Hoofdcategorieën

Western Digital My Book Essential Edition 250GB (7200rpm USB 2.0, 8MB) review door manuarmata

Review door manuarmata - zondag 10 juni 2007 13:51 - views: 166
Algemene beoordeling Beoordeling: voldoende Prestaties Beoordeling: goed Featureset Beoordeling: voldoende
Betrouwbaarheid Beoordeling: goed Compatibiliteit Beoordeling: slecht Mobiliteit Beoordeling: voldoende
Geluidsproductie Beoordeling: acceptabel Warmteproductie Beoordeling: laag Prijs Beoordeling: goed
Gebruikt onder besturingssystemen:
  • Windows 9x, Windows XP, Linux x86, Mac OS X en Windows Vista x64
Ervaring met één exemplaar, sinds december 2006
Ik heb de MYBOOK essential 250 een half jaar geleden aangeschaft met als belangerijkste aankoopcriterium een goede compactibiliteit met verschillende OS. het strakke uiterlijk is mooi meegenomen en de opslagcapaciteit is voor het betaalde geld vrij goed. De automatische inschakeling is een groot pluspunt qua gebruiksgemak maar ik had toch liever een "echte" schakelaar gezien in tijden waar men iets moet doen aan de klimaatopwarming. De voeding had men om diezelfe reden beter ingebouwd, de draagbaarheid zou ineens beter geweest zijn ook.

Het grootste nadeel van dit "boek" is enkele weken geleden komen bovendrijven toen ik mijn ubuntu laptop inruilde voor een splinternieuw exemplaar van HP met vista op. het mounten onder vista neemt eindeloos veel tijd in beslag, de schijf begint dan als een gek te ratelen. Of het nu aan Microsoft HP of aan WD ligt laat ik in het midden maar het effect voor mij als eindgebruiker is dat de schijf niet echt bruikbaar meer is. en dat voor een product van 6 maand oud met een schat aan informatie op.

UPDATE:

na de installatie van vista SP1 gaat het mounten een stuk sneller. het is nog niet zo snel als in linux maar het gaat snel genoeg naar mijn zin.
Negatieve eigenschappen:

waardeloos onder vista
externe voeding

Positieve eigenschappen:

Design
Prijs
Geen stuurprogramma's
Werkt met linux

Ik wil hier toch even op reageren. Ik heb exact dezelfde schijf en maak gebruik van Vista Ultimate (in mijn geval wel 32-bit). Als ik de schijf inplug is deze gebruiksklaar binnen 10 seconden. Dat is een stuk sneller als bij XP waarbij hij eerst de mix van gegevens probeert in te lezen.

Ik denk dat het hier een stukje compatibiliteit probleem betreft wat met meer onderdelen te maken heeft dan alleen vista en de mybook. Hopelijk lukt het in de toekomst nog!
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren.

Reactie formulier
VNU Media logo Powered by True