Hoofdcategorieën
Device Settings
Sandisk Sansa Clip+  8GB Zwart

Sandisk Sansa Clip+ 8GB Zwart review door Faber89

8GB, Flash, SD Micro, SD Micro HC, USB 2.0, 1", Zwart
SKU: 002818, SANSA CLIP 8. 0GB F, SDMX18-008G-E46K, SDMX18R-008GK-A57, EAN: 0619659059989, T.net ID: 248958, Prijs: 39,90

Review door Faber89, vrijdag 6 januari 2012 - views: 857

Veelzijdigheid Score: 4 Mobiliteit en accuduur Score: 5
Prijs Score: 4
Gebruikt onder besturingssysteem:
  • Windows 7

Ik heb de Sandisk Sansa + 8GB Zwart inmiddels meer dan een jaar in gebruik, dus zal mijn ervaringen met jullie delen.

Featureset
Ik heb gekozen voor een interne opslagcapaciteit van 8GB en heb dit met een microSD kaart van 8GB uitgebreid, wat ik persoonlijk voor een MP3speler ruimschoots voldoende vind.

De microfoon is verrassend goed. Ondanks de geringe grootte weet hij de audio goed ruimtelijk op te nemen. Wat je opneemt is duidelijk terug te horen, geen chaos van geluiden. De kwaliteit van de opname is niet in te stellen. Ik zou persoonlijk geen album willen opnemen met deze microfoon, maar dat moet ook niet je bedoeling zijn, al helemaal niet in deze prijsklasse.

Beeldkwaliteit
Het beeldscherm is aan de kleine kant, maar de MP3speler zelf is dan ook kleiner dan een luciferdoosje. Gelukkig is het beeldscherm fel in te stellen, zodat ook in de zon alle tekst goed leesbaar is.

Geluidskwaliteit
De belangrijkste reden waarom ik deze MP3speler heb aangeschaft is de geluidskwaliteit. Ik gebruik de MP3speler vooral in combinatie met een Sennheiser HD555 en vind dat het geluid goed neutraal gehouden wordt. Als je wilt kan je natuurlijk kiezen uit allerlei equalizers, maar daar ben ik geen fan van. Bovendien speelt het apparaatje ook FLAC bestanden e.d. af, zonder gedoe of omzetten.

Bouwkwaliteit
Dit dingetje is net een ouderwetse Nokia: simpel, van plastic en niet kapot te krijgen. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Ergonomie
De gebruiksvriendelijkheid van dit apparaatje is erg goed te noemen. Voor de meest gebruikte functies is een specifieke knop (harder, zachter, volgende, vorige, pauze, menu etc.) zonder dat er onnodige knoppen op zitten. Je hebt snel door waar je moet zijn en kan zonder te kijken moeiteloos zaken regelen.

Mobiliteit en accuduur
De Sansa+ is een enorm klein en licht apparaatje met achterop een stevige clip, waar altijd wel een praktische plek voor te vinden is. De accuduur weet ik niet precies, maar ik luister elke dag van en na werk (1 uur+ per rit) en doe weken met een enkele lading.
Negatieve eigenschappen:

nu nog goedkoper dan toen ik hem kocht

Positieve eigenschappen:

'drag and drop' in Windows
lostless audiobestanden ondersteuning
goede kwaliteit audio
klein en licht, maar toch lange accuduur
spotgoedkoop voor wat je krijgt

Mooi dat de kwaliteit van de microfoon beschreven wordt, 4 sterren

Hoe lang is de gemiddelde accuduur?

Ik zal binnenkort eens bijhouden hoe lang hij het volhoudt

Hoe is de structuur van muziek zoeken? Via mappen of artist/title/album (ID3v2 tag).

Ik heb zelf vooral een ordening op mappen gedaan terwijl de tags nog wel eens ontbreken of niet goed zijn. Ik prefereer dus een mappenstructuur.

Bij de structuur heb je het beste van twee werelden: de keuze om te navigeren door de folder structuur, maar je kan ook kiezen voor artiesten / albums etc. Iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind! Het is niet alsof je eenmaal de keuze moet vastleggen, er zijn gewoon meerdere 'ingangen' waar je uit kan kiezen

Thanks voor de snelle reactie! Ik overweeg nu nog 4 of 8GB, aangezien 4 op korte termijn voldoet en het geheugen uitbreidbaar is.

Met hoeveel GB kun je het apparaatje uitbreiden? Ik kan dit nergens echt vinden.

De grens weet ik niet, maar heb er zelf 8GB als micro sd in zitten.

Ik heb hem uiteindelijk ook aangeschaft met een 16GB microSD kaartje erbij.

Op zich werkt het goed, alleen zorgt het kaartje ervoor dat de database bij elke keer dat ie opstart vernieuwt moet worden. Ik heb er 4,5GB aan muziek op gezet en dit kost het apparaatje om en nabij 15 minuten. Dat is echt onacceptabel lang.

Verder prima dingetje! Alleen bovenstaande zorgt ervoor dat ik binnenkort Rockbox ga proberen.

Bij mij vernieuwt hij de database alleen als hij aan de computer heeft gehangen of de sd kaart er uit is geweest.

Hoe is je FM-ontvangst? Mijn pasgekochte gaat op basis hiervan op RMA. Één minuut na afstemmen is het signaal volledig weg, moet dan radio uit/aan zetten of opnieuw tunen, dan blijft signaal weer max. een minuut geldig.

Zelf gebruik ik de FM radio niet, maar heb wel eens uitgeprobeerd: werkt gewoon goed. Signaal kwam sterk over en ontstond niet ineens ruis

Ik snap niet dat iedereen zo te spreken is over de geluidskwaliteit van deze speler. Omdat iedereen hier juist dat zo goed vindt, heb ik deze speler gekocht, maar het viel toch wel tegen. Ik had hier voor een iAudio 7 (niet kapot te krijgen, behalve in Nepal) en gebruikte daarbij dezelfde oordopjes; ik zweer je dat die echt vele malen beter klonk. De presets van de equalizer zijn echt waardeloos...
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011