Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 110, views: 194.201 •

Conclusie

Beide televisies zijn meer dan prima in staat een zeer goed beeld weer te geven wanneer de aangeboden scènes vrij rustig zijn, maar scènes met veel actie blijken in de praktijk nog vrij lastig foutloos weer te geven. Ook de technieken die Philips hanteert om het beeld scherper te krijgen, zullen niet iedereen even goed bevallen. Het beeld kan wat cartoonesk overkomen.

De 8404 biedt een betere weergave dan de 7404, al is dat misschien te wijten aan de preproductiestatus van de laatste. De extra's van de duurdere versie zijn ons inziens echter net te mager om de hogere vraagprijs te rechtvaardigen. Ambilight is aardig, maar eigenlijk onvolledig, en de netwerkmogelijkheden zijn leuk bedacht en in potentie zeker een meerprijs waard, maar de praktijk laat toch te wensen over. Philips werkt echter zichtbaar aan de netwerkcapaciteiten van zijn tv's, wat alleen al blijkt uit de verschillen tussen de implementatie van Net TV in de Cinema 21:9 en en die in de nieuwe toestellen: wellicht zullen toekomstige versies, al dan niet in de vorm van firmware-updates, de extra kosten alsnog rechtvaardigen.

Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's
Menu's van de 8404
Philips 7404 Philips 7404 Philips 7404 Philips 7404Zijbediening 7404 en 8404
De Philips 7404
Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404
De Philips 8404

Door Willem de Moor

- Reviewer

Willem werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor wetenschap en een passie voor hardware. Deze combinatie gebruikt hij bij het schrijven van zijn verhelderende achtergrondartikelen, maar komt hem ook goed van pas bij het testen van de nieuwste processors, ssd's en laptops. Zijn informatie haalt Willem het liefst uit de eerste hand bij de fabrikant, ook als dat betekent dat hij daarvoor naar Taiwan moet vliegen.

Volg Willem op TwitterVolg Willem op Google+

Reacties (110)

Reactiefilter:-11100109+163+22+30
Beide modellen zouden vanwege de backlight bleeding al afvallen voor mij.
Ik heb de 7404 in de slaapkamer hangen en heb nergens last van, me sony's daarin tegen wel en behoorlijk ook, dan heb ik het over de klv-v40 en x2000

wat ik wel een nadeel vind, de menu's en zappen gaan erg traag vergeleken met sony
en de DVB-C tuner in combinatie met Alphacrypt werkt niet helemaal lekker nog

[Reactie gewijzigd door Mr. Noodle op 7 augustus 2009 09:21]

Jij hebt de 7404 in de slaapkamer hangen? In deze review hebben ze een pre-productie model getest... Vraag me dan af hoe jij aan die TV komt?

Hmmn, nu zie ik 'm ook in de pricewatch staan.. dat is wel vreemd, heeft Philips t.net een preproductie model gestuurd, terwijl de productie al lang begonnen is? Beetje vreemd om 'oud' spul te laten reviewen...

[Reactie gewijzigd door demonite op 7 augustus 2009 10:23]

Geen idee, weet wel dat ik de 7404 hier al een week of 3 heb hangen
Op de eerste pagina van de review hebben ze het erover dat ze de Cinema 21:9 moesten terugsturen maar daarvoor wel deze twee kregen. De laatste review van de 21:9 dateert van 6 mei, dus toen heeft Tweakers waarschijnlijk een preproductiemodel gekregen. We zijn nu al 3 maanden verder dus dat verklaar waarschijnlijk waarom die er nu wel al is...

Inhoudelijk op de review; zelf heb ik ook 2 kanaals Ambilight (42pfl7403H) en ik ben er erg blij mee. Of het de 150 euro meer waard is, hmz, zit op het randje,maar ik vind het een welkome ervaring... :)
Ik heb de 32 inch versie van dit model hangen in de slaapkamer. Om precies te zijn de 32PFL7404H. Prima toestel. Ik herken me niet in de review. Zelfs op analoog signaal geeft dit toestel een prima beeld.
Kinderhand is snel gevuld ? :P

Wat de een prima beeld vind zal de ander lelijk vinden
reviews als deze worden inderdaad ook niet in een middagje in mekaar geslingerd :) een eenvoudige productreview ben ik al een leuke paar uur mee bezig eerste versie, dan nog paar keer aanpassen enz.

Dat de tv nauwelijks verschilt van de productieversie maakt dat het ook vrij weinig uitmaakt.
Wel jammer dat de snelle beelden zelfs met 100mhz niet echt soepeltjes lopen.
Ik heb net de samsung b6000 40" tv gekocht maar nog geen tijd en machinerie om de boel goed te testen. Komt later wel een review van :)
Simpelweg dat zij een preproductie-model binnengekregen hebben betekent toch niet dat Philips dat product gisteren van de lopende band heeft gehaald...?

Ze hadden waarschijnlijk toevallig nog een preproductie-model staan van een recente tv die al verkrijgbaar is en die naar T.net gestuurd als goedmakertje van de 21:9.
Dus geen backlight bleeding problemen in de productiemodellen?
Mooi dan denk ik dat ik me er een ga aanschaffen.
precies. bijzonder om te zien dat plasma nog steeds superieur is en dat alle fabrikanten krampachtig proberen de USP's van plasma in LCD technologie proberen te proppen. zelfs het nadeel van plasma mbt hoger energieverbruik wordt steeds minder relevant.
Ook de technieken die Philips hanteert om het beeld scherper te krijgen, zullen niet iedereen even goed bevallen. Het beeld kan wat cartoonesk overkomen.

Dit vind ik zowat de beste conclusie die je kan maken over pakweg elke Philips televisie. Toen ik een televisie ging kopen was dat het eerste wat mij opviel tegenover Samsung of Sony tv's. Het beeld lijkt bijna getekend, "gemaakt" en kon me echt niet bekoren!
:) Grappig, dat heb ik dus ook met Philips LCD"s :). Ik heb nog nooit een philips LCD in de mediamarkt gezien, zelfs de top-end modellen niet, die kan concurreren met het beeld van een gemiddelde sony die ik daar zie staan.
Je kunt op de Philips Tv's de beeldbewerking ook gewoon uitzetten wanneer je het niets vind, dan is het beeld nog steeds gewoon prima, beter dan de gemiddelde japanse kauwgomballen kleuren.

En bij de mediamarkt zou ik ook echt niet gaan vergelijken, de meeste televisies daar zijn niet echt al te best ingesteld of zelf maar goed aangesloten.
een HDMI kabel in de tv stoppen v oor de instore reclames kan praktisch iedereen wel ;).
Ik heb hier een van de laatste topmodellen CRT's van Philips met een voorloper van dezelfde techniek. De software weet (knap!) te bepalen wat voorgrond en achtergrond is, en past verscherping toe op de voorgrond. Het resultaat is een bijna 3D ervaring. Het moet gezegd, het is even wennen, maar daarna vond ik het wel degelijk een pluspunt. Als ik nu een Sony (of ander merk) lcd zie, dan zie ik weer het oude platte beeld en dat bevalt me minder.
Mijn persoonlijke ervaring is dus dat het wel gewenning vraagt, maar daarna zeker een pluspunt kan zijn.
Ik moet me hier bij aansluiten. Ik heb zelf een 7403 en familie / vrienden die het beeld zien vinden het er juist heel erg "levend" uitzien. Ook vind ik dat de software van grote toegevoegde waarde is bij het kijken naar 'gewone' digitale tv, waarvan de kwaliteit (bij UPC) soms erbarmelijk slecht is ...
Ja, helemaal mee eens. Ik heb een 8404H en heb die beeldbewerking dan ook uit staan. Jammer dat daarmee de 100Hz functionaliteit ook automatisch uit staat.
Voor jou jammer, maar technisch prima te verklaren: jij schakelt de beeldverwerking uit, dus wordt het beeld niet bewerkt en blijf je dus zitten met 25Hz interlaced (PAL), lang niet genoeg frames dus om 100Hz zinvol te maken!
hoho, pal is 50Hz interlaced. alhoewel het na beeldbewerking als het goed is dus 100Hz progressive wordt. (scheelt dus wel sort of factor 4)
25hz, dwz 25 keer de oneven beeldlijnen en vervolgens 25 keer de even beeldlijnen, dat geeft de illusie van 50hz. In werkelijkheid wordt 25 keer per seconde een 'half' beeld opgebouwd. Dat je het ervaart als 50 keer per seconde een volledig beeld is gezichtsbedrog. Dat is dus interlaced...
Zo kunnen audio- en videobestanden naar de televisie gestreamd worden, maar de weinige ondersteunde formaten maken dat dit geen alternatief voor een dedicated mediaplayer onder de tv is.
Dit komt van de site van philips af:
MP3, LPCM, WMA versie 2 tot versie 9.2, JPEG-afbeeldingen, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-progammastream PAL, WMV9/VC1

Voor mij zitten toch de meeste formaten er wel bij, of mis ik nu iets?
't probleem is dat bij lange na niet alle formaten af te spelen zijn. Ik zeg een leuk verhaaltje van de marketing afdeling, maar echter in de praktijk blijkt er dus weinig tot niets van de kloppen!
Hetzelfde staat bij die van mij, maar in de praktijk blijkt er zeer weinig van af te spelen te zijn. Mp3's en afbeeldingen gaat prima, alhoewel ie enorm traag is met de afbeeldingen opbouwen (van de ene kant logisch, moet over het netwerk, maar ik heb wel Gbit overal liggen).

Filmpjes doen het meestal niet. Bijna alles moet (al dan niet on the fly) geencodeerd worden naar iest wat de TV begrijpt... :/
maar een AVI pakt ie dus niet zo maar?
Alle 700-800 MB AVI's die ik tot nu to op de 8404H heb afgevuurd, draaien probleemloos. Ik gebruik nu nog een USB stick of externe hdd, maar vanaf een netwerk zal dat waarschijnlijk geen probleem geven.

Alles wat-ie niet slikt, kun je nog via een DLNA server streamen vanaf een capabele PC op je netwerk.
Precies, ik ervaar ook geen enkel probleem, sluit me helemaal bij je aan.
Heb thuis een 42" 9404 staan en de software is waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde.

Heb met de tv via wifi en een dlna nas avi's, video ts bestanden afgespeeld (waaronder Prison Break) en op de ondertiteling na werkt het eigenlijk perfect, alsof de films direct vanaf een dvd worden afgespeeld.
Verder werken mp3's en flac files zeer goed. Ik heb nog niet alle formaten geprobeerd af te spelen die er zijn, maar zoals je ziet werkt flac wel, terwijl het er niet bij staat.

Een groot nadeel is nog wel de trage reactie snelheid van het doorzoeken van de netwerkschijf. Dit lijkt mij echter een probleem van de software en niet van de hardware, wellicht dat dit wordt gefixed met de volgende update (gebruik nu de meest recente van juli 2009)
Ik heb sinds 4 dagen ook een 42" 9664 en ik het begin dacht ik ook dat hij veel van mijn avi files niet kan afspelen. mpeg en wmv heeft de TV geen problemen. Blijkt dat het opstarten / laden / bufferen van die fimpjes soms wel heel erglang kan duren (30 sec?) en dan denk je dat hij de film niet ondersteunt. Het feit dat hij AVI ondersteunt wil niet zeggen dat het alle avi files afspeelt. Ik heb een archos die ook avi speelt. Daarvan weet ik dat archos 10% van de filmpjes niet afgepeelt.
het wordt tijd dat apple de televisiewereld in stapt, een televisie van philips die een zoemtoon afscheidt? het moet niet gekker worden, dat wil je echt niet! het is tijd dat apple orde op zaken stelt in de televisie markt het zou mij erg benieuwen waar apple mee zou komen als televisie 2.0.

edit:
misschien zou een apple televisie duurder zijn, misschien zou er iets zijn als 'apple approved' hoewel dat me onwaarschijnlijk lijkt maar het zou de televisie wereld zeker opschudden en de innovatie accelereren. gewoon leuk om over na te denken wat die innovatie dan zou zijn waar laten de gevestigde spelers als sony en philips steken vallen?

[Reactie gewijzigd door BreezahBoy op 7 augustus 2009 09:53]

Een televisie waar je met een flick van je vinger vloeiend naar een andere zender kan glijden en alleen kanalen die Apple approved zijn op kan kijken, voor 5000 euro.
Als je een Apple-achtig design wil met bijbehorende prijs is de Loewe Individual wel wat voor jou. Het is dat ik het geld er niet voor heb liggen, maar dat is echt een mooi design en ook mooi compleet door een ingebouwde hd recorder.

Alleen zulke dingen kosten wel veel geld helaas.
Sorry maar de "innovativiteit" van Apple is zeer betrekkelijk.
Apple heeft zeer gebruikersvriendelijke interfaces met hun MAC OSX en op hun IPhone dat kan niemand ontkennen, maar ik durf te stellen dat hardware technisch ze uberhaupt helemaal niets innovatiefs hebben gebracht.

De Ipod voor mp3's bracht niets dat Creative and andere mp3 fabrikanten niet al konden leveren. Alleen hebben ze het product goed doordacht ontwikkelt en de marketing van Apple was uitermate sterk.

De eerste Iphone had niet eens 3G en liep derhalve ver achter op smartphones van Nokia , Samsung ,etc etc. Zelfs het nieuwe model loopt inmiddels qua camera kwaliteit en beeldscherm resolutie redelijk achter op concurrenten (Denk aan nieuwe modellen van samsung ) . OVerigens werken de applicaties van Apple wel weer veel beter dan op de samsung telefoons en is de gebruikersvriendelijkheid ook hier in mijn mening weer veel beter. Dit wil echter niets zeggen over hardware functionaliteit.

De Macbook pro is natuurlijk een van de beste laptops die je kan kopen voor dat geld, maar ook daar kan je weer je vraagtekens zetten hoe "innovatief" apple is, ze gebruiken gewoon goede onderdelen voor hun hardware.

Ik zou dan ook geen enkele toegevoegde waarde zien van een apple die zich zou richten op de t.v. markt. Voorlopig lijkt het me trouwens ook niet echt een logische stap gezien de strategie van het bedrijf maar dat terzijde.
Als het produkt goed doordacht en ontwikkeld is er daardoor veel prettiger is in het dagelijks gebruik wat maakt het dan uit dat er geen bijzondere hardware in zit of dat er andere produkten zijn met betere specs maar veel minder gebruiksgemak?

iPod vind het bovenstaande niet echt op van toepassing maar ik zou m'n iPhone niet willen ruilen voor het SE onding dat ik daarvoor had (ook al had ie betere specs) en macbooks met OSX zijn ook een verademing vergeleken met sommige andere laptops (was er een tijdje terug niet zelfs een onderzoek dat aantoonde dat de macbook de beste windows laptop was als je er windows op zette?)

Apple verkoopt duur designspul dat mss op papier minder is dan iets wat je van een ander merk voor hetzelfde geld kan kopen maar wat in de praktijk naar mijn mening erg fijn werkt. Laat ze maar met een TV komen! :D
Jij geeft aan dat je de producten van apple de voorkeur geeft omdat je ze "fijner" vind in gebruik. Dat is gebruikerservaring en derhalve subjectief. ( hoewel er velen zijn die deze mening delen , dus kan je zeggen dat de argumenten hier sterk zijn )

Dit is echter nog wat anders dan wat BreezahBoy ( wat een gruwelijke handle btw ) verkondigd hier: Dat apple wel even zou zorgen dat er innovatie op deze markt zal gaan komen. Dit is natuurlijk reinste BS.

Wat jij misschien kan verwachten is dat Apple leuke menuutjes op je tv zet en een makkelijke bediening.
De echte technische innovatie zal toch echt wel van merken als sony, philips en samsung komen. Oled ontwikkelingen , 3d , etc zijn hier toch echt wat relevanter
jah gedeeltelijk mee eens, apple is volgens mij niet super innovatief als je puur op technisch vlak kijkt. Maar aan de andere kant, ze maken specs die ze beloven wel waar.

bv, Philips claimt hier een contrast van 80000:1, maar dat lijkt er niet op. Verder blijkt het instapmodel niet in staat om fatsoenlijk vloeiend HD beeld weer te geven. Dat lijkt me echt niet acceptabel.

Nadeel van Apple vind ik dan vaak weer de beperkte opties, beperkte configureerbaarheid. Als Steve vindt dat je een optie niet nodig hebt, dan zit ie er niet op ;)
Alsof alles wat Apple produceert goed is? Sorry voor de uitdrukking maar dit slaat echt als een lul op een drumstel... van dit soort opmerkingen gaan de haren op mijn arm overeind staan... totaal geen onderbouwing, alleen maar fanboy praat... waarom zijn er toch mensen die in iedere discussie toch weer Apple durven te noemen?

Ik heb absoluut geen afkeer tegen Apple, ze maken prima producten, maar begin inmiddels wel een grote afkeer te krijgen tegen mensen die doen alsof er niets beter dan Apple bestaat. Wat mij daarbij bijvoorbeeld opvalt is dat onder andere jij grossiert in nutteloze opmerkingen roepen over produkten van Apple. Sta jij op de loonlijst bij Apple ofzo? Iig als je daarover wat wil zeggen, onderbouw je reacties dan ook ergens mee.

Omdat Toyota goede auto's maakt, dat betekent nog niet dat als ze vliegtuigen gingen bouwen ze het direct beter doen dan een ander.... dat is wel jou manier van beredeneren.
Onderbouwde posts zijn sowieso wenselijk, maar ik vind jouw toyota vergelijk ongelukkig gekozen. Ik denk dat een bedrijf dat beeldschermen, mediaspelers, PC's en de software daarvoor produceert meer kans heeft een goede TV te maken dan een autofabrikant een goed vliegtuig.

Het is denk ik ook een beetje mensen eigen om postieve of negatieve ervaringen met een merk te betrekken op alle producten van een merk (getuige de talloze posts in de trant van "ik heb nooit problemen met mijn product X" als er iets met een product Y van een bedrijf is). Heb ik zelf ook, merk dat ik bijv. een Asus VGA kaart koop omdat ik altijd heel blij ben geweest met hun moederborden.

Het spreekt naar mijn mening alleen maar voor een merk dat ze mensen zo weten te enthousiasmeren voor hun producten (en dat is meer dan marketting denk ik, ik kan m'n kont niet keren zonder een reclame voor een samsung phone te zien, maar ik hoef er zeker weten geen meer te hebben na mijn ervaring met een paar modellen).
Heel plat gezegd, wat "maakt" Apple nu eigenlijk zelf? CPU's? Nee. GPU? Nee. Flash geheugen? Nee. Panelen? Nee. Etc.

Ze doen wel veel design, en hebben een eigen OS, maar qua hardware innovatie hoef je naar mijn mening weinig van Apple te verwachten. Wanneer Apple met een TV komt, dan zullen ze naar alle waarschijnlijkheid een paneel bij bijvoorbeeld Samsung of LG bestellen en dan zelf de behuizing en aansturing er aan gaan plakken.

Overigens staan Keiretsu's er om bekend dat ze zeer uiteenlopende dingen doen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Keiretsu
Heel plat gezegd, wat "maakt" Apple nu eigenlijk zelf? CPU's? Nee. GPU? Nee. Flash geheugen? Nee. Panelen? Nee. Etc.

Ze doen wel veel design, en hebben een eigen OS, maar qua hardware innovatie hoef je naar mijn mening weinig van Apple te verwachten. Wanneer Apple met een TV komt, dan zullen ze naar alle waarschijnlijkheid een paneel bij bijvoorbeeld Samsung of LG bestellen en dan zelf de behuizing en aansturing er aan gaan plakken.
Wellicht, maar als daar dan een hele goede TV uit komt, dan prijs ik Apple ook de hemel in.

[Reactie gewijzigd door ASS-Ware op 12 augustus 2009 17:35]

Dat van Toyota lijkt me wel een pijnlijk slecht voorbeeld. Ze hebben serieus overwogen vliegtuigen te bouwen en hun concurrenten op de automarkt Honda en Mitsubishi bouwen ook daadwerkelijk vliegtuigen.
haha, appel in de televisie wereld de zaken op orde stellen, laten ze eerst maar eens zorgen dat bestaande apparatuur niet bij bosjes ontploft.
Leuk als Apple de markt zou binnentreden, maar ik zou niets kopen, want ik vind Apple een rotbedrijf met goede producten. Apple censureert en bepaalt wat haar klanten mogen zien en horen. En dat is voor mij reden om alle spullen van Apple links te laten liggen. Noem me een zeikert, maar soms moet je gewoon vasthouden aan principes.
inderdaad. daarom komt er bij mij never nooit een iphone. apple bepaalt welke programma's jij mag downloaden, dan moet je de muziek nog syncen met itunes, dat alleen maar is gebouwd om jouw audio statistieken te doorneuzen om zo nog meer 1 dollar mp3's aan te kunnen bieden. Dan zijn ze er ook nog toe in staat om remote controlled bepaalde functies op je toestel aan te passen of om zelfs illegale nummers indien ze dat zouden willen van je toestel te verwijderen. En al is het een complot theorie, ze zullen ongetwijfeld meer in de gaten houden dan wij bij elkaar weten en wat bij wet is toegestaan. maar wat men niet weet wat niet deert is bij bedrijven als apple en microsoft altijd het motto.
Dus hou op met het wensen van een marketing-driven thirdparty combinerende knutselaar in de televisie wereld.
Net TV is wel een leuke feature, maar werkt erg traag. Het opstarten van Net TV en bijvoorbeeld kijken naar en zoeken op YouTube.
Jammer genoeg zijn de 9600 en de 9700 series niet aan een test ondervonden. Deze zijn qua prestaties beter als bovenstaande modellen. Vooral met HD-tv is het echt bijna niet te overtreffen door een ander merk. Helaas vallen ze wel in een ander prijssegment.
Voor de prijs van de gereviewde 8404 koop je ook een Panasonic TX-P42G10 wat een TV is met een werkelijk voortreffelijk beeld die zelfs qua beeld ook nog beter is dan die duurdere modellen

Je hoeft dus helemaal niet duurder voor een veel beter televisie.

[Reactie gewijzigd door hAl op 7 augustus 2009 10:20]

Het geld ben je dan vervolgens wel kwijt aan je stoomkosten met die TV. Ik vind het stroomverbruik van plasma tv's echt gewoon veel te hoog. Gemiddeld verbruikt die Panasonic 3x zoveel als mijn 40" Sony LCD die net boven de 100watt verbruikt.
Bron?

Naar mijn weten is dit een fabeltje om de LCD verkoop te stuwen.

Dit is een tijd wel een nadeel van plasma geweest, echter is op dit gebied veel verbeterd. De spec die het wattage aangeeft is het maximale verbruik bij een zeer helder beeld. Bij donkere scenes loopt het verbruik hard terug.
Bij LCD is het stroomverbruik ongeacht een lichte of donkere scene altijd het maximale.
Effectief ontloopt dit elkaar een stuk minder dan de specificatie aangeeft.

Ik heb onlangs een P42X10 panasonic plasma gekocht. Subliem beeld voor ruim 600 euro.
Mijn broertje heeft kort daarop een philips in de 9600 serie gekocht (LCD) voor aanzienlijk meer. ik heb bij hem nu het eea. op de lcd gekeken waaronder een film. Het beeld van het topmodel kan niet aan mijn hdready plasma tippen. Ik begrijp werkelijk niet wat mensen beweegt meer voor minder uit te geven.

Check deze site ook eens http://www.plasma-lcd-feiten.be/

[Reactie gewijzigd door Darrell op 7 augustus 2009 15:43]

LED LCD's met local dimming hebben ook geen constant verbruik meer.

Beetje jammer dat het in dat segment nog niet echt storm loopt.
Dat is zo, maar als ik 1000 euro mee moet betalen voor een LED tv kan ik ook heel wat jaren wat extra stroom voor betalen. Broeikastechnisch gezien wel minder verantwoord, maar beurstechnisch wel.
Een populaire 40 inch sony LCD zal op de zuiniger stand blijkbaar zo'n 131 watt gebruikt

Die grotere plasma (10% groter beeld) gebruikt gemiddeld zo'n 200 watt.

200-20/131=1,37. Het verschil in verbruikt is dus zo'n 37% (of zo'n 50 watt) op een 40 inch TV . Bij 1000 uur gebruikt in een jaar is dat ongeveer een tientje.

[Reactie gewijzigd door hAl op 7 augustus 2009 18:13]

Appels met peren vergelijken is ook niet eerlijk hé ;)
De G10 (en G15) van Panasonic hebben een prachtige "feature", namelijk stotteren bij 24p playback. Oorzaak is bekend (refreshrate afaik) en niet op te lossen. Dus als je het stotteren ziet, ben je de spreekwoordelijke sjaak.

Ik had de G15 op het oog, maar na een kijksessie kon ik de televisie niet meer zien. Een simpele DVD als Earth stotterde zo erg dat ik ervan ging knipperen.
De topmodellen hebben 9600 ipv 9400 gekregen (inleiding).
En feitelijk zijn het slechts de huidige (leverbare) topmodellen.

De nog uit te brengen 9704 serie overklast alles wat Philips momenteel aanbiedt (Ambilght spectra 3, 200hz. local dimming led) . Daarnaast komen er ook nog nieuwe Aurea's. Die zijn technisch niet veel beter, maar hebben wel het bijzondere aurea ambilight systeem.
Volgende week te leveren de 40PFL 9704 met 200hz en 1ms ik zit daar op te wachten de 46PFL 9704 is leverbaar in week 36
Zelf 1 maand geleden toevallig de 7404 gehaald, werkt echt perfect met digitaal, de Software is ook erg overzichtelijk
Ik zit er ook al een tijdje over na te denken om de 7404 te gaan halen, maar nu ik weet dat er veel bleeding is begin ik toch wel te twijfelen.
Kan iemand die deze tv al in huis heeft vertellen of het zodanig storend is dat het kijkplezier eronder lijd?

(meer ontopic)
Leuk dat er eindelijk een review over te vinden is (en nog op tweakers ook :P ) er staan er namelijk nog geen op internet
Waar komt dat vandaan bleeding ? ik zie niks ... misschien ben je in de war met sony ?
Bij Kalibratie & Energie helemaal onderaan :P
(Maar omdat de gereviewde toestellen preproductie waren vroeg ik me af of de bleeding problemen waren opgelost) :)

[Reactie gewijzigd door XH-Rage op 7 augustus 2009 14:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Tablets Nokia Websites en communities Smartphones Google Apple Sony Games Consoles Politiek en recht

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013