Hoofdcategorieën
Device Settings
Samsung Spinpoint F1 DT HD753LJ, 750GB

Samsung Spinpoint F1 DT HD753LJ, 750GB review door Tommios

750GB HDD met SATA-300-aansluiting
SKU: HD753LJ, HD753LJ REF, HD753LJ SpinPoint 750GB, HD753LJ/KIT, HD753LJ?1PK, EAN: 2001445835002, 8808987304614, 8808987534905, T.net ID: 221038

Review door Tommios, zaterdag 5 april 2008 - views: 445

269 karma
Algemene beoordeling Score: 1 Prestaties Score: 1
Featureset Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 3 Ondersteuning
Geluidsproductie Score: 3 Warmteproductie Score: 3
Prijs

Enkele weken heb ik deze harde schijf reeds in gebruik. De eerste Samsung Spinpoint F1 die ik toegestuurd kreeg was stuk (bad sector). Deze werd zonder problemen vervangen. Nu ik m'n nieuwe Samsung Spinpoint F1 ongeveer een 5-tal weken in gebruik heb, krijg ik op deze schijf consistentie-problemen. Nu heb ik me laten vertellen dat consistentie-problemen vaak voorkomen bij harde schijven die bijna versleten zijn. Tot enkele dagen geleden was ik super tevreden over deze harde schijf, maar ik begin stilaan m'n twijfels te krijgen...
Negatieve eigenschappen:

Enorm gevoelig! Lage schok-bestendigheid
Niet betrouwbaar

Positieve eigenschappen:

Goede prijs/prestatie/GB
Stil
Draait niet erg warm

Dit is meer een klacht dan een review, wat jullie? ;).

Als de schijf stuk is kun je er ook weinig over schrijven natuurlijk ;)
Je kunt het natuurlijk wel hebben over vormgeving, gebruiksgemak :)

Ik zie wel veel klachen over die F1's, reden voor mij om toch maar voor WD te gaan..

Dit is geen review.

Het lijkt er inderdaad best op dat er relatief veel klachten over die F1's zijn. Toch gek, voor zover ik weet staan Samsung schijven toch bekend als betrouwbare HDD's.

Als ik nu in de markt zou zijn voor HDD's zou ik de F1's in ieder geval eventjes links laten liggen.

[edit.]
De WD6400AAKS is bijvoorbeeld een aardig alternatief. Die presteert net zo goed, is ook stil, koel en heeft een goede prijs/gigabyte.

[Reactie gewijzigd door houseparty op zaterdag 5 april 2008 00:36]

Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011