IT IS A DREAMMACHINE REVIEW! | Version:2.1.02 Waarom gekocht Ik heb deze kast gekocht omdat mijn huidige kast (een Cooler Master Centurion 532) te klein werd. Ook mijn kabelmangment was niet over huis te schrijven, en dus werd het tijd dat ook hier wat aan gedaan werd. Ook wou ik een kast die aan meer fans aankon. Hiermee doel ik op het volgende: In me oude kast was de airflow niet goed genoeg. En ik wou toch wat me hardware wat beter bewaren tegen hitte, daarom heb ik ervoor gekozen om de upgraden naar een betere kast. InformatieVoor diegene die geen zin heb om naar de Cooler master website te gaan Superieur koelsysteem Met de potentie om een rendering machine voor afbeeldingen te zijn, heeft...
Wat bedoel je precies?Ik heb deze kast gekocht omdat mijn huidige kast (een Cooler Master Centurion 532) te klein werd. Ook werd een kabel management. Ook wou ik een kast die aan meer fans aankon.
typoVoor de echte liefhebbers bevinden zich aan de boven- en onderkant interne bevestigingsplekken voor radiotoren voor extreme systemen.
Raster zou je beter kunnen verwoorden als in 'Mesh', dat is namelijk de naam voor 'geperforeerd plaatstaal'. Verder heb ik nog nooit van radiatoren met een ongelijke zijde gehoord? het zijn altijd veelvouden van 120mm ventilatoren. Onder kan standaard een 120mm (single) rad geplaatst worden, en door een deel van de HDD cage weg te halen kan er een 2* 120mm (dual) rad geplaatst worden. Boven passen 2* 140mm/120mm ventilatoren of een 2* 120 (dual) rad standaard. een single rad (1* 120mm) kan natuurlijk ook.Raster aan voor-, boven en onderkant met stoffilters
Biedt plaats aan 120*140mm radiator aan boven- of onderkant
Extern SATA X dock? Het is een externe 3,5" Hot-swappable Hard Drive Bay. Ik weet niet precies of er ook een 2,5" drive in past, dat is misschien het uitzoeken waard.Extern SATA X-dock
Voorkant blauwe led ventilator aan/uit
= kabelmanagementGoede kabelgeleiding
Voor het gemakkelijk vervangen van de CPU-koelerUitsparing voor CPU voor makkelijk onderhoud
En daar kom je in je review niet op terug, terwijl ik dat toch wel een vooraanstaande feature vind. Dit is een extreme cooling kast, een grote fan bij elkaar gehouden met wat staal. Hiermee kun je, als je dus triple way crossfire of tri-SLI draait, de videokaarten onderstunen omdat ze anders veel druk uitoefenen op de expansion slothouder achterop de kast en op het PCIe slot. Deze feature houd de kaarten steviger vast aan de uiteinden, dus dichtbij de fan voor een ref. cooler, zodat de last op de slot en op de slothouder wordt opgeheven. ook kun je er een 80mm fan in plaatsen. hoe is mij ook nog steeds een raadselMet VGA-kaart bracket tot drie GPU-kaarten
De kast komt al uit eind Q3 2009 IIRCZoals je ziet, er zijn nog wel wat verschillen. Er moet wel bij vermeld worden, dat koelingsmogelijkheden beter zijn dan van me oude kast. Zo heeft deze meerdere fans, en is deze kast ook wat groter. En deze kast is natuurlijk generatie 2010/2011 en me oude kast is van 2008.
[Reactie gewijzigd door naarden 4ever op 25 juli 2024 03:22]
CheckEn daar kom je in je review niet op terug, terwijl ik dat toch wel een vooraanstaande feature vind. Dit is een extreme cooling kast, een grote fan bij elkaar gehouden met wat staal. Hiermee kun je, als je dus triple way crossfire of tri-SLI draait, de videokaarten onderstunen omdat ze anders veel druk uitoefenen op de expansion slothouder achterop de kast en op het PCIe slot. Deze feature houd de kaarten steviger vast aan de uiteinden, dus dichtbij de fan voor een ref. cooler, zodat de last op de slot en op de slothouder wordt opgeheven. ook kun je er een 80mm fan in plaatsen. hoe is mij ook nog steeds een raadsel
En lees ook eens deze zin:GPU Card Holder
Dit ding ondersteund je videokaart. Zeker als je een AMD ARES heb. Deze kan je weer laten koelen door een 80 MM fan er aan vast te maken, wat zeker voordelen bied. Het is even puzzelen hoe je het in de kast zet, maar uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen.( Let wel de fan hiervoor moet je apart bij kopen, en deze is enkel te koop is de CM Shop. Dus NIET, ik herhaal NIET, bij de computerboer om de hoek. Dit komt omdat normale 80 MM fan dikker zijn dan de fan die er in moet.)Dit is wel handig als je GTX480 heb of een 280GTX. Dit zijn heethoofden maar door de extra fan die je kan plaatsen op de GPU Card Holder, blijven ze wel wat koeler. Mijn XFX 6870 blijft tot 3,5 graden koeler, omdat de fan van deze radeon minder hard hoeft aan te zuigen, omdat hij van onder ook verse frisse lucht krijgt.
maar er is ook iets als leren waarderen. Vindt ook positieve punten, en vermeldt dat in je reactie, dat zal ik zeer op prijs stellen. Want als je iemand negatief beoordeeld, dan heb je er niks aan, maar beoordeel je iemand positief, (maar zet je kritiek in positive zin bijvoorbeeld joh mooi gemaakt, maar je kan het ook zo doen, inplaats van alleen maar negatief te wezen, en constant kritiek te leveren.) En je geeft hem of haar een soort voorzet, dan zal dit vanzelf terug betalen.
[Reactie gewijzigd door J.S. Bach op 25 juli 2024 03:22]
[Reactie gewijzigd door Jorn1986 op 25 juli 2024 03:22]