Club 3D GeForce 8800 GTS Review
Inleiding
Deze kaart heb ik gekocht naar aanleiding dat mijn "nieuwe" x300 niet meer voldeed om de nieuwste spellen te spelen. Deze kaart had ik gekocht om het nog even vol te houden totdat de prijzen van de 8800 wat zouden dalen.
Featureset
Hier hoef ik neem ik aan weinig over te zeggen
- DX 10
- 640 MB DDR3
- Uni Shaders
Prestaties
Hier ben ik zeer tevreden over. Ik heb tot nu toe een aantal games getest, zoals supreme commander en company of heroes v1.7
beide spellen heb op max gedraait maar COH niet op DX10 (ja met 1.7 heb je DX10). Supreme commander draaide gewoon soepel, maar COH duurde erg lang laden en ook na het laden ong 1min lang van lichte lagg stootjes.
Verder heb ik nog geen problemen ondervonden met de drivers. Misschien dat ik dat met de nieuwste spellen nog last mee krijg, zo ja dan zal ik de review update'n.
Beeldkwaliteit
Hier ben ook zeer tevreden mee, ik heb zelf een samsung 206bw met een contrast van 3000:1.
Warmte- en geluidsproductie
Qua warmte heb ik totaal geen problemen met de x300 lag mijn kast rond de 28-30 en met de 8800 na ong 2uur spelen op 30-35.
Pluspunten
Goeie prestaties DX 10 640 MB DDR3 Prijs
Minpunten
Geluidproductie Extra'tjes??????
Featureset
Hier hoef ik neem ik aan weinig over te zeggen
- DX 10
- 640 MB DDR3
- Uni Shaders
Prestaties
Beeldkwaliteit
Warmte- en geluidsproductie
De geluidsproductie daarin tegen vond ik zelf wel aanzienlijk meer. Nou maakt mij dat zelf weinig uit, omdat de pc toch beneden staat en dus neit op mijn slaapkamer staat.
Prijs en conclusie
De prijs vond ik zelf erg netjes, als je namelijk kijt naar de prijs van GTS ten opzichte van de GTX en dat vergelijkt met de prestatie's. Dan vind ik zelf dat de GTS een betere deal is.
Ik ben zeer tevreden over deze kaart. De doos was dan wel niet al te groot en er zaten geen games of extra'tjes bij. Als dat er wel had bijgezeten was de kaart vast en zeker duurder geweest, maar ik hoef die dingen er ook niet bij dus.
Heb jij ook een Club 3D GeForce 8800 GTS?
Gebruikt onder besturingssysteem:
* Windows XP
Kan toch ook niet, want daar heb je Vista voor nodig.beide spellen hebben op max gedraaid maar COH niet op DX10 (ja met 1.7 heb je DX10).
Of zie ik dat verkeerd?
De spellen die ik bij mijn videokaarten heb gekregen zitten ook allemaal nog in de verpakking.
Ik zit zelf ook aan deze kaart te denken, maar als hij bij COH in het begin nog hikt, dan weet ik niet of ik er nog wel wat op vooruit ga als ik mijn 2 7800 GT's daarvoor inruil. Ik speel zelf wel altijd op 1280x1024 btw, jij vermoedelijk op 1680x1050, gezien je scherm...
res: 1680*1050
voor rest zal ik het even moeten nakijken als je dat graag zou willen
btw, dat hikken ligt waarschijnlijk aan mijn ram
PC2-6400 - 512 MBx2 - DDR2 -OCZ Platinum XTC 2K C4
ps. miss ook wel de processen die allemaal wel niet meedraaien met xp
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 23 juli 2024 01:20]
En blijkbaar heb je erg erg goede koeling want een 8800GTS is idle 99% zeker meer dan 40°...
[Reactie gewijzigd door DoubleDot op 23 juli 2024 01:20]
Ik weet niet of dat aan de rest van de pc ligt, maar dat moet een 8800GTS makkelijk trekken. Op DX10 wordt het misschien wel wat moeilijker.
Overigens heb ik mijn pc nog maar net, en ik heb alleen de instellingen even gecheckt, en het eerste level gespeeld, dat level op Omaha Beach, maar dat liep super soepel
PC2-6400 - 512 MBx2 - DDR2 -OCZ Platinum XTC 2K C4
maar ik denk zelf dat hier de bottle-neck zit.
en btw ik heb het idd over temp in de kast, deze wordt gemeten zowel voor als achter (vlakbij de video-kaart).
en de kast btw heel erg goed gekoeld, heb meerdere ervaringen gezien van mensen met dezelfde kast dus...
Aerocool AeroEngine II Gamer Case
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 23 juli 2024 01:20]
Of wat processen uitzetten die ram vreten
Of het accepteren, wel het goedkoopst
[Reactie gewijzigd door FereiDON op 23 juli 2024 01:20]
Hierna ben ik gaan spelen en heb totaal geen last meer van lagg gehad. Ik denk idd dat je mininaal wel 1,5 gb intern nodig hebt om het spel op het hoogst te spelen.
Ik ga zelf dan ook over een maandje ofzo 2gig intern halen.
WTF een wereld van verschil, elk spel speel ik nu op hoogst op een enkele uizondering na zoals WIC, maar bijv Quake wars wel volledig op het hoogst

:strip_icc():strip_exif()/u/206338/NVIDIAPHSYX.jpeg.jpg?f=community)
:strip_icc():strip_exif()/u/213293/crop5ccc38fc9b330_cropped.jpeg?f=community)