| Algemene beoordeling | Beoordeling: goed | Prestaties | Beoordeling: geen | Featureset | Beoordeling: zeer goed |
| Betrouwbaarheid | Beoordeling: goed | Overklokbaarheid | Beoordeling: geen | Warmteproductie | Beoordeling: zeer laag |
| Prijs | Beoordeling: goed | ||||
- Windows 9x en Windows XP
De verpakking
In een blister die je zonder mes of schaar kunt openen tref ik de processor en de standaard koeler aan. Echter bij het openen van de blister zie ik de processor al uit eigen beweging de blister verlaten. Ik had een mooi schoon bureau, dus niets aan het handje, maar toch.
Plaatsing in de socket.
De plaatsing in de Socket 775 verloopt zoals we gewend zijn, dus hier niets nieuws.
Compatible
Hier kun je boeken over schrijven. Een nieuwe generatie processor met een 1333mhz bus. Dit wordt nog door weinige moederborden ondersteund. Mijn keus is de Asus P5K-E/WIFI. Dit moederbord was uitgerust met een bios uit december 2007, maar toch bleek een biosupdate noodzakelijk. Dus vraag in de winkel vooraf om een biosversie die deze processor ondersteund, want anders kan het lastig worden.
Warmte productie
Zoals ik laatst ook de AMD BE-2400 passief liet koelen, heb ik dat nu ook gedaan met de sythe mugen. En de temperatuur blijft idle rond de 33 graden en loopt op tot rond de 40 graden tijdens een 3dmark test.
Prijs
Tja, voor 180 euro krijg je de snelste processor voor dat geld. Maar let op. De prijs heb ik al bij een winkel zien stijgen tot ¤215. Dit komt doordat de processor schaars is (of wordt gehouden.)
Prestaties en overclocken
Ik vind passief koelen belangrijker, dan dat ik met overclocken enkele 10 talle procenten verbetering zou kunnen merken met bepaalde spellen/taken.
Ik kan wel zeggen dat de prestaties beter zijn dan dat ik ooit eerder ervaren heb, maar dat is iets subjectiefs.
Ik had blijkbaar een slecht reepje geheugen, waardoor mijn systeem helaas snel instabiel is geworden. Ik hoop nu met mijn nieuwe geheugen de procossor passief gekoeld!! te gaan overclocken. En binnenkort eens de energiemeter op het systeem zetten, want dit lijkt wel een erg energiezuinig systeem, zeker gelet op de weinige warmte die het afgeeft.
P.S. ik kon geen andere negatieve eigenschap verzinnen, dan de beperkte beschikbaarheid, waardoor de prijzen van winkels met voorraad omhoog zijn gegaan.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)