jaar nog, maar aan de andere kant is conservatief zijn op dat punt soms ook niet slecht.
De schattingen die ik eerder heb gehoord van onder meer de Xperia S bleken ook te kloppen. Vandaar dat ik het durf op te schrijven. Ik help het je hopen dat hij sneller komt. En als dat zo is, zullen we de update uitgebreid testen :)
Quote:
Uit mijn hoofd: LG Optimus 4X HD 499, Samsung Galaxy S III 599, HTC One S 499, HTC One X 599. Sony is zeker niet de duurste, maar zakt ook niet zo snel in prijs als de rest. De Xperia S is nu bijvoorbeeld een hele goede deal, want die kost nu een stuk minder. Voordeel van een nieuw model, de oude wordt goedkoper
Bij mijn weten was ook voor de Xperia S de adviesprijs 499, en is het toestel 7 maanden nadat het verkrijgbaar werd al gezakt naar een prijs rond de 370 euro bij verschillende goede webshops. Als ik dan zie dat bijvoorbeeld een Galaxy S2 minder hard zakt in verhouding , namelijk in 14 maanden van 500 euro naar rond de 370, vraag ik me af waar je dit beeld vandaan haalt
Sony is ook de enige telefoonbouwer die nu alle telefoons uit 2011 en 2012 op ICS heeft draaien
Niet geheel waar, mjn SI nummer (1246-1836) heeft nog geen ICS, zie ook http://talk.sonymobile.com/thread/38387.
Mja die SI's is eerder een probleem met operators en regionale releases, maar als je met Flashtool bijvoorbeeld de officiële firmware flashed (wat eigenlijk absoluut niet moeilijk is en geen risico's inhoud) is er wel voor alle toestellen (op de Play na) ICS beschikbaar.
Niet meer op wachten, gewoon flashen met Flashtool. Heb ik ook gedaan en daarna kreeg ik ook nog eens een update binnen via SEUS die er ook gewoon op kon.
Wel jammer dat die geen bluetooth 4.0 ondersteund. Dat is nu net één van die features die er wel toe doet.

Verder een prima toestel en ben meer fan van Sony dan de plastic fantastic toestellen van Samsung.
BueTooth 4.0 is inderdaad een jammer puntje, maar aan de andere kant zijn er erg weinig accessoires die BT4 ondersteunen. Ik denk dat dat voor de meeste mensen nu absoluut geen gemis is.
Zelf heb ik dus accessoires voor Bluetooth 4 (polar harstlagmeter, borstband) en vandaar dat het mij opviel.
Persoonlijk vind ik (als Xperia S-gebruiker) een ding een groot gemis, namelijk het ontbreken van GLONASS op dit systeem. Door GLONASS kan ik kosteloos van huis naar mijn broer in München navigeren met mijn Route 66 navigatie. Ik vind de Xperia T wel veel mooier (en ik heb een zwak voor mooie telefoons, Nokia8850 los gekocht voor 2000 gulden) maar het gemis van de Glonass zorgt er voor dat ik hem niet koop... Gemiste kans
Er zit GLONASS op de Xperia T ;)

Kijk maar op pagina 9 van deze (klik) 'whitepaper' met officiele specs van de Xperia T.

[Reactie gewijzigd door staringgg op 14 oktober 2012 10:12]

Dank je dat je dit even meld, de officiële specificaties van Sony website melden het namelijk niet, enkel de aGPS |:(
Ik begrijp niet goed waarom je denkt dat GLONASS nodig zou zijn om te navigeren naar Duitsland, dat gaat toch ook gewoon met GPS? Route 66 werkt daar ook mee, misschien iets minder accuraat, maar even goed kosteloos.
GPS in een telefoon werkt helaas niet zo accuraat, vandaar dat die geassisteerd wordt door gsmnetwerk (aGPS). Door GPS te combineren met GLONASS heb ik perfecte ontvangst, zonder kosten zelfs binnen in huis. Soms in kantoren niet, maar voor dat ik in de auto zit is mijn route gepland..
je kunt je route gewoon plannen vanuit binnen, je vult het adres in van je huis, aankomst en eventueel een bekende omleiding alvast in je route plaatsen door een bepaalde snelweg te negeren. Ik ken Glonass niet, maar op alleen gps kun je gewoon kostenloos navigeren met Sygic en wellicht ook met Route 66 en tomtom
GLONASS zijn de Russische navigatiesatalieten, en zijn één goede aanvulling op GPS. Hier een link. Kaarten van route66 komen van TomTom...
Niet accuraat maar nog altijd goed genoeg om de weg te vinden, of navigeer je naar je bureaustoel? :?
Gelukkig hoef ik niet naar mijn bureau te navigeren.. Maar ontvangst van GPSsignaal is sowieso veel minder binnen staalbouw(kooi van Faraday) gezien datgene wat ik qua specs kan verwachten, voldoet mijn Xperia S het heel goed.
Je hoeft aGPS toch niet aan te zetten, op een autostrade is GPS op zich echt wel accuraat genoeg hoor. Volgens mij helpt aGPS niet bij de nauwkeurigheid, maar eerder bij het snel een fix vinden met een satelliet omdat je positie al ruwweg bepaald kan worden aan de hand van de gsm-mast en eventueel je wifi-verbinding. (even nagelezen, wikipedia bevestigt dit). Het probleem met GPS in telefoons is meestal toch die eerste fix te vinden, vooral in stedelijke omgevingen. Maar onderweg is er meestal wel wat meer ruimte, ik ben tijdens het rijden nog geen verbinding verloren. Hoe zou een losse TomTom zonder GLONASS anders werken :).

GLONASS is wel een handige aanvulling hoor, dat zal ik niet ontkennen. Ik heb met mijn Xperia S veel sneller een fix dan met andere toestellen waar ik al mee gewerkt heb. Of het accurater is heb ik niet geprobeerd.
Wat ik merk bij mijn Xperia S is dat ik binnen navigatieontvangst heb, waar andere telefoons (Samsung galaxy S en S2 Apple 4 en 4s) en navigatiesystemen met sirf star 3 of 4.
Leuke (video)review! :) Één ding; in de review zeg je dat de skin niet echt een naam heeft, maar ik dacht dat deze Sony eDream heette? :)
Ik dacht dat het GX was, maar dat zal dan de door een amateurdev aangepast launcher zijn. Die kun je toch op XDA vinden voor de NXT-toestellen. Is grotendeels identiek aan de originele launcher behalve dat er wat aanpassingen mogelijk zijn zoals andere mapjes, meer/minder pagina's, ...
GX is een ander toestal van Sony ( Japanse T ) ;)

Ik weet dat eDream de interne naam is maar er was een andere naam voor de UI, bij de X10 was het de Timescape UIX of zo maar weet niet wat het nu is...( UXP NXT ? ) maakt ook niet uit. De skin is prachtig!

[Reactie gewijzigd door antraxbomb op 15 oktober 2012 01:56]

Dit is inderdaad eDream ( interne naam bij Sony ). De beste skin onder alle Android fabrikanten in mijn ogen! Zeer volwassen en het werkt heel soepel en ziet er daarnaast gewoon zeer strak uit!

[Reactie gewijzigd door antraxbomb op 14 oktober 2012 13:16]

Leuke review!

Wel teleurstellend dat Sony de accuduur maar niet onder controle krijgt en dat ook de camera (weer) teleurstellend is en zelfs concurrenten voor zich moet dulden. Terwijl Sony Ericsson ooit voorop liep met camera telefoons (bv. de K serie).

Ik ben nog steeds op zoek naar DE ideale vervanger voor m'n Incredible S. Deze begint toch echt te traag te worden met slechts 1 ghz. Single Core en ook op gebied van software laat HTC het steeds verknallen.

De eisen zijn voor mij alleen wel anders dan bij de meeste anderen: I.t.t. tot anderen heb ik juist een hekel aan de steeds groter worden de resolutie (en daarmee kleiner wordende letters). De PPI van 800x480 bij 4 inch van m'n Incredible S is voor mij ideaal.....
Je kunt in de instellingen de lettergrootte gewoon aanpassen van normaal naar groot of extra groot als je dat wilt. Dat de letters kleiner worden met de hogere resolutie is gewoon een designkeuze, je ziet bv bij Apple dat de letters bij iPhones met een Retina scherm even groot zijn als de letters toen het scherm nog een resolutie van 480x320 had. Ze hebben gewoon de resolutie verdubbeld, bij Android is dat net zo schaalbaar. Bij het browsen kun je ook zoveel zoomen als je wilt, de meeste browsers passen de tekstblokken daarop aan. Het enige probleem zijn slecht geschreven apps.

Heb even om te testen mijn Xperia S (720p) op extra grote lettergrootte gezet, het resultaat was dat de letters exact even groot zijn als op de SGSII van mijn broer (800x480). Ieder zoals ie het wilt, maar het is dus mogelijk.

Je doet me beetje denken aan mijn vader die ooit zijn 1600x900 scherm op 1024x768 had staan om grotere letters te hebben (dat leek echt nergens op). Moesten we allemaal zoals jou denken, liepen we rond met een 3310 met 8 core processor (ik vind het ook maar gek dat je een Incredible S zomaar even traag noemt, die heeft zelfs een ICS update gekregen :p).
:) De incredible S heeft dan wel een ICS update gekregen, maar je moet in het topic daarover maar eens gaan lezen hoe brak deze update is (met geen enkel geluid of bericht vanuit HTC dat dit onderkend wordt en gefixed gaat worden) ;)

Verder, wat betreft die lettergrootte: Ik zag inderdaad al op toestellen als de Galaxy SIII maar ook veel custom roms met JB of ICS dat je tegenwoordig ook de lettergrootte van het Android systeem zelf kan instellen (incl. wat er in de statusbar staat). Echter, ik heb ook al wel weer interfaces gezien, zoals Sense van HTC, die daar niet altijd even lekker mee om gaan.

En met een Sony Experia Neo met GB (die ik een jaar terug heb uitgeprobeerd voordat ik 'm weer terugstuurde) kon je dus amper wat instellen en was de tekstgrootte echt te klein voor mij.

Gelukkig denkt men er tegenwoordig dan wel weer steeds beter aan om de lettergrootte enigszins fatsoenlijk te houden ondanks toenemende PPI maar de fout die ik een jaar terug maakte om blind een 'leuke' telefoon te kopen maak ik dus niet meer want er zijn er helaas ook nog steeds te veel die dit niet doen.

Maar wat jij zegt is dus dat de tekst op jouw Xperia S (die nog steeds op m'n lijstje staat) vergroot kan worden zonder dat dit de verhoudingen in de interface (bv. positionering van tekst op dialer knoppen) benadeelt ?

Hehe ,dat van je vader is wel herkenbaar. Hoewel ik dat eigenlijk alleen bij CRT bakken deed. Bij LCD's vind ik niet-native draaien echt vies. Daar kan ik echter goed overweg met 1280x1024 vanaf 18 inch of x1050 vanaf 20 inch.
Stop maar met zoeken een koop de Xperia T.

Ik heb het toestel nu zelf een week of twee. Ze hebben voor de review echt een pre-productie of brak 'maandag-ochtend' toestel gebruikt.

Bij hetzelfde gebruik en applicaties gaat mijn accu iets langer mee als mijn oude Xperia Arc met custom 2400mAh accu. Uitstekende Accuduur dus.

De camera maakt goede foto's, ook bij slecht licht.
Ik heb een foto gemaakt in een donker kamer (met flits). Als flits is het ledje erg gebrekkig, maar met dat gebrekkige licht kan de camera behoorlijk wat. Ik heb met andere smartphones (en ook compact camera's) slechtere foto's in stukken beter verlichte ruimtes gemaakt.

Ze zeggen zelf in de review dat het resultaat van de camera wisselend is. Dat kan zijn doordat een net iets andere lichtinval of verdeling licht/ donker kan resulteren in een andere behandeling door de software. Dat zie je meteen op het scherm, zodat je een andere foto kunt nemen van een iets andere positie of met je focuspunt een paar centimeter verplaatst. (Of je drukt gewoon nog een keer af.)
Zo werkt dat bij normale fotografie ook, wanneer je geen tijd hebt om je instellingen aan te passen.
Dit komt trouwens alleen voor in donkere/ schemerige situaties of bij grote contrasten.

Kleurruis heb ik niets van gemerkt, maar ik heb mijn foto's nog niet op een groot scherm gezien.
Over kleursweem heb ik nog niemand gehoord, terwijl dat bij andere smartphones (ook die volgens de review beter zouden zijn) een standaard 'feature' lijkt te zijn.
Mag ik de tekst van de conclusie een beetje tegenstrijdig vinden met het eindeoordeel 'Goed' ? Een beetje positievere tekst had ik toch wel verwacht bij deze score en anders een iets lagere score.
Het toestel is goed. Hij blinkt nergens in uit maar voldoed op alles prima. Hij heeft een goed snelle soc, een goede kwaliteit display, een goede camera, goede software, goed design. Kortom, het toestel is goed. Als je de scorekaart bekijkt heeft hij echter ook nergens 5 sterren gehaald en heeft niet echt een unique selling point.

Zelf wacht ik trouwens op de xperia V. Zelfde hardware intern naar alle waarschijnlijkheid en bijna hetzelfe formaat maar een iets kleiner scherm (wel 720p wat hem 342ppi geeft). Deze is echter water/stofdicht en kan je vrolijk mee het zwembad in nemen zonder dat hij kapot zou moeten gaan tot 1 meter diep. Dat maakt hem high-end met een unique selling point en de prijs zou niet veel van de T verschillen. Alleen de releasedate ligt 3 maanden later naar verwachting.

Een opmerking op de review nog: Van de 2011 lijn heeft de xperia play nooit de beloofde update naar 4.0 gekregen, deze is gecancelled en mensen moeten het met de brakke beta of een van de costum roms doen. Dit zou voor een vlaggenschip als de xperia T niet snel gebeuren denk ik maar tast hun betrouwbaarheid wel wat aan.

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 14 oktober 2012 08:54]

Sony heeft het wel geprobeerd met de play, maar de grafische kracht ging drastisch omlaag.
Ze hebben er dus voor gekozen om de primaire functie van de play niet te benadelen.

Dat het met een custom rom lukt, tja die hoeven niet aan het zelfde verwachtingspatroon te voldoen.
True, sony heeft dit zelfs officieel naar buiten gebracht. Ik vind het eigenlijk juist goed dat ze zelf inzien dat ze de belofte niet kunnen nakomen en hier zelf mee naar buiten zijn gekomen.
Zoals mij is geleerd: belofte maakt schuld.

Een compensatie zou dan dus op z'n plaats zijn.

Maar de enige reden dat deze telefoon wellicht nog redelijk verkocht zal worden is wellicht de Bond film. Maar verder gaat deze telefoon geen zoden aan de dijk zetten voor Sony.

Een typisch gevalletje van laten zien dat je bij de grote elektronica jongens hoort door geld weg te spoelen in een verliestak.
Ik vind dit toestel wel ergens in uitblinken en dat is de skin van Sony! Veel volwassener en strakker dan bij andere fabrikanten en het werkt heel soepel. Had van mij best wel beter uitgelicht mogen worden. Sony houdt zich wel aan Holo vanICS wat er tevens retestrak uitziet!

( Xperia S krijgt trowens de komende maanden al JB )
Ik ga daar volledig met je in mee. De skin van Sony vind ik persoonlijke een stuk meer stijl hebben dan van de concurrenten. Vooral de Samsungs vind ik een speeltuin lijken, weinig 'zakelijk'. Sense vinden sommige mensen erg mooi maar vind ikzelf ook erg 'dik' lijken vaak.

Natuurlijk is smaak persoonlijk. Maar het pleit inderdaad voor Sony dat ze Holo volgen en dat apps die zelf hun GUI opbouwen (en proberen Holo te volgen) dus nog steeds part of the system lijken.

Dus ja, graag als pluspunt vermelden in Sony reviews ook al is het zijdelings.

* BartOtten is eigenaar van een Desire HD, had Sense en MIUI maar is over op Jellybeans kaal. Kijkt nog steeds met jaloersie naar Sony's
Als je de V met de T vergelijkt vind ik het unique selling point toch wel dat het scherm vrij groot is maar het toestel niet groter dan andere telefoons met een kleiner scherm.

Verder is het gewoon een prima toestel, alles werk erg goed maar niet uitmuntend ofzo
vergelijk even met de iphone 5: 1x 3 sterren, 7 maal 4 sterren: eindscore 5 sterren...

case closed
hmm idd, dat is raar! feedback van Tweakers hierop? Nu slaat de eindscore dus eigenlijk nergens op.
De eindscore is niet berekent uit de scores op de scorekaart maar word los bepaalt. Dit de xperia T word blijkbaar als goed gezien en niet zeer goed, de iphone zien ze wel als zeer goed. Dit komt mogelijk omdat beide toestellen anders in de markt staan. Van een iphone verwacht je niet je high-end specs en een eigen laag over het OS waar dit in de android markt veel meer speelt.

Neemt niet weg dat iets meer uitleg met betrekking tot waarom specifiek deze scores ten opzichte van andere toestellen altijd wel geplaatst mag worden. Een review over een android smartphone is namelijk vooral om hem te vergelijken met andere smartphones (niet persé android) als je er een wilt kopen binnenkort. Naast de huidige opsomming van zaken die de conclusie heeft mag er ook een oordeel tenopzichte van andere toestellen op elk onderwerp bij komen. Dit zou je dan als het goed is direct in de scorekaart terug moeten zien.
Ik vraag me af waar de schat ligt ;)

Mooi toestel, heb er lange tijd naar zitten kijken, maar stelde mij ook een beetje teleur, het schijnt dat het klepje waar de micro-sim en micro-sd kaart ingaan al niet goed meer sluit na 2 keer openen.
Hoe vaak denk je die klepjes dan open te doen? Mijn ervaring is dat Sony trouwens degelijke toestellen maakt....
Ik heb zelf de T en heb geen last van het uitstekende klepje, wel heb ik hem extra voorzichtig open en dicht gedaan nadat ik de klachten op tweakers gelezen had. Ik vouw hem bijvoorbeeld niet helemaal om zoals ze het in het tweakers filmpje doen (lijkt mij ook niet dat die daarvoor gemaakt is).

Verder ben ik wel super tevreden met de telefoon, ook de accu valt mij mee. Had hiervoor een Nokia N8 en de T gaat nog iets langer mee.
Hij mag er dan wel heel slick uitzien, ik ben die kleine rotknopjes om het scherm te activeren zat. Waarom moet zo'n knopje zo klein zijn? Het is een van de meest gebruikte onderdelen van je telefoon. Samsung doet dat toch beter met een grote knop op de voorkant.

Een opstaand randje rond het scherm kan wel handig zijn voor mensen die een screen protector gebruiken. Blijft langer zitten dan.

De holle vorm snap ik niet helemaal. Intuitief zal je hem nu misschien met het scherm naar buiten in je broekzak steken waardoor je eerder kans hebt op displayschade als je ergens tegenaan loopt.

Grote plus dat hij lekker compact is vergeleken met de concurrenten.
Iedereen die een Xperia koopt gebruikt een screen protector omdat deze standaard al vanuit de fabriek erop zit :)
Dat is bij de meeste merken zo. :)
Die protectors zullen bij normaal gebruik wel sneller loskomen dan de protectors die je los koopt (zo is mijn ervaring met die dingen).
Heb jij een Sony?

Mijn X10 heb ik 2 jaar intensief gebruikt en zelfs na 2 jaar ging die protector er moeilijk vanaf.
Bij mijn Xperia S zat deze zelfs nog strakker en moest ik met een mesje een hoek lossnijden waarna het nog moeite kostte, zitten naar mijn ervaring echt goed vast hoor :P
Bij mijn Xperia S zit er een haartje onder de protector. Dat is vooral zichtbaar bij witte achtergronden. Bij momenten wil ik die protector er af halen om van dat storend element verlost te zijn, maar daarna gaat de bescherming niet meer hetzelfde zijn en zal het binnen de kortste keren nog erger gesteld zijn met het scherm, een protector die je zelf aanbrengt is nooit zo goed. Toch maar zo laten dan maar.
De holle vorm snap ik niet helemaal. Intuitief zal je hem nu misschien met het scherm naar buiten in je broekzak steken waardoor je eerder kans hebt op displayschade als je ergens tegenaan loopt.
Zal niet gebeuren als de kromming maar een paar milimeter is
Afgezien van de up to date processor (die over een maand ook al wordt vervangend door de quadcore S4 krait), is dit toestel gewoon heel erg teleurstellend voor een vlaggenschip.

Wie had kunnen denken dat Samsung nog een betere camera in haar toptoestel stopt dan Sony?
Het lijkt wel alsof ze door de cpu up te date te maken al het andere hebben afgeraffeld. Ik hoop voor de mensen die hem toch kopen dat een update flink wat verbeterd, meestal zijn de tussentijdse updates redelijjk uitgebreid.

Persoonlijke conclusie: Alleen Sony fans die benchmarkgeil zijn zullen dit toestel kopen. Anders kun je beter gewoon de Xperia S voor waarschijnlijk ¤100 minder nemen.

Edit: en dit vast het ook wel goed samen:
The Sony Xperia T is a very, very good phone. Everything about it is slick and well-executed and the performance is certainly what we expect from a £400 device. However, the Sony Xperia S was a very, very good phone. When a new model comes out, we look for it to improve upon the previous one and unfortunately, hand on heart; this doesn’t improve on the last generation of smartphones as much as it should. Admittedly, it’s not about simply ramming higher specs into a thinner and lighter phone – we’ve moved past that now. But it should be about offering a fresh experience with new features and offering us a die-hard reason to shell out for an upgrade.
- TechRadar

[Reactie gewijzigd door sdk16420 op 14 oktober 2012 11:28]

Vind ik echt zwaar overdreven... hij doet alles wat een telefoon moet doen en ook goed.

Verder is het een persoonlijk iets of je hem mooi vind of niet, want in de rest doet hij amper onder voor de concurrent en heeft hij ook ze eigen voordelen
But it should be about offering a fresh experience with new features and offering us a die-hard reason to shell out for an upgrade.
Net of iedereen elk jaar de opvolger van ze eigen telefoon koopt.... als je 2 jaar met een telefoon rond loopt, zijn de nieuwere telefoons van dat moment gewoon op alles een zware verbetering

[Reactie gewijzigd door Sinester op 14 oktober 2012 15:04]

Inderdaad. Welke telefoon brengt er tegenwoordig nog een 'fresh experience with new features' ten opzichte van z'n voorganger? Arc -> Xperia S was ook niet wereldschokkend, ook alleen wat betere specs en dat geldt voor een SGS II -> III en Iphone 4-> 5 ook.

Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuwe telefoon om bij te blijven (alhoewel ik dat zelf wel doe maar meer omdat ik het leuk vind om af en toe een nieuwe te hebben ;-)

[Reactie gewijzigd door jap85 op 15 oktober 2012 09:53]

Zelf heb ik dit toestel nu al iets langer dan twee weken en moet zeggen dat ik de beoordeling op sommige punten te laag vind. Over smaak valt te twisten maar het design van de T is in mijn ogen echt strak: geen knoppen op de voorkant én de telefoon is gezien het beeldscherm relatief 'klein'. Het toestel ligt door de holle achterkant ook goed in de hand.

De telefoon is ook heel snel, als ik de telefoon vergelijk met een SGSIII of een HOX van vrienden dan zijn de verschillen in snelheid gewoon heel klein. Ik moet zeggen dan de camera wel wat tegen doet vallen, vooral de hoeveelheid ruis in de foto's is gewoon hoog.

Mijn algehele indruk op de sony Xperia T is zeer goed. Mooie telefoon, snel en een goed scherm.
Mee eens! (Ook van een tevreden gebruiker.)

Bij het lezen van de kritiek over de snelheid en gebrekkige optimalisatie vroeg ik mij af of Tweakers niet een pre-productie toestel aan het testen was.
Wat ik van de review is is dat het een leuke "standaard" telefoon is waar ze dus inderdaad de verkeerde weg mee bewandelen zonder iets eigenens te laten zien.

Maar om nou te zeggen dat deze telefoon J. bond waardig is moet je toch concluderen dat dat zekers niet het geval is. Uit de eerdere films waren de telefoons nog meer geschikt dan deze nieuwe telefoon. :X
Zoals opgemerkt werkt Sony momenteel met 2 designs. De X10 --> NXT lijn en de Arc --> T, V enz. lijn.

Ik verwacht in maart ergens wel weer een toestel wat de werkelijke opvolger van de Xperia S zal zijn.


De Arc en deze heb ik altijd al minder mooi gevonden maar het is en blijven goede toestellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 Edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Microsoft Windows 10 Pro NL

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True