Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 242, views: 234.688 •

Tot slot: inhaalslag

Het zal een keer moeten gebeuren dat iOS op de schop gaat: Apple liep in 2007 voorop met iOS, maar de concurrentie heeft niet stilgezeten. De basiselementen van de interface zijn ondanks alle toegevoegde functionaliteit nauwelijks gewijzigd. Daarmee doen de keuzes van Apple nu denken aan die van Nokia vijf of zes jaar geleden: gericht op het verbeteren van het bestaande in plaats van rigoureus te vernieuwen. Net als Nokia toen speelt ook Apple nu op safe. Dat is niet verkeerd, maar ook niet spannend.

Apple heeft met iOS 6 een deel van de achterstand op de concurrentie weggewerkt. De navigatie en de eigen Kaarten-app zijn echter niet zo goed en zo functioneel als bij de concurrentie. Wel is er eindelijk integratie met Facebook en met Passbook probeert Apple om de concurrentie toch nog ergens mee af te troeven, al werkt deze dienst nog niet in Nederland. Wij zijn vooral blij met de uitgebreide Privacy-instellingen, terwijl ook de Niet Storen-functie duidelijk iets toevoegt.

Op gebied van accuduur is er heel wat verbeterd. Vooral de iPhone 4 profiteert op dat gebied van de update, maar Apple lijkt over de hele linie zaken te hebben geoptimaliseerd.

Apple zet een aardige stap voorwaarts met iOS 6 en de update is absoluut de moeite waard. Het kan echter niet anders of Apple is in het geheim al bezig met een grote overhaul van iOS. Het bedrijf zal wel moeten; Apple zal niet dezelfde fout als Nokia willen maken en moet dus in de komende jaren met een spectaculaire nieuwe versie komen. Tot het zover is, kunnen gebruikers goed uit de voeten met het licht vernieuwde, maar toch vertrouwde iOS 6.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4
Apple iPad (voorjaar 2012)


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (242)

Reactiefilter:-12420242+1149+219+33
1 2 3 ... 7
iOS 6 komt vanavond beschikbaar, zoals Apple beloofde. iOS 6 is draadloos te installeren en is waarschijnlijk rond 19:00 uur te downloaden.
En gratis beschikbaar voor alle apparaten. Zelfs nog beschikbaar voor de 3gs die uit midden 2009 stampt. Dat is toch best netjes dat dit toestel nog een update krijgt.
De 3GS werd (of nog wordt?) ook nog langere tijd verkocht in ieder geval naast de 4 serie. De iPad 1 niet en krijgt dan ook geen update, ondanks dat deze nieuwer is.
'Werd' inderdaad; sinds de introductie van de iPhone 5 is de iPhone 4 het 'budget'-model geworden.
4S, neem ik aan? Bij de intro van de 4S werd de 4 tot midrange en 3GS tot low-end gebombardeerd, voorzover je van low/mid/high kunt spreken bij iphones.
De iPhone 4 kost nog altijd 399 euro (In België). Dit kan je niet echt een low-end noemen. (Ale ik hoop het toch voor die prijs :P)
Mide-end dan...

Toen ik dit las:
Een van de grootste en meest controversiële wijzigingen in iOS 6 is de modernisering van de Kaarten-app.
Haakte ik af. Als een update van een bestaande feature de grootste wijziging is in iOS, dan houdt het toch echt op. Volgens mij is niet alleen Jobs overleden...
Ah, ik ben dus niet de enige die dit eigenlijk amper een review waardig kan keuren.

Maar goed, het geeft wel aan dat de marketing afdeling van Apple niet overleden is... Ze updaten een aantal onderdelen van hun OS, die je zelfs los zou kunnen zien van het werkelijke besturingssysteem, ze geven het een nieuw getal en het is wereldnieuws.

Overigens snap ik niet waarom Microsoft dat ook lukt met nieuwe IE versies waar niemand op zit te wachten, maar b.v. de grote updates van youtube / maps / gmail / music & listen van Android niet zo in het nieuws komen. Maar dat is juist wat ze niet handig aanpakken, ze updaten het hele jaar door, niet alleen als ze met een nieuwe versie van het hele OS komen.

Weer terug ontopic: Ik vind de prijzen die ze nog voor de oude toestellen vragen altijd toch nog wel behoorlijk overdreven en eigenlijk zie ik ook niet in waarom je voor een jaren oud model zou gaan voor dergelijke prijzen, gezien bij Apple gewoon ieder toestel duidelijk beter is.

Ja het is leuk dat ze de oude toestellen ook updaten, maar het wordt er vaak niet beter op. Deze versie 6 lijkt nu een beetje de uitzondering te zijn, maar als ik hoor van 3GS en ipad 1 eigenaren, zijn ze achteraf helemaal niet blij met updates geweest, omdat ze het apparaat behoorlijk vertraagden. Beetje flauwe manier op upgraden te motiveren voor hardware die ze toch nog nieuw in de winkel willen laten liggen.
Als ze zo op upgraden aan het drukken zijn, waarop lijkt de 4s dan op de 4 en de 5 in zekere mate ook zo op elkaar ? Dat lijkt me onlogisch.

En wat betreft de upgrade, ik heb 2 weken geleden een upgrade van Android 2.3 naar 4.03 gehad voor m'n (simlock vrije ) XperiaP. ZEVEN maanden na introductie van Ics door Google en 3 weken na de aankondiging door SONY (die zijn itt Apple niet in staat tot een globale uitrol). En ik moet maar afwachten of ik ooit Jelly Bean krijg. En wat is er dan anders aan ICS tov 2.3? Een aangepast processen menuutje en wat andere fontjes. En o ja... Een vernieuwd zoek veld widget voor op je home screen. Ik ben erg blij met Android hoor, maar de upgrade politiek en apparaat ondersteuning van Apple is 100 keer beter dan van enig Android leverancier. Daarom is na een half jaar nog maar krap 17% over naar ICS. Jelly Bean komt op minder dan 1% en daar wordt ook aandacht aan besteed op tweakers. http://www.mobilecowboys.nl/android/16830 En iOS 6, kort na de uitrol? 15%!! http://www.androidauthori...-tale-two-updates-116714/
quote: HummerHealey
ZEVEN maanden na introductie van Ics door Google
Dit wordt veroorzaakt doordat ios voor een handjevol apparaten wordt gemaakt en getest. Fabrikanten van anroid telefoons moeten nadat google met een nieuwe versie komt dit eerst nog goed laten werken op hun apparaat. Dan begint het feest pas want vervolgens moeten ook nog de firmware aanpassingen worden gemaakt en testen (denk aan ui aanpassingen en speciale features).

Niet leuk maar ook niet vreemd. De vraag is echter of het erg is want die update krijg je blijkbaar wel. Alleen jij weet in dit geval dat Google hem eerder af had. Bij Apple weet je het pas als alles af is ;) .
quote: HummerHealey
wat is er dan anders aan ICS tov 2.3? Een aangepast processen menuutje en wat andere fontjes. En o ja... Een vernieuwd zoek veld widget voor op je home screen
De lijst met veranderingen is echt gigantisch... 2.3 had dan ook API versie 9, ICS zit op 14 (ICS 4.04 uit maart 2012 op API 15).
Soft buttons from Android 3.x are now available for use on phones
Separation of widgets in a new tab, listed in a similar manner to apps
Easier-to-create folders, with a drag-and-drop style
A customizable launcher
Improved visual voicemail with the ability to speed up or slow down voicemail messages
Pinch-to-zoom functionality in the calendar
Integrated screenshot capture (accomplished by holding down the Power and Volume-Down buttons)
Improved error correction on the keyboard
Ability to access apps directly from lock screen
Improved copy and paste functionality
Better voice integration and continuous, real-time speech to text dictation
Face Unlock, a feature that allows users to unlock handsets using facial recognition software
New tabbed web browser, allowing up to 16 tabs
Automatic syncing of browser with users' Chrome bookmarks
A new typeface family for the UI, Roboto
Data Usage section in settings that lets users set warnings when they approach a certain usage limit, and disable data use when the limit is exceeded
Ability to shut down apps that are using data in the background
Improved camera app with zero shutter lag, time lapse settings, panorama mode, and the ability to zoom while recording
Built-in photo editor
New gallery layout, organized by location and person
Refreshed "People" app with social network integration, status updates and hi-res images
Android Beam, a near-field communication feature allowing the rapid short-range exchange of web bookmarks, contact info, directions, YouTube videos and other data
Support for the WebP image format[49]
Hardware acceleration of the UI[60]
Wi-Fi Direct[61]
1080p video recording for stock Android devices
Android VPN Framework (AVF), and TUN (but not TAP) kernel module. Prior to 4.0, VPN software required rooted Android.
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

En dat is tov 3.x niet 2.3. Die veranderingen mag je zelf even bij de link bekijken.

Leesvoer:
tabel: http://socialcompare.com/...droid-versions-comparison
vergelijking: http://www.androidauthori...ice-cream-sandwich-37742/
feature video: http://www.youtube.com/wa...mbedded&v=-F_ke3rxopc

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 21 september 2012 15:40]

Ik vind het mooie van Android juist dat wanneer de fabrikant geen updates uitbrengt ik dat zelf wel doe. Even custom rom installeren en ik draai zo ICS of JB zonder al die meuk zoals Sense en Touchwiz.

Nu is dat niet voor elke gebruiker weggelegd en ik ben het met je eens dat de fragmentatie bij Android groot is maar dat komt ook door de openheid van Android en de aanpassingen die fabrikanten doen. Apple's toestellen zijn helemaal dichtgetimmerd, niets is customized en er zijn weinig modellen dus dan is het updaten een stuk eenvoudiger dus die vergelijking is niet helemaal eerlijk.

Als gebruiker kun je dat fragmentatieprobleem bij Android eenvoudig tegengaan door niet meer bij fabrikant X een toestel te kopen waneer deze nooit of te laat updates uitbrengt maar juist bij fabrikant Y die daar sneller mee is. Wil je echt instant je updates koop dan gewoon een Google Nexus en je zit helemaal goed. Kwestie van research doen voor je een telefoon koopt.

En er is wel degelijk een groot verschil tussen 2.3 en 4.0, de interface is een stuk moderner (hoewel vooralsnog niks op kan tegen de moderne look van Metro op Windows Phone) en het OS is een stuk sneller geworden. De grootste veranderingen zitten onder de kap. Als je dan ook naar 4.1 kijkt wat eigenlijk een minor update is dan zijn ook daar weer grote verbeteringen doorgevoerd, het is echt supersnel en Google Now walst letterlijk over Siri heen.

Als je dan naar Apple kijkt, die bepaalt voor jou dat je geen Google Maps meer mag gebruiken en je verplicht met hun applicatie moet werken welke op dit moment zelfs niet eens op kan tegen Bing maps van Microsoft. Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf als hij dat zag.

Bijna iedereen gebruikt Google diensten maar volgens Apple heb je die niet nodig. Apple denkt niet in het belang van de consument hier, maar wil alleen maar Google een hak zetten met die aktie. Van zo'n bedrijf zal je mij nooit iets zien kopen.
Jouw post staat echt bol van de onzin...! (Sorry, maar dat is gewoon zo.. ik zal aangeven waarom ik op die mening zit:
Ik vind het mooie van Android juist dat wanneer de fabrikant geen updates uitbrengt ik dat zelf wel doe. Even custom rom installeren en ik draai zo ICS of JB zonder al die meuk zoals Sense en Touchwiz.
Dat is leuk, en die mening is natuurlijk uitstekend om te hebben! Zegt helaas niks over iPhone gebruikers, want die zijn meer van het type: ik wil iets wat het doet, en over een paar jaar wil ik iets wat er op lijkt, en het ook gewoon niet. Die gaan niet zelf een ROM maken, en die gaan ook niet een of andere unsupported community build in hun dagelijkse leven vertrouwen. Geen onzin hier, wel een slecht argument.
Nu is dat niet voor elke gebruiker weggelegd en ik ben het met je eens dat de fragmentatie bij Android groot is maar dat komt ook door de openheid van Android en de aanpassingen die fabrikanten doen. Apple's toestellen zijn helemaal dichtgetimmerd, niets is customized en er zijn weinig modellen dus dan is het updaten een stuk eenvoudiger dus die vergelijking is niet helemaal eerlijk.
Precies! En vergelijking, tsja, wat zijn we dan aan het vergelijken? iOS vs. Android? iOS vs. Android + Provider mods? iOS vs. Android + hardware leverancier modes? Of zijn we iPhone vs. Android-phone aan het doen. Dat lijkt me het eerste punt om te onderzoeken. Daarna kan je kijken naar wat je, als je een combinatie hebt, dan wil vergelijken. Een complete lifecycle support voor het beoogde gebruik? Dan staat android vrijwel direct buiten spel. Consistentie over een lange periode? Android zal dan ook niet echt veel punten scoren. Betrouwbaarheid op het vlak van 'verneuken door de gebruiker'? Denk dat iOS daar vooral goed in scoort, om dat je als gebruiker vooral bezig bent met gebruiken, en niet echt met sleutelen. Daar is het ook niet voor bedoeld, net als je koffie-apparaat, of je theelepeltjes for that matter.

Komt er dus op neer dat dat stukje verre van objectief kan zijn, is niets mis mee, maar lijkt me niet dat je dan kan zeggen "OS xyz is beter dan de andere, om dat je naar mijn mening kan doen waar ik zin in heb". Lijkt me dus onzin om te stellen dat dit goed of slecht kan zijn. Het zou bijna hetzelfde zijn als stellen dat alle auto's zonder lak geleverd moet worden, want dan kan iedereen zelf een kleurtje aanbrengen. Lijkt me dikke onzin.
Als gebruiker kun je dat fragmentatieprobleem bij Android eenvoudig tegengaan door niet meer bij fabrikant X een toestel te kopen waneer deze nooit of te laat updates uitbrengt maar juist bij fabrikant Y die daar sneller mee is. Wil je echt instant je updates koop dan gewoon een Google Nexus en je zit helemaal goed. Kwestie van research doen voor je een telefoon koopt.
Het fragmentatieprobleem zit in het gehele ecosysteem, niet slechts in een paar toestellen van een of andere fabrikant... daarnaast gaat de 99% van de mensen op de wereld echt geen research doen voor iets onbenulligs als een telefoon. Die kijken misschien even naar de mensen om zich heen, en vragen het soms zelfs aan iemand die ze kennen die 'goed is met computers'. Dat soort scenario's kom je vooral tegen. Niet de scenario's waarbij iemand precies weet wat ie wil, en ook precies weet wat er aan opties is. Uiteindelijk kunnen de gebruikers de problemen die je bij Android kan ervaren gewoon niet oplossen. Dat is inherent aan het linux-probleem. En ik bedoel dan niet dat Android een op linux-gebaseerde kernel heeft, maar ik bedoel dat linux om dezelfde reden niet goed kan groeien, om dat er te veel distributies zijn. Als alle slimme mensen samen aan 1 ding zouden werken, wat er 1 super product, maar dat doen ze dus niet. Dat geldt voor Android-land net zo.
En er is wel degelijk een groot verschil tussen 2.3 en 4.0, de interface is een stuk moderner (hoewel vooralsnog niks op kan tegen de moderne look van Metro op Windows Phone) en het OS is een stuk sneller geworden. De grootste veranderingen zitten onder de kap. Als je dan ook naar 4.1 kijkt wat eigenlijk een minor update is dan zijn ook daar weer grote verbeteringen doorgevoerd, het is echt supersnel en Google Now walst letterlijk over Siri heen.
Ik mis toch echt wat argumenten. Een changelog is niet hetzelfde als een commerciele product update. Ga de sources van iOS maar eens diff'en, dan kom je pas een bak changes tegen. Daarnaast kan het de 99% van de gebruikers echt geen reet schelen of de softbuttons iets 'beter' zijn dan 'eerst', of dat onder de kap dingen anders zijn. En of Google Now over Siri heen walst lijkt nogal twijfelachtig, nergens is een goede referentie te vinden over hoe blij iemand met Google Now is.
Als je dan naar Apple kijkt, die bepaalt voor jou dat je geen Google Maps meer mag gebruiken en je verplicht met hun applicatie moet werken welke op dit moment zelfs niet eens op kan tegen Bing maps van Microsoft. Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf als hij dat zag.
Apple bepaalt helemaal niks, ze passen gewoon hun default distributie aan. Als jij graag Google Maps gebruikt zal niemand je tegen houden om die gewoon te gebruiken hoor. Dit is typisch een anti-argument: Apple zal wel weer iets voor de gebruikers beslissen. Nou, niet dus. Als gebruiker heb je ALTIJD de optie om een product wel of niet te kopen. Grove onzin dus.
Bijna iedereen gebruikt Google diensten maar volgens Apple heb je die niet nodig. Apple denkt niet in het belang van de consument hier, maar wil alleen maar Google een hak zetten met die aktie. Van zo'n bedrijf zal je mij nooit iets zien kopen.
Zo'n bedrijf zit ook niet op jou te wachten denk ik. Niet om dat je een onaardig persoon bent, want dat ben je vast niet, maar Apple richt zit op mensen die een soort van 'It just works' verwachten, en geen vragen stellen, en het ook geen reet kan schelen hoe het gebeurt, als het maar doet waar ze zin in hebben. En met zin bedoel ik natuurlijk leven, niet sleutelen aan hun telefoons.

Daarnaast is Apple niet bepaald bezig met 'laten we gebruikers de optie niet geven om Google diensten te gebruiken', maar vooral bezig met: hoe gaan wij diensten leveren en zelf de kwaliteit beheersen? Dat Android vol met google meuk zit is logisch, als jij bij google zou werken zou je ook je producten bij iedereen willen opdringen, maar stel dat je geen gebruik wil maken van die diensten, is dat dan leuk?
Als je op een Apple-apparaat van de diensten van google gebruik wil maken, kan dat prima. En een crap-argument als 'Bijna iedereen gebruikt ABC/XYZ' gaat toch nergens over? Als bijna iedereen XTC doet, en bijna iedereen z'n vingers graag in het stopcontact stopt, maakt dat dan een goede indicatie van wat iedereen zou moeten doen? Apple denkt, net als Google, eerst aan geld, en daarna aan gebruikers, want daar moet het vandaan komen.
Het verhaal dat jij verteld valt langs 2 kanten te kijken, mensen die galaxy gio of Xperia tipo kopen gaan nooit verwachten dat ze updates krijgen want deze mensen willen gewoon een gsm met touchscreen als je updates wil dan koop je de gsm van google zo simpel is het verhaal. Ik geef eerlijk toe dat de updates veel sneller zouden mogen komen maar dat is nu eenmaal niet mogelijk als alle hardware zo uiteen lopend is.

Op dit gebied doet apple dat zeer goed maar ja dat is niet meer als logisch alle toestellen die gekocht worden zijn de high end toestellen waar hoge verwachtingen voor zijn. Voor de high end toestellen komen ook altijd updates (niet altijd even snel maar ze komen er wel).
En daarom is de ipad 1 ook meteen het laatste apple-product dat ik heb gekocht ;)

Dat is niet zozeer omdat ik perse iOS 6 wil hebben, maar iOS 5 heeft mijn ipad rete-traag gemaakt (t.o.v. iOS 4) en daar gaat nooit meer een fix voor komen. Dat steekt toch wel een beetje, zeker omdat downgraden zonder 'ssh-blobs' geheel onmogelijk is. Niet dat allemaal zo geweldig is, want je wil toch ook security fixes. Ik voel me ook niet bijzonder geneigd om een ipad 2 te kopen (ongetwijfeld zal die ook iets trager worden bij een volgende iOS versie) en voor hetzelfde probleem te staan.

De keuze voor een android tablet (of misschien wel windows 8 ) is voor mij nu snel gemaakt als ik eenmaal iets nieuws koop. Toch jammer, want heb de iPad toch wel een tijd met plezier gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Bilderbeek op 19 september 2012 17:52]

En dat is bij android of win8 anders ? Keep on dreaming. Ik heb een problemen met bashen maar doe het dan met de juiste argumenten. De ipad 1 is 3 jaar oud ! Ik heb hier een nokia lumnia van 7 maanden oud liggen (alle mijn vriendin om correct te zijn) en die krijgt zelfs geen update meer naar wp8, op de moment dat die uitkomt.
Die nokia functioneerd wel nog perct de ipad is idd retetraag tot onwerkbaar en sorry dat is toch 100% de fout van apple .

In tegenstelling tot android en windows die SNELLER draaien bij updates op dezelfde hardware . Mijn vrouw haar galaxy ace is dan ook sneller dan vroeger dankzij android 4 en die even oud is als de ipad .
niet elke update voor Android is altijd beter, daarbij zijn er zo ontiegelijk veel updates geweest, en heeft bijna elke fabriekant er weer een skin erover die de boel weer vertraagd of niet fijn is
Ontiegelijk ? Android niet meer dan ios en windows al zeker niet, onzin dus .

Niet sneller ? Ok toon jij dan maar welke recentenwindows of android versie apparatn zoveel vertraagee als ios 5.xx op ipad 1
onzin?? hah!! http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

en jij wilt dat ik RECENTE android apparaten vergelijk met de iPad 1?

kom op, iedereen weet dat Android flaws heeft, mede doordat er zo veel updates/versies zijn geweest, en die updates stoppen op een gegeven moment voor jouw telefoon, vaak ligt dit deze keuze zelfs nog bij de fabrikant van de telefoon, ooit de beloftes van bijv LG gehoord over Android updates?? zo laat als weet niet wat, of zelfs helemaal niet gekomen.


ik ben zelf nu nog eigenaar van een HTC Desire Z, maar binnen een paar dagen hopelijk mijn iPhone 4S binnen

[Reactie gewijzigd door Remmes_NT op 20 september 2012 04:36]

ja onzin :

http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_version_history Jij negeerd natuurlijk de kleinere updates .x.x . Maar iOS heeft eigenlijk meer updates dan android. Dat fabrikanten updates niet doorvoeren ligt niet aan android zelf maar aan die fabrikanten nuteloos argument dus.

Zeker tov windows

http://en.wikipedia.org/w...icrosoft_Windows_versions


En nee een galaxy ace is NIET een recente android, als je wat aandachtiger las zag je dat ik sprak van welke OS versie zoveel vertraginen bracht op OUDE hardware als ios 5 deed.

HTC Desire Z is van 2010 zoals de ipad, instaleer daar CM10 (of gelijk welke rom gebaseerd op Android 4.1 op) en die gaat sneller als voordien. En DAT is wat ik je juist wil duidelijk maken, maar de oogkleppen ...
Dat fabrikanten updates niet doorvoeren ligt niet aan android zelf maar aan die fabrikanten nuteloos argument dus.
Ik denk dat het eindgebruikers weinig uitmaakt of het aan de fabrikant of aan Google ligt, geen update krijgen is geen update. Waarom zou dat irrelevant zijn?
ik heb geen oogkleppen op,(jijzelf misschien) en ik heb CM 7op mijn telefoon, maar zoals ik al zij heeft dat problemen, word na bepaalde tijd traag (heb dus task killer nodig) niet elke app wilt op deze versie draaien, leuk dat CM9/10(beta?) dan " sneller" draait maar ik vindt die Android versies niet fijn, ook HOORT dat niet, jij hoort als klant niet zelf voor je updates te zorgen, niet iedereen kan of wilt het doen, en daar ligt dus mijn keuze om nu over te stappen naar Apple

dat fabrikanten updates niet doorvoeren ligt weldegelijk aan Android, want bij een update moeten de fabrikanten daar weer een skin overheen gooien e.d wat dan alleen maar tijd kost, en natuurlijk willen zij geld maken en geven ze dus alleen maar bepaalde toestellen die updates, hier als klant word JIJ daar mee opgescheept

tuurlijk hebben ze beide voor en nadelen in mijn geval heeft Android dus meer nadelen dan voordelen voor mij

[Reactie gewijzigd door Remmes_NT op 20 september 2012 13:08]

Dus je draait een gemodde versie van Android en je klaagt over de stabiliteit van de rom...ok, do go on :)
CM7 = Android 2.2 als ik me niet vergis. Probeer CM9 of CM10 (zoals ik al enkele keren zei) en dit zal in de meeste gevallen snelheidswinst geven.


En nogmaals dat dit niet geupdate word ligt aan de fabrikant, samsung in dit geval, als je dat niet wil wend je naar een fabrikant die dit wel doet.

bij apple word de 3gs nog verkocht terwijl die de meeste functies in ios 6 niet meer krijgt laat staan ios7 .

Die skin is ook de keuze van fabrikanten
dat zeg ik, CM 9 of 10 staat mij niet aan, CM9 geprobeerd maar liep niet veel sneller) en ja ik klaag over CM7 (7.2 to be exact, Android 2.3 dus), maar waarom heb ik CM7?? juist omdat HTC Sense zo traag als de neten is (in iedergeval op mijn telefoon) en mijn Desire Z buiten de boot viel met updates (kijk daar ga je al met Android) :+


deels keuze van fabrikanten, door de update van Android moeten de fabrikanten weer hun skins aanpassen etc...


er zijn gewoon TE VEEL Android telefoons, en te veel versies "concurentie" is leuk (tegen Apple) maar je kan ook overdrijven

vandaag krijg ik mooi mijn iPhone 4S binnen :)

[Reactie gewijzigd door Remmes_NT op 21 september 2012 13:52]

Tja, koop dan ook gewoon een Google developer telefoon ;) Ik geniet al tijden van ICS en sinds een tijdje alweer Jelly Bean. Het is er bij iedere update sneller op geworden en het lijkt alsof de rek er nog niet uit is. Tegen die tijd is mijn telefoon natuurlijk wel aan een update toe; Dan komt er zeer waarschijnlijk weer een Google developer telefoon voor weinig geld (een generatie "oud" is voor mij snel zat).
Onwerkbaar? 8)7 Please.
Ik gebruik mijn Ipad 1 nog elke dag i.c.m. Horizon (UPC), internetten en films kijken.
Sorry, maar Android was natuurlijk ook rete traag voor versie 4, dus dat moet niet zo moeilijk zijn geweest om die sneller te krijgen.
De geschiedenis leert ook van bijvoorbeeld Microsoft dat nieuwe versies in het algemeen langzamer draaien doordat ze er meer functionaliteit in gooien.
...
In tegenstelling tot android en windows die SNELLER draaien bij updates op dezelfde hardware ....
Mijn Galaxy Tab 7 is toch echt langzamer en minder stabiel geworden bij de laatste update die samsung leverde maanden geleden. Daarnaast kan ik een update naar het mooie ice cream helaas vergeten. Dit terwijl het apparaat pas 2 jaar oud is. Op Android is het dus zeker niet rozegeur en maneschijn. Ook is de Galaxy Tab out out of the box minder stabiel dan de Apple producten out of the box zijn.
Als je te lang op je update moet wachten... dan doe je het toch even zelf?
XDA-developers > ICS > ..... klaar

Uurtje werk en je draait op Android 4.2
Of welke andere versie je ook wilt.

En dat is juist het mooie. Zelfs hele oude apparaten kan je upgraden. Niet dat het altijd slim is, maar 't kan meestal wel.
De iPad 1 werkt ook nog prima onder iOS 3. En volgens collega's ook onder iOS.
Bij android heb je in ieder geval de keuze om een nieuwe versie te installeren, zelfs als de fabrikant geen updates meer uitbrengt.

//edit: de ipad 1 is ongeveer 2.5 jaar oud en pas 2 jaar hier verkrijgbaar.

Ik ben iig op tijd naar de android tablets verkast merk ik nu (nexus 7 + tablet ui)

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 19 september 2012 21:10]

Ik overweeg dezelfde keus, de ipad 1 is echt rete traag geworden sinds de ios 5 update, de app store knalt geregeld en ook de safari browser wil niet meer vlotten.
Echt drama.

Ik kan mij herinneren dat hij geweldig snel was bij introductie.
Maar helaas, apple kiest ervoor de ipad nu al af te schrijven.
prima, maar dan doe ik dat ook... :(

De Nexus 7 heeft daarnaast ook nog een hele community en ROM's...
Nouja, bij Android heb je wel meer vrijheid wat betreft downgraden. Bovendien heb je vaak ook community support om naar een nieuwere versie te gaan eventueel. Dat is hier juist het probleem: dat kan niet. Meestal werkt alles ook nog zoals bij aanschaf en mijn ipad doet dat nu niet. Dat stelt teleur. De ipad 1 is overigens van 2010.

Ik ga er trouwens vanuit dat microsoft ook de rt versies van windows 8 blijft updaten, maar met de x86 tablets heb je jarenlang volledige support. Alle windows phones hebben ook vanaf het begin upgrades gekregen en krijgen zelfs allemaal nog een laatste upgrade naar 7.8. En dan werken ze soepel. Ik tik dit op een ipad en de geluidjes en de tekstinvoer lopen ver achter op hoe snel ik typ; dat was eerst wel anders. Daarom is het jammer dat Apple, waarbij iedereen (ook bovenstaand) roept dat ze zo netjes alles updaten, de ipad 1 achterlaat. Zelfde hardware als de iphone 4 notabene! De traagheid van iOS 5 en niet updaten voelt gewoon als een duw om een nieuwer model aan te schaffen.
Dat vroeger bij elke nieuwe Windows release telkens een snellere computer nodig had, kan ik je geen ongelijk in geven. Maar als je Vista upgrade naar 7 en 7 naar 8 ging het telkens een stuk sneller. Ik heb mijn computer gekocht in het XP tijdperk(Q6600) en intussen draait daar nu al Windows 8 op!

Windows XP werd inderdaad telkens zwaarder met updates/servicepacks. Waar je vroeger maar 256 MB geheugen nodig had om vlot met XP te werken, heb je nu 1 GB nodig(ligt ook wel aan de zwaardere programma's, websites...). Maar tegenwoordig is dat met Windows echt niet meer zo! Vista kwam zelfs telkens sneller bij een nieuwe Service Pack(wat wel nodig was)
bij android waren 4.0 en 4.1 zeer grote snelheidsverbeteringen, kijk bijvoorbeeld naar de nexus s.

[Reactie gewijzigd door Rick-Jan op 20 september 2012 09:36]

Jouw Nokia krijgt nog wel een update naar 7.8.
Ik heb mijn iPad 1 begin vorig jaar gekocht toen er nog geen ander model te koop was. Dan is het toch erg snel gedaan met de updates. Daarnaast heb ik het bij mijn telefoons met Android nog niet meegemaakt dat ze retetraag werden door een update naar een nieuwe(re) versie van het OS en dat was bij mijn iPad wel.
Waarom stap je dan niet terug naar de vorige versie van iOS?
Moet niet zo moeilijk zijn toch? Gewoon herstellen naar fabrieksinstellingen.
Bij Microsoft hadden ze wél door dat de hardware voor WP7 WP8 nooit zou kunnen draaien. En dáarom werd besloten WP7 niet naar WP8 up te daten.

Vergeet volgende keer trouwens niet dat de iPad in mei 2010 uitkwam en in oktober 2011 iOs 5. De iPad was dus anderhalf jaar oud toen een OS uitkwam dat het ding tergend langzaam maakte.
En dat is bij android of win8 anders ?
Je bent bij android vrij om hem zelf te installeren, android is open systeem. Als bedrijf geen ondersteuning meer bied dan kan je zelf gewoon rom maken, en als je beetje populaire telefoon of tablet heb dan zijn er al zat custom roms beschikbaar hoef je niet eens rom te compileren. Je hebt dus alle vrijheid en mogelijkheden als het bedrijf waar je de telefoon heb gekocht het laat afweten.

Windows en iOS zijn gesloten systemen, op de hackers na heb je dus pech als klant als MS of Apple het laten afweten.

Edit/
Sommige fabrikanten hebben alleen bootloader niet open gelaten, al zijn er ook zat bedrijven die zelf met unlock tool komen en de community dus tegemoet komt.

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 20 september 2012 11:49]

Die lumnia zal nog een update krijgen naar WP 7.8, een aparte update die veel features heeft van WP8, maar idd. niet alles is mogelijk en daarover hebben ze gecommuniceerd.

Er is zelfs een pagina waar je kan stemmen welke features je extra in de update (7.8) wilt zien, maar sommigen zijn niet nodig omdat er een te groot verschil is tussen WP 7 en WP 8.

Daarnaast, het gaat hier over updates die het toestel sloom maken... Niet over het "niet ontvangen" van updates :)
Dat is ook juist zijn hele punt? Windows phone 8 zou waarschijnlijk retetraag op de Nokia Lumia 800 lopen. Bij de introductie had deze al oude hardware en daarom wordt deze niet geupdate naar 8, maar 7.8. Daarbij krijg je toch een deel van de functionaliteit en je Lumia werkt gewoon prima.
En de 3 GS dan ?? Die is nog ouder dacht ik, maar die krijgt het wel. Dan snap ik niet waarom de iPad 1 wordt overgslagen.
Een héél goede review over IOS 6 op de 3GS
http://forums.macrumors.c...15766448&postcount=58

Dit ontbreekt toch een beetje in dit artikel!
Deze review weergeeft goed het beeld wat voor toegevoegde waarde IOS 6 op een 3GS heeft. Helemaal niks dus.

Paar voorbeelden (ik heb een 3GS met IOS6):

- De panorama functie is niet beschikbaar
- De App store is vele malen langzamer (in mijn ervaring tot 2 maal toe)
- De nieuw geďnstalleerde apps horen een "nieuw" balkje te krijgen. Dit werkt niet bij mijn 3GS.
- Passbook werkt niet (maar dat is iets niet specifiek voor de 3GS natuurlijk)
- Nieuwe applicatie "Maps" bevat geen 3D beelden (Fly over).
- Verder bevat de Maps app enkel een 2D weergave als je gaat navigeren (dus niet de 3D weergave, zoals in een TomTom).

Waarschijnlijk zullen er nog een paar dingen zijn die niet op de 3GS verkrijgbaar zijn, maar je begrijpt waar ik heen wil: IO6 ziet er mooi uit op een 4 of 4s, maar voor een 3GS is deze update nutteloos. Ik ga hem daarom ook weer terugzetten naar de oude staat.
De 3GS kost ook nog steeds ¤360,- of ¤320 volgens mij en dat is ongeveer het zelfde als de Samsung Galaxy S2, de Xperia S en de Nexus van Samsung en zelfs de Nexus S krijgt ook nog updates, dus zo speciaal is dat niet hoor.
De 3GS is end-of-life sinds de aankondiging van de iPhone 5. De iPhone 4 heeft het plekje van de 3GS nu overgenomen :).
Kosten tegen updates? Volgens mij begrijp je het principe van updates niet..
Vreemd dat in de kaarten-app ineens een ander lettertype gebruikt wordt.
Sowieso vind ik de nieuwe Maps app niet altijd even handig. Een spoorlijn bijvoorbeeld is nu veel minder opvallend.
In Google maps is de spoorlijn anders nog lichter grijs (volgens deze screenshot - die ik net heb gegoogled omdat je niet even een voorbeeld bijzet ;) - althans)
Excusez-moi. Ik heb zelf op de iPhone 6 draaien en op iPad nog 5.
Vaak liggen er in de buurt van het spoor nog smalle weggetjes, deze zijn in de nieuwe app grijsbruin.
Verder heeft de google variant nog heel veel groen, waardoor ook gebieden een beetje duidelijker opvallen.
En de spoorlijn zelf is inderdaad ook grijs, echter heeft de google variant daarop streepjes om de zoveel meter, waardoor beetje ingezoomd deze wel duidelijk te onderschijden is.

Het is dus een combinatie van de spoorlijn simpeler weergeven, groen niet meer weergeven en kleine weggetjes die een grijsbruine tint hebben.

Indien gewenst kan ik er wel screenshots van uploaden. En ja er zijn use cases waarbij dit verschil in ieder geval lichtelijk hinderlijk is.
Ook rangeerterreinen zijn, wat ik zag aan de screenshots ,bi jApple gewoon een lijn.
Erg lelijk inderdaad! Sowieso is de Kaarten-app matig, hij is veel minder smooth dan Google Maps en veel lelijker.
Ik mis nog een andere belangrijke feature.
Je kan nu eindelijk eerst beginnen met een mail typen en daarna nog een foto of video toevoegen.

Het is niet meer nodig om vanuit de photo stream een mail te starten. Die fout heb ik helaas te vaak gemaakt, doordat het op mijn android toestel niet hoeft.
Je kon echter al wel even Mail sluiten, naar Photos gaan, de gewenste foto's kopiëren en die in je mail plakken. Of anders je tekst kopiëren, Mail afsluiten en opnieuw proberen vanuit je Photos. Dus of de fout nu zo extreem onoverkomenlijk is, betwijfel ik. Maar, wel fijn dat het nu vanuit Mail kan inderdaad.

Een feature waar ik erg blij mee ben is dat je nu met Safari een bestand kan selecteren bij bestandsuploads.
Holy crap, dat kon nog niet? Was me nog nooit opgevallen weliswaar, maar toch, beetje raar...
Precies. Toen ik dit indertijd las was ik echt blij... Dit zijn de dingen die Apple overal goed doet, op enkel plekken na. Niet enkel in iOS maar ook OSX heeft hier last van.

Ze zijn super sterk op integratie van alle dingen die je doet. Alles synced, en de juiste knoppen vind je op de juiste plekken.. Heel productief.

En toch zie je dan op bepaalde plekken dit soort.. "bugs" of eerder gewoon simpele problemen.

Je ziet vaak dat ze dit aanpakken met een major update.. Dus niet de kleine fixjes tussendoor maar vaak een versie verder.

Dan vraag ik me telkens af waarom ze dit niet eerder hebben gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat Apple medewerkers dit soort wazige dingen niet tegen komen. Ik moet haast denken dat er dan echte design problemen zijn. Blijkbaar moeten er voor dit soort dingen core code veranderen, of hele apps opnieuw geschreven worden? Ik kom ook wel eens een keuze in mijn IT-vak tegen.. Een nieuw functie kan betekenen dat er ergens ander iets omvalt omdat het niet compatibel is.. Als je dit niet met een simpele fix kunt updaten, maar je moet echt dingen gaan herschrijven, dan trek ik een wenkbrauw op....

Ik vind het vreemd... Wat was hier nou zo moeilijk aan.. ?
Het is niet alleen Apple, mooie blogpost die ik langs zag komen op Twitter:
http://www.hanselman.com/...rokenAndNobodysUpset.aspx
Wat er zo moeilijk aan is? Je kan een feature maar een keer goed bouwen en je moet het blijven ondersteunen. Er is maar weinig scherm ruimte en je moet een goede afweging maken hoe je dat invult.

Je trekt zelf de conclusie dat de Core herschreven moet worden. Dat is onzin, het OS is heel netjes OO opgezet.

Wat mij vaak opvalt in de IT is dat features altijd maar zomaar worden geďmplementeerd zonder over de gevolgen na te denken. Jij vergeet bijvoorbeeld even de sandbox voor het gemak. Ja, ze hadden het simpel kunnen bouwen, maar hier zit inderdaad meer architectuur achter dan jij vermoedt.

De afweging bij Apple is: Gaat 90% van mijn gebruikers hier blij van worden en hoe hou ik het simpel?

Wat je vaak ziet in software is de checkbox ellende. Overal instellingen voor die specifieke groep gebruikers.

Vergelijk bijvoorbeeld de preferences van Mail en Outlook met elkaar. Of Safari met IE.
Klopt,

Maar dan nog steeds blijkt dat het hele model van iOS5 niet geschikt was voor deze functie... en dat het model van iOS6 dat wel is... Ofwel, er is blijkbaar echt iets veranderd.

Ik vind dit opvallend voor zo een kleine feature.. die door 3th party apps altijd gewoon gebruikt is. Of moeten we dan aannemen dat de 3th party apps het op een manier doen die geen voorkeur heeft.. ? Apple staat er echter bekend om dat ze de app dan weren.

Ik ben het met je eens.. maar in dit voorbeeld vind ik het anders in elkaar steken. Ik kan me niet voorstellen dat dit NIET mogelijk was in iOS5.

Mijn zin mbt core code eindigde trouwens met een "?" Het was dus een vraag en geen aannamen.
Ik vind een idee als Passbook tegelijk handig en gevaarlijk. Een digitale verzameling op je telefoon van zaken die je op dat moment nodig hebt is een groot single point of failure. Gaat je telefoon stuk, de accu leeg of zoals tegenwoordig mogelijk is een remote reset van je apparaat en alles is (tijdelijk) weg.

Het lijkt mij niet handig om straks voor bijna 100% afhankelijk te zijn van je telefoon voor je dagelijkse bezigheden. Betalen met je telefoon kun je nog opvangen door toch nog je beurs bij je te hebben, maar een vervoersbewijs is iets anders.

Maar in Nederland zal dat nog wel jaren duren nu er miljarden in de chipkaart zijn gestoken.
Passbook is slechts een app die alle digitale 'pasjes' in bij elkaar brengt. Het hele idee van digitale pasjes bestaat al veel langer en wordt ook al vol gebruikt (vooral in de vs).
Zo een digitale pas is vrijwel altijd een extra functionaliteit. Je hebt dan ook nog gewoon de printbare versie via de mail en bent dus nooit alleen maar afhankelijk van je telefoon.
Hetzelfde (kwijt = weg) is ook van toepassing op je beurs, niet? Telefoon kun je tegenwoordig wel in hetzelfde rijtje scharen als beurs en sleutels; soms is een telefoon zelfs meer waard (of reden voor meer paniek) dan bijv. een beurs of sleutels.

Met een andere iphone kun je hem met wat geluk dan nog terugvinden, gelukkig :+
Had een mijn vliegtuig instapkaart via QR-code op mijn wm 6.5 telefoon staan. In de wachtruimte iets te enthousiast lopen bellen.....tegen de instap tijd was mijn batterij dood.......minder.
Had een mijn vliegtuig instapkaart via QR-code op mijn wm 6.5 telefoon staan. In de wachtruimte iets te enthousiast lopen bellen.....tegen de instap tijd was mijn batterij dood.......minder.
Je kan altijd bij de balie nog even een nieuwe laten printen. Ook bij de balie bij de gate.

en gewoon opletten.

Voor het gemak heb ik de boarding pass meestal op m'n iPhone staan, maar ik heb altijd een geprint exemplaar voor de zekerheid, en een accu-booster in m'n tas. Dat is de digitale wereld.
Als je dan toch een papieren versie bijhebt, waarom dan alsnog moeilijk doen met je iPhone en een "noodaggregaat"? :?
dat heet 'Double Dutch' :P
Gewoon beide.

Heet redundancy/failsafe, etc.
Het kan echter niet anders of Apple is in het geheim al bezig met een grote overhaul van iOS
Vraag me af waar deze stelling is op gebaseerd. Gezien de 'evolutie' van hun hardware en software zou ik niet optimistisch zijn.

Klinkt eerder als zeer veel wishful thinking van de poster. Apple zal altijd op safe blijven spelen, de ware innovatie is er al jaren uit.
Dit wilde ik net posten. Kijkend naar MacOs is dit ook al jaaaaaren hetzelfde. Niet dat het perse slecht of goed is. Maar het is wel zo. Apple gaat zeker de laatste tien jaar met bestaande producten om als zijnde evolutie, geen revolutie.

Aan de andere kant, de basis van Windows is ook al heel lang hetzelfde.
Kijkend naar MacOs is dit ook al jaaaaaren hetzelfde
Eh, pardon? Mac OS X is door de jaren heen behoorlijk ingrijpend veranderd, van Aqua look & feel naar Carbon look & feel, naar Cocoa look & feel, en in de laatste 2 versies door alle iOS-achtige toevoegingen aan het OS. Ik zou zelfs zeggen dat er tussen de eerste OS X versie en de laatste meer verschil zit dan tussen Windows 95 en Windows 7.

De laatste paar versies is er aan het uiterlijk zelf niet veel veranderd, maar waarom zou je ook? OS X ziet er rustig en prettig uit, en alle toegevoegde UI features zijn wat mij betreft veel interessanter dan alle opsmuk die er om vensters enzo heen moet elke keer, om er maar weer eens 'anders' uit te zien. Microsoft heeft die vergissing al een aantal keer gemaakt door eerst die uberlelijke Windows XP Luna look te introduceren die iedereen meteen uitzette, en daarna die Aero-glass look met allerlei overdreven blur effecten en veel te grote window borders en dergelijke. Nu gaan ze met Windows 8 weer helemaal back to basic voor de desktop interface (gelukkig).

Wat iOS betreft vind ik de aanname van Tweakers dat Apple toch zeker wel bezig is met een overhaul van het hele OS ook vrij vreemd. Vraag de gemiddelde iOS gebruiker of hij/zij behoefte heeft aan een compleet nieuwe look & feel en ik denk dat er bijna niemand op zit te wachten. Voor de basic telefoon functies gaat het er toch alleen maar om hoe handig het werkt, en hoe individuele apps er uit zien bepalen de apps zelf. Beetje een vreemde veronderstelling dus. De vergelijking met Nokia is nog vreemder, in mijn beleving waren de verschillende Nokia's die ik had altijd super fijn en makkelijk in het gebruik, juist omdat ze niet continu alles op de schop gooiden voor het 'wow-effect'.
hear hear!

Het enige wat ik greaag zou willen is live icons. De kalender doet het al (toont altijd de juiste datum), maar bv de weatherapp niet. En wellicht de mogelijkheid om sommige apps in een groter icon weer te geven om er zo meer live updates in te laten zien.

Ja... een soort van livetiles zeg maar. Maar verder.... perfect zoals het is.
Hier nog meer hear-hear.
Mijn telefoon is geen speelgoed maar een device om productiviteit te verhogen tijdens het "mobiel" zijn. Aanpassingen die de productiviteit verhogen zijn zeer welkom maar daarvoor hoeft m.i. het OS niet voor op de schop.
Live tiles hoeft voor mij ook niet per sé. Het rolscherm geeft dat al weer (ook lokaal weer wanneer gewenst).
Live tiles verhogen de productiviteit echter wel..

Gewoon een kleine regel met de eerste woorden uit een sms maken al duidelijk of het belangrijk is of niet .. ipv dat ik eerst de berichten app moet openen om te zien wie wat heeft gestuurd en wat ongeveer de inhoud is.
De agenda icoon die aangeeft hoelaat de volgende meeting is, of de email app die de laatste berichten gewoon de verzender en subject geeft zonder dat ik er eerst in moet kijken.
Veranderen van Carbon naar Cocoa.

In andere os'en zijn dat gewoon themes die je kunt toepassen of customizen, u vindt dat grote features? :)
Dat ben ik met je eens. En dat safe spelen deed Symbian ook naar mijn idee en daar is niet veel meer van over, ik hoop dat iOS niet datzelfde pad afgaat.
Er is naar mijn idee totaal niks revolutionairs aan dit nieuwe OS. Voor Apple is wellicht de navigatie een big thing, maar dat zat eigenlijk al in iOS 5, maar dan van de concurrent. Het lijkt naar mijns inzien dat er (met name) onder de motorkap flink gesleuteld is.

[Reactie gewijzigd door Eypo op 19 september 2012 17:21]

Ik vraag het me af of ze het echt aan gaan passen maar op welke site ik afgelopen week ook gekeken heb, je kwam overal tegen dat het toch weleens tijd wordt om iOS te moderniseren.
Of ze het dan gaan doen is een tweede maar Apple zal het ook niet ontgaan dat er steeds meer over de looks van hun iOS in minder positieve zin gesproken wordt.
Dat zijn allemaal ofwel tweakers ofwel reviewers, dus ook mensen in het vak. 95% van de gebruikers valt helemaal niet in die categorie en de meesten daarvan willen absoluut geen grote wijzigingen in het dagelijks gebruik. Mijn vrouw bijvoorbeeld schrok al behoorlijk bij de Snow Leopard naar Lion upgrade die ik vorig jaar op haar MacBook had geinstalleerd, en daar waren maar weinig visuele wijzigingen voor nodig.
Waarom moet het dan heel anders? Het is zo uber duidelijk en that's it wat wil je nu nog meer? Ik gebruik momenteel een android toestel maar die widgets gebruik ik nooit. Het gaat om de Apps en het browsen en daar verander je niet zoveel aan in een besturing systeem dat ligt aan de ontwikkelaars en safari.

Apple gaat met zijn tijd mee door de social media te integreren, ik ben benieuwd wat mensen echt graag willen in een IOS 7.
Ik denk dat mensen twee jaar geleden geintegreerde social media hadden willen zien.

Ik denk dat nu smartphones zo langzamerhand even krachtig worden als instap-pc's en tablets de functionaliteiten in elkaar gaan overlopen. Apps voor 1 bepaald device? Eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd: op dit moment vraagt zelfs mijn vader zich af waarom zijn WhatsApp berichten niet op zijn computer zijn te lezen. Dat geeft wel aan dat Apple nog heel wat werk heeft te verzetten.
Maar dat is toch juist waar Apple nu heel ver gaat. Veel integratie met het desktop systeem. Een iMessage ontvang je op al je apparaten. ICloud maakt je data steeds toegankelijker
Het is juist een gedachtengang van Apple om hetzelfde op al je devices te kunnen.
Volgens mij hebben alle platformen hier nog veel stappen te maken en zijn nu de eerste grote stappen gemaakt. Echter is dit niet iets wat je allemaal eventjes omgooid, dat heeft jaren nodig
Ik werk al een paar jaar met Google Apps...
Inderdaad, een iMessage ontvang je op je iPad, iPhone en MAC en als je het op 1 plaats leest, moet je nog maar 2 x hetzelfde bericht lezen :P
Idd whatsapp berichten op pc/mac zou top zijn! Maar dan nog zie ik niet helemaal in waarom dan heel het OS moet veranderen.

En voor een ipad zouden idd wat functionaliteiten kunnen worden overgenomen van je pc/mac maar ik zie mensen nog niet zomaar verhalen typen op een ipad..
> WhatsApp op de computer

Dat ligt niet aan Apple, maar aan WhatsApp zelf. Zij besluiten om geen desktop versie van hun applicatie te maken, waar Skype en alle anderen dat wel doen.

WhatsApp heeft zelf besloten alleen op de mobiele markt actief te willen zijn.

Overigens zijn er op Internet wel zat workarounds beschikbaar (run Android in een VM), maar ook veel nepperds die volgens mij alleen achter je gegevens aan zitten.
Whatapp linkt aan telefoonnummer. Die heb je niet op je desktop.
Inzin, het zou whatsapp totaal niet uit mogen maken of ik mijn berichten wil lezen op de desktop. Als ik een whatsapp account aanmaak op mijn telefoon, kunnen ze hem op dat moment linken aan mijn telefoonnummer. Daarna zou ik gewoon hetzelfde bericht ook op mijn pc moeten kunnen ontvangen als ik inlog met datzelfde account. Het telefoonnummer is dan immers al geverifieerd.
Facebook contacten werken al jaren op Android.

Inhaalslag? Ze zijn net bij gekomen.

En widgets gebruik je bijna nooit? Waarom niet? Een buienalarm widget, een agenda widget, een notitieblokje, allemaal superhandig om in een swipe te kunnen zien.
Ik gebruik ook totaal geen widgets, kun je wel zeggen..waarom niet. maar euh..daarom niet.
Gebruik het ook gewoon niet. Vind het niet extreem handig..slurpt mijn batterij leeg volgens mij.
Enige wat ik heb is mijn agenda op 1 scherm. Maar euh..dat kon ik op mijn iPhone ook.
Widgets slurpen je batterij niet leeg, ik zou ook niet weten waarom.
Ik heb op mijn openingsscherm een tijd/weer widget staan en op het scherm daarnaast een agenda widget zodat ik in een oogopslag mijn afspraken kan zien. Ik zou niet weten waarom dat mijn batterij leeg zou moeten slurpen. Zolang ik ruim een dag met een batterij kan doen valt het wel mee.
Als je geen widgets hebt maar bv twitter en mail op push hebt staan gaat je batterij veel sneller leeg en daar heb je geen widget voor nodig.
... dat heb ik toch allemaal al met iOS? Dubbelklik, kies agenda uit de balk en gaan met die banaan :) Ik wil helemaal geen apps die zichtbaar draaien op m'n springboard.
Agenda app? Muziek widget of addons zoals minimalistic text

Enkele voorbeelden van minimalistisch gebruik:
http://img.gawkerassets.com/img/17qzyjinahw0yjpg/xlarge.jpg
http://img.gawkerassets.com/img/17sf3rwkiar36jpg/xlarge.jpg
http://img.gawkerassets.com/img/17y3iq419d3hyjpg/xlarge.jpg

Of gebruik gewoon Tasker als je iets automatisch wilt veranderen afh. van gps coördinaten, ...

http://www.youtube.com/wa...mbedded&v=BEhnOJl5mTo Ook al geef ik toe dat Tasker er niet gelikt uitziet, de functionaliteit is wel awesome!
Ik gebruik ook gen widgets. Waarom wil je informatie op je scherm wat pas geupdate wordt als je er naar kijkt? Dan kun je net zo goed een app openen. Als die widgets nou gewoon op de achtergrond bijgehouden werden zoals de livelites op WP7
Ik hoop echt enorm dat Apple gigantisch hard gaat werken aan hun nieuwe Maps. Bij mijn app kun je webcams in Oostenrijk op de kaart bekijken, maar plaatsnamen staan nu kilometers verkeerd, sattelietbeelden zijn nog zwart-wit, of er hangen witte wolken voor.

Bugreports al 2 weken geleden verstuurd. Ik weet wel dat dit de echte eerste publieke versie is, maar dit is wel een flinke achteruitgang voor deze gebieden.
Het lijkt er op dat ze gewoon METEOSAT beelden van het net gesplukt hebben :+
"Facebook gebruikers worden aan je contactenlijst toegevoegd"

Vraag me af hoe dat in z'n werk gaat en hoe je dat lekker kan instellen, want als ik de zin letterlijk neem zou ik zoiets meer als irritant ervaren. Lang niet al mn facebook vrienden wil ik in de contactenlijst van m'n telefoon hebben.

We zullen zien vanavond.
Dat kun je via de nieuwe permissies regelen. Je kan gewoon instellen dat Facebook geen toegang krijgt tot je contacten. Zit onder het privacy kopje in de settings app.
Dat is een keuze, het hoeft niet per sé. Zie hier screenshot. Ik vind vooral de Facebook agenda functie erg handig. Krijg nog wel eens uitnodigingen voor feestjes / evenementen, en dan kan ik gelijk via de agenda aangeven of ik kan ja/nee.

Verder is de agenda sowieso sterk verbeterd. Agenda's delen is veel uitgebreider (je kan specifieke permissies geven), en je kan kiezen om notificaties te krijgen als je wordt uitgenodigd of bijvoorbeeld een agenda-item wordt toegevoegd aan een gedeelde agenda.
Indien het werkt zoals bij de Lumia 800, dan kan je kiezen dat je enkel je eigen contacten ziet, met aangevulde info van Facebook. Die andere 500 nobele onbekenden van je Facebook account worden dan niet getoond.
Let er ook nog eens op dat facebook ongetwijfeld aan iedereen hun eigen facebook mail adres toevoegt. Een adres dat bijna niemand gebruikt.
Let er ook nog eens op dat facebook ongetwijfeld aan iedereen hun eigen facebook mail adres toevoegt. Een adres dat bijna niemand gebruikt.
klopt ja, daar werd onlangs in de media al een keer voor gewaarschuwd, op TUAW dacht ik. Helaas hebben geen andere sites dat opgepikt, want dat is best wel een grof issue.
Waarom staan er bij de benchmark resultaten geen concurerende producten meer tussen? Beetje jammer.

Jammer dat ik ge -'word. Was een oprechte vraag, meestal staan er in de benchmark resultaten een reeks van producten inclusief de concurrentie. Nu moet ik terugzoeken in de historie om de resultaten te vinden. Veel te omslachtig en jammer.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 19 september 2012 17:59]

Omdat het waardeloze informatie is die alleen maar wordt gebruikt voor de inmiddels zwaar irritante Apple v Samsung "discussies". Of de Samsung nou 20ms sneller is dan de iPhone of andersom, het is voor dagelijks gebruik totaal nutteloos en enkel interessant voor die 0,02% van de wereldbevolking die zich weer genoodzaakt voelt om hun eigen aankoop te verdedigen.
Dat is wel een bijkomend effect maar moeten we nu dan de nieuws berichten maar gaan aanpassen omdat er hier een stel kleuters rond rennen denk ik dan?
Dit was een vergelijking tussen iOS 5 en 6. Vergelijken met de concurrentie doen we bijvoorbeeld wel weer in de iPhone 5-review. Voor de beoordeling van IOS 6 leek het ons geen toegevoegde waarde :)
Ah oke, dan kijk ik daar naar uit :)
Zo te zien een nuttige upgrade. Sinds ik wat meer met de accutijd van mijn iPhone 4 zit te kloten (lang reizen) is het wel makkelijk dat hij nu gemiddeld langer mee gaat.
Hopelijk voegt Apple binnenkort ook nog die 3D view in Nederland toe, lijkt me wel een mooie functie om te gebruiken en het zal dan ook wel wat duidelijker zijn waar je precies moet zijn op de kaart.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBSamsung

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013