| Algemene beoordeling | Beoordeling: voldoende | Prestaties | Beoordeling: goed | Featureset | Beoordeling: voldoende |
| Betrouwbaarheid | Beoordeling: goed | Compatibiliteit | Beoordeling: slecht | Mobiliteit | Beoordeling: voldoende |
| Geluidsproductie | Beoordeling: acceptabel | Warmteproductie | Beoordeling: laag | Prijs | Beoordeling: goed |
Gebruikt onder besturingssystemen:
- Windows 9x, Windows XP, Linux x86, Mac OS X en Windows Vista x64
Ik heb de MYBOOK essential 250 een half jaar geleden aangeschaft met als belangerijkste aankoopcriterium een goede compactibiliteit met verschillende OS. het strakke uiterlijk is mooi meegenomen en de opslagcapaciteit is voor het betaalde geld vrij goed. De automatische inschakeling is een groot pluspunt qua gebruiksgemak maar ik had toch liever een "echte" schakelaar gezien in tijden waar men iets moet doen aan de klimaatopwarming. De voeding had men om diezelfe reden beter ingebouwd, de draagbaarheid zou ineens beter geweest zijn ook.
Het grootste nadeel van dit "boek" is enkele weken geleden komen bovendrijven toen ik mijn ubuntu laptop inruilde voor een splinternieuw exemplaar van HP met vista op. het mounten onder vista neemt eindeloos veel tijd in beslag, de schijf begint dan als een gek te ratelen. Of het nu aan Microsoft HP of aan WD ligt laat ik in het midden maar het effect voor mij als eindgebruiker is dat de schijf niet echt bruikbaar meer is. en dat voor een product van 6 maand oud met een schat aan informatie op.
UPDATE:
na de installatie van vista SP1 gaat het mounten een stuk sneller. het is nog niet zo snel als in linux maar het gaat snel genoeg naar mijn zin.
UPDATE:

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)