| Algemene beoordeling | Beoordeling: zeer goed | Uitrusting | Beoordeling: zeer goed | Aansluitingen | Beoordeling: zeer goed |
| Prestaties en stabiliteit | Beoordeling: zeer goed | Geluidsproductie | Beoordeling: zeer laag | Warmteproductie | Beoordeling: zeer laag |
| Koelvermogen | Beoordeling: slecht | Prijs | Beoordeling: goed | ||
Ervaring met 2 exemplaren, sinds november 2006
Omdat ik een nieuwe pc ging bouwen, werd het ook tijd voor een nieuwe voeding.
Ik had al een leuke recente systeemkast, met daarin een oude 300W voeding.
Deze maakte veel lawaai en als de pc aanstond, hoefde ik nooit de verwarming aan te zetten.
Na veel gezoek kwam ik uit bij de Zalman ZM-460B-APS.
De tests waren uitstekend en een hoog rendement is tegenwoordig ook een vereiste.
Het verschil tussen de 460 (die ook overal te krijgen is) en de 460B is een andere 12V stroom, en bij de 460B zitten er standaard al een paar SATA stekkers aan.
Helaas was de 460B een tijdje geleden (Nov 06) nergens te krijgen, behalve bij Alternate. Daar ook maar besteld voor 98 Euro.
Nu is deze al te krijgen voor 65.
In de doos
-Voeding
-230V kabel
-Boekje
-Stukje klittenbandsluiting
-Verloopstekker voor fans op 12V en 5V.
Afwerking
De afwerking is heel goed. Geen flitsende fans, geen hippe kleurtjes en leds. Gewoon zakelijk zwart.
De kabels zijn gesleeved. Het ziet er wel beter uit zo, maar deze 'sleeves' zijn aan de harde kand en de kabelbundel wordt er ook dikker van. Lastig dus met een kleine kast.
Wat echt heel fijn is bij deze voeding is dat op de stekkers een clipje ( EZ Grip connectors) zit waarmee je zeer gemakkelijk de stekkers uit bv. de harde schijven kunt halen. Dit is anders soms een lastig karweitje.
Aansluitmogelijkheden
-ATX 20+4 pin
-2x 4pin ATX 12V (of 1x EPS CPU 12V)
-2x 6 pin PCI-E
-4x SATA Power
-4x ' ATA' Power
-2x floppy
-1x extra verloop van ' ATA' naar 1x12V en 1x5V voor fans.
Stabiliteit
-Ik heb met een multimeter een tijdje gemeten en alle lijnen blijven netjes stabiel, ook bij hoge belasting.
Geluidsproductie
Lekker stil, geluidsniveau komt niet boven de overige fans uit.
In mijn kast zitten nog 2 no-name 80mm fans en een arctic cooler 64 pro pwm.
Warmteproductie
Niet
Koelvermogen
Omdat de fan weinig lucht verplaatst ivm. de stille voeding, heeft de voeding een zeer klein effect op de luchtverplaatsing in de kast.
Prijs
De prijs is nu gezakt en is zeker zijn geld waard
Zeer fijne, stille voeding met heel veel aansluitingen en genoeg power voor je toekomstige pc uitbreidingen.
Edit 28-08-2007: ding is defect!
De pc ging opeens niet meer aan en ook het moederbord ledje bleef uit.
Ding doorgemeten en ook aan een andere pc gehangen maar hij is dood.
Nu dus maar terugsturen onder garantie.
Edit 23-09-07: Een nieuwe gekregen
Voeding was echt defect, ik heb een nieuwe gekregen. Ik was de tijdelijke lawaaipapagaaivoeding al snel zat. Toen ik de nieuwe Zalman erin had gezet, schok ik een beetje bij het aanzetten want ik hoorde de voeding niet. Ik dacht dat ik weer een defecte had.
Maar ik was inmiddels alweer een tijdelijke lawaaivoeding gewend dus de stille Zalman had me op het verkeerde been gezet.
Ik had al een leuke recente systeemkast, met daarin een oude 300W voeding.
Na veel gezoek kwam ik uit bij de Zalman ZM-460B-APS.
Nu is deze al te krijgen voor 65.
In de doos
-Voeding
-230V kabel
-Boekje
-Stukje klittenbandsluiting
-Verloopstekker voor fans op 12V en 5V.
Afwerking
Aansluitmogelijkheden
-ATX 20+4 pin
-2x 4pin ATX 12V (of 1x EPS CPU 12V)
-2x 6 pin PCI-E
-4x SATA Power
-4x ' ATA' Power
-2x floppy
-1x extra verloop van ' ATA' naar 1x12V en 1x5V voor fans.
Stabiliteit
Geluidsproductie
Lekker stil, geluidsniveau komt niet boven de overige fans uit.
In mijn kast zitten nog 2 no-name 80mm fans en een arctic cooler 64 pro pwm.
Warmteproductie
Niet
Koelvermogen
Prijs
De prijs is nu gezakt en is zeker zijn geld waard
Edit 28-08-2007: ding is defect!
De pc ging opeens niet meer aan en ook het moederbord ledje bleef uit.
Ding doorgemeten en ook aan een andere pc gehangen maar hij is dood.
Nu dus maar terugsturen onder garantie.
Edit 23-09-07: Een nieuwe gekregen

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)