Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 110 reacties, 194.689 views •

Conclusie

Beide televisies zijn meer dan prima in staat een zeer goed beeld weer te geven wanneer de aangeboden scènes vrij rustig zijn, maar scènes met veel actie blijken in de praktijk nog vrij lastig foutloos weer te geven. Ook de technieken die Philips hanteert om het beeld scherper te krijgen, zullen niet iedereen even goed bevallen. Het beeld kan wat cartoonesk overkomen.

De 8404 biedt een betere weergave dan de 7404, al is dat misschien te wijten aan de preproductiestatus van de laatste. De extra's van de duurdere versie zijn ons inziens echter net te mager om de hogere vraagprijs te rechtvaardigen. Ambilight is aardig, maar eigenlijk onvolledig, en de netwerkmogelijkheden zijn leuk bedacht en in potentie zeker een meerprijs waard, maar de praktijk laat toch te wensen over. Philips werkt echter zichtbaar aan de netwerkcapaciteiten van zijn tv's, wat alleen al blijkt uit de verschillen tussen de implementatie van Net TV in de Cinema 21:9 en en die in de nieuwe toestellen: wellicht zullen toekomstige versies, al dan niet in de vorm van firmware-updates, de extra kosten alsnog rechtvaardigen.

Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's Philips 7404 en 8404 menu's
Menu's van de 8404
Philips 7404 Philips 7404 Philips 7404 Philips 7404Zijbediening 7404 en 8404
De Philips 7404
Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404 Philips 8404
De Philips 8404

Door Willem de Moor

- Reviewer

Willem werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor wetenschap en een passie voor hardware. Deze combinatie gebruikt hij bij het schrijven van zijn verhelderende achtergrondartikelen, maar komt hem ook goed van pas bij het testen van de nieuwste processors, ssd's en laptops. Zijn informatie haalt Willem het liefst uit de eerste hand bij de fabrikant, ook als dat betekent dat hij daarvoor naar Taiwan moet vliegen.

Volg Willem op TwitterVolg Willem op Google+

Reacties (110)

Reactiefilter:-11100109+163+22+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Digitale TV's zijn blijkbaar niet als pc-schermen,

ik heb nog nooit een trillend beeld gezien met digitale signalen van pc naar scherm, krijg je dat ook bij een 1080P bron via een digitale cabel, of alleen als de tv het probeerd te upscalen ( anders zou ik het net als de pc 1 op 1 verwachten )

en dat jiggies verhaal, dat houd AA in voor de TV als ik het goed begrijp?, maar HD films hebben toch al de juiste resolutie dus dan zou AA niet nodig moeten zijn?

en waarom kan een scherm schokken bij een fullHD film, mijn beeldscherm heeft nog nooit geschokt, de data bewerkingen zitten toch in het bron apparaat zodat de TV alleen de data 1 op 1 ( 1080P naar 1080P, zonder aanpassingen in resolutie of filters, want dat zou toch in de bron moeten plaats vinden) op het tv laten zien, daarnaast een dvd film die je tv laat haperen ....

en 100Hrz, dat is toch ook alleen nodig als je interlaced ( hier komt de pc weer), een 60Hrz beeldscherm laat alles voeiender zien dan dat ik zou kunnen wensen, als het schokt ligt het aan de pc, en niet aan de Hrz van het scherm (, of ben ik nou gek?!)

het klinkt misschien gek, maar zo een scherm zou ik ook aan me pc willen hangen, maar deze review heeft mij bang gemaakt voor trillnigen in windows of schoken van animaties.

wel mooi is het CI+ slot, dan heb je geen exterde decoder meer nodig (bij ziggo dan)

misschien lees ik het verkeerd en is deze tv veel beter als gemiddeld, maar ik heb toch een soort van "TV = groot PC scherm + extra aansluitingen + decoder" idee voor me.
nope, ook je conputerscherm kan er last van hebben. Voorbeeldje, een bluray film met een refresh van 24Hz, en je lcd display draait op 60Hz. Dat betekent dat elk beeldje 2.5x weergegeven moet worden voor een vloeiend beeld. Dat kan natuurlijk niet. In de lelijkste oplossing wordt elk oneven (of even ) beeld 2x weergegeven en de andere 3x. Maar dan heb je geen vloeiend beeld. Andere optie is je refresh aanpassen naar een veelvoud van 24, dus bv 48 of 72. Nog een andere optie is intermediate frames berekenen, dus interpolatie. Het hangt van de tv af hoe ie dat aanpakt.

Op jouw pc bepaalt je mediaplayer/videokaart wat er gebeurt, maar waarschijnlijk doet jouw pc gewoon iets lelijks, maar is het je niet niet opgevallen ;) probeer maar es wat HD materiaal met panning shots te bekijken.
En weer mis ik de close-up foto van de typesticker! Onder andere handig voor het hier niet vermelde /-nummer, dat onder andere bepaalt welke marktgebonden features een toestel heeft (kan handig zijn als hier in de review staat dat het toestel NTSC heeft en het zit er in de winkel niet op, bijvoorbeeld). Voor de liefhebbers staat op ditzelfde etiket het chassis (zodat je kan zien welke chipset erin zit) en het serienummer (waaraan je kan zien hoeveel revisies het ding al achter de rug heeft, dus hoeveel verbeteringen of bezuinigingen er zijn doorgevoerd, soms ook welk merk panel erin zit, en uit welke fabriek hij komt (TPV, Philips Polen, Philips Hongarije, Belgie inmiddels niet meer) en van welke productieweek hij is).

Overigens nog een foutje in het artikel: hier wordt beweerd dat het toestel een glimmend zwart chassis heeft, dat is natuurlijk onzin, het chassis zit van binnen en bepaalt wat het toestel kan. De reviewer bedoelt vast de behuizing (bij een auto zou dat de carosserie heten, dus dat heeft de verwarring niet veroorzaakt, misschien had hij het Engelse woord frame in gedachten?).

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 7 augustus 2009 20:37]

Huidige reeks komt uit polen! Althans.. zo zie ik ze voortdurend bij mij in de winkel.. volgens mij komen alle modellen van Philips op dit moment uit Polen, of het zou verschillend per model moeten zijn.. :)

Philips is tevens NTSC/PAL en zoals al eerder in de reacties is voorgekomen is de 7404 al een tijdje op de markt!

[Reactie gewijzigd door Schizo007nl op 7 augustus 2009 22:21]

Je hebt in Polen meerdere fabrieken. Minstens 1 van Philips (HJ) en waarschijnlijk 2 van TPV (CG en FZ). Verder weet ik zeker dat er ook nog steeds een flinke productielijn in Szekesfehervar (VN) staat, waar waarschijnlijk de high-end toestellen vandaan komen. Inmiddels verleden tijd zijn Brugge (AG) en Dreux (QG). Ook valt niet uit te sluiten dat Philips weer andere fabrieken inschakelt of inhuurt, en dat kan wel degelijk resulteren in bijvoorbeeld een wisselende kwaliteit of verschillen in details of afwerking.

NTSC/PAL was maar een voorbeeld, er zijn zat modellen waarbij het deel van het typenummer achter de / aangaf of je jouw PAL toestel per ongeluk ook met SECAM of NTSC kon gebruiken.

Aangezien inderdaad tegenwoordig de meeste toestellen multisystem zijn, kan je er meestal weer andere bestemmingsgebonden features uit afleiden (in geval van DVB geschiktheid misschien wel met welke DVB-systemen hij wel of niet overweg kan). Ga er in elk geval maar van uit dat een /00 en een /02, een /10, een /12 en een /19 verschillen in features of andere kleinigheden kunnen vertonen, en je zal maar een /03 aantreffen: die kan dingen die speciaal voor de Nederlandse markt nodig zijn (bijvoorbeeld iets met Digitenne of UPC ofzo) of mist dingen die je in buurlanden nodig kan hebben. Toestellen met een bestemming elders in de wereld pik je er op die manier ook tussenuit als bijvoorbeeld zijnde parallellimport of in elk geval eigenlijk qua features of aansluitingen niet helemaal voor ons bedoeld. Op een /37 ga je geen SCART-plug aantreffen, om maar een zijstraat te noemen.

Verder dus het 3e en 4e teken van het serienummer, daar kan je het revisielevel van de hardware uit afleiden en soms ook het gebruikte merk van het panel (binnen 1 model toestel kunnen verschillende panels gebruikt zijn met zeer verschillende eigenschappen, een review met een Sharp of LG panel kan heel andere resultaten geven dan die jij te zien krijgt op je toestel met een AUO of Chimei panel). Dan het 5e t/m 8e teken van het serienummer: Dat is de productiedatum. Dan weet je dus ongeacht het revisielevel hoe recent het gereviewde toestel is.

Juist voor een tweaker, maar gezien de mogelijke consequenties eigenlijk ook wel voor een consument, toch interessante informatie. 1 kleine foto extra op een review, weinig moeite met een mogelijk groot resultaat.

Dit zijn een beetje de dingen die je bij Philips kan afleiden, bij andere merken is het vaak minder maar ook dan kan het voor een kenner nuttig zijn een typesticker te fotograferen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 8 augustus 2009 20:38]

Huidige 9404 reeks uit Belgie, volgens mij worden daar de topmodellen gemaakt waaronder ook de cinema :?
Belgie zou zeer kort geleden gesloten moeten zijn, dus kan dat er nog toestellen uit AG in het handelskanaal aanwezig zijn. Of dat ze nog even doordraaien voordat alles in Hongarije in orde is.
Zo kunnen audio- en videobestanden naar de televisie gestreamd worden, maar de weinige ondersteunde formaten maken dat dit geen alternatief voor een dedicated mediaplayer onder de tv is.
Dit komt van de site van philips af:
MP3, LPCM, WMA versie 2 tot versie 9.2, JPEG-afbeeldingen, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-progammastream PAL, WMV9/VC1

Voor mij zitten toch de meeste formaten er wel bij, of mis ik nu iets?
Hetzelfde staat bij die van mij, maar in de praktijk blijkt er zeer weinig van af te spelen te zijn. Mp3's en afbeeldingen gaat prima, alhoewel ie enorm traag is met de afbeeldingen opbouwen (van de ene kant logisch, moet over het netwerk, maar ik heb wel Gbit overal liggen).

Filmpjes doen het meestal niet. Bijna alles moet (al dan niet on the fly) geencodeerd worden naar iest wat de TV begrijpt... :/
maar een AVI pakt ie dus niet zo maar?
Alle 700-800 MB AVI's die ik tot nu to op de 8404H heb afgevuurd, draaien probleemloos. Ik gebruik nu nog een USB stick of externe hdd, maar vanaf een netwerk zal dat waarschijnlijk geen probleem geven.

Alles wat-ie niet slikt, kun je nog via een DLNA server streamen vanaf een capabele PC op je netwerk.
Precies, ik ervaar ook geen enkel probleem, sluit me helemaal bij je aan.
't probleem is dat bij lange na niet alle formaten af te spelen zijn. Ik zeg een leuk verhaaltje van de marketing afdeling, maar echter in de praktijk blijkt er dus weinig tot niets van de kloppen!
Heb thuis een 42" 9404 staan en de software is waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde.

Heb met de tv via wifi en een dlna nas avi's, video ts bestanden afgespeeld (waaronder Prison Break) en op de ondertiteling na werkt het eigenlijk perfect, alsof de films direct vanaf een dvd worden afgespeeld.
Verder werken mp3's en flac files zeer goed. Ik heb nog niet alle formaten geprobeerd af te spelen die er zijn, maar zoals je ziet werkt flac wel, terwijl het er niet bij staat.

Een groot nadeel is nog wel de trage reactie snelheid van het doorzoeken van de netwerkschijf. Dit lijkt mij echter een probleem van de software en niet van de hardware, wellicht dat dit wordt gefixed met de volgende update (gebruik nu de meest recente van juli 2009)
Ik heb sinds 4 dagen ook een 42" 9664 en ik het begin dacht ik ook dat hij veel van mijn avi files niet kan afspelen. mpeg en wmv heeft de TV geen problemen. Blijkt dat het opstarten / laden / bufferen van die fimpjes soms wel heel erglang kan duren (30 sec?) en dan denk je dat hij de film niet ondersteunt. Het feit dat hij AVI ondersteunt wil niet zeggen dat het alle avi files afspeelt. Ik heb een archos die ook avi speelt. Daarvan weet ik dat archos 10% van de filmpjes niet afgepeelt.
Ook de technieken die Philips hanteert om het beeld scherper te krijgen, zullen niet iedereen even goed bevallen. Het beeld kan wat cartoonesk overkomen.

Dit vind ik zowat de beste conclusie die je kan maken over pakweg elke Philips televisie. Toen ik een televisie ging kopen was dat het eerste wat mij opviel tegenover Samsung of Sony tv's. Het beeld lijkt bijna getekend, "gemaakt" en kon me echt niet bekoren!
Ja, helemaal mee eens. Ik heb een 8404H en heb die beeldbewerking dan ook uit staan. Jammer dat daarmee de 100Hz functionaliteit ook automatisch uit staat.
Voor jou jammer, maar technisch prima te verklaren: jij schakelt de beeldverwerking uit, dus wordt het beeld niet bewerkt en blijf je dus zitten met 25Hz interlaced (PAL), lang niet genoeg frames dus om 100Hz zinvol te maken!
hoho, pal is 50Hz interlaced. alhoewel het na beeldbewerking als het goed is dus 100Hz progressive wordt. (scheelt dus wel sort of factor 4)
25hz, dwz 25 keer de oneven beeldlijnen en vervolgens 25 keer de even beeldlijnen, dat geeft de illusie van 50hz. In werkelijkheid wordt 25 keer per seconde een 'half' beeld opgebouwd. Dat je het ervaart als 50 keer per seconde een volledig beeld is gezichtsbedrog. Dat is dus interlaced...
:) Grappig, dat heb ik dus ook met Philips LCD"s :). Ik heb nog nooit een philips LCD in de mediamarkt gezien, zelfs de top-end modellen niet, die kan concurreren met het beeld van een gemiddelde sony die ik daar zie staan.
Je kunt op de Philips Tv's de beeldbewerking ook gewoon uitzetten wanneer je het niets vind, dan is het beeld nog steeds gewoon prima, beter dan de gemiddelde japanse kauwgomballen kleuren.

En bij de mediamarkt zou ik ook echt niet gaan vergelijken, de meeste televisies daar zijn niet echt al te best ingesteld of zelf maar goed aangesloten.
een HDMI kabel in de tv stoppen v oor de instore reclames kan praktisch iedereen wel ;).
Ik heb hier een van de laatste topmodellen CRT's van Philips met een voorloper van dezelfde techniek. De software weet (knap!) te bepalen wat voorgrond en achtergrond is, en past verscherping toe op de voorgrond. Het resultaat is een bijna 3D ervaring. Het moet gezegd, het is even wennen, maar daarna vond ik het wel degelijk een pluspunt. Als ik nu een Sony (of ander merk) lcd zie, dan zie ik weer het oude platte beeld en dat bevalt me minder.
Mijn persoonlijke ervaring is dus dat het wel gewenning vraagt, maar daarna zeker een pluspunt kan zijn.
Ik moet me hier bij aansluiten. Ik heb zelf een 7403 en familie / vrienden die het beeld zien vinden het er juist heel erg "levend" uitzien. Ook vind ik dat de software van grote toegevoegde waarde is bij het kijken naar 'gewone' digitale tv, waarvan de kwaliteit (bij UPC) soms erbarmelijk slecht is ...
Groot verschil tussen de 7404 en de 8404 voor de Zigo gebruikers is dat alleen de 8404 CI+ ondersteund.
Waaruit concludeer je dat dan, als ik vragen mag?

Volgens de officiele productsheets van Philips hebben ze beide CI+

De productsheet van de 42PFL7404http://www.p4c.philips.co...42pfl7404h_12_pss_nld.pdf

De productsheet van de 42PFL8404http://www.p4c.philips.co...42pfl8404h_12_pss_nld.pdf
Dit gaat om de /12 modellen. Misschien is er van de 7404 nog wel een andere versie op de markt die het niet ondersteunt. De kans is niet heel groot maar zeker ook niet uit te sluiten. Dat krijg je met onvolledige typenummers en informatie (zie mijn uitgebreide bericht hierboven over het nut van een foto van de typesticker).
Dat zou inderdaad kunnen, maar waarom zou Tweakers andere modellen reviewen dan het meest voorkomende model.. de /12?
Omdat ze toevallig een /10 gekregen hebben van Philips, als die in dit geval bestaat?

En bovendien kan tweakers een /12 gereviewd hebben terwijl jij in de winkel een andere variant meekrijgt omdat die toevallig eerder beschikbaar of goedkoper was, of parallell geimporteerd (en nee ik weet niet of dat voor dit specifieke model voorkomt, maar het kan dus wel). Dan kan je je nog een ongeluk puzzelen, maar als je weet dat je even de nummertjes moet lezen weet je in elk geval waar het probleem zit en dat je niet verder hoeft te zoeken.

Andere nuttige tip in dit geval is de software. Als jouw toestel wel van hetzelfde model maar ouder is dan het toestel waarvan je weet dat het de CI+ aan kan, kan je ook altijd even op de Philips website kijken of er toevallig nieuwe firmware voor beschikbaar is. Dat maakt ook nog wel eens uit.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 9 augustus 2009 23:16]

Jammer genoeg zijn de 9600 en de 9700 series niet aan een test ondervonden. Deze zijn qua prestaties beter als bovenstaande modellen. Vooral met HD-tv is het echt bijna niet te overtreffen door een ander merk. Helaas vallen ze wel in een ander prijssegment.
Voor de prijs van de gereviewde 8404 koop je ook een Panasonic TX-P42G10 wat een TV is met een werkelijk voortreffelijk beeld die zelfs qua beeld ook nog beter is dan die duurdere modellen

Je hoeft dus helemaal niet duurder voor een veel beter televisie.

[Reactie gewijzigd door hAl op 7 augustus 2009 10:20]

De G10 (en G15) van Panasonic hebben een prachtige "feature", namelijk stotteren bij 24p playback. Oorzaak is bekend (refreshrate afaik) en niet op te lossen. Dus als je het stotteren ziet, ben je de spreekwoordelijke sjaak.

Ik had de G15 op het oog, maar na een kijksessie kon ik de televisie niet meer zien. Een simpele DVD als Earth stotterde zo erg dat ik ervan ging knipperen.
Het geld ben je dan vervolgens wel kwijt aan je stoomkosten met die TV. Ik vind het stroomverbruik van plasma tv's echt gewoon veel te hoog. Gemiddeld verbruikt die Panasonic 3x zoveel als mijn 40" Sony LCD die net boven de 100watt verbruikt.
Bron?

Naar mijn weten is dit een fabeltje om de LCD verkoop te stuwen.

Dit is een tijd wel een nadeel van plasma geweest, echter is op dit gebied veel verbeterd. De spec die het wattage aangeeft is het maximale verbruik bij een zeer helder beeld. Bij donkere scenes loopt het verbruik hard terug.
Bij LCD is het stroomverbruik ongeacht een lichte of donkere scene altijd het maximale.
Effectief ontloopt dit elkaar een stuk minder dan de specificatie aangeeft.

Ik heb onlangs een P42X10 panasonic plasma gekocht. Subliem beeld voor ruim 600 euro.
Mijn broertje heeft kort daarop een philips in de 9600 serie gekocht (LCD) voor aanzienlijk meer. ik heb bij hem nu het eea. op de lcd gekeken waaronder een film. Het beeld van het topmodel kan niet aan mijn hdready plasma tippen. Ik begrijp werkelijk niet wat mensen beweegt meer voor minder uit te geven.

Check deze site ook eens http://www.plasma-lcd-feiten.be/

[Reactie gewijzigd door Darrell op 7 augustus 2009 15:43]

LED LCD's met local dimming hebben ook geen constant verbruik meer.

Beetje jammer dat het in dat segment nog niet echt storm loopt.
Dat is zo, maar als ik 1000 euro mee moet betalen voor een LED tv kan ik ook heel wat jaren wat extra stroom voor betalen. Broeikastechnisch gezien wel minder verantwoord, maar beurstechnisch wel.
Een populaire 40 inch sony LCD zal op de zuiniger stand blijkbaar zo'n 131 watt gebruikt

Die grotere plasma (10% groter beeld) gebruikt gemiddeld zo'n 200 watt.

200-20/131=1,37. Het verschil in verbruikt is dus zo'n 37% (of zo'n 50 watt) op een 40 inch TV . Bij 1000 uur gebruikt in een jaar is dat ongeveer een tientje.

[Reactie gewijzigd door hAl op 7 augustus 2009 18:13]

Appels met peren vergelijken is ook niet eerlijk hé ;)
Ik zit er ook al een tijdje over na te denken om de 7404 te gaan halen, maar nu ik weet dat er veel bleeding is begin ik toch wel te twijfelen.
Kan iemand die deze tv al in huis heeft vertellen of het zodanig storend is dat het kijkplezier eronder lijd?

(meer ontopic)
Leuk dat er eindelijk een review over te vinden is (en nog op tweakers ook :P ) er staan er namelijk nog geen op internet
Waar komt dat vandaan bleeding ? ik zie niks ... misschien ben je in de war met sony ?
Bij Kalibratie & Energie helemaal onderaan :P
(Maar omdat de gereviewde toestellen preproductie waren vroeg ik me af of de bleeding problemen waren opgelost) :)

[Reactie gewijzigd door XH-Rage op 7 augustus 2009 14:26]

Voor mij zou de keuze niet al te moeilijk zijn, voor mij nooit meer een tv zonder Ambilight. Dus als er geen merken met een soortgelijke functie komen zal ik altijd aan een Philips vastzitten... wat overigens geen probleem is. Als ik Ambilight uitzet op mijn huidige tv is het echt alsof je naar een saaie plasticdoos aan het kijken bent.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 7 augustus 2009 14:36]

Er zijn ook losse ambilights sets verkrijgbaar tegenwoordig! Ben zelf van plan om een sony tv te kopen en er dan los ambilight op te plaatsen. Je hebt ze zelfs met 4 ledbars (boven, onder, links en rechts). voorbeeld
Ja, maar dat is gewoon een led balk, Ambilight is toch wat meer. De kleur is afhankelijk van het beeld en dat werkt echt geweldig!

Edit: oeps, dit is idd iets anders. Het lijkt bijna echt op ambilight.

[Reactie gewijzigd door Jiriki op 9 augustus 2009 14:35]

Ambilight is inderdaad geweldig. Ik had niet verwacht dat ik het zou gebruiken, maar het staat iedere avond aan.
Voor mijn huiskamer heb ik verleden week de 47" versie van de 8404 gehaald.
Het was voor mij een gemakkelijke keus, vooral omdat ik perse een 100hz wilde hebben, omdat een lagere frequentie gewoon slecht beeld is bij een bewegende camera.

Ik heb er wel even over moeten nadenken welke TV ik ging halen, welk merk, en welk type, maar de Philips was voor mij doorslaggevend door de strakke uitvoering, de ambilight, en het scherpe beeld.

Misschien zijn er toestellen die beter zijn, maar ik ben hartstikke blij met mijn aankoop.
Daarnaast ben ik het niet eens met de review qua het cartoonesk overkomen van beelden.

Maar misschien heb ik daarvoor zelf nog te weinig TV gekeken ;)
Dat cartoonesk zie je vooral bij films en series. Misschien is dat ook de reden dat het niet aanstaat in de Cinema preset. Voor voetbal en andere sporten werkt de beeldbewerking naar mijn mening prima.
Toch jammer dat in een test van TV toestellen niet gekeken wordt naar waar die het meeste voor gebruikt zal worden: TV kijken. Met een excuus als "in ons gebouw ligt geen kabel en het digitenne signaal is te zwak" kom je er niet bij mij.

Test dan helemaal geen tv's en hou het lekker bij monitoren. Of neem ze mee naar een locatie waar dat allemaal wel beschikbaar is.

Ik ben juist benieuwd naar de kwaliteit van de tuners, zowel de oude analoge als de digitale sd- en hd-ontvangers. Zaken als zap-snelheid (wat in diverse commentaren hier ook al genoemd wordt) en de ruisonderdrukking bij tv-kijken is erg belangrijk. Ook de (toekomstige) compatibiliteit van de CI+ kaarten wil ik weten. Allemaal zaken die in deze monitor-review niet behandeld worden, en waarvoor je wel een tv koopt (eindelijk digitale hd-tv met 1 afstandsbediening? Lijkt me heerlijk, maar uit deze review wordt dat me niet duidelijk). Gemiste kans.
Ik vind in ieder geval de kwaliteit van analoog op mijn 32" 8404 echt super. Dat had ik niet verwacht.
Je zou ook zelf op de site van Philips kunnen kijken met betrekking tot productinformatie.. of gewoon eens naar een winkel gaan en informatie vragen! Een review afkraken omdat je er niet genoeg baat bij hebt vind ik niet logisch.. Ik stel voor dat je contact opneemt met Philips en dan een uitgebreidere test hier op Tweakers.net plaatst! ;)
Ik ben het hier niet mee eens. Anton maakt een sterk punt. Je bouwt een review van een tv en daar mag je best commentaar op leveren, zonder een reactie als: Doe het dan lekker zelf! terug te moeten verwachten.

Een tv wordt bij bijna iedereen toch vooral gebruikt om tv te kijken wat via een kabel binnenkomt. Dus voor een goede test is het essentieel om te testen wat de kwaliteit van de tuner is en wat de beeldverwerking met het signaal doet.

Ik ben het dus eigenlijk wel echt met Anton eens.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True