| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Prestaties | WLAN-bereik | ||
| Betrouwbaarheid | Beheerbaarheid | ||
| Ondersteuning | Prijs |
De snelheid is inderdaad erg goed. Ik kan met deze router mijn 35 Mb/s up- en downspeed internetverbinding volledig benutten.up to 14x faster speeds* and 6x farther range* than 802.11g while staying backward compatible with 802.11g devices.
De range echter, is verre van goed. Met mijn oude router, een Speedtouch 580 802.11 b/g router, kon ik maar ternauwernood van de meterkast op de begane grond (waar de router staat) naar de zolder. Er moeten 2 lagen van kanaalbeton overwonnen worden. Speciaal daarvoor had ik een Cisco WLAN kaart met externe antenne (aan een draadje dus) gekocht, zodat de verbinding meestal net voldoende was; echter wel instabiel.
Met de nieuwe D-Link hoopte ik dat de "6x farther range" (mede vanwege de goede reviews hierover) verbetering zouden betekenen naar de computer op zolder. Ik heb uiteraard een D-Link 802.11n pci kaart er bij gekocht. Op diverse forums (ook hier op tweakers.net) werd aangeraden om de router op 802.11n zonder backwards compatibility te zetten, om zo de reikweidte te maximaliseren.
Helaas, het is nog slechter dan met de speedtouch
Op dit moment lukt het me zelfs helemaal niet meer op verbinding op te bouwen. Het signaal is zeer zwak.
Nu ben ik genoodzaakt om te zoeken naar betere antennes voor op de router. Hopelijk dat dit enige soelaas brengt.
Daarom een "slecht" voor "draadloos bereik".
Voor de rest is dit echter wel een hele goede router, die erg veel instellingen en mogelijkheden kent.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)
![Reactie uitklappen [show]](http://tweakimg.net/g/if/comments/button_down.png)