| Algemene beoordeling | Beoordeling: goed | Featureset | Beoordeling: voldoende | Bouwkwaliteit | Beoordeling: goed |
| Vormgeving | Beoordeling: goed | Muziekweergave | Beoordeling: goed | Film/gameweergave | Beoordeling: zeer goed |
| Mid- en hoogweergave | Beoordeling: goed | Basweergave | Beoordeling: zeer goed | Prijs | Beoordeling: goed |
In de doos
- 5 speakers
- Subwoofer met vaste pod
- Jack naar tulp converter
- Installatie gids / informatie boekje
Alles is netjes ingepakt. Daar kun je niets van zeggen.
Feature set
De feature set van deze set is goed maar ook niet je van het. Zo heeft deze set geen DTS ondersteuning en geen digitale ingang. Wel een leuke feature is de matrix knop op de pod. Tevens zitten volume, bass en powerknop op dezelfde pod. De matrix mode knop zorgt voor upmixing van stereo signalen naar 5.1 surround. Set heeft ook FDD, dat is een techniek die zorgt dat het geluid niet vervormd bij 2 drivers zoals deze set. Daarvan heb ik het effect niet kunnen testen. Subwoofer wijst naar de grond en er zit een lucht poort op wat voor meer bas zorgt.
Bouwkwaliteit en Afwerking
Deze set heeft een degelijke afwerking, de speakers zien er solide uit en staan erg stevig. De center speaker kun je ook op je TFT monitor zetten, daarvan heb ik het systeem niet kunnen testen want ik werk met een CRT monitor. Maar het werkt vast wel. Twee minpunten zijn dat je de speakers niet kunt richten als je ze ophangt je kunt ze alleen een beetje draaien zodat hij scheef hangt maar toch richting de pc is gericht, alleen ziet dat er niet uit. Verder zit er geen bescherming voor de sub, dus als je hem eventueel op iets uitstekend of op een scherp iets zet kun je het wel vergeten met die bass.
Vormgeving
Vormgeving is natuurlijk een kwestie van smaak. De speakers zelf zien er strak uit met een fijne mesh voor de conussen. De conus zelf heeft ook een grappige aparte vorm, er zit zeg maar een soort puntje in het midden. Dit heb ik nog nooit eerder gezien dus zeker wel origineel. De sub is aardig groot maar ziet er ook goed afgewerkt uit.
Geluidskwaliteit muziek
De muziek geeft hij kraakhelder weer, alleen heb ik het idee dat als er veel bas in het liedje zit de hogere tonen een beetje wegvallen. Verder heb ik eq's en dergelijke gewoon uitstaan want de geluidskwaliteit is op standaard erg goed.
Geluidskwaliteit films en muziek
Het is heerlijk om met deze set bijvoorbeeld F.E.A.R te spelen. Goede weergave van surround, en geen vertraging in de bass. Films doet hij ook goed, door de lekkere bass wordt het geluid van de film extra spannend van.
Midden en hoge tonen weergave
Zoals ik al eerder zei, de hogere tonen dreigen weg te vallen met veel bass die dan wel uit de sub knalt. Dat is toch wel irritant want dan komt de muziek niet helemaal tot zijn recht. Als er minder bass aanwezig is, zijn de middentonen wel goed. Dan komt het wel helder uit de satellieten.
Bassweergave
Er komt lekker veel bass uit de speakers zonder vertraging. Dat is wel een groot voordeel, een eerdere speaker set had dat probleem wel en dat is behoorlijk irritant kan ik je vertellen. Het is ook handig dat je de bass kunt regelen op de pod. Pas als je de bass op voluit zet en in de eq bij de lage tonen ook op max treed er pas iets vervorming op, bij normale gebruik is de bass lekker zuiver. Alleen is de bass soms wel een beetje een overkill maar dat is ook een kwestie van smaak.
Prijs
De set is aardig geprijst voor wat je ervoor krijgt. Ik heb hem gekocht voor ¤70 en ik heb er tot nu toe geen spijt van gehad. Voor dat geld krijg je een heel aardig setje.
Ploppen en Radio ontvangst
Bij de eerdere logitech sets zoals de Z-5500 en de X-530 hadden mensen nogal last van ploppen en radio ontvangst. Bij deze set heb ik welgeteld één keer een plop gehoord toen de diepvries aansloeg en dat van verwaarloosbaar geluidsniveau. Ook is het probleem met radio ontvangst opgelost, dus ik kan bepalen wanneer ik na de radio luister, deze set verrast mij er niet mee. Dus je kunt wel zeggen dat Logitech met deze set de problemen heeft opgelost.
De Logitech X-540 is een goede speaker set voor een goede prijs. tot nu toe heb ik er geen spijt van gehad. Die paar minpunten neem ik dan maar op de koop toe.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)