| Algemeen | Featureset | ||
| Beeldkwaliteit | Geluidskwaliteit | ||
| Gebruiksgemak | Design | ||
| Bouwkwaliteit | Prijs |
Eigenlijk kan ik heel kort zijn over dit apparaat. Hij doet precies waar ik hem voor gekocht heb (en waarvoor hij gemaakt is) nl. het weergeven van mijn gedownloade filmmateriaal.
Daarbij is het een keurig klein kastje wat altijd wel een plaatsje vindt. Evt. kan je je USB disk buiten zicht plaatsen zodat alles opgeruimd blijft.
Apparaat aansluiten en in gebruik nemen is een makkie. Ik had al een HDMI kabel gehaald dus dat was zo gebeurd. USB schijf eraan, duurt bij mij ongeveer een minuut om die te indexeren. En daarna kan je gewoon lekker door je films bladeren en kijken maar.
Beeldkwaliteit heb ik niks op aan te merken. Sinds de update doet hij ook full hd op 24fps dus geen schokkend beeld meer. Ondertitels staan ook keurig in beeld. Menu ziet er simpel maar verzorgd uit. Navigatie erdoor is ook simpel en snel.
Ik gebruik het apparaat primair voor films en tv series. Foto's geprobeerd en dat gaat ook prima. Muziek interesseert me niet, daar heb ik al een wireless player met display voor staan.
Hij is aangesloten op mijn Sony KDL 40W4500. Ideale combinatie voor schitterend full hd beeld.
Toch nog wel wat aan te merken:
- Natuurlijk jammer dat DTS geluid niet kan. Maar is mbt. Popcorn audio convertor in 10 minuten voor een film van 2 uur omgezet.
(edit): Zoals door anderen aangegeven kan de WD TV het DTS signaal wel via HDMI doorgeven aan een geschikte versterker met decoder. Laat ik die niet hebben. Heb je die wel dan werkt het dus wel direct.
- Moet iedere keer opnieuw instellen dat hij een directory met allemaal korte filmpjes in zijn geheel afspeelt (en niet stopt na elk filmpje).
(edit): Kwam er gisteren achter dat dit wel goed werkt als je de "play" knop gebruikt ipv. de enter/ok knop.
Oh ja, het aan/uit verhaal. Ik heb de WD TV aan een stroommeter gehangen. Ook als hij uitstaat blijft hij zo'n 15 Watt verbruiken, soms daalt dit naar 5 Watt. Mijn externe harde schijf gaat wel uit. Is vermoedelijk een eigenschap van de behuizing die ik heb (3,5" USB/Firewire). Ik heb die samen aan een geschakelde stekkerdoos. Deze zet ik meestal uit na gebruik. Na het aanzetten moet ik dan eerst een minuut wachten totdat de schijf opnieuw gescand is.
Overall: dit is een bijzonder simpele en goedkope oplossing om je full hd downloads te bekijken.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)