| Algemene beoordeling | Beoordeling: zeer goed | Prestaties | Beoordeling: zeer goed | Featureset | Beoordeling: zeer goed |
| Betrouwbaarheid | Beoordeling: zeer goed | Overklokbaarheid | Beoordeling: zeer goed | Warmteproductie | Beoordeling: laag |
| Prijs | Beoordeling: goed | ||||
- Windows XP, Windows Vista en Windows Vista x64
Ik koop meestral het nieuwste van het nieuwste en doe daar dan 3 ~4 jaar mee, daarom had ik ook ingezet voor de Q9450. Toen bleek dat dit een probleem ging vormen qua levertijd was de E8400 prijstechnisch voor mij de juiste keuze.
Ik heb deze CPU op een Asus P5E mobo geprikt (wat eerst geflashed moest worden voordat de E8400 herkend werd!!!), tesamen met 4*1 GB OCZ Repear DDR-2 PC8500 memory en een Asus 8800GT 1GB DDR-3 videokaart in een Antec P180 case met Scythe Mugen luchtkoeler.
Omdat ik kwam vanaf een P4 3.2 Ghz wist ik niet wat ik moest verwachten van de E8400. Daarmee draaide ik 2 GB geheugen met een Radeon X850 en Vista Ultimate was een uitdaging voor het systeem
Deze E8400 is een beest!! Rechtstreeks vanuti de verpakkking performt ie al goed, laat staan als je hem overclocked
Standaard 3 Ghz, ik draai moeiteloos de 2 cores op 4230 Mhz, FSB 470 Mhz, het geheugen op 626 Mhz DDR2, dus 1252 effectief. Ik weet zeker dat er nog wat rek in zit, dat probeer ik later wel.
Wellicht dat ik in een later stadium nog ga voor een Q9450, maar momenteel zie ik de noodzaak absoluut niet. Een snelle CPU voor een klein prijsje

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)