Hoofdcategorieën
Device Settings
Iiyama ProLite E2200WS-B1

Iiyama ProLite E2200WS-B1 review door martijnve

monitor van 22 inch (56cm)
SKU: E2200WS-B1, EAN: 4948570057788, T.net ID: 145477

Prijs Score: 4
Gebruikt onder besturingssysteem:
  • Windows XP
Ervaring met één exemplaar, sinds januari 2007

De monitor ziet er zeker mooi uit met zijn zwarte rand. De knopjes onderaan de monitor voelen goed aan. Na een paar dagen de monitor gebruikt te hebben, werkt zo'n groot scherm wel heel plezierig: veel scherm kan ik aan iedereen aanraden.

Na aflevering was de kleur kwaliteit abominabel. Na fatsoenlijk afstellen (wat minder helder en veeeeel minder contrast) zien fotos er prima uit. Er zit echer een hinderlijk verloop in van de helderheid: naar beneden toe loopt de helderheid op. Dat is niet te corrigeren met de kijkhoek (vertikaal draaien van de monitor).

De monitor heeft gelukkig geen pixel fouten. ik heb er geen pixelgarantie bij genomen. Ik had getwijfeld om die er wel bij te kopen, maar heb dat niet gedaan omdat dat nogal duur was, en vooral omdat ook onder deze garantie (bij mijn winkel, bij deze monitor afmeting) 1 defect subpixel nog geen omruil mogelijkheid geeft.

Deze monitor is wezenlijk duurder dan de 'wsv' versie, die geen DVI ingang heeft. Voor dat prijsverschil zou deze monitor wel met een DVI kabel geleverd mogen worden.
Negatieve eigenschappen:

Hinderlijk verloop in helderheid
geen DVI kabel bijgeleverd.

Positieve eigenschappen:

Veel scherm oppervlak
Voor deze afmeting een scherpe prijs

De monitor heeft gelukkig geen pixel fouten. Ik had getwijfeld om die er wel bij te kopen, maar heb dat niet gedaan omdat dat nogal duur was.
Lukt dat niet met een hamer dan? :P

(en dan ook nog die overgewaardeerd erbij. Lees eerst eens goed en modereer dan pas a.u.b :D)
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011