| Algemene beoordeling | Ergonomie | ||
| Functionaliteit | Precisie | ||
| Vormgeving | Bouwkwaliteit | ||
| Drivers / support | Prijs |
- Windows XP en Linux x86
Ik heb hiervoor een G7 gehad, de draadlose variant van de G5. Deze ging stuk en was niet meer leverbaar, ondertussen wel gewend aan de ligging van de muis en toen ben ik gegaan voor deze muis aangezien hij de zelfde specs had met de zelfde ligging. Vind het wel jammer dat hij niet draadloos is, maar het scheelt wel accu wisselen en met draad kan ik ook wel leven. De review:
Ergonomie
Ik was op zoek naar een bolvorimige muis vanwege wat grotere handen, dit sluit goed aan bij mijn hand, ook de inkeping voor de duim zit lekker. ook de scheiding van links en rechts knop door de scroll zit qua formaat goed.
Het gewicht van de muis is aan te passen naar wens. Ik werk zelf met het volle gewicht. +8*4,5gram. Je kan spelen met 8 vakjes en gewichtjes van 1,3 en 4,5 gram.
Functionaliteit
De 2007 editie heeft aan de duim zijde weer 2 knoppen, de bekende internet forward en backward, ook anders te programmeren. Daarnaast zijn de 2 dpi knopjes onder het scrollwiel ook fijn tijdens het gamen, voor het wisselen van dpi als je wilt snipen. Het scrollwiel kan ook naar links en rechts, bij mijn normale scherm niet nodig, maar bij laptop gebruik wel fijn, ben je zo aan gewent om te gebruiken.
Precisie
Hier kan ik weinig vuil aan maken. Voor mij is 2000dpi gewoon al iets te veel. Ik zet hem meestal 1 tikje lager. Precisie vind ik zeer goed. Ik heb nog niet meegemaakt dat hij haperde of onjuist doorschoot. Vereiste is wel een goede gladde muismat om van deze precisie gebruikt te kunnen maken.
Vormgeving
De vormgeving ben ik zeer over te spreken, goede glooiende afgewerkte lijnen. Mooi zwart, mooi blauw, motiefje dan weer iets minder. Het moet iets spectaculairs voorstellen lijkt het maar het zijn niet minder dan gebroken stukjes, daar had ik toch wel iets beters van verwacht voor een top muis, maar ik vind het niet lelijk of zo.
Bouwkwaliteit
De muis voelt heel stevig aan, kan nergens punten vinden die in te drukken zijn of slap hangen. knoppen zijn bijna verzonken en zullen ook lang meegaan denk ik, zo ook het scrollwiel zit goed vast. Top vind ik de kabel die in een soort touw zit gewikkeld met een stevig materiaal erin, als ik de kabel sterk buig, buigt hij terug. Een knik komt dus niet snel voor en van kabelbreuk denk ik ook niet gauw last te hebben.
Drivers & ondersteunig
Drivers werken zover nog. Instellen van knoppen ging gesmeerd en werkt goed. 1 minpuntje, hij onthoud niet welke dpi stand je had toen je de pc afsloot. Standaard word teruggezet als je weer boot.
Prijs
Voor 41 euro, ik had hem voor 46 ongeveer, heb je een perfecte muis voor een normale prijs daarvoor. Zeker doen.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)